HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Itt tartunk most

2008.10.06. 09:39 F. Kapus

A vasárnapi Alba Volán–Graz EBEL-mérkőzés után mindenképpen rendet kell tenni a fejekben. És nem elsősorban a játékosokéban, arra ott van Sator és Énekes mester.

Kedves barátaim, szögezzük le: a csapat szezonbeli leggyengébb játékával vereséget szenvedett egy verhetőnek tűnő ellenféllel szemben. A csapat bosszantóan játszott, dekoncentráltan, rengeteg hibával. Csak hogy a húzóembereket állítsuk negatív példának: Ocskay gyönyörű gólt lőtt, de aztán eltűnt, kevés megmozdulása marad emlékezetes, Palkovics hatalmasat küzdött, de fifikás húzásai nem jöttek be, ráadásul a jégen terpeszelő kapus mamutja alá lőtte az ajtó-ablak ziccert.

Rossz jég ide, rossz jég oda, Horváth András olyan csatát vesztett el az egyik gól előtt a támadóharmadban, amilyet legutóbb talán az úttörőbajnokságban, Fekete két méterről lőhetett volna a szinte üres kapuba, de a korong fölött zúdította el ütőjét.

De, és ez a lényeg, az első időszak lezser hozzáállása után feleszméltek a játékosok, hogy ez kevés, és mindenki elkezdett kaparni. Csakhogy ez ilyen játék, nem lehet feljönni a pincéből csak úgy. Ugyanaz történt vasárnap a Volánnal, mint az ukránokkal a vb-n, éppen ellenünk. Nem tudták kellő mértékben komolyan venni az ellenfelet, pedig lett volna miért. Az ukránoknak elég lett volna megnézniük az első négy magyar meccset, az Alba-játékosoknak pedig elég lett volna megnézniük, kik is játszanak a Grazban.

Annyit szeretnénk mondani, hogy hihetetlenül rutinos csapat a Graz, még ha tudása az EBEL-átlag alattinak tűnik is. A csapat több mint fele A csoportos világbajnokságokon edződött, három egykori NHL-es nyomul benne, több AHL-es pontzsák, mi kell még?

És valóban ide jutottunk. Egy ilyen csapat ellen úgy szenvedünk szoros mérkőzésen vereséget, ha nem pörgünk fel a mérkőzésre, ha koncentrációhiányosan játszunk, ha semmi, de semmi nem jön be, miközben ziccerek sorát kihagyjuk. Emlékezzünk három sorsfordító szituációra: Palkovics, Fekete és Hegyi ajtó-ablak helyzetére, amelyekkel egyenlíthettünk vagy felzárkózhattunk volna, és akkor minden másképpen alakul. Vagy azokra az utolsó passzokba csúszott hibákra, amelyekből hasonló szituáció alakulhatott volna ki.

Gondoljuk csak végig. Bár az előnyös helyzetekben impotensek voltunk, a játék végig kiegyenlített volt, megkockáztatom, több nagy helyzetünk volt. Menjünk néhány évet vissza: sündisznóállásban védekeztünk, ha kiütöttük a harmadból a korongot, őrjöngtünk, hogy milyen jó. Emlékezzünk a tavalyi szezonra: ha szorosan tartottuk az ellenfelet, és csak egy-két góllal vezetett, vagy kicsit nyert, már elégedettek voltunk.

Ehhez képest ítéljük meg azt, ami tegnap történt: esélyesként vártuk a mérkőzést, és ezt sem a csapat, sem a közönség nem tudta feldolgozni, a helyén kezelni. Rossz volt hallani a füttyszót, érthetetlen azok viselkedése, akik szidják, becsmérlik a játékosokat, ahelyett, hogy biztatnák őket ilyenkor. Azokat, akiket egy hete még istenítettek.

Kár érte, de nem baj ez. Közel nyolcvan mérkőzés vár ezekre a fiúkra 8-9 hónap alatt. Háromnaponta játszanak. Sokszor bizonyíthatják majd még, érdemes értük rajongani. Kedden Bécsben máris elkezdhetik.

