HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A román jégkorong kettéválik

2008.07.31. 09:30 F. Kapus

Kedden ülést tartott a román jégkorongszövetség döntéshozó testülete, a szövetségi büró. A napirendi pontok között a bajnokság és a román kupa lebonyolítási rendszere is szerepelt. Cikkünkből kiderül, mi az interliga és a magyar OB 1 átigazolási határideje.

Tánczos Barna elnök tájékoztatása szerint a bajnokság lebonyolításáról augusztus 15-én a közgyűlés mondja ki a döntő szót. Igazából két lehetőség van. Vagy az előző szezonban használt rendszer, vagy az, amit Romániában két értékcsoportos rendszernek neveznek. Ez utóbbiban már eleve kettéosztják a mezőnyt.

A felsőházban az SC Csíkszereda, a HC Csíkszereda, a Progym, a Steaua Bucuresti és a brassói SCM Fenestela 68 szerepelne. Alul a galaci Dunarea, a Sportul Studentesc, valamint az SC, a Steaua és a Progym második csapata. Bennfentesek utóbbi lehetőséget tartják valószínűbbnek. A felsőházban az interliga négy romániai csapatának egymás között lejátszott mérkőzései beszámítanak. A fiatal játékosok számára nagy előny, hogy a 20 éven aluliak korlátozás nélkül szerepelhetnek, vagyis a az ifik és a juniorok bármikor játszhatnak bármelyik csapatban.

Döntés született az idegenlégiósok létszámáról is. Itt is igazodnak az interliga szabályaihoz, egy mérkőzésen öt légiós mezőnyjátékost és egy kapust nevezhetnek a csapatok. Tavaly Romániában 7+1-es szabály volt érvényben.

A játékosmozgásokkal kapcsolatos változás, hogy az átigazolási időszak szeptember elsejével lezárul. A csapatok ugyan még december elsejéig szerződtethetnek újabb játékosokat is, de ebben az időszakban fejenként ezer eurót kell fizetniük. Ez az interligában szereplő csapatok esélyeit egyenlítheti ki, hiszen a magyarországi csapatoknál is december 1. az átigazolások végleges határideje. A magyarországi csapatok január 31-ig igazolhatnak játékosokat, de a december 1-je után érkezettek az interligában már nem szerepelhetnek, csak az OB 1-ben.

A román kupa programját is véglegesítették. Két selejtezőcsoportban zajlanak a küzdelmek. Az egyikben az SC Csíkszereda, a Progym Hargita Gyöngye, a Fenestela 68, az SC 2 (azaz az ISK Sportclub II) és a Progym 2 (vagyis a ISK Progym II) szerepel, a másikban a HC Csíkszereda, a Steaua Bucuresti, a Sportul Studentesc és a Galati.

A Sport Club máris jelezte, hogy a selejtező időpontja számára nem megfelelő, ők abban az időben egy svédországi tornán játszanak. Így az SC kupameccseit valamikor idény közben játsszák le. Az első csoport meccseinek helyszíne várhatóan Gyergyószentmiklós, a másiké Csíkszereda lesz, szeptember első hetében. A csoportokból az első két helyezett jut tovább az elődöntőkbe. Az elődöntők, illetve a kis- és nagydöntő helyszíne Gyergyószentmiklós december 27-én és 28-án.

Ezen írásunk alapjául a Hargita Népe szerdai számában megjelent Kopacz Gyula-cikk szolgált, amelyet Gergely Imrének, a Gyergyó Tv sportszerkesztőjének információival egészítettünk ki.

