HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Most pedig tervezzenek kabalafigurát

2008.06.30. 13:20 D. Gromov

A magyarországos mez már megvan, illetve meglesz nemsokára, ideje új fába vágni az imaginárius fejszét. A szövetség azt szeretné, ha a jégkorongválogatottnak nemcsak öltözéke, hanem kabalafigurája is lenne. Most is segítünk, azaz segíthetnek önök.

Támpontot első körben nem adunk, nincs ötletünk, se igazán jó, se kevésbé jó, a pannon puma és a szittya szervál jutott eszünkbe hirtelen – khm –, tehát szabad a pálya, a nulláról kell kezdeni, kitalálni, ki vagy mi legyen a figura, majd megtervezni őt ügyesen.

Aztán lesz, ami lesz, hátha kisül valami érdekes a végén. Kalandra fel, kellemes és izgalmas ötletelést kívánunk minden kedves olvasónknak.

Update: a vázlatokat be is lehet küldeni, bármelyikünk nevére kattintva, és ide is lehet linkelni, szóval, menjen minden úgy, ahogy a mezes koncepcióalkotáskor, mi majd összegyűjtögetjük az összegyűjtögetendőket.

74 komment

Címkék: magyarország kabala válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hova kell elküldeni a terveket?
A vázlatokat be is lehet küldeni, bármelyikünk nevére kattintva, és ide is lehet linkelni, szóval, menjen minden úgy, ahogy a mezes koncepcióalkotáskor, mi majd összegyűjtögetjük az összegyűjtögetendőket.
Gondolom 3D-ben könnyen kivitelezhető forma kell legyen.
jeges puli kutyááááát!!!! :D:D:D
Na a puli az tényleg durva lenne:D
Két rollbán alló Róza Sándort a sivító pusztai jeges szélben, egyik kezében ostor, a másik kezében ütő.A két eszköz a mellén keresztbe fonva.
mért most mi bajotok a pulival????Őszintén?
ha a himzet mez meg a nadrág nyerte ami tényle4g fasza mert az is olyan magyaros, akkor mért ne lehetne a megyorok ősrégi kutyája a puli a kabala figuránk?????????most komolyan kérdem!!Az is a magyarokhoz tartozik!!!!ez csak az én véleményem!
de ha a puli nem jó ott van a másik magyar álatt ami nincs másutt a világon.A szürkemarha!!!
Írjunk e-mailt a Gyárfásnak, hátha megvan még a kreatívja az úszó EB-nek és a foci EB-nek. :) Ráadásul abban az évben ebből mozgalmat is csinált!
hirtv.net/?tPath=/sport/&article_hid=93284
Azt ajánlom, hogy a pályamunkákat senki ne tegye itt, belinkelve közzé (vagyis küldje a szerkesztőknek).

Ezzel ki is zártunk a más abrakán való megtáltosodás lehetőséget és a felesleges vádaskodásokat.

Ehhez viszont kell egy beküldési határidő.
Azért bízok benne , hogy azt a cicúros flikkflakkos mente szerü mezt, meg gatyát nem gondolta senki komolyan.
kohasz22! A zsinóros minta a maga nemében az első volt, így remek ötlet, ám ahogy fentebb látod, a puli már féltucat sportesemény kabalája volt, így elcsépelt! Szerintem.
Egyébként mire jó egy kabalafigura? Más szövetségeknek van kabalafigurája? Akár külföldön? Kluboknak van, bár Magyarországon mintha ez sem vert volna gyökeret. A jégkorongszövetség címere inkább szorulna átalakításra.
Hát igen, jó kérdés, hogy mégis minek is kell a kabalafigura egy nemzeti válogatottnak...
Ecsém a puli kiment a divatból, legyen inkább Kiszel Tünde ~..~ gratis Donatella
a kabalánk !!!

Ellenvetés... SENKI????? azé azé :-))
...el lehet képzelni,-kukorica/HÁRI/JÁNOS csikós gatyában,-ül a pulin,-kezében a pálinkás üveg/kecskeméti barack/,-a másik kezében fakanál,-keveri a "gulást"...
a Volának van kabalafigurája az ördög
Szerintem jo lenne a puli de modenrizált változatban két lábon állva és sapkában...xD
A Volán kabalafigurája elég elcsépelt. Úgy tűnik, mintha 5 évnyi porosodás után ismét elő vették a raktárból. A bécsi jégkorongos All Star gálán volt egy-két irigylésre méltó kabalafigura(szerintem a Volán figurája ott eléggé alulmúlta a "versenytársakat") . Az osztrák csapatok kabalafigurái jó kiindulási alapok lehetnének.

A Volán ördögére is ráférne egy nagy mértékű áttervezés.