Egyvalamit ne feledjünk. Az Alba Volán úgy halad előre, hogy közben évről évre fiatalokat épít be a keretébe, ad nekik lehetőséget a fejlődésre. Az elmúlt szezonban megbecsült felnőtt játékossá vált Hetényi és Sofron, és nagyon úgy tűnik, az idén sikerülhet ez Hegyinek és Nagynak, és Jobb is talán tehetségének megfelelően szerepelhet új csapatában. S mindeközben Kógerről se feledkezzünk meg, aki 18-19 évesen innen indulva bejátszotta magát az egyik legerősebb játékoskeretű csapatba, a Red Bull Salzburgba. Mindez a magyar válogatott jövője miatt nagyon fontos.

Mindenkit bosszant ez a vereség, már csak azért is, mert a megszokott hozzáállással ezt a Grazot tízből nyolcszor meg kell vernünk. Két dolgot azonban gondoljunk végig. Egy: hol álltunk tavaly ilyenkor; kettő: tegye fel a kezét, aki mindennap úgy végzi munkáját, hogy annál jobban nem is lehetne. Ennyi.

Hajrá, Alba Volán! Hajrá, magyar jégkorong!

26 komment

Címkék: esszéjellegű alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Így van, tavaly mit nem adtunk volna egy ilyen szezonkezdésért! Amúgy a Sportklub műsorán most sem szerepel jégkorong- Volán meccsek
Szia F.Kapus!
Teljesen igazat adok neked amit ide leirtál egy dolog kivételével,az hogy a Gráz 10 meccsböl 8-szor verhetö.Ebbe a ligábam ilyen nincs szerintem.
És ne feledjük hogy a Grázi csapat már hosszu évek ota az alsoházba szerepel,nekik lassan nagyon kell hogy bizonyitsanak,legalább a rájátszásra bejussanak.
Amugy ott leszek holnap a Bécsi meccsen,biztos a Volánnak ott se lesz könnyü dolga. A Capitals egymásután 3 meccset nyert,ebböl két Shut-out volt Labbé eredménye,tehát ö is kezd belelendülni.
Hajrá Volán,fel a fejjel!!!
Kedves kapusLaci! Varrjuk el ezt a szálat gyorsan. Az "ezt a Grazot" alatt azt értettem, hogy a tegnapi Grazot, azaz amit vasárnap nyújtott a Graz. Nem voltam egyértelmű, bocs.
Ez egy nagyon tárgyilagos és KORREKT értékelés!!
Köszönet érte!!!
Szívemből szóltál!!
Sokan kezdték el hirtelen "temetni" a csapatot...
Ja és persze a fél csapatot kitenni a keretből...
Nem tudom hogy akkor ki fog játszani??
Teljesen igazad van fejben nem voltunk tegnap jelen.
Lesz ez még így se!!
A fanyalgók vegyék már észre hogy ez egy nagyon kemény bajnokság, bárki megver bárkit.A Jesenicét kivéve a többi nagy is betlizett tegnap.
A tabellán jelenleg is 2. a VOLÁN!!

Sajna a szurkolói kultúra kis hazánkban teljesen más....csak akkor szurkolunk a csapatnak ha vezet vagy ha "játszik a csapat". Mindíg elvárjuk hogy Ők hozzanak lázba bennünket...pedig néha fordítva is kellene.Néha olyan csend tud telepedni a csarnokra hogy szinte fáj.
Volt szerencsém egyszer egy DEL meccsen szurkolnom Frankfurtban.2gólós hátrányban voltak a hazaiak de az 1. perctől az utolsóig űzték hajtották őket a szurkolók....nem pörögtek a játékosok de FÜTTY NEM VOLT!!és a közönség segítségével estek át a holtpont és egyenlítettek.
Valahogy így kellene szerintem!!!
F. Kapus-nak és a többieknek mély respect a BLOG-ért!
Hajrá Magyarok!Hajrá VOLÁN!
Semmi gond F.Kapus,én nagyra értékelem ezt az oldalt,és tisztelem a korektségeteket!!!
Szívemből szóltál F. Kapus, valóban csak az követ el hibát, aki csinál is valamit. A vezetők hozzáállása és természetesen a tiétek is nagyon korrekt. Hajrá magyar jégkorong!
Nyilván lesznek még bosszantó vereségek, ilyen a sport. Ugyanakkor nem várt, bravúros győzelmek is jöhetnek, ilyen a sport. Ami biztató, hogy a küzdőszellemmel most sem volt gond, hajtottak a srácok, mint a motolla, csak éppen nem jött össze semmi. Szerencsénk sem volt, egy csomó kapu előtti belenyúlás centikkel kerülte a kaput. Sokat hibáztunk, ez bosszantó, de a CSAPAT akkor is az a CSAPAT marad, amelyiket annyira szeretünk. Hajrá Volán!
Sajnos a sikerek láttán megjelentek a "hozzáértők" akik csak azért jöttek mert sikk itt lenni a lelátón! Na ezek fütyültek. A Volán szurkolói és a jégkorongot szerető és ÉRTŐ!!! Újvárosi,Bpi,stb szinpatizánsok velünk együtt tapsoltak a végén.
Ezt a napot lezártuk, kedden irány Bécs és HAJRÁ VOLÁN!!!!!!!
Érdekes és "hiánypótló" bejegyzés... Kicsit off, de az jutott eszembe, mi lenne szegény pólósokkal, ha nem nyertek volna...
F.Kapus jól látja a dolgot. A csapat tegnap tényleg nem játszott úgy ahogy szokott, de ez a szurkolótáborra is tökéletesen igaz. Ahogy pénteken is helyrerakta Ted a csapatot, minden bizonnyal megint sikerülni fog rendet tenni a fejekben. De! Szépen kirajzolódik az, hogy már egyeseknek nem elég, ha a kisujj, kell az egész kar is.

