HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Már tíz új játékos a Starsban

2008.06.14. 20:29 F. Kapus

A Bp. Stars szombaton tartotta sajtótájékoztatóval egybekötött szezonzáróját. Az utánpótlás-korosztályok eredményeinek megünneplése mellett természetesen a felnőtt csapat válogatott játékosainak bemutatása állt a középpontban.

A már napvilágra került nevekkel együtt öt új igazolásról számolt be Kangyal Balázs klubigazgató. Holéczy Roger érkezése nem meglepetés, jó ideje szó volt arról, hogy szerződtetik. Biztossá a napokban vált a dolog. Azt is tudni lehetett, hogy Holéczy hoz magával egy svéd kapust. A 24 éves Björn Wallberg is megállapodott a klubbal. Szinte egész pályafutását a svéd harmadosztályban töltötte, de nem érdemes lebecsülni múltját. Várjuk meg, milyen teljesítményt nyújt. Annál is inkább, mert láttuk, csapattársa, Holéczy milyen formában játszott a szapporói vb-n. Kangyal Balázs megerősítette, náluk folytatja a junior válogatott remek védője, Szirányi Bence és a dunaújvárosiak nem kevésbé tehetséges kapusa, Rajna Miklós is.

Az eddigi négy név után egy olyan játékos igazolása került szóba, akié eddig a Bp. Starsnál még nem. Németh Péter érkezik az Alba Volántól. A 19 éves ifjúsági, majd juniorválogatott csatár két éve játszik a magyar élvonalban, eredményesem. Tavaly hét EBEL-meccsen is játéklehetőséget kapott. Mint Kangyal elmondta, Németh nehezen kezelhető fiatalember, de kísérletet tesznek a megszelídítésére.

Tehát összesen tíz játékos, köztük öt szapporói sikerember igazolásánál tart a bajnokságban NZ-Stars néven induló együttes. A fentieken kívül Kangyal, Majoross Gergely, Svasznek Bence, Gröschl Tamás és Szajbert Krisztián sorolandó ide.

Ahogy a képen is látszik, Kangyal az 52-es számú mezt vette fel a szerződések aláírása utáni fotózáshoz. Érdeklődésünkre a válogatott csapatkapitánya jelezte, "nem kívánok váltani, ha harminc évig jó volt a 25-ös, ezután is jó lesz". Majoross Gergely valószínűleg visszatér a 19-eshez. "Világéletemben 19-esben játszottam, de az Alba Volánnál Ocskay Gáboré volt ez a szám. Amikor odekerültem, más szám után kellett néznem." Az eddig 3-as Svasznek lehet, hogy dupláz, a 49-es Gröschl pedig kerekít. Előbbi a 33-ason töri fejét, utóbbi tán az 50-esen. Szeptemberben minden kiderül.

Az is lehet, hogy lesznek újabb érkezők, annak alapján, ahogy a klubigazgató fogalmazott: "Minden olyan nevet megemlítettem, amely publikus." A szlovák vezetőedzőnek, Robert Spisaknak (alábbi képünkön) belőlük kell ütőképes csapatot faragnia.

A jelenlegi állás szerint a felnőtt csapat tagjai közül egyszerre hárman játszhatnak majd az érsekújvári csapatban, a szlovák másodosztályban. Vannak törekvések arra, hogy a Nové Zámky valamelyik extraligás csapat farmklubjává váljon, ez esetben nem elképzelhetetlen, hogy ott is számítanak a magyar válogatott hokisokra. Szabó István elnök a kérdéskörrel kapcsolatban szimpatikus nyilatkozatot tett. "A következő év nagyon fontos a Bp. Stars számára, először indul felnőtt csapatunk a bajnokságban. Ezzel együtt ebben az évben egy célnak rendelünk alá mindent, annak, hogy a válogatott játékosok minél jobban fel tudjanak készülni az A csoportos szereplésre. Büszkék vagyunk arra, hogy az Alba Volán után nálunk szerepel a legtöbb válogatott jégkorongozó."

Az eseményen átadták a szlovák bajnokságban szerzett különdíjakat. Korábban beszámoltunk a sikerről, most fényképpel dicsérjük a három fiatalember teljesítményét. Balról jobbra Nemes Benjámin, Németh Attila és Hardi Richárd látható.

134 komment

Címkék: magyarország átigazolások ob 1 nz stars bp. stars

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"World class ice hockey" - hát, önteltségben nincs hiány...
És nincs rajta sapka...
A sajtótájékoztató utáni foci meccsen(öregek vs.fiatalok)Kangyalék 6:1-re lemosták a tiniket.A gólkirály Svasznek lett 3 találattal.
KCS:a kezdetektől ez a jelmondat!Mi vele a problémád?Ez egy célt ,egy utat jelöl meg.
Nem önteltség,hanem egészséges önbizalom.
Pffff...Németh Pétert az Újpest is akarta...úgy látszik ez sem sikerült nekik...
Szajbert nem is játszott Szapporoban!
Sosi:az 5. Holéczy.
Na legalább nem lesz annyira egyértelmű a bajnokság!!Hajrá volán
A Stars talált valami tehetős szponzort? Ez rengeteg pénz, egyik évről a másikra indulni a felnőtt bajnokságban ráadásul nem is akármilyen kerettel.
ott az új szponzor a mezen: Tata :)
...És náluk játszik a legtöbb újpesti. :)
KCS rója fel az önteltséget... Tényleg túl sokat ittam...
lehet hogy jövöre VOLÁN-STARS bajnoki döntö lesz?
Jah, hogy a Tata a szponzor, ok. Láttam ám a mezen, de azt hittem Kangyal korával viccelődtek. Jaj, de gonoszok lettek volna ;D
Németh Péter és Németh Ádám, ne keverjük össze!

