HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Aaron Voros a magyar válogatottban?

2008.10.06. 14:19 D. Gromov

Aaron Voros, a New York Rangers magyar származású játékosa szívesen játszana a válogatottban – repítette világgá a hírt az MTI. A 27 éves balszélső előzőleg a Duna Tv-nek elmondta, nagyapja 1956-os menekült, és bár ő maga nem tudja a nyelvet, beszállna a világ élvonalába feljutott magyar csapatba, ha számítanának rá.

"Büszkén vállalom magyar származásomat!" – nyilatkozta a Tampa Bay Lightning elleni prágai idénynyitón a NYR támadója. Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára a távirati irodának elmondta: már felvette a kapcsolatot a játékossal. A helyzetet bonyolítja, hogy Aaron Voros nem magyar állampolgár, Vancouverben született, és a nemzetközi szövetség szabályzata szerint az állampolgárság megszerzése mellett legalább két évet új hazája bajnokságában kell szerepelnie.

Aaron Vorosre akkor figyeltunk fel, amikor az előző szezonban bemutatkozott a Minnesota Wild csapatában. Ryan O'Brien kolléga írt is egy levelet a Minnesotának, amelyben az agilis támadó gyökerei iránt érdeklődött, de nem kapott választ.

Az immár 27 éves Voros a szezon végén szabadügynökké vált, úgy került a New York Rangershez. Még 2001-ben draftolta a New Jersey Devils, de ott nem játszott egy percet sem, az NHL-ben 2007/08-ban debütált. A Wildban 55 meccsen jutott szóhoz, 7 gólt lőtt és 7 gólpasszt adott. Nem termelékenységéről, sokkal inkább verekedéseiről híres, úgyhogy utóbbi típusú videót mutatunk róla.

62 komment

Címkék: magyarország a csoport aaron voros

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha beleszoolhatok a hir cimebe, akkor megjegyeznem ha a fiu buszken vallalja magyarsagat akkor a kedves ujsagiro bajtars miert nem tud 4 pottyot a ket o beture oda biggyeszteni. elore is koszonom:)
Kedves Lacika, azért nem, mert pont nélkül írja a nevét ez a jóember. Ha majd magyar állampolgár lesz, biztosan Vörös névre állítják ki az útlevelét, és akkor úgy is fogjuk írni. Nem a magyarságát, hanem a magyar származását vállalja amúgy. És ne tessék hasogatni a szőrszálat, mert ideges leszek, és ha ideges leszek, nem írok cikket, és ha nem írok cikket, nem lesz mit elolvasni, és ha nem lesz mit elolvasni, nem lesz mihez hozzászólni, és mindenki szomorú lesz. A kedves újságíró bajtárs miatt így is kurvára berágtam.
Hülyéken ne izgasd fel magad. Tényleg nem érdemes. Csak írj nyugodtan, továbbra is.
Hát-hát.. 2 év a sok idő..főleg, hogy itthon kéne játszania addig.. Svájcig nincs ennyi idő.

De körül lehetne még nézni, hogy vannak-e más magyar származásúak odaát. Tuti vannak, csak meg kell keresni. Érdemes lenne néhány tehetséget hazacsábítani a honi tehetségek mellé.
Nekem csak 1 kérdésem van

Az elmúlt 5-10 évben nem vállata származását?? Csak akkor amikor a válogatott az "A" csoportos VB-n fog játszani ez egy kicsit sántít :)

Gromov, végre valaki, aki nem idióta "vérmagyarkodik" a névvel, hanem úgy látja, ahogy azt látni kell. Ez olyan, mint amikor a Zácsikován van kiakadva mindenki. Magyar állampolgár? Nem. Akkor tessék az eredeti nyelven írni. Oszt ennyi.
Érdekes! Egyébként, szerintem, eddig is büszkén vállalta magyarságát, de a tengerentúlon nem hiszem, hogy oly könnyű lehet információt szerezni a magyar hokiról. Az a hír már megugrotta a szintet, hogy az A-csoportba jutottunk és ez juthatott Voros fülébe. Nincs ezzel semmi gond! Ellenben két évig ki foglalkoztatná ezt az embert? Gondolom, a fizetése nehezen kigazdálkodható költsége egy magyar csapatnak. Ám, ha megoldható, hagy jöjjön!
Épp 2 napja figyeltem fel, hogy nagyon magyaros neve van egy Rangers játékosnak. Akkor válogatott, csak 2-3 év múlva lehetne, ha esetleg magyar állampolgár is lesz majd? Hamarabb lesz Voskar (UTE) a nemzeti csapatban, mint ő. Úgy érzem.
off

lacika78! Te is használhatnál pöttyös betűt. Ez lenne a Te bizalmad Ő felé!

