HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Marad-e minden szapporói játékos?

2008.10.28. 10:50 F. Kapus

A múlt hét folyamán kihirdette Pat Cortina szövetségi kapitány a világbajnoki győzelem utáni első válogatott keretét. Az előzetes tervek szerint a 38-asból 28-as lista alakul ki a csütörtöki szűkítés után. Az ezen szereplők lesznek azok, akik a jövő hét folyamán felkészülnek az olimpiai selejtezőre.

A kiírás lehetőséget ad három kapus nevezésére. Ez azt jelenti, ha Cortina mester mind a 22 vébén járt hokist nevezi, akkor Budai Krisztián előzetesen feltételezhető jelölése mellett még öt kiadó hely van a keretben.

De vajon mind a 22 játékos bekerül-e a keretbe? Erre várjuk olvasóink szavazatait.

52 komment

Címkék: magyarország szavazás válogatott olimpiai selejtezők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

remeljuk fiatalokat hoz fel a mester. egyreszrol eselyesek vagyunk ugye , azaz lehet belefer, masreszrol mindenkinek kell lehetoseg hogy bizonyitson illetve a szaporoi keretbol tobb jatekos forman kivul jatszik iden vagy eljart felette az ido! ezt tudomasul kell venni , de neveket azert nem merek mondani:)
Szerintem a csapat zöme marad, de kellenek a fiatalok, hogy rutint szerezzenek, és együtt játszhassanak a a régi tagokkal..

Ráadásul e 3 csapat ellen muszáj még egy gyengébb, részben megfiatalított csapatnak is továbbjutnia.
Maximálisan elismerve Cortina válogatottal elért eredményeit és teljesítményét, szerintem nagy hiba lenne, ha ezúttal nem tesztelné a fiatalokat. Nagyot csalódnék...
Muszáj alternatívákat keresni, mert a szapporói csapatból néhány játékos nem igazolja, hogy Svájcban is ott lenne a helye. Az estlegesen megfelelő játékosokkal bővülhetne a variációs lehetőség és versenyhelyzetet is teremtene, ami nem volt éppen jellemző az utóbbi években a magyar válogatottra. Ezen a ponton szerintem felül lehetne emelkedni a személyes ellentéteken is...
Konkretizáljunk: Kangyal, Svasznek helyett kit lehet betenni? Jobb mondjuk jobb lehet, mint Svaszi, de ki lenne más? Kangyal így szerintem bentmaradhat. Majoros és Gröschl esetében a helyzet egyértelműbb, náluk több, jelenleg jobb formában lévő fiatal is van (Szappanos, Sofi, Nagy Gergő). Mondjuk Majoross elég univerzális játékos, és a védekező munkája jó, tehát kettejük közül sokkal esélyesebb Gröschl kimaradása. Holéczy talán maradhat, bár nem tudom, van-e értelme.
Érdekes a motor, jelenleg 79 + 20 százalék a szavazatok aránya. :)
Szerintem felesleges találgatni. A lényeg: fiatalítani és alternatívákat keresni lényeges. Támadó játékosok esetében ez nem is akkora gond, mert vannak bőven jó formában lévő fiatalok, akikre lehet számítani, ha megkapják az esélyt. Márpedig egy ilyen tornán legalább 4-nek meg kéne adni a lehetőséget.
Bekkekből viszont évek óta nem állunk jól: ez az égető kérdés szerintem. Itt kéne mihamarabb megoldást találni arra, hogyan lehetne a választékot 4-5 fővel kiegészíteni, gondolva arra is, hogy Kangyal Balázs feltehetően záros határidőn belül leteszi a lantot.
Bár ki is marad a régiekből, bár ki is kerül be a fiatalokból /újak/ szerintem érzékelhető lesz az EBEL-esek és a MOL-osok közötti fizikális különbség!!- Egyébként egyenge a mezőny, sok fiatalt fog kipróbálni Cortina..., vagy nem,- egy a lényeg, nyerni kell!!!
Hagyjatok már Kangyallal.Mit keresne a válogatottban? Nem játszik jobban idén ,mint mondjuk Székely-Mádai vagy Hetler...ráadásul 40 vhány éves ,jó ,hogy nem a nyugdíjasokat hivjuk meg... Egyértelműen van nála jobb fiatal védő ,és az A csoportos VB-re sem vinném ki. Ott nem lassú Div.I.-es csatárok lesznek ,akiket a rutinjával meg tud fogni,hanem villámgyors emberkék fognak korcsolyázni a jégen és ha vmit elfog cseszni vagy túl lassú lesz akkor az végzetes lehet számunkra.Jobbot és Hüffnert meg Erdélyit kéne tesztelni nem az idősebbeket.
Gröschl Majoros helyett lehet betenni Szappanos,Jánosi,Kiss Ákos,Berta négyesből ezek sokkal jobb formában és erőben vannak
Nagyon látszik a hozzászólásokból h ki melyik csapatnak szurkol, és a válogatásnál se tud elvonatkoztatni ettől... De tény hogy fiatalítani és változtatni kell a csapaton.

