HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Steaua közös bajnokságot akar

2008.05.28. 07:13 F. Kapus

Nagy vihart kavart a Steaua Bucuresti OB 1-ben tervezett indulásáról szóló cikkünk. A helyzet fokozódik. A bukaresti csapat elöljárói feltételekhez kötik részvételüket.

A klub vezetése arról tájékoztatta a román szövetség elnökét, hogy nem kívánnak a magyar bajnokságban vendégként, meghívottként részt venni. Egy lehetőséget látnak az együttműködésre, ha a két ország közös magyar-román bajnokságot ír ki.

A felvetés nyomán Kurkó János, a román jégkorong-szövetség elnöke pénteken (ez a nap, vagyis május 30. a magyar első osztályú bajnokság végleges nevezési határideje) egyeztetésre hívta az érdekelt klubok képviselőit. "Próbáltam megértetni a Steaua vezetőivel, hogy ne csináljanak nemzetiségi kérdést a jégkorongból. Magyaráztam, a magyar csapatoknak sokkal cikibb bevállalni azt, hogy befogadják a legnépszerűbb román csapatot azzal a feltétellel, hogy akár magyar bajnok is lehet, mint a Steauának a magyar bajnokságban elindulni. Nem értették meg, ezért a közös bajnokságot szabták feltételül. Nekem mint a szövetség elnökének az ő akaratukat is képviselnem kell, ezért kértem a klubokat konzultációra. És a hárommillió forintos jelentkezési díjról is tárgyalnunk kell" - fejtette ki blogunknak Kurkó János.

Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára reakciójával minden kételyt eloszlat: "Mi magyar bajnokságot akarunk. Közös nem lesz. A 3 millió forintot pedig a magyar klubok szabták feltételül, ennek sorsáról nekik kell dönteniük."

A hírek a Steaua Bucuresti pénzforrásainak elapadásáról szóltak a szezon vége felé. Lehet, hogy a nehezen elfogadható ötletük nyilvánvaló visszautasítása jelenti a visszautat a román bronzérmes csapat számára.

A Progym Gyergyószentmiklós viszont készen áll az OB 1-es indulásra, de információink szerint a 3 millió forintos hozzájárulást nem tudja elfogadni. Kérdés, hogy ennek mi lesz a következménye.

A román szövetség mindenesetre igen nehéz helyzetbe kerül, ha mindhárom három erdélyi csapat (a gyergyóiak mellett a HC és az SC Csíkszereda) elindul a magyar bajnokságban, a Steaua pedig nem. A román bajnokság szervezése komoly feladatot jelenthet így.

120 komment

Címkék: bajnokság ob 1 mjsz steaua bucuresti kurkó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én úgy tudom, a három Hargita megyei klub, valamint a Steaua vezetői valóban tanácskozni fognak pénteken, csakhogy nem a Kurkó meghívásának eleget téve. A találkozóra ugyanis Budapesten kerül sor - legalábbis én ezt hallottam. Ha nem igaz, akkor lemondok.

Egyébként a román szövetség vezetőtestülete, a szövetségi büró tegnap visszahívta Kurkót elnöki tisztségéből. A döntést a román sportügynökség (ANS) a jövő héten vizsgálja meg jogi szempontok szerint, aztán vagy jóváhagyja, vagy felülbírálja. A szavazás eredménye azért elég egyértelmű: 8-3. Kemény szezon következik.

Igen, Budapesten lesz a találkozó.
Gyergyó hisztizik a 3 millió miatt, közben Borsosnak olyan ajánlatot tudtak adni amiért odaigazolt...
Kicsit off lesz, sorry!
Erről tud valaki többet?

27/5/2008: hu Blaise Balázs Missoundou (F)
From ot was inactive to hu Dunaújvárosi Acélbikák
Basszus 3 millió forint az mi? Jobbfajta új autót nem kapsz már érte. De gondolom a légiósaik havi fizuja ennek a többszöröse. Ne legyen közös bajnokság, a feltételek adottak, én pedig nyugodtan aludnék akkor is, hogyha a két problémás csapat nem indul...
A másik ez a közös bajnokság: javasolni kéne az oroszoknak hogy fociban indítsunk közös bajnokságot. Van 1 tippem, hogy kiröhögnének...
Defó! Ha rákattintasz a névre, akkor kiírja, hogy Bali Attila. Fogalmam sincs, miért "Blaise Balázs Missoundou"-ként van feltüntetve.
Azzal semmi probléma ha elindul a Steaua de közös bajnokság ??? Az nevetséges lenne ! Csináljanak egy kupát de a bajnokság az NEMZETI BAJNOKSÁG !!! Nem két nemzeté ! Vendég csapat lehet azzal egyetértek !
Jöjjenek csak de a MAGYAR bajnokságba !
Nem kell a steaua. Menjenek az albán bajnokságba! A román hoki hamarosan úgyis megszűnik... Az ifiválogatottban ha jól tudom összesen 2-3 román nemzetiségű van. Inkább a székelyek mondják be az all in-t hogy holnaptól nem játszanak román mezben, hanem csak piros-feketében. Kell hozzá bátorság, de ugye az unioban már senkit nem érhet bántódás a nemzetisége miatt!?!?! : )
"Nyúl viszi a puskát"-,ne hogy már, a románok feltételt szabjanak!-Ha nem jönnek nélkülük is jó és erős lesz az OB-I.Ha fejlődni akar egy klub, alkalmazkodjon ahhoz, ahová csatlakozik!-lásd Alba Volán- EBEL...
Köszönöm OliBLOOD.
Elég nagy költség lenne a csapatoknak a sok utazás Romániába
Nehogymár ne tudja kifizetni Bukarest a 3 millió forintot... nevetséges.
Szép volt Kovács Zoli! Ez a klassz határozott kiállás, hogy szó sem lehet róla! Semmi majd megvizsgáljuk, meg beszéljünk róla! Nem akarok itt nemzetieskedni, de végre egyszer a saját érdekek képviselete kerül előtérbe...
Azt hiszem, mostmár biztosra vehető, hogy a Steaua nélkül indul az OB1. De nem is baj, majd akkor koppannak, mikor már a bronzról is lemaradnak a román bajnokságban, mert a három hargitai csapat erősebb lesz. Persze ha a Gyergyó is nálunk indul. Erre még jó esély van. Viszont ha ők sem, akkor ki tudja, hogyan lesz az alapszakasz? Mert 8 csapat 4 körben 28 meccs az kevés lenne. Gondolom akkor 6 kör és 42 meccs..
Kiváncsian várom május 30-át.
ez a steaua nevetséges...
Akkor ne fizessen 3 millát, ha ennyi kell a bajnokság színvonalának emeléséhez.
nem nagyon ismerem a román és a magyar jéghoki minőségét, de nem hiszem h sokkal jobbak lennénk náluk
sztem meg lehetne oldani akár a közös bajnokságot is, ha a legjobb román csapatok a magyarokéhoz hasonlóan "erős" színvonalon vannak, mert ezzel mindenki csak jól jár, de ha a legjobb csapataik sem elég jók ( mégegyszer mondom, nem ismerem jól a kinti viszonyokat, csak feltételezek), akkor úgy tényleg nincs értelem a közös bajnokiknak
a kozos bajnoksag otlete szerintem is nevetseges ezzel en is egyet ertek a ket szeredai csapat fog indulni a magyar bajnoksagban mert fejlodni akar es o felveszik a versenyt a magyar legjobb csapatokkal is a Volant kiveve de a Volannal a magyar csapatok sem veszik fel a versenyt amugy szerintem a magyar bajnoksagnak is legalabb annyira szuksege van a ket szeredai csapatra mint a szeredaiaknak a magyar bajnoksagra mert az 2007-2008-as szezonban a 2 csiki csapat szerezte meg az ezustot es a bronzot ez azert elarul valamit es ha ok nem jonnek az OB I-be akkor a magyar bajnoksag is el fog laposodni ami pedig gyergyot illeti ha hiszitik hanem gyergyoban tenyleg nagyon keves penz van mivel a jegpalyat is a varos tartsa fenn nem az allam es nekuk tenyleg penz a 3 millio forint is szerintem veluk lehetne tenni kivetelt mert jot tenne a magyar bajnoksagnak az Ute a Fradi es a Dab is tobb szoros meccset jatszana es persze Miskolc is ami pedig Borsost illeti szerintem neki nem fizetnek olyan sokat ne felejtsuk el hogy o ott kezdett hokizni es szep lassan a vege fele kozeledik a palya futasa ez szerintem olyan levezeto 1-2-3 szezon lessz neki na udv mindenkinek
Egyébként is sok botrányt megspórolnánk, ha a Steaua nem indulna el....
rougon! Ha nem ismered a jéghoki minőségét akkor mi a francnak irkálsz be ide hülyeségeket? Szerintem neked még az sem jutott el a tudatodig hogy a magyar csapat idén megnyerte a Div1 VB!!! Ja és román csapat meg egyedül a Steaua lenne, mert a hargitai csapatokban nem nagyon tudok ehhte román játékosokról.
A mai online ProSport kész tényként közli, hogy a felajánlott feltételek mellett a Steaua nem kíván élni a lehetőséggel (a közös bajnokságot támogatnák). A cikk szerint a három székelyföldi csapat a 3 millió forintos utazási hozzájárulás jogosságát vitatja és ettől teszi függővé a szereplését. A két csíkszeredai csapat vezetőinek szájából elhangzott az is, hogy ők is szívesebben támogatnának egy "közös" bajnokságot.