23 Németh Ádám csatár 1987.03.27.

16 Németh Péter csatár 1988.10.15

A Volánban van egy harmadik Németh is, ő Norbert.

www.albavolanhockey.hu
ki keverte őket össze? ismerjük őket, mint a rossz pénzt:-)) Németh Ádám Péter (némó) és Németh Péter (peti). Egy csapatban sokkal izgalmasabbak lettek volna névileg, bár ez eddig a Volánba megvolt:P És tudjuk Németh Norbert a Németh Ádám Péter öccse:-) Mindenkinek minden világos?:D
TATA a szponzor?? Az ad el valamit Magyarországon??
Végre Bp-en is lesz erős csapat és nem kiöregedett szlovákokbol áll! Így tovább, Hajrá Magyar Hoki.!!!
Az UTE úgy egyre inkább úgy tűnik menthetetlen és "transzformálódik" Bp. Starsra.
Személy szerint nagyon sajnálom a Fradit.
A legutóbbi szezon alapszakaszának kanadai táblázatán érdemes megnézni a TOP 15-t.
Sándor Szilárdon kívül nem sok magyar állampolgár található a listán, de az szinte csak ferencvárosi!!!
Kár, hogy úgy tűnik az enyészeté lesz az egyik legeredményesebb hazai hokiklub.Lehet, hogy a szurkolók miatt a stigma rajtuk van, de Hudáktól az összes játékosig csak az elismerés hangján lehet szólni a kitartásukról és a lelkesedésükről.
Egyre halványodó reménnyel, de még mindig arról álmodom, hogy megtartva a lelkes játékosállományukat, valamilyen csoda folytán ők fogják behozni az orosz vonalat a hazai jégkoronba.Fiatal orosz sor és orosz szakmai stáb.
Én is úgy érzem! Amúgy független vagyok jégkrorong szinten. Kéne azért 5-6 erős magyar csapat, hogy a világelit ne múló álom maradjon.
Nem tudom, mennyit ad a Tata ezekért az apró betűkért a Starsnak, de azt jó tudni, hogy - hasraütésszerűn mondom - több 100 Mol és OTP tesz ki egy Tatát, már ha egyáltalán.
www.tata.com/
Lehet, hogy ez csak a tavalyi mez és csak úgy jelképesen rányomták, hogy a meghívott szponzor legalább egy kicsit részesüljön a publicitásból. Jövőre gondolom lekerül a sok csillag, meg szlogen a mezről és jönnek a helyükre a szponzorok logói. Ha ez nem így lesz, akkor egy nagy mecénás lehet a háttérben... Kurkónak van testvére? :)
na igen, és a budapesti logo hogy is kerül a mezre?


Egészségügyi és Szociálpolitikai Bizottság


Elnöke: dr. Szolnoki Andrea SZDSZ

Alelnöke: dr. Havas Szófia MSZP

Alelnöke: dr. Pesti Imre FIDESZ

Képviselő tagok:

Pokorni Zoltán FIDESZ

Szalkai István MSZP

Tüttő Kata MSZP


Nem képviselő tagjai:

Kökény Mihály MSZP

dr. Farkas Tibor MDF

Hardi Róbert SZDSZ

dr. Kornya László FIDESZ

Rácz Béla MSZP


Egészségügyi, és Szociálpolitikai Bizottság Sport Albizottság

Elnöke: Hardi Róbert SZDSZ

(biztos véletlen)

Ha meg nem támogatná azért sírnál...
Na még egy simlis SZadeszes.Mit vártok tőlük ,hűen képviselik a demszkis vonalat,Hánynom kell!
A tata ezek szerint, inkább nagytata!
Úgy látom nemcsak a székely csapatokat szidjátok,hanem mindenkit aki a kialakult status quot veszélyezteti.Én mint csíki drukker csak örülök ,hogy egy újabb erős csapat jelent meg a színen.
A probléma inkább az, hogy minden sportágban több klub között oszlik meg a főváros támogatása, milyen véletlenül, hokiban a Stars zsebeli be az egész összeget...
Pontosan erre gondoltam,egyetértünk KCS.
szolnoki andrea????

tesóóóóó! :))))) vagy nem!
Muki! Mindössze furcsa, ahogy elindult ez a klub és amilyen igazolásaik vannak. Az emberek pedig szeretik tudni, hogy miből (bár az UTE a legjobb példa arra, hogy a pénz önmagában semmi). De te ezt nyilván nem értheted, hiszen Csíkban úgy szeretik egymást az emberek, hogy nem szövetkeznek a néphadsereg csapatával egymás ellen! :DDDDD
Tradiókat és gyökereket viszont nem lehet venni, márpedig fociban is láttuk, hogy a hirtelen feltűnő csapatok milyen hirtelen is tűnnek el. (Stadler, Gázszer)
KCS!

Ezt tudod, vagy mondod?
Azt tudod, hogy a jeget, teljes egészében piaci áron vásárolja az egyesület? (szemben másokkal)
Vagy azt, hogy az edzőkön és egy irodavezetőn túl, senki nem kap egy fillér javadalmazást sem.
És azt, hogy a kötségvetés jelentős részét a szülők saját pénzükből finanszírozzák.
Itt az aparátus nem viszi a pénzt, hanem ha tudja, hozza!
Tudod, vannak akik élnek-halnak ezért a sportért,
És vannak akik megélnek belőle.
Persze az általánosítás, ebben az esetben sem szerencsés.
Javaslom, az ilyen tipusú megjegyzéseidnél is próbálj olyan pontos infókat használi, mint szakmai hozzászólásaidnál.
És még két kérdés: Székesfehérváron ez hogy van?
Ott nem ad támogatást a város?

hokisapu(k)a: Akkor most ezzel a hozzászólásoddal megerősítetted vagy cáfoltad azt a pletykát, hogy a Starson kívül más fővárosi klub nem kap támogatást a keretből?
"a kötségvetés jelentős részét a szülők saját pénzükből finanszírozzák."