Személy szerint a védelemből kihagynám Kangyalt, Sillét, és Svaszneket és bent hagynám a keretben Erdélyit Odnrejciket és Jobb-ot.

A csatároknál a keretszűkítésnél én Benk, Hoffmann, Holéczy, Hegyi, Gröschl és Azari próbálkozását köszönném meg, viszont okvetlen bizalmat szavaznék, Szappanosnak, Sofronnak, Galanisznak, Kiss Ákosnak és Bertának.
Azari mostanában túl jó formában van, megtalálta a góllövő ütőjét, kíváncsi lennék mit alkotna a válogatottban :)Bár lehet ez még túl nagyfalat lenne neki, nem merném berakni. Gala idén nem nagyon mutat semmit, jó lenne visszajönne a tavalyi formája, Kiss Ákossal meg nem tudom mi van, lehet, hogy egy kicsit meg lett fegyelmezve, hatással van rá az új edző.
Gabberboy Nika ugyanannyi ponttal áll a kanadai listán, mint Zsoci.
Nika 15 meccs 9 gól 4 passz
Zsoci 15 meccs 5 gól 8 passz
Őket csak Ákos előzi meg a csapaton belüli kanadai táblázaton. Erre azt mondani, hogy nem nagyon nyújt semmit szerintem hülyeség.
Ellenfelek játék erejét figyelembe véve,és egyáltalán nem lebecsülve, akárkiket hív meg Cortina, 100%-an kell lehozni a hazai selejtezőt.Starsot nem láttam még élőben játszani, így nem tudok nyilatkozni az ex fehérvári válogatott sorukról,de a meccseikhez fűzött hozzászólásokat figyelve nem nagyon villognak.Cortina tudja jól mit csinál, biztos kipróbál jópár fiatal játékost is csapattól és mol v. ebel ligától függetlenül
Jánosi Csabit a csapatba. Tavalyi gyengébb szezonhoz képest most szárnyal, a Fradinak is jobban megy, nem kicsit hála neki!
Mindenképpen most lesz (lenne) itt a lehetőség a fiatalok kipróbálására, mivel a szerbek és a horvátok gyengébb játékerőt képviselnek. Igaz a horvátokat a sapporoi VB-n csak 3-0-ra vertük,de szerintem ott, akkor, csak a biztos győzelem kellet és az energia tartalékolása az ukránok ellenei sorsdöntő mecsre.
Más.
Megvette már vki a Div.I. VB győztes válogatott csapatot bemutató Jégkorszak c. könyvet?
Szerintem Cortina nem fog fiatalítani vagy csak mérsékelten, pedig kellene. Kangyal, Svaszi, Majoross mehet. A két védő helyett bárki jobb: Erdélyi, Hüffner, Jobb. Utóbbi nagyon sérülékeny, neki is kell még erősödnie. Gröschlt és Holéczyt lehet, hogy hagynám, bennük látok fantáziát. Nika fizikailag nincs kész, elnyomják, mint a bélyeget. Benket sem látom olyan kirobbanó formában, amiért feltétlenül ott kéne lennie: fiatal, kapott már bizonyítási lehetőséget, kábé lehet tudni, hogy mire képes, nézzünk meg mást. Nagy Gergő, Berta, Jánosi, Szappanos, Azari, Kiss, Sofron, elnézést, ha kihagytam valamit. Hogy közülük kiket választ a kapitány, az már konkrét taktikán, sorok összerakásán múlik. De, mint mondtam, szerintem nem lesz nagy változás, mint ahogy a VB-re utazó keretben sem.
jah, Lecsót elfelejtettem a védők közül, de neki Cortina alatt nincs sok esélye, sajnos...
Anton Poznik, mint honosított védő nem jöhet szóba? A 2 év nemzeti bajnokságban szereplés megvan neki. A hátsó alakzat miatt szerintem nem kell annyira pánikolni, mint ahogy arról beszél mindenki, 7 vagy maximum 8 védő bőven elég a VB-re is: Horváth A., Tokaji, Ennafati, Szélig, Sille, Vas Márton, rajtuk kívül kizárt dolog, hogy ne lehessen megtalálni még a hiányzó 1-2 játékost.
Vas Marci nem védő
TURCO0814!
Apró szépséghiba hogy Vas Marci támadó s nem védő.
Kangyal ha messze is van a régi formájától, tekintettel a múltjára, megérdemelné a kijutást az A csoportos VB-re, persze csak a 3-4 soros védőként. Viszont most inkább a fiatalokat kellene kipróbálni.
Igazatok van, Vas Marci nem védő, hanem olyan játékos, aki védőt, és támadót is tud játszani, más kérdés, hogy az utóbbi években támadót játszott. Ha valakinek még mindig nem rémlik, akkor gondoljon vissza az utolsó kétesélyes, 7 meccses, 2004/05-ös bajnoki döntőre.

