HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mi lesz a Magyar Kupával?

2008.08.01. 11:23 F. Kapus

Ebben a pillanatban úgy néz ki, nincs elég hely a naptárban. Hokikori törzsolvasónk hetek óta kérdezi tőlünk, hogy mi lesz. Utánajártunk. Nincsenek túl jó híreink.

Tényeket, feltevéseket és következtetéseket tudunk nyilvánosságra hozni. Kezdjük a lényeggel: jelenleg egyáltalán nem biztos, hogy a 2008/09-es szezonban egyáltalán megrendezik a Magyar Kupát. Ennek egyetlen oka van: nemigen van alkalmas időpont. Egészen pontosan olyan szabad hétvége nincs, amikor minden magyar csapat ráér.

Márpedig a szövetség és a csapatok eredeti szándéka szerint az Alba Volán is az EBEL-keretével vett volna részt az MK-ban. Először a decemberi két ünnep közötti hétvége jött szóba, ahogyan tavaly. Kétnapos rendezvény, egy helyszín, elődöntők, bronzmeccs, döntő. Ezzel az volt a probléma, hogy több csapat is jelezte, szeretné játékosait szabadságra engedni karácsonyra, hogy a már amúgy is túlfeszített szezonban pihenni tudjanak. Aztán december közepe tűnt jónak, de később módosították az EBEL-sorsolást, ez keresztülhúzta a Volán terveit.

Biztosnak látszik az is, hogy ha lesz kiírás, akkor csak és kizárólag OB 1-es csapatok vehetnek részt a küzdelmekben a zsúfolt naptár miatt. Nem dőlt el, hogy a selejtezők miképpen zajlanának. A szurkolók igénye tavaly is az volt, hogy ne kinevezett bajnoki legyen a Magyar Kupa-negyeddöntő, hanem külön mérkőzés. Az MJSZ is preferálná ezt a megoldást. Meg lehetne csinálni, ha nem is könnyen, ehhez csak két csapat szabad időpontjait kell összehangolni.

Azt is elárulhatjuk: érkezett jelentkezés a Final Four megrendezésére. Az UTE csapata vállalta a házigazdaságot. Mai állás szerint a Megyeri úton lesz a finálé. Természetesen amennyiben lesz kupa.

A jövő heti ligaülésen aligha kerül szóba az MK-ügy. Ekkor az interliga versenynaptárát fogadja el a hat magyar és a négy román klub. Megegyeznek a szabályrendszerben is, és olyan fontos kérdéseket fektetnek le írásban, mint a fegyelmi büntetések, a kiállítások szankcionálása, vagy a mérkőzésre ki nem állások következménye. A Magyar Kupáról leghamarabb a szeptemberi ligaülésen lehet szó.

Addig is mindenki kifejtheti véleményét, és nemcsak kommentben. Szavazhatnak is. Urnáink augusztus 17-ig tartanak nyitva. Itt hívjuk fel a figyelmüket, hogy egy másik fajsúlyos kérdésben továbbra is várjuk szavazataikat, csak ide kell kattintaniuk.

 

 

 

 

14 komment

Címkék: magyarország magyar kupa interliga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Két éve ha jól emlékszem a szezon előtt volt és akkor azt mondták, hogy ezt szeretnék meghonosítani, hogy a szezon egyből a kupával kezdődik.
Szeptember 9-én lesz az első meccs, 5-6-7-én le lehetne tudni a kupát.
5-én játszik a Volán 1. egy edzőmeccset, a többi csapatnak nem ütközne. De meg lehetne oldani, hogy pénteken 3 mérkőzés a 6 csapattal, majd szombaton a 3 csapathoz csatlakozna a Volán (ahogy a bajnoki végjátékban).

