HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A magyaroktól kikapni nem szégyen

2008.04.21. 13:50 D. Gromov

Hanem rettenet. Nem sietnek értékelni az ukránok a válogatott bukását. A hét végén hivatalos-érdemi reakciót nem találtam az internetes oldalakon. Hétfőn aztán a Szegodnyában megjelent Anatolij Brezvin szövetségi elnök nyilatkozata, kiszemlézem.

A szurkolók addig sem fukarkodnak az eredményeket közlő cikkek kommentálásával, dühösen temetik a csapatot, háborognak, hogy fiatalokat nem nagyon válogatott be a szövetségi kapitány, rólunk meg azt írják, repülni fogunk az A csoportból, mint az üstökös. A magyaroktól kikapni nem szégyen, hanem rettenet, írják.

"Összeomlottuk, senki nem akarta elhinni, hogy nem tudtunk visszajutni az elitbe – kezdte magyarázni a bizonyítványt Brezvin. – De az élet nem áll meg. A világbajnokságon ott voltak a döntéshozók, láthatták, mit kell másképpen csinálni, mit fontos fejleszteni." Az elnök visszautalt az ukrán válogatott vb-felkészülésére, amelyről utólag az jutott eszébe, hogy kevés mérkőzést játszottak, nem szerveztek mindent tökéletesre.

"A legnagyobb problémák lélektaniak – panaszolta Brezvin. – Az a baj, hogy Japánban nem csapatot láttunk játszani, hanem csak játékosokat. Úgy kellett volna küzdenünk végig, ahogy a magyarok küzdöttek a döntőben – merengett. – Haraptak, sokkal motiváltabbak voltak, mint mi. Hogy miért nem voltunk erre képesek, nem tudom. Nem állítom, hogy nem játszottunk jól, de a magyarok egyszerűen nagyon jók voltak. Nagy pofon ez nekünk, de tudjuk, merre kell továbbmennünk. Az a fontos, hogy ne siránkozzunk sokáig, ideje folytatni a munkát."

Az ukrán válogatott kudarcáról április 23-án, szerdán tartanak sajtótájékoztatót Kijevben. Majd figyelünk arra is.

38 komment

Címkék: vb ukrajna divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Üzenem az ukrán szurkolóknak:
Kiesni csak az tud, aki feljutott!
Mi is készülünk egy visszatekintéssel. Előljáróban csak annyit: Nem lehet egy tornát úgy végigjátszani, hogy mindig csak annyit adjon ki magából egy csapat, amennyi a győzelemhez feltétlenül szükséges. Az ukránok pedig pont ezt tették, és rosszul látták a magyarok meccseit, rosszul mérték fel a VB-n is, hogy mennyi kell ellenünk. Vagy meg sem nézték a meccseinket.
jah rettenet
rettenetesen sztevertuk oket
:D:D:D:D:D:D
Szerencse, hogy nem novemberben vertük meg őket, megfagynánk gáz nélkül:D
Állítólag a magyar-japánt az egész csapat a helyszínen nézte meg. Ha jól figyeltem, ezt mondta Máté Pál a Sport Tv-ben élőben.
Savanyú a szőlő az ukrán kollégáknak.
Na jó,hát nekik most az a dolguk, hogy felelőst keressenek, meg hárítsanak, meg még egy utolsót beszóljanak nekünk.Nincs ezzel semmi probléma.
"a magyarok egyszerűen nagyon jók voltak"
Ez tény.
Tudom, hogy nem pont ide való, de nem állom meg, hogy megjegyezzem, még a Helsingin Sanomat is tudósít rólunk ;-)

www.hs.fi/urheilu/jaakiekkoilu/maajoukkueet/artikkeli/Unkari+palaa+j%C3%A4%C3%A4kiekkoeliittiin+70+vuoden+j%C3%A4lkeen/1135235704555

Egyébként egy javaslat: lehetne egy poszt, ahol szemezgettek a teljes nemzetközi visszhangból...

Ami az ukránokat illeti, gondolom, ők most azt érzik, mint mi, amikor a fociválogatott kikap Máltától, de igazából nincs igazuk. A világranglistán kb. öt hely választ el minket, azért ez nem olyan észvesztő különbség, hogy ne lehessen kikapni. Persze az igaz, hogy kellett hozzá mentalitás is, nálunk pozitív, náluk negatív...
Egyetértek hello turiszttal, az ukránok félgőzzel akartak visszajutni. Lélektani problémáik pedig nem ezen a VB-n, nem is a tavaji "kieső"-n kezdődtek.

Mellesleg a gáz náluk is orosz!
Szegények. Jövőre már büszkén fognak emlékezni, hogy tavaly épp' hogy kikaptak attól a csapattól amelyik a 2009-es Top Div. meglepetése lett. :)

