HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Alba Volán–EHC Graz 1-3

2008.10.05. 20:44 D. Gromov

Hiába szerzett vezetést újabb hazai meccsén az esélyesebbnek tartott magyar bajnok, a vendég Graz előbb egyenlített, aztán fordított, majd kétgólos előnyre tett szert és nyert.

A mérkőzés összesen négy góljából három az első harmadban esett. Előbb Ocskay Gábor gondoskodott az 1-0-ról a székesfehérvári jégcsarnok nagyjából háromezer nézője előtt, de nem sokáig örülhettek a hazaiak, mert a Graz rövidesen egyenlített, sőt a 18. perc legelején a vezetést is átvette, méghozzá emberhátrányból. A második felvonásban statisztikailag semmi érdemleges nem történt, csak a kiállítások számát gyarapították a felek jelentősen – ötöt kapott a Graz, négyet az Alba Volán. A harmadik harmadban a Graz még egy gólt ütött, ezzel el is ment a meccs, 1-3 lett a vége oda. Megjegyzendő, a vendégek megint többet ütöttek kapura, mint Palkovicsék.

További eredmények: Villach–Klagenfurt 6-3, Linz–Salzburg 4-3, Innsbruck–Jesenice 2-5, Olimpija–Vienna 0-4.

Amint látszik, esmét születtek meglepő eredmények, a táblázat első öt helyezettjéből négy bukott, következésképpen az Alba Volán megőrizte a 2. pozíciót az EBEL-ben. Annyi változott, hogy a szlovénok három ponttal elléptek a sűrűsödő középmezőnytől. A 12 pontos Jesenicét 9-cel követik a fehérváriak, 8 pontja pedig immár négy csapatnak van, a Klagenfurtnak, a Salzburgnak, az Innsbrucknak és a Vienna Capitalsnak.

Update: dupla videó a meccsről:

