HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kanadai védő az Alba Volánban

2008.08.07. 17:17 D. Gromov

Leigazolta a kanadai Blake Forsythot az EBEL-szezonra készülő Alba Volán. A 28 éves védő az ECHL-ből érkezik, pályafutásának egyik érdekessége, hogy a 2005/06-os szezonban együtt játszott Vas Jánossal az Idaho Steelheadsben.

Blake Forsyth 1979. szeptember 4-én született Winnipegben, első jegyzett csapata a Manitoba University, az utóbbi három évet az Idahóban töltötte. A statisztikák szerint egyfelől meccsenként szerez egyharmad pontot, másfelől szorgalmasan gyűjtögeti a büntetéseket. Kemény srác, van saját profilja a Hockeyfights.comon is. Meg verekedős videója a YouTube-on:

54 komment

Címkék: átigazolások alba volán forsyth

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy kis statisztika:
www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php3?pid=58449

Talán ő már valamivel ütősebb játékos, mint az első külföldi igazolás. Ettől még mindig lehet nagyobbat fogni. Csak jönnének már a támogatók. Az sem ártana, ha magyar felmenőkkel rendelkező játékosokat igazolnának, a válogatottat is meg lehetne egy kicsit erősíteni. Hátvéd poszton főleg szükség van a jó játékosokra. A jelenlegi magyar mezőnyben nagyon szűk a kínálat, sokkal rosszabb, mint a támadóknál. Igaz őket is lehetne honosítani, de ez elég nehézkes dolog...
Hát nem tudom a statok alapján még a Jackson gyerek is jobbnak tűnik.. majd meglátjuk mire lesz elég az ECHL.
Hol vannak a svéd Elit-Ligás valamint a finn SM-ligás játékosok amiről nem oly rég szó volt?
Nem akarom kritizálni a Volánt ,de vmit nagyon benézhettek mikor a külföldi játékosokat válogatták,mert kalapszart nem érnek szerencsétlenek,Todd Jackson szintjén Pedró is tud játszani,míg Forsyth helyett megtarthatták volna Svaszit... lehet ,hogy olcsóbb fogás ez a srác ,de szerintem semmi extra tudása nincs...
A stat-ját nézve olyan Allen szintű játékos lehet...
FrankK jól látja a dolgot. Sajnos évek óta a gyenge pont a védelem. Reméljük, pár év múlva az utánpótlás (nem verekedős) határozott, kemény védőket nevel ki. Viszont ez a jővő évi vébé... itt van a nyakunkon.
jővő = jövő :) sorry!
Mennyi szakértő lett itt hirtelen.

Csak egy kis olvasnivaló: www.idahostatesman.com/369/story/342481.html
KCs,
Kérlek rangsorold, hogy szerinted Amerikában mi Liga sorrend.
Tavaly (Ftoreknél) azt mondtad NHL AHL IHL és ezután jönne csak az ECHL vagy UHL vagy LNAH.
Az EBELben nézd meg milyen szintű játékosok alkottak maradandót, na ugye.
Az túlzás! :)
Ezt most olvassam el??? Na ne!
Inkább felhívom Chris Langrill: 377-6424. :)))
Ebben a fentebbi belinkelt Idaho cikkben eléggé fényezik a srácot, reméljük a legjobbakat...
Arról is szó volt hogy Ted Sator felesége is "scoutingol". Én abban bízom, hogy egy ilyen családnak nincs rosz szeme a Volán anyagi viszonyaihoz mérhető legjobb igazolásokhoz. Legyünk realisták Volán és egyéb hívők, nekem az is csoda, hogy ilyen gyerekek jönnek ide játszani. Ne legyünk elégedetlenek, pár éve ez még lehetetlen lett volna. Mostmeg...
Frankk: milyen IHL? Ha már idézel, legalább tedd pontosan. Régen tényleg jó volt az IHL. Tíz éve. Az Aaron Fox, az EBEL egyik legnagyobb sztárja, pontkirálya sose játszott Amerikában az ECHL-nél magasabb ligában.

