HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Alba Volán–Jesenice 4-5

2008.10.03. 21:56 D. Gromov

A sírból hozta vissza az egyik pontot az Alba Volán a Jesenice elleni EBEL-rangadón – az volt, hiszen a harmadik játszott a másodikkal. Palkovicsék 1-4-ről álltak fel 4-4-re, egy harmad alatt, a büntetők során azonban a szlovénok voltak higgadtabbak.

Olvasóink bizonyára haladéktalanul elmesélik, mit láttak a fehérvári jégcsarnokban, amit mi látunk, az annyi, hogy a Jesenice két David Rodman-góllal megnyerte az első harmadot, hogy csak 2-1-re, az Byström találatának volt köszönhető. A második felvonásban nagyon meglépett az ellen, Poloncic és Razingar hozta össze a 4-1-et. Hanem a harmadikban feltámadt az Alba Volán, sorrendben Martz, Palkovics és a kiváló Fekete Dániel gondoskodott a szépítésről, majd az egyenlítésről – utóbbi emberhátrányban.

A büntetőlövéseknél azonban nem volt szerencsénk, mint olvasónk gyors kommentjéből is kitűnt, Fekete például a kapus elfektetése után találta el a vasat. A 4-5-öt eredményező rávezetés Conny Strömberg lelkén szárad.

A többi eredmény: Olimpija–Linz 2-3, Graz–Salzburg 1-3, Klagenfurt–Innsbruck 6-1, Vienna–Villach 1-0.

Az Innsbruck nagyszabású vereségének hála az a különös helyzet állt elő, hogy mind a Jesenice, mint az Alba Volán előrelépett egy helyet a tabellán. Jelenleg tehát a szlovénok vezetnek 10 ponttal, a magyarok a másodikak 9-cel, a 8 pontos Innsbruck mellé pedig felzárkózott ugyanannyival a Klagenfurt és a Salzburg.

25 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tokaji nélkül mindez! 2. hely a tabellán! RISZPEKT! Remélem a Sportklub tartja szavát a jövő hét és a 3 hazai meccs közvetítésével! Hajrá Volán! Ott a Jesenice, mint példa, 2 légiós- nekünk se kell a 2 finn! Helyettük magyarokat a keretbe!
Ja és ha lehet, vki feltenné az EGÉSZ meccset? 1000 hála járna érte
Hatalmas meccs volt ez is! Szép volt fijjjjug! :)

A büntetőknél már tudtam, hogy csak egy pötty lesz, de nem érdekelt. Hihetetlen amit a srácok műveltek a harmadik harmadban.


Hajrá Volán!
Kell a két finn rutinja kedves jágör szikszti éjt, mert 48 meccs még hátravan az alapszakaszból! Ennyi erővel Vas Jankót is kitehették volna a Brynasból, mert -5 -ös mutatóval bírt 6 meccs(!!) után. Aztán ragasztott egy bombát a 7 fordulóban.

Sztem meg kell a két finn, 500meccset lejátszani az SM ligában nem semmi ám!

Hajrá Volán szép volt Fiúk!

Kellenek a légiósok, de azoktól sokkal jobb játékot és pontokat várna el a szurkoló. Nagyon lassúak és körülményesek, testi erőben elmaradnak az átlagtól. A mai meccsen is volt egy szitiuáció, hogy Alanen kapott egy korongot kiugrásra készen, de mire a kapura tört volna már csak azt vette észre, hogy megelőzte a védő és nincs nála a korong. Az ilyen lehetőségekkel Palkó begyalogol, aztán lehet, hogy nem üti be, de lövésig tuti eljut. Ezek szerint hiába a 4-500 finn élvonalbeli meccs.
Kóger Dani a red bullban 2.soros szélsö volt(!!)
Még annyit tennék hozzá, hogy a Volán a meccs 70%-ban nagyon álmosan játszott, ennek ellenére valahogy mégis össze jött ez a 4-4. Az első 10 percben az Ocskay-Palkovics akciózásokon kívül szinte ki se jöttünk a kapunk elől...

Hajrá Volán! Remélem, hogy vasárnapig kipihenik magukat és sokkal pörgősebben és lendületesebben kezdik már a meccs elejét is.
A meccs, ahogyan én láttam: az első harmad végén volt 5 olyan percünk, amikor a Jesenice alig jött ki a saját harmadából. Ekkor lőttük az egyenlítő gólt (parádés!) és sajnos - a játék képével teljesen ellentétesen - ekkor kaptuk a második gólt is (Levi nagyon benne volt, alapvonalról alig taszított korongot behúzott magának). Ezt az 5 percet leszámítva a második harmad végéig a játék minden elemében felülmúlt minket a Jesenice és Levente sokszorosan megszolgálta a betlijét (néha egészen káprázatosan védett:tarkó a jégen, felrúgott mamusz)- így is 1-4-gyel fordultunk. Még néhány érzés az első két harmadból:
1.) Martz nagyon megérdemelne egy gólt, rettenet sokat dolgozik és nagyon jó képességű játékos!
2.) A két Rodmanról és Razingarról nekem az jutott eszembe újra, hogy Vasmarci, Ladányi és Mihály Árpád kell nekünk, nem a finn légió!!!! - nem csak, hogy nem viszik a hátukon a Volánt, de említésre méltó megmozdulásuk sincs, semmit sem tudok felidézni belőlük!

