HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kangyal Balázs a Bp. Starsba megy

2008.05.22. 16:53 Hblog

A válogatott csapatkapitánya elhagyja az Alba Volánt és a Budapest Starshoz szerződik, értesült a jégkorongblog. A játékos a hírt megerősítve elmondta, szóban megállapodott az első OB 1-es szezonjára készülő klubbal, a szerződést jövő héten írják alá.

A 38 éves Kangyal Balázs határozatlan idejű kontraktust köt a szlovák másodosztályú Nové Zámkyval közösen induló csapattal. Mint közölte, még legalább két évig játszani szeretne, jövőre pedig okvetlenül be akarja magát küzdeni a válogatottba, ott akar lenni a svájci A csoportos világbajnokságon. Ahhoz, hogy utóbbi célkitűzését teljesíteni tudja, megfelelő alapokat kínál a Bp. Stars.

Az utánpótlásáról ismert egyesület az OB 1-es szereplés jegyében erős és rutinos első sort szervez, válogatott játékosokkal, ennek lesz az oszlopa Kangyal. Ez az első sor a Nové Zámkyban is rendszeres játéklehetőséghez fog jutni, mivel az érsekújvári gárda feltett szándéka a 2008/09-es szezon végén felkerülni a szlovák Extraligába.

A fentieken túl Kangyal általános szakmai tanácsadói pozíciót is kap utánpótlásvonalon. Erről azt mondta, már a jövőt is tervezi, szeretne közreműködni abban, hogy a káposztásmegyeri klub a fehérvárihoz hasonló jégkorongbázissá nője ki magát. Megemlítette még, hogy egyeztette terveit id. Ocskay Gáborral, az Alba Volán első emberével, aki mindenben támogatásáról biztosította.

Úgy tudjuk, gyakorlatilag eldőlt, hogy a Bp. Stars nem szövetkezik a Ferencvárossal, bár a héten még tartanak egy elnökségi ülést, amelyre meghívták a zöld-fehérek képviselőit.

További hír, hogy az OB 1-es csapat vezetőedzője a szlovák Robert Spisak lesz, ezért új utánpótlásedző(k) szerződtetésével számolnak. És még egy nüansz: a Stars keretének zömét természetesen tehetséges junior és ifjúsági korú játékosaik teszik majd ki, beleértve az évek óta itt játszó román állampolgárságú fiatalokat is.

68 komment

Címkék: átigazolások alba volán bp. stars kangyal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratula a hírszerzéshez!! Picit ledöbbentem a hír hallatán, de végülis jogos "ítélet született" mindkét részről. Bull mindenképpen példaképe lehet az ott pakkot terelgető fiataloknak, és a Volántól is a pályafutása csúcsán köszönhet el. Sok sikert Balázs !!
Jól értem, hogy ezzel Bill gyakorlatilag lemondott az A-csoportos VB-n való indulásról?
Vaze, nem érted jól. Feltett szándéka ott lenni Svájcban, ahogy a cikk elején is írtuk.
Sok sikert, jó munkát és mindent amit szeretnél!
Szerintem nem jó ha válogatottak mennek el Alba Volánból, ők akkor nem izmosodnak az EBEL-ben.
Remek erősítés az utánpótlás számára, igazi példaképe lesz a gyerekeknek.
Sok sikert Balázs!
:))azér nem hiszem, hogy bárki is izmosodni járna az ebelbe.
aneurysm A szlovák extra liga kapujának a döntögetése nem jó iskola? Ezek a fiúk - akik ezt a döntést hozzák -, természetesen Bill a konkrét, másokra csak utal a cikk írója már igazán letették az asztalra a le tenni valót! Állandóan az volt eddig a probléma, hogy nem fiatalítanak: a lehetőség most adott, minden edzőtáborban alakuljon ki verseny és ha valaki jobb a 38 éves Kangyal Balázsnál, akkor övé a poszt. Ennyi.
Tavaly Hofi, Jánosi is játszott az Érsekújvárban. És a válogatott közelébe sem kerültek. Azért tudni kell, hogy csak akkor fog tudni ot játszani, ha nem ütközik az itthoni meccsekkel. És eléggé ugyanakkor vannak a meccsnapok...
Kangyakl mellett az EBEL volt a válogatottságának egyetlen érve. Erre utalhatott vaze.
Jo ez igy. De kivancsian varom, hogy mikor igazol mar valakit a volan, mert eddig csak mentek ertesuleseim szerint.
Mellesleg a Nemzeti Sport pofatlansaga lassan hatartalan a plagizalasban, egesz veletlenul az iment tunt fel a honlapjukon a hir.
volt még egy nehezen überelhető érv: Cortina őket szereti! Szakmailag szerintem ez már levezetés, de természetesen nem tudom, hogyan fog elsülni, pláne nem az én dolgom a válogatott keret összeállítása. figyelmetlenül olvastam és kissé csodálkoztam, ennyi a történet!
El tudom képzelni, hogy ted Sator is úgy érezte, ha Kangyal tud magának csapatot találni, akkor el lehet engedni... Szerintem Kangyallal a Bp. Stars nagyon jól jár, igazi közösségi ember, és még mindig jó játékos.
Csudto, a népsportnak örökös pofátlansági biankó csekket adtam néhány hete, megírtam nekik, hogy bármelyik hírünket szabadon használhatják, most és mindörökké, hivatkozás nélkül. Persze nem válaszoltak :)