Na ugye.
Kemény vasembernek tűnik a csapata legjobb +- mutatójával dicsekedhet és egy jolly joker akit több poszton és helyzetben be lehet vetni.
KCs megjegyzéséhez annyiból csatlakoznék, hogy noha az egyszerű statisztika nem sztárigazolást vetít előre ne előítélettel közelítsünk a játékoshoz.
A korábban bemutatott északamerikai játékosra ha nem tévedek éppen szintén KCs jegyezte meg, hogy védekező csatár. A védő alakzat már kezd alakulni és valószínüleg a még nem publikált igazolások hozzák majd a ponterős játékosokat.
Mert ugye az eredeti terv az volt, hogy az első sor válláról egy kicsit levéve a nyomást a pontszerzést egyenlőbben kellene elosztani a sorok között.
Védőre is égető szükség volt, figyelembe véve az eddigi játékosmozgásokat. És simán el tudom képelni, hogy a távozó védőinknél jobb ez a hokis.
Hello Srácok!


Véleményem szerint tíz itt kommentező emberből 9 (velem együtt) azt sem tudja, hogyan kell ejteni az új igazolás nevét. Ellenben azt már többen tudni vélik, hogy olyan mint Svaszi v. mint Allen v. épp semmi extra, stb... Szerintem a puding próbája az evés. Várjuk meg míg megközelíti a magyar légteret, esetleg még szerencsésebb ha látjuk játszani is (és nem színes üvegcserepekkel), netán több meccsen is figyelemmel kísérjük és ezt követően alkotunk véleményt. Szerintem...
Láttunk már ex-NHL-es átlagosan játszani a Volánban, miért ne lehetne ez akár fordítva is.

Speciel én annak is nagyon örülök, hogy sikerült megtartani értékeinket, ikonjainkat. Lehet elbőgném magam, ha Palkó Caps, v. Red Bull mezben vágná Fehérváron a gólokat... És szerintem sem kellene elfelejteni, hogy honnan jöttünk!

Egyébként meg:

Hajrá Volán!
a külföldről szerződtessünk magyar származású játékosokat dologgal egy a gond: hogy ki kell várni tudomásom szerint 3 évet az ideszerződéstől, és csak akkor játszhat a válogatottban. Egyébként ez a srác sem tűnik vmi istencsászárnak, de a statisztika olyan mint a bikini: sokmindent megmutat, kivéve a lényeget. adjunk esélyt és ne ítélkezzünk előre.
Kcs,
ebből ugye lesz valahogy 100 pontos sor!?!
"a külföldről szerződtessünk magyar származású játékosokat..."

Ha magyar felmenőket tud mutatni, netán magyar papírokkal is rendelkezik ő v. a szülei, nagyszülei, akkor ez sokkal gyorsabban is megtörténhet. Pl:Holéczy, Enanffati.
Ahogy a Starsba szerződött válogatottak esetleges szlovák extraligás szereplésénél, úgy itt sem bölcs dolog előre ítélkezni. Illendő mindenkinek meghagyni a bizonyítás lehetőségét. Azt sem tudjuk, hogy került ide ez a két játékos. Minden további nélkül el tudom képzelni, hogy a Volán szakmai vezetői közül valaki látta már játszani őket, ellentétben az itt kommentezőkkel.
Fradi-Mate,
Még nem sokat tudunk az új játékosokról, de a távozókat már ismertük.Szerintem nem lesz nehéz pótólnia Svasznekot vagy másokat, mert most már ezen a szinten nemelég a jégen csak "csúszkálni".
Bizunk a szakmai vezetőkben, sajnos a játékosok minőségét a pénz határozza meg, és abbol nincs túl sok.
Szerintem is puding próbája az evés. A VOlán kis hazánkban kiemelkedik a mezőnyből, ugyanakkor nemzetközi szinten alig jegyzett kiscsapat. Ennek megfelelően nem túl nagy a mozgástere és természetesen az anyagi lehetőségei is- hogy is mondjam finoman- szűkösek. Csak pár játékos, aki a szomszédban nagy karriert futott be, és a környékén se járt az NHL -nek.
(Alex Westlund, Kevin Mitchell,Brendan Yarema.) Ezek a játékosok az első évben(!!) EBEL döntőig vitték az Olimpiját, és gyanítom kevés ember ismerte őket korábban. (talán Westlund a kakukktojás mert ő azért játszott az orosz szuprligában is)
Szóval én azokhoz csatlakozok, akik azt mondják bizonyítsanak és aztán meglátjuk.