Nem kérdés, hogy a négy csapat jelenléte emelné a bajnokság vonzerejét(itt előbb színvonalat írtam, de azt nem biztos :D), de nem kell őket akceptálni minden áron. Ha nem tetszenek a feltételek: au revoir!

( a ProSport cikk: www.prosport.ro/alte-sporturi/alte-sporturi/steaua-refuza-liga-maghiara-2666153 )
qx92: Légyszi próbáld meg tagolni a szövegedet mert egy mondatból kihámozni az egészet embertpróbáló feladat:D
Messzemenő következtetéseket az idei bajnoki ezüstből és bronzból nem kell levonni, de az kétségtelen, hogy a két szeredai csapat versenyképes volt a nagy Volánt leszámítva mindenkivel szemben a magyar bajnokságban. A HC viszont valószínűleg gyengülni fog a következő szezonra (bár nem egyetlen csapatként).
Hát én kíváncsi leszek arra a gyenge HC-ra. Most tavalyi hét helyett öt légiós van. A pad végén lesz két új arc, és a tavaly "tanuló" év volt. A tapasztalatszerzéssel is beljebb vannak. A fiatalok, akik nem fértek be mind Brassóban játszódtak, nem maradtak meccsek nélkűl. Szóval ne lepődj meg.
Hát szerintem az a kérés hogy nevezzék át a magyar bajnokságot valami semleges nevűre, ha már a csapatok majdnem fele romániai, egyátalán nem felháborító. A KHL sem orosz liga néven indul, pedig 24-ből csak 3 lesz nem orosz, de később is csak max 10 a 30-ból.
Egyelőre nekem a reakciókból úgy tűnik, hogy a magyar oldal csinál belőle nemzeti kérdést, persze lehet hogy a bukaresiek direkt ezt provokálják.
1. Polc
2. Scibran
3. Kramny
4. Blanár
5. Harabin
6. Malinka
7. Pipa
8. Bosák
9. Kovác
10. Racek
----
11. Polomsky
12. Hruby
13. Ondov
14. Saluga
15. Michnac
16. Hrcina

16 > 7 ???
Bocsánat, de nem tudtam megállni.

-Melyik a leggyakoribb sérülés a könyvtárosoknál?
-???
-A polcleválás!

-tudom régi, de akkor is-

ON:
Senki nem csinál nemzeti kérdést.

először: A magyar bajnokság rendezője a magyar szövetség, a közös bajnokságé pedig nem. Ez nem elvi, hanem gyakorlati kérdés.

másodszor: A Közös bajnokság esetén félő, hogy székely barátaink közül is sokan nem szeretnék a Miskolc, Bp. Stars, Fradi részvételét, mondván, túl gyengék hozzájuk. Ez a mazsolázás pedig nem érdeke a magyar jégkorongnak. Így közös bajnokság esetén ha lenne a fentiek szerinti kimaradó magyar csapat, akkor a magyar bajnokságnak már két másik bajnoksághoz kellene alkalmazkodnia, ami nem könnyű, ellenben majdnem lehetetlen.

Harmadszor: két éve jelentkezett egy székely csapat ide. Tavaly kettő. Most három, plusz egy bukaresti. Ezzel semmi baj nincs, de ők a magyar bajnokságba jelentkeztek és kaptak bebocsáttatást, a közös bajnokság most, a jelentkezési határidő előtt 4 nappal merült fel olyan javaslatként, amiről beszélni szeretnének - egyébként azon a napon, amikor a nevezés lezárul.

negyedszer: végre valahára eljutottunk addig, hogy tanulva a legutóbbi bajnokságok káoszából jó előre meg lehetne határozni a bajnokság menetrendjét, lebonyolítási rendjét, meccsnapjait, stb. Ez többek között azért fontos, hogy lehessen televíziós szerződéseket kötni, bérleteket árusítani, egyáltalán, jó értelemben vett hírverést kelteni a bajnoksággal kapcsolatban, ami egyebekben húsbavágó kérdés, különösen így egy évvel az A-csoportos VB előtt. A nevezési határidő előtt négy nappal előállni azzal, hogy gyerekek, ne siessünk ennyire, inkább beszélgessünk, legalábbis komolytalan.

Kettő kimaradt meg a kapust nem számoltam. A többi, három meccses szereplése, az is a kupán, szerintem nem oszt szoroz. De jól lehet velük dobálozni. Öt jó légiossal pótólható simán a többi. Mindegy, szerintem a dobogó a minimum.
Ha nem jön a Steaua, hát nem jön. Viszont székely testvéreinket itt szeretném látni az OB1-ben, valahogy ki kéne segíteni a Progym-ot. (A múlt héten jártam Gyergyószentmiklósban, mindenki mondta, hogy milyen szegény a város.)
Ezzel jóvátehetnénk valamit dec. 5-ből is.
Sajnos az egyik kupameccs nemcsak kupameccs volt. Beszámított a bajnokságba is. De ha nem vetted volna észre, jeleztem is, hogy ők más tészta, ezért soroltam fel őket vonal alatt.