Elég jómódú szülők lehetnek, ha tudnak finanszírozni egy felnőtt csapatot, ahol a játékosok profiként (főállásban) jégkorongoznak.
Oli! A KSH adatai szerint a fővárosban akár a 200.000-et is elérheti a havi átlag. Így könnyű! :DDDDDD
Vaze!Ami neked furcsa, az nekem újítás.Habár nem is az ,mert Hc-nál ezt már megcsinálták,nem eredménytelenül.Szintén a Hc a példa,hogy a pénz sokat jelent,ha jégkorongot szerető és eredménycentrikus emberek állnak egy csapat mellett.Az Utét jégkorongból élő emberek írányítják,tehát megélhetés elsőrendű cél és másodlagos az eredmény.Pl.SK vezetősége.
A katonacsapat és székely csapatok viszonyáról-szerintem-neked halvány lila gőzöd sincs,azért írogatsz ilyen magabiztosan.
Az szerintem magánügy, hogy ki mire költi a saját pénzét. Viszont nyilván a Stars is el kell jusson oda hosszú távon, hogy ne a szülőktől függjön a költségvetése, mert amint a személyes érdekeltség megszűnik, a pénz odalesz.
Muki76: Neked meg az Újpest viszonyairól nincs halvány lila gőzöd sem, úgy látom.
kerusz!Igazad van.Amit az Utéról írtam,azt Ute fórum ról vettem át.
kerusz! A szponzor pénzét is arra költi, amire akarja, ez csak egy szar poén volt, amit ráadásul könnyű félreérteni. Szal szerintem a Stars túllépett azon a kereten, amit egy "tehetős szülők összedobjuk" típusú büdzsé jelent. Pusztán a szponzorra lettem volna kiváncsi, egyébként örülök a stars-nak, még ha Újvárosból is visznek el embereket és erősebbek is lesznek nálunk, kellenek az erős csapatok.
Muki! Amikor elvett aranyakról és általában a sérelmekről van szó, kevésbé összetett történeteket szoktam hallani, de mesélj! ;)
Majd máskor mesélek.Az elvett aranyak csak a felszín.

Azért ,mert elviszik a játékosaitokat nem ők a felelősek,hanem a klubjaitok ügyetlen vezetése.
A hazai jégkorong élet 100 éve erről szól.Kevés a játékos,ezért nagy a játékosok évről- évre történő vándorlása!Most egy "új"pesti(újpesti)csapat tűnt fel a palettán,ez még látványosabb mozgást okoz.Min csodálkoztok?
Hogy a pénz,honnan van?!Ezt még a helybéli szülők elött is titkolják.Akik egyébként,csak nagyon kisszámban mondhatóak tehetősnek.Őszintén a nem mindegy???!A gazdasági és politikai életben óránként lehetne feltenni ezt a kérdést.
Mondtam, engem nem zavar, ha elvisznek játékost, adott esetben érthető, másikban kevésbé, harmadikban elfogadhatatlan, de ez benne van, a normális ügymenet része...
Nem szorosan ide tartozik, sot OFF de sorsoltak a Kontinentalis Kupaban. Errol nem lesz par poszt? Pikans modon a DAB osszekerult a csikkal. Engem kifejezetten erdekelne es most ugyis pang a hirpiac
basszus nem hiszem el!bárhol lenne tehetős ember, nem mindig 100% h egyenes úton van a pénz vagy a támogatás egy csapathoz....de ha a ti kedvenc csapatotokat támogatná egy tehetősebb szponzor egyértelmű h nem sírnátok!! amugy nem biztos h Harditot jon be minden pénz...Kangyalnak szerintetek nincsenek ismeretségei vagy mi?? én attól hányok h ti nem tudtok pozitívan nézni a dolgokra és mindenbe csak a protekciót és a "hátsó ügyeket" látjátok....
amugy pumpaljak csak a lovet a csapatba, engem meg az sem erdekel honnan jon a cash, de nekem most ugy tunik az eredeti koncepcio (kioregedett junioroknak legyen jateklehetoseg) hatterbe szorul (kapcsibol csak a 3-4. sor juthat, ez a 10 jatekos nyilvan nem a negyedikben fogja nyomni, bar 2 kapus van) Bar ha nem jon legiossor megvalosulhat. Minimum az elodontobe varom a starst, kezdodjon mar a szezon!:)
Engem spec az sem érdekelne ha maga don Vito Corleone rakná a pénzt a Stars-ba. Személy szerint örülök, hogy egy -első ránézesre- erős csapattal bővül a bajnokság.
Most vettem észre a mez márkáját. Ezt a márkát a Szuperligában láttam csak eddig.
Tényleg!A DAB kontra SC, Konti Kupa megérne egy misét!:))Mármint a blogon.
van egy olyan érzésem, hogy a DAB-SC kontinentális kupa meccs interliga (vagy OB1?) meccs is lesz egyben.
Nem értem mi a probléma a támogatók körül!? A Stars honlapján ott vannak (Többek között Budapest és Ferencváros Önkormányzata, ELMŰ, Főtáv Zrt.). Csupa-csupa piaci viszonyok között működő, a politikával még véletlenül sem szóba hozható szervezet...
Hokisapuka!