Mellesleg Todd Bertuzzit is biztosan sokan, szívesen látnák a Volánban, de hülyeségeket meg minek írkáljon az ember. Röviden ennyi, hajrá Volán!
Ajánlom a fórumozók figyelmébe:
a teljes cikk:
www.fmh.hu/sport/20080805_elkezdtek__mar_dolgoznak

"Azt szombati számunkban megírtuk, az Alba Volán megegyezett az első kiszemelt légióssal, az amerikai balszélsővel, Todd Jacksonnal, aki kifejezetten Ted Sator vezetőedző kérésére kerül a fehérváriakhoz, de a ponterős játékost a válogatott másod-edzője, Diego Scandela is bátran ajánlotta. Az albások további hat játékos szerződtetését tervezik, három védő, két csatár és egy kapus teljesítheti ki a keretet. Közülük ketten tegnap szerződéstervezetet kaptak elektronikus levélben, kilétüket eddig nem kívánta megnevezni az albás vezetőség. Idősebb Ocskay Gábor azonban azt elárulta, hogy kapusposztra az egyik kiszemelt Szuper Levente, a magyar válogatott elsőszámú hálóőre, azonban az álláspontok még távol állnak egymástól. Mindenesetre Levi érkezése óriási erősítést jelentene az albásoknak"
Szerintem az az alapprobléma, hogy nincs elég pénz.
És itt szomorúan kell megállapítani, hogy sem az EBEL, sem a feljutás nem nagyon nyitogatott meg új bukszákat... Ezért nem tudnak jönni tömegével magasan jegyzett játékosok...
azért ez már egyre röhejesebb! a legjobban eleresztett magyar klub szurkerei siránkoznak, hogy nincs pénz és előre leírják azokat a játékosokat, akiknek egyetlen bűnük, hogy nem statkirályok, miközben ott van a Magyarországon valaha járt legfelkészültebb edző, aki maga építi fel az új csapatot és szemeli ki a játékosokat.
A.V.ICE
Persze "nem elég csúszkálni a jégen" csak úgy harangozták be ,hogy nagy észak-amerikai v. észa-európai igazolások lesznek, egy minőségi külföldi sort igazolnak.Erre ez a 2 srác kicsit csalódást keltő, noha Todd Jackson-nál mondtam , h előbb engedjük meg neki a bizonyítási lehetőséget,de Forsyth szintű védője volt tavaly a volánnak több is, nekem csak ez a bajom.
Én még leveleztem Id.Ocskay-val (a világbajnokság után) és javasoltam Neki én is ,h szerződtessen a Volán magyar származású játékosokat és a kanadai juniorligából találtam 2 jó játékost,mint pl Matt Beleskey ,aki a Bellevill-be 80 pont fölött termelt és idén nem draftolták, v Jesse Dudas,aki ha jól emlékszem 35 pontot szerzett.Többet érne a volán még egy Jesse Dudas-sal is,mint pl a Kóger gyerekkel ,aki el van szállva magától és attól a 13 ponttól ,amit tavaly szerzett a salzburg farmcsapatában...
Én nem akarok semmilyen negatív véleményt írni. Ha Sator választotta ki őket, akkor nem tudom miért kell siránkozni. Viszont, ha a pénztárca, akkor...
2005-2006-os szezon:Forsyth együtt játszott Kurt MaCsweynnel , és hátvéd létére több pontot szerzett mint ő! Én például megelégednék vele ha 5 ponttal többet szerezne mint a Macsweyne hátvéd létére!! Meg ne felejtsük el hogy még várható 1 hátvéd 2 v. 3 csatár és egy kapus! Avval se értek egyett hogy Svasznek van ilyen hátvéd mint ő! sztem közel se lesz ilyen!
Vaze!