Remélem... :)
Régóta érett ez már! Nem hinném, hogy repülni fogunnk az A csoportból, mert nem véletlenül jutottunk oda. Ott a helyünk! Brezvin nyilatkozata meg még dícséretnek is felfogható szerintem. :)
Reálisan nézve mik az esélyeink az A csoportban?
szerintem korrekt volt az ukrán edző nyilatkozata... (már ami itt idézetként szerepel)sportszerű is... az hogy a sajtó mit ír, az meg kit érdekel...
Jó a felütés: "A magyaroktól kikapni nem szégyen. Hanem rettenet." Ezt amúgy írhattad volna a románokról vagy szlovákokról is :)
Köszönöm az ukrán cikket, de egy betűt sem értek belőle :) Remélem lesz kép vagy videó, összefoglaló a mai érkezésről, seregszemléről :)
Mondhatnak ezek akármit, köpködhetnek, fikázhatnak, egy a biztos, hogy szombaton ez a csapat korábban elérhetetlennek tűnő magasságba emelkedett, és ezt már senki el nem veheti, nem vitathatja.
Szép volt fiúk!
Jó ez az ukrán cikk! Sok érdekesség van benne, ott van mindjárt az a sok ismeretlen betű.
Annyira nem savanyú a szőlő, maximum a kommentekben nem?!
A szövetségi kapitány szimpatikusan nyilatkozott ezekszerint, dicsért minket..
Egyébként itt az orosz Szovjetszkij Szportban, azt hittem, majd olvashatok valamit a csapatunkról, de bár hoki 6 oldalon keresztül volt benne, a Div-1-ről csak az eredményeket közölték :-(
Senki elől nem akarnám elvenni a lehetőséget, mert eléggé kezdő szinten álldigálok, de ma nekiesem ennek az ukrán cikknek... amit a végéből nagyjából ki bírtam venni elsőre, az annyi, hogy elég döbb volt nekik, hogy mi lettünk a "fő" ellenfeleik, nem gondolták volna: a japókra kalkuláltak... (de ez csak 2 sor az egész cikk végéből, és az se kizárt, hogy feljebb valami olyasmi áll, ami keresztbeüti az egészet, mint pl. hogy "nem mintha....") bocsi :D
Nem üti. Gyenge volt a felkészülés, túl sok volt az öreg, 30 év volt az átlagéletkor, nem válogatták be a fiatalokat, mostantól rájuk kell támaszkodni, nem gondolták volna, hogy a magyarok lesznek az ellenfeleik, a japánokra készültek. Aki írta, nem hivatalos személy, hanem a Szportexpressz elemzője.

U. N. Owen, kösz a linket.

Egyébként egy saját korábbi híremre visszautalnék akkor:
jegkorong.blog.hu/2007/11/08/taboroznak_az_ukranok
Az ukrán cikk szerencsére oroszul van és szerintem egyáltalán nem lekezelő a magyarokra nézve. 4 okot sorol fel amiért Ők kikaptak, és ebből a 4. mi voltunk.!:-)Pat megoldásai váratlanok voltak az ukránok számára. A cikk első felében pedig emlékezett arra, hogy jó tíz éve - 3 vb-én - a magyarok elleni eredmény 21-1 volt a javukra. "De az idők változnak! Magyarország már rég nem az, ami volt 10 évvel ezelőtt! Nyugati szomszédaink kétszer is csak egy lépésre voltak a feljutástól és ime az álmuk most valóra vált!""
Rettenet, mert ugye nem ez volt a papírforma, nem erre számítottak. Amikor így egymás ellen kell játszani, ritka, hogy mindkettő jól játszik, csak az egyik még jobban, hanem inkább az van, hogy az egyik legalábbis nem úgy megy, ahogy a legjobban tud. Ez benne van. Ők most szomorúak, csalódottak, elvesztettek valamit, amiről azt hitték, az övék lesz. Nem lett.

Elismerték, hogy jók voltunk, haraptunk, mentünk. Kvázi elismerték, hogy jobbak voltunk, megérdemeltük. Ennél több nem kell szerintem.
1. Akkor elég beképzeltek voltak. Legalább a tavalyi meccseinket meg kellett volna nézniük.

2. Végülis egy hajszálon és 2 bírón múlt, hogy nem lett más a Japán-Magyaro. végeredménye. Abban az esetben pedig mindjárt más lett volna a leányzó fekvése. De semmiképpen nem foghatják a meglepetésre, hiszen még Sapporoban is lett volna egy egész teljes hetük átrendezni az értékrendjüket és rendesen kivesézni a mi csapatunkat.

3. Végülis ez nem az én bajom. Én nem sajnálom, hogy nem jöttek be nekik a számításaik :D
Az rtl klub 18.30 as hiradoban vezetö helyen foglalkozik a csapat hazaérkezésével!
Innentől beindul a média karrier is :-) meglássátok a Sport Klub le fogja nyúlni a VB közvetitési jogokat!
És a Horti lesz a kommentátor (mondjuk őt bírom nagyon, a szakmát meg elviszi a Spiller)


Savanyú a szőlő! Emlékezzetek csak arra, amikor a magyar csapat megverte a szlovákokat a 4 (helyett 6) nemzet tornán? Egyébként is az nevet, aki a végén nevet!
Gastrophil, rosszabb hírem van, Léderer Ákos igen szeretne (csak sajna még annyira sem tud, mint focit) hokit közvetíteni. Készülj fel a legrosszabbakra.
Na ne.
Én inkább maradnék a Máté-Spiller párosnál
@Pignon: ez csak méginkább megerősíti azon elképzelésemet, hogy jövőre a helyszínen nézem meg a válogatottat :D

de amúgy belegondolva, azért Léderert mégse kéne...
ilyenkor mindig eszembe jut a foci-vb-n elkövetett terrorcselekménye, mely másoknak se tetszett :
images.iwiw.net/0502/user/00/00/65/10/0/user_65100_1140101191252

Hortit meg pláne nem kéne, azért ez nem div-145 ahol a korong eltalálása örömteli esemény :D
Kedves Mindenki!
Ez itt egy jégkorongról szóló blog. Kérjük, kommentjeitekben legyetek erre tekintettel.
Király :) Le is írja, hogy a tesója több gólt szerzett :)
Hú,az iowai írás nagyon felemelő.
A szlovák hokihonlap se hallgatja el, még ha röviden is: www.hokej.sk/clanok54432.htm
ui: érdemes megnézni szlovákul az országneveket; pl. a másik div.I-es csoportot Rakusko nyerte meg - én biztos nem tudnám, miről van szó, ha nem ismerném a végeredményeket.
süti beállítások módosítása