HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A negyedik napon is túl vagyunk

2008.05.06. 14:12 Ryan O'Brien

Megszületett a vb eddigi legnagyobb meglepetése, nehéz helyzetbe hozták magukat a szlovákok. Bővültek a keretek, jön Koivu, Nabokov, Plekanec, Budaj és sokan mások.

Svájc–Fehéroroszország 2-1

Négy új, az NHL-ből érkezett játékosa nem adott nagy lendületet Fehéroroszországnak. Lagymatag mérkőzésen nyertek a meggyőzőbb svájciak, a beloruszoktól meszire került a legjobb nyolc, bár ha összeszoknak, még mindig bárkit meglephetnek.

"Nem is annyira fizikálisan, mint emocionálisan vannak gondok a srácokkal – kezdte Curt Fraser kapitány. – A következő meccsünkön már nem lesznek problémák." "Jobbak leszünk, legyőzzük a franciákat" – mondta Ruszlan Szalej, a frissen érkezett hátvéd.

"Mióta tudtuk, hogy a fehéroroszokkal leszünk egy csoportban, készültünk a meccsre. Tudtam, hogy szoros lesz" – fogalmazott Ralph Krüger, a svájciak trénere.

A klasszis Mark Streit a Montreal kiesése után sem csatlakozott a svájciakhoz, sérülés miatt lemondta a részvételt. Most először nem fogadta el Krüger meghívását.

Finnország–Norvégia 3-2

Majdnem pórul jártak a finnek. A szlovákok elleni sima zakó után talpra állt a norvég válogatott, hosszabbításra kényszerítette az esélyesebbet. Tuomo Ruutu pecsételte meg a norvégok sorsát. "Győztünk, ennyi, ami pozitív" – búslakodott Ville Peltonen.

A norvégok nem álltak be védekezni, ezzel alaposan felborították a finnek taktikáját. "Azt gondolom, Norvégia jól játszott, megnehezítették a dolgunkat. Az első harmadban kifejezetten rosszul védekeztünk" – bosszankodott Doug Shedden finn főnök.

"Saját játékunkat kell játszani, akkor eredményesek leszünk. Ma azt játszottuk" – tekintett egyszerre a jövőbe is Pal Grotnes, a norvégok játékosa.

"Nem játszottunk jól, a fejekben nem volt minden rendben. Többen azt gondolták, ha a németeket simán vertük, nem lesz gond Norvégia ellen sem. Majdnem ráfizettünk" – folytatta Peltonen csapatkapitány.

Svédország–Franciaország 9-0

A svédek fehéroroszok elleni játéka után nem sok jót vártunk az északiaktól. De ezen a találkozón minden összejött Backströméknek. A fiatal játékos duplázott, Fredrik Warg 4 asszisztot jegyzett. A franciák kapitánya pihenőt adott Huet-nek, szegény Fabrice Lhenry kapott 51 lövésből 9 gólt.

"Tervünket sokáig sikerült megvalósítanunk, Lhenry harminc percen keresztül remekelt, de azután elfáradt" – kezdte a Dave Henderson francia kapitány. "Jobban kell készülnünk a meccseinkre. Az első harmadban akadozott a gépezet – értékelte a látottakat Kenny Johnson, a svédek védője. – Nehéz, ha öt védekező játékos áll veled szemben." "Tudtuk, hogy türelmesnek kell lennünk, és el kell kerülnünk a kiállításokat, szerencsénkre a franciak többet ültek a büntetőpadon" – tette hozzá Backström.

Németország-Szlovákia 4-2

A játéknap legnagyobb meglepetését a németek produkálták, azzal, hogy legyőzték a szlovákokat. A két gólt szerző Michael Hackert és a kapuban remeklő, 38-ból 36 lövést fogó Robert Müller vezényletével a németek bajba üldözték ellenfelüket.

"El kellett volna kerülnünk a kiállításokat, de nem sikerült, emberhátrányban gyengék voltunk" – mondta Jan Lasak szlovák kapus. "Ebben az évben már kétszer legyőztük Szlovákiát, ez reményt adott, ostoba faultokat sem csináltunk, elkerültük a kiállításokat" – replikázott Müller.

A szlovákok vereségükkel könnyen a kiesés ellen küzdők csoportjába kerülhetnek, ami a világbajnokság legnagyobb meglepetése lenne.

Ma következik

Észak-amerikai rangadó jön, igazi presztízs csata várható a Kanada–Egyesült Államok mérkőzésen. 2002 óta az amerikaiak egyszer sem tudták legyőzni a mostani házigazdát. Mivel mindkét együttes veretlen, egymás elleni eredményük a későbbi negyeddöntők során lehet érdekes. Halifaxban ezután a szlovén–lett találkozót rendezik. Aki nyer, bent marad. Idáig kétszer meccseltek egymással, mindkétszer a lettek diadalmaskodtak.

Quebecben az orosz–dánnal kezdenek, majd hajnalban jön a cseh–olasz találkozó. Meglepő lenne, ha a két nagycsapatot megszorítanák, vagyis az olaszok folytathatják az alsó ágon. Az oroszok 2002 óta háromszor is kitömték a dánokat. A csehek 2006-ban mérkőztek legutóbb Olaszországgal, akkor 4-1-re nyertek.