32 komment

Címkék: videók alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt a mai meccset hozni kellett volna!!Szörnyű volt látni a csapat vergődését!Ma semmi nem jött össze.Alanent és Benket!!! el kellene küldeni.Az egyiket a hazájába a másikat pedig a farmba!!Nem tudom hogy mikor lett akkora sztár az Andris hogy a felépüléséből egyből kiszorítsa a Focit????Ő ilyen beütjük a korongot,futunk a jégen és koppanunk a palánkon játékos!!Sajnos örök tehetség marad!!!Na de nem baj,gyerünk tovább!! Hajrá VOLÁN!!!
Egyszerűen nem játszottunk jól. Nincs mit szépíteni, ez így van. Hegyit ki kéne tenni, nincs keresnivalója itt, lassú mint egy vemhes lajhár, pontatlan, és éles szituban folyton hibázik és hogy 7meccs után sem tudta felvenni a tempót az azért már sok. Sofron előtt viszont le a kalappal, eszméletlen amit művel, simán lesprintelt ma is bárkit, körbekorcsolyázta őket, lelkes, egyszerűen tetszik amit csinál. Meg Tokaji is nagyon durva, egyszerüen tette a dolgát. Nem gondoltam volna hogy pályára lép, de aztán megláttam, gondoltam akkor tuti nem lesz jó, de ez sem így volt, grat neki is.
dupla7 ctr+c, ctrl+v Azon tűnődök melyik iromány született előbb az nso, vagy ez? :-))
mike80!Nem tök mindegy?Vagy talán tilos két helyen is hozzászólni?Én legalább a meccsről nyilvánítottam véleményt!!:-)
Ezt a mai mérkőzést érdemes hamar elfeledni.
Az eddigi leggyengébb ellenfél ellen nem szívta úgy fel magát a székesfehérvári gárda mint a nagyobb tudásuak ellen.Nem csak, hogy hiányoztak a kapuralövések, de az a kevés amit a mieink megküldtek egy-két kivétellel kapuscsemege volt.
Ennél a mai produkciónál valószínüleg mindenki többet tud és fog is mutatni a jövőben.Hiányoztak ma a kiugró egyéni teljesítmények és talán önmagához képest egyedül az általam többször kritizált finn YLI-JUNNILA Juhamatti mutatott többet és ezzel tette talán kreatívabbá a harmadik sorunkat annál amit eddig megszokhattunk.
Ez nagyon gyenge játék volt!!!Pedig utazni sem kellett kedd óta.Igaz ebelben nincs előre lefutott mérkőzés, nem számít ki hol áll a tabellán, de a leggyengébb osztrák csapat a graz ellen nyerni kellett volna mindenképp.Ők az 1ik legnagyobb rivális a 8 ba kerülésért.Valami oknál fogva nem megy ellenük.Múlt szezonban itthon 3 vereség ,most is sima zakó.Pedig nagyon egyszerű jégkorongot játszanak. Hazai pályán most fordult elő először , hogy rengeteg előnyünk volt,és semmit nem tudtunk kezdeni vele, ez nagy luxus, párszor úgy lepergett a 2perces előny, hogy kapura sem ütöttünk!!!Ma semmi nem jött be, van ilyen minden csapatsportban, ha reggelig játszunk sem ütünk gólt.Kiváncsi vagyok hogy Alanen meddig marad( 15) mert légiós létére olyan teljesítményt nyújtott most is,hogy talán a kis volán 4.ik sorából sem tünt volna ki.Hal a tortán c műsor pontozása szerint ez a játék 2es volt talán
Lehet hogy a Jesenice elleni egy pont sokat fog érni február tájékán de a mai két pont is nagyon fog hiányozni.Remélem Bécsből legalább egy pontot el tudunk hozni:-).Yli-Junnila szerintem nem rossz játékos.
Ezt csak ide írtam meg:-))!!
Jo volna mar EBEL meccset latni a TV-ben. A meccs osszefoglalokbol, a hozzaszolasokbol, illetve a statisztikakbol a kovetkezoket vonom le: ha nem Sator mester lenne a kapitany, messze nem lenne ennyi pontja a Volannak. A fiuk eron felul teljesitenek, az edzonek meg kulon gratula. A ket finn legios ha tenylegesen semmit sem segit a csapaton, nem erdemes oket tovabb tartani. Inkabb lehetne igazolni egy- egy fiatalabb jatekost a Dabbol vagy a Starsbol es idovel hasznosak lesznek a csapatnak. A fiatalok minden keppen fejlodnenek es ez a valogatott szempontjabol is jol jonne. Egy dolgot azert ne felejtsunk: Szuper nagyon jo kapus, de minden harmadik Ebel meccsen lehetne vedetni Hetenyit, nem hiaba volt tavaly a masodik a kapusok kozott. Ez Levinek is jot tenne, mert igy pihenni tudna es rahangolodni a kovetkezo meccsre, illetve levenne terhet is a vallarol.
Hajra Volan
Bizony Sofron és Byström észrevehető volt, de Hakkapeszi és Mikkamakka lassan kaphatna egy buszjegyet a hóna alá. Esetleg belekarolhatnának Benkbe is. Elképzelésünk sem volt, hogy hogyan fogunk gólt lőni.
Yli-Junnila meccsről-meccsre jobbnak tűnik, ami egyáltalán nem mondható el Alanenről...
Szerintem a két Finnel nincs olyan nagy gond a 3-1 be még az első sor is hibás volt . De a finnek emverhátrányba jók.
De a Hegyi a harmadik harmadban már abszolút nem tudott mit csinálni, még is őt erőlteték, Foci jobb nála.
Hegyi pénteken nagyon jól játszott, Fodor pedig azért maradt ki, mert úgy már túllépnénk a 60 pontot. Nem pontos számítás, de gyakorlatilag valamelyik légiósnak kéne kimaradnia, vagy két fiatalnak, hogy Foci játszani tudjon.
Hegyi sztem ma is jól játszott, mert azért csak levette a korongot amit Balutól kapott, istenem hibázott, fiatal, rutintalan, majd belejön. Egyébként biztos forrásból tudom, hogy nagyon vacak volt a jég, tele bordákkal, ráadásul ha vizes nehéz gólt lőni. Azt sem értem mi bajotok Levivel, talán rá lehetne bízni a csapat összeállítását a mesterre és segítőire. Kemény volt ma nagyon a Graz, ráadásul azt játszotta, amit mi szoktunk és az ellenszert nem találtuk. Majd kedden megmutatják a fiúk - feltéve, hogy kipihenik magukat -, hogy mit tudnak. Hajrá, ott leszek kedden is!
Hadd idézzem erre ifj. Ocskay Gábort, majd holnap lesz fenn a Volánhonlapon részletesebben: "Mindkét csapatnak rossz volt a jég."
Csicsónak teljesen igaza van, mindkét csapatból estek-keltek, olyan helyen ültem, hogy tökéletesen láttam. Nem a jég minőségével akartam magyarázni a vereséget, csak azt nem értem miért kell 1 vereségből ilyen messzemenő következtetéseket levonni, Levit lecserélni, Benket, Hegyit a farmcsapatba tenni, a finneket hazaküldeni? Ki fog játszani? Aki a hozzászólást írta? Nem valószinű, hogy a hátralévő 47 meccset +nyerjük, ezért nem értem mi a probléma? egyeseknél?
Tény, hogy ma nagyon gyengén játszottunk, de ugye senki sem várta, hogy minden meccset nyerünk. Rengeteg meccs van még vissza, lesz lehetőség a javításra. Ami a finneket illeti Alanen nagyon nulla, Yli-Junnila szerintem nem rossz, benne lehet még lehetőség. Sofron továbbra is az egyik kedvencem, sokan vehetnek róla példát. Benkben nem tudom mit látnak, nekem még nem bizonyított:(
Hát ilyen rosszul már rég láttam játszani a Volánt. Az tény, hogy a fiúk nem pörögtek fel, tény, hogy fájdalmas volt nézni, amit emberelőnyökben műveltünk (pedig ilyen korrekt bíráskodást már rég láthattunk a csarnokban, mint most) - de szerintem idekívánkozik, hogy a Graz taktikailag egyszerűen bealázott minket. Ezek ahhoz értenek, hogy szanaszét tördeljék a játékot (ezért kaptunk annyi kiállítást), beálljanak védekezni, és néha eltaláljanak az ellenfél kapuja elé. Kb. három-négy támadójuk van, akik jól tették-vették a korongot, a többi csak azt csinálta, hogy bevitték a támadóharmadba, aztán lementek cserébe. Ennek a kockázat nélküli, tökéletes bekkelésnek egyszerűen nem találtuk az ellenszerét. Ehhez hozzájött, hogy nagyon sokan elképesztően gyenge napot fogtak ki (Csicsó a gólja ellenére borzalmas hibákat vétett, Kovács mélyen a tudása alatt teljesített, de igazából mindenkin látszott, hogy lépni alig tud a fáradtságtól, és még a passzok sem mentek jól) - nálam egyedül Sofi és Martz dícsérhető, meg talán Byström. Martz-al egyébként nagy bajban vagyunk, mert egyszerűen nincsenek társai. Ma is olyan zsugákat osztott, hogy csak az üres kapuba kellett volna betalálni, de nem sikerült olyan embernek adnia, akinek ez összejött volna. Vagy kellene mellé egy jó légiós, vagy el kell mozdítani mellőle Kovácsot (kicserélni mondjuk Sofira), mert így az ő játéka is leértékelődik.