Másrészt: nem értem, miért hiszed azt, hogy azzal, hogy azt mondom, "A HC viszont valószínűleg gyengülni fog a következő szezonra (bár nem egyetlen csapatként)", azzal a HC-t támadom és miért érzel késztetést a megvédésükre. Ráadásul még egy zárójeles megjegyzés is ott van, nem véletlenül...
Azért azt se felejtsük el, hogy a "nagy" Volán egyenlőre szétesőben van. Ha jönnek is légiósok meg fiatalok, azokból először csapatot kell építeni, azért ez más lesz, mint a tavalyi összeszokott gárda. Kangyal más a Startsnál, Budai és Gröschl helye sem eldöntött, lehet itt még további kiegyenesedés...
Lassan elfogy a bajnok! Az kéne, hogy a Titánokat (tényleg, mi is lesz most a nevük?) visszaléptessék.
De megfordítom a kérdést: Mi lesz jobb attól, ha közös bajnokság lesz? Hogy képzelik romániai barátaink a közös bajnokságot? Milyen csapatokkal, milyen lebonyolítási rendben, milyen irányítással. Mindezekről a magyar bajnokság kapcsán (gondolom, nem félórás megbeszélések után) döntés született már, jó egy hónapja. A közös bajnokságról egyelőre annyit tudni, hogy egyesek szeretnék. Jelzem, május vége van, szeptemberben már játszani kellene. Szóval, vannak-e előterjesztések a közös bajnokságra?

Itt az alkalom, lehet érvelni mellette. Tessék.
Nem támadásnak érzem :), és nem is támadlak:) bocs, ha annak tűnik, viszont egyértelmű, hogy az egész csapat gyengülni fog (talán az UTE-nek ez tesz jót;) ). Még a jolán is, sőt, ha elmegy az első sor lehet ám kinézni a fejből, nem lesz könnyű pótolni őket. A hc viszont fiatal beérő, tele pénzel évről évre jobb. A sportklub az sportklub, semmit nem lehet tudni róluk az utolsó pillanatig. A dab rohamosan fiatalít egy így is átlag 20éves csapatot. Nem értem, valószínűleg játékosgyártásba kezdenek és ebből majd pénzt csinálni. Fene tudja. Ezek alapján a HC fog a legkevésbé gyengülni. De ez csak okoskodás, ősszel majd kiderül.
A közös bajnokság egy hülyeség! Szó nem volt róla, ez a bukarestiek agyszüleménye. Nehezen lenne kivitelezhető, vagy inkább lehetetlen, és nem szolgálná a magyar hoki fejlődését. Szerintem ezen felesleges is vitázni.
Persze, hogy az, Ők sem mennének bele a közösbe, kíváncsi lennék, Galac hogyan oldaná meg az utazást, vagy a Sportul. Csak ahelyett, hogy azt mondják, hogy nem tudnak, vagy nem akarnak, kitalálnak egy ilyent, tudván, hogy úgyis lehetetlen. Csak azt nem értem, minek jelentkeztek.
laszla: ne beszélj már sületlenségeket, mi köze dec. 5-nek a magyar hokihoz? Amúgy is, éppen az lenne a normális, profi irányba mutató lépés, h a szabályok végre mindenkire vonatkoznának és nem kapna senki kibúvót bármilyen nemzeti hivatkozásra való alappal
Kérdezném?-eddig csak a Steaua problémázott, nem értem,-mit takar a "közös" bajnokság???Talán magyar-román bajnokság?..akkor ki a magyar, ki a román bajnok?-Feltételeket szabnak,diktálnak,sok a nevezési költség,-ez egy :-közös lónak, tudjuk milyen a háta szindróma.Ha a székelyeknek megfelel a magyar feltétel,há nevezzenek...de a román, he akar fejlődni, ne szabjon feltételt!Ahová csatlakozok,azon mérvek szerint kell megfelelnem.-Egyetértek Kovács Zoltán főtitkárral.
Az utolsó pillanatban gyökeresen új variációkkal előállni tényleg nem szép dolog. Lehet rá az a válasz hogy jövőre meglátjuk. Közös irányítás nem kell, tekintve hogy mégiscsak ők kéretőztek be, nyugodtan lehet alapul venni a KHL dolgait, ott sincs semmiféle közös vezetés. Valami Kárpát-liga vagy akármi elnevezés viszont nem gáz. Ha van 6 magyar és 4 román csapat akkor viszont miért kéne a 4-nek fizetni a 6 utazását...
A gyenge csapatokat gondolom csak akkor érdeke bárkinek is kiszórni, ha van helyette másik jelentkező.
Szerintem a hoki pont olyan sportág ami kis nemzeti szinten nem életképes, ellentétben pl a focival. A fejlődés útja az lenne ha kialakulnának térségi profi ligák, mint a KHL, és alacsonyabb szintűek is, szintén térségiek, de talán némileg jobban széttagolva (pl az orosz másodosztály mellett egyszer ilyenné válhatna a magyar vagy az osztrák is). Tehát kb mint Amerikában.
Na persze nem vagyok szakértő...
Nagyon úgy érzem, hogy a Steaua az otthoni bajnoki buktát arra fogta, hogy a csíkiek erősödnek Mo.-n és ezzel ők nem tudnak versenyezni. Ezután jól jött volna, hogy "mi is szerettünk volna odaát fejlődni de a magyarok minket nem engedtek", azonban a magyarok azt mondták a Hargitaiakkal azonos feltételek mellet jöhettek -arcra zuhanás. Mi legyen? Ekkor ötlötték ki a közös bajnokság ötletét, amit már tuti nem akceptál az MJSZ, és végre lehet mondani, hogy nem a Bukaresten múlt, ők mindent megpróbáltak. De sajna a magyarok nem hagyták, így ha idén sem nyernek román bajnokit nem az ő saruk...
Ugyan már, miért lenne Kárpát-Liga a neve? Ne csináljuk már, hogy egy hisztiző bukaresti klubelnök előtt hajoljunk a földig, ez komolytalan! El kell dönteni, hogy mit akarnak. ha duzzogni, arra most legalább meglesz az okuk, ha meg fejlődni, mert egyébként meg rájuk fér, akkor pedig jöjjenek fejlődni. A magyar szövetség kiírt egy magyar bajnokságot, ebbe jelentkezett 4 csapat máshonnan. Ez a helyzet jelenleg. Szerintem nem mindennapi gesztus, hogy a 4 csapatot csont nélkül beengedték a bajnokságba.