Újabb érkezők

A Montreal, a Rangers és a San Jose kiesése után több játékos is csatlakozik a vb-n szereplő válogatottakhoz. Saku Koivu a finneket fogja erősíteni, 2006 után tér vissza a válogatottba. Szerdán érkezik, nem biztos, hogy Szlovákia ellen kezd. A beloruszokról tegnap szóltunk.

Az oroszok Jevgenyij Nabokovra várnak, aki fáradtan jött meg a Dallas elleni csata után. Mivel Birjukovot sem akarták túlterhelni, az oroszok edzésére a QMJHL-es Quebec Remparts kapusát, Kevin Desfossest hívták meg. Az is biztos, hogy május 7-én Fjodor Tyutin is csatlakozik a NY Rangersből. Közben megérkezett Andrej Markov, a tavalyi vb egyik legjobb hátvédje, de ő ma még nem játszik. Lesz mit javítaniuk csapatuk pocsék védekezésén. Közben Ovecskin beszólt a cseheknek, Jerjomenko kapus sérülésére utalva azt mondta, ellenfelük mindig is híres volt piszkos játékáról. Proskin hátvéd ellenben, aki rálökte Michalek csatárt a ketrecőrre, elismerte, nemcsak a cseh volt hibás. Jerjomenko amúgy ma beöltözve ül a padra, ha minden igaz. Állítólag nem is olyan súlyos az a sérülés. A tervek szerint Zaripovot nem nevezik, tehát Afinogenov visszatérhet a jégre.

A csehek is beleerősítenek. Jön a Montrealból Tomas Plekanec, a Rangersből meg Petr Prucha és Michal Rozsival. A szlovákok Peter Budajjal bővülnek. A norvégok érdekes módon a svéd és a hazai bajnokságból hívtak be két játékost, Erik Ryman az AIK-tól, Eirik Skadsdammen a Storhamartól jön.

A svédek három játékosnak örülnek: a csatár Michael Holmqvist (Frölunda) és a védő Alex Edler (Vancouver) mellett a San Jose védője, Douglas Murray érkezett. Murray még sosem szerepelt vb-n; a skót felmenőkkel rendelkező játékos 11 éve az Egyesült Államokban szerepel, 2005 óta a San Jose játékosa.

24 komment

Címkék: vb a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ajánlom mindenkinek a power rankings menüt az iihf.com-on, minden csapathoz 1-2 vicces mondat az adott napra. én szétröhötgem az agyam :)

www.iihf.com/channels/iihf-world-championship/home/power-rankings.html
Tud vki segíteni? Tegnap még ment egy "csomó" helyen az online adás a Jégkorong VB-ről, de ma egy helyet se találok, ahol elindulna. Vki tud egy tuti heylet esetleg? Megőrülök, ha pont a kedvencem Kanada ma esti meccsét nem látom! Előre is köszi!!!
myp2p.eu?

nekem nem működik most az orosz-dán :/

Amúgy a babérlevél vs csillagos árpádsávos meccset asszem adja a sport1 :)
jaja a sport1 adja, csak az most pont nincs... :(( Nekem sem megy az orosz-dán, és gondolom a kanada-usa is ilyen lesz. Vmi ötlet?
itt adjàk az osszes mèrkozèst."nèzheto"!
Köszi Milano69! Örök hálám!
21:30-tól SPORT2-n lesz Kanada-USA!
21:30-tól SPORT2-n lesz Kanada-USA!
A Minor Leagues-en nem megy minden meccs, amikor nem észak-amerikai érdekeltségű meccs van, akkor baseballt adnak.
Most működik éppen, megy az usa-canada.
Be is ágyaztam, de csak explorerben működik bodicsek.blog.hu/2008/05/06/kozvetites_usa_kanada
HOL VAN SPILLER ISTVÁN?????? Miért nem ő a szakkommentátor? SZabadságra ment? Vagy ez volt az alku? Ti élőben Japánból a B-t, mi felvételről itthonról az A-t! Napok óta őt várom, mert ő a legjobb...
első nap a képpel volt gond, ma a hang élvezhetetlen, mi van már?
sopcast - channel 6008 (rojadirecta.com-ról elérhető), bár most szünet van, úgy tűnik a kép és a hang is több, mint tűrhető
zorrolovag: azért ez a kommentár is sokkal jobb mint Ritka Tudatlan Léderer :-)

Kanada meg vezet 2-0-ra ;>
ehehe, nem is írok kommentet, mert mire leírom elévül :-)
Ez a kommentár olyan csemdes mint a német forma1 speaker...:))
ez a fejelgetés jó volt :)
kíváncsi vagyok Szuper Levi mit fog szólni a fejespárbajhoz :-)
uhhh, azért örültem volna ha a végén USA kiegyenlít, néztem volna még a meccset :-)
hali
nezi valaki Mac en VLC vel???
kellene egy kis segitseg!!!

Tanx

t
süti beállítások módosítása