Pénteken az Innsbruck jön... Kíváncsi leszek:
1) mekkora hangja lesz a tömegnek, ha elhúz az Innsbruck
2) hányan mennek haza a mérkőzés befejezése előtt
3) hányan fognak "köpködni" a meccs után a csapatra

Emberek ébresztő!! Így is dícsretes, amit a csapat letett már az asztalra. Ellenben a szurkolók? Tisztelet a kivételnek, de tegnap nem sok embernek ment el a hangja.

Aki csak egy folyamatosan nyerni tudó csapatnak tud szurkolni, miért nem megy HC meccsre?! Nekik most jól megy. Kedden lehet menni Dunába szurkolni nekik.

Egyébként valóban megjelentek a "hozzáértők" mint már számos sport siker kapcsán. Ruleb> Jól látom, hogy ez az első hozzászólásod itt a blogon? Ha igen, akkor no comment.
F.Kapus!
Nagyon igazad van. A váratlanul sikeres EBEL kezdés után néhányan most fanyalognak, pedig nincs okuk. Tavaly mit nem adtunk volna 4 egymást követő győzelemért.
A két finn srácról: azért kerültek ide, mivel igazán jó játékost ilyen költségvetéssel nehéz kifogni, idehozni. Nagyon találó volt a mérközésről tudosító cikknél murcicomp megjegyzése: "ennyi gempából csak olyan játékost lehet igazolni aki máshol nem kell, a szemétben lehet gyémántot találni de legtöbbször csak üveg kerül az ember kezébe." Viszont az igaz, ha több mecs után sem tudnak maradandót alkotni, akkor keresgélni kell tovább.
Tegnap felettem egy gyökér végig szídta Palkovicsot , nagyon hamar rendre intettük Őt.Ez így van rendjén.
Az egyik hozzászolás nagyon igaz a finn légiósainkra:
"ha más nincs akkor még ezek is jobbak mint a semmi, hiszen ha egy sorral kevesebbel tudnk csak kiállni akkor még korábban elfáradunk."
Sajnos pénz hiányában többet kell kísérleteznünk a légiósokkal nincs is bajom ezzel de akkor váltunk .
A védőinkkel szerintem nincs is baj , csak hát a csatárok..
Hajrá Volán !
Ha valakinek csak egy hozzászólása van itt az nem feltétlenül jelenti azt hogy "divat" szurkoló...
Nekem ezzel együtt van 3.
De a BLOGGAL kezdem és fejezem be a napom.
Évek óta vagyok bérletes VOLÁN szurkoló,szívügyem a Válogatott,sírtam a TV előtt a Szapporói csodán és ott fogok ordítani Zürich-ben is!!
Azért csak olvasok mert egyszerűen PROFI az oldal.Még kérdeznem sem kell mert már ott a válasz.
És mindíg van vélemény amivel azonosulni lehet.
Itt most azért írtam mert tegnap (sem) nagyon értettem az un. "szurkolók" hozzáállását a CSAPATHOZ.
Reméljük Sator mester rendet tesz a fejekben mert 3 nagyon kemény csata vár ránk a héten is.
Pénteken pedig álljunk a csapat mögött és segítsünk nekik az Innsbrucki cápák ellen!!
Gratulálok a posthoz F. Kapus! Minden szavával egyetértek.
Korrekt cikk, minden szavával egyetértek.
Egyetlen baj van csak ezzel a csapattal... Egy, maximum kettő sor használható, a finn légiósok például csak kitöltik a felesleges időt, hasznos megmozdulásuk ritkán van. Ha valami ponterős légiósokat hoznánk, és nem erőltetnénk a kanadai/amerikai vonalat, lehet, hogy többre mennénk. Ezek helyett akár ifi játékosok is lehetnének. Gólt azok sem lőnek, a Szuper Levi meg azokkal is kivédekezné azt a kis jégidőt...
Sityusz

