HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nem Hungary, hanem Magyarország 7.

2008.06.27. 07:17 F. Kapus

Pénteken éjfélkor lejár a kedvenc válogatott meztervre leadható voksolás határideje. Jelen posztunkkal utolsó lendületet adunk az ügynek, hogy szombaton reggel már a végeredményt tálaljuk. Ugyancsak szombatra nagy meglepetéssel készülünk.

Múlt hét végén jó kis szavazást indítottunk. Megírtuk, hogy spontán meztervező versenyünkre közel ötven pályázat érkezett. Gyűjtöttünk, válogattunk, egységesítettünk, végül tíz grafikát választottunk ki előzetesen. Olvasóink megszavazhatják, melyik sikerült közülük a legjobban.

Beszéltünk arról is, hogy tízes listánkat átadtuk a jégkorongszövetségnek, amely továbbította a pályázatokat a mezgyártó cégnek. Annyit elárultunk, a Nike ennek alapján megküldte a jövő évi mezterveket az MJSZ-nek, amelyek között egyik olvasónk remek alkotása is helyet kapott. Nem egy az egyben, de jól felismerhetően.

Most többet is írhatunk. A válogatott játékosok és edzők megszavazták, melyik Nike-mezterv tetszik nekik a leginkább. Magyarán szólva, hogy milyen mezben szeretnének kikorcsolyázni a jövő évi svájci A csoportos világbajnokságon. A kiválasztott tervet a magyar szövetség már el is küldte a mezgyártó cégnek. Szombaton délelőtt fényképek formájában prezentáljuk kedves olvasóinknak az elfogadottakat.

Emlékeztetünk arra is, hogy akik kimaradtak a játékból, azoktól elnézést kérünk, fáradozásukat természetesen nagyon szépen köszönjük. Számukra és mindenki számára annyit jelzünk, hamarosan, ezen szavazás eredményhirdetése után, ismét jó kis tervezőversennyel jelentkezünk. Érdemes lesz akkor is beindulni.

Az alábbi szavazórendszerrel most ismerkedünk, mondhatni, ez a főpróbája, úgyhogy fennakadás esetén türelmet és megértést kérünk. Fő szabályként egy számítógépről egy szavazatot fogad el a program, regisztrálni nem kell. A szavazás után a továbbiakban már csak az eredmény és a pillanatnyi állás látható.

Eddig minden korábbi szavazásunknál több találat érkezett, természetesen azért is, mert nem kell regisztrálni a voksoláshoz.

A kiválasztott terveket körbeküldtük a magyar válogatott szapporói hőseinek, mondják meg, nekik melyik a legkedvesebb, melyikben szeretnének pályára lépni Svájcban.

Az előző két részben három-három válogatott játékosunk szavazatát ismertettük. Most újabb három hősünk következik. A voksok 1., 2., 3. helyezett sorrendben szerepelnek a nevek után.

Palkovics Krisztián: 8, 4, 6
Kovács Csaba: 2, 1, 9
Svasznek Bence: 4, 2, 6 

 

Mutatjuk a remekműveket. A grafikák alatt a sorszám és a készítő nickje szerepel. Övék a dicsőség. A kiválasztott sorszám mellé kell nyomni a fenti szavazógépben.

1. Zsootika

2. Zsootika

3. Zsootika

4. dzenisz pankratov

5. lakota

6. Prenix 

7. Gyöngytyúk

8. Fejjelfalnak

9. Paripa 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. simoon

12 komment

Címkék: magyarország vb szavazás mez

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jo ezt ugye senki nem gondolja komolyan. szörnyüek ezek a mezek ezekben nem léphetünk jégre. mi a baj a tavalyi mezekkel? le kell szedni a hungary feliratot roluk és kész is nem kell itt agyongondolkodni ezt a témát. ez a MAGYARORSZÁG felirat egyszerüen alkalmatlan arra hogy mezre kerüljön a hossza miatt. sokkal faszább ugyis egy nagy cimer a mez közepén mindenféle fölösleges feliratok nélkül
Torres,

