HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mindenki a fedélzeten az utánpótlásban

2008.11.04. 08:13 hokikori

Remek csaták és az esélyesek egyre eredményesebb szereplése jellemezte a legutóbbi két hetet a három, eredmények publikálásával is jellemezhető utánpótlás-bajnokságban. Pillanatfelvételünk az első novemberi hétvégével bezárólag készült.

Az alábbi információkat annak tudatában ajánlom értékelni, hogy a részt vevő csapatok eltérő számú megméretésen vannak túl.

Különösen a serdülő és a kölyök korosztályra jellemző, hogy bizonyos csapatok felfelé, míg mások lefelé lógnak ki a csoportjukból jelentősen, így azok a játékosok, akik jelenleg a kanadai táblázat élén állnak, nagy valószínűséggel már túlvannak egy-két kevésbé megerőltető mérkőzésen, míg a hátrébb állók közül többen reménykedhetnek, hogy hasonló módon van remény a felkapaszkodásra.

Ifjúsági bajnokság

Bemutatkozott a versenyen kívül induló Bp. Stars, nem is akárhogyan. Először a MAC-ot semmisítette meg, majd a lista élén álló két csapatot is meggyőző fölénnyel verte. Közben a versengő csapatok is odatették magukat. Előbb az Alba Volán vett nemes elégtételt a Miskolctól elszenvedett vereségért, majd az Újpesti TE Dunaújvárosban igazolta, miért is ad annyi válogatott játékost az U18-as keretbe. Nem tűnik lefutottnak ez a korosztályi vetélkedés, több csapat is megmutatta már, hogy érdemes számolni vele. Talán a MAC-on kívül bármely versenyben lévő gárda odaérhet még a döntőbe.

A legtöbb gólt Virág Tamás (Dunaferr) és Imecs Attila (Bp. Stars) lőtte, szám szerint kilencet, megelőzve a nyolc találattal büszkélkedő Túróczy Örst (Miskolc).

A kanadai ponttáblázat élén Komáromi Dávid, a Dunaferr játékosa áll 18 ponttal, őt Túróczy Örs követi 16 ponttal, majd Virág Tamás, Imecs Attila és a dunaújvárosi Papp Csaba következik. Itt az állás és még sok szám.

Serdülőbajnokság

A táblázat élén ugyan továbbra is a már hét mérkőzésen túljutott SC Csíkszereda áll, de két ponttal lemaradva szorosan utána következik a két mérkőzéssel kevesebbet játszott és veretlen Bp. Stars, valamint a hatmérkőzéses székesfehérvári alakulat. A színvonalra jellemző, hogy a dobogós helyen álló csapatokkal szoros mérkőzést képes játszani az Újpesti TE és a MAC is. Ez a két csapat a legutóbbi hétvégén izgalmas 6-6-os döntetlent játszott egymással.

Viszonylag jól tartja magát a miskolci csapat. Sok gólt lőve próbálják tartani a lépést a mezőny első felével, és eddig sikerült elkerülniük a nagy zakókat.

A kanadai ponttáblázat élén két Alba Volán-os, Tóth Gergő (30 pont) és Szimler Márk (26 pont) közé egy miskolci játékos, Ritó László (28 pont) ékelődik. Tóth és Ritó egyaránt 18 gólt lőtt, amivel egyszersmind a legeredményesebb játékosok.

A legutóbbi mérkőzésen a debreceniek csatára, Könczei Áron egymaga 8 gólt vállalt, így feltornázta magát a 4. legtöbb gólt lövő és a 7. legtöbb pontot szerző játékossá.

Kölyökbajnokság

Botlott a két legnagyobb esélyes. Továbbra is beigazolódni látszik az a vélemény, hogy minden idők legmagasabb színvonalú kölyökbajnokságának lehetünk tanúi.

Az előjelek alapján sokan már biztosra vették a MAC–Zalai Titánok döntőt, de ez több csapatot arra késztetett, hogy megmutassa, nem adják könnyen a bajnoki címet. Remek játékosok nagy mennyiségben viaskodnak ebben a korosztályban, amelyről elismerően nyilatkozott Kercsó Árpád, az MJSZ által a korosztály hosszú távú fejlesztésével megbízott szakvezető is. A Bp. Stars könnyedén győzte le csoporton belüli riválisait, a csíkszeredai csapatot, valamint a MAC együttesét. Ezzel a keleti régió élére ugrott.

Az eddig tökéletes eredménysorral rendelkező Zalai Titánok saját otthonukban szenvedtek vereséget a korábban igen meggyőzően szereplő, ámde az esélyesek között nem emlegetett és Székesfehérváron nagyot bukó dunaújvárosiaktól. Mivel az Alba Volán idegenben győzte le az újpesti alakulatot, a fehérvári együttes állt az első helyre.

A kanadai táblázaton ugyan helycsere történt, de továbbra is a nyugati régió két élcsapatának a játékosai dominálnak. Kocsis Ferenc (Alba Volán) 7 mérkőzésen gyűjtött 33 pontja közel 5 pontos átlagot jelent. Galló Vilmos (Zalai Titánok) egy mérkőzéssel kevesebbet játszva mindössze két ponttal marad el a listavezetőtöl. A top 10-ben az említett két klubon kívül csak két Dunaferr-játékos kap helyet.