Mindenki tudja,hogy a fővárosban a starsra írnak ki pályázatot!!Pár éve pl csak ők kaptak 15 milliót a másik 4-5 Bp-i klub semmit!! Ez nem szép a többi csapattal szemben .Ha jól emlékszem a fórumon tillasz már írt erről!!De igazából csak kicsit zavar ez a kiutalás …..,az jobban zavar,hogy mindenkit hülyének néztek!Amúgy jobb mintha az szdsz-esek lenyúlnák a pénzt
Rock me Amadeus 2008.06.15. 09:22:53
na igen, és a budapesti logo hogy is kerül a mezre?

Egészségügyi, és Szociálpolitikai Bizottság Sport Albizottság

Elnöke: Hardi Róbert SZDSZ

(biztos véletlen)

jasek 2008.06.15. 10:01:31
Na még egy simlis SZadeszes.Mit vártok tőlük ,hűen képviselik a demszkis vonalat,Hánynom kell!

Nekem csak ezzel van a bajom....:(
Van, akit a személyes összefonódások zavarnak, van, akit az, ha ezt szóbahozzák. Hát, nem vagyunk egyformák.
nem az zavar h szoba hozzák hanem h mindenkinél szoba lehetne hozni...de ahol sok a pénz és esetleg tényleg a hokira forditjak akk az a baj, hogy honnan is van, és ha nincs akkor az a baj h miért nincs??...
Azt kéne megérteni, hogy a hokira költött városi pénzért budapesten több klub is verseng, akárcsak más sportágak esetén. Csak míg más sportágakban a pénzt szétosztják a pályázó egyesületek közt, addig Pesten a Stars kap, a többiek meg nem. És itt a kellemetlen véletlen, hogy a sport albizottság vezetője Stars-közeli. Ez a baj.
Skate,

starsos témákhoz Kong néven kellene hozzászólnod, úgy ismernek. :)
egy időben amikor a stars meg nem létezett nyilvan az ute es a fradi is kapott max nem váltották be a hozzajuk fuzott reményt és ezért jutott a starshoz a pénz. és Hardi se ebbe a tisztsegbe született és a stars se azota létezik amiota a föld kerek...ugyh nyilvan nem veletlen kapja a stars a penzt...
Persze, hogy nem véletlenül - hát éppen erről beszélünk.
Szerintem az sem elegáns, ha egy másik klub alkalmazottja ennyire erőlködik.
Szerintem meg az IRL-es célzások nem elegánsak egy fórumon.

De ha már: nem vagyok egyik klub alkalmazottja sem, a Volánnak szurkolok és a lehetőségeim szerint igyekszem segíteni is a klubnak például a honlap szerkesztésével. De ugyanúgy a saját pénzemen megvásárolt bérlettel állok a lelátóra a csarnokban, mint bárki más és ugyanúgy lehet véleményem is szerintem mint bárki másnak. Ha a Volán honlapján írnék egy glosszát, na, az nem volna elegáns.
KCS:A bérletes duma,az kemény...:)))
KCs neharagudj de ne érzed magad néha icipicit sovinisztának? Hát persze hogy nem mert ahhoz önkritika kéne ami nincs. Minden király amit a Volán csinál és minden sz.r amit más csapat. Mind1 csak a kezemet fárasztom feleslegesen mert úgyse jut el az agyadig, mit akarok...
zuglozolee: Még igazad is lehetne, ha most éppen nem a többi fővárosi csapatot éről méltatlan hátrányról beszélnék. Amit én felhoztam témát, ahhoz a világon semmi köze a Volánnak, kár, hogy ezt Gromov és Te sem érted.

Arra próbálok utalni, hogy ha a magyar hoki érdekeit nézzük, akkor látnunk kell, hogy egy gyökértelen pesti csapat preferálása a fővárosi sporttámogatásnál a tradicionálisakkal szemben csak azért, mert a vezetője közel van ehhez a pénzforráshoz felettébb aggályos. Ez az FTC, az UTE, a Skorpiók számára komoly probléma, nem a Volánnak.

Egyszerűbb engem személyemben támadni, mint ezen elgondolkozni, nem is vitás.
Szerintem még mindig jobb így, mert ha a gyereke nem játszana ott akkor se ez, se a többi csapat egy fillér támogatást nem kapna (ahogy ennek a politikai erőnek a sporthoz való hozzáállását ismerem). Így legalább egy erős budapesti csapat lesz. Nem szép dolog, de egy közhellyel élve az élet nem fair.
D. Gromov: Egy kis pontosítás, a Tata az árbevétele alapján kb 3* akkora mint a Mol. Közép-Európa egyik legnagyobb olajipari cége nem is olyan kicsi :)
Amúgy meg a mai politikusoktól nem kell sokat várni, ha valaki talál nekem 20 becsületes embert a parlamentben kezet csókolok neki :P
veldhuis 2008.06.15. 15:03:52
Nem értem mi a probléma a támogatók körül!? A Stars honlapján ott vannak (Többek között Budapest és Ferencváros Önkormányzata, ELMŰ, Főtáv Zrt.). Csupa-csupa piaci viszonyok között működő, a politikával még véletlenül sem szóba hozható szervezet...

Jó, hogy mondod:
www.ferencvaros.hu/kepv_test.php
na ki van ott középen?
Ferencvárosnak a kápmegyeri csapathoz sok köze van ám:)
Kedves KCs!