HAJRÁ MAGYAROK! HAJRÁ VOLÁN!
Hát Borsy nemtom azért a volánnak legalább van kabalafigurája nem mint a legtöbb magyar csapatnak söt nem is tudok olyan csapatot a volánon kivül hogy van kabalafigurája
Ötlet az lenne, csak nem igazán jó a rajzérzékem, úgyhogy én rajzot nem küldök. Legyen egy turul, amin a leendő válogatott mez van. Egy korong legyen a szájában, és jégkorongütő a karmai között.
Most más ötletem nem igazán van.
Ja, de, ha már palóc mezt terveztek, akkor lehetne, egy hunkori varkocsos pasi természetesen az is magyar mezben és ütővel a kezében.
Az igaz, hogy van kabalafigurája én nem is emiatt megyek ki meccsre, hanem a jégkorong miatt. Az is hozzá kell tennem, hogy az előző szezonon kívül jóval kevesebbet fordultam elő a jégpályán, mint a legutóbbi bajnokságokban (oszrák/magyar rájátszás; ehhez hozzájárultak a gyenge ellenfelek is...). Egyébként én a város bármely sportrendezvényén előfordulok, mint szurkoló is. A meccs látogatásaim alkalmával az ARÉV-csarnokban is felbukkantam néhányszor és itt szemrevételezhettem az ottani kengurut. Annak a megtestesítője akármilyen "őrült", de legalább a jelmez sokkal jobb és igényesebb (kevésbé avittos).
Árkovics:
Két csapatnak a evében is bennevan. Dunaújvárosi Acélbikák, Miskolci Jegesmedvék.
Fradi ugyebár sas. Újpest hokiegyesület címerében ha jól emlékszem egy bulldog volt.
Szóval a legtöbb magyar csapatnak van...
De én sem értem, hogy a válogatottnak miért kellene.
Én már el is képzeltem Dr. Szélig Viktort Dzsenisz Pankratov mezében, harcsabajusszal, pörge kalaposra átdizájnolt sisakban, ahogy két kézzel támaszkodik a megfordított ütőjére, lábainál a kabalapuli.

Tudom, hogy nem túl kreatív ötlet, de szerintem a 2003-as VB vizsláját is elő lehetne venni...

Hogy minek a válogatottnak kabala? Bizonyára elvan nélküle, de ha van, akkor egy újabb showelem, amivel lehet azonosulni, illetve a közönséget (gyerekek) be lehet csalogatni...
mondjuk az nem indok, hogy máshol sincs. Attól még nekünk lehet kabalánk!
Mindig az első ötlet üt a legjobban!
én is amellett vagyok, hogy legyen egy puli. Igazából szerintem ez elég egyedi kutya, szóval a külföldiek fogják majd vágni, hogy a kabala puli egy kutya? :)
OliBLOOD:Lehet hogy a többi csapatnak van de melyik korcsolyázik fel a jégre jégkészitéskor meg a meccs elött és cukrokat dobál ki....nem az a fontos hogy cukrokat dobáljon ki...de a volánnak legalábban nem csak a mezen van kabalafigurája
Szerintem is jo a puli magyaros és egész normálisra meg lehet csinálni
Ja és még valami kérem azt aki hülyeséget ir az ne irja le....mert ez nem Fábry Show ahol pojénkodni kell szerintem csak a normális kommentárokat küldjétek el...
Akkor Árkovics G legyen a cenzor! ;) Az a baj, hogy Te kezdted a hülyeségek írását!
Csak úgy poénból terveztem egy állatkát, íme:
kepfeltoltes.hu/view/080701/teh_nke_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Elég béna lett, de vélemények?
orion66 Ez haláli, nekem is tetszik! Csak azt kérdezném, hogy miért tehén? Miért nem bika? Vagy ez a korongos csajoké?
orion66! Még egy ilyen és az erkölcsi felelős, "pojén"gyilkos Árkovics G kirak a blogról! :) Most pedig indulhat a tervezzük tőgyvédőt pályázat! :)
Bocsi!De a puli is már foglalt.BP STARS-nak se jött be,szerintem.
Egyertelmu: ZSIRAF!
Ha valaki jol megrajzolja, nem kerek reszt a dicsosegbol ;-)
A miskolciaknak ráadásul nem is jegesmaci a kabalafigurájuk, hanem Ugri, a béka.
Hun hiéna, valaki? De komolyabban: Orion, a szürkemarha, hát, hmm, szóval, nem t'om, de valami ilyesmit megpróbálhatnál a sokat citált pulival is...
Álmomban egy alföldi csirkefarmon napvilágot látott, Gyenisz Pankratov hímzésű mezben pannon pumaként ugrani készülő tépett tollú strucc jelent meg szájában egy magyar naranccsal.