Szájon mégsem vághatjuk a szerencsétleneket, nem igaz?
Nem kisebbítve a blog érdemeit, de a klub egyidőben értesítette a sajtó számos képviselőjét erről az átigazolási hírről, így nem volt szükség a hírek lopkodására.
Most csak viccelsz, ugye?
vaze Nem hinném, hogy Pat Cortina szeretem, nem szeretem alapon válogatja össze a csapatot. Mindenkinek (lásd Gröschl) meg kell küzdenie minden alkalommal azért, hogy a csapatban maradhasson és sztem ez igy van rendjén. A felkészülés során hallottam olyan híreket, hogy egyesek ilyen megjegyzéseket tettek rájuk (mármint az öregekre), hogy "Te ezek még itt is hajtanak". Nem lehet, hogy a hozzáállással van probléma? A fehérvári honlapon talán 1-2 dícsérő szót olvastam, egyébként folyamatosan fikázták Őket a szurkolók. Persze közöm semmi, részemről sok sikert kívánok minden távozónak és maradónak!
Arról mit lehet tudni, hogy a román állampolgárú fiatalok kettős államplgárok-e és mennyien vannak? Mert jövőre csak 5+1 légiós lehet é azt lehetett hallani, hogy az elsősorba pár légióst is szeretnének.
"az érsekújvári gárda feltett szándéka a 2008/09-es szezon végén felkerülni a szlovák Extraligába"

Ez azért komolytalanul hangzik. Az Érsekújvár a két legutóbbi szezonban 12. lett az 1. liga alapszakaszában. A legfrissebb hírek szerint több kulcsjátékos eligazolt vagy távozóban van a klubtól:
Michal Kapicka -> CPH Dijon (FRA - Ligue Magnus)
Juraj Varga -> CO Courbevoie (FRA - Division 1)
Dávid Havíra -> SKI PARK MHK Kezmarok (SVK - Extraliga)
Mitől lenne az Érsekújvár így hirtelen esélyes a feljutásra?
Nem viccelek, körsms-ben mindaz az info körbement, ami az NSO oldalán található. (Nyilvánvalóan kicsit tömörebb formában)
Sok sikert Bill-nek, köszönet a sok élményért, remélem bejön a számítása.
Kicsit aggódom a Volánért, a légiósokkal együtt kb. 10 játékos ment el, jó lenne már érkezőkről is hallani... Pl. arra is kiváncsi leszek, ki lesz a második számú kapus... Meg hogy kik fognak játszani a "második" csapatban.
De azért valahol egészséges is, hogy kicsit "szétesik" a Volán, remélhetőleg páran át tudnak vinni valamit új csapatukba is...
Szerintem ez nagyon jó hír. Ez szép lecsengetése/átvezetése lehet Kangyal pályájának. A fiatalok sokat tanulhatnak tőle. Ami mindenkinek jó az átigazolásban, hogy a magyar bajnokság mezőnye kicsit tömörebb lesz.

ps: sok társammal együtt sajnos én sem kaptam kör SMS-t KCs-től, így örülök, hogy megírtátok a hírt.
Kcs,

szívem, azután ment ki az a híres sms, hogy megtudtátok, hogy megtudtuk és megírjuk, vagy azelőtt? És megkaptuk-e mi is azt az sms-t?

