HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Pindák: Meglepett csapatom teljesítménye

2008.09.24. 11:02 F. Kapus

A Mol Ligában lement az első négy forduló, és jó néhány előrehozott meccs is volt. A végleges konkluziók levonásának ideje még messze van, de az eddig látottakat értékelhetjük. Meg is tesszük, két részben. A magyarországi csapatokkal kezdünk.

Általános vélemény a Mol Liga mérkőzéseinek színvonaláról, hogy a közepesnél jobbak. Az iramra, a játékosok hozzáállására kevés panaszt hallottunk, olvastunk. Jó néhány csatát láttunk, véleményt alkottunk a csapatokról. Abból indultunk ki, hogy a felkészülési időszak alatt tapasztaltakhoz és az előzetes várakozásokhoz, a nyári igazolásokhoz és a játékoskeret erősségéhez képest milyen produkciót nyújtott egy-egy csapat. Kikértük a csapatok vezetőedzőinek a véleményét is. Mit vártak, mit kaptak?

A Ferencváros teljesíti túl a legnagyobb mértékben azt, amit a közvélemény előzetesen várt tőle. Ez a játékra és az eredményekre is igaz. Két jó sort rakott össze Pindák László, és a fiatalok is megállják a helyüket. Hajtanak, sorsdöntő kiállításokat harcolnak ki.

Pindák László: "Összességében teljesen meglepett csapatom teljesítménye. A hozzáállásuk, a szellemiségük hihetetlen. Az anyagi lehetőségeinkhez és a jégen töltött időhöz képest száz százalékot nyújtanak. Előzetesen az Alba Volán legyőzésében biztosak voltunk, a Progymban csak bíztunk, a többiek ellen kevés esélyt adtam magunknak. Ehhez képest három győzelmünk van, a Stars ellen a második harmad, a HC ellen az egész meccs végéig tartottuk magunkat, utóbbit kis szerencsével nyerhettük volna."

Az Alba Volán farmcsapata is sokkal jobb játékot mutat, mint amit a felkészülési időszak alatt lejátszott egy mérkőzés és a csapat átlagéletkora feltételezni engedett. Bár Kóger István jelezte, jól sikerült a nyár, a Steaua és az FTC megszorítására és a miskolci győzelemre nemigen lehetett számítani. Pláne úgy, hogy a csapat fele a középiskolából érkezik a mérkőzésekre.

Kóger István: "Harmadik éve edzem a farmcsapatot, és először vagyok elégedett a rajttal. A felkészülésünk nagyon jól sikerült. Játékosaim bátrak, erősek, sokat tudnak korcsolyázni. Ez is a taktikánk, a rengeteg korizásra épülő játék. Fiatal csapatom tökéletesen hajtja végre, amit kérek tőlük. Az eredményekkel elégedett lehetek, csak a HC elleni 0-8-nál volt hiányérzetem, egy-két gólt kellett volna ütnünk."

Az Újpest nyara viharosan, vékony csapattal indult. Alig volt játékos a keretben. Aztán megérkeztek a szlovák légiósok (összesen nyolcan vannak, hárman régiek, öten új csapattagok). Az új igazolások közül majd mindenki 3. és 4. soros volt korábbi csapatában. A lila-fehérek hamar összeálltak, és jöttek az eredmények is.

Pék György: "Ha a megszerzett pontokat nézzük, száz százalékig teljesültek elvásáraim. Erdélyben három pontot terveztünk, kettőt hoztunk. Mondjuk az 1-6 az SC Csíkszereda ellen durva volt, legfőképpen az bántott, hogy a csapat hamar megadta magát. Úgy tűnik, a HC és az SC Csíkszereda játékosállománya jobb, mint a miénk. Sok olyan játékosuk van, akit szívesen látnék az UTE-ban is. Szerintem a Mol Ligában a 4-5. hely a reális cél előttünk, az OB 1-ben a Starsszal fogunk öldöklő küzdelmet vívni. Jelenleg csak a Miskolc tűnik gyengébbnek a többieknél, más ellen senki nem mehet biztosra. Nívós bajnokság lett a Mol Ligából, a legnagyobb meglepetés a Progym játékereje."

A Dab.Docler biztató játékkal kezdett Káposztásmegyeren, de aztán kétszer is ötgólos vereséggel zárt Erdélyben. Majd az UTE nyert gyenge meccsen Dunaújvárosban. De amikor már mindenki farkast kiáltott (pontosabban Hippiket, aki az első számú felelősnek nyilváníttatott a kudarcokért), akkor laza 5-1-gyel ütötték ki az erős SC Csíkszeredát. Öt meccs után a csapat nyolcadik helyezése ezzel együtt is nehezen volt magyarázható. Ám kedden újabb győzelem következett, a Progymnek vágtak vissza Peterdiék.