Alapvetően az a baj, hogy nincs egyetlen egy olyan valamirevaló cég kicsiny hazánkban, aki felkapta volna a fejét a feljutásra, meglátta volna, hogy van az EBEL, és látna fantáziát egy komoly támogatásban (osztrák, szlovén piac)...
Az ebel egy nagyon speciális helyzetben van: szakmailag teljesen rendben, marketing-szempontból viszont egy elég speciális terület. Magyarországon sem sokakat érdekel, ahogy utolsó lesz a Volán és Ausztriában sem. Ha a felsőházba vagy a döntőbe jutna a csapat, akkor persze egészen más lenne a helyzet, de nem hiszem, hogy egy Klagenfurt-Volán meccs több nézőt vonzana, mint akár csak volán-dab, nem beszélve egy ute-fradiról, bármennyire is értékesebb szakmailag...
vaze: azért a nézőszámmal vitatkoznék, a Volán otthoni meccseire átlagban 2000en voltak kiváncsiak. Még jónéhány focicsapat is megirigyelhetné.. Másrészt sztem a felsőház, playoff se számítana sokat, mert ugye a feljutás se számított anyagilag sajnos.. Max akkor lesz pénz, ha vmi csoda folytán jövőre Svájcban monjuk 13- 14.-ként zárnánk
focimeccsre nem azért nem járnak az emberek, mert nem érdekli őket, hanem mert nem tudom (biztonság, lustaság, ciki stb). mindenesetre bármilyen szar foci magasan veri a jégkorongot, ha nézőszámról van szó. állítólag. nem akarok nagyon kötözködni, de az a kétezer is csak akkor jött össze, amikor megvoltak az első győzelmek...
Vaze gyere ki egy ebel meccsre inkább, úgy sincs messze a csarnok, szívesen látunk. Ekkor látod,az érdeklődést,hangulatot stb.. És nem írsz butaságokat,mert a nézőszám bármilyen meglepő is, viszonylag állandó volt azaz 2000fő szinte mindíg látta a derbiket.

Sator meg tényleg egy nemzetközlieg is komolyan jegyzett edző, úgyhogy biztosan tudja mit miért tesz...
Szerintem is meg van a 2000-es közönségszám meccsenként, de lehet,h több is.De ha Vaze is kijön akkor már legalább 2001-en leszünk.
Az biztos, hogy az idei EBEL szezon sem lesz könnyebb mint a tavai, eddig én úgy vélem nem igazán erősödtünk tavalyhoz képest, de még nem teljes a keret, és nem láttuk még őket játszani. Sok fog múlni a fiatalokon és megint a maximumot kell nyújtaniuk a húzó embereknek.
Kérdés?!!
Ha igaz az a pletyka amit hallottam. A Mol Ausztria felé szeretne terjeszkedni, akkor miért nem ad egy kis támogatást a Volánnak? Nem hiszem, hogy nem lenne jó reklám. Elvégre magyar cég, de mégis külföldi csapatokat és klubokat támogat.
Tud már valaki infót a bérletek áráról?
Fehérváron a Volán egész szezonjában több, mint 3 és félszeres bevételt produkált jegyekből, bérletekből, mint az NB-I-es "VIDI" focicsapat! Ráadásul úgy, hogy tök utolsó lett az EBEL-ben, mint tudjátok. Aki kijárt az EBEL meccsekre, akár kozzáértő, akár laikus, mind azon a véleményen volt, hogy olyan élvezetesek a meccsek, hogy mindegy, ki nyert, hatalmas sportélmény volt. Ebből következik, hogy számítani lehet idén is az 1800-2000 stabil nézőre.
Emlékező!
Egyetértek veled, csak kicsit szar volt látni hogy mindig kikap a kedvenc csapatom.
De csak pozitívan!!! Szerintem idén a rájátszás meglesz, itt van Sator úgyhogy nem hinném hogy gond lesz a csapat összeállításával.
Dave55

Azért az a rájátszás picit erős, mert idén más a kiírás is. az uccsó kettő egyből kiesik. Sator biztosan megtesz mindent, de azt senki se tudja per pillanat, hogy ezt a csapat mire képes, mert valamivel több is, mint 2 komplett sor elment.

