HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A finnek sorsáról dönteni kell

2008.10.18. 08:20 F. Kapus

"Nem keveset dolgoztak, nagyon ügyesek voltak játékosaink, egytől egyig. Hetényi Zoltán egészen kiválóan védett, kár, hogy a büntetőknél nem jött össze a bravúr." Énekes Lajos Alba Volán-edző értékeli a jesenicei 2-3-at a továbbiakban.

De előbb kezdjük a tisztázni valókkal. A mérkőzés online közvetítésébe néhány hiba csúszott, illetve a mérkőzés után korrigálták az első Alba-találat szerzőjét. Tehát mégsem mutatkozott be góllal az új csatár. Bár Couture a pályán volt, vélhetően nem volt köze az egyenlítéshez. De erről megoszlanak a vélemények.

"Bonni nagy erejű lövését láttuk, azután azt, hogy a korong a hálóban van. Akik közel álltak az esethez, a bírók is, azt látták, valakinek a lábán megpattant a korong. Kovács Csaba jelezte, Couture-é a gól, ezért került először ez a verzió a jegyzőkönyvbe. Aztán Couture állította, nem ért bele, így végül átírták Kovácsnak."

Az Alba Volán második gólját Palkovics nem a 30., hanem az 50. percben lőtte. A büntetőket a szlovének kezdték. Strömberg betalált, Fekete válasza is pontos volt. 1-1 után Razingar értékesítette a rávezetést, Ocskay azonban kihagyta. Mivel D. Rodman is eredményesnek bizonyult, a harmadik magyarnak, Kovács Csabának már nem is kellett végrehajtania a büntetőt.

A pontosítások után Derek Couture első mérkőzését jellemezte Énekes Lajos edző: "A koronggal nagyon jól dolgozott, erős játékos, nehéz felborogatni. Hasznosan játszott a második sorban, természetesen látszott, hogy nem szokta meg a társakat. Úgy tűnik, helye lehet a csapatban, sokat korcsolyázik előre és hátra. Jól védekezett."

Az Alba Volán edzőjét arról is kérdeztük, mi az oka, hogy tavaly is több büntetőpárbajt vesztettük, mint nyertünk, idén pedig háromból háromszor alulmaradtunk. "A büntetőknél az a helyzet, mint fociban a tizenegyeseknél. Sok múlik a szerencsén és a kapuson. Aztán vannak specialisták is, akik bizonyos dolgokat nagyon magas szinten tudnak. Biztos vagyok benne, hogy a legközelebbi párbajban összejön a győzelem."

A szakember beszámolója alapján tudjuk, hogy a lövések aránya és a játék képe is döntetlenhez közeli volt. "A két csapat hasonló játékerőt képviselt ezen a mérkőzésen. A rendes játékidőben közelebb álltunk a győzelemhez, több nagy helyzetünk és ziccerünk volt, mint ellenfelünknek."

Énekes megjegyezte, Alanen nagyon jól játszott új helyén, a harmadik sor centereként. "Feladta a leckét, most nem tudjuk pontosan, hogyan tovább. A két finn játékos egy hónapos szerződése a jövő héten lejár. Alanen a két utolsó mérkőzésén meggyőző volt, úgy teljesített, ahogy egy légióstól elvárható. Ezen kívül még az 5-0-s hazai győzelemkor játszott jól. De sokszor értékelhetetlen teljesítményt láttunk tőle. Azt gondolom, a hét végén eldől a két finn légiós sorsa."

Komoly eredmény, hogy csak két gólt kaptunk Jesenicében. "Ezeken a mérkőzéseken hátvédeinknek nagyon sok dolguk van. Fontos, hogy ők jól játsszanak. Ma maximálisan elégedettek voltunk velük."

Szombaton pihenőnapot kapnak a csapat játékosai. Vasárnap reggel egyet edzenek még Székesfehérváron, és ebéd után indulnak útra Grazba. Ahová a hírek szerint két szurkolókkal teli busz kíséri el a csapatot.