Egyszer a Volán is elindult a nulláról!
Szerinted akkor, volt egy feneketlen és kifogyhatatlan pénzes zsákja?
Nem!
Ismerősek az alábbi szavak?
„A fővárosban 1970-ben alakult meg a Bp. Volán SC hokiszakosztálya, amely egy fiatal KSI-s csapatra épült. Igazoltak játékosokat hozzánk, és úgy szerepeltünk 1976-ig. A Volán tröszt vezérigazgatójának testvére volt a Fejér megyei tanács elnöke. Építettek egy nyitott pályát 1977-ben, a pesti csapat leköltözött, Székesfehérvári Volán néven szerepelt tovább. Gyakorlatilag teljesen ugyanabban az összeállításban. Ebben az időszakban gerincsérülés miatt már nem játszottam. A Sport Clubnál dolgoztam Grosics Gyula elnök mellett,”
Szerinted, honnan volt a pénz?
Az-az EMBER, akitől ezek a szavak származnak, élt a lehetőséggel, és most nem csak Te vagy büszke Rá. Nekem, a példakép!
Tudod, így működik a sport Magyarországon. Ha működik!
Emlegetsz budapesti csapatokat. Ők éltek a lehetőségekkel?
Nem az én tisztségem megítélni!
Szerinted nem voltak (vannak) adva a lehetőségek a számukra. Akkor miből működtek?
Hogy kik a szponzorok? Amikor publikussá válik, Te is megtudod.
Azt nem ígérem, hogy Te leszel az első.

a Stars honlapjáról már le is kerültek a "támogatók"? Én már csak google révén látom...
Talán az a különbség hokisapka, hogy Fehérváron egy csapat van.
Végre lesz jó csapat pesten is! Nagyon unalmas volt már az Ute,Fradi,folyamat kikaptak nagyon! Nem ellenfél egyikse! Talán a Stars,kicsit jobban megizzadunk tőlük! Hajrá volán!!!
hokisap(u)ka:

Még mindig nem érted. Örülök, ha a Starsnak sok támogatója van, legyen minél több jó csapat Pesten, ahol minél több gyerek tud jó edzők keze alatt fejlődni.

De ez független attól, hogy a Stars bezsebeli a többi fővárosi csapatot is - elvben - megillető pénzt, kihasználva, hogy közel van a tűzhöz.

Ha minden más csapatsportágban szét lehet osztani ezt a pénzt, a hokiban miért nem? Erre válaszolj már, légyszi.
"Rock me Amadeus 2008.06.15. 19:51:18
a Stars honlapjáról már le is kerültek a "támogatók"? Én már csak google révén látom..."

Ott van az, csak egy kicsit jobbra kell menni!

Még egy dolog: azért az elég érdekes, hogy egy gyakorlatilag 4-5 éve újpesti illetőségű csapat a IX. kerülettől kap támogatást (tudom, tudom, az egyesület hivatalosan ferencvárosi bejegyzésű), míg az a gárda, amelynek köszönhetően az egyetlen olyan budapesti kerület lett a kilencedik, amelyet széles körben ismerhetnek a világon, egy fillért sem lát (jégkorong szinten...).
Ha ott hokizna az alpolgármester úr fia, biztos kapna...
KCS:"Még igazad is lehetne, ha" a Volán nem lenne kiemelt, a többi Magyarországi csapat rovására.Egy csapat a Volán miatt nem lesz a legjobb négy között."Ez az FTC, az UTE,... számára komoly probléma, nem a Volánnak."
Kcs: biztos a szlovak bajnoksagba a kulondijat is azert kapta mert Hardi a neve....
Ha azt tudod, hogy ferencvárosi bejegyzésű az egyesület, akkor azt is tudhatod, hogy mint az UTE-nak a Pólus, úgy a Starsnak a Lobogó utcai jégcsarnok az egyik utánpótlás bázisa.
Ez pedig a IX. kerületben működik és az önkormányzat működteti.
Hát ezért van fent, mint támogató.
Egyébként igazad van, hiszen akkor az UTE honlapján a legnagyobb támogatóként, fent kellene lenni az Állam Bácsinak, mert ő adott egy egész jégcsarnokot, és még finanszírozza is.
KCs!
Én vagyok a hülye! Miért is reagáltam?
Erről jut eszembe, igazak a pletykák, hogy az UTE a jégcsarnok fennállása óta nem fizetett az államnak egy fillért sem a bevételéből? Talán ezért hullottak fejek a vezetőségben? Talán ezért nem lesz jövőre csapat Újpesten? Nagyon nagy a csend ez ügyben...
Itt egy csomó sértett, alapjaiban csalódott ember siránkozása folyik.
Van a bejegyzéssel kapcsilatban is érdemi hozzászólás? Nekem lenne, de még Kerusz sem ír be ebbe a közegbe, pedig élete...
És evvel a tiszteletem egy kis része az övé.
És a fehérvár környéki villák privatizálásával mi a helyzet?
Jaaa, a Lobogó utca! hogy lehettem, olyan hülye, hogy elfelejtettem!? Ez ugye az a Lobogó utca, amit még a Fradinak ígértek, aztán egyszer csak bejelentkezett rá egy noname csapat, és persze meg is kapta?

Félre ne érts! Nem szurkolok, mert nem szurkolhatok nektek. Ettől függetlenül semmi bajom nincs azzal, hogy lesz egy újabb csapat, mert ez a jövő útja, nem a bukaresti. Viszont, ha a kezdeti terveket nézem, most meg azt, hogy gyakorlatilag egy komplett csapatot igazoltok, tehát az eredeti koncepciótok úgy bukik, ahogy van, akkor elgondolkodom, hogy mit is akartok ti valójában. És bevallom: semmi jó nem jut az eszembe...
Csak a pontosítás kedvéért!
A Bp STARS azért alakult, mert a Fradi utánpótlás nevelése elemeire esett szét, majd megszünt.
Hogy ez miért történt meg 2001-ben, ezt én nem tudom.
Így aztán ez az állítás - mondjuk azt - nem pontos.
Egyszerűsítsünk! A Bp. Stars azért alakult, mert két ember összeveszett. Ezek után - valóban - azért maradt életképes, mert a Fradinál továbbra is elhanyagolták az utánpótlást, amely végül meg is szűnt. Ezután viszont, legalábbis a sajtóhírek szerint, a Bp. Stars együttműködött a Fradival, majd februárban kitalálta, mégis inkább egyedül megy tovább.

