HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország-Franciaország 3-4

2008.09.06. 18:10 F. Kapus

Szombaton voltunk a legközelebb a francia válogatott legyőzéséhez, de az ellenfél egy góllal ismét jobbnak bizonyult. Három vereség után mégis optimistán nézhetünk a jövőbe.

A szakvezetés véleménye szerint a csapat azon tagjai, akik nem kapnak lehetőséget saját egyesületük felnőttcsapatában a Mol Ligában, a Héraklész-válogatott (U20-U18 vegyes) színeiben lejátszott 12 mérkőzés segítségével képesek lesznek felvenni a divízió 1-es junior világbajnokság iramát.

A csapat akarására, küzdeni tudására nem lehetett panasz. A taktikai fegyelem terén azonban sokat kell még fejlődniük a játékosoknak. A harmadik mérkőzésen más taktikát tudott válogatottunk kipróbálni a kemény franciákkal szemben. Ezt a következő meccseken és edzőtáborokban kell összecsiszolni. Kiemelésre méltó mindkét kapusunk teljesítménye, illetve az, hogy üde színfolt volt a harmadik sor játéka.

A franciák a második harmad elejére háromgólos előnybe kerültek, amit Mestyán, Hári és Jonkl góljaival kilenc perc alatt kiegyenlítettünk. A végén ismét a franciák találtak be, így 4-3-ra megnyerték a találkozót. Fontos adalék, hogy mindhárom gólunkat egyenlő létszám mellett értük el, a franciák egy ilyet szereztek.

Összességében kijelenthető, az első meccsen tapasztalt hibák kiküszöbölésével majdnem egyenrangú ellenfele volt csapatunk az idősebb francia válogatottnak. 

43 komment

Címkék: magyarország franciaország válogatott juniorok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó lesz ez srácok, csak így tovább! Kik lőtték a góljainkat és Hári Jano hogy játszott?
Csak a címeket olvasod? :)
Hári forever...ő volt a legjobb...kár hogy a partnere nem volt vele és remélem Dániában mind ketten ott lesznek és a legjobbak lesznek...így tovább Jancsi
Valószínűleg kissé felületes voltam... Ki kell aludnom magam :)
Valóban tény, hogy kimagasló volt Hári jános technikai tudása és aki eddig megkérdőjelezte, hogy már az U-20-ban is ott a helye az talán ezalatt a három nap alatt választ kapott, de a mai mérkőzés után nem szerencsés egy srácot kiemelni. Le a kalappal az egész csapat előtt.Eredmény ide eredmény oda ez a mai játék ez felért egy EBEL meccsel.
Komolyan nem hiszem el hogy így kell sztárolni 16-17 éves gyerekeket.
hokissss : miaz hogy ő volt a legjobb? előre kikiáltani hogy ők lesznek a jövő Ocskay-Palkovics párosa, komolytalan kijelentés...
Egyszerűen nemtudok mit mondani az ilyen kommentekre...
Szerintem sem jó,ráadásul lehúzza azokat akik évek óta rendszeresen eljárnak minden válogatott program és ők is igen szépen helyt álltak.Pl Jonkl és Erdélyi is lőttek szépen gólokat.
Viszont érdekes,hogy az ifi és a junior válogatottnál is sok a kiállítás és ráadásul ezekből rendre gólokat kapnak a csapataink.
hokisss!
Szerintem, ezt a szót, aki lehagyja, hogy "szerintem "az elvakult, ezt általában lehagyják a beírók, szóval szerintem a magyar válogatott juniorban és ifiben kicsit úgy áll fel, mintha a gyerekek nevét betennék egy kalapba és közjegyző nélkül kihúznának öt nevet. Ez lesz egy sor, stb.
Egy csapat 15-20 gyermek./Aki lottózik, tudja lehet tuti számokkal játszani, de ,ha nem egy szelvényen van az öt semmit nem ér/
Csak akkor nyerő, ha az az öt szerepel egy sorban, akik összeszoktak, vagy hasonló képzésben részesültek, hasonló gyakorlatokat végeznek edzésen. Hasonló felfogásban játszanak szorult, vagy éppen nyerésre álló helyzetben.
Mind ifin, mind juniorban egy káosz, esetleges "grundfoci" jellegű rögtönzés szintű játék megy.
Hiszem, hogy sokkal jobb játékra képesek, ilyen a gyerekanyagunk, sajnos a franciák jobb, számosabb, jó képességű gyerek közül válogathatnak.
Gondolja bármilyen józan gondolkodású szülő, beíró, hogy ez a legjobb francia csapat?
Eljöttek a legjobbak? Gondolom ott is hiányzott x, y, /HÁRI TÁRSA?? tudnám ki/?mivel nem tartotta fontosnak Magyarországra jönni, mert nyílván ott is vannak , akiknek nem megmérettetés ez, iskola,betegség, sérülés, nem ellenünk akar bizonyítani stb. felfogású szülő és általa a gyerek.
A kapusunk Rajna szerintem a mezőny legjobbja volt juniorban, bár ifiben is védett, hiba nélkül, de,lecserélték Hajekra...
Jó kapus lesz a Hajek, most is jó, de nem egy kategória, hiszen fiatalabb,sokkal kevesebb rutinnal.
Pavuk!
Nem szalonképes!A viselkedése. Jó játékos, bár nem az összjáték híve, de majd kialakul.
Evvel semmi gond.
A franciák ellen lőtt egy gólt, ezek után a francia kispad elött mutatott egy megmerevedett f...t! Csak észrevétel, mert bajnoki meccsen is ezt csinálta mindig,/1 éve nem itthon/ közölte hogy ...nyelven, hogy ki mit tehet.Leállt az ellenfél padja előtt a jégen és Címeres mezben ezt nem kéne és engem felháborít!
Ismerek játékosokat, akiket elborít a gólöröm, szíve joga, de legalább magyar mezben ne murva anyázza le az ellenfelet kis műsort tartva az ellenfél játékosai előtt.