on
ne keltsük már a feszkót! tényszerű adatközlés történt, a srác maga így írja a nevét,ez szerepel az útlevelében, és még csak nem is beszél magyarul. ami tény, hogy magyar identitása IS van, de nem csak az. Az meg, hogy szívesen ideigazolna 2 évre az NHL-ből, csöppet aggályosnak tűnik... Pedig de kéne...
A válogatottban játszhat, amint magyar állampolgár lesz, de ha idén át is igazolna magyar klubba, és jövőre is itthon játszana, akkor is csak a 2011-es VB-n játszhatna legkorábban.
Morgó Muki: Talán Sator mester kapcsolatai most jól jöhetnek.
Nem tartom valószínűnek azt, hogy 2 év "pihenőt" iktat be a magyar bajnokságban játszva csak azért, hogy utána válogatott legyen. 2 év OB1 nem kicsitörés lenne a karrierjében
Ha már bejutottunk az Á- csoportba, hagyjuk meg a dicsőséget azoknak akik kivívták.Vorosok-Withek nem fogják a csapat sikerét megválltani.Szerintem az igazi MAGYAR keresi a hazáját és nem a HAZA "őtet"....hajrá MAGYAR hoki!!
Szerintem is csak elvi a lehetőség... Azért azt se felejtsük el, hogy az állampolgárságot sem adják úgy oda puszira... Pl. vizsgázni kell...
Sorban minden hírportálra kezdik feltenni a nyilatkozatot.. de itt láttam elsőnek. Gratula!
A mai világban már régen túlhaladott ez a "nagymagyar" hozzáállás. Van több nem Magyarországon született olimpiai bajnokunk nem is egy és elsőrangú válogatott játékosaink különböző sportágakban, úgyhogy szerintem hagyjuk ezt. Ha játszani akar és valahogy meg tudják oldani, ám legyen. Mondjuk a pénzkérdés elég nehezen megoldható, ismerve a viszonyokat.
Ilyen esetekben azért tudnak gyorsítani a honosításon. Az hogy Voros identitása régi vagy új keletű, a büszkeség vagy az A csoportos világbajnokság hívta elő a napfényre, mindegy.

Ha túllépünk a morális kérdéseken és a csapat érdekét nézzük, akkor igenis szükség van rá. Szerintem nincs olyan magyar válogatott, aki megsértődne a kihagyásán, ha ezzel nagyobb esély lenne a csapat! bennmaradására.
Nekünk nem boxbajnokra van szükségünk, Horváth Bubuval szemben nem lenne etikus Vorost leigazolni :)

Aaron Voros a junior éveiben a BCHL-ben játszott a Victoria Salsa (most Grizzlies) csapatában. Nagy darab gyerek, jól bunyózott, de bizony ütött gólokat is rendesen. Kb. akkortájt a mi helyi csapatunkban (Cowichan Valley Capitals) játszott egy fél szezont Marcel Juhasz aki -ha jól emlékszem- játszott a magyar bajnokságban is mielőtt visszajött Kanadába. A hockeydb szerint Ő most Németországban van.
Rengeteg magyar nevű játékos van Kanadában, de szerintem a válogatottnak "igazi" magyarokból kéne állnia. Viszont jó lenne őket látni a magyar klubcsapatokban egy-két szezonra.
2 éve le se szart minket , különben már játszhatna svájcabn.
Nem akarok villogni,de én már akkor írtam Ocskay Gábornak ,(hogy mi lenne ha magyar válogatottat csinálnának belőle,)amikor még csak Aaron Vörös AHL-es csapatban játszott.... :)
LinesMan:
Jó ennyi erővel Holéczy-t kirúgdoshatnánk a francba ,pedig ő ezerszer jobb ebben a szezonban mint Gröschl, vagy Kangyal ....
Ha tud a csapatnak segíteni/valószinüleg tudna/miért ne szerepelhetne. A kérdés csupán az lehet hogy lehet lehet-e v.mi kiskaput találni erre a 2 éves szabályra, az szinte bizonyos hogy ő 2 évig nem fog magyar csapatban játsszani!
Amugy szerintem örüljön mindenki,ha a volán mondjuk magához tudná csábítgatni... mert kevés jó "vérmagyar" játékos van,sok a tehetséges ,de ez nem elég.Gondolkozzunk előre, Mi lesz ha idén kiesünk ? Vörös ide igazol év végén, és akkor az elkövetkező 2 évben nyugodtan játszhatna barátságos meccseken, akkor be lehetne építeni szépen lassan és mie arra kerülne a sor ,hogy válogatott legyen akkor nem lenne mindenkinek új a szitu- meg lenne hogy kikkel tud jól összejátszani és akkor lenne még egy plusz ütőképes játékosunk,mert a válogatottba nem elég 2 jó sor...
Ráadásul csúnyán el is verték a videón :)

