HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nem lesz magyar–román liga, csak OB 1

2008.06.05. 21:45 F. Kapus

Ahogy szerda reggeli írásunk alapján valószínűsíthető volt, léket kapott a magyar–román közös liga ügye. Egyre nyilvánvalóbb, hogy magyar bajnokságot nézünk szeptembertől, két vendég együttessel. Kérdőjelek azonban még bőven vannak.

A Nemzeti Sport online verziója adta hírül elsőként, hogy befellegzett a kétországos kvázi-interligának. Rögvest az értesülés nyomába eredtünk. Az első telefon után kiderült, a hivatkozott cikkben foglaltakkal ellentétben nem az MJSZ, hanem a liga döntött úgy, nem várja meg a román szövetség következő közgyűlését. Mivel a közös bajnokság tervéről is a liga tárgyalt magyar részről, ez a lehetőség az ő kezükben volt.

Radványi Róbert ligaelnököt kértük, foglalja össze a történteket: "Június 9-én, hétfőn nem ligaülést, hanem végső megbeszélést tartottunk volna a közös magyar–román ligáról. A kialakult helyzetben úgy döntöttem, tovább nem lehet várni. Nem lesz közös liga, mert nincs miről egyeztetni, a másik fél tárgyalóképtelen. Az MJSZ által meghatározott május 30-ai végleges határidőig mindenki jelentkezett, aki a magyar bajnokságban akar indulni. Tőlünk Nyugatra végleges versenynaptár van mindenhol. A románok által adott újabb határidő olyan távoli, hogy nem tudjuk kivárni. A magyar jégkorongsport nem akar beszállni a román szövetség személyi harcaiba. Amikor rend lesz odaát, akkor tárgyalhatunk újra az idei tervekről. Sokan a szemünkre vetették, túl engedékenyek vagyunk. Biztosítok mindenkit, ezúttal határozottak leszünk."

Lévai József, az MJSZ versenybíróságának elnöke arról tájékoztatta a jégkorongblogot, hogy az eredeti tervekben szerepelt nyolc csapat határidőre, szabályosan benevezett az OB 1-be. Tehát az SC és a HC Csíkszereda is jogosan tagja a mezőnynek, míg az Alba Volán két csapatot indít.

Sok nyitott kérdésről kell még beszélni. Az utóbbi héten elterjedt szóbeszéd szerint a Steaua elnöke és a román szövetség vezetésére pályázó körök azzal fenyegették a csíkszeredai klubokat, főként a HC-t, hogy minden eszközzel megakadályozzák indulásukat a magyar bajnokságban.

Kurkó János, a HC fő támogatója, a román szövetség elnöki posztjáról lemondott sportvezető véleménye: "A román szövetség alapszabálya megengedi, hogy bármely román csapat bármely más bajnokságban elinduljon. Ez a fenyegetés nem reális. A problémák eddig is a mérkőzések időpont-egyeztetéséből adódtak. Ha terveink valóra válnak, ez sem jelenthet gondot a következő bajnokságban."

Érdekes, vajon mi lesz a külföldi csapatokra vonatkozó 3 millió forintos hozzájárulás ügyével. Erről jelen pillanatban hatályos MJSZ elnökségi határozat van. Az is igaz, hogy amíg csak a HC és az SC Csíkszereda indulásáról volt szó, addig ez az összeg nem merült fel. Mivel úgy tűnik, az eredeti forgatókönyvhöz térnek vissza, nem egyértelmű, mi lesz a különdíj sorsa. Erről a jövő hétfői elnökségi ülésen dönthetnek.

A helyzet tovább bonyolódhat, mivel információink szerint a Gyergyószentmiklós is szeretne elindulni a magyar OB 1-ben. Ők korábban a pluszköltségek eltörlését határozták meg szereplésük feltételéül. Esetükben látni kell, a megadott végleges határidőig nem jelezték az MJSZ-nek indulási szándékukat, nevezésüket nem adták be.