Vladimir Matejov: "A sok távozó és érkező miatt újra kell építenünk a csapatot. Ez nagyon nehéz feladat. Az SC elleni mérkőzésen játékosaim bizonyították, hogy nem felejtettek el játszani. Az első öt mérkőzésen legalább három ponttal kevesebbet szereztünk, mint amennyi minimum elvárható lett volna. Mindenképpen további erősítésre szorul csapatunk. Első lépésben idegenlégiós kapusunkat valószínűleg ki kell cserélnünk egy jobbra. Már jeleztem Azari Zsoltnak, hogy ezenkívül is egy légiós hátvéd és két csatár kellene még a keretbe. Persze mindez a pénzügyi helyzettől függ."

Miskolcon az előző szezon vége felé nagyon kellemes ereeményeket ért el a csapat. Új irányba nyitott a vezetés, Finnországból hozott tehetséges, nagyon fiatal csatárokat. Mindenki úgy tartotta, sikerülhet az előrelépés. Aztán példátlan pechszéria vette kezdetét. Először sérülések jöttek, utána szakvezetőváltás. Az első néhány meccsen csak két felnőtt hátvéd szerepelt a csapatban, a többieket az utánpótlásból hozták fel. Úgyhogy a Miskolc erejét még nehéz megítélni, de a rajt csalódás.

Mayer Péter: "21,6 év átlagéletkorú csapatom legnagyobb baja a hullámzó teljesítmény. Olyan csapatot kell összehoznunk, amely kiegyenlítetten tud szerepelni, és magához képest jól tud játszani. Jelentős kudarc, hogy az Alba Volán ellen nem voltak győzelmi esélyeink, nagyon rosszul játszottunk. Hiányzik a rutin. De azt gondolom, a jövő szempontjából jó úton járunk. Az edzőváltás zökkenőkkel jár, hát még ha a rajt előtt történik. Ha a koncentrációs problémákat megoldjuk, sikerélményhez juthatunk a következő meccseken."

Az NZ-Stars újonc létére az egyik legjobb kerettel rendelkezik idehaza. Mindenki jó eredményeket és játékot várt tőlük. Őket és a Dabot tartják alkalmasnak a szurkolók arra, hogy a Mol Liga négy legjobb csapata közé kerüljenek a hat magyarországi közül. A nyitány jól sikerült, a Dab ellen a játék is jó volt. Azóta elmaradnak az eredmények.

Robert Spisak: "A hazai mérkőzésekkel elégedett voltam. Kint a Steaua ellen a hozzáállás nem volt megfelelő a játékosok részéről, erre még a hosszú utazás és a fáradtság sem mentség. A második mérkőzésen jobban figyeltünk. De ott is hiányzott az agresszivitás, és továbbra is keveset lövünk kapura. A mérkőzéseket álmosan kezdjük, a végét általában jól bírjuk. Egy hónap alatt még nem lehet kész a csapat, sok a munka. Az utóbbi mérkőzéseinken négy alapemberünk hiányzott, de nagyon: Lencsés, Davis, Gröschl és Gergely. Így lehetőséget kaphattak a fiatalok is, volt, aki élt vele, volt, aki nem."

9 komment

Címkék: miskolc ftc ute dab alba volán nz stars mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lehet olvasni a nyilatkozatokbol is,hogy Robert Spisak az egyik legfelkeszultebb szakember a Magyar csapatoknal( Ted Satort nem szamolva).
Sosem keres kibuvot a felelosseg alol es mindenkinek mindig is jateklehetoseget ad, adott.
1-2 ven belul be is fog erni a munkaja a felnott bajnoksagra.

Kovago Kristof
meg szezonkezdes elott mondogattam, hogy izgalmas, kiengyensulyozott bajnoksag lesz es foleg valtozatos.
Az eroviszonyok meg ezutan is fognak valtozni, vannak fiatal csapatok amelyek fejlodni fognak. MAsok nem fogjak viselni a terhelest sokaig. MEgint masok meg hoznak jatekosokat, foleg a playoffra.
a jo az, hogy nincsenek elore leirt meccsek, barhonnan kipattan a meglepi, ha nem figyelsz oda. Ez erdekese es fejlodokepese teszi a bajnoksagot es a csapatokat.
Lesz itt még 1-2 olyan meglepetés, hogy csak nézünk. A vége meg nem kérdéses, hazajön az Alba 1. és elver mindenkit. Addig meg ossza csak a pofonokat az EBEL-ben.
Hi All!

Idén nem lesz amatőr liga? OBI/B vagy OBII ????
Semmi hír az alsóházról! :-((((
Pedig már lassan röpködnek a mínuszok!
Ezt miért nem láttam tegnap???? Megyek szemészetre! :-)))))
Akkor lenne igazán kerek ez a mol liga,ha a mac és a debrecen nevezne.Jó lenne ha minnél több magyar csapat jönne fel az ob1-be
Ott van az, csak pihent egyet :-)
süti beállítások módosítása