Nagy baj egyébként szerintem nincsen, csak ez a mai este elég fájdalmasra sikeredett. Hát ebből is tanulhattunk: amikor mi voltunk az esélyesek, naná, hogy nem ment.
Nem vonom kétségbe,hogy rossz volt a jég,de ez nem mentség a kevés kapura lövésre,a bűn rossz emberfór helyzetkihasználásra és a kb 60% teljesitményre sem.Semmi kreativitás,csak darálom úgyis-úgyis,majdcsakleszvalahogy stb.EZ látszott kintről.Kedden azért megint Hajrá Volán!
Hát igen, szegény Martz biztos vezetné a gólra nem váltott gólpassz listát a bajnokságban. Amúgy az Alanen tényleg elég reménytelen pláne ahhoz képest, hogy 4 pontot elfoglal. Ha abból indulunk ki, hogy Yli-Junnila nem rossz, akkor Alanen helyére inkább egy kanadai szélső kéne, aki a Martz-cal tud összejátszani. A harmadik sort meg elviszi centerben a Juhamatti.
Tisztelt Volánosok!!Nem bántás, de ez a csapat lassan a "helyére" kerül.Mennyivel jobb /JOBB/ ez a csapat mint, a tavalyi?Érdemi igazolás nincs!Van talán még mindig másfél sor!!A többi csak kiegészítő.Erre futja a keretből.Az edző is csak a sorokat keveri, mert a sok rosszból csak "állandó" rossz lesz....,nem beszélve a média sztár "Szuper"-ről,a potyáját már meccsek óta HOZZA, de senkinek nem tűnik fel még az edzőknek sem!!! Röhej!Már véget ér egy teljes kör, játszott mindenki...nem kéne a Hetét is kipróbálni???
üveg:
Kérem szóljon majd az ápolónak, hogy 11 után ne hagyja égve a villanyt, és reggel ellenőriztesse a kezelőorvosával, hogy biztos bevette-e az összes gyógyszerét...