De egyébként vajmi kevés esélyt látok arra, hogy VB-n valaha is szerepelni fog a magyar válogatottban...
Amennyiben jönni szeretne, hát jöjjön, a labda az ő térfelén pattog.
bar nem szeretem a focit, de egy ottani hasonlattal elve mondjuk egy francia valogatottnal _uberfasza_, hogy mindenfele afrikai osfrancia rugdossa a bogyot - akkor itt miert csinalnak ebbol egyesek - a tiszteletem azert az ovek is - moralis kerdest?! ez ugyanis - marmint a leadott teljesitmeny, es annak javadalmazasa kokemeny biznisz. aki jobban, es tobbet tud, annak itt a helye. egy majdnem vegletekig globalizalt vilagban nem kukkmindegy, hogy a honi kiskrapek a jatszoteren Jagr-mezben utlegeli a streethoki lasztit, vagy Vas Jankos cuccban?! szerintem teljesen irrelevans a dolog. a lenyeg ugyis a hokin van. majd ha o is eljut oda, ahol emezek a nagy sztarok jatszanak, el lehet majdan gondolkodni a grundon, hogy ki-kinek a mezeben feszit...vagy valami ilyesmi.

szoval ezzel a _ki a nagyobb magyar?!_ - feszintunk, mint pok a lucernasban - hozzaallassal baromira nem lehet elobbre lepni egy tapodtat sem.

ez mondjuk az en egyugyu velemenyem.
Aztamindenit! Nem egy gólvágó, de azért mégiscsak NHL-es! Vörös Áron, légy üdvözölve!
LinesMan!
Marcel Juhasz valóban játszott a Dunaferrben,de nem tudom biztosan lehet,hogy csak a juniorban.
Talán Pat Cortinának van némi rálátása az illetőre,ha Németorszgában játszik!
www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=29598
Artie, Lacika78-at már csak te tudod hülyeségben felülmúlni :D
az lenne a durva ha megkaőná a magyar állampolgárásgot és valahogy játszhatna a válogatottban, de bejutna a rangers a playoffba és nem jöhetne el :D
A két év hazai bajnokság szabálya szent és sérthetetlen. Akkor meg mi a fenének beszélünk erről? Az iihf-et kéne meggyőzni, hogy ez hülyeség. Bár amit a fociban művelnek, az sem normális. Európa bajnokságon több az afrikai légiós, mint a valódi európai... AB 2008... XD Elveszti az egész az értelmét. Klubokban legyenek légiósok, az jó, de a nemzeti válogatottban?
Hagyjuk mar ezt. Azert nmemzeti valogatott egy valogatott, hogy a helyiekbol aljon ossze a csapat. Lassan oda jutunk, hogy olyan lesz az egesz, mint egy klubliga, ahol ott jatszik a jatekos, ahol jobban megfizetik. Magyar valogatott erezzen mar valamit a mez irant es beszeljen magyarul. Ne azert alljon be, mert most eppen A ligas lett a valogatott. Eddig hol vot Aron Voros???? Ha felajanlanak neki az USA valogatottsagot, mit valasztana? Akkor is eljonne hozzank? Ha NEM, akkor megerdemli a poziciot? Hogy kiturjon valakit, aki esetleg evek ota kuszkodik a feljutasert? NEM.
Ja es abszolut nem vagyok magyarkodo,nem vagyok jobboldali sem es kulfoldon elek. Es drukkolok a valogatottnak.
Mondjuk hátvédeknek nagyobb híján vagyunk, mint verekedő fenegyerek szélsőknek...
M.Istvan!
Akkor szerinted Enaffatit (még a hímunszt se tudja és be is vallja... jegkorong.blog.hu/2008/05/06/7_ennaffati_omar) meg Holéczyt is ki kéne rúgni?
Inkább arról beszéljünk, hogy küldöldön élőknek szabad e drukkolnia a magyar válogatottnak! : )
És mi a helyzet Vladimir Orszagh-gal, Ladislav Nagy-gyal (ja és persze Zigmund Pálffy-val, aki már visszavonult)?
Ennaffati és Holéczy rendelkeznek magyar ősökkel. Ilyen esetben rendben van.

