HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Bréking: 38 fős keret az olimpiai selejtezőre

2008.10.21. 13:36 F. Kapus

Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte bő keretét a november 7. és 9. között Budapesten rendezendő olimpiai selejtezőre, jelentette az MTI.

A magyar válogatott bő kerete:

Kapusok: Budai, Hetényi, Szuper.

Hátvédek: Ennaffati, Erdélyi, Horváth A., Hüffner, Jobb, Kangyal, Ondrejcik, Sille, Svasznek, Szélig, Tokaji.

Csatárok: Azari, Benk, Berta, Fekete, Galanisz, Gröschl, Hegyi, Hoffmann, Holéczy, Jánosi, Kiss Á., Kóger, Kovács Cs., Ladányi, Majoross, Nagy, Ocskay, Palkovics, Peterdi, Sofron, Szappanos, Vas J., Vas M., Vaszjunyin.

Ennyit egyelőre, minden továbbit később.

57 komment

Címkék: magyarország válogatott olimpiai selejtezők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A névsort átfutva igen, megállapítható, hogy nagyjából ők tudnak ma Mo.-on jégkorongozni. (Mármint azok közül, akik játszhatnak is a magyar válogatottban.) Nekem ebben semmi meglepetés nincsen. Majd a keretszűkítés! Az igen, arra kíváncsi leszek! Maradnak-e olyanok a tavalyiak közül, akik részt vettek a feljutásban, de most (sértődés ne essék!) csak egy szerényebb magyar bajnokságban játszanak, vagy jönnek-e a rutintalanabb, de lényegesen nagyobb igénybevételben, magasabb szinten eddződő fiatalok?
Szerintem vegyesen kellene válogatni. Hozni egy kicsit a rutinból, egy kicsit az újoncokból, mondjuk olyan 70-30 arányban.
Így az újoncok kapnának 3 meccsnyi esélyt, hogy belekóstoljanak milyen is a magyar mezben játszani.

És Cortinának is lenne bővebb rálátása más játékosokra is.

Találkozunk a BS-ben! Jegyek már megvannak. :))
Borbás miért nincs fenn a listán? A magyarok közül eléggé előkelő helyen áll (11.) a MOL liga kanadai táblázatán, és jó formában is van! Ugyanekkor behívnak olyat is aki ugyanitt 63. csatár létére!!! Jó lenne ha Cortina végre már nem az 5 éves noteszéből dolgozna!
Így van, Borbást a csapatba!
Dubeket is (majd). :)))
Picit off: 1nf3rn0, kipróbáltad már az IIHF08 prjekt beta-t? Elképesztően élethű lett a gameplay, ráadásul az összes IIHF-es válogatottat betették az AHL helyére. A jég is változott (többek közt a csíkszeredai csarnok is szerepel ebben). Kár, hogy nem a legújabb a csapatok "rostere", de még így sem rossz.
Na, on!

Úgy van, oktassuk ki Cortinát kapitánykodásból. Úgyse ért még el semmit.
Szerintem itt senki nem oktatni akart, inkább azt írta, mit szeretne.. kit látna szívesen a csapatban.
Amúgy érdemes lenne egyszer összeírni, hogy kb hány játékos közül válogatja ki ezt a 38-at, mert szerintem ez a szám körülbelül az igazolt felnőtt és első osztályú csapatban játszó embereknek kb 1/4-e lehet...
Hát ha Majoross befér, akkor Borbás is...
Hát, szerintem meg inkább egyik se! Borbás csak a Berta passzaiból él...
Sőt a Tolnai is. 2 gólt lőtt a fradinak. De a izé is beférne, aaa Szikorscsiny. Is.
Ha rajtatok múlna még az Ancsin-t is beszavaznátok... Még jó, hogy ez nem a Megasztár 5!
Azért írtam, hogy ha Majoross igen, akkor Borbás is. De igazad van, inkább egyik se...
igazából senkit nem akarok megbántani, de a külföldön játszó légiósokból és a volánból kéne összerakni a csapatot. ők játszanak pörgős színvonalas ligákban, és a többiek csak hátráltatnák. ezzel télleg senkit nem akarok megbántani, de aki nem vak, látja mi a külömbség pl ebel és mol között!
az én válogatottam így nézne ki:
kapusok: Szuper, Hetényi
védők: Horváth, Tokaji, Jobb, Ondrejcik, Kangyal, Szélig, Svasznek, Sille
csatárok: Csicsó, Palkó, Fekete, Vas J., Vas M., Ladányi, Kovács, Kóger, Sofron, Vaszjnyin, Benk (ha bizónyít addig), Nagy
OFF

szia Defó,

egyszer megpróbáltam feltenni, az eredmény az lett, hogy 1-2 AHL-es csapatnak megkavarta a jégtextúráját :S

Úgy emlékszem nem is volt exefile, ami megcsinált volna mindent, mint az extraligás addonnál.

