HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jonathan Roy teljesen megbolondult

2008.03.26. 14:05 D. Gromov

Elnézést kérünk érzékenyebb olvasóinktól a cím miatt, de annak a verekedésnek a minősítésére nem nagyon vannak kulturált szavak, amely a QMJHL Quebec Remparts–Chicoutimi Sagueneens playoffmeccsen zajlott le március 22-én. Előbb megmutatjuk videón, mi történt, aztán összefoglaljuk a következményeket.

Az az egészen kretén kapus, aki mindenáron pofozkodni akar, majd ha nagy nehézségek árán is, de eléri célját és a jégbe döngöli Bobby Nadeau-t, a liga legjobb ketrecőrét – aki persze védekezhetett volna serényebben is az elején –, nem más, mint a legendás Patrick Roy fia. Az apa is nagy bunyós volt, nem riadt meg az aljasságoktól sem, de legalább védeni tudott. Az utódnak ez nem megy, mutatói a legrosszabbak a QMJHL-ben.

Van itt még érdekesség bőven. Először is, a Quebec Rempartsnak Patrick Roy a társtulajdonosa, a főmenedzsere és a vezetőedzője, 3 in 1. Egyes kommentárok szerint maga Patrick biztatta a gyermeket, hogy ne maradjon ki a csetepatéból – ezt később tagadták, bár némely felvételeken látszik, ahogy int. A harc a Sagueneens 7-1-es vezetésénél bontakozott ki, a vége 10-1 lett. A Remparts buszát rendőröknek kellett elkísérniük elég messzire.

Jonathan Roy másnap megkövette a közönséget, amelyet középső ujját mutogatva ösztökélt orális szexre. Nadeau-ról nem beszélt. Első nekifutásra felmerült, hogy a Quebecet kizárják a szezon további küzdelmeiből, Gilles Courteau ligakomisszár is ezt az álláspontot képviselte. Volt verzió, amely szerint mindkét Royt eltiltották volna 2009. január 1-jéig, és horribilis pénzbüntetések is kinéztek.

A szankciókról szóló hivatalos döntés aztán tegnap este megszületett: hat játékost és két edzőt meszeltek el. Jonathan Roy kapta a legtöbbet: hét meccset kihagy, 500 dollárt fizet. Patrick végül elnézést kért Bobby Nadeau-tól és családjától, saját maga és Jonathan viselkedése miatt.

Egyébként Richard Martel, a Sagueneens edzője még a meccs után csak ennyit mondott: ezek ketten apja és fia. Lássuk akkor a végén a papát:

52 komment

Címkék: videó roy quebec qmjhl sagueneens

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezt a faszt?

örökre kellene


az 500 dollár az nem elírás?

Szerintem meg túl enyhe a címben szereplő minősítés....7 meccs + 500 dollár = nevetséges. De hát a népnek odaát a bunyó nagyon kell, akkor meg miért akarnák megfékezni a ligavezetők? Nekem ez elég ellenszenves, hokimeccsen a koronggal foglalkozzanak a csapatok.
a vérszomjas, primitív jenki népek erre izgulnak.
nem kell csodálkozni, az esztelen erőszak az egyetlen inger, ami fel tudja még piszkálni elhájasult testbe cuppadt elméjüket.
szerintem királyság az ilyen, mint ismeretes a bíróknak nem kötlességük megfékezni a bunyót, ha már úgy látják nincs értelme belekeverdni.. emgvárják még csillapodnak a kedélyek (fáradnak a srácok) utána lehet itnézkedni... ennyi... szerintem ez benne van a hokiban.. a legjobban itt van benne.
Ezt már egy óreg az ókori rómában is megmondta: Mi kell a népnek? Kenyér és cirkusz!!!!
Szerintem ezért faszkodás a hoki...
Lehet, én ráemelném a hokiütőt, ha jönne felém egy ilyen fasz.
miért nem tud ilyenkor ott teremni egy SWAT-csoport, és elektrosokkolóval leteríteni ezt a faszt, aztán hátrabilincselt kézzel odavetni az ellenfél csapata elé?
Én is el tudok képzelni olyan helyzetet, amikor a kapus felbassza az agyát és verekszik, de ennek az elmebetegnek ugyan mi indoka volt arra, hogy bunyózzon?

sportszerűtlen, semmi köze a jégkoronghoz, el kellene tiltani a picsába; ez a büntetés nevetséges!
Ez a videó sokkal durvább:
www.youtube.com/watch?v=OSLRWh0UnlE