Ettől függetlenül legyen igazad :-))
Lehet hogy túl pozitív vagyok!?
De akkor is!!! :)
emlékezettek vissza: id.Ocskay azt nyilatkozta a nyár elején: ha nem lesz szponzor, nincs értelme indulni az osztrák ligába. Sztem már vannak uj szponzorok is, csak a végén lesz bejelentve, ahogy az uj, erősebb bajnokságot is megjárt légiósok! Tudom hogy ez nem jön ide de: szerintetek lesz új mez vagy marad a tavaly évvégi??
Feca!
Új szponzor van, a SAPA, de az nem névadó szponzor hanem "aranyfokozatú támogató" :), meg gondolom a Mol is perkál valamit majd a csapatoknak.
Emberek, ne feeldjük már el, hogy eddig egy ember érkezett kifejezetten Sator mester kérésére, Sam Ftorek, akivel szerintem nagyon jól jártunk, sajnálom is, hogy nem maradt nálunk. Kis bizalmat az edzőnek, please: ilyen jó szakembere még SOHA nem volt magyar csapatnak (és én a magam szubjektív módján azért teszem Sator mester Cortina elé, mert Cortina a védekezésben hisz, míg Sator alapvetően a támadfóhokit favorizálja).
Szóval ha ő megnézte, és azt mondja, hogy kell, akkor engem kutyául nem érdekelnek a statok. Magyar szinten magasan a leggazdagabb klub vagyunk, de az EBEl-ben ez még mindig csóró szint, ennyire futja, és pont. Én így is hiszek abban, hogy jó kis csapat jön össze. A magyar vonal már megvan, fiatalok beépítése végre realizálódik, már csak egy jó külföldi sor kell, és nagyon szép szezonnak nézhetünk elébe.

Vazze:
Minek remeg az ujja a klaviatúra felett annak, aki az írásai szerint NEM volt ott az EBEL meccseken? Téged megfizetnek azért, hogy a felvállald a nicked mellé a hülyeséget, vagy ez vmi perverzió nálad? Azért a véleményszabadságnak is vannak épeszű határai...
sztem vaze azt akarta, hogy hiába mentetek ki 2000en az semmi egy fociKözvetítés nézőszámához. amikor meg Volán meccset adtak, hát sztem nem sokan várták meg a 6. bekapott gólt...
Ha majd utána kérdeztek a (MOL) liga közvetítésének, megkérdezhetnétek az EBELt is szerkik.

Különben sztem a sok igérgetés ellenére elmaradó támogatások a dübörgésnek is köszönhető, most épp pont nem tudnak adni sportra.
Lazlee:
87-óta járok Vidi meccsekre, nagyjából képben vagyok (átéltem) a 90-es években azt a nagy nézőszámzuhanást, amely jellemző tünetként megjelent a magyar fociban (94-ben még 8000 volt az átlag hazai nézőszám, kb. 2000 óta ha van 5000 ember egy meccsen, az már soknak számít - pedig a 92-es Vidi-Ftc meccset még 25000 ember előtt jástzották, na az volt egy rangadóhóz méltó nézőszám).
A magyar fociban évek óta 1200-1500-2000 ember (vagy inkább fanatikus) az átlagos. Egy-egy jobb csapat (vagy fociszerető város, mint pl. Miskolc, Szombathely, Debrecen) esetén ebből lehet 4-5000, vagy akár 10000 is, de ez ma már erős szélsőség (sajnos).

Szóval a Volán 2000-es hazai átlagnézőszáma igenis óriási dolog volt a csapat eredményességét és a magyar jégkorong focihoz képesti népszerűségét figyelembevéve. Lehet ezt fikázni, ha valakinek épp úgy tetszik, csak a tényekkel nem érdemes vitatkozni.