Abban a helyzetben, ami most van, jelesül, hogy híján vagyunk a védőknek, talán-talán bővében a támadóknak, komolyan megfontolandó, hogy Vas Marci elöl vagy hátul szerepeljen. Gyorsasága, technikai felkészültsége, tapasztalata, alázata megvan mindkettőhöz.
Aki kételkedik a Kiss Ákos- Galanisz -Azari sorban az nézze szorgosan a gólösszefoglalókat és nézze meg hogy milyen megoldásokat választanak egy-egy gólnál... szerintem elég meggyőző mind az eredményességük mind a helyzetfelismerésük.
Persze mindig rá lehet fogni hogy az egyik vad a másik vékony a harmadik meg néha csetlik botlik, és ráadásul apucié a csapat, de nyitott szemmel kéne járni....
Azért nagy luxus lenne Vas Marcival védőt játszatni, hat pontot dobnánk ki az ablakon (Sapporot alapul véve)
PFF, még szerencse, hogy Svájcban nem Japánt veszik alapul...

Józan paraszti ésszel, 2 kérdés:
1. Miért biztos, hogy védőként nem szerez pontot?
2. Miért biztos, hogy aki a helyére kerül, ő sem szerez pontot?

Sportszakmai okokról pedig ne beszéljünk.
szerintem nem olyan nagy szerencse, de mindegy! :) természetesen nem automatikus az átváltás, sőt, és nem is ezért kerestem ki a pontszámait, hanem mert szerintem ezzel lényegében kicsinálnánk a második sorunkat. Ez volna a nagy luxus...
Miért szeretnél egy olyan játékossal védőt játszatni, aki utoljára jópár éve játszott azon a poszton?

Azóta már jópár év eltelt, Marci is jóval ponterősebb lett, Ő és Ladányi mellé csak a 3. embert kell megtalálni (amire jó esélye van Peterdinek vagy Jankónak) és egy elég ponterős sor lehet belőle. Te ezt dobnád ki az ablakon, ahelyett, hogy egy védekezésben jóval járatosabb valódi védőt játszatnál. Szerintem ezért nem te vagy a válogatott élén.

Attól, hogy valaki egy bajnoki meccsen tud védőt is játszani még nem jelenti azt, hogy A csoportos szintű védő lenne. Akkor a sook sérülés miatt kényszerből játszott azon a poszton.
Vaze, biztos félreérted. Első sor bekkpárja Ocskay-Palkovics másodiké pedig Ladányi-Vas M. Ez lesz a nagy meglepetés Svájcban :)
Ja, Kangyal meg a kapuban, persze szigorúan sportszakmai szempontból! :)
Persze, hisen az első csatársorunk Szuper-Hetényi-Budai lesz :)

Halmosit is be kellene hívni. Egyik régi gálameccsen a kapuból előretört és a bárddal is gólt szerzett. Egész jó volt mezőnyben, 2. sorba beférne :))))
Oké, legyetek szívesek mondjatok 8 A-csoportos szintű magyar (őshonos, honosított, stb.) védőt...