De jó, hogy eszembe juttattad, mert most megpróbálom mégegyszer :)

ON

Iceblack!

Borbásnak jól megy idén (ez a kanadai táblázatból is látszik) és nem titok, hogy Bertával ketten nagyon jól tudnak játszani. Jánosi is nagyon jó együtt Hoffmannal (bár Hoffmann a saját szintjéhez képest eléggé hátul van a kanadain), be is válogatták a bő mindkettőt, ami jó döntés. Egyébként pedig senki nem mondta, hogy ez szavazás...
Szerintem Berta indokolt Borbás nem hiszem Jánosi szintén indokolt Hoffman idei teljesitmény alapján nem indokolt.Én Kógeren is csodálkozom szerintem azt sem indokolta semmi hogy őt betegyék oda.Azt is látni kell hogy cortinának van a legkevesebb köze ehhez a keret összeálitáshoz fogalma sincs ki milyen formában van hisz nem látott 1 meccset sem idén,ezt a keretet a volán vezetői hozták össze főleg hogy Kóger pici fia is bekerült
vaze, úgy van ez, mint Pedró és Godó. Ekkora hájoggal forduljatok a kohászat üzemorvosához:)
Egyébként nálam most Borbás inkább befutó, mint Berta. De igazából együtt működnek jól.
zsolt007: Nem értem miért fikázod itt Kógert, nem véletlenül ragaszkodott hozzá annyira a salzburg. Szerintem igen is adni kell neki egy esélyt. Inkább neki mint bárkinek a mol ligából!
hályog, természetesen
Rex nem értem mit fikázod a MOL ligát. Tavaly egy MOL ligánál gyengébb bajnokságból érkező Peterdi igen fontos szerepet játszott Sapporóban.
Vaze: idén nem egészen úgy van ez...
Látszik a pártszakadás....MOL-ligások,..EBEL-esek!!
Rex, nem értem, miért ennyire evidens, hogy minden válogatottesélyes játékos vagy a Volánban van, vagy külföldön játszik...? Ha ennyire leszűkíted a kört, akkor gyakorlatilag a VB-re nevezhető 23 névnél eggyel vagy kettővel több nevet kapsz. Bárki kiesik a VB-ig, nem lesz kivel pótolni, ha meg sem nézik, ki léphet a helyére.
valaki jelentkezzen, elkalapálnám szívesen NHL08-ban!
Cortinának vannak segítői is, gondolom kikéri az ő véleményüket is.Fehérváriként láttam eddig minden ebel meccset,és pár mol ligásat livében.Igaz hatalmas a különbség az ebel javára ( tudásbeli technikai, sebesség stb...)de az is igaz hogy csak az első -2ik.sorunk veszi fel komolyan a versenyt az osztrák és szlovén csapatokkal. A 3.-4ik. pedig legtöbbször küzd hajt de édes kevés, ők nem lógnának ki a mol ligából sem. Nem kell lenézni a MOl ligát ott is lehetnek gyöngyszemek,akik képesek felnőni a pörgősebb szinthez

Nekem régebben Tőkési volt az egyik kedvencem...
Látta őt valaki mostanság játszani a DAB-ban?
Mostanában elég ponterős, igaz ez azért is van, mert az előnyöket sokszor rá játszuk. DAB-ban nagyon stabilan játszik, de helyette inkább egy fiatal játékos kell a csapatba.
Füge! És melyik a Ladányi: a Berta vagy a Borbás? Mert arra gondolni sem merek, hogy egyik sem... :DDDD
Fagyosszent! Lala már nem ez a műfaj.
Nem látom AARON VOROS NEVÉT:DHAHAHA
Mi a helyzet Sandor Szilardal ? Egyik legjobb az sc-ben sz.tem igazán megérdmelne egy esélyt,van oylan jo !
Rock me Amadeus vegyél fel: dusi.v@hotmail.com vagy xfirére: teekom
Én nem nézem le Kógert de itt sem jutott senkinek eszébe hogy ő neki válogatottnak kéne lennie,Salzburgban nem ragaszkodott hozzá senki adtak neki esélyt bizonyitani aztán visszatették a Farmba.A problémám az hogy ő azért került most oda mert az Apja a volán farm csapat edzője,ugye Cortina segitője Énekes igy ezt a válogatott keretett a volán házon belül megbeszélte.Teljesen nyilvánvaló hogy túlsúlyban azok lesznek akik erősebb bajnokságba játszanak de összelehet szedni harmadik vagy negyedik sornak egy erősebb sort a Mol ligából mint az Ebeles Volánból.
Engem csak az zavar ,hogy Kiss Gábort miért nem válogatta be, inkább őt vinném most ,mnit Hofit...
Szerintem jó döntés,hogy Borbást nem viszik,nem azért mert fradista vagyok,de inkább egy Nagy Gergőt vinnék ki egy A csoportos VB-re.
Azt viszont nem értem ,hogy Kangyal,Majoross és Gröschl mit keresnek még a bő keretben is, ők 3 nagyon sz**l játszanak idén, nincs mit ezen szépíteni,Svaszi meg Holéczy még nagyjából mutat is vmit.
Akiket vinnék most az:
Kapusok:Hetényi, Szuper.
Védők:Ennaffati, Erdélyi, Horváth A., Hüffner, Jobb,Sille, Svasznek, Szélig,(Tokaji sérüléstől függő)
Csatárok:Benk, Berta, Fekete, Galanisz,Jánosi, Kiss Á.,Kovács Cs., Ladányi,Nagy, Ocskay, Palkovics, Peterdi, Sofron, Szappanos, Vas J., Vas M.,