:)

Tényleg nem lóverseny ez, meg hitelességi problémáink sincsenek, hál istennek, meg mindenkit szeretünk az Albánál, egy embert kivéve, meg hát minek is kellene erőlködnünk, nem vagyunk rászorulva. Csak érdekel, hogy szerinted hogyan is kellett volna kinéznie az első kommentednek, ha korrekt lettél volna.
Véleményem szerint Billnek nincs szüksége arra, hogy erősödjön, de ha mégis így gondolná garantáltan lesz rá lehetősége. Viszont egy újonnan nevezett csapatnak ennél jobb kezdőlépést el sem tudnék képzelni. Kíváncsian várom a közös munkájukat!
Sok sikert és egészséget Balázs!!!
és ez az egy ember pont Kcs? :D
Ez eléggé váratlan hír volt, ugyanakkor teljesen korrekt döntés Kangyal részéről. Dícséretes, hogy egy ilyen múltú játékos szerepet vállal az utánpótlásban. Fura lesz a Volán nélküle. Sok sikert neki a továbbiakhoz!
Megsüvegelem mindazt, amit eddig tett, de kiscsapathoz szerződni, ott mellékállásban vezetői posztot is ellátni majd 40 éves, vélogatott játékosként bizony már mindenképp levezetésnek, átmenetnek, a sport utáni új életforma kialakításának előszobája. Ergo, nem hinném, hogy ebből lesz még válogatottság, mondjuk Kanada ellen.
S arról mit lehet tudni, hogy hogyan-miből lesz Fradi, Újvár és Stars nélkül? Nem vagyok optimista...
Szerintem ez egy óriási döntés, én maimálisan tisztelem érte Balázst. Bár az idei szezonja lényegsen jobb volt, mint az előző három, szerintem érezte már ő is, hogy az EBEL megnövekedett mecsszáma (ami idén ráadásul 30 %-al több lesz!) már sok neki. Így viszont egy isten lehet a fiatalok között, és rengeteg hasznos tapasztalatt átadhat neki. Bár a személyes karrierben ez tényleg levezetésszerű visszalépésnek tűnik, a magyar jégkorongnak óriási hasznot hozhat ezzel Balázs! Max. respect!!! És annak is örülök, hogy a Volán visszavonultatja a mezét... bár néha elszidtam egy-egy meccs alatt rendesen, összességében messze kiérdemelte ezt a megtiszteltetést!
Örülök a hírnek (az utánpótlásnak nagy lökést adhat), de a Fradi én is nagyon féltem...
Én is örülök ennek a hírnek, örülök, hogy lesz új csapat az ob 1-ben, pár év, és mégtöbb lesz. ugye debrecen, zalaegerszeg stb. jó, hogy egyre többen játsszák a jégkorongot :) És remélem a fiataloknak jó példaképe lesz.
banyszi! Én meg hiszem, hiszen ő maga is többször nyilatkozta, hogy érzelmileg rendkívül módon elkötelezett e játékosok iránt. Namost ez még a VB előtt volt. Egyébként félreértesz, nem akartam én ebből most bántást csinálni senki felé, nehéz is volna, éppen idén. A lépés nekem minden szempontból logikus, kivéve a válogatottságot...
hát ha valaki, kangyal tanár úr jó példakép lehet a fiataloknak:)

ami még külön tetszik, az az, hogy egy ilyen hír az index közvetlen címlapján szerepel, mégha nem is fő hírként...
"Szerintem nem jó ha válogatottak mennek el Alba Volánból, ők akkor nem izmosodnak az EBEL-ben."

A 38 éves Kangyal hova izmosodjon? Már a levezetö köröket futja.
Szerintem én korrekt voltam, hiszen elismertem az érdemeiteket a hírversenyben. Inkább az inkorrekt, hogy más sajtóorgánumokat lopással vádoljunk, amikor a - nevezzük sajtóközleménynek - még a ti bejegyzésetek előtt ki lett adva.
Legmélyebb tiszteletem Balázs előtt!
Ettől az igazolástól még simán lehet válogatott, a tagság nem csak a Volán játékosoknak jár. Hofi és Jánosi nem azért nem volt keretteg, mert Fradi játékos, hanem mert tavaly gyenge szezont tudtak magukévá! Sajnos :-(
Ergo: DAB, UTE, Stars, Fradi, Macik, t.k mind1, kiemelkedően kell játszani, és ott az ember a VB-n.
Balázsnak ott a helye, nem a leggyorsabb, de még mindig az egyik legjobb!!!!!!!!
Kedves hozzászólók,