Ti arról beszéltek, hogy Vas Márton hol hasznosabb tagja a csapatnak, minden más körülményt figyelem nélkül hagyva, mintha minden más poszt a megfelelő emberrel lenne betöltve.

Én arról, hogy mennyit veszítünk azzal a válogatott szempontjából, ha nevezett játékos nem védőt játszik, és mennyit nyerünk, ha támadót játszik ((-: (Pl. eggyel több gólt ütünk az ő révén, viszont kettővel többet kapunk, mert egy lassabb, könnyebb... játszik helyette)

Én is aláírom, hogy most, 2008. november 28-án Vas Márton jobb csatár, mint hátvéd, de még 1x, nem erről beszélek!
Horváth, Tokaji, Ennafatti, Sille, Ondrejcik, Jobb, Kangyal, Erdélyi, Hüffner, Lencsés

Ebből nagy valószínűleg az első 7 lesz kint. És Kangyal a rutinjával még mindig jobb védő, mint egy csatárt akinek védőt kell játszania.
Ja, A csoportos szintű védő pedig itthon jó esetben is 2 van, de ez nem azt jelenti, hogy egy csatár védőként jobban teljesítene.
Tokaji, Horváth, Jobb, Ennafatti, Szélig, Kangyal, Erdélyi, Hüffner
*Ondrejciket kihagytam :(
Lecsónak miért nincs sok esély Cortina alatt ?
jo. mondjuk ki. Kangyal sajnos minosithetetlen amit muvel. egyertelmuen nics ott mar sajnos a helye a valogatottban, plane nem az A csoportos vb.n. sztem ez hatul massziv: Tokaji, Horváth, Jobb, Ennafatti, Szélig, Hüffner/Svaszi, Erdélyi/Sille, Ondrejcik.
Elol hala istennek van lehetoseg valogatni.Bizzunk Cortinaban de Sofi/Csabi/Szapi lehet Mogyit es Groschlt is kiturhatja.....
Nos.
1. Ma nem 2008.november 28-a van, de szerencsére ez rajtam kívül senkit nem hatott meg annyira, hogy felemlegesse...
2. A listámból méltánytalanul kihagytam Széliget, de halleluja őt megemlítettétek
3. Végül mégsem lesz szükség Vas M. védőjátékára, mert nélküle is megvagyunk?!?!? (((-: (ez is csak magamnak kritika)
Bdog igazad van, bízzunk (bízzuk) Cortinában, nem kevés példa mutatja, hogy tudja mit csinál. Nem tisztem Kangyal védelme, de nagyon gyorsan elfelejtették a szurkolók, hogy mit is tett Ő le az asztalra ezért az A csoportért. Ő a csapat kapitánya (még mindig) és az Ő irányításával vívtuk ki az A csoportot. Ugy gondolom, persze közöm semmi, hogy ott a helye a csapatban és ha a formája megfelelő, sztem ott is lesz. Ráadásul meg is érdemli.
Visszavontam mindent! Golt lott Balazs a hcnek!:)

banyszi, balazs erdemeit es karizmajat senki nem vonja ketsegbe es minden tiszteletem az ove. A vbn viszont KIZAROLAG az eredmeny a lenyeg es nem az hogy ki mit tett hozza a magyar hokkihoz. Csakis a jegen mutatott teljesitmeny lesz a fontos!!!
Ok, ebben is egyet értek Veled, de fél szemmel nézem a sport1 közvetítését, épp Kangyal lőtte a HC ellen a kiegyenlítő gólt. Nem olyan rossz Ő még mindig nem!
Banyszi! Szerintem senki nem vitatja hogy Kangyalnak nagy érdemei vannak abban amit elért a válogatott, de az élet és ezen belül az idő kegyetlen dolog... és felette bizony eljárt az idő, nincs olyan formában ami indokolná hogy kivigyük Svájcba, és az hogy megérdemli az kevés indok szerintem egy A csoportos vb részvételre. Az a baj - és itt tegyük a szívünkre a kezünket - hogy nálunk nem mindig a teljesítmény határozza meg azt hogy ki lesz válogatott...Jah, és üdv a Balunak!
Ok, ebben is egyetértek veletek, de egyszer már egy hozzászólásomban leírtam, hogy a kanadaiak első sorának csatársora több, mint 300 kiló. Nem hiszem, hogy egy tapasztalatlan fiatal védő jobban el tudja látni ilyen szituban a feladatot, de nem értek hozzá, részemről ennyi. Köszi az üdvözletet, majd átadom neki.
Bocsi, gondolom már kicsit uncsi vagyok, de azt is tudom, hogy ezek az "öregek" még mindig nagyobb alázattal játszanak, mint a fiatalok. Azt pedig nem gondolnám, hogy egy rosszabb teljesítményt nyújtó játékost visz magával csak azért, mert mondjuk "szereti". Vagy nem tudom mire gondolsz akkor, amikor a nem magyar (és itt ezen van a hangsúly) kapitány válogat, Ő dönt. Vagy nem? Hogy pl Lecsó miért nem fér a válogatottba ezt nem tudom, de utána fogok kérdezni.
No ez mondjuk igaz... Balázs tényleg olyan alázattal edz és készül ami példamutató a fiatalok számára. Persze ez még a volános korszakára vonatkozik, hogy most milyen az edzés módszer a Stars-ban arra sajnos nincs rálátásom.