Kéne neki szólni!!
Jankovics mit keres a juniorban?/ifiben/
Fekti mit keres a juniorban?
Balogh mit kers a juniorban?/ifiben/
Azért írok konkrét neveket, mert ez U-20!
Már nem sértem meg őket, hiszen a 20 évesek között vannak és ez dicsőség!
Hát zsilett, ebből jó sok "szerintem" hiányzott. :P
Kedves Hokibarátok,
Akinek van ideje, javaslom nézze meg ma 13.15-től a Sport1 TV UP! magazinját. Összefoglalót adnak az U18 válogatott Négy Nemzet Tornájáról.
Jó szórakozást!
Tudom ez itt OFF, de az áprilisi világbajnokságon melyik álló szektorban lesz a magyar tábor a kettő közül? Jövőhéten veszem meg a jegyeket.

www.iihf.com/uploads/pics/Arena_Plan_Zurich-Kloten_20080822_EN_590.jpg

az ibusz már árulja?
Akik csak az eredményt nézik és nem foglalkoznak a bíztató játékkal azoknak emlékeztetőül néhány az "idősebb" korosztályt képviselő hiányzó:Kóger Dániel (Red Bull Salzburg, AUT), Zalavári Bence (UTE), Bartalis István (Troja-Ljungby, SWE), Győri Tamás (Dab.Docler), Jankovics Péter (UTE) és Tóth Adrián (Alba Volán).
forrás jegkorong.blog.hu/2008/09/04/debutal_az_uj_juniorvalogatott#more647413
És itt a sluszpoén:
A három mérkőzés alapján általánosan a hozzászólok megjegyzései alapján legjobbnak titulált Hári János gyermekkori ékpárja Galló Illés bekezdett a világ legerősebb 18 éves jégkorongbajnokságában.
Az orosz U18-as bajnokság első fordulójában a Belije Medvegyi 7-1-re verte az Oroszország egyik elit klubját, a Dinamo Moszkvát. Galló Illés 2 gólt lőtt és 1 gólpasszt adott.
HÁROM PONT A DINAMO MOSZKVA ELLEN AZ MÉG A OROSZORSZÁGBAN IS MEGSÜVEGELENDŐ!!!
A Hári-Galló tengely nagy valószínüséggel igencsak meg fogja tréfálni mind az U-18, mind pedig az U-20 VB-n az ellenfeleinket.
Őket így együtt még a lengyeleknek sem mutattuk meg.Azért van még adu ász a rejtett lapok között nem kell félteni és előre kritizálni a korosztályos szakvezetőinket, mert nem most kell kijátszák a legjobb lapokat :)
hiányzott még Kiss Dávid(Red Bull Salzburg) is,aki a tavalyi ifi vb-n az egyik legjobb volt.
Hokikori: végre, köszi. Remélem Zsilett is olvassa, mert végre megtudja ki volt Háry Jani igazi társa. Lehet, hogy Zsilett még szuperminis szülő ezért nem láthatta az egykori Stars-UTE Ek - akkor még - bajnoki döntőt, ahol 9:1-re győzött a Megyeri úton a Stars és Háry Jani társa 8 gól 1 gólpasszt ért el, bocs.
JA és azóta sem állt meg, lsd:

"Galló Illés az orosz szuperdöntőben
2008.02.20. 11:11 F. Kapus

A CSZKA Moszva elleni 7-5-ös keddi siker után behozhatalanná vált a Galló Illéssel felálló Belije Medvegyi előnye: készülhetnek a világ legjobb ifjúsági bajnokságának döntőjére.