A harmadik harmad, az maga a csoda, maga Ted Sator. Elképesztő elánnal jöttünk ki, végre befújtak néhány emberelőnyt és szerencsénk is volt: ami addig nem jött be Martznek, azt egy megpattanó formájában visszaszolgáltatta a sors (2-4). Szuper bemutatott néhány újabb bravúrt, de a harmad, majd a hosszabbítás is, a Volánról szólt (3-4, Palkó). Egyenlítettünk(4-4 Fekete úgy, hogy egy ingyen hátránt szolgált a Volán, amúgy Fekete egész meccsen fantasztikus volt, Palkó szintén)és a győztes gólhoz is mi álltunk közelebb (hosszabbításban legalább 2 alkalommal). Aztán jött a büntetőpárbaj és a játékvezetőknek köszönhető újabb közjáték (jégcsinálás). Ez minket zavart meg jobban, de azt is lehet mondani, hogy nekik volt nagyobb szerencséjük: paraszthajszálon múlt, hogy belőtték, az is, hogy mi kihagytuk (kapuvas). A bírók ismét minket nyomtak: amit kaptunk az ad abszurdum megadható volt, de a másik oldalon ugyanazért soha nem járt büntető.

Sator mester keze nagyon látszik a csapaton, amelyik a játékosállományt tekintve - szerintem- nem jobb a tavalyinál.

Hajrá, hajrá, VOLÁN!
Engem a 2 finnel kapcsolatban csak az lepett meg, amit nyilatkozak, hogy ti. meglepődtek mekkora az iram az osztrák bajnokságban.. És lehet, h csak idő kell még nekik, de azért 500 SM- Liga meccs után nem egy ilyen nyilatkozattal kéne indítani.. Sihvonentől tavaly ilyet nem olvastam
Szerintem a mai legjobbak: BYSTRÖM, HORVÁTH, FEKETE, leghalványabbak: Alanen, Yli-Junnila, Nagy. Byströmnek van a legtöbb esze a hokihoz a hátvédek közül, Horváth minden tekintetben bomba formában játszott és nagyon aktív volt még elöl is, Fekete Dani pedig érett játékos módjára illeszkedett be az ikrek mellé. Biztosan kapnak még türelmet a finnek, de roppant edzetlennek tűnnek. Elpattan a korong az ütőről, semmi robbanékonyság, csupán a jó korcsolyázó tudás látszik rajtuk.
Az, hogy finnek még nem jelenti, hogy beletartoznának akár az ebel top játékosai közé... A kiemelkedően jó finn srácokat nem a Volánnál kell keresni. Bízom benne, hogy belejönnek. Mert azért lehet látni pár megmozdulásukon, hogy nem járási háromból szöktek ide.
Leírtam már, de azért megkérdezem újra: Sator mester ugye elment nyáron megfigyelni fiatal, sikeréhes észak-amerikai játékosokat, esetleg skandinávokat: végül is az ő kifejezett kérésére ki került a keretbe( az anyagi lehetőségeket és az igényeket ugye ismerte már)? Nem rosszindulatból írom ezt, hiszen jó az Alba, csak komolyan érdekelne.
Hatalmas meccs volt.jesenice is azok közé a csapatok közé tartozik ,akik klasszisokkal jobbak nálunk,mégis hatalmas lelkesedéssel felvettük velük a versenyt.Megfigyeltem az eddigi 3 hazai meccsen, hogy az ellenfelek már a félpályánál letámadnak ,úgy védekeznek, velük szemben mi csak a saját védőharmadban.Ez is magyarázza a sok kapunkra menő lövést, talán kijjebb kellene tolni nekünk is a védőfalat. Igaz Szuper hibázott nemkicsit a 2ik. gólnál, de ez kapus sors, mert a 3.ik harmadban fogott mindent mint Korda Gyuri bá a póker asztalnál.A 15-el játszó Alanen ,bebizonyitotta ma is , hogy nem üti meg az ebel szintet, felesleges kivárni az 1hónapot ,gyenge volt borzasztóan. A kimondhatatlan nevű rocker kinézetű honfitársa legalább küzdött hajtott.Palkovics beütötte a szokásos gólját, de mellette szezonnyi ziccert elhibázott, igaz nem lehet csak tőle várni a gólszerzést.Vasárnap a velünk 1 kategóriás Graz jön, őket mindenképp lekell győzni
holnap felrakom este a bithorlo torrentre a mérkőzést felvételről!!!( csak akkor adja a fehérvár tv)
Azért klasszisokkal nem jobb nálunk a jesenice... A mai meccsen kimondottan sokat lőttünk kapura az eddigiekhez képest:) Levente az első két harmadban nem védett csúcsformában, és a fiúk elég álmosan kezdtek, de ami azt illeti a közönség is:) Csak az utolsó harmadtól jött meg a szurkolás. Nekem nagyon hiányzik az a dob...
A finnek nem hiszem, hogy maradnak, főleg Alanen nem, mintha nem is lenne, de sajnos a fiatal magyarok sem annyira jók mostanában (Sofi, Arytom), de nem tudom év közben mennyire tudunk még jól igazolni. A légiós hátvédek szerintem elég jól játszanak, ők nem voltak rossz vétel. Úgy látom, a csapatok többségével fel fogjuk tudni venni a versenyt, tényleg minden idők legjobb volánját látjuk játszani:)
üdv!

