HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az Alba Volán erős csapat

2008.10.30. 13:59 F. Kapus

Ezt állítja az Innsbruck kanadai edzője, Ron Kennedy. A mai ellenfél 9-es vereségszériát produkált, de 3 ok miatt sem szabad lebecsülni őket. Minden sorozat véget ér; kiemelkedő tudású játékosaik vannak; odahaza mindenkivel szoros mérkőzést játszanak.

A Cápák vissza akarnak térni a győztes útra címmel közöl írást az Innsbruck hivatalos honlapja. "Csapatunk csütörtökön az Alba Volánt fogadja, és azt akarja, hogy az
eddigiekhez képes változás álljon be a játékában. Kedden 7-2-es vereséget szenvedtünk Grazban, és mielőtt a tíz csapat elmegy a 11 napos szünetre, még egy hazai meccs vár ránk a magyar bajnok Volán ellen. Kilenc meccset veszteni zsinórban nem okoz örömet. Egyszerűen vissza kell találnunk a győztes útra. Sok munka vár ránk. Nagyszerűen kezdtük az évet, négyszer nyertünk egymás után. Megint ezt kell tennünk, mondta Ron Kennedy, a csapat edzője. Sokat készült a csapat a Volán ellen, folytatta. Ez az utolsó meccsünk a szünet előtt. A fiúknak még egyszer mindent bele kell adniuk. Nem lesz egyszerű feladat. Az Alba Volán erős csapat, és tudják, hogy nem vagyunk csúcsformában. A játékosaimnak nem szabad megkönnyíteniük az ellenfél dolgát. El kell kerülnünk, hogy lekontrázzanak bennünket, az aprómunkát megfelelő színvonalon kell elvégeznünk, stabil védekezés és jó helyzetkihasználás sikerünk záloga, latolgatott a kanadai mester.

A csapat legponterősebb játékosa Rem Murray 16 ponttal (3 gól, 13 gólpassz). Dustin Johner és Steve Guolla egyaránt öt góllal áll. Ezúttal nélkülözni kell a kapitány Herbert Hohenberger, a kapus Seamus Kotyk, valamint Martin Hohenberger, Kent Salfi és Steve Guolla játékát. A kapuban így ismét Mikko Strömberg kezd."

Eddig tart az ellenfél mérkőzésváró cikke. Az Alba Volán háza táján jó a hangulat, bár a három sérült légiósra továbbra sem számíthat a csapat. Énekes Lajos a mérkőzéseket megelőző utolsó edzés utáni mondataiból mindig következtetni lehet, milyen formában van a csapat, és mi várható a találkozón.

"Jókedvűek voltak játékosaink a csütörtöki délelőtti tréningen. Bár a lábak még nem az igaziak, igyekeztünk olyan mozgást tartani, amelynek hatására a mérkőzésen már nem lesz probléma. Megtekintettük az innsbruckiak edzését is. Megállapítottuk, hogy ellenfelünk kellő alázattal készül a mérkőzésre, teljesen más a hozzáállása, mint korábban volt. Már a fehérvári és a mostani bemelegítésük között is hatalmas különbség mutatkozott. Igaz, hogy van jó pár sérültjük nekik is, de még így is húszas kerettel dolgozhatnak, köztük rengeteg komoly játékossal. Azt gondolom, Kotyk kapus nem mutatott eddig olyan teljesítményt, amely komolyan hiányozna ma az innsbruckiak oldalán. Mi ugyanazzal a sorfelállással kezdünk, mint legutóbb, de kapunkat Hetényi Zoltán őrzi."

Híreink szerint az Innsbruck főszponzora ultimátumot intézett a csapathoz, miszerint ha rövidesen nem térnek rá a győzelmi útra, megvonja a támogatást. Nem várható, hogy motivációhiányos csapattal találkozna az Alba Volán.

Végül egy félreértést kell eloszlatnunk, amelynek mi is generálói voltunk. A mai mérkőzés esetében fel sem merült a televíziós közvetítés lehetősége. Az Innsbruck kérésére régen korábbra hozták a találkozót, aminek a székesfehérváriak is örültek, hiszen így a válogatottak egy nappal többet tudnak pihenni. Akkor még nem lehetett tudni, hogy ennyi sérült lesz a csapatban, és hogy a fáradtság is most jön elő.

A Premiere Tv a november 16-ai Alba Volán–Red Bull Salzburg mérkőzést közvetíti. Az Innsbruck játékosainak idei teljesítményéről az Alba Volán hivatalos honlapján is olvashatnak.

Hangolódásképpen egy csodaszép mérkőzés gólösszefoglalóját ajánljuk.

 

28 komment

Címkék: innsbruck alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A ma esti meccsen nagy csata várható. Nehéz dolgunk lesz, a javítani(visszavágni) akaró Innsbruckkal szemben. Döntő lesz hogy a hazaiak eddigi rosz formája vagy a mi fáradtságunk lesz-e a meghatározó mérközésen. A pontszerzés már szép lenne, persze egy győzelem még többet érne az átmeneti pihenő előtt. Hajrá Volán!
"Végül egy félreértést kell eloszlatnunk, amelynek mi is generálói voltunk. A mai mérkőzés esetében fel sem merült a televíziós közvetítés lehetősége. Az Innsbruck kérésére régen korábbra hozták a találkozót"
csak azért, mert én kérdeztem: az EBEL honlapon lévő sorsolásnál volt a meccs melett a TV jel néhány nappal ezelőtt, legalábbis úgy emlékeztem. Lehet, hogy nektek van igazatok, de még mintha ma reggel is megkérdezte volna valaki, hogy lehet-e valahol nézni a prem*** Tv- t fehérváron, szóval bocsesz a kérdésért.
Ami a tv-s meccset illeti, a Fejér Megyei Hírlap is benyelte a sztorit, le is hozták ma, hogy közvetíti a tv, de sajnos nem :((

Egy csonka csapattal, ráadásul idegenben biztos nehéz lesz győzelmet produkálni, bár nem lehetetlen. Az Innsbruck idén már verte a Salzburgot büntetőkkel, és a Viennát 5:2-re, szóval nem rossz az ő csapatuk sem. Ennek ellenére bármi megtörténhet, ez már kiderült többször is. Persze jobb lenne, ha a cápák szája széle konyulna le estére :))) CSAKAZÉRTIS HAJRÁ VOLÁN!!!