annyira felkúrtam az agyamat Kcs úr hozzászólásán - amelyet véletlenül töröltem -, hogy az illetőt egy hétre kitiltottam. Már egy kicsit bánom, de mindegy.
D. Gromov: szerkesztőként tudni kell szelektálni... Én egyszerű olvasóként sem válaszolok minden bejegyzésre, mert tudom, hogy van amikor nincs értelme...
MeLa, teljesen igazad van, nem tízig kellett volna számolnom, hanem ezerig, és csak utána lépni. Azaz nem lépni.
Ő tudja,hogy ilyen korban,ki hol tud teljesíteni. Ha a Bp.Stars kihívás még számára, minden tiszteletem az övé.Tőle még nem lesz bajnokaspiráns a csapata....hajrá Bill bá!!!
D. Gromov!

Jól tetted, gratula! Csak kár, hogy törölted a hozzászólást... Egyébként az index szakfórumon is mindig ezt csinálja, uh. ne húzzd fel magad...
Sok sikert Kangyalnak a Starsnál!!! Jó lesz az nagyon, ha a fiatalok ilyen kaliberű játékosokkal találkozhatnak. A válogatottság szerintem is távolabb ugrott tőle, de azért én is úgy látom, hogy kikerülni Cortina kegyeiből eggyel még mindig nehezebb, mint beférkőzni.
És az is vicces, hogy így szaporodik a KCs-re kiakadók testvériségének száma! Nem vagyok egyedül!!!! :D :D :D
A starsnal a hokin kívűl még milyen szakosztály van?
A starsnal a hokin kívűl még milyen szakosztály van?
A starsnal a hokin kívűl még milyen szakosztály van?
Bill!
Jó döntést hoztál, készülve a pályafutásod utáni napokra is. Eredményes, sérülés mentes évet kívánok neked!
A Volán tényleg egyre gyengül, vajon ki lesz aki erősíti majd? (Galanisz, Jánosi?)
Kcs-t végül visszaengedtem, a kommentjével együtt, 8:07-nél olvasható.

Annak tartalmára válaszként megjegyzem, hogy Kcs nem hazudik, csak csúsztat, a hivatkozott közleményt azok után adták ki, sietve, hogy megtudták, hogy megírjuk a hírt. Sőt egy visszadátumozott cikket is írtak gyorsan a saját oldalukra.

Ezzel a témát lezártnak tekintem, sokkal többet foglalkoztam vele így is, mint kellett volna, vár a munka dandárja, álljon szóba ezzel az emberrel, akinek hét anyja van. :))

Már ha egyáltalán van még képe ide dugni az orrát. Vagy fordítva.
A honlapunkon a cikkek dátuma a létrehozásé, 16:50-kor kaptam a hírt, 16:54-kor kezdtem hozzá a cikkhez, 17:20 körül jelent meg maga a hír. Nem történt visszadátumozás.
D. Gromov, KCs: komolyan, mint az oviban... "Az én apukámnak..." "Az enyémnek meg..." :)
A magam részéről annyit tudok az ügyön segíteni, hogy átírtam 17:20-ra a honlapunkon, és itt és most kijelentem, hogy a blogon előbb jelent meg a hír, mint a mi honlapunkon. Ha valakit megtévesztettek az időpontok, azoktól elnézést kérek, semmi szándékosság nem volt benne.

És immáron harmadszor is kijelentem: elismerem a blog érdemeit a hírversenyben.

És én is lezárnám ezzel a témát.
Egyszerűbb kitiltani, mint az időt és az idegeket pazarolni...
További jó munkát!
Mondjad, KCs, nyomassad!!! Hogy vót eggggéssszen pontosan? Nehogymá ne a tiéd legyen az utolsó szó!!!!!! :D :D :D
Direx26: a Stars csak hokizik: bpstars.hu/news.php
celebesz: Egész pontosan jégkorong, labdarúgás és műkorcsolya szakosztályok működtek az Starson belül. Úgy tudom a foci különvált, de nem biztos. Műkori tuti, hogy van.
jajakkor bocs, guglival én csak a koriig jutottam :(
Pedig próbálkoztam pl. a Klub/Történet menüponttal is: bpstars.hu/page.php?22
Ez a Stars weboldal eléggé ótvar... Remélem az OB1 tiszteletére csinálnak új oldalt, főleg ha lesznek majd szurkolók, mert ez így eléggé papás-mamás belső körnek szóló valami.
ne is foglalkozz velük Kcs csak irigyek ránk és a Volánra:)és azt se hiszem hogy gyengülés lenne a kangyal-gröschl-budai trio távozása
Kedves 1nf3rn0!