A csapat nehéz mérkőzésen verte a CSZKA-t. Az ifjú katonák már 4-1-re is vezettek, de Galló két góljának is köszönhetően végül papírforma-eredmény született. A harmadik szezonját Moszkvában töltő magyar center klubja öt fordulóval az alapszakasz vége előtt 12 pontra növelte előnyét a Dinamo Moszkvával szemben. Ez azt jelenti: a moszkvai régiót az 1992-es születésűek között ők képviselik a március végi összorosz fináléban.

Hatalmas teljesítmény, hogy egy huzamban harmadszor lettek Moszkva-bajnokok. A szuperdöntőbe tavaly is eljutottak, de pontazonossággal, egymás elleni rosszabb eredmény - további bosszantásképpen egy hosszabbításos vereség - miatt a Metallurg Magnyitogorszk lett a bajnok. Idén javítani szeretnének. Egy helyezést."

IGEN, ők a már lassan a jelen Ocskay-Palkovics párosa, bármennyire is idegesít egyeseket, igaz nem egy klubban játszanak,de ha összekerülnek, mint tavasszal a Stars hazai tornáján, akkor...

A szövetség is rájött közben, hogy nekik is jobb ha őket támogatják! Ugye?!
Ezért nem kell szidni a szövetségben ülőket és az U18 és U20 szakvezetőit, mert ők is a valódi sikerben érdekeltek és nem középszerü játékosok szüleinek a bábjai, mint ahogyan azt sokan sokszor terjesztik ;)
UTE-STARS 1:9 2005 kölyök negyeddöntő.
Galló 7+1
Nem unalmas ez a téma?
RAven7: vannak még "csecsemők", de látom neked az.
Hokikori és kámfor!

Ti nagyon betegek vagytok!!!Komolyan ezt kezelni kéne!

KSH mérése alapján a világ legerősebb bajnoksága
Én három játékos nevét említettem, akiket nem értem mit keresnek a juniorban. Feljebb 3 bloggal.
Üldözési mánia, vagy szolid agyhalál:
Sosem szidtam sem Hárit, sem Gallót.
De ha így kiprovokáltad javító jellegű kritikával élhetek?
Hári sosem növi ki, hogy ha nála van a korong, 3-4 tengelyfordulást ne csináljon vele kb 20 sec elmegy ezzel. Imádja a korongot, pedig csapat sport. Voltak futbalban is zseniális jtékosok, akik azért nem lettek világ élvonalbeliek, mert szerették a labdát./Ma már ilyen sincs Mo-n. mert azok legalább szerettek imádtak focizni./
Illés kezdeti lendülete ezalatt a 20 sec alatt elfogy, jó felépítésű, nagy súlyt cipel, szóval a kirobbanás elmegy.
Jaj! Serintem, ha ekkora sikere van Moszkvában, nem jönnél őskori bravúrjával a magyar kölyökben.
Bartalics szerintem jobb, mint Hári sokkal. Lehet a nevét rosszul írtam bocs. Kutya nem tudja ki nálunk.