10 komment

Címkék: magyarország bajnokság ifjúsági kölyök serdülő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kölyökben a Stars nem verte könnyedén a Csíkszeredát:
KÖ 152 2008.10.07 kedd 16:00 Bp. Sztárok SE - SC Csíkszereda 2:4 (2:3, 0:0, 0:1)
Sőt a Csíkszereda az egyetlen keleten, aki 100%-os, igaz még csak 3 mérkőzést játszottak.
MeLa megjegyzése a korrekt és elnézést kérek a botlásért.Korrekcióként hozzáteszem még, hogy a Bp. Stars a MAC-al sem vívott könnyü csatát egy szoros 4:2 hazai pályán (márha ez számít ilyen kicsiknél)elért győzelem ténye magában még nem jelez komoly különbséget.
Hokikori: az eredményeket lehet magyarázni, csak nem érdemes. Azon a meccsen jobb volt a Stars. Egyébként a bajnokság kiélezettségét mi sem mutatja jobban, hogy - a kevés mérkőzést játszott Csíkszeredától eltekintve - nincs már veretlen csapat egyik csoportban sem.
Az a baj a csikszeredai utanpotlas nevelessel, hogy a gyermekek ugy kb. 14 eves korukig nagyon sokan vannak es nagyon tehetsegesek, es nemzetkozi szinten is jok, korbevernek minden kulfoldi csapatot...aztan nem tudom mi lessz veluk, ahogy kezdenek noni, elhanyagoljak oket, es nagyon kevesen erik el a felnott, vagy legalabb a junior korosztalyt:(
Tisztelt hokikori !
Nagyon kedvelem és nagy figyelemmel kísérem a jégkorong.blogon megjelenő írásokat. Nagyon tetszik a cikkek íróinak elkötelezettsége a sportág iránt és nagyon jó, hogy mindenki a lényeget próbálja megragadni a cikkek írásánál. Ezért nem esik jól, hogy ha a bulvár sajtó irányába megy el a hangvétel. A bajnokságot megnyeri a MAC vagy a Zalai Titánok akkor az a hír, hogy meg mondták, hogy így lesz, ha más nyeri a bajnokságot, akkor meglepetés született.
Az alábbi mondat miatt megfogalmazódott bennem néhány kérdés."Az előjelek alapján sokan már biztosra vették a MAC–Zalai Titánok döntőt". Kik voltak akik ennyire ismerik ezt a korosztályt?Mértékadó személyek? Hány mérkőzést láttak ebben a szezonban? Milyen régóta figyelik a 95-96-os korosztályban szereplő gyerekeket?
.
Kedves pgyuri911!
Amennyiben az időd engedi kezd el olvasni a jobb oldalt található "Beszéljünk akkor az utánpótlásról alcímen" a hozzászólásokat.
Na többek között ők a "Mértékadó személyek", mert hidd el nekem ebben a korosztályban (eredmények nélkül érkeztek) nehéz autentikus, mindenki számára elfogadható megmondóemberkéket találni.
Nem igazán tartom bulvárosnak az esélylatolgatást és ha régóta követed a blog életét - bár éppen nem a legutóbbi napokra jellemző - akkor tapasztalhattad, hogy az idelátogatók sok különböző tippelős, szavazós játékban vesznek részt. Ezen tippelések és szavazósdik esetén is a látogatók a mértékadó személyek.
A kölyök csapatoknál természetesen a rájátszásba jutó 8 csapat bármelyike döntőbe juthat és az is lehet, hogy a mértékadónak tekintettek csak lelkesebbek és hagosabbak voltak mint a többi csapat szurkerei, játékosai, edzői vagy szülei :)
Jelen blogot olvasók az idei kölyök korosztállyal kapcsolatban számtalan posztot olvashatnak. Komoly reklám /mégha olykor negatív is/ értéke van jégkorongos berkekben, ami csak segítheti kitartásukat és az odafigyelést rájuk. 8 csapatos rájátszás, sporttársak? Soha ilyen nem volt kis hazánkban! 150-170 gyerekes felmérés, szövetségi szervezésben? Ezz naggyon kommolly!! Csak tartson ki minden egyesület lendülete még 5-6 évig!

És, hogy ki nyeri a kölyök bajnokságot? Aztat 1 megmondóemberke se tudhassa kéremszépen. ;) Remélem, a végletekig izgalmas marad, még az alsó 5 csapat számára is a helyosztó!

Az viszont számomra is értelmetlen mondat, hogy a Volán az bajnoki esélyesek között nem emlegetett csapatnak minősült, hiszen tavaly 3. helyezettként egyedül verte meg és játszott döntetlent bajnok Stars-szal, tavaly előtt előkészítőben szintén 3. volt /persze nem hivatalosan/. Mindezt nem 2, vagy 3, hanem MINDEN MECCSEN FOLYAMATOSAN NÉGY SORRAL JÁTSZVA! Nyilván, ha fontos lenne mindenáron a győzelem, akkor valószínűleg találna az edző 10-12 játékost, aki bárkit megszorongathat. Tehát esélyes.

Na akkor fussunk neki mégegyszer és álljon itt egy idézet abból az ominózus értelmetlen mondatból és akkor talán még az is lehet, hogy csökken a mai napra rendelt népszerütlenségem ;)
"....ámde az esélyesek között nem emlegetett és Székesfehérváron nagyot bukó dunaújvárosiaktól"
Dehogy vagy népszerűtlen hokikori, csak mi fehérvári szurkerek direkt ugrottunk a témára. Köszi a cikket! ;)
süti beállítások módosítása