Ezek az igazi állatok...
Tényleg, büntetőjogi következménye is lehetne az ilyen bunyónak.
Nem értek hozzá, de eszerint a verekedés itt a show része? A focistákat (nagyon helyesen) már azért kiállítják, ha meglökik a másikat. Zidanenak a fejelése bejárta a világsajtót.
Ezek meg egymásnak esnek, mint kölykök a grundon. Érdekes "sportág"...

dark future,
igen, itt ez a része. Állítólag ez kell bele, szerintem meg egy baromság. Ha komoly eltiltások járnának bunyóért, pikk-pakk megszűnne, de akkor mire verné a nyálát a "hokirajongó".
jellemző ez az egész sport, meg mentalitás az usa-ra! maradok a focinál!
megint nem értem, hogy a hokit nem szerető emberek miért kommenteznek hokis blogon... idézőjelbe teszed a sportág szót? inkább sport ez barátom, mint az, ahol fél órát fetreng valaki a füvön, mert hozzáért a másik. nem kell hokit nézni ha nem tetszik. a másik kapus egy puhapöcs volt, miért nem védte meg magát? így járt, ennyi. az észak amerikai hokinak ez is része. egyébként én is jobban szeretem magát a játékot nézni.
hja, bastille, szerintem is maradj a focinál. az való neked. egyébként meddig éltél az USA-ba, h ennyire ismered? a hokival gondolom az a bvajotok, hogy nincs megbundázva minden meccs. meg nem lehet erúgni a játékszert a picsába ha vezetünk egy nullára...
na, akkor ezt nézzétek meg, steaua-sport club, néhány éve Bukarestben :D

ahogy Radu Viorel (Steaua-kékben-kapusa) a bárddal kaszabol, az nem semmi...

video.google.com/videoplay?docid=-6891873796773147917
"Salamon rendet csinál" LOL :))
wagnerur
te meddig éltél az usában?
ez tényleg nem az a sport , ami a jégkorong !
ha meg izgulsz a bunyóra , nézz inkább pankrációt !
TE BAROM !!!
A faternak szólnia kellett volna...
Én szeretem a hokit de aki így kezdeményez bunyót....az több büntetést érdemelne,mert ha a kezére ütnek...akkor ok, de így?A másik kapus meg amikor látta ,hogy mi lesz miért nem csapdosta meg az idegbeteg gyereket a botjával...:-D
Az igaz hogy aljas dolog volt, amit Roy csinált de a verekedés a hoki része...
Egyáltalán nem lehet összehasonlítani a focival. Mind2 sportban megvannak a szép dolgok. Csak azt nem értem hogy minek kell leszólni a hokit...
Aki nem szereti a mi a f.sznak olvassa ezt a blogot.
A hokit mint sportágat ebből az egy esetből megítélni elég furcsa, most rakhattak volna ide egy latin-amerikai foci meccset is, ahol jól összeverik egymást( ez elég gyakori, vagy pl. inter-valencia)vagy nba bunyót is. A kis Roy elég gusztustalan az lehet, de Nadeau-nak nem tiltotta meg senki, hogy védekezzen,itt vissza kell vágni, nem behúznia fülét-farkát milyen hokis az ilyen, legalább lefoghatta volna vagy valami. Nem egy nagy ügy, Eduardo da Silva esete na az igen és mit kapott érte Taylor: 3 meccses eltiltást! Akkor most melyik is a gusztustalanabb sportág?
Hogy is mondjam... Mondhatni egy kis bunyó, kis kakaskodás a jégkorong része, de ez... én egy életre eltiltanám ezt a gyökeret, leszarom hogy Roy fia... A focistáknak csak annyit, hogy sokat mosolygok mindig amikor bogyó-rugdosók szólnak hozzá olyanhoz, amiről fingjuk sincs... Vicces, hogy amikor épp csak egymáshoz értek, fetrengtek és kamu színészkedéssel próbáltok nyerni. Maradjatok is a focinál, ki a szart érdekel, ha meg nem tetszik ez sport, akkor húzzatok a p*csába az oldaról és ennyi...
"Eduardo da Silva esete na az igen és mit kapott érte Taylor: 3 meccses eltiltást!"
schurrer, ne haragudj, de ilyen kapitális baromságot már régen olvastam. Hasonlítsuk már össze a két dolgot, ha annyira akarod:
1. Taylort nyugtatgatta, terelgette egy bíró perceken keresztül, mielőtt szabálytalankodott volna? Royt igen.
2. Tervezgette Taylor a szabálytalanságot hosszú perceken keresztül? Roy másra sem gondolt.
3. Hányszor rúgott oda Taylor? Hányszor ütött Roy?
4. Összefüggött Taylor vétsége a játékkal? Igen, a labdás játékost támadta, ha megbocsáthatatlan paraszt módon is. Roy "beavatkozásának" volt köze a játékhoz?
5. Akart Taylor komoly sérülést okozni? Az összes érintett szerint NEM. Egyszerűen egy felelőtlen barom volt. Akart Roy sérülést okozni? Naná. Az első, amit csinált, hogy lekapta a másik kapus maszkját.
6. Hány lábtörés van éves szinten a fociban? Hány durva verekedés a hokiban (lásd a leghosszabb eltiltásokról szóló postot).
Na melyik a gusztustalanabb?
Csak az a baj, hogy én is a hokit szeretem. Kár, hogy az ilyen Roy-féle agyatlan barmok elb@sszák. :-(
PMilan83, szerinted akinek felfordul a gyomra az ilyen videóktól, az már rögtön focista? Hülye vagy te, kisfiam, magadat küldd a p.csába.
Nyugalom, urak, hölgyek, nem kell összeverekedni egy verekedés miatt.
Akik meg a másik kapust ócsárolják: valóban megtehette volna, hogy leb@ssza Royt a bárddal, de akkor meg ő kap eltiltást az ökör miatt. Szerintem az lett volna az igazi, ha lazán félrelép, a marhája meg átesik a kapun :-)
Gromov, a verekedéssel nincs gond, tényleg a hoki része, a gond az aljassággal van.
Enrikó, így van, erről szól maga a cikk is. Én csak azt kérem, hogy először is egymást ne anyázzuk, mert az nem szép, másodszor a jégkorongot ne anyázzuk, mert ezen a blogon az sem szép.