Köszönöm a védelmet,vannak emberek akiknek a 10000. hozzászólása van itt, de nem mond semmit.

Üdv
Ruleb
M.Lac

IGEN

Divatszurker vagyok. Bár emlékszem a Pestről idetelepüt csapatra,olyanra amikor a Mileticset ütöttük többed magammal mert a nyitott 5 soros lelátó fölé kitette az ütőjét és berántottuk a gyereket közénk. Emlekszem az első bajnoki címre. (Én nem csak olvastam róla) A nagy meccsekre a zöldekkel,a büfékocsira a mostani venégszektor helyén.
IGEN DIVATSZURKER VAGYOK mert most írtam először ide. Ja és sajnos nem tudom NEKED megmondani pontosan hogy 10 vagy 15 éve van már bérletem. No comment
Én spec megelégednék két ponttal erre a hétre, pár hülye meg biztos megkérdezi, hogy miért. Tényleg miért is nem inkább négy??

A divatszurkolókkal nincs bajom, kárognak és ennyi. Ettől még az ő belépőjük is kell ahhoz, hogy a csapat megmaradjon, tehát jöjjenek minél többen, még így is bőven elférnek, nem szorítják ki a spílereket vagy csak én láttam rosszul.. A lényeg a tárgyilagosság itt is-ott is, a játékot meg hagyjuk meg a srácoknak!
Laca szerintem félre olvastál valamit ruleb "első" irományában, mindenesetre rendesen megkajált.. höhö :-))
Srácok!!!!

Azért valami hiányzik a csarnokból, az min. 20 fős állandó szurkolói mag, akik síppal dobbal űzik hajtják a csapatot... és a többiek csatlakoznak. Mindenhol így meg ez. Régen voltak ilyen emberek, átjártak a vidi meccsekről is. Ma már nincsenek.
Engem az basz fel nagyon h dobál néhány paraszt... meg h minden kiállításra már azonnal dögöljön meg a suttyó csaló bíró...
Hihetetlen jó ez a kis szösszenet amit írt Kapus Úr:)
Ugyanezt mondtam a meccs alatt, h ez nem a mi napunk... kapartunk de nem ment aztán már a kaparás sem ment, akkor is rossz volt ezt látni, de vége... holnap egy jó meccset kell játszani a Capitals ellen.
Ja és ha jól emlékszem 12 gólt nyeltünk be 3 meccs alatt!!!
A PP játékunk a szűk keresztmetszet...:S
Hajrá Volán!
Gratula a cikkért! :)

ne hasonlítsukmagióunkat a del-hez, egyáltalán semmihez. Fel kell nőjünk a csapathoz, szurkolásban is!
F.Kapus legmélyebb gratulációm.
Ruleb> valamit félreolvastam/értelmeztem a kommentedben. Most hülyén érzem magam, nem kellett volna lerohannom, pláne, hogy nem volt miért! Pénteken jelentkezzél nálam egy sörre, a vendégem vagy!

ÉLJENEK A DIVATSZURKOLÓK :)
M.Lac

Ha ez a Sorryt jelenti akkor OK!
A sörre még visszatérünk, és büntetésül az EBEL rájátszás valamelyik IDEGENBELI meccsén megisszuk!!!
süti beállítások módosítása