Lélekben mi is ott leszünk.

Hajrá VOLÁN!
Hajrá Volán! Hetényivel még össze is jöhet a pontszerzés, aztán pihi.. Nem gondoltam volna, h osztrák csapatok is elfáradnak ettől a tempótól, de így legalább általánosan megállapítható: durva iram uralkodik az EBEL- ben, ennek mi csak örülhetünk!
Ha már a tvnél tartunk,szó volt róla hogy az m1 is ad 2 hazai EBEL meccset, van erröl v.mi info???
Ne feledjük, az Innsbruck is ugyanolyan ütemezésben játszotta a meccseket, mint mi, nagyságrendekkel frissebbek nem lehetnek. Az ő sérültlistájuk is elég izmos, szerény számításom szerint 30 pont ugrott így az összesen 109-ből, a kapuban pedig -1,36%...tudom, ez csak statisztika, nem adatok fognak játszani a jégen, viszont az lényeges lehet, hogy a honlapjukon szereplő keretből így csak 16 mezőnyjátékos maradt, kevesebb, mint nálunk.
Erősnek erős, de azér 5nél több lövést kéne 20 perc alatt leadni...
Sofi ismét csinált valmi balhét mert 2perc után kapott egy 10perces büntit is.
Valaki tudja miért nem lehet az EBEL oldalról követni a meccset? Vagy csak nálam szer!
HAJRÁ VOLÁN!!
A.V.ICE: mert nagyon sokan ráakadnak ilyenkor, és túlterhelt a szerver.
Akkor nézem a blog oldaláról és izgulok tovább!!!
Én ezt ajánlom mindenkinek:

liveticker.laola1.at/eishockey/ebel/eishockeyat.html

Ezt még frissíteni sem kell. Ráadásnak pedig a Diashow menüben pedig még félmeztelen lányok is kacsintgatnak az emberre. Mi kell még több? :)))
Ja és 1:1 Süti révén :))
Így van, nagyon jól megy a Sütinek. GRATULA és még kell 2 gól (csak tipp:19,27)
HAJRÁ VOLÁN
Ja és köszi az oldal segítséget!!
A rohadtélet, Palkovics "high sticking" (azaz valószínűleg felesleges) miatt a padon, a sógorok pakkja meg a hálónkban. 5 percünk sem maradt az egyenlítésre :(
Hát ez 3:1 de sebaj, van még 37 meccs. És ami még fontosabb: végre pihenő az erőn felül teljesítő csapatnak! Szép volt a szezon első harmada, Hajrá Volán!
Hát igen, -5 percig még nagyon reménykedtünk. Ez van, majd a Szlovákok ellen ;)
Nem néztem statisztikát, de szerintem a Palkovics egész szezonban nem volt kétszer kint a padon összesen.. Magas bot..
Magas ember, magas bot... :-)
Nem baj, csatlakozva jágör 68 kollégához: szép volt fiúk!!
eddig a meccsig palkónak egy perce sem volt kint!
Erőn felül teljesítettük a szezon 1/3-át nem vitás.
Köszönhető ez Sator mesternek a védekezésnek . Kapusaink Szuperrel és Hetényivel a legjobbak a Ligában.Válogatott védőink egyszerűen hibátlanok az védő légiósok Bonni, Byström, Forsyth, Martens (nálam ez a sorrend köztük) nagyon jó igazolások. Ondrejcik és Jobb is nagyot fejlődőtt.
Köszönhető a remek szereplés a csatároknak Ocskaynak,Palovicsnak, Kovácsnak, Feketének, Martznek és a fiataloknak.
Bevallom bár Couture jobb játékos mint a finnek voltak de szerintem tovább kell keresni a piacon két jó csatárt és akkor meg sem állunk a playoffig!
Hajrá Volán!!
a keddi meccs után érezni lehetett, hogy fáradtak a fiúk és nagyon nehéz lesz, az innsbruck-iak meg gondolom vért ittak, annyira kellett nekik már egy győzelem. Sebaj, kis pihi aztán jövő hétvégén lehet javítani az arénában!
Derek maradjon! Szerintem jó, nekem tetszik a játéka, mellé kéne még egy jó csatár.
jól elkalapálta a Villach a Salzburgot (5-1), ez meglepő. Sajna ez azt jelenti, hogy a Villach beelőzött és visszaestünk a 6. helyre. Na persze ha valki azt mondja a szezon elején, hogy a 18 forduló után 6-ikak leszünk csak 3 pontra az elsőtől... ugyebár nem hittem volna neki.
Én is úgy emlékszem Palkónak eddig még nem kellett a büntetőpadot koptatnia ebben a szezonban. Kár hogy 2-1 után nem mi egyenlítettünk, hanem gólt kaptunk, de így is gratuláció illeti a CSAPAT-ot az eddigi eredményekért!
süti beállítások módosítása