Összefoglaljuk a lehetőségeket. Ami biztosnak tűnik, az a nyolccsapatos alapszakasz. Hat magyar klub indulhat: Alba Volán 2, Dunaújváros, FTC, Miskolc, NZ–Stars, UTE, valamint két erdélyi: HC és SC Csíkszereda. Kőbe vésett tény, hogy az Alba Volán EBEL-csapata szabadkártyát kap az elődöntőbe, tehát az előző felsorolásból három csapat mellett lesz a legjobb négy között. Hétfőn két komoly döntés vár az elnökségre. A Gyergyószentmiklós indulása és egy régi terv ügye. Nem akármi: a junior válogatott versenyeztetése az első osztályban szeptembertől a decemberi világbajnokságig. Ez utóbbi témával holnap részletesen foglalkozunk. Összességében három lehetőség áll előttünk: a jövő évi bajnokság 8+1, 9+1 vagy 9+2 csapatos lesz.

Az MJSZ álláspontja az, hogy június 9-én végleges megoldás születik. Határozott szándék ez. A magyar jégkorong érdeke sem kíván mást.

36 komment

Címkék: magyarország bajnokság ob 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helyes. Jobb is így.
Már megint egy estébe hajló ülés lesz, az már tuti!
Végre egy határozott döntés!!!Gratula hozzá a szövetségünknek!!!Ők jönnek ide,hogy legyen közös bajnokság,és még őkakarják diktálni a feltételeket.Vitz!!!Mondjuk kicsit tördeltem is a kezem ,hogy az igen híres,neves steaua nem jön,akinek akkor volt utoljára jó csapata ,amikor még berendelhette székelyföldről a magyar játékosokat:)))Gyergyót sem értem!!!"Határozzák meg" Én a helyükben talán így fogalmaztam volna:Tisztelt Magyar jégkorong szövetség! Azzal a kéréssel fordulunk önökhöz!! Nem mindegy ugye?:))Nem gondolom ,hogy a Volán Bármit meghatározna az EBEL-ben ,hogy elindul.Elfogadja azokat a feltételeket amiket kiszabnak rá:)))
alig vartam h ezt olvassam.jo ez igy.
A lényeg, hogy határozott a fellépés. Nem is kell belebonyolódnunk a kint kialakult helyzetbe. Tényleg jobb így! Kíváncsian várom, hogy fog kialakulni a mezőny.
Jelen helyzetben jobb így. Azért remélem, előbb-utóbb tovább bővül az OB I.
Jó döntés! Valószínűleg a Steaua vezetése nincs tisztában azzal, egy lehetőséget kaptak arra, hogy erősödjön a csapatuk, ezáltal a román(és nem a romániai!)hoki. Amit lát Kurkó és Antal azt ők nem.Szerintem ezzel véget is ért egy fejezet a román hokiban.
Lehet, sokan hülyének néznek, de lehetne pl. diviziókra, területekre osztani a magyar bajnokságot, amibe pl. szerepelhetne Erdélyi divizóként a Hc, az Sc, a Gyergyó, a Brassó, az újáélesztett Sepsi, és az új Kézdi...egy-egy vendég körrel, a végén pedig keresztbejátszással...és akkor még inkább nincs szükség a román elvtársakra...
A székely divizioban vendégszerepelhetne mondjuk a Steaua is saját nevelésû játékosaival. Kézditôl is kikapnának :))
"...a Steaua elnöke és a román szövetség vezetésére pályázó körök azzal fenyegették a csíkszeredai klubokat, főként a HC-t, hogy minden eszközzel megakadályozzák indulásukat a magyar bajnokságban."
ezek után mit vár a steaua? h tárt karokkal fogjuk őket várni v mi??A "ha mi se akkor ők se" polotika nem mindig célravezető....
A 3 milliót szerintem fenn kell tartani. Ha a gyergyó szeretne indulni, akkor ezt a 3 milliót ki tudja fizetni. Ha nem, akkor lehet a bajnokságot se tudná végigjátszani...
Ez az összeg valójában jelképes, mert a hazai csapatokra leosztva egy utazás töredékére elég, de a kinti csapatok által generált megnövekedett költségeket enyhén csillapítaná. Ez kellett volna az elejétől fogva.
Bukarestben az idén nem igazán jutottak nyerő lapok a Steauanak, hiszen a román kupát jégkorongban és fociban is "magyar" csapat nyerte:) ezek után bármilyen magyar bajnokságba elindulni nem fér össze a "menjen a Hegy Mohamedhez" hozzáállással... föleg akkor ha se paripa se fegyver és még jól meg is kapnák a magukét ...hát ezért .
Ez így tökéletes. Ezt a határozottságot hiányoltam. Mondjuk én engedném Gyergyót indulni de csak a 3millás hozzájárulással. A junior válogatott OB1es indítása meg egy zseniális ötlet!
Junior válogatottal kapcsolatban már leírtam a kételyeimet. Úgy néz ki itthon elég nagy fiatalítás fog végbemenni, a junior válogatottak saját klubbukban is játéklehetőséget kapnak. Válogatott összeszokásról se lehetne beszélni, hiszen mindig más-más felállásban játszana a válogatott, hiszen az ellenféltől és az éppen Romániában tartózkodó csapatoktól sem kerülnének be. Ugyebár minden csapat ellen 1 meccset játszanának csak, ez 8 mérkőzés (heti 1 meccsel) változó felállással, közös edzés, felkészülés nélkül.
Na végre!! Erre vártam én is, hogy ezeket a sorokat olvashassam. Jól alakulnak a dolgok. Örülök a szövetségünk határozottságának.
Én is azt mondom: Gyergyó jöhetne, de csak a 3 millió fejében.
Nem is értem?? A bolha diktált volna az elefántnak??
azt azért megjegyezném, hogy Gyergyóban 10én lesz tisztújító közgyűlés, meg ugye most volt polgármester választás is. tehát a 9edikei határidő nem a legszerencsésebb, ha lehetne utónevezni a 15.e jobb lenne sztem számukra.
(kérdés az évi min.50 milkát nagyon alsóhangon összetudnák e szerezni, az lenne a legcsúfosabb, ha nem tudnák befejezni a bajnokságot)
Remélem nem tesznek keresztbe Bukarestben a csíki csapatok indulásának.
Viszont tud valaki valamit a Fradiról ? Fognak tudni indulni az OB1-ben ?
Ice Cube: ha elolvastad volna a cikket, akkor nem kérdeznéd meg.

