HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szétesőfélben a Dab.extra.hu

2008.06.16. 11:36 F. Kapus

Egy hét alatt két kapusát vesztette el a dunaújvárosi csapat. Rajna Miklós után a 31 éves szlovák Jaroslav Ferjo is bejelentette távozását. Lassan oda a tavalyi csapat fele.

Ferjo megbízható, jó kapus volt, öt évet töltött Dunaújvárosban. Azari Zsolt ügyvezető szezon végi nyilatkozatában jelezte, ő lesz az egyetlen idegenlégiós, aki a csapatnál maradhat. Nos, ő már biztosan nem marad, de nem lenne meglepő, ha helyére külföldről érkezne majd az első számú ketrecőr.

Azari vázolta a kialakult helyzetet. "Ferjo felesége három hónapos terhes, ezért szeretett volna hazaköltözni. Ráadásul az eperjesi klub a miénkhez hasonló anyagi kondíciókat kínált a játékosnak. Utódát még keressük."

A hazai hokibarátok egyre nagyobb aggodalommal figyelik az újvárosi történéseket. A távozók listája igen jelentős, és a pletykák szerint újabb válogatott játékosok eligazolása valószínűsíthető. Ezáltal még nagyobb teret kaphatnak a saját nevelésű fiatalok. Ebben persze van pozitívum is.

A kérdés csak az, hogy így milyen játékerejű csapat vág neki a bajnokságnak, mert még az ellenfelek szurkolói is szeretnének erős Dunaújvárost látni a jégen. Elsődleges fontosságú, hogy a Dabban maradó felnőtt válogatott kerettagok A csoportos felkészülése biztosított legyen. A klubvezető megerősítette, érkezik a korábban beharangozott kanadai szakember, augusztusban. Ez óriási erősítést jelenthet a klubnak.