22 komment

Címkék: bajnokság románia bajnokságok interliga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves F.Kapus!
Már több próbálkozásom is volt és ne vedd zaklatásnak de teszek mégegy kísérletet.
Lesz-e Magyar Kupa?Ha igen akkor időben hova fér ez még be?Hol lenne a final four helyszine?Részt vehetnek-e a székely csapatok?Előselejtezőn kvalifikálhatnák-e magukat az OB I alatti szinten játszó csapatok?
Kedves hokikori!
Nem veszem zaklatásnak. Utánajárok, aztán jól megírom, amit ma erről tudni lehet.
erdekes lenne ez az uj / regi szervezesi forma. MEg volt ilyen a 80 as evek vegen.
az igazsag, hogy az elso 5 csapat utana a mezony ugymond "megszakad".
Ugyanakkor, fejlodesi lehetoseg a 16-18 eves lurkoknak, akiknek, nem igazan van komoly korosztalyos bajnoksaga. Igy az utanpotlas tobb jateklehetoseget kap. Aki bizonyit, az hamr feljuthat a nagy csapatba. Tavaly, mar volt hasonlo helyzet, pl a Balint gyerek szezonvegen debutalt a Klub nagycsapataban, rogton golokat is szerzett.
De ez a szezon kozepeig szerzodtetunk jatekost ez nem tul sportszeru.
Beruhazok 400.000 eurot, ha nem megy a jatek meg eloveszek egy 100 ast, hozok, 3 honapra egy kanadait, ha kell 2 meccsre elhivom Jagr t, ha eppen Europaban telel.???? Es aki hajtott eveken keresztul az ul a kispadon, vagy jobb esetben a tribunben, hogy a szurkolok kerdezgessek: ejsz, nincs helyed a csapatban.
Sajnos mar volt ra pelda, igen eros. A Tavalyi Kupa vegso tornajan. A HC a 17 szlovakjaval, a tribunben hagyta ket sor tehetseges jatekosat. Miutan egesz evben azt hangoztatta Ocsi (Kurko), hogy ove az igazi szekely csapat, a hazai neveles, a jovo, fiatal csapata.
Az az ilyen döntések veszélye, hogy növeli a szakadékot. Arra is kíváncsi leszek, hogy fog pl. a Steaua második csapatot indítani. A Steaua 2 az U18-as bajnokságban pont nélkül utolsó csapatra épülne...? Gondolom a Progym második csapata az U18-as bajnokcsapatuk lenne. De hogy három sportiskolai csapat induljon a felnőtt bajnokság második vonalában csak azért, hogy ketté lehessen választani a mezőnyt, az meredek. Maradni fog egyáltalán csapat az U18-as bajnokságra? Nem fogják ezzel évekre tönkrevágni az utánpótlásukat?
Másodosztály, tartalék bajnokság lesz,elnézve a csapatokat.Szerintem nem rossz dolog.
Ha nem lenne ott a Galac, akkor én is ezt mondanám. Szerintem a Galac számára isérdemes lett volna megadnia a szövetségnek ugyanazt a lehetőséget, mint a Brassónak, de ebből a mi számunkra inkább csak a tanulság az érdekes.
a Progym II azért indul a felnőtt bajnokságban, mert a tavalyi bajnokok közül a fél csapat kinőtt az U18-as korból. Románia érdekes hely, nincs U20-as bajnokság, így a gyerekek nincs hol tovább edződjenek. 2-3 évig ülnének a nagycsapatban a pad végén, hordanák a vizet, meccseken nem nagyon kapnának szerepet, amíg megunják az egészet és abbahagyják a hokit. Erre sajnos rengeteg példa van. Galaccal kapcsolatban pedig (tudomásom szerint)ebben a szezonban nem is nagyon akartak az A ligában indulni. Az ő csapatuk is nagyrészt 16-19 éves fiatalokból áll, légiósokra és negyvenéves veteránokra nem akarnak költeni, (kivétel talán Radu Viorel, a kapus). 1-2 éven belül célozzák meg a feltörést, addigra pedig ha komoly a galaci szándék, akkor biztosan bővítik az A ligát.
Az nem megoldas, hogy a Klub, HC 10 feletti golaranyokkal jatszodgasson es ezekert utazzon galacra vagy buki ba, koltse a penzt szallodara. Utana majd jon egy komolyabb ellenfel es nem tudjon rahangodoldni.
Most lesz eleg meccs az Interligaval, ahol oda kell tenni a csontot. Egyaltalan nem hianyzik a sportul, a galac es a kicsik.
A Brasso tavaly bizonyitott ot engedtek. De a jelenlei helyzet szerint o az utolso csapat amelyik esetleg meg tudja izzasztani a Klubot es a HC t, ok vertek meg a Progymot is.
A fiatalok (16-20 ev), akinek meg nincs helye a nagy csapatokban, de van remenyseg, azok legalabb jatekban maradnak.HA lemarad, hat lemarad, nincs ertelme egy orszag hokijat visszahuzni, ket gyenge es ambicio mentes klubert (galaci, sportul).
1000 inkabb kivancsi vagyok egy DAB - KLub meccsre, mint galaci ra.
Ott van még Sportul Studentesc,amely szintén nem tartalék csapat.A másodosztályban vagy tartalékbajnokságban a csíki,gyergyói,bukaresti tartalékjátékosok és fiatalok formában maradhatnak azáltal,hogy mérkőzéseket játszanak és nem a kispadot nyomják.A tehetséges junioroknak ugródeszka is lehet a nagy csapat írányába.
Valamint csak alig néhányan-max.10-20 ember-kíváncsi egy Galac,Sportul meccsre.Galac eddig is bizonyíthatott volna,de nem tette.Valószínű,hogy a Brassónak komoly tervei vannak.
hmmm. Ha a Galac azt mondja, komoly tervei vannak, őt is beveszik bemondásra?
ha a másik 4et rommá veri gondolom igen.
(meg nemtom lesz e rájátszás, és abba beveszik e a két nem utánpótlás csapatot 7.-8.ként.)
121 2008.12.28 vasárnap SC Csíkszereda -
Egy rövidke részlet a cikkből:

"Az elődöntők, illetve a kis- és nagydöntő helyszíne Gyergyószentmiklós december 27-én és 28-án."


És egy rövidke részlet az icehockey.hun található Interliga sorsolásról:

"Ferencvárosi TC Csíkszereda
122 2008.12.28 vasárnap Progym SK - Alba Volán SC Gyergyószentmiklós
123 2008.12.28 vasárnap HC Csíkszereda - Steaua Bucuresti Csíkszereda
124 2008.12.28 vasárnap Miskolci JJSE - Dab.Extra.hu Miskolci Jégcsarnok
125 2008.12.28 vasárnap Újpesti TE - NZ Stars Újpesti Jégcsarnok "

Emiatt lenne néhány kérdésem a blog nagyhatalmú uraihoz, de úgyis tudom, hogy feleslegesen próbálkoznék...
Most miért vagy ilyen? A konkrétan nekünk szóló konkrétan értelmezhető kérdésekre mindig válaszolunk. Ha meg nem, az csak a szabályt erősítő kivétel.
Szóval tudtommal az interliga programja még nem kőbe vésett. Várjuk meg a keddi ligaülést, és utána térjünk vissza erre a kérdésre.
Klasszikus hozzáállás. Várjunk. Mire? Ránkerőltettek egy ligát. A kelleténél több (sokkal több) beleszólása van ebbe az idegen félnek. Erre, bár még nem történt semmi, máris jön egy ultimátum-szerű döntés. A magyar szövetségben - tudomásom szerint - két ember dolgozza és dolgozta ki a belét a versenynaptár ügyében. Lehet, hiába?

Szóval kissé hiányolom a karakán kiállást, nem lehet mindig, mindenben csak a jót a keresni. Immáron ez a sokadik olyan történet, amelyik igencsak arról szól, hogy ott a szomszédban - alapvetően - tojnak ránk, vezetőink pedig biztos megint csak bólogatni fognak...
Úgy nehéz kommunikálni, kedves veldhuis, ha a tények baromira nem zavarják előre kialakított véleményedet. De nem baj. Máskor is kérdezz nyugodtan, igyekszünk válaszolni.
Nem válaszoltál. Tereltél. Kétszer is. Másodszorra persze előkerült a jó öreg személyeskedés is, mint végső érv. Jó lenne végre, ha rájönnétek, nem lehet egyszerre szűznek és kurvának lenni. Ez a blog - ha jól tudom - a magyar jégkorongról szól. És ha már arról szól, ráadásul rettentő büszke magára a naprakészségével és információbőségével, akkor ez ne csak abban merüljön ki, hogy írogatunk össze-vissza, hanem néha álljunk ki írásaink tárgya mellett...
Na akkor tedd fel a konkrét kérdéseidet légy oly kedves, mert ezekkel még nem találkoztunk.
Minek?

A szitu ismét egyértelmű. Oknyomozás. Talán az kéne ide.

Mert mit látok én?

Valamikor tavasszal. Több romániai csapat is jelzi, szívesen indulna a MAGYAR bajnokságban. Határidő letelik, kiderül, a Steauának nem jó. Újabb időhúzások után majdnem augusztus lesz, mire feláll (ha feláll, mert ugye szerződés még nincs!) egy liga. Elkészül egy sorsolás, itt is utalás van rá, milyen jó, hogy fix játéknapok lesz, bla-bla-bla. És mielőtt történne valami, ismét légy kerül a levesbe, ugyanis odaát ismét felül készülnek írni a forgatókönyvet.