Én már voltam néhány jégkorongmeccsen, de ez a mai a top 3-ban van...

A második harmadban a 4. szlovén gól után azt latolgattuk a cimboráimmal, hogy legalább nyolcon belül tudunk e maradni. Azt kell mondjam, az első két harmadban a csapat egyszerűen bent maradt az öltözőben. Szétesett, kapkodó játék, bizonytalan védők, a támadóink tanácstalanok mint egy kisközség, alapvető korongkezelési hibák, szóval nem sok reménnyel vártuk a folytatást.

Aztán - mint oly sokszor - ismét bekövetkezett a csoda! A harmadik harmadra, mintha egy másik csapat jött volna ki a pályára!
A szlovén időkérésnél látszott a Jesenice játékosain, hogy csodálkoznak, mint a kiszántott egér...

A Volán úgy hozta vissza tíz perc alatt a meccset a sírból, hogy már a földet is rádobálták...

Mindössze egy kérdésem lenne, hogy miért kellett erre a teljesítményre két teljes harmadon keresztül várni???????

Köszi fiúk, szenzációs élmény volt!!!!! Vasárnap folyt. köv.!!!!

A finnek közül Yli-Junnilan már kezdett látszani, hogy nem römit játszott odahaza, a másik srác viszont tökéletesen elveszett a mezőnyben...

GO AVS!
Biztos jó meccs lehetett, ha a top 3-ba van.
Kár, hogy nem mentem le Fehérvárra.
Nekem a top-3-ban egy 1983-as tavaszi Magyar-Kína (4-3) van. Gyerekként a szomszédos (volt) BS-ben szurkoltam 12.000(!) nézővel együtt. Asszem, ez majdnem nézőcsúcs Magyarprszágon hokimeccsen. Úgy tudom, hogy a 70-es évek elején a Kisstadionban "állítólag" 15 ezren is voltak egy nemzetközi kupameccsen.
Sator mestert lovaggá kellene ütni, mert amit ez az ember művel a csapattal, az már-már mesébe illő... Köszönjük!
Grat a Volánnak!
Nagyszerű feltámadás volt a 3. harmadban.

Az várható volt, hogy ilyen vékony kerettel jönni fog egy nehezebb periódus. Toki sérülése, Jobb még csak lábadozik... A finnek közül Alanen nem találja a helyét,Ylinélis csak a küzdeni tudás dicsérhető. Szóval nehéz a helyzet, ezért is értkelendő a tegnapi 1 pont. Ez a Jesenice szvsz az ebel egyik legjob alakulata, szinte a teljes szlovén válogatottal!

Satorról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Ahogy összekapta a 2. szünet után a csapatot! :)

Mindenesetre várom, hogy a csapat visszataláljon a RBS elleni hokira. Tegnap ezt a Jesenicétől láttam.
Vasárnap a Graz ellen találkozunk!
Grat, ez a 2. hely tényleg csodás!

L
Gratulálok a csapatnak és a mesternek, remek példáját láttuk megint a küzdeni akarásnak, az összetartásnak és a játékszellemnek. Pechünk volt, nyerhettünk volna. Ami a légiósokat illeti, ez van, nem valószinű, hogy - 70 millából NHL szintű légiósokat fogunk igazolni. Bizom benne, hogy fel fognak nőni a feladathoz. Hajrá fiúk vasárnap is!
Sztem korai még temetni a finneket. Hosszú még ez a szezon, hagyjunk időt Ted bácsinak, hogy gatyába rázza őket!
Hajrá Volán! Finneket seggbe kell rúgni, egyébként meg már az is csoda a tavalyi zakók után, ahogy most
áll a csapat!

Külön öröm nézni, hogy Fekete megállja a helyét a Palkovics-Ocskay duóval, remélem, a válogatottban is így lesz:)

Volán!
Szóval, vki ígért vmi torrentet. PLS POST. STOP. PLEASE STOP. Stop.
süti beállítások módosítása