16 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem menniük kell,édes kevés ez,ennyi erővel a fiatalok is játszhatnának!
A Mol ligába jók lennének!!
Most bunkóság nélkül, a Miskolcnak nem kellenének a honfitársak mellé? :-)
Azért kezeljük már helyén a dolgokat: Alanen és Yli-Junnila remek játékos. Ha itt csinálták volna végig az alapozást, húzóemberek lennének. Nem véletlen, hogy Alanen is kezd belelendülni, ahogy kezdi utolérni magát.
Amúgy meglepő módon érkeznek a mezrendelések Finnországból, szóval legkevésbé sem ismeretlen játékos egyik srác sem.
Ritka, de örömteli pillanat: KCs minden szavával egyetértek. :)
Ha már a statisztikáról beszél az Énekes edző...kérdem én,-az Ebel statisztika szerint a szlovén kapusnak, hogy jön ki a 96 %?????
Gromov: legyen ez KCs nagy napja, csatlakozok én is. :))
Itt csak pillanatnyi formáról van szó.Nekem úgy tűnik Alanen érte el hamarabb a szintet.Szerintem a másik finnen jobban látszik az alapozás hiánya.Szezon közben ez lehetetlen és egy idő múlva nem hogy belejön de egyre fáradtabb lesz.
KCs-vel kell egyetértsek, nem rosszak ezek a gyerekek csak a gyorsaság hiányzik belőlük, hogy mi lesz velük azt hagyjuk inkább Satorra az ő felelőssége úgyis ezt a döntést meghozni. Laja megint hozta a diplomatikus választ, viszont a valóság sajnos más, sajnos a Volánban nagyon kevés ember tud büntetőt lőni, és a legfájobb hogy az ikrek (Ocskay, Palkó) meg talán a legrosszabb büntető lövőink. Ez a tizenharmadik szezonom és nagyon ritkán találtak be a kapuba ilyen helyzetből, és asszem egy kezemen megtudom számolni a megnyert büntetőpárbajainkat is. Sajna ez van. Szerencsére játszani jobban tudunk. Talán jövőre a büntető lövésben is javulni fogunk.

Ja és Murcicomp voltam csak itt nem én vagyok belépve!
Vasárnap végre megverhetnénk a Grazot, bár eddig vmiért nem ment ellenük a játék. Itt az ideje hogy ezen változtassunk! Talán még bennük lesz a salzburgi pofon (7-0). Minden pont fontos, főleg a tabella második felében álló csapatok ellen.
A kapus statisztika tiszta sor. Nem számolták bele a második volán gólt, ha már azt sem tudták mikor lőtték:) És ha 26lövésből 25-öt fogott az tényleg 96%, az Ebel oldalon ezt még a kapusstatisztikához is hozzáírták, így az első helyre került, amúgy nem biztos, hogy ott lenne.
Sztem is lehet még valami a 2 finnből, DE: a Volán- honlapon valami ilyesmit olvastam tőlük az érkezés után: "nem titkolja meglepetését, hogy mennyire nagy az iram az EBEL- ben".. No most ez:
1. Jót jelent, mert erős bajnokság és a finnéhez hasonló iramú- na persze a technikai tudást leszámítva
2. Többszáz SM- liga mérkőzés után nem várna az ember ilyen nyilatkozatot
És mi lesz a döntés???
Szerintem egyértelmü, főleg az új védő érkezésével.
Ez most nem sikerült nekik.
Ez van, bár azzal én is egyetértek ha az alapozástól kezdve a keretben vannak jobbak lettek volna.Ezt a lemaradást most nem lehet pótólni, nincs rá időnk és lóvénk.
További sok sikert nekik!
Szerintem a finnek csak a pénzt viszik tejesitmény nélkül.
17:45 EC KAC vs EC VSV itt nézhető:
www.justin.tv/bsod404
Lehet a Klagenfurtnak drukkolni...
Egyébként sok Mol ligás meccset is streamel a srác.
"Biztos vagyok benne, hogy a legközelebbi párbajban összejön a győzelem."

És tényleg.
Énis-nek üzenem, hogy Ocskay biztos olvasta a kommentedet, Graz-ban jól rád is cáfolt! :-)
süti beállítások módosítása