Azért meg, ha nem tudják a himnuszt meg nekik kéne szégyenérzetük legyen. Nem tehetnek róla, ha nem beszélnek magyarul, nem ismerik a himnuszt gyerekkoruk óta, de ha már a címeres mezt magukra öltik, megtanulhatnának néhány dolgot tiszteletből.
@dika, ők már teljesen elszlovákosodtak, csak a nevük maradt magyar. Sajnos... :'(
Szerintem Aaron barátunk magasról ejti a mi A-csopportos feljutásunkat, a kanadai értékrendben az NHL ut8n a junior vb jön. Egyszerűen csak játszana, ahelyett hogy örülnétek(fura, a hülye svédeknek kellene Hári Janika, pedig nem viking) inkább vérvizsgálatot tartanátok. Ajánlom figyelembe a rohadtul magyar Palkovics, Pigniczki(csak nem egy elmagyarosodott szlovák család?)Gröschl, Szélig stb. neveket. Őjabbak is akadnának, pl. Charlie-Carlos Perez(tud ő magyarul?-nem, de kilőtt minket egyedül egy olimpiára)
egyetertek jardajgr-rel, totalisan irrelevans, hogy valaki tud-e magyarul, vagy sem.

ha mar itt tartunk: kinek-kinek az emlekezetebe ideznem a szapporoi donto meccs utan tortenteket a himnusz kozben...szerencsetlen - igaz nem vermagyar - Pat Cortina (fabol vaskarika - kanadai olasz), megkonnyezte a _VALAMIT_.

baromira hitelesnek tunt! de persze ez senkit se tantoritson el a nulla tovabbi derivalasatol.

amugy megjegyzem, mondhatta volna ez a Voros-gyerek, hogy asszondja: _Hungary or hungry?! What'a faka?! - a'mmeg mi?!_ Ehhez kepest egeszen jol elboldogult a riport alatt. Meg a mikrofont sem gyomoszolte le a stab torkan...
Artie, Ez azért hagy legyen már egyéni, a játékoson múló kérdés. Nekem is volt -ova barátnőm Felvidékről. Színmagyar terület, az -ova csak kényszerként került a magyar névhez csatolva, mert nem jegyezték be anno máshogy. Az első adandó alkalommal letöröltette ezt a ráerőltetett végződést. Bocs az OFF-ért.
Nemtom én, h ezek a szabályok miként vannak- én úgy tudom, h csak akkor kell 2 évet magyar klubcsapatban lehúzni, ha nem magyar állampolgár. Ő viszont- ősök révén nem kephatja meg a válogatottságot simán? Most volt a balhé a VB-n a németek kanadai védőjével- Jason Holland- h az egyik norvég játékos bukkant rá a turpisságra, mármint, h nem telt még le a bizonyos 2 vagy 4 év, nem emlékszem már- DE ő simán kanadai állampolgár volt, semmi német ősök, asszem
A pingpongos lányaink pont ma jutottak be az EB döntőjébe. A negyeddöntőben az osztrákokat verték (Liu Jia, Li Quiangbing és Veronika Heine). Az elődöntőben a horvátok kivételesen horvát játékosokkal álltak fel, a döntőben a hollandok (Li Jiao, Li Jie és Timina Elena) várnak ránk. Szerencsére a hoki még nem tart itt. Ha jobb ez a Voros, mint akit kiszorítana a válogatottból (minden okunk megvan ezt feltételezni), akkor jöjjön. Kell az NHL-es rutin meg tudás.
Picit hitelesebb lett volna ha a sok ev 'B' csoportban eltoltott ido elejen vagy kozepen jott volna ra, hogy itt akar jatszani.
mi lenne ha vmi magyar megvenné a rangerst, és magyarországon lenne bejegyezve, míg az nhl-ben játszana...így magyar csapatnak számítana?:)
Én nem tudom,hogy hová hergelitek magatokat! :)
1. A Válogatottnak inkább egy jó védőre lenne szüksége. Nem?
2. Csipkebokor vessző!
3. Voros szélső, így még jól jöhet azért majd. Igaz, nem látok sok esélyt rá.
4. Vége!

Na, nem offolok...
A nyilatkozat őszintének tűnt. Egyrészt nem volt rá felkészülve, másrészt nem is "bohóckodta" el a dolgot.
Egyébként megy a nagy fikázás, de azért egy VB sem számít olyan hatalmas kihívásnak Észak Amerikában...
Biztos vannak érzelmi szálai a történetnek, hiszen más okok nem igazolják, hogy valaha is itt játsszon...
Nekem az jött le a nyilatkozatból, hogy akár már Svájban ott lehet...
Nem szó szerint, de ezeket mondta:
"Ha nem jutunk be a rájátszásba".."ha minden jól alakul a papírokkal"..