(Egyébként ha a kérdésedre saját magat oly szakszerűen megadod magadnak a választ, akkor mégis milyen reakciókban reménykedsz, hm? Korrekt kérdésre szívesen válaszolok, de nálam a bujtatott rosszindulat nem tartozik ide. És ezen a "nem bántás" felütés sem segít.)
üveg:
Állást kéne cserélned,irány a volán kispad.
Meglátásaid alapján régóta nézhetsz hokit.
Persze hogy keveri a sorokat amíg ki nem derül, hogy ki-kivel érti meg magát a legjobban.
"Szuper potyái"??!- szenzációsan védett eddig.
Ma gyengébb volt a csapat a mostanság megszokottnál.És? Szezon eleje van .Lesz még pár zakó.Ez tök normális.
Jólvan üveg. Leülhetsz, egyes...

Szuper a potyái mellé véd meccsenként 10 olyat, hogy csak nézek a lelátóról... Gyere ki egy meccsre és látni fogod, hogy mennyit javultak a srácok tavaly óta.

Hajrá Volán! :)
konkretan szarok voltatok!!!!!!!!!!!!!
mondhat barki barmit!!
amikor 5 a 4be voltunk akkor is olyan erzese volt az embernek, hogy 4 a 6ba jatszunk.
elfogadom hogy faradtak vagytok,de ezt vállaltátok!!!!!!!!!!!!!!!!
Palko, Csicso nagyon gyengen muzsikalt, ellenbe
Sofi, Hegyi, Yli, plus Nathan. A 2 finn srac kozul talan Yli Junilla kezd beepulni a csapatba, bar van meg mit bepotolnia.
Persze Yli mutatvanya hagy meg kivanni valot maga utan!!!!!