Ami meg a 3 millió forintot illeti: ez lehet ugyan vitatéma, de azt el kellene felejteni, hogy a 4x3millió fedezni fogja a 6 magyar csapat romániai utazásainak költségeit. Ez egy hozzájárulás. Arról, hogy szép dolog-e, lehet vitatkozni, de kifogást nehéz felhozni ellene. Ha a lebonyolítás olyan lesz, mint amit előre jeleztek (kedd-péntek-vasárnap), akkor egy-egy magyarországi csapatnak akkor is 8 napot kell alkalmanként kint töltenie, ha egy túrával 4 meccset tudnak le. Mivel ez minimum 15 játékos (ezt tavaly óta nagyon jól tudjuk, ugye?) és a megfelelő személyzet költségeit jelenti, könnyen megsaccolható, hogy a csapatok ennek a többszörösét fogják a túrákra elkölteni. Mivel ezek a költségek azért merültek fel, mert ezek a csapatok jelentkeztek a magyar bajnokságba (pedig nekik is van saját bajnokságuk), így a kompenzáció kérését (mondom, nem beszélve annak illő voltáról) abszolút logikusnak tartom. És abban is biztos vagyok, hogy a Gyergyó kivételével a többieknek a költségvetésében abszolút nem is jelentős tétel ez, bár a Gyergyó is költött idén játékosokra... Ugye, a kérdés úgy is felmerülhet, hogy mire kell pénzt költeni, ha egy másik bajnokságban akarunk játszani. Nos, a játékosok mellett felmerülhetnek ilyen dolgok is.

A KHL-t asszem, egyelőre nem kell ide keverni, mert az egészen másról szól, ráadásul vödörszámra öntik bele a pénzt. Itt viszont én még arról sem hallottam, hogy akik a közös bajnokságot javasolják, azok már kész szpozori szándéknyilatkozatokkal (de inkább szerződésekkel) rendelkeznének erre a kizárólagos esetre (a közös rendezésre)...
Kerusz:

Polc
Harabin
Bosak

Stefanka
Suur
Sevcik
Socha
Saluga
Fegyasev
Foltin
Safanov

Adorján
Goga

Ez szerintem minden csak nem gyengülés ami a HC-t illeti!
Lautstarke: A névsorodban éppen egy sornyival több légiós van, mint amennyi jégre léphet egy meccsen...
Csakhogy eltelt egy év, a fiatal játékosok kezdenek beérni, több játéklehetőséget kapnak, a légiósoknak versenyezni kell egymással a kezdőbe való kerülésért... Könyebben pótolható a sérült vagy letiltott játékos... Ezek a légiósok sokkal jobbak mint a tavalyiak... Mindent összegezve, szerintem a HC jóval erősebb csapat lesz mint az előző szezonban.
kedves ecs! Felejtsük már el ezeket a "közös" meg "kistérségi" bajnokságokat! Nagy butaság lenne a fejlődő OB1-et szétbombázni egy ilyen bizonytalan versengés miatt. Nekünk arra kell törekedni, hogy legyen egy erős magyar bajnokságunk, és azt kell elérnünk, hogy kikupájódjon EBEL szintűre (na jó, attól még messze vagyunk, de legalábbis A csoportoshoz méltó legyen).
Azt gondolom, ez a sportág akkora lendületet kapott kis hazánkban, hogy néhány éven belül önerőből is fel tudunk építeni egy erős bajnokságot, akár a románokkal, akár nélkülük. Gondoljunk csak arra, hogy a közeljövőben csatlakozni szeretne a mezőnyhöz Debrecen, Zalaegerszeg és ha jól tudom Kaposvár is. Javítsatok ki, ha nincs igazam!
A HC leigazolta Sochát? Nem ügyetlen gyerek, de már távaly is csak félgőzzel nyomta, és mellette inkább edzősködött. Persze lehet, hogy jó barátja Ozimaknak.
Áttérhetnék a románról a székely vagy erdélyi csapatokra? Szúrja a szemem na!:D
Persze kilacko jon debrecen zalaegerszeg kaposvar de ezeknek a csapatoknak jelenleg meg olyan csapatuk sincs mint miskolcnak.Most attol hogy ok is indulnak az OBI-ben attol a szinvonal nem nonni fog hanem esni, a meccsszam fog noni nem a szinvonal es a hargitai csapatokra nagy szuksege van az OB I nek ez teny.
durex26
A románok alatt a Steaua csapatára gondoltam. A másik három csapat természetesen nálam is erdélyi vagy hargitai.
Igen qx92. Szerintem is a székely csapatok kellenek. Nekik mindenképp itt a helyük.
A miskolciak is elkezdték valahonnan, és nekik akkor még fedett csarnokuk sem volt. Ezért írtam hogy kell néhány év.
Nem hiszem hogy ebbe a bajnokságba hiányzik a Steaua, se szakmailag (ez egy gyenge csapat),sem pedig a várható botrányok miatt. ( itt Ocskay liga van!!) a HC és az SC más téma ott székelyek játszanak, akik félig-meddig magyarok.,az elmúlt két évben már bizonyították, hogy helyük van nálunk. Más.A három millió forintot aprópénznek tartom, Az EBEL-ben nem 3 millió forint a nevezési költség, az ott való szereplés 50-60 millióba kerül a Volánnak,de a közvetítési jogokkal és a jegybevétellel (legalább 2-30 hazai EBEL meccs)ki lehet gazdálkodni.Ez a követendő péda a PRO GYM-nek. Ez az ára a fejlődésnek, ezt tudomásul kell venni.
qx92: és a hargitai csapatok pedig átérezvén, hogy a magyar jégkorongsportnak mekkora szüksége van rájuk, önként és dalolva jelentkeztek a magyar bajnokságba segíteni, igaz? Ne kábítsuk már egymást... Nyilván mindkét fél számára előnyös a dolog, nem?
Mindenesetre én még mindig várnék konkrétumokat és érveket a közös bajnokság mellett a magyar bajnokság ellenében...
Ha már közös bajnokságot szeretnénk akkor már inkább a szlovákokkal, kisebbek a távolságok, és náluk azért lehetne fejlődni!
Szerintem jó távlati elgondolás egy közép-europai liga. A legjobb magyar, székely, osztrák, szlovák talán horvát és román csapatok.
Ez meg egy arcátlanság amit a steaua csinál. Szerintem mindenkinek jobb lesz ha majd sülnek a saját bajnokságukban.
Ez nekik megtiszteltetés, hogy ide jöhetnek. Mint ahogy tavaly Volánnak volt az EBEL-felvétel.
Szerintem már csak nemzeti alapon is örvendetes, hogy a csíkiak itt játszanak.
Amúgy a Gyergyóval most mi van? Gazdagok/szegények, jönnek/nem jönnek?
MecKenna: Oké, nem a hokinak van köze dec. 5-höz, hanem a határontúli magyaroknak, így viszont a gyergyóikanak is. Tkp. csak azt szeretném, hogy a gyergyóiak is beléphessenek az OB1-be, de nincs nálam a bölcsek köve, ez nem egy tárgyilagos hozzászólás volt részemről, elismerem és vállalom. Ugyanakkor a nagy Volán aranykártyája szintén kivétel a szabályok alól, nem?
Nem.
Az egy szabály, hogy az EBEL-ben szereplő csapat aranykártyát kap.
A Gyergyó helyzete miben különbözik a másik két székely csapattól? (Az anyagiakon kívűl?)
Uprmedia : en mondom neked hogy a csikban es gyergyoban lako emberek vannak annyira magyarok mint akarki errol a blogrol
qx92! Én ezt egy percig sem vitattam! De minek ide a Steaua? Ti sem szeretitek óket! Nem hiszem hogy az AV tölük fog bármit tanulni. 9-10 alatt nem úsznák meg. :)
uprmedia: Félig-meddig magyarok? Szégyeld magadat.CsÍkszereda.Nézz utána.
Visszatérve a Steauara,ha nincs 3 millájuk visz lát...
A csíkszeredai csapatok sem indulnak ha 3 milliót kell fizetniük...