Bartalis Isti győri, az edző fia. Idősebb mint Janika, vagy Illés. Tényleg jó, okos, koránál fogva közelebb van ahhoz, hogy érdemben minősítsük, milyen szintre jutott.
Keves pakkk!
Ez a blog el van zárva a betegek elől???
Ide csak az egészséges emberek írhatnak???
Tiltakozom és most rögtön rohanok az ombusmanhoz.
Egyébként megtaláltam és bevettem az elgurult gyógyszerem és ma már betenném a bűvös "szerintem" szót a"a világ legerősebb 18 éves jégkorongbajnokságában" elé.
Kedves zsilett!
Szerintem ha valaki képes a koronggal több tengelyfordulásra és mindezt az ellenfél harmadában teszi az ügyesen forgolódik és képes a védelem megbontására.
Csapatjáték:Hári János a franciák elleni utolsó mérkőzésen teljesen tisztán egyedül tört a kapura, de ahelyett, hogy belőtte volna a franciák elleni harmadik gólját a társával kívánta meglövetni a gólt ami sajnos nem jött össze.
Egyik srác ( se Hári J. se Galló I.)sem szorul a kölyökkori eredményeinek a felidézésére, mert mindkettő a világ élmezőnyébe tartozó bajnokság korosztályos kabadai táblázatának az élén, vagy élmezőnyében található. Bartalis is hihetetlenül ügyes, de neki még hiányzik egy-két pont a svéd korosztályos kanadai táblázat élmezőnyéhez, bár ő már magasabb korosztályban vitézkedik.
Nem értem, hogy miért fáj néhány olvasónak, hogy a válogatottért felelős utánpótlás szakemberek a szorgalom mellett a zsenialitásnak is tered engednek???
hokikori + kámfor : ennyire lobbiztok értük vagy csak kedvtelésből csináltok belőlük sztárokat..?? 16-17 éves gyerekekről van szó, de ti már előre eldöntöttétek hogy ők lesznek a jövő Ocskay-Palkovics párosa? ilyenből több példát is tudnék mondani... Nagy-Kóger páros, Dancsfalvi-Pilcsik.. ők gyerekkoruk óta együtt játszanak, csukott szemmel tudják hogy hol a másik, és nincs ellenük ellenszer. Vagy ezek már feledésbe merültek?
Amikor a Red Bull Salzburg ifi csapata itt volt és Dancsfalvi-Pilcsik náluk játszott? nyertek 4:2 re az U18-as magyar válogatott ellen. Pilcsik 3 gólt lőtt, Dancsfalvi 3 passzt adott..

Zsilettnek igazat adok : Janika nagyon szeret cselezni, és ez minis / szuperminis korában előnyére volt, mostmár egyre inkább hátrány.. Lásd kicsi termete miatt, hamar elválasztják a korongtól.
Illés pedig nagyon hamar elvesziti a lendületét.. nem annyira dinamikus..
zsilett a szakértelem
Pakkk: mintha kissé rosszul olvasnál, nem?

Boggle: én őket láttam sokat együtt játszani, ezért tudok róluk véleményt alkotni. A magam véleményéről talán dönthetek helyetted is. Kösz.

Abban igazad van, hogy vannak más párosok is! S ha ők is itt lettek volna a juniorban (Pilcsik-Dancsfalvi), talán az eredmény is kedvezőbb lett volna.
S nagyon várom azt, hogy minden válogatott sorban legyenek "nagy párosok".
Azért lehet,hogy Janika a nálánál magasabb svéd mezőnyben magasabb korosztályban is nem véletlenül boldogul kiválóan. Mond meg, akkor hogyan csinálhatják ezeket az eredményeket svédben és oroszban, ha egyik kicsi a másik meg nem dinamikus?