a masodik harmadtol azt vartam amit a jesenice ellen mutattatok,a harmadik harmadban.
Emberek!
Pihenjünk meg kicsinyég! Úgy tűnik néhányan kezdik elveszteni a fonalat! Azt vártátok négy győzelem után hogy a csapat veretlenül megnyeri az EBEL-t? Tessék csak a tabellára vetni egy pillantást! Meg az eredményekre! Pillanatnyilag úgy néz ki hogy az Olimpija lóg ki a mezőnyből lefelé. Amúgy meg bárki bárhol nyerhet, ez így nagyon rendben van. Álljon fel aki egy hónappal ezelőtt nem írta volna alá, ha a Volán hét forduló után kilenc ponttal a második!
Ettől a csapattól hatalmas bravúr lesz ha bekerül a rájátszásba, annyira erős a mezőny.
A játékosokat meg majd akkor kóstolgassuk ha azt látjuk hogy nem tesznek meg minden tőlük telhetőt. Egyelőre ez nem így van. Rosszul lehet játszani, ez történt ma, semmi több. TÜRELEM!!!
Messiernek tök igaza van! Egyesekkel elszállt a ló!Az, hogy zsinórban 4 meccset nyert a csapat, csoda! Viszont innentől, még véletlenül sem fogja egyik csapat sem lebecsülni őket, hanem teljes erővel nekik ront!
Emberek! Ne sztároljuk Junillát sem, kapura egyáltalán nem veszélyes és úgy lőtt az elmúlt mérkőzéseken kapu felé mint egy kislány. (elnézést a lányoktól).
Remélem nem a Télapó viszi majd magával őket Lappföldre....
Ha a csapatok vezetői úgy gondolkodnának, mint itt néhányan, gyakorlatilag már senki nem játsza a ligában, mert mindenkit hazaküldtek volna. :)

Ne hisztizzetek már úgy, mint az a bizonyos fürdős leányzó.
Messier, szívemből szóltál!

Csatlakozom az elöttem szólókhoz sok tekintetben, bár pár észrevételem azért lenne:

Az utóbbi időben el lettünk kényeztetve, tudomásul kell venni, hogy hosszabb távon mi a rájátszásba kerülésért küzdünk, ezért lesz még részünk sok kisebb-nagyobb zakóban. Ez sajnos tény.

A két finnel kapcsolatban, Alanen tényleg gyenge szinte észre sem lehet venni, Yli-Junilla egy lehelettel jobb, tán még fel is veheti a fordulatot de ahhoz még idő kell, viszont tudomásul kell venni hogy ennyi gempából csak olyan játékost lehet igazolni aki máshol nem kell, a szemétben lehet gyémántot találni de legtöbbször csak üveg kerül az ember kezébe. A mai meccsből is látszik (kurvára fáradtak voltak a fiúk, egy-két kivételtől eltekintve), hogy ha más nincs akkor még ezek is jobbak mint a semmi, hiszen ha egy sorral kevesebbel tudnk csak kiállni akkor még korábban elfáradunk.

Azoknak a "kedves szurkoloknak" akik a meccs végén fütyülni támadt kedvük, azt üzenném, hogy inkább Hacki Tamás koncertre menjenek, vagy akkor fütyüljenek amikor az ellenfél előnyben támad.

Aki meg rögtön Recske küldené a szabotőröket azok azon gondolkodjanak el, hogy a tegnapi meccsen pl Csicsó olyan játékot mutatott be (itt nyugodtan említhetném Palkovicsot is, de tegnapi csapatból szinte bárkit) hogy a farmból is kivágták volna, de úgy, hogy többet nem kell visszajönnie játszani, ezért nyugalmat kérnék mindekitől, ezek most is azok a fiúk akik megnyerték az első meccseket, csak mert egyszer kétszer nem úgy játszanak mint a legjobb meccseiken, azért nem kell öket keresztre feszíteni.

Hirtelen ennyit akartam, vagy elfeljetettem a többit!

És természetesen HAJRÁ VOLÁN!
Hát igen, néha már-már fájdalmas az a sok ostobaság, ami itt is megjelenik. Mert valóban nem játszottunk jól, de az, hogy egyesek fejeket követeljenek, enyhén szólva is túlzás. Ráadásul pont azokét, akik jól játszanak. Szupert lecserélni?? Hegyit a farmba, aki pénteken pazarul játszott, gólpasszt adott és még jópár remek passzt??? És vasárnap is gólhelyzeteket alakított ki? Komolyan, nevetséges...

Csak az nyugtat meg, hogy egy maroknyi kisebbség az, amelyik bírál és a túlnyomó többség helyén kezeli a vereséget - és a győzelmeket is.

Alanen holnap bizonyíthat. Sator mester feltette az első sorba az ikrek mellé. Ha ott sem tud villogni, akkor sehol. Kiváncsi leszek...
süti beállítások módosítása