Örülök, hogy nem mentünk bele elkapkodva egy közös ligába. Továbbra is fenntartom azt a nézetemet, ami bár igen meredek, és nagyon nagyon nehezen megvalósítható, de mégis a közös fejlődés lényege lenne. Ha 3-4-5-6 egymás melletti ország adja az alapanyagot 30-60 millió lakossal, ott egy jól szervezett ligában igenis komoly fejlődés menne végbe. Egy barátom azt mondta viccből, hogy legyen az is Ocskay liga. Tudjátok mit? Ha azt a fejlődést képes lenne hozni x év alatt, mint amit Ocskay tett az asztalra a fehérvári ténykedése alatt, akkor legyen az a neve. ÉS valóban, egyikőtök felvetése alapján kéne sok ilyen ember. Bizony. Legalább minden hazai klubhoz! Nem fognak visszajönni a kisstadionbeli teltházas meccsek akkor sem (bár nagyon extrém esetben miért ne?), de azért a mostani helyzetnél talán jobb lenne. Amúgy a mostani hazai bajnokságnál is kicsit félem a jövőt. Hirtelen honnan vesznek a magyar csapatok ennyi fiatalt? (Alba, Dab kivétel) Mert tény és való, hogy ez a helyes út, csak ezt már korábban meg kellett volna lépni. Akkor nem játszott volna eszméletlen mennyiségű légiós pl az UTÉban, és akkor most nem lennének gondban hazai anyagból.
Oli, szerintem van értelme, lesz egy csomó 20 éve alatti játékos, aki a saját csapatában sem fog sok jégidőt kapni. Az U20-as válogatottban viszont nem lesznek idősebbek.
Jól van ez így, örvendek! Van az úgy, amikor a kevesebb több lehet. Most ez a helyzet. Hagyjuk is, hogy lejárt a nevezési határidő, meg a felvételüket kérőknek kötelességük megfelelni a feltételeknek. Hanem szakmai szempontból is csak akkor van értelme emelni a létszámot, ha az új belépő legalább olyan játékerőt képvisel mint a többi gárda, vagy tán picit még jobb is. Magától a létszámemeléstől nem lesz erősebb az OB1 mezőnye. A két szeredai gárda már bizonyított, itt a helyük. A Progym még nem éri el ezt a szintet. Engem sokkal jobban aggaszt hogy mi lesz a két komoly hagyományokkal rendelkező budapesti csapattal?!
Hát, én pedig félek a jövő évi Ob1-től. Véleményem szerint az erőviszonyok az elhangzottak alapján, most csak a "hazai" csapatokat nézve.
(remélem senki nem érti félre a jelzőt, ugyanis a 2 szeredai csapat magyar játékosai légiósnak minősülnek, és ugye ha életbe lép az 5+1 szabály...)

