HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jön a teljes 1. forduló a Mol Ligában

2008.09.12. 07:21 F. Kapus

A 11. fordulóból előrehozott NZ-Stars-Dab.Docler mérkőzéssel kezdődött a szezon kedden. Pénteken az első forduló öt találkozójával folytatódik. Mostantól nagyüzem van.

Véget ért a felkészülési időszak. Volt csapat, amely rengeteg mérkőzést játszott. A legtöbbször, 14-szer a HC Csíkszereda lépett jégre. Sokat mérkőzött a Dab.Docler, tucatszor játszottak. A másik véglet az FTC és az Alba Volán B csapata, előbbi két, utóbbi egy mérkőzést vívott a nyár folyamán. Megkíséreljük a felkészülési mérkőzések és a nyári igazolások alapján nagyon röviden elemezni a csapatokat.

Az Alba Volán farmcsapata gyakorlatilag onnan kezdi a munkát, ahonnan az első osztályú szereplését kezdte. Rengeteg ifjúsági korú játékosuk van. Az elmúlt két év alatt nagyon sok jó játékos nőtte ki magát ebből a B csapatból, bebizonyosodott, érdemes elindítani a fiatalokat a legjobbak között, mert sokat fejlődnek.

A Dab.Docler jövője utolsó Dab.extra.hu-s hónapjaiban nem tűnt biztatónak. Több mint tíz játékos, nagy többségük alapember, távozott a csapattól, és alig igazoltak a helyükre. Aztán sokszor biztató játékkal rukkolt elő a csapat, így a szezonnyitón is. A rajton a Galanisz, Kiss Á., Azari trió már-már két évvel ezelőtti önmagát idézte, és az első soruk is izmos. Matejov mester tengerentúli segítőt kapott.

A Ferencvárosi TC nehéz helyzetével többször foglalkoztunk. Ennek ellenére nem sokan távoztak, és az egykori válogatottakból álló első sor is a végsőkig kitart a zöld-fehérek mellett. Elment viszont a tavalyi év egyik nagy felfedezettje, Fegyasov. Tán a felkészülési időszak utolsó csattanójaként három orosz fiatalembert igazoltak. Szafonov, Kovsov és Parfirjev játékminősége, beépülésének sikeressége meghatározza, hogy versenyképessé válik-e a csapat a középmezőnnyel.

Miskolcon elköszöntek a Kassáról ingázó szlovákiai légiótól. Helyüket a finn vonal vette át, négy északi fiatalember személyében. Tán ennek is köszönhető, hogy hatalmas meglepetésre nem sokkal a rajt előtt a szlovák Faith mester is távozott a csapattól. Rengeteg sérüléssel küzd a csapat, ami azért is probléma, mert kerete szűkös. A liga legfiatalabb vezetőedzője irányítja a Jegesmedvéket.

Az NZ-Starsról nagyon sokat írtunk. Újonc csapatként rengeteg értékes játékost igazoltak. Sokan esélyesnek tartják őket a döntőbe jutásra. Addig még sok minden történhet, de az tény, hogy a Szappanos, Holéczy, Davis csatártrió az egyik legjobb lehet a ligában. Nagy kérdés, hogy a szlovákiai vendégjátékok mennyire gyengítik a csapatot, bár az új szabály értelmében nem öt, csak három légiós utazhat ki egy mérkőzésre.

Az UTE-nál az előző évi szlovák invázióból három játékost tartottak meg. Viharosan kezdődött a szezon a számukra, kevés játékossal, sok problémával. Pék mester munkája hamar mutatott eredményeket. Elképzelhető, hogy csapatvezetés előző évben hangoztatott, a fiatal, de szerethető csapatról szóló jelmondata idén megvalósul. Ez azon múlhat, hogy a szlovák sor mellé hány magyar fiatal tud felnőni.

A HC Csíkszereda rengeteg légióst igazolt. Ez Kurkó Jánosék szerint is luxus, de úgy tartják, fontos a versenyhelyzet és a rengeteg mérkőzés miatt. A csapat a felkészülés időszakában rengeteg mérkőzést játszott, sok győzelmet ért el. A tavalyi év ezüstcsapatának igazi értéke a Mol Ligában mutatkozhat meg, ha 5+1 légióssal is meg tudja közelíteni azt a színvonalat, amit eddig nyolccal-tizenhárommal értek el. A HC-nál egy szlovák és egy újonnan érkezett svéd edző dolgozik, egyenrangú felekként vezetik a csapatot.

A városi rivális SC Csíkszereda a Miskolchoz hasonlóan a szlovák és cseh vonalat északira cserélte. Négy új játékos érkezett, mindannyian Svédországból. Az edzőmeccsek kudarcosan sikerültek, emiatt azt SC-nél nem túl jó a hangulat. A végén még egy játékoscserére is sor került, a védő Braxenholmtól elköszöntek, helyére Ramstedt került, csatárként.

A gyergyói Progym névadó szponzorra talált a Hargita Gyöngye ásványvízben. A csapatot a szokásos szlovák játékosokon kívül Ukrajnából, Magyarországról és a Steauából erősítették meg. Úgy tűnik, a tavalyi nagy különbségű román bajnoki vereségek után ez évben masszívabb csapatot sikerült kialakítani.

A Steaua Bucuresti csapatából több fontos játékos távozott, főként Zabludovszkijt tartják jelentős veszteségnek. 12 új igazolással, 10 idegenlégióssal és egy egykori NHL-es játékossal készülnek a magyar csapatok rohamaira. Játékerejükre csak tippelni lehet, de azt például nem szeretnénk, mától meglátjuk.

És azt sem tudjuk megmondani, ki nyeri a Mol Liga alapszakaszát. Kedves olvasóink viszont szavazhatnak erre még jó ideig.

9 komment

Címkék: bajnokság ob 1 mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az, hogy Miskolcon a keret szűkös, nos az elég óvatos megfogalmazás.
16-17 éves kölkök is állnak ma szembe a HCval
Persze csak akkor, ha felengedik őket a jégre.
Várom már az este 7 órát.
A Miskolc teljes keretének átlagéletkora 21,28 év. És ezt erőteljesen javítja Robert Cop a maga 35 évével.
Érdekes idény elé nézünk. De optimista vagyok. Hiszen minden reményünk az utánpótlásban van.

Hajrá Macik!
Nem igaz, hogy a Miskolc nem tud még egy finnt igazolni.
Jo volna, ha megirnatok a Mol-Liga csapatok jatekosallomanyat szuletesi datummal kiegeszitve
de tud és már lassan úton van
Huha, varjuk mi is az estet. Azt hiszem reg nem vartuk igy a szezonnyitanyt, foleg, hogy regebb egy ket valamire valo csapat jott Csikba, azok altalaban novemberben kezdtek erkezni. Most mindjart az elejen maris mar jo meccs lessz.
Szerintem a felkeszitokhoz kepest, rovidesen sok velemeny meg fog valtozni. De mar egyszr mondtam, hogy a nagy elszamolas csak karacsony tajekan kezdodik.
Csak a SporClub, csak a sportclub!!
Heló!

Aligvárom már a mai meccs kezdetét. Remélem sokan eljönnek szurkolni.

Csak a Miskolci Jegesmedvék, csak a Miskolci Jegesmedvék!!!!!
Indulás, a másfél óra múlva kezdődő Stars-Fradi meccsre. Kedden jó kis meccs volt a nyitó. Remélem, ma sem lesz rosszabb.

süti beállítások módosítása