A Te hozzászólásod úgyszintén.
Maradj az UTE fórumán, ott ez elmegy.
Viszont az UTE weboldal tényleg sokkal jobb, csak az a frány hoki is menne már, ugye 1nf3rn0!
pontosan:Dés mi lesz most ha nem lehet 15 szlovákotok?:D
Szerencsére ezzel nem Neked kell foglalkoznod, sinupret.
Ejnye-bejnye ;) mi ez az ellenséges hangnem?

Kedves zsilett!
Sose mondtam, hogy az ute oldala tökéletes, sőt! Ha viszont ilyen jó megfigyelő vagy azon a fórumon,akkor észrevehetted,hogy én kritizálok meg minden hírrel és honlappal kapcsolatos hibát először. Sajnálom, hogy ennyire a lelkedbe gázoltam,hogy leszóltam a stars oldalát, de ott is muszáj lesz újítani a következő szezonra :/ szerintem elég gagyi, szerinted is?

Kedves s-betűs hozzászóló!
Talán én leszek az egyik szurkoló a sok közül, aki nagyon örül a légiós korlátnak!
föleg ha lesz csapatotok...bár már elkezdtétek feltölteni a volán-farmmal:D
sinupret: Bagoly mondja verébnek... A tavalyi Volán-farm is fel lett töltve innen-onnan. Meg a nagy Volán is. Szerintem legyél konstruktívabb, fikázásra használd az index Magyar jégkorong fórumát vagy az nso fórumokat - a blognak ez a híre nem az Újpest leendő csapatáról szól. Áthidaló megoldásként beleélvezhetsz ebbe a hírbe: jegkorong.blog.hu/2008/03/20/se_nem_fiatal_se_nem_szeretheto
csak azt mondom hogy ennyi lesz az ujpest az olcsó szlovákok nélkül...pontosan tudom hogy mivan a farmmal mert ott játszom...
sinupret! én nem kezdtem el feltölteni semmit, az a vezetőség dolga. Nekem lesz csapatom, mert a válogatottnak is szurkolok és más bajnokságokat is nézek. Nagyon haragudhatsz az Újpestre a játékos-politikájuk miatt. Lehet, hogy azért vagy ilyen ideges, mert valamikor te valamelyik haverod nem fért be a keretbe a légiósok miatt? :/

Amúgy miért hiszi azt mindenki, hogy egy-két ilyen odaszólással, hogy mit csinál a klub, akinek a meccseire járok egy primitív „oda-vissza ugatós” vitát kezdeményezhet?

Sinupret, értelmetlenül szóltál hozzá másodjára is, mert megírtam neked, hogy én sem szerettem a légiós áradatot. De egy kis méregzsák tini lehetsz :/ Látom arról fogalmad sincs, egy profi játékos szurkolókkal való kommunikációjának a határairól. Kéne egy kis alázatot is tanulnod. Remélem a pályán a lobbanékony érzéseidet tudod korlátozni, mert ha nem, akkor nehéz lesz később a válogatottba kerülni/bentmaradni... De amúgy remélem az ambícióid ennél nem alacsonyabbak. Én kifejezetten örülök, hogy a csapatod az EBEL-es kerettől függetlenül indul. Sok sikert kívánok neked a jégen, mára pedig Boldog Gyereknapot! ;)
Nagyon örülök Kangyal "Bill" Balázs döntésének.Az ő pályafutásában benne van a magyar jégkorong elmúlt 30 évének minden jó és rossz történése.-Ez pénzben megfizethetetlen tapasztalat arzenál!Ha csak a tizedét át tudja adni annak,amit ő a pályafutása alatt a rengeteg jobbnál jobb edzőtől megtanult,akkor a starsos fiatalok nagyon irigylésre méltó helyzetben vannak.DE!!!!Mit szól ehez a Stars edzői közül egyvalaki....Akiről ugyan mindenki tudja,hogy(magyar viszonylatban)jó edző,de soha nem tűrt meg maga mellett,(felett)olyat,aki őt irányítani próbálta!!!FÉLTELEK Bill.
Az alsóbb korosztályoknál kellene "hatalmat" adni neki, ott talán szóhoz tud jutni. Hátvédképzés lesz felsőfokon !
süti beállítások módosítása