A törzsvendégeink sem Royt védik, hanem a jégkorongot, érthető okokból. Én meg a törzsvendégeinket fogom védeni, ha kell. Nem tőled, hanem azoktól, akik beesnek ide az Index-címlapról, és úgy érzik, muszáj osztaniuk az észt. Nem muszáj.
A kapus semmilyen körülmények közt nem lépheti át a félpályát, pláne nem így. Lehet, hogy nem kapott súlyos eltiltást, de hogy komoly csapat nem fog szóba állni vele Amerikában, az nagyon valószínű - azok nem felejtenek.
Ez nem normális. Hokikapus helyett ment volna parizerbe húsnak! ^^
bár így másodszor átgondolva nem is olyan furcsa... Van olyan ember aki egyszerre hokiban kapus és normális? nem hiszem :D
enrikó: 1.ne minősíts ha tényleg a hokit szereted, bár ezek után kétlem hogy űzöd is...
2. amit roy csinált az szintén szabálytalanság valóban, de egyrészt ez nem alattomosság volt a részéről, senki sem tiltotta meg a másiknak, hogy felvegye a kesztyűt, el kell fogadni, hogy a hokiban a verekedés is benne van a tengerentúlon
3.A következmények arányát nézd: Eduardo valószínúleg sosem fog már játszani, míg Nadeau legfeljebb szerzett egy két kék-zöld foltot, úristen, ez a hokiban tényleg drámai...
4. az előzményeket nem ismerheted, de a megbocsáthatatlan paraszt módban nem mondtam ellent
5. Lásd első pont, aki hokizott versenyszerűen az tudja,hogy meg akarta verni, azt ennyi, nem a fején ugrált korcsolyával cimbora..
6. ne keverd a verekedést az alattomossággal és a durvasággal, már megint a hozzá nem értésed tükröződik ebben...
ui: én nem a foci ellen, hanem a hokiért szóltam, uff:)
Ja bocsi már feltettétek
Mi ez bazze, a Jerry Springer Show? :D
Az ilyen agyatlan faszt örökre el kell tiltani, meg persze 5 évre lesittelni. Majd ha markos feka cellatársai méteresre tágították a segglyukát, akkor nem jut többet eszébe az ilyesmi :)
Ez a bunyó gáz. Nagyon. De azon hozzászólások, melyben "érdekes" sportnak, barbárkodásnak nevezik a hokit az előforduló bunyók miatt, nevetséges. A focival példálózni pedig aztán végleg. Hokiban ha sunyi vagy, szar alak vagy, hátulról jössz, földön taposol, alattomos vagy, vígán elsétálhatsz egy sárgalappal az esetek nagy hányadában. Itt ezt nem teheted meg, meg el leszel picsázva. Ez szerintem teljesen normális, bizonyos keretek között. Eszköz egy csapat kezében megvédeni a legjobbjait, nem kell tétlenül nézni, amint rommá törik, sérülést okoznak neki. Nem úgy, mint a fociban, ahol max. végignézheted, hogyan amortizálják le a csapatot legjobbjait...A foci ebből a szempontból a legalattomosabb, sunyi sport. MEglöksz valakit, hogy ugyan ez meg mi a f*sz volt, mehetsz pirossal zuhanyozni. Vicc...
"...Hokiban ha sunyi