zsolt007: Lehet, hogy én látom rosszul, de mintha Kóger ma sem a Salzburg farmcsapatában játszott volna. Pedig Pagé nem hinném, hogy tekintettel lenne az apjára.
Fradi-Mate: 38 embert nem visznek a VB-re. 23-at lehet vinni és asszem a csoportkör után még kettőt. Ha jól látom, Nagy Gergő a 38 között van. A kérdés Borbással kapcsolatban sem az egyelőre, hogy befér-e a 23-ba, hanem hogy befér-e a 38...40-be. Sokak szerint Borbás idén tőle az elmúlt pár évben nem megszokott vehemenciával és meglehetősen sikeresen játszik, így beférne oda.

Egyébként lehet, hogy nem lenne hülyeség egy B-válogatottat is összerakni, és időnként valami ellenfelet keresni nekik. Rég volt már, hogy lehetne egy B-válogatottunk, amelyik azért helyt tudna állni a divízió 1-ben, szerintem most ez a helyzet.
Srácok ez nem a VB-ről szól!
Kóger játszott 6 meccset a Salzburgabn van 1 gólpassza helyett szivesen láttam volna Sándor Szilárd Kiss Gábor vagy Borbást is
na jó, ennyire ellene vagytok, kiveszem Kógert, helyette jöhet vki az UTE-ból vagy a DAB-ból! :)
Borbás beférne a 38 nem arról van szó, csak egy A csoportos vb-re nem vinném ki.Ez a B csapatos ötlet nem rossz,szerintem simán eltudnának verni egy hollandiát,esetleg egy litvániát,szerbiát v horvátokat, aztán kitudja talán még román verés is lenne...:D
Szerintem teljesen rendben van az eddigi keret így...
Nem akarom szítani a MOL liga-EBEL vitát, de azért ki kellene valahogy próbálni azt a felállást, hogy egy MOL ligás "válogatottat" eresszük össze pl. az Olimpijával.
Tippeljétek meg az eredményt....., azért megnézném, hogy a védőink mennyire kapkodnának a 41 éves Banham után, vagy a Mitchell hogyan takarítja el a Borbit.
Nem fikázom őket, de csak a MOL ligára van rálátásuk. Persze kellene játszatni élesben is a bő keret néhány tagját.
Senki sem a Volán meghatározó játékosainak válogatottbeli jogosságát vitatja. Hanem a 3. 4. soros emberekről. Mert lehet, hogy egy 4. soros Volános játékosnál azért jobban teljesítene egy csapatában meghatározó szerepet betöltő MOL ligás.
És pont az ilyen meccseken lehet bizonyítási lehetőséget adni ezeknek a játékosoknak. A következő selejtező kör már olyan erősségű lesz, mint a VB kieséses szakasza. Ott már mindenképpen a legjobbaknak kell játszaniuk, hogy hasonló meccshelyzetben legyenek.
De ha most se kapnak biozonyítási lehetőséget a MOL ligások, akkor 1-2 sérülés esetén bajban lehet a válogatott...
Sztem Sandor Szilard a bo keretbe siman beleferne. Clubnak alapembere, Wallenberg es Rammstedt mellett o szalitja a golpasszokat es golt is ut. Egy probat megerne...
Sándor Cortinánál nem lesz válogatott. Ebbe bele kell nyugodni.
Nem értem mért erőltetik itt sokan Sándort....Igen jó játékos volt válogatott, pontokat is szállít,de azért közel sem lenne ilyen eredményes ha nem wallenberggel vagy ramstedttel játszana egy sorban.
Amúgyis már kiöregedő félben van ,nem arra van szükség ,hogy a 30 évesek örökidőkig válogatottak legyenek,hogy 1-2 meccset jobban lehozzanak egy 20 éves tehetségnél,fiatalítani kell és nem öregíteni.
Kedves Fradi-Mate!Sándor Szilárd az előző idényben még nem az általad említett párossal játszott együtt és igencsak szeplős lett a kanadai táblázat a teljesítményétől!!!
Amúgy pedig csak annyira idős mint az Ikrek és kívánom nekik, hogy az esetleges magyarországi "A" csoportos VB-n még mutassák meg magukat a jégen is.
Hát igen, azt hiszem, akkor lesz itt A-csoportos VB, amikor a Sándor válogatott.
:)