Ennyi a sajtó alapján, így ez sem biztos, hogy 100%-ig megfelel a valóságnak.
. Gromov 2008.06.15. 17:27:23
Szerintem az sem elegáns, ha egy másik klub alkalmazottja ennyire erőlködik.
Hát igen.Ez sem elegáns Mr.Gromov.Én úgy látom,hogy nem akarjátok belátni azt,hogy nem a Stars-al van bajunk hanem azzal ahogyan nyomul a többi pesti klub
kárára minden szinten.A többiek hátán megy előre...
veldhuis!
Nem ez a valóság, de nem tisztességes, földön fekvőbe rúgni!
A Stars utánpótlás klub ezidáig is az.
Idén a serdülő 20 góllal verte a 2. helyezettet...
Ez nem pénz kérdés, csak a szülőknek, mint bármely csapatban.
Kinek csípheti a szemét, hogy felnőtt csapat is indul, szigorúan a játék kedvéért, link origóra, keresd meg!
hokisap(u)ka!

Akkor mi az igazság? az sem tisztességes, ha homlokegyenest mást teszünk, mint amit elterveztünk, majd lapítunk, mint a sz@r a fűben...
A 20 gól erős túlzás. Igaz, vitán felül áll, hogy teljesen megérdemelten lett bajnok serdülőben a Stars, a játék minden elemében felülmúlták a kapusát nélkülöző Volánt. Ugyanakkor egyedül a Volán-serdülő volt az, amelyik pontot vett el a szezonban a Starstól, és ha nincs azon a meccsen egy a műhiba határát súroló bírói tévedés, akkor nyer is a Volán.

Ettől függetlenül a Stars magas színvonalon neveli az utánpótlást, és jó, hogy elindul a felnőttben, de ez nem ok arra, hogy homokba dugjuk a fejünket.
Jasek!
Te komolyan gondolod,hogy annak a helyzetnek amiben a Fradi, meg az UTE leledzik, a STARS az okozója?
Nem kellene, mindenkinek először saját háza táján szét nézni?
Ez a legegyszerűbb mególdás. Áttolni a felelőséget másra.
Csak ezzel az a baj, hogy ettől semmi sem változik!
Nem okozója,DE kíméletlen kihasználója a helyzeti,és anyagi fölénynek.lásd utánpótlás "nevelés",köszpénzek lenyúlása stb.
erről a ki-ki hátán megy előre dumára 2 dolog jut eszembe:
1. azért itt évtizedeken keresztül az Újpest minden állami támogatást megkapott más kárára is. Ennek a hozadéka a mai napig érezhető, mert szinte az egyetlen klub, amelyikről nem hallottam a gengszterváltás óta, hogy anyagi gondjai lennének. Sajnos ezt nem sikerült a hokiban aranyérmekre váltani...
2. Az egykori Dunaferr is jóval kedvezőbb körülményeket biztosított az újvárosi hokinak, mint fejér megyei riválisának a kissebb szponzorok. Majd kivonult a vasmű és majdnem összeomlott a kártyavár.

Számomra ennek két tanulsága van: Amennyiben olyan a lobbid, hogy pénzt (v. más támogatást) kapsz úgy kell gazdálkodj vele, hogy minél eredményesebb légy. A másik, hogy ha amíg elapad a forrás biztosítsd magadnak a továbbléthez szükséges casht.
KCs!
Ha már gonoszkodsz: 17-2, meg 7-2, az pont húsz közte!
hokisap(u)ka
Tények azok tények.Az is tény hogy nem láttam még csapatot a döntetlennek annyira örülni amennyire a stars serdülő örült a volános döntetelen után.
Én meg annak örültem, hogy volt egy csapat, akikkel szoros, jó mérkőzéseket játszhattunk!
geriszu, mit értesz a gengszterváltás alatt? Csak hogy pontosítsuk az állításodat...
gengszterváltás=rendszerváltás
zsilett 2008.06.15. 20:33:28 : éppen azon gondolkoztunk szombaton a Kamaraerdőben F.Kapussal, hogy vajon ki lehet a jelenlevők közül Zsilett... :D
hokisap(u)ka: tudom, hogy normálisan ez az értelmezése, csak akkor a kolléga úr téved... :-(
Kedves Jasek!

Azt is tudod, hogy csak azért 20 a gólkülönbség, mert a 3. harmadban azok is a jégen voltak, akik a bajnokságban addig nem kaptak lehetőséget?
Hogy sikerélményük legyen, igaz az utolsó percben gólt is kaptak:)94-esek.
És elötte levő évben Fektivel stb. ugyanígy kikapott a Volán? Nem?
Ezek tények.Az is tény, hogy jó csapat az Alba meg a Dunaferr is. Az Ute elamortizálódott.
Utánpótlásban a MAC-on majd elcsodálkoztok. Biztos Jó a szponzor...:)
A zte meg lehet a legjobb lesz.

Zsilett
Remélem szoros,küzdelmes mecceket látunk a következő bajnokségban!A ZTE melyik korosztályára gondolsz?
Szerintem a kölyökre,de menjünk az utánpótlás fórumra mert nem idevalók vagyunk,
ČEŠI, DO TOHO!

Hogy abszolút OFF legyek! :D
Kedves Kerusz!
És mire jutottatok személyemet illetően?
zsilett: teljes tanácstalanságunk megmaradt... :(
kerusz, nem csak a hokira gondoltam.
persze biztos tudsz mondani olyan időszakot, amikor kevesebb volt a pénz.