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=79460063&t=9018157
A steaua maradjon otthon az olàh fovàrosban.hulye szemèt pofàtlan banda!oda adod a kisulyad erre ok mindent akarnak!!!jellemzo ràjuk ez a viselkedès,màr jo 70 ève,meg kellene mondani màr nekik,hogy ki az ur a hàznàl!
Lehet, hogy most ki leszek moderálva: Menjenek a p'csába!!! 3 millát nem tudnak a csikiak meg a steaua kifizetni mi???!!! Akkor viszlát, nem fognak hiányozni. Közös bajnokság??? A moldávokkal megpróbálhatják nyugodtan, ESSEN MÁ LE HOGY OSZTÁLYKÜLÖNBSÉG VAN ÉS NEM ŐK IRÁNYÍTANAK!
Személy szerint nagyon sajnálom a székely csapatok távolmaradását, de ismerve az ALBA VOLÁN hozzájárulását az EBEL részvételhez ez az összeg csak enyhítése az anyaországi csapatok utazási költségeinek semmi esetre sem javasolnám az összeg csökkentését, vagy elengedését.A bukaresti taktika összejött, megtorpedózták a határokon túl nyúló magyar bajnokságot.Lehet, hogy nem is az volt a cél, hogy ők induljanak???
Tudom, hogy sokkal több a pozitívum a csiki csapatok részvételében, de mégis keressük meg a dolgok pozitív oldalát és inentől próbáljuk ezzel nyugtatni magunkat.
Az utazások csapatonkont legalább 8-10 millió forintot jelentettek volna.Ez most a klubboknál marad ami a MACIK költségvetését ismerve közel 15%
az éves költségvetésüknek.Tessék a megtakarított összeget minőségi fejlestésekre fordítani.
Talán a MAC-Debrecen-Jászberény is rávehető egy közös OB I-es csapat indítására???
A második számú horvát csapat és vagy a szlovén harmadik csapattal, netalán a szlovén júnior válogatottal is el lehet kezdeni tárgyalni.
A létszám a megelőző bajnokihoz képest nem fog csökkenni és nem fog elmaradni mérkőzés.
Nem esik ki a fársztó utazásokkal az edzésekre, a regenerálódásra, vagy pihenésre fordítható idő
Innentől nem érdemes siránkozni
A magyar kupára pedig az anyaországban várjuk mind a három székely csapatot. :-(
uprmedia!
Azért lehet helye a Bukarestnek egy közös bajnokságban, mert benne van a pakliban, hogy egy-két éven belül komoly versenytársak lehetnek. Ehhez most lehet nincsenek meg a feltételeik, de szerintem ott, egy siker után tódulna be a pénz a sportágba.
A másik az, hogy egy nagy közös bajnokság - hívjuk bárhogy - sok pénzt vonzhatna a jégkorongba.
Úgy érzem, most csak azért vacakolnak, mert még nem felkészültek, és így keresik a menekülési útvonalat!
Hát menjenek a bukarestiek a jó büdös...!! nem folytatom, mert vulgáris lennék.
Ha ők nem kezdik el ezt az egészet, a csíkiak simán elfogadták volna a feltételeket! Ráadásul a HC úszik a pénzben, csak mostmár ők sem akarnak kilógni a sorból!
Az Index fórumos bejegyzésben leírt nyilatkozatok elsőre nekem taktikai blöffnek, nyomásgyakorlásnak tűnnek. Főleg a két csíki csapatnak kell tisztában lennie azzal, mekkora visszalépés nekik szakmailag szimplán a román bajnokságban indulni... Jópár élesebb, nézővonzó meccsel kevesebb... De azt is tudják, hogy nekünk is jól jönnek a jó csapatok és a jó meccsek, ezért mentek bele szerintem a jétékba. Csak az a baj, hogy ezek után már nehogy presztízskérdéssé váljon az elzárkózó kijelentésük... Nem lesz egyszerű tárgyalás a magyar klubokkal.
Itt a próba: Erdély Romániát vagy Magyarországot választja? Én próbálok bizakodó lenni

zuglozee, nekik nem kell bizonyítani! Ne mondjam, hogy kinek kellene bizonyítani.
hol olvassatok hogy a két csiki csapat nem valalja magyar OB t?
Szerintem se kell a Steaua , ha a szakmai fejlődés és a piac bővités miatt növelni akarjuk a csapatok számát. Akkor inkább a maradék Szlovén csapatokkal és a Horváth bajnokkal + a 2 v 3 Erdélyi csapatal lenne érdemes közösködni.
Egy MOL lehet akkár vállalná a név adó szerepét is .
Ha a két csíki csapatnak nem ér meg 3 milliót a magyar bajnokság, akkor nem kell elindulni és pont. Azzal a szponzori háttérrel persze, ami nekik van, elég nehéz elhinni, hogy ez bármilyen problémát is jelentene, de hát lelkük rajta, ez csakis az ő döntésük, csakis az ő felelősségük...
Hát a romániai csapatoknak jelentene fejlődést itt játszani nem pedig nekünk ott!!
Ha nem akarnak fizetni akkor menjenek moldovába!!
Mellesleg a Magyar csapatok vezetői döntenek,pl egy Miskolc miért utazgasson állandóan romániába,ők egyéb más dolgokra is el bírnák költeni a pénzüket!!