A másik felvetésre, bizony van úgy hogy nem a teljesítmény a döntő hanem az hogy az adott ember kinek a csapatában játszik. Ahogy az is igaz hogy bizony személyes okai is vannak egy-két döntésnek. Ezért nem lesz válogatott Lecsó, és ezért volt méltatlanul mellőzve Erdősi Peti is, pedig ő is példás sportember volt... illetve még mindig az! (a Lecsó dolgot nem tudom biztosan, de az Erdősi-Cortina ellentétet tudom és ismerem...)
És gyorsan hozzáteszem még mielőtt megkapom, van úgy hogy a gyengébb játékossal jobban együtt tud dolgozni egy edző, pusztán azért mert jobban bízik benne.
Stommy, mi volt az erdosi cortina ellentet lenyege? mi miatt volt?
Nem azért ,de sokan Kangyalt sztárolják meg minden ,de egy Svasznek sokkal jobb megoldás lenne sztem a válogatottnak.Én : Svaszit,Tokajit,Ennaffatit,Sillét,Horváthot,Széliget és Jobbot vinném ki a vb-re.
A csatárokhoz meg feltenném Bertát,Jánosit és Szappanost,(még talán Nagy Gergőt)-Gröschl,Holéczy és Majoross helyett.
Roger egész jól játszott a Starsban, azon a néhány meccsen amit láttam. Őt nem írnám le, Gröschl teljesítménye elég hullámzó, igaz ma gólt szerzett. Viszont pont Svaszi hibázott ma a hosszabbításban, lefordult róla a HC-s szlovák, s beverte.
Igen,vannak Kangyalnak érdemei,ez vitathatatlan,csak az A csoportban ez édes kevés.Ott még levegője sem lesz egy-két csere után.Nem kéne Őt égetni fürge fiatal csatárokkal szemben esélye nincs.Lemarad vagy kiállitják.Valamelyik meccsen a selejtezőn illően vissza kéne vonultatni,elbúcsúztatni.Megérdemli.
igaza van Ritmonak. senki nem vonja ketsegbe a nagysagukat es az erdemeiket, szimplan ez mar nem nekik valo sebesseg es ezt be kell latni.
Vas Marci meg a Ladányi mellé harmadiknak bárki jó!Szerintem.
Igaz ők nem a "híres" EBEL-ben edződnek,de a hátvédtársak ottan ám!Szóval szerintem ez a sor hozza a pontokat Svájcból!Tudom nem Japán lesz az A,de érzem rajtuk!
A jégkorong szövetség honlapja szerint Cortina kihirdette a 28 fős keretet.
Gondolom előbb-utóbb itt is lesz belőle írás, a lényeg, hogy egyedül Gröschl Tomi maradt ki a szapporói hősök közül, nekem meglepetésre bekerült Kóger Dani és Hegyi Ádám, a többi úgymond papírforma.
Itt a link addig is:

www.icehockey.hu/index.php?pg=news_4_394

Szóval úgy tűnik a 76%-nak lett igaza.:D..Sajnos én nem voltam benne, azt hittem tiszteletjegyet kapnak a gyengélkedő Stars-osok...
süti beállítások módosítása