Figy,nem vitatom én is nagyon szerettem mikor a Fradiban játszott,de azért egy jobb bajnokságban ill, csapatban kéne szórnia a pontokat nem a Szeredában, és azért az Ocskay-Palkovics páros meccs/pont fölött vannak az ebelben.És azért az EBEL-Mol liga közt van különbség.Hozzátenném még, hogy csak a korukban hasonlítanak, jelenleg az ikrek sokkal jobbak ,mint Ő.
Tehát ponz ez a lényeg ahogy Fradi-Mate kolléga mondja. Nem mindegy, hogy hol csinál pontokat (szeretem a Macikat), a Miskolc vagy a Boston Bruins ellen (direkt), ezért volnák amellett, hogy szervezzenek a bő keret részére egy felmérő meccset. Láttuk tavaly a bajnoki döntőben, az akkori Volán és a többiek közti különbséget. Igazából meg sem izzadtak ( na ez egy kicsit túlzás), de könnyedén behúzták az aranyat. Szóval, menedzserek gyerünk, szervezni egy meccset az EBEL szünetben és bármelyik csapattal lekötni egy időpontot!!
"Sándor Cortinánál nem lesz válogatott."

Mint ahogy Lencsés sem! Ami azért aggasztó... Igaza van Kerusznak, kéne csinálni egy B-válogatottat (ahová felőlem akár Borbi is beférne), nem hiszem, hogy csak mi kísérletezünk a 3-4. sor összetételét illetően... Rexnek meg nincs mitől tartania, ha Majoross-t leveszem, max 1 vagy 2 embernek helye a válcsiban itthonról Cortinánál. Mondjuk mindez függ a koncepciótól is, én arra hajlok, hogy ez jutalomjáték lesz a régieknek, Svaszival, Kangyallal, Mogyival és a többiekkel...
"Kedves" zsolt007. Hallgasd ezt meg, hogy erről hogy vélekedik az, akiről te a bátor névtelenség mögé bújva nyilatkozol. real1.radio.hu/kossuth/2008/10/15/081015-k.htm 19.05 Sportvilág (12.40").
Lányok, fiúk! Tanuljatok, képezzétek magatokat, vagy ha abban a korban vagytok játsszatok és akkor később lehet még belőletek szövetségi kapitány, vagy a segítője. Az nem baj, hogy ezt, vagy azt a játékost szeretnétek a válogatottban látni, de az már igen, hogy ezt személyeskedve teszitek. Valamelyik cikkben már írtam, de ismétlés a tudás anyja, sztem a jégkorong nem tinédzsersport, rengeteget számít a rutin, + az évek. Pat Cortina már bizonyított, sztem illetlenség megkérdőjelezni a hozzáállását és a hozzáértését. Építgeti a válogatottba a fiatalokat, de tetszik, nem tetszik, egyenlőre a "vén csatalovak" húznak, nem tud olyat kérni ettől a generációtól, amit + ne tennének neki, tehát logikus, hogy rájuk épít.
Tényleg lehetne, hogy a 38 helyett 41 játékost írnak meg a sajtónak, válogatott keretként, de már most lehet tudni, hogy ha nem jön közbe sérülés, akkor melyik 21 játékos utazik biztosan Svájcba és melyik 6-8 játékosból kerül ki a többi. A többiek csak motivációs jelleggel szerepelnek a listán. Szerintem Kóger Dani benne van a 6-8 ban, Borbás pedig a 38-ban sem... (Pat nem cuccozik, a vörösbort szereti :-)
A csapatot a mindenkori szövetségi kapitány jelöli ki és nem hiszem, hogyaz eddigi eredmények nem Cortinát igazolták volna.
Hát Kiss-t én is betenném, megnézni mit tud a válogatottban... Sándor meg már öreg... 8legalább is ahhoz hogy beilleszkedjen a csapatba, és többet tudjon hozzátenni, mint a mostaniak...
Mi a helyzet Areon Voros -sel?
(ha lehetne őt is vinném:)-de sajnos nem
süti beállítások módosítása