Nem kötelező itt játszani
Én valahogy azt a nagy visszaesést nem látom, ha nem indulnak. Szerintem szponzori kötelezetségből tették eddig is, itt is aránylag jó szurkolótáboruk volt, a HC-nak talán nem akkora. Visszalépés csak a meccsek hiánya miatt lesz, de ezt nem fogjuk megtudni, viszonyítási alap nélkűl. Én sajnálni fogom, de szerintem se kéne fizetni, csak így majd nem láthatom őket, de majd szurkolok újra a DAB-nak. ;)
Eddig sem éreztem inkorrektnek a 3 millás hozzájárulást és ez most sem változott. A Csikiak hintapolitikája viszont egyre ellenszenvesebb...
Végülis mi fog történni, ha nem jönnek a román csapatok? Ugye 6+1 lenne a két Volán miatt. Tételezzük fel, hogy Miskolcra néhány finn főiskolás hajlandó eljönni. Roppant kiegyensúlyozott alapszakasz, gyorsan fejlődő juniorokkal. A kis távolságok miatt kevesebb költség és kisebb fáradtság. Ha decemberben jól szereplünk az U20-as VB-n, már igazoltuk is, hogy az utánpótlásban van a jövő. A rájátszásba a 6-ból 3 jut be /EBEL Volán a 4./ és mind FIATAL magyar csapat lesz. Valószínűleg így rájátszásba jut /és döntőt is játszik/ az U18/U20 túlnyomó része. Király!
Az, király. Na, de hál istennek a blog jóvoltából kezdek ismerkedni a többi nemzet hokijával is, és nem lesz dögunalom a szezon;). És egyébként is mi ez a mániákus fiatalítás? Van egy csomó beérett tapasztalt kiemelkedő játékos, mégis tiniket akar mindenki látni. A válogatott bizonyított, most egy erős bajnokság kéne, hogy az emberek kedvet kapjak. Ez valószínűleg nem az idén lesz.
laszla: értelek, és én is szeretném a gyergyóiak részvételét. Uakkor a 3 millió nem lehet hatalmas pénz ezen a szinten, inkább jelképes belépő a magyar bajnokságba. Ha mégis az, és vkinek már most az elején ilyen nehézséget jelent, attól tartok komolytalanul mérte fel az anyagi viszonyait, és nem lesz képes a bajnokságot végig csinálni.
Nincs csomó beérett játékos, mert pénz se nagyon volt az elmúlt években és többnyire a civil életben boldogulnak már. Onnan pedig nem fog visszajönni senki. Azt viszont jól át fogják gondolni a magyar klubok vezetői, hogy a rendelkezésre álló szerény forrásaikat idegenbe utazásra fordítsák, vagy saját utánpótlásuk más célú költségeire. Ez szerintem komoly sportszakmai kérdés /lásd: Kercsó csikó csapat '92-től/.
csakhogy Kercsó is sokat vitte őket Erdélybe. Ahogy a stars is, sőt ok komoly tornát is rendeznek, és meg is van az eredménye, olyan kosárlabda eredmények születtek pont a semmire nem költő Miskolc ellen, hogy ihaj. Szerintem egyetlen, akinek megérte az útra költeni az pont a Miskolc, ezelőtt két évvel sehol nem voltak, de most legalább két harmadig mindenkinek méltó ellenfél volt. Na de biztos én látom rosszul, költsön mindenki, amire akar, igya el, kártyázza el, nem nagyon érdekel, az eredményeket majd a jövő hozza.
Mikor Kercsó Erdélybe vitte első magyar csapatát, akkor a román hoki még előttünk járt. Ma 10-12 éves zalaegerszegi csapatával bucira ver mindenkit székely földön. Természetes, hogy nyugat felé kacsintgat ő is. Olcsóbb, gyorsabb, nívósabb. Miért görcsölnénk mi is sokáig a Steauával? Hogy több problémánk legyen és még drágába is kerüljön? Fizessenek csak, ha tényleg azt akarják, hogy menjünk hozzájuk. A Miskolc egyébként folyamatosan Szlovákiába jár minden csapatával.
Van egy ötletem, ha sok a határo túli ccsapatoknak a három milliós nevezési díjat kifizetni, akkor minden meccsüket játszák le idegenben, így a magyar csapatoknak nem kell utazási költséget fizetniük. Egyébkent a válogatott csapat szereplése nem az OB-1 szinvonalán múlik, majd mindegyik játékosa külföldön tereli a pakkot.(én az EBEL-t is ide számítom)Úgyhogy, ha nem lesznek székely, román csapatok azért a bennmaradás az "A" csoportban sikerülhet. Egyébként pedig nekem a NZ-Stars együttműködés, vagy a Volán EBEL szereplése a járható út, inkább mint a bizonytalan keletre nyitás.
Én nem a steuról beszélek, amúgy sem jönnének ide ingyen se, mert minek? Az hülyeség volt már az elején, rossz vicc. Hanem a pénz, akkor más, de valami miatt úgyse jöttek volna. Hanem a hargitai csapatokról, mindenki legyen egyenlő. (kivéve a volánt :)). Ha meg nem, hát nem, de jogosnak érzem, hogy nem akarnak fizetni, bár szerintem meg fogják tenni. És meg fogod látni, hogy most a Stars, majd jön Zala, esetleg MAC és odavissza fogják verni Miskolcot. És tartom magam ahhoz, hogy látványosan fejlődött a tavalyi szezonban, egyetlen csapatként.
uprmedia igenám, csakhogy nekünk is (nem Volán drukkerek) kell a hoki. Tehát kell egy magyar bajnokság. Bár volán drukkerként sem biztos, hogy kellemes lehet, minden tízedik vereség után, egy győzelemnek örülni. Ezt nem tudom. Visszatérve kell egy kicsit színvonalas bajnokság, amit a kőrnyéken csak keletről jöhet (éljek szavaiddal). Szlovákok ugye kinyilvánították a tavaly az álláspontjukat az UTE-val szemben.
Durex: szerintem egyszer és mindenkorra fejezzétek be a Miskolccal való dobálózást. Jelentkeztetek ide játszani, tudtátok, hogy a magyar bajnokságban játszik a Miskolc is. Ha nem tetszik, el lehet menni, ez már nagyon unalmas.