Na most vagy nem hallott a 2 éves szabályról vagy tud valamit.

Gondolom sose volt kanadai válogatott, tehát ez nem lehet gond.
jágör68 2008.10.06. 19:01:05
"Nemtom én, h ezek a szabályok miként vannak- én úgy tudom, h csak akkor kell 2 évet magyar klubcsapatban lehúzni, ha nem magyar állampolgár."

Nekem így tényleg logikusabbnak tűnik, de ki tudja?

Senderos 2008.10.06. 20:10:35
"mi lenne ha vmi magyar megvenné a rangerst, és magyarországon lenne bejegyezve, míg az nhl-ben játszana...így magyar csapatnak számítana?:)"

Vagy amíg nem kezdődik az NHL szezon 3 hetet játszhatna egy magyar csapatban és visszamehetne a szezonkezdetre. :)
jöjjön a volánba:P Véglis Élő NHL-es szerződéssel nem hinném h ez a célja:D
Nyilván többet érni, mint a két finn srác együtt a Volánban, de nem hiszem, hogy meg tudnák fizetni.
Lehet, hogy csak afféle "kalandként" jönne el ő is, mint anno Strudwick és Niedermayer.
"lacika78 2008.10.06. 14:44:16
Ha beleszoolhatok a hir cimebe, akkor megjegyeznem ha a fiu buszken vallalja magyarsagat akkor a kedves ujsagiro bajtars miert nem tud 4 pottyot a ket o beture oda biggyeszteni. elore is koszonom:) "

hát ezen beszartam komolyan...a srác ír egy kommentet minden ékezet nélkül és ebbe köt bele:D
Nézzétek meg az olaszoknak mennyit segítettek az idegenbeszakadtak gyermekei az olimpián:
en.wikipedia.org/wiki/Italy_national_ice_hockey_team
Ezt pontosítsa már valaki. Csak annak kell két évet nyomni valahol, aki állampolgárságot kap?
Mi van ha elkezdek hokizni és annyira megy, hogy elvisz a Rangers fél év után, nem lehetek válogatott? :)))
'Senderos 2008.10.06. 20:10:35
mi lenne ha vmi magyar megvenné a rangerst, és magyarországon lenne bejegyezve, míg az nhl-ben játszana...így magyar csapatnak számítana?:)'

baromi rég készülök rá, csak lassan telik az a rohadék malacpersely.

voros meg jöjjön csak. kár, hogy niedermayer meg strudwick nem nyilatkozgat ilyeneket. nekik elég lenne ezt a szezont végiglébecolni itthon, ráadásul a fradi tutira nem jut be az nhl rájátszásba. fradi-mate, esetleg nem akarsz nekik is írni valami szívhez szólót? (:
Nézzük egy picit a dolgok szakmai oldalát... Tegyük fel, hogy a jó tündérke mindent elintéz, és AV ott lehet Svájcban... Milyen is a Magyar Válogatott? Száz éve együtt játszik mindenki, mindenkivel, a legnagyobb ereje az, hogy CSAPATként működik, amit Cortina aprólékosan rakosgat össze. Na, ide csöppene be a mi Aaronunk, kb. úgy, hogy a Himnusz alatt mutatkozna be a többieknek... Jó lenne?
Végig olvastam minden bejegyzést türelmesen.
Az osztrák bajnokság a 70-es és a 80-as években kb. ugy állt vagy még ugy se mint a magyar MOL liga. Aztán a klubbok kezdték hozni a külföldi játékosokat,amivel fellendült a liga,és velük együtt fejlödtek az osztrák nevelésü játékosok is.
Ez részbe jo,részbe rosz.Azért jo mert nö a szinvonal,rosz pedig azért mert a külföldiek kiszoritsák a saját nevelésü játékosokat.
A külföldiek apro pénzért nem jönnek ide,a hazaiak pedig hozzuk képest a minimumot keresik.
Amugy gyenge az oszták utánpotlás,Klagenfurtot és Salzburgot leszámitva,sehol semmi eredmény,szerintem még a magyar utánpotlás is sokkal jobb.
Na hát ennyi lenne.
Most jöttem rá, hogy a fickó a másod unokatestvérem!
Kettőt vert az este Aaron...Ennyit arról, hogy ő egy verekedős,fenegyerek szélső, meg hogy nem kell a válogatottba. Legjobb játékosunk lenne kb...;)
süti beállítások módosítása