ezt szerintem te sem gondoltad komolyan, hogy megszavazzuk, hogy melyik a legjobb és azt egy az egyben megcsinálják. Abban amúgy egyet értek veled, hogy egyik mezt sem lehetne használni, így, ahogy most vannak. De ezek csak tervek. A Nike majd ha megkapja a győztes mez vázlatát és a product designer talán átvesz 1-2 motívumot, de azt is átdolgozza.
akkor tök felesleges az egész szavazosdi. egyszerüen elhibázott a koncepcio. el kell kérni a nike-tol a terveket hogy ök mikre gondolnak és azok közül kell megszavaztatni az olvasokkal hogy melyik jön be a legjobban. ennek lenne értelme.
Lehet, de a Nike egy darab tervet nem fog kiadni, az biztos.
Kedves Torres

Látom elég indulatosan futsz neki a dolgoknak, de javaslom, hogy olvasd el ennek a történetnek az előzményeit és akkor megérted, hogy honnan indult és hogyan is jutottunk oda, hogy eljátszuk ezt a szavazósdit.

Kezdheted itt:
jegkorong.blog.hu/2008/05/31/nem_hungary_hanem_magyarorszag

majd itt:
jegkorong.blog.hu/2008/05/31/nem_hungary_hanem_magyarorszag_2


ps. a dolgok lényegét tekintve itt nem történnek érdemben döntések, a szavazások pedig csak tájékoztató jellegűek.
Hogy az életben minek vagy értelme és minek nincs, azt baromi nehéz eldönteni. Vsz nem is lehet. Mezügyben annyi történt a blogon, hogy az olvasók és a szerkesztők közös gondolkodása eredményeképpen részben itt született meg a jövő évi válogatott mez koncepciója, amelyet a Nike és a válogatott játékosok is elfogadtak. Ez neked, drága Torres kevés, nekünk, szerkesztőknek és több száz, hogy ne mondjam, több ezer olvasónknak viszont éppen elég.
Nekem a 8. nagyon bejön de egy kicsit üres...Szerintem azon kéne koregálni...
Torres, itt az egész történetet kontextusában érdemes tekinteni. Svédországban valószínűleg nevetséges lenne egy blogon szavazást indítani arról, hogy milyen mezben is fusson ki a válogatott.

Csakhogy baromira nem Svédországban vagyunk. Egy pici ország válogatottja jutott be a nagyok vetélkedésébe.

Mondhatjuk, hogy egy kis hal keveredett a nagy halak tavába.

Egy pici hokinemzet nagy sikere ez. Szurkolók, játékosok együtt örülnek, és igyekeznek megélni minden részét ennek a beteljesült nagy álomnak. Szervezik az utat, foglalnak jegyet, szállást - és terveznek mezt. Úgy lesz ez a nagy kaland mindannyiunké, ha minél több darabjából kivehetjük a részünket.

A hokiszurkolók és a játékosok összedugták a fejüket, közösen mozgásba hozták alkotókészségüket, hogy olyan mezben léphessen a magyar nemzeti csapat a jégkorong világszinpadára, amelyre igazán büszke lehet mindenki Magyarországon. Ehhez partner volt a sportági szakszövetség és a multinacionális sportszergyártó vállalat is.

Manapság, amikor az egyszerű ember azt érzi, hogy vállalatok, szervezetek hálózatában semmi szava nincs, csak egy kis jelentéktelen pont a nagy cégek küzdőterén, ez olyannyira nem kevés, hogy egyenesen sok.

Ez a válogatott a miénk, mert láttuk felnőni, a szemünk előtt fejlődni a játékosait, mert tudjuk, hogy mennyire sok ember mennyire hősies küzdelme eredményezte a feljutást.