Nem szükséges tudnotok, de akkor azért elmondanám, hogy a Miskolcnak 2006 tavasza óta van csarnoka, előtte kb. három hónapos jeges szezonjuk volt, a csarnoképítés évében ráadásul cigányélettel, hol itt játszottak, hol ott, hol itt edzettek, hol ott, éppen attól függően, hogy a csarnoképítés mit tett lehetővé, használhatták-e a csarnok melletti pályát vagy sem. Ezért nem voltak sehol két évvel ezelőtt. Lehet, hogy ez székely észjárással felfoghatatlan, de az ő fejlődésükben messze nem a Csíkba járásra költött pénz (illetve a székely csapatok ellen lejátszott, ezidáig összesen 20 darab mérkőzés), hanem a három hónapról nyolc-kilenc hónaposra nyújtott jégszezon és az immár második alkalommal augusztusban elkezdett jeges felkészülés kamatozott.
Ahogy parancsolod, hátradölve várom az új szezont, mint mondtam engem nem nagyon érdekel mi sül ki, de miután van véleményem, megérzésem stb. addig megírom. Most pedig várom a fellendülést vagy székely csapatokkal vagy anélkűl. (remélem megélem). Ha lesznek megyek meccsekre, ha nem, nem. Részemről ennyi.
Nem kell hátradőlve várni, csak baromi unalmas azt olvasni állandóan, hogy a Miskolc... Én itt is megkérdeztem már többször, hogy azon túl, hogy a magyar bajnokság nem tetszik, mik az elképzelései az ellenzőknek a magyar bajnokság helyett, különös tekintettel arra, hogy holnap lejár a nevezési határidő és három és fél hónap múlva játszani kellene. Ehhez képest eddig még senki sem volt képes egyetlen kumma szót sem írni arról, hogy melyek is azok a világmegváltó ötletek, amitől ez a versenysorozat jobbá válna nagyhirtelen. De helyette lehet olvasni arról, hogy milyen szar csapatok vannak nálunk. Igen, vannak nem túl erős csapatok. És...? Ez az észrevétel/vélemény nem alternatívája a magyar bajnokságnak. Tessenek alternatívát mutatni, mindenki erre vár már mióta. Nem tudom, mit nem lehet ezen érteni.
És még valami: az sosem talál megértésre, ha valaki csak annyit mond valamire, hogy ez így nem jó. Az a minimum, hogy a vélaménye mellé javaslattal él. Kb. két hete tudott, hogy Kurkó találkozni szeretne amagyar csapatok vezetőivel egy létrehozandó közös bajnokság ügyében. Ha pedig ez így van, akkor gondolom én naivan, talán valamit javasolni is szándékozik. Asszem, ennek az egész többhetes szájkaraténak elejét vehette volna ő is, a székely csapatok is, ha nyilvánosságra hozták volna időben a javaslataikat. Most azért dühös mindenki, mert csak az elutasítást látják. Ha látnák azt, amit az elutasítás mellé cserében javasolnak az alutasítók, akkor lenne miről beszélni. Így nincs. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem lehetett a javaslatokat legalább nagy vonalakban nyilvánosságra hozni, nem hiszem, hogy hadititkokról van itt szó. A magyar bajnokság lebonyolítási tervezete hetek óta ismert, az elképzelések a lebonyolításról pedig több hónapja. Hogy lehet mindezek ellenében összesen annyit mondani, hogy ez így nem jó, közös bajnokságot akarunk? Azt sem tudja senki sem, hogy mit is takarna ez a közös bajnokság. Mi gátolta meg Kurkót, a HC, SC, Gyergyó, Steaua vezetőit abban, hogy ezt legalább nagy vonalakban kifejtsék?
Akkor újra megpróbálom megfogalmazni a gondolatomat. Általános véleményé vált, fittyet hányva minden eredményre és adatra, hogy a csíki csapatok fejlődni járnak ide. És mivel fejlődni járnak ide, fizessenek. És evvel nem értek egyet. Miskolc mellett lobbizhatnék az UTE DAB Kis Jolánnal, Fradival, mindegy, de nekem ők szimpatikusak. Tehát a tanulás egyen rangú, ez a maximum, amiben belemegyek, tehát a pénz követelése jogtalan. Az meg egyenesen elszomorít, az a hozzáállás, hogy „hogyha nem fizetnek, ne jöjjenek”. Ezt azért, mert így sok jó meccsről maradnák le, én is, ti is, csapatok is. Tehát az én alternatívám, hogy egy jó kiírás, fix dátumos, a légiós az ok, bár átvehetnénk az osztrák szokást, pontozni a játékosokat, s így megmarad az optimális jó csapat, s így a magyar lehet Erdélyben is magyar, s az erdélyi itt, diplomácia is meg van oldva. Bevezetni a +/- mutatókat, ezt már nagyon régen hiányolom. Hírtelen ennyi :).
durex26 valamit nagyon félreértesz. Nem azért kell fizetniük, mert fejlődni jönnek ide, hanem azért mert vendégek. Ugyanúgy ahogy a Volánnak is (nagyságrendekkel többet) kell fizetnie.
Kocsmában is fizet a vendég a söre után és nem háborog, hogy a tulaj bezzeg ingayn ihat...
Te viszont folyamatosan azt sugallod, hogy a csiki csapatok részvétele az OBI-ben inkább a magyar csapatoknak jó, örüljünk tehát, hogy itt vannak és segítsük, hogy maradhassanak. Ha nekik nem jó vajh miért is vállalták (az SC esetében már 2 éve) és miért akar a Gyergyó is csatlakozni? Talán mégis van belőle némi hasznuk. A magyar kiscsapatoknak jelentős érvágás Erdélybe utazni ők közel ugyanilyen meccseket játszhatnának azért itthon is (egy DAC, vagy egy UTE azért sokszor minimum pariban volt a Csikiekkel), sokkal kevesebb pénzért -> többször. Nem vitatom, igenis jót tett a magyar bajnokságnak is a hargitai különítmény (a Gyergyóban már nem vagyok annyira biztos), de különben miért is engedtük volna itt indulni őket? Az igazán visszás azonban az, hogy először rábólintottak a hozzájárulásra (ami valóban nem nagy összeg), majd visszalépnek és elkezdik a méltatlankodást. Szerintem legfeljebb annyit lehetne ilyenkor, hogy bocs, mégsincs pénzünk, inkább nem indulunk. Senki nem kötelezi őket az OBI-ban való indulásra. A magyarországi csapatok azt mondják így benne lennének. Jó. Kell vagy nem kell? De azért, hogy a farok akarja csóválni a kutyát...
Szerintem orulnotok kellene az erdelyi csapatok ob1-es reszvetelenek es azt javasolnam a harom Hargita megyei csapat vezetosegenek hogy ok kerjenek valamilyen osszeget azert mert indulnak hiszen minden magyar csapat sokkal gyengebb naluk es a tanulopenzt meg kene fizessek . . . tehat ha eross csapatokkal akarsz jatszani mint az SC es a HC akkor fizess mint ahogy tette ezt a Volan is aki szinten tanulni ment az osztrak ligaba
OliBLOOD így értem, csak a kommentek között ez így elmaradt beírva, az enyém féle észrevétel pedig sűrűn van jelen, tehát azt vettem az általános véleménynek. És ezen a gondolkodásformán próbáltam némileg változtatni. De holnap, ha minden igaz az utolsó nevezési nap, minden kiderül, és vége a vitának, kibújok a közellenség szerepéből, s többet ebbe nem szólok bele mert semmi értelme, gondoljon mindenki amit akar. Most se tettem volna, (már egyszer megpróbáltam), csak az izgalmak miatt, hogy mi lesz nem bírtam megállni :S.
Hc te valamit nagyon keversz. Majd ha a magyar csapatok akarnak a román ligában indulni akkor fizetünk. Amíg ez fordítva van addig nekik kellene fizetni...
A minden magyar csapat sokkal gyengéb kijelentés pedig igen jó vicc volt. Emlékszel a kupadöntőre ahol szlovákokkal se bírtátok otthon tartani az aranyat? (bronzot is magyar csapat hozta el)
Hc! Ha a magyar csapatok erős csapattal akarnak játszani akkor arra ott a Volán, azt ingyen is megtehetik, 800 km utazás nélkül. Emlékezz a bajnoki döntőre!! (9-1,6-0)
Emlekezz az itthoni meccsekre hogy mennyi volt az eredmeny es hogy ne egjen le a nagy Volanotok hatalmas csalasokkal letiltattatok a legjobbjainkat hogy legyen nagy az eredmeny.A Volan egyebkent mar nincs a magyar bajnoksagban es a tobbi mar olyan szinten gyenge hogy nem is tudom hogy miert gondolkoznak a csiki csapatok a magyar indulason . . . a harom milla az meg tenyleg baromsag azt ti kene fizessetek vagyis meg sokkal tobbet hogy tanitgassunk hokizni
Kedves Székely Barátaim!
Még a lesajnált Miskolc is okozhat némi meglepetést az új szezonban a HC és SC csapatainak.
Ahogy a dolgok most alakulnak kizárólag a Fradi ellen mehet bármelyik csapat biztosra.
Javaslom a hozzájárulás kifizetését, ellenkező esetben csak a hazai rendezésü Magyar Kupát mint bizonyítási lehetőséget.
Kedves kerusz!Én próbálkoztam jóval feljebb bátortalan ámde annál amatőrebb alternatív javaslatot tenni a székely csapatok távolmaradása esetére.(szlovén, vagy szlovák
U-20-as meghívása egyesített MAC-Debrecen-jászberény miegymás...)
Hokikori! Én is csatlakozom a véleményedhez, hogy a bajnokság helyett a hazai rendezésű Magyar Kupán bizonyítsanak. Nem kell az amúgy is kis költségvetésű csapatokat (FTC,Miskolc,Stars) 800km-es utazási és szállásköltségekre kényszeríteni. Ebből a pénzből minőségi légiósokra lehetne áldozni, ami a bajnokság szinvonalának emelkedését szolgálná.
szerintem ti nem ertetek semmit a hokihoz mert ha igen akkor tudnatok hogy egy minosegi hokis annyiba kerul egy honapra mint az egessz evi utaztatas
Hokikori ez rendben van, csak kíváncsi vagyok fizetnek-e majd 3 milliót? Esetleg nekik nem kéne? Ejnye-ejnye...
Kedves hc!