De azért Árkovics G. "pojén" gyilkostól én is tartok egy kicsit...
Hát igen, a tőgyet el is lehetne felejteni, akkor igazi magyar jégkorongos "szürkebika" lenne. :D
A pulira - egy komolyan rajzolni tudó ember által elkészítve - és is nagyon kíváncsi lennék.
A linkeket viszont hiányolom...
Ha már kabala, akkor legyen magyar. Nem tudom mi bajotok a magyar dolgokkal. Illetve akinek van. Legyünk végre büszkék arra amink van, és ápoljuk. Így pl: puli, pumi, komondor, szürke marha és így tovább.

Persze mondjuk egy szürke marha nem feltétlenül jó választás kabalafigurának, mert lehet rá mondani,hogy itt vannak a marhák. Persze ilyet mindenben lehet találni.

Mivel minden hazai állatunk 4 lábon jár, ezért teljesen mindegy, melyik kerül lábállításra :) Azonban egy jól eltalált mondjuk fekete puli vagy komondor "raszta" beütésű szőrrel elég ütősre sikeredhetne a válogatott mezében.

Támogatom azt az ötletet, hogy mivel másoknak nincs kabalafigurájuk, nekünk legyen. De csakis kizárólag hazai. Valamint ha már lesz, legyen jópofa, szerethető, egyéni. Így talán szerepel majd a világban a tv képernyőjén, és adott esetben marketing szempontból megvizsgálva, lehetne picinyített formában árusítani, amivel a magyar jégkorong utánpótlást lehetne támogatni. Hoppácska, 2 az egyben :D Nem nem, nem 2 in 1 :D Az a sampon :)

Szóval viccet félretéve vannak nagyon jó oldalai a dolognak.

Amúgy most képeket elnézve akár lehetne a pulit befogni a színe miatt a foci eb-n (eb----> az is kutya :D ) most nagyon sikeres NO TO RACISM kampányba. Viszont akkor már tovább fűzöm: legyen egy puli és egy komondor: egy fekete és egy fehér. Gyakorlatilag úgyanúgy néz ki a puli és a komondor: méret, szín különbség van, meg pici testalkati eltérés, de alapjában véve mindegyik ugyanúgy néz ki, emiatt is keverik sokan a pulit a komondorral, főleg külföldön.
Hogy mi legyen a nevük? Hát mondjuk Puli és Komondor :D

Néhány képet azért belinkelek, de ezek csak a kutyik, nem minták.

pannoniakennel.com/img/puli/041024/Puli_puppy2.jpg
www.v7n.com/forums/attachments/forum-lobby/5831d1184564533-i-want-puppy-puli3.jpg
puppydogweb.com/gallery/puli/puli_saldana.jpg
www.prestigepuli.com/images/puli_insert_2.jpg

www.komondor.hu/images/komondor.jpg
www.5stardog.com/gallery/images/Komondor/18521263847L.JPG
www.peacockshock.com/archives/komondor%2001-thumb.jpg

Lehet agyalni, továbbfűzni az én gondolataimat, kontrázni, rekontrázni :)
nekem van egy busuló juhászom hokiütőbe dölve, küldöm mihelyt ad Gromov egy mailcímet :)
A kabala szerintem is jó ötlet, ami tény, hogy elsősorban a gyerekek -utánpótlás bázis- miatt fontos! Emlékszem a keresztlányom kapott tőlem a debreceni div. I. vb-n egy kabalával nyomott pólót. (akkor az egy pulyka volt) a mai napig hordja, ha meccsre viszem.

Amúgy a szürkemarha sem feltétlen rossz ötlet (nem mellesleg hungarikum is), ha kreatív a tervező.
Gondoljunk csak a DAB -ra, szerintem jelenleg messze az egyik legjobb a logójuk a honi bajnokságban.

Árkovics... hmm de ismerős név ez nekem,csak nem a Miklós álruhában?
Na befejezem a "pojént", mert ebből még kisbünti lesz...

Nem nem MIklós MIklosnak van egy családja is
AMugy kabala nélkül is egyre több utánpotlás csapat indul egy két korosztályban egy egyesület 2 3 csapattal is indul...
köszi ekanai, megtörtént, felraktam, csak ötlet szinten semmi design, 1 perc kereses + 1 perc ákombákom:)
mike80! Meggyőztél! Jogos, egy gyereknek ez fontos lehet.
Sajnos én nem tudok rajzolni, így nem tudok ilyesmiket tervezni, de lenne ötletem. Miért ne lehetne elszakadni az állatos vonulattól? Olyasmire gondoltam, hogy akár egy pakk is lehet "kabalafigura". Mittomén...szemekkel, szárnyakkal...
Szerintem a korong az nem lenne jo az nem a Capitalsé?
Őszintén szólva nem gondoltam utánna, hogy bárki használja-e ezt a szimbólumot. Ha jól látom a Washington Capitals oldalán, akkor az ő jelük egy szárnyas. Egyébként, szerintem, nem lenne kizáró ok az se, ha valakinek a pakk lenne a kabalája, hiszen ezen logika mentén a fél állatvilágot kizárhatnánk a pulival az élen. :) Maradna a közönséges szarvasbogár! :)
A wienna capitalsra gondoltam
én pedig arra gondoltam, hogy menj táborba, ne a gép elött ülj.
Most mit kell itt beszologatni?Beszoltam én valakinek nem...
Hell!