1, Volán1 - kiemelt, tehát csak a rájátszásban érdekekelt.
2 Dab, továbbra is kevés pénz
3, Stars - Volán 2 de lehet, hogy a Stars a 2. helyre is jó, mert erre a szezonra jó keretük lesz.

Aztán a lényeg:

Ute- szétesőben
Fradi - nem tudni semmit, a csapat a csőd szélén évek óta, már a honlap se frissült vagy két hónapja, nem mintha ez számítana, de ez se túl jó jel.

Miskolc -na ők csak a tavalyi eredmény miatt kerültek nálam a lista aljára, de a munka és az eredmények akár idén már meglepetés csapattá válhat.

Tehát tény, -amit többen is írtak- hogy kevés a játékos! Az ifi és junior játékosok ad-hoc beépítése csak azt a problémát oldja meg, hogy elindulhasson egy csapat. Na erre lép be a 2 szeredai csapat, és a világon nem változott semmi, óriási szakadék a "hazai elit" + 2 szereda és a kicsi és/vagy leszakadó klubok között. Az irány az jó, bár szerintem ebel mintára pontozni kellene a játékosokat, nem pedig el lehetetleníteni klubokat, mert egyesek -hülye módon- korábban tényleg csak a légiósokra építettek, most meg jön majd a baj, mert nincs játékos.
A színvonal és a nézettség szerintem a tavalyit is alul múlja, bár ne lenne igazam....
Jó lenne, ha az alapszakaszban hátul végző csapatok az EBEL-hez hasonlóan megküzdhetnének a rájátszásba kerülésért és akinek ez sem sikerül összemérhetné a tudását az OB II két, vagy három legjobb csapatával.
Amennyiben nem így történik, úgy könnyen megeshet, hogy a Fradi és az UTE már a tél végén befejezi a szezont, ami nem kívánatos a hazai jégkorong népszerüsítése szempontjából.
Valahol az elején elvesztettem a fonalat, miért is lett volna jó nekünk a közös bajnokság?
Ez csak a Steaua agyszüleménye volt, én már azon is meglepődtem, hogy a szövetség fontolóra vette.
Ha valaki indulni akar teljesítse a feltételeket ne ő szabja azokat, gondolom a Volán véleményére se különösen adnak az EBEL-ben.
No, ez bíztató, de várjuk meg azt a kilencedikét... A három milkához meg ragaszkodni kell az ezerszer leírt okok miatt...
Az a junior válogatottosdi sem hülyeség, plusz 8 meccs minden szempontból jól jöhet, feltéve, ha az ellenfél is képes minimálisan komolyan venni.
Ez így nagyon fa..a nem kel a steua a magyar bajnokságba..
Ez a mi bajnokságunk, nem kötelező benne indulni, aki nem akar ne induljon. A világon sehol nem gondolhatják komolyan, hogy valaki kívülről beszállva gyengébb félként (mert a gyergyó nagyon uccsó lett tavaly még a román bajnokságban is)diktálja a feltételeket, ez egyszerűen nevetséges. Az OB IIes csapatokkal való playoff nagyon aranyos ötlet, csak mivel senki nem akar feljutni semmi értelme (ha valaki első osztályban akar indulni és vannak hozzá feltételei is, egyszerűen benevez).
A steaua kezdett lemaradni a szeredai csapatoktól, mivel ök sokat fejlődtek a sok meccs miatt.
Nem is értettem, hogy egyáltalán miért kellett meghívni a bukarestieket, ha akartak volna benevezhettek volna. A szeredaiak inkább induljanak a magyar bajnokságban min a románba. A steunak nagyobb szüksége van a szeredaiakra, mint a szeredaiaknak a steuára.
Ilorant!