Mert érezzük, hogy a szurkolók nemcsak a pénzt befizető névtelen tömeg, mint nyugaton, hanem tényleg számítanak.

igen pont ez a szemlélet a bajom nekem is. ez a pici országozás. a 16os vb mezönyben ha a népességet vesszük mondjuk legalább 9 nemzet van mögöttünk szal erösen a középmezönyben vagyunk. hokiban kicsik vagyunk és? a focieb elött tudásban az oroszok is kicsik voltak...

egyszerüen csak az bosszant és igen lehet tényleg indulatos is vagyok hogy ugyérzem mindig a magyarokrol feledkeznek meg mindig mi vagyunk leszarva. pl meg kell nézni az utobbi idök válogatott focimezeit. mennyit fejlödtek a nike és adidas mezek hogy néznek ki a külföldiek és hogy a mieink. (még mindig a 82es mezben toljuk semmi változás nincs jelentösége)

az uj hokimez koncepciot meg nem értem. dicsérendö dolog hogy lekerül az elég vicces Hungary felirat roluk de hogy ehelyett bebüntessük magunkat meg a srácokat egy Magyarország felirattal hát azt egy embertelen nagy hülyeségnek tartom. ez a 12 karakter egyszerüen tul hosszu egy mezre és igy hogy még egy sorba se fér ki hanem meg kell görbiteni sztem nevetséges is. le kéne hagyni a feliratot és egy oriási cimert kéne középre tenni. egyébként a legjobb mezünk mindig az ilyen barátságos meccseken van amikor a a fekete gatya fehér mez és egy borsodis bika vagy nemtudom mivan középen. azt kéne simán kicserélni egy cimerre és kész is.

szal én a profizmust hiányolom az egészböl. ha a játékon kivül tényleg a mezekkel akarjuk elkápráztatni a világot akkor inkább a finn mezeket kellett volna lemásolnia a nike-nak és nem a németet ami egy oriási giccs igy magában és azok a szinek uuuu. nemhiába játszanak ezek fociban fehérben.

ja és a himnusz elejéröl le kéne vágni az introt a végén az ismétlést el kell felejteni és a tempoját a másfél-kétszeresére kéne gyorsitani. a mezekböl minimum 20-30 ezret el kéne adni és a jelenlévö 10 ezer magyarra akkor talán ugy nézne a világ mint a horvátokra bécsben. istenem de szép lenne.

jo felébredtem. de ezt a piciország témát tényleg le kéne vetközni ezzel a tudattal soha nem fogjuk semmire vinni. a 21. század már ugyis csak pr meg marketing és egy fasza mez már félsiker.
semmi gond nincs a kiadott mezekkel. hányingerem van, hogy azt fejtegetjük, mit fog szólni a világ a 'Magyarország' feliratra. talán a fehéroroszok megkérdezik magukban, hogy kinevetik-e őket a cirill betűkért? nem, és ez így van jól. nekünk ez a hazánk neve, hát ez lesz kint. és kint lesz, mert a másik része a dolognak meg az, hogy felirat nélkül sokkal "gagyibban" nézne ki, ha már a dizájnnál tartunk.
a Himnusszal kapcsolatban meg kimondottan örülök, hogy nem te döntesz ilyen kérdésben. megvagdosni, felgyorsítani, persze... Kölcsey meg Erkel forognak a sírjukban. én leszarom, mi a divat a nagyvilágban; a Himnusz egy ima, egy felemelő és komoly szakralitással bíró dal, ehhez bűn lenne hozzányúlni. még akkor is, ha a markentinges gyomrod ezt nehezményezi.
Abban igaza van az előző hozzászólónak, hogy az ismétlést le kell vágni a végéről, hiszen NINCS ismétlés a Himnusz végén, nem is értem miért ilyet játszottak le a VB-n.
Valahonnan leszedték a japán szervezők kottáját, a tempót érzésre lőtték be és érezhető volt, hogy nem ismerték előtte.

A kottán, amit leszedtek nem volt tiszta a vége, és gondolták megismétlik az utolsó sort. Mert ugye a kanadai himnuszban is majdnem úgy van. Kanada is félelmetes hoki nemzet és mi is, úgyhogy ez alapján lett ilyen a vége.
Ez mind igaz.

;D
süti beállítások módosítása