32 komment

Címkék: rajna dab ob 1 ferjo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én mindenesetre bizakodó vagyok. Lehet, hogy nem esélyesként fog jégre lépni a csapat, e abban biztos vagyok, hogy bármikor képesek leszünk meglepetésre. Ha a fiatalok olyan szezont csinálnak, mint 2 éve, akkor bármi megtörténhet.
Ez káosz? Nézzetek szét Újpesten!
kicsit blikkes-népsportos a cím, de sebaj! ;) :DDD
Na ez nem jó hír.Ute,Ftc mellett ,még egy gyengülő gárda.
Nem szoktam okoskodni, főleg nem a saját cikkeimmel kapcsolatban, de szándékaim szerint nem arról írtam, hogy mekkorát gyengül a Dab. A vaze által tán joggal blikkes-népsportosnak ítélt cím utáni bevezető pedig egyértelműen azt taglalja, hogy a tavalyi csapat van szétesőben, nem pedig az egész.
Oli vonalán továbbhaladva, bízzunk abban, hogy az új kanadai edző mind fizikailag, mind pszichikailag versenyre alkalmassá teszi a fiatalokat, és akkor lehetőségük lesz megismételni a két évvel ezelőtti produkciót.
A dunaújvárosiak feltüzelt, jól edzett fiatal játékosai többet érnek, mint a tavalyi szezon vége felé fél (harmad?) gőzzel korizgató szlovák zsoldosok.
Ha így lesz, annak mindenki örülni fog a magyar hokiszurkolók táborában. Ez a lényeg.
A próféta szoljon belőled F. Kapus!
Meglepő volt számomra a szlovák játékosok
elengedése, mert ha minőségi légiósokról beszélünk akkor a DAB úgy tünt ért a szelekcióhoz , hiszen a szlovákjai fiatalok voltak és az alapszakaszban termelték a pontokat.
Nem lehet szó nélkül hagyni a rutinos most "nyugdíjba vonuló" játékosok szerepének a fontosságát sem.
Gyakran hoztak ők is mérkőzéseket.
Bízom az ottani szakemberek jó ítélőképességében és abban, hogy egyszer minket laikus kívülállókat is megismertet valaki azzal a szakmailag már bizonyári kielemzett rejtéllyel, hogy mi történt a légiósokkal és magával a csapattal a rájátszásban. Ennek megismerése talán közelebb visz ahhoz, hogy a maradó "csikócsapat" és szakmai stáb sikrében bízva az elődöntőbe várjam a csapatot.Egyenlőre azonban nálam a Stars után a hazai csapatok közül a Miskolc és a Volán II egy orhosszal vezet.
A végén mindig a Volán nyer ... :)
..kanadai szakember érkezik a klubhoz, mely óiási "erősítést" jelent!-Talán Ő fog hokizni,vagy kiknek tart edzést,serdülőknek???-Ez a tendencia kétéve még ezüst érem, tavaly már a negyedik hely,akkor az idén a hatodik??-Kiapad az Ujvárosi hokisuli...elfogynak a Kercsó palánták!Talán még a maradék ifisek a megoldás.Menekülés innen, se csapat, se pénz..
üveg azért még nincs szétesve.. csapat van, pénz is van csak nem sok. Majd alakul a dolog, sok idő van még szeptemberig, nem kell rögtön temetést szervezni szerintem.
Szerintem sem kell pánikolni! Nem lesz így se rosz a csapat. Való igaz hogy egy 2. helyezés után 4. lett idén a csapat, de ennek oka inkább a bajnokság lebonyolitásában keresendők. Meg amikor azt mondjuk hogy csak negyedik, ne feledkezzünk el a magyar kupáról és az alapszakasz győzelemről se... És hogy kiürült volna az utánpótlás?! sztem éppen elég korosztályos válogatott van még mindig újvárosban, ahoz hogy ne pánikoljunk. Ferjo távozásást már tavaly rebesgették, kár érte mert megbízható standard teljesítményre lesz képes. Bosszantó hogy nem döntött elöbb mert akkor biztos vagyok benne hogy Rajna Miki is maradt volna.
én se akarnám túlokoskodni, de ha a keret van szétesőben (alakul át, fogy el vagy amit akartok), akkor azt kell írni, ha meg a klub esik szét, akkor azt, ami jelenleg a címben van...
Én viszont pánikolok és bosszankodok! Egyáltalán nem hallani, hogy örült mód keresnék a szponzorokat, mint például a (volt) megyei rivális csapatnál. Hosszútávon ez nem fog menni!
hokikori Azért én még nem tenném a DAB elé a Miskolcot és a Volán 2-t, de 1-2 év múlva gond lehet.
Epp tegnap irtam ossze magamnak milyen keves hasznalhato jatekos maradt a Dabban, es Ferjo meg kozuluk valo volt. Nem is bosszankodnek annyira mert jojjenek a fiatalok, de a Dab a kepviselonk a Konti Kupaban, siman tovabbjuthatna, es kulonben is, olyan klafa legiosaik voltak. Klacanskyt, Foltint biztos megtartottam volna, egyetlen magyar hokiklub sincs abban a helyzetben, hogy nelkulozze a legiosokat, egesz egyszeruen tul szuk a piacunk hozza. Raadasul abszolut nem latom azt se hogy a Dab nagyon dolgozna az erositesen. Max a rivalisoken. Szal csak akkor oldodik a duhom ha visszahozzak Levit:))
Rajna Miklós nevű kapusát a Dunaújvárosi Profi hoki sohasem vesztette el,mert ilyen nevü kapusa sohasem volt.1 mérközésen védett 3 percet.DUNAUJVAROS FOREVER!
Boniface teljes mértékben igazadvan, Ő is pontosan ezt érezhette, ezért láthatta jobbnak a távozást.
Könyörgöm, ne kezdjünk el személyeskedni, mert az nem vezet sehova: nyilván mindenkinek megvan a véleménye Rajna Miki távozásáról, aki a csapat tagja volt...