Engem csak az zavar, hogy a sok 100x millióból miért nem lehetett felépíteni egy jól működő klubot. De erre Te pontosan tudod a választ! Engem csak zavar...
És így nem is problémázok, ha esetleg most a starsnak jut több, csak építkezzenek megfelelően!
Amadeus:Hokisap(u)ka=maga az elnök!!!!!
Én sem tudom ki lehetsz, de ami késik, nem múlik, és hála istennek tévedtem Veled kapcsolatban.
Szóval..., elnézést, ha sértő lettem volna.

Kerusz:szerintem Zsilett egy szakállas 3 gyerekes apuka.....
dopili: Ugyan, mit keresne itt Sólyom László? :)

Zsilett, Hokisapuka: Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulnék hozzátok, hogy ezt a korosztályt inkább ne firtassuk a Stars-nál. Ahogy 2001/2002-ben feltöltöttétek, az igazán nem mondható etikusnak...
Örvendetes arra gondolni,hogy a fiatal Stars-osoknak lesz hova felnőniük, tegyük össze a kezünket,hogy minden klub hasonlóan tudjon gondoskodni az utánpótlásról, mert sajnos ezért van ma is kevés játékos.
(Zsilett egy mellékszereplő a Dumb és Dumber-ben :P)
Sztem ez nem a Tata, hanem a Tata Consultancy Services: www.tcs.com (ami amugy egy icipici, fuggetlen resze annak a nagyTatanak, aminek az auto egy masik kis resze a 80 egyeb agazat mellett.)
Ezt a fovarosi tamogatas - dolgot eppen nem ertem, de ez a bp-i duplacsavar: itt a keruleti onkormanyzatoktol is kaphatnak a csapatok tamogatast. Sot, klubszinten inkabb ez a bevett tamogatasi forma. Az pech, hogy a Fradi epp Pesterzsebeten talalt szallast, ami a fovaros egyik legszegenyebb kerulete.
Gyerekek nem lesz itt semmi baj várjatok majd 2010-ig és Kandolka László (Fidesz polgármester jelőltje)megmenti majd Győzikével a Ferencvárosi Torna Club-ot.
Gyerekek ez szánalmas!
Végre jön valami, amitől nagy Pestiában is lehet normális hoki, erre megy a nagy fikázás... Miért kéne a Fradit támogatni? Évek óta haldoklik (nem csak a hoki), csak a játékosok lelkesedése tartja életben, nem valószínű, hogy rövid távon változás lesz. Az UTÉ-nél meg hiába van évek óta pénz, nem mennek vele semmire.
Ez a gyökérnélküliség-emlegetés meg baromság. Ilyen alapon a Volánnak nem kéne "örökös" bajnoknak lenni, mert a kilencvenes évek közepéig jórészt csak pesti csapatok nyertek.
A lényeg, hogy induljon el idén a Stars normálisnak tűnő csapattal, aztán meglátjuk, hogy sikerül-e nagy csapatot építeni, vagy marad az újpesti modell...
Bocsi: Lehet, hogy Salgótárjánt ....!!! Még gondolkodnak rájtá!?
geriszu!

Remélem tudod, hogy óriási butaságot mondtál és mea culpázol egyet.
A jégkorong annyira mély válságba került, hogy 2000-ben felnőtt csapatot sem tudott működtetni, sőt majdnem megszünt a szakosztály!
Ha nem tudsz valamit olvasd el az utehokin a történelem részt mielőtt ilyen butaságokról beszélsz. Arról nem is beszélve, hogy a felépített jégcsarnokot fél évig bezáratta az állambácsi (gyurcsányka).