Azért ha a Steaua is elindult volna, akkor a szervezés lényegesen egyszerűbb lett volna, a sunyi keresztbeszervezések elmaradása miatt. (Emlékezzünk csak a 2006/2007-es magyar bronzmeccsre) Ezért ez jó ötlet volt. Kár, hogy a másik fél nem a fejlődési lehetőséget és a jószándékot látta meg benne... Ez a "szeredaiak inkább induljanak a magyar bajnokságba, mint a románba" dolog szerintem politikai okokból kivitelezhetetlen...
Két dolog.
1. Alsóházi rájátszás. Bármilyen formában is történjen, ráfizetés, ráadásul érdektelen, márpedig ennek a sportnak is a közönségről kéne szólnia. Nem hiszem, hogy pl. az NHL-ben (de bármelyik másik nagyobb bajnokságot is mondhatnánk) érdekelt lenne bármelyik fél is egy ilyen szisztémában. Az alapszkaszt kell úgy kitalálni, hogy azt ki lehessen húzni a legoptimálisabb időpontig. A rájátszásban - jelen állás szerint - 3+5+7, azaz 15 meccs a maximum. A VB április 24-én kezdődik, tehát kb. 7-e körül kell, hogy véget érjen a bajnokság. A 15 meccs átlag 2 nappal számolva ugye 30 nap alatt menne le, azaz március 7-én még lehetne játszani, ennyi pedig bőven elég.
2. A csapatok. Nem tudom miért kéne temetni az Újpestet. Amennyire tudható, pénz most is van, egy nagyon jó légiós sorral és magyar fiatalokkal (Borbás, Szirányi, Németh, stb.) bárkivel partiban lesznek. A DAB még erősít is (Tőkési, Papp Vitya), úgyhogy ott sem lehet nagy gond.
Megtudná mondani valaki hogyha az erdélyi csapatok kilépnének a román szövetségből és csatlakozhatnának teljes jogú tagként a MJSZ-hez annak lenne valami jogi akadálya?

Ha igen, akkor mi és miért?

Mert elvileg nyitottak a határok (vagyis lesznek), az EU-ban szabad munka és tőkeáramlási jog van.
A válogatottság problémáját kettős állampolgársággal meg lehetne oldani. Az pedig mindegy, hogy egy MJSZ-hez tartozó egyesületszékhelye Romániában van és ott is tartja a mérkőzéseit. Különben minek az EU???

Pentele.