Szóval néha meg lehetne próbálni összerakni a dolgokat, neadjisten rendszerezni őket, és igenis leírni, ha valami nem klappol. Mert nyalni lehet folyamatosan, csak előbb-utóbb ez senkit sem fog érdekelni...

Persze tudom én, az infók csak addig jönnek, ameddig nincsenek kényes felvetések...
Kedves veldhuis,

a problémádra több válasz (megoldás) is létezik.

A megoldás
1.) csinálsz egy saját blogot, amiben azt írsz meg, amit látni szeretnél

B megoldás
1.) megpróbálod az olvasott szövegeket értelmezni.
2.) észreveszed, hogy a közös liga versenynaptárában jelzett időpontok az elmúlt pár hétben már többször is változtak, ezek után felteszed nagadban azt a kérdést, hogy vajh' ez most a hivatalosan és véglegesen elfogadott program-e...
3.) eszedbe jut egy pár nappal ezelőtti poszt, amely a Magyar Kupáról szól, és ahol a magyar csapatokkal kapcsolatban az a hír járja, hogy több csapat sem szeretne karácsony és újév között mérkőzéseket játszani, mert szeretné elengedni a játékosait szabadságra abban az időben
4.) ezek után - ahogy azt a blog szerkesztőinek is javaslod - megpróbálod összerakni a dolgokat, és esetleg eljutsz addig, hogy mégis meglehet, hogy fentebb feltett kérdésedre még tényleg nincs adekvát válasz.
5.) vársz holnapig

kösz a megértést.
Veldhuis!
Hát nem vagy könnyű eset, de fussunk egy utolsó kört, nehogy ránk süsd a könnyen feladás bélyegét (is). Nagyjából sejteni vélem, mit akarsz a számba (pontosabban a klaviatúrámba) adni, de mielőtt leírok valamit, igyekszem körbejárni. Ennél a témánál is így volt.
Nem tagadom, van olyan, hogy nem írunk meg mindent, amit adott ügyről tudunk. És van olyan információ, amely után nem nyomozunk, mert nem akarunk vele foglalkozni. Ez utóbbira példa például a játékosok fizetése, előbbire pedig azt említhetem, amikor egy beszélgetés során valaki megkér, hogy ezt meg ezt az infót ne hozzam nyilvánosságra.
Jól bemostál nekünk utóbbi kommentjeiddel, hogy ne mondjam, megpróbáltál önérzetünkbe gázolni. Nem sikerült.
De ne durcáskodj, veldhuis, konkrét kérdéseket írj, s legjobb tudásom szerint válaszolok, ha nem megy fejből, utánajárok. Ennél többet nem tehetek érted.
Megint a személyeskedés!

Én, mint kommentelő állítottam valamit. Lehet ezt önérzetbe gázolásnak minősíteni, de nem az, csak egy vélemény. Az valaki(k)nek az önérzetbe - az én olvasatomban - akkor lehet belegázolni, ha személyes a megszólítás. A szátokba, vagy konkrétan a te szádba pedig semmit nem akarnék adni, bármilyen meglepő tisztelem mások véleményt. Én a blogot kárhoztattam, amely - azonkívül, hogy az outsidereknek valóban remek - szinte alig tartalmaz kritikai állítást, sőt - jó szokás szerint - össze is mos dolgokat. Ld. MJSZ vs csapatok.

Tehát itt a konkrét kérdés:

Az ezen a blogon állítottak szerint a magyar csapatok alárendelnek mindent az Interligának (egyébként legfeljebb szóban, de ez most mindegy is). Szintén tényként kezelhető, hogy a sorozat fő szervezője az MJSZ. Ennek fényében miként értelmezhető az, miszerint a társország szövetsége, hacsak egy feltételesen létező versenyprogram egy dátumára is, de saját eseményt szervez? Talán nem kéne egyeztetnie?
Tervek vannak. De, kéne egyeztetnie. Szerinted nem történt meg? Szerintem igen. Egyebekben túlnyomórészt kerusz B megoldásában található az álláspontom.
Veldhuis, ezen a blogon jó néhány vitát folytattam le, és már-mér kilátástalan helyzetből is úgy-ahogy kijöttünk vitapartnereimmel. Megpróbáltam veled normálisan kommunikálni, sajnos nem voltál partner. Ezzel együtt várunk továbbra is szeretettel, mást nem is írhatok, mert személyeskedésnek veszed.
süti beállítások módosítása