1998-ban a labdarúgó csapat 2 nap híján csődbe ment, amikor jött egy tulajdonos és megmentette. Az első klubok egyike volt magyarországon az Újpest, akinek a szó szoros értelembe véve tulajdonosa lett.
Végigolvasva a kommenteket arra jutottam, jó lenne egy-egy post valamennyi OB I-ben szereplő csapat történetéről, amit a bennfentes kommentelők kiegészíthetnének. A magamfajta kivülálló csak kapkodja a fejét a rágalmakra és nem tudja, kinek van igaza. Vagy tények nincsenek csak érzelmek?
Akkor ittvan egy, Muki, mielőtt a sárdobálók végképp elsüllyesztenék KCS igazságát. Ezt akkor írtam, amikor a blog az első érdemtelen (vagy tájékozatlan?) benyalását ejtette a sztárok hátulján:
legar 2008.02.21. 18:53:20
Itt kérem az a gond, hogy két dologról van szó és a cikk összemossa őket. A STARS múltja igen dicstelen, mert indulásakor elcsábította a többi csapat teheségeit, tönkretéve az ottani nevelő munkát. Gyakorlatilag ettől kezdődik a magyar jégkorong utánpótlás mélyrepülése, ami oda vezetett, hogy ma a sportág közel sem tud kitermelni annyi jó játékost, amennyi a felnőttbe kell. Amellett, hogy ez az egyesület gyűjtötte össze a leggazdagabb szülőket, 4 évre ellopta a főváros teljes - évi 16 millió forintos - támogatását is, melyet a jégkorong utánpótlásra szánt (talán idén már más lesz a helyzet). Meg nem valósult sportosztályokat hirdetett 4 kerületben és ott is lecsókolta a támogatásokat (emiatt pl. az UTE csak a fele támogatást kapja a korábbi egymilliónak, saját szülőföldjén). Ebből és a csarnoképítés körüli gyanús ügyletekből tellett, hogy a gyerekek jóval optimálisabb körülmények között fejlődjenek, mnt bárki más jégkorongozó ebben az országban. Így tényleg ügyes játékosokat neveltek, de nem az utcáról, mint a többi egyesület és korántsem a valódi tehetségeket, hiszen azokat csak kezdetben keresték, utána csak sajátjaikat futtatták. A hazai utánpótlás és köztük valójában a több játéklehetőség és az erősebb ellenfelek teszne különbséget. Mindez azonban csak arra volt elég, hogy 5-6 gyereknél elérjenek egy olyan szintet, hogy külföldi klubokba befogadják őket. Na most a néhány ügyes gyerek soktízmilliós bekerülése áll itt a nulla forintos tömeggel szemben, amelyben elvesztek a hamvába holt náluk nagyobb tehetségek.
Mindez frusztrációs ok.
Ettől függetlenül derék dolog, ha valaki hazai csapat OB I-es indításán gondolkodik.
Kedves legar!
Ha jól értem soraid logikáját, itten jelentős kritikát fogalmaztál meg úgy a bloggal, mint velem szemben. Ezzel semmi baj nincs, biztosíthatlak, jól bírom, és nem vagyok sértődös.
A hangnem viszont méltatlan mind a jégkorongbloghoz, mind annak olvasóközönségéhez. Tehát nem utolsósorban hozzád is.
Bármilyen konkrét kérdésben hajlandó vagyok kérdéseidre válaszolni, vitatkozhatunk érdemtelenségről, tájékozatlanságról, hibáról, tévedésről, de a benyalás feltételezését visszautasítjuk.
Várom tételesen érveidet, hiszen sok lehet belőlük, ha egyszer azt írtad, hogy ez volt első. Idézz tőlem bátran, vedd elő a cikkeket.
Hogy szavaiddal éljek (és akkor ezt hagyjuk is el végre): Lássuk a benyalást!
Intzoglu...Kammermann igazi ősmagyar nevek. :)
Az eszem megáll... Komolyan, defó... Nem kellene a bányászbéka szintje alá süllyedni.
Kedves F. Kapus! Először is elnézést kell kérnem Tőled, valóban erősen fogalmaztam, amikor a blog teljesítményét mnősítettem az ominózus február 18-ai sztársz-cikk kapcsán. Mentségemre: ez annyira egy megrendelt sajtótermék tényét sugallta számomra, hogy mi egyebet is gondolhattam volna. Mostmár tudom, hogy itt mindössze egyszerű tájékozatlanságról volt szó. Csak egy forrásból táplálkoztál és mindent elhittél. Amiket pedig anno leírtam és itt fentebb megemlítettem, azok bizony tények. Ezeket minden magyar jégkorong-barát ismeri, akik átélték a 2002/2003-as évek utánpótlás-történéseit. Mikor nagy emberek visszamenőlegesen gyártják legendáikat, mindig elfelejtik: a dolgok mindig mások szeme láttára történnek, akik nem felejtenek. És ha nagyon elfajul az önajnározás, előbb-utóbb meg is szólalnak. Tehát a blogot minősítő árnyalatlan kijelentésemért megkövetlek, de a lényegi tartalom nem rólatok szól, hanem egy csapat valós előzményeiről. Ezek az előzmények dokumentálhatóak jegyzőkönyvekben (szövetségi közgyűlés, Iharos-alapítvány) és tovább gyűrűzhetnek az UTE és az erzsébeti jégpálya építése, használatba vétele körüli eseményekben. Hidd el ezúttal nekem, hogy az eddigi többi hozzászólásban általad nem kifogásolt szerzők tollából származó minősítő jelzők nem alaptalanok.
Kedves legar! Ha ennyire rossz a véleményed a Starsról, miért hoztad át a gyerekedet pár éve?
Kammermann Csabit nem bántani, egy baja van csak, hogy ősfradista.
Szeretném felhívni a bloggbeírók figyelmér arra, hogy néhány ürömi és debreceni jégkorongozó és főleg Bánk-középső jégkorongozókat érintő kérdésekben szólaljanak fel a szülők, mert igazságtalanság érte a magyar jégkorongot, nem is beszélve, hogy Bánk-alsón, ahol tó sincs, egyenesen , nevén nevezik a gyereket," CSALUNK" nincs tavuk, tehát be se fagy.És ez nem fer.Baktalórándházi játékost nem sikerült igazolnunk azt ellopta az UTE, és a Mac" ezek után a mezükre olyan szponzorok voltak írva,hogy el sem tudom olvasni... Ferdén álltak a szerzemények?Talán sdfrt?
Jobbak a körülmények, mint Bánk-középsőn , meg Patakhossz-nál is, de ez tűrhetetlen pénzügyi tranzakciók eredménye lehet!
Mi az egyik legjobb hokicsapot termeltük ki az utánpótlásban, azért, hogy az "A" csoportban a felnőttek benn maradhassanak,mert igaz , nem ürömi és Bánki tó középső játékosokból áll egyenlőre a válogatott, de ezt a folyamatot megbénította egy Baktalórándháza, "nagyon gyenge" nincs jegük!!Természetesen, ha addig nem viszik el zűrös pénzügyi attrakciók által szponzorált jobb körülmények közé kerülő jégkorongozóinkat, akkor azt a 3-5 évet, ami kimaradt a felnőtt bajnokság permanens szinten tartását illetően, mi mossuk kezeinket!
Ellopták a játékosainkat!!!!

Na hát ez az!!!!:)
Minden edzőnek, játékosnak, drukkernek, Kerusznak, F.Kapusnak és kollégáinak, minden csapatnak, szurkolónak! Jó nyaralást!
Ennyi volt!Megszűnt zsillett, mint net okostojás.

"Minden edzőnek, játékosnak, drukkernek, Kerusznak, F.Kapusnak és kollégáinak, minden csapatnak, szurkolónak! Jó nyaralást!
Ennyi volt!Megszűnt zsillett, mint net okostojás."

Nagyon hálásak vagyunk Neked ezért. ;)
ducks, ezúttal alaposan melléfogtál!
süti beállítások módosítása