Véleményem szerint csak magyarországi csapatokkal, és így Volán 1-2 is játszana.
El is felejtettem, hogy elméletileg 5-én lenne egy DAB-Fradi edzőmeccs is, de szerintem az beáldozható lenne.
Kedves F.Kapus!
Kiváncsi vagyok mikor írtok az UTE-val kapcsolatban.
Nem akarom lelőni a poént:)
Bármi áron meg kellene tartani és persze a volán is legyen benne az Ebel keretével de ha nem tud nélküle is meg kellene tartani de ez a MJSZ dolga , hogy erről döntsön. Minden jót a legfontosabb a hoki
HjaráS.K
Nagyon sajnálom, hogy csak OB I-es csapatok indulhatnak és még csak lehetőséget sem kapnak az amatőrök, hogy egyszer egy évben reflektorfénybe kerüljenek.Nem kétlem, hogy még egy esetleges OB II-es válogatott sem kergethetne álmokat a final four-ba jutásra, de annak is meglenne a maga sava-borsa ha egy OB I-es csapattal szembekerülhetnének.Lehet hogy furcsa a hasonlat, de néhány amatőr úgy érezhetné magát a pályán, mint a magyar válogatott tagjai amikor az NHL-es játékosokkal felálló szlovák válogatott ellen vitézkedtek az Arénában.Egy életre szóló élmény.Az alsóbb osztályuak futnának egy-két kvalifikációs kört a saját szintjükön és utána kapcsolódnának be a profik a fennmaradó egy két csapathoz.Ez erre az évre már elkésett, de javasolnám a következő évadra átgondolni, hiszen a szavazás még nagyon az elején tart, de úgy tűnik, hogy a blogolvasóknak sem idegen a gondolat!!!
Nagyon sajnálom, hogy szeptemberig nem kerül a döntéshozók elé a téma, mert OliBLOOD-al egyetértve én eleve a felkészülési időszakot tartottam volna a legmegfelelőbbnek legalább az előselejtezőkre és ezért is nyomultam ezzel a témával már több tehet.
Nagy köszönet F. Kapusnak, mert ha most ezzel nem zargatja az illetékeseket akkor szerintem csak a szezon végén jönnének rá, hogy nincs kivel megrendezni a Szuper Kupa döntőjét, amit ha nem tévedek szintén hagyománnyá kívántak tenni.
Tudunk e valamit Ökegyelméről a Fő Iterliga Névadó Szponzorrol ?
A selejtezőket lelehet bonyolítani az évad folyamán, csak van 1-1 nap szabad minden csapatnak.Talán a Volán "kivétel" az 54 EBEL meccse miatt.- A döntő négyes tornája ráérne a bajnoki döntő után.A VB előtt jól is jönne..majd követné a szuperkupa.
Időhianyban ne legyen négyes döntő, csak döntő. Az elődöntőkben és a döntőben pedig egyeztetnének az illetékes csapatok a megfelelő időpontokról.
Sziasztok.
Szerintem nincs sok értelme a Magyar Kupának. Sokkal jobb lenne egy szabad időpontban a szezon közben megrendezni egy All Star gálát. Egy ilyen rendezvény talán jobban népszerűsítené a sportágat, mint a Magyar Kupa. De ez csak az én véleményem.
hokikori én is tök szertném végre OBIes csapatok ellen látni mire megy egy MAC,Debrecen, Jégtörők, de ők azért csak amatőrök, és mint ilyen ezzel együtjár a jéghiány, játékhiány. (nekik több idő míg belejönnek) ezért kell év vége felé.
thelizardking !

Szerintem egy Magyar Kupának súlya van, még ha lengőtekéről van is szó.
Az All-Star gálákat én speciel nem szeretem, sörmeccs szaga van az egésznek. Azt úgy tudnám elképzelni, ha a Magyar Ligaválogatott játszana az idegenlégiósook ellen. Na arra kimennék!
Régi álmom nekem is, hogy az amatőrök is bekapcsolódjanak a kupába!
F.Kapus!
Veradot ismételve én is megkérdezném hogy van-e valami hír a névadó szponzorról?
Köszi előre is az utánajárást!!!! :)
ui:énis támogatnám az amatőrök indulását
Olival értek egyet, szeptember eleje nem tűnik rossz időpontnak, lehetne ezzel inditani a szezont. Az OBII-esek indulása is jó lenne, bár szerintem egy "OBII-es válogatottat" kellene összehozni, akár úgy is, hogy az előző szezon 4 legjobb csapata adna 5-5 játékost ill. kapust.
Sajnos már lassan 1 hete meg kellett volna tudnunk a névadó szponzor nevét... Sajnálom, hogy nem tudatták még.
süti beállítások módosítása