Nekem teccik ez a kabalafigurás téma. Támogatom a pulis-szürkemarhás-komondoros vonalat, de ha már itt tartunk van nekünk turul és túzok is.
(ekanai: tehát nem csak 4 lábúak)
Újabb ötlet kabalának: plüss Cortina? (ráadásul mosolyogna!!!) ;D
Ugy tunik a zsiráf dolog senkinek sem esett le.
Rch: de nekem leesett, csak gondoltam nem érdemes tovább rágni a dolgot :D
RCH! Zsiráf éeesett, de nálam a verado hokiütőjébe dőlő búsuló juhásza eddig a mindent vitt. :))
A holló is lehetne.Benne van Mátyás király cimerében....
Akkor feleslegesen nyafogtam ;-)

Es mit szoltok a Csodaszarvashoz? Meg passzolna is ehhez a csodacsapathoz ;-)
A csodaszarvas tényleg nagyonnagy ötlet! Valaki csinálja már meg!
Amúgy a puli valóban elcsépelt... Szerintem akkor már legyen inkáb kuvasz! Az sokkal agresszívebb állat - a hokiban az pedig nem szégyen.
Szerintem teljesen jó a puli, mondjuk lehetne Pakk a neve. Sőt, úgy is ugatna, hogy PAKK! PAKK! PAKK! :)
hát nem lenne rossz a szürkemarha, de kedvesebb , bocisabbra kell venni a figurát, de ennyi erővel racka juh is lehetne!
Ja, már el is képzeltem , ahogy ül a sok szurkoló a racka sapiban , ami olyan lenne mint a viking sisakok, csak csavart szarvval:-)
Sziasztok!

Mi a helyzet kabala ügyben, nem tud valaki segíteni?

Jövő hétén jelentkezünk a témával ismét. Addig is szabad a vásár.
A héten lesz ebből valami folytatás, vagy abbamaradt?
Ahogy látom a kabalaprojekt behalt. :(
Érthető a következtetésed, de nem halt be. Mi több, új lendületet kap a jövő hét elején.
Megakadt a szemem a szürkemarhán, mint kabalán, és egyszerűen képtelen vagyok elmenni a dolog mellett szó nélkül. Tavaly volt ugyanis Debrecenben az U23 Atlétikai Európa Bajnokság, és nem tudom emlékeztek-e, ki volt ennek az EB-nek a kabalája. Matyi, a sportos szürkemarha. Ha még így sem derengene, itt van néhány link, amiből lehet szemezgetni. Feltűnik köztük a jelmez készítőjének neve is. Ha gondoljátok, még azt is megtehetem nektek, hogy felveszem vele a kapcsolatot, ugyanis jó ismerősöm. Én voltam ugyanis ez a fentebb említett kabala. Egy valamire pedig éppen ezért szeretném felhívni a figyelmeteket: A jelmez egyik legfontosabb része a fej, az, hogy hogyan lát ki a jelmezes, hogy mennyire lötyög a fején, hogyan tud benne lélegezni. A képeken látható Matyi jelmez majdnem tökéletes volt. Csupán a légzés nem volt igazán megoldva, pedig szükség lett volna rá a nyári kánikula közepén, a napon. De jöjjenek a linkek, melyek azt hiszem magukért beszélnek:
www.u23debrecen2007.hu/u232007.php?nyelv=0&m=4&akc=hirolvas&hirid=304
www.dbsportcentrum.hu/hirarchivum_2007/u_23_04_03_matyi.html
www.origo.hu/sport/egyeb/atletika/20070712-kurthy-egy-meterrel-maradt-le-az-ebaranyrol.html
www.egyetemter.hu/main.php?f=kiir&oid=249&mid=1
www.u23debrecen2007.hu/u232007.php?nyelv=0&m=4&akc=hirolvas&hirid=327
img4.tar.hu/deikik/img/36046440.jpg#3
img4.tar.hu/deikik/img/36046424.jpg#3
img4.tar.hu/deikik/img/36046420.jpg#3
img4.tar.hu/deikik/img/36046419.jpg#3
img4.tar.hu/deikik/size2/36046412.jpg
süti beállítások módosítása