S ha ilyen jókat tudunk mondani a srácokról akkor néhány év múlva jól lehet fiatalítani a felnőtt válogatottban is.
Milyen szakértelem???SZARÉRTELEM!olyan irigy mint a kutya!....titeket nem zavar?
Ja meg még csak azt hogy te zsilett BOLOND vagy!milyen 20sec ről beszélsz?hmm?János kitűnően adja a pakkot és a másik is és nem fárad el!olyan barom vagy!és rohadtul irigy!
Erre mi szükség van?
kámfor : az eredmények és a teljesitményük nem vitás.. de ne feledjük hogy milyen korosztályban játszanak. Ha majd elérik a junior kort, amikor már a csapatok összetettebbek és már igazi hokit játszanak, akkor kell megnézni hogy ott is tudják e majd hozni ezeket az eredményeket
Kedves urak, drága Hokissss, ezt azért nem kéne így kora délután.
Kedves Boggle és pakkk!
Nos igen lebuktam én egy lobbista vagyok.
Ha már a király úgyis meztelen akkor engedjetek meg nekem egy „rövidke” történetet a szakmai önéletrajzomból előkotorva:
Sok-sok évvel ezelőtt túl az óperenciás tengeren indult a karrierem.
Annak idején még egy másik sportág lobbistája voltam.Buenos Aires focirajongói között mozogtam és 2004 környékén egy Lionel Andrés Messi nevü akkor 16-17 éves fiucskára próbáltam felhívni a sportágat szerető emberek és a szakvezetők figyelmét.Sokan kinevettek, még olyan is volt aki betegnek titulált, de nem adtam fel.
Nevetségesnek tartották, hogy egy nem túl magas növésü csenevész ifjúban jövőt látok.
Hangoztatták, hogy a modern futbal erő futbal és nincs helye a technikás játékosoknak.
Mit akarok egy olyan őskövülettel aki labdazsonglőr, rátekeredik a labdára és nem nyugszik addig ameddig négy-öt cselt meg nem csinál.
Hol játszik? Nincs is itthon? El se jön az utánpótlás válogatott edzőtáborába – hangzott sokfelöl a kritika.
Én hangoztattam, hogy a világ legjobb bajnokságának a korosztályos élcsapatában kergeti a labdát ontja a gólokat és a gólpasszokat és a magasabb korosztályban is játszatják.
Ekkor ennél a résznél egy nagyot hibáztam. Bepereltek. Azt mondták, hogy valótlan dolgot állítok és nincs az INDEC ( Argentin statisztikai hivatal www.indec.gov.ar/) által hitelesített mérésen alapuló bizonyítékom arra vonatkozóan, hogy valóban a spanyol focibajnokság a világ legjobb bajnoksága. Hosszú kálvária következett, mivel Argentínában a lobbisták esetén igen szigorúan veszik a nyilvánosan hangoztatott és tényeknek titulált állításokat.Nem tudtam folytatni a munkámat , teljesen ellehetetlenítettek és hosszas procedúra után elveszítettem a pert.Ott már nem folytathattam a tevékenységemet. El kellett jönnöm, de jobb szó rá, hogy menekülnöm. Kerestem egy olyan helyet távol Dél-Amerikától ami hasonlít szeretett Buenos Airesemhez és kedves emberek vesznek körül. A sportágat is el akartam felejteni, így váltottam a jégkorongra és
jöttem Budapestre ahol egészen idáig remekül éreztem magam.
Most félek, mert a dolgok kisértetiesen kezdenek hasonlítani az évekkel ezelőtti eseményekhez.
Lehet, hogy leteszem a lantot és befejezem a lobbizást.Az is lehet, hogy lúzer vagyok, mert alapvetően nem is teszek jó lóra. Az előző esetben említett fiatal argentín srác életét se követtem nyomon annyira lekötött a pereskedés.Bevallom azt se tudom, hogy befutott-e, vagy szimplán eltünt a süllyesztőben, de már nem is érdekel.
Elfáradtam, nagyon elfáradtam:(

Kedves Hokikori!
Nekem nem tűnik úgy, mintha elfáradtál volna ;). Egyébként meg jó olvasni, hogy ennyire rajongsz a srácokért. Egyik sportág sem kívánhatna magának jobb szurkolót. Már azt hiszem, korábban is javasoltam, hogy ismerd meg a többi fiatal és tehetséges játékost is, hátha értük is megdobban a szived. Hidd el, a többiekért is érdemes rajongani! :)
sztem janikát egyáltalán nem kéne lionel messihez hasonlítani lionel messi az egyik legjobb futballista a világon nah most janika ettől még sajnos nagyon messze áll van lehetősége h jó hokis legyen de csak alázattal nem kell sztárolni senkit egyszer ugyis kiderül mi lesz belőle!
hokikori
Nem kevered az álmot a valósággal??


Nem tudtam,hogy zárt intézetekben is van internet hozzáférés.

Amúgy még minek képzeled magad?? Maradonát nem te fedezted fel??
Hihi :) Komolyan mondom égnek áll a hajam..
Na most először ugye Hári-Galló volt a jövő Ocskay-Palkovics párosa, mostmár Messihez hasonlitjuk őket, szerintem az lenne a leghelyesebb lépés, ha most azonnal hokikori barátunk ledraftolná őket az NHL-be..
:):):)
Mi van Boggle irigy vagy hogy nem a te fiadrol van szó?
theking : szerintem téma off :) meglepedődnél mi mindent nem tudsz :)
Tisztelt Urak!Még azon is lehet vitatkozni hogy jó játékosok vagy nem Hári és Galló?Emberemlékezet óta nem voltak ilyen tehetséges játékosai a magyar jégkorongnak!Inkább örülni kellene,én azt teszem és ha van rá lehetőségem akkor gyönyörködök a játékukban!
Sosem vonta senki kétségbe, hogy nagyon nagy tehetségek Hári, meg Galló Illés.
De, hogy valami kultúrát is vigyek a vitába, nekem erről a vitáról Ady Endre verse jutott eszembe
A muszály-Herkules.
Kedves királylány!
Eddig szerettem a szóban forgó 2 játékost, hadd szeressem továbbra is.
Olvasd el a verset, emberemlékezet óta igaz a mondanivalója:)

süti beállítások módosítása