Nem tudom mennyire nézné jó szemmel a nemzetközi szövetség ezt. Politikai következményekröl nem is beszélve.
Kedves csudto és veldhuis!
Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy nem kívánnak az OB II-esek feljebb indulni, mint ahogyan az U-21 válogatott sem kívánja megnyerni az OB-I-es bajnokságot.
Az alapszakasz végén esélyt adnék az utolsó 2-3-4 csapatnak (függ az indulók végső létszámától, Gyergyó???), hogy csatlakozzanak a további rájátszásra, mint az EBEL-ben.Amennyiben az OB II
addig befejeződő alapszakaszának az első 3 helyezettje is csatlakozna az előbb említett gárdához, akkor az ő végső egykörös (az alsóbb szintü csapatok otthonában) közösen megvívandó csatáinak eredménye határozná meg az OB II döntőjének a résztvevőit.
Ez így nem biztos, hogy érdektelen lenne a csapatoknak, hiszen kapnának még egy esélyt a rájátszásra.Emellett a mérkőzések száma sem lenne az alapszakaszban gyengébben teljesítők számára alacsony.
Marketing szempontból rendkívül hasznosnak tartanám.Elnézést kérek gm-től, Pék úrtól és egyéb UTE rajongótól, de én a mai napig rendelkezésemre álló információk szintetizálása után csak a laikus szurkolói magánvéleményemnek adok hangot amikor az alapszakasz végére a két patináns fővárosi klubbot várom. Az UTE esetleges jászberényi vendégszereplése és a Fradi debreceni kiruccanása szerintem a sportágunk road show-jaként is felfogható lenne, mert feltételezem, hogy többen kimennének ezekre a meccsekre, mint egy OB II-es bajnoki döntőre.
Gyönyörű lett volna. Ha már itt a legelején ment a sunyi, alattomos, igazi románokhoz méltó szarkeverés, mi lett volna egész idényben??? Megsúgom: nem a színvonalas, kibővített, halálos iramú meccsekről szólt volna a fáma, hanem az ilyen-olyan botrányokról, a folytonos fenyegetőzésekről, hogy kilépnek ha nem kapják meg amit éppen gondolnak, ráadásul ezt egy közös bajnokságban...
Egyébként abban bízom, ez az újításokkal teli bajnoság előbb- utóbb vonzó lehet a legerősebb horvát csapatoknak, vagy azon szlovén csapatoknak, pl. Bled, akik nem EBEL-esek. Hosszabb távon mindenképpen velük kellene megtalálni a közös hangot, mégha a horvát csapatok nem éppen acélosak, vagy nem olyan vonzó egy csíkszeredai túra nekik. Bár sok ellenérv lehet, de pár év múlva egész jó lenne egy bajnokság, ahol már ott lennének azok a magyar csapatok, akiknek ez 2-4 év múlva reális, az erdélyi csapatok, és az említett szlovén, horvát csapatok.
Hokikori!

Más a leányzó fekvése, ha egy olyan pótkör szerveződik, amelyben a tét a rájátszás. Ez azonban eléggé kivitelezhetetlennek tűnik. Jelenleg ugye, a négy közé jutásért kezdődne a rájátszás első köre, amelyben ha csapat lenne érdekelt a Volán miatt. Marad tehát (a mostani verzió szerint) kettő, amihez legalább még egynek hozzá kéne jönnie. Akkor valóban lehetne még egy kör a felső házban és még egy az alsó házban, akár OB II-esekkel is (Bár egy ötcsapatos felsőház hogy venné ki magát?). Az OB II-esek jó hogy vannak, de hacsak a tavalyból indulunk ki (8, azaz nyolc alapszakasz mérkőzés), akkor látható, hogy nem olyan komoly az a versengés, semmint azt szeretné bárki. Ezzel szemben - papíron - ven egy nyolccsapatos OB I-ünk, ami három oda-vissza körrel 42 mérkőzés, ez pedig elégnek tűnik.
Ja, és nem hiszem, hogy a Fradi, a jelenlegi helyzetében, szívesen roadshowzna a szezon végén.
Jó ötletnek tartom a junior válogatott inditását az OB I-ben. Szerintem nem baj, ha a 8 mérkőzésen nem ugyanaz a keret játszik, igy a válogatott edző minden játékost lát "élőben játszani", nem csak a VB előtti 1 hetes összetartás alapján kell eldöntenie, hogy kit visz a VB-re.
Mivel pedig junior bajnokság nem lesz, igy sokkal több játék lehetősége lesz a 17-20 éves korosztálynak. Ez pedig az ifi vb-n szereplő játékosoknak is jó lehetőség lehet.
süti beállítások módosítása