Klacanskynak, Foltinnak mennie kellett az idei elődöntő után, illetve mivel nem "kívántunk" Kurkó ajánlatával versenyezni és éppen az a koncepció, hogy idegenlégiósok nélkül vágunk neki az idei szezonnak (kivéve Ferjo). Úgyhogy a légiósok távozása teljes egészében tervezett volt, Erdősié és az idősebbeké is. Borsos, Ferjo igazi veszteség, van egy-két ember aki nem írt még alá, de ettől nincs szétesőben a klub. természetesen!
Gyerekek a Fefe nem volt légiós mivel honosítva lett!!!Szoval teljesen légiós nélkül voltünk!!
MacskaJaj,ha van lehetőséged,add át üdvözletem ÉS LEGYEN SZERENCSÉD!
Már látom előre: "Fradi-Újváros a 8. helyért" Iszonyú!
Kedves jegkorong.blog - nagyon hálás lennék, ha körülnéznétek, hogy mi újság a Fradi háza táján. Semmi hír a zöldekről...
Nem értem mi ez a temetői hangulat.
Starshoz igazolt pár a válogatottból már kifelé menő játékos, máris a Volán mögé sorolják itthon.
Arról viszont elfelejtkeznek, hogy Újvárosban még van 1 válogatottba tartó sor (Galanisz-Azari-Kiss Á.-Erdélyi-Lencsés) akit sokan szeretnének a csapatukban tudni.
Én Rajnát sajnálom, hogy elment, az idei lehetett volna az ő éve.
Ferjo helyére így mindenképpen légiós kapust kell hoznunk.
A srácok nagyon motiváltak, szeretnének svájcba utazni és ezt csak segíteni fogja a kanadai edző.
Várjuk még a siratással, két éve is mindenki leírta szezon előtt a csapatot és akkor sikerült a döntőbejutás.
Oke Oli hogy vannak ok, de ki van meg? Ez egy sor...
Kik vannak még?! Peterdi, Tőkési, Hegyi, Magosi, Mestyán, Papp, Hüffner talán Orsó bármelyik magyar csapatba bármikor befér...
És akkor még ott lesz a lehetőség a fiataloknak akik szeretnék megmutatani hogy megállják a helyüket a felnőtek közt is.
A kapus poszt viszont így tényleg necces lesz mert bár Kiss Tominak vannak nagy pillanatai, de nem képes folyamatosan jó teljesitményt nyújtani. Jó volna ha Agárdy Ákos hazatérne Kanadából, de erre kicsi az esély mert ott akar továbbtanulni.
Akkor ezért kapott ennyi gólt a bronzmeccseken... :D
Szentmihály!

Milyen híreket vársz a Fradiról? Beneveztek, tehát elindulnak, ez is valami, nem?
Veldhuis, biztos nem fradista vagy...
Bár abban igazad van, hogy lassan megszokom hogy a Fradi még a hokiban is mostohagyerek.
Ahhoz képest milyen rázós volt a belépőm erre a blogra...

Most már fradista sem vagyok? Nézd! Mi tudunk eddig a Fradiról? Egyedül Fegyasev ment el, de ez várható volt. Ezenkívül, bár a csapattól nem érkeznek hírek, szerencsére sehol sem olvasom, hogy ez vagy az a játékosunk ide vagy oda írt alá. Ebből én azt szűröm le: csapat van. Aztán, hogy ez a felállás mire lesz majd képes, az már más kérdés.
Mikor legutobb otthon voltam olvastam a sportban egy interjut Kassaival amiben azt mondta iden egy fokkal jobb lesz a helyzet mint eddig, ha jol emlekszem 60 millas koltsegvetest emlegetett meg hogy a jobbak (janosi, hofi, sajevics) nemcsak hogy maradnak de utanpotlasedzokent is segitenek. Meg az is dereng, h Fegyasev se ment volna el mindenaron mert szeretett a fradiban hokizni, csak hat a penz...
Ha vkit erdekel megkeresem es belinkelem.
Ja az imenti felvetes h agardyt kene hazahozni nekem is eszembe jutott de arrol meg mintha a szovetseg honlapjan olvastam volna hogy nem tervezi rovid idon belul hogy visszater. aha itt is van:
www.icehockey.hu/index.php?pg=sub_118
Ja, azt írtam, hogy "biztos" nem fradista vagy... Na de ez mindegy is.
A lényeg az az, hogy a nagy befektető érkezése után csurranhatna pár forint a klubtól, ehelyett a Stars és az Újvár is menekül a Fraditól...
Csak gondoltam valaki ír valami biztatót :)
Ilyet még nem hallottam!!!
Fokozott érdeklődéssel várom, hogy ebből mi fog kisülni:
dab-extra.hu/hirek/hirek/1004edzoval/
Mostantól Matejov mester bizonyára megkettőzött erőbedobással fog hajtani azért, hogy bebizonyítsa jó döntést hozott ma a csapat ügyvezetője:

süti beállítások módosítása