Ezzel a frenetikus ötleteddel szerintem menj vissza a hc fórumra, ott talán még egyet is értenek veled, itt egy cseppet eltévedtél. Ha gondolod, próbálják ki, maradjanak távol a székely csapatok a magyar bajnokságtól. Meglátod, itt az évek múltával egyre több csapat lesz, erősebbek, talán kiegyensúlyozottabb is lesz a bajnoság, a románnal ellentétben, ami évek múlva is egy helyben fog toporogni. Persze hacsak a rendkívűl okos vezetőitek vissza nem hívják Kurkó helyére Pana úrat, vagy valamelyik bábját,akik talán még azt a bravúrt is elkövetik, hogy még ennél is lentebb rántják. Mivel a székely csapatok a vendégek ebben a bajnokságban, erről a hangsúlyozom, jelképes összegről igy beszélni is felesleges. De ha ez mégis fáj Kurkó úréknak, javaslom a távolmaradást. Mondom, 2-3 év múlva meg lehet nézni az eredményt.
És még valamit kedves Durex: Én nem vagyok Volán rajongó, de a ti állandó jolánozásotok elég idegesítő. Talán ezt egy másik fórumon, ott ahol divat. Mi ugyanis jórészt a Volnnak köszönhetően lettünk A csoportosok, még ha a jővőben liftezni is fogunk egy ideig, akkor is nagy szó. Romániának viszont elég jó sansza van arra, hogy kiesik a div.2-be. Lehet jolánozni, de tuti, hogy rajtam kívül még sokan nem kíváncsiak erre.
A jolánt egy fradistától halottam, megtetszett, használom, tudtommal csak én, úgyhogy ne általánosíts. Na de kiszállok ebből, próbálom leírni úgymond a ló másik oldalát is, hogy mit veszítenénk, azok, akik kijárunk meccsekre (a többihez nem szólok), erre vagy sértődés, vagy pedig kiemelt szavakba kötnek bele. Ez így semmire nem vezet, lehet duzzogni, haragudni, hogy mit mertem mondani, de fenntartom az igazamat.
Ezt a HC arcot miért nem vágja már ki valaki a vérbe?
hc sporttárs! Vagymi..

Kérlek, ne rondíts bele intelligens társalgásunkba!
Vagy talán te vagy az agresszív kismalac titokban?
Bár téged szólítottalak meg, nem csak rád gondoltam Durex. Egy másik fórumon divat a jolánozás, ezért ütötte meg a fülemet. Tiszteletben tartom a véleményedet is, nem duzzogok hidd el.
HC elment pihenni, a korcsmahangulat elharapózását meg fogjuk akadályozni, egyúttal legkedvesebb törzsolvasóinktól is árnyalattal több visszafogottságot kérünk, nem mindig muszáj felvenni az olcsó kesztyűt. Ezt pont én mondom. :)
Figyelj HC nézd meg a két ország válogatottja hol van egymástól! Megvan? Nézd meg a tavalyi bvajnoki és kupadöntő eredményét! Megvan? Na MOST szólj be ha kérhetném
Én egyébként a magyar kluboktól is kérnék valamiféle garanciát arra, hogy lesz pénz tisztességesen végigcsinálni a szezont. A tavalyi szezon e tekintetben ugyanis elég vicces volt, egy-egy meccs talán még az oszálybajnokságba is beszámított :D

Szerintem a székely csapatoknak azért lehet helye a magyar bajnokságnak, mert a magyar bajnokságból, a magyar közegből igen kicsi a merítés. Az elért siker sem hozott egyelőre semmit, mármint az anyagiakra gondolva.
Ezért kellene az agarakat visszafogni! Onnan pedig egyre inkább érkezhet pénz. Bukarestből méginkább!
Az az ország, ahol százakban mérhető az igazolt játékosok száma, az ne utasítson el ideérkezőket!
mbemba! Szlovéniában sincs több igazolt játékos mint nálunk, mégis elörébb tartanak mint Ti. Igaz, két csapatuk is( OLIMPIA, JESENICE) az EBEL-ben játszik, nem a román bajnokságban!
Jelenleg minden vendég azt szeretné, ha valahol félúton találkoznának , nem akar idejönni senki :D

Viccet félretéve, én székelyföldi vagyok, aki a Sportclubon nőtt fel, de az elvtelen kompromisszumokat messzemenően ellenzem.

Szerintem nem az a tárgyalási alap, hogy a székely vagy a magyar csapatoknak tesz jót, ha az előbbiek elindulnak az OB1-ben (véleményem szt. egyformán jó mindenkinek), hanem az, hogy kérem, ez itt az OB1, itt ezek a feltételek. Ha jösztök örvendünk nektek, ha nem, akkor megoldjuk nélkületek.

Ez nem azt jelenti, hogy egy közös bajnokságnak a távlatokban ne lenne létjogosultsága, de:

ad 1.: ez egy egészen más kérdés;
ad 2.: a hátralévő 3 hónapban ennek a feltételeit nem lehet megteremteni. Ezzel a gondolattal a nevezési határidő előtt 2 héttel előállni egyszerűen vicc.

uprmedia, de nem valószínűbb, hogy több emberből, nagyonbb konkurenciából (vagy egyszerűen csak, ha valami színesebb) több jó játékos nő ki?
Másodszor: nem elképzelhető, hogy az osztrákok is felfigyelhetnek egy szerveződő, méreteiben nagyobb bajnokságra! Aztán, ha hopp és bekapnak, akkor mi örülünk annak!
Harmadszor: szerintem a Steauanál, ha elhatározzák, hogy akarnak valamit, akkor ott a pénz nem lehet, akkora akadály, mint minálunk! Ha nem lesz idegenlégiós korlát, akkor egyhamar ránkverhetnek! És bizony, ha mi egy bajnokságban vagyunk velük, akkor mi is felszállhatunk arra a hajóra!
Az osztrák Európa egyik legjobb bajnoksága. Nem mennek ők sehova...
Hidd meg nekem :), ha Bukarestben eldöntenék, hogy ebbe fektetnek és akarnak valamit, vennének ruszkikat, tótokat, meg ..., akkor nem lenne az az osztrák, aki azt mondaná: Raus, nem kell a pénzetek! Ők vevők lennének az egzotikumra!
Félreértés ne essék: ha a testvérek közösködni akarnak velünk, akkor ők alkalmazkodjanak, és ne mi! Majd, ha mi akarunk tőlük valamait, akkor mi alkalmakodunk! Eljöhet az az idő, mert itthon láthatólag nincs pénz, ott pedig van!
süti beállítások módosítása