Hogy a tv-ben hányan követték a meccset, azt biztos a tv társaság tudja, így ezzel nem is vitatkoznék. Azzal már inkább, hogy ebben a tv társaságnak mi a szerepe. Ebben a mai ostoba-műanyag világban megfelelő p.r. tevékenységgel bármilyen szart fel lehet futtatni. A magyar jégkorong ráadfásul sokkal nagyobb sportértékkel bír, mint sok más, nagyobb közvetítési felületet kapó sportág. A magyar ember egyszerűen nem ismeri a jégkorongot, és kellene egy átvezető időszak, amíg az adott sportcsatorna "megszerettetné" vele. Ez nem lenne túl bonyolult, csak egyelőre senkinek nem fűződik (anyagi) érdeke hozzá...
Raon hány éve nyomatnak NHLt? még mennyi ideig tart az átvezetés? Egyszerüen a focihoz mindenki ért (könnyebb játszani, nem csak szabályilag, eszközileg is).
Nagyságrendileg nem leszünk többen rövid időn belül.
Az biztos, hogy egy kis promó nem lenne rossz. Sajnos kevés nagyvárosban van profi csapat,ezért is "kevesen" érdeklődnek a jégkorong iránt.
A TV társaságokra visszatérve szerencsére azért volt egy kis változás is. Én még emlékszek arra amikor Kénzi J. jókedvüen bekőszőnt és kapcsólták a fehérvári jégpályát a MÁSODIK harmadtól. Ez azért igen durva, igy küzvetiteni egy hoki mecsset.Ez olyen mintha az F1 futam első és utólso kürét adnák le mert ott tőrténik minden lényeges dolog.
De lehetne még rengeteg példát mondani.
Remélem az interliga megfelelően lesz kőzvetitve és reklámozva, mert ebből lehetne valamit kihozni ami hasznos is lenne mindenkinek.
Lazlee:
Sok éve, de nem értem, hogy jön ez ide. Én szeretem az NHL színvonalát, de ha választanom kellene egy NHL vagy egy Volán meccs között, az eredmény egy pillanatig nem lenne kérdéses. Továbbmegyek: ha választanom kellene egy bármilyen magyar csapat vagy egy NHL meccs között, a választás még mindig nem lenne kétséges.

Engem az NHL nem érdekel annyira, mint a magyar jégkorong - bár ugyanígy vagyok minden mással is. Még ez a béna magyar foci is jobban érdekel, mint a százötvenedik Milan-Barcelona.

Tudom, hogy sokan vannak, akik a minőségre mennek, és azt mondják, hol van a magyar kis szar izé az igazihoz képest - ezekkel nem is lehetne mit kezdeni. De nem elhanyagolható azok száma, akik (lokálpatriótizmusból, vagy csak mert magyar a történet) rászokhatnának a honi jégkorongra (úgy, hogy egy NHL meccset sem láttak), ha lennének rendszeres, színvonalas közvetítések.

Ahol Spiller Pityu van, ott a színvonallal szerintem nincs gond (ez szubjektív, én kedvelem a fickó szövegeit). A rendszeresség már nagyobb gond.

Itt utalnék vissza a P.R. tevékenységre. Ha folyamatosan az menne a sportcsatornán (vagy a magyar királyi adó(csaló)n, hogy itt vannak a magyar fiúk, akik jövőre az A csoportban játszanak, megfelelő felvezetéssel tuti rászoknának az emberek. Persze értem én, hogy a mai tévéadók mindegyike a nézettség kurvája, de erről a holtpontról másként nem lehetne eljutni.

Elnézést, kicsit elkalandoztam: a felvetésedre a válasz röviden az, hogy szerintem kutyául nem a nyilvánvalóan magas színvonalú NHL meccsektől kell várni, hogy a magyar laikusok megkedveljék a magyar jégkorongot, hanem a honi dolgokra való rendszeres fókuszálástól. Rengeteg érték van a hokiban Magyarországon, erre kellene ráirányítani a figyelmet.
Jól van, srácok! Látom maximálisan fogjátok, miről beszélek, csak így tovább! :DDD Ja, és természetesen voltam ebel-meccsen, de ezt gondolom, mondani sem kell. Szevasztok! (a hetes mossa le a táblát)
ja hát nem ártana, ha esetleg valami országos tévé közvetítené is a meccseket. persze hogy kevés szponzor van, ha nem tudják a nevüket / logójukat megmutatni az egész országnak.

a fradi focicsapatának a meccsei rendszeresen láthatóak a sport1-2-n, és hát azért annyira vannak színvonalasak a hokimeccsek is.

mez: hát nagyon remélem, hogy nem marad a tavaly év végi változat, a sötétkék sokkal jobb volt.
Az egyik,ha nem a legfontosabb a hazai hoki népszerűsítésére a MAGYAR MECCSEK TV-közvetítése! Mindegy melyik csapat,vagy a válogatott,de rendszeresen-minden héten kellene TV-magyar-hoki közvetítés oyan adón is amit az egész országban lehet látni! A továbbfejlődés záloga lehet,hiszen,van olyan magyar régió-település,sajnos/ahol azt se tudják mi az a jégkorong! De ha magyarokat látnának,megismernék-megszeretnék a hokit az biztos!
Úgy látszik sokan még nem nőttek ki az előző rendszerből. Azt várják, hogy fent valaki azt mondja, hogy most jégkorongot adjanak és ezt a tv-k lenyeljék szó nélkül akár nézettségvesztés árán.
Ha a tv-nek jobban megéri pókert venni, mert olcsóbb mint helyszínről közvetíteni egy hazai meccset, ráadásul több nézőt is fog vonzani, akkor egyértelműen pókert fog adni. Mai világban nem karitatív szervezetek a televíziók. Amíg egy NB2-es meccs nézettsége nagyságrendekkel nagyobb, mint egy OB1-es korongmeccsé, addig NB2-es meccsek fognak menni.
Mondjátok, hogy kellene a TV közbvetítés, de szerintem nem sokan nézték végig p la tavalyi Miskolc-Fradi meccset amit adtak.
Egyébként könnyen képernyőre kerülhet egy csapat. Ki kell fizetnie az 1-2 milliós közvetítési költséget. Ha több hokit akartok, akkor tessék a zsebbr nyúlni, de ebből már kezd elegem lenni, hogy mindenki csak mástól vár segítséget, de ha 500ft-al emelkednének a meccsbelépők akkor már tutin menne a sírás.
Raon: "A magyar ember egyszerűen nem ismeri a jégkorongot, és kellene egy átvezető időszak". És itt ök mind1, hogy magyar e, viszont azért azt elismerhetjük, hogy jópár éve a legjobb jégkorongot (azaz NHL) láthatjuk. És mégse nézi a kutya se az NBIIvel összevetve. Ne legyen kétséged, a tvben nyomon követők közt nincs eltérés a magyar bajnokikat és az NHLt nézők között. Ez mondjuk köszönhető a rendkívül kis számú magyar közvetítésnek, azt már megnézi. Persze, ha több közvetítés lenne, valszeg többen is néznék (de még mindig meg se közelítené az NBII tvnéződzámát).
Azért lényegesen árnyalja a képet, hogy melyik csatorna adja a hokimeccset. Az utolsó hokimeccs az m1 műsorán a Magyarország-Németország Pannon-kupa meccs volt a Sportarénából, azt közel 1 millióan nézték. Az már valami.

Ugyanakkor - és itt válaszolnék Olinak - a sportközvetítés igenis lehet közszolgálati feladat. Akkor viszont nem a kereskedelmi televíziók logikája szerint kell megítélni a történetet, hanem éppen közszolgálati logika szerint, vagyis hogy olyan műsorszámok kerülnek képernyőre, amelyek a kereskedelmi csatornák működéséből adódóan kiszorulnak a tévéből. Ráadásul a sport népszerűsítése, a kevéssé ismert sportágak bemutatása olyan, az adott 90-120 percre szóló szórakozáson túlmutató jelentőséggel bír, amely nem okvetlenül váltható pénzre rövid távon, de sok közvetett és hosszabb távon jelentkező haszonnal járhat.

Nem volt olyan régen, 2000-2001 táján, amikor az m2 műsorán minden nap 18 órától sportsáv volt, hol kosárlabdát, hol röplabdát, hol jégkorongot, hol kézilabdát adtak. Ez lenne a normális, és a mérce nem a nézettség kéne, hogy legyen, hanem maga a tény, hogy képernyőn vannak a magyar sportolók, a magyar sport.
Kedves KCs!Óvnék azonban minden a médiára hatással bíró jégkorong szakembert attól, hogy a svájci VB-t a közszolgálati csatornára lobbizza! Az odalátogató "egymillió" magyar 90%-a az esetleges vereségeket nem tudná helyén kezelni.Maradjon a VB a SPORT TV-nél és a budapesti első olimpiai előselejtezőt a siker reményében próbáljuk becsempészni a Magyar Királyi televízióba.
hokikori!
Nagyon igazad van, azok akik csak hallomásból ismereik a hazai hokit, azok nem értenék 2009 áprilisában miért kapunk ki (vélhetően többször is), mikor 2008 áprilisában VB győzelmet szereztünk. Ja, hogy az egy osztállyal lejjebb volt. Na ez az amit a felületes ismerettel rendelkezők nem tudnának, ők a csak a vereségeket látnák, hallanák, s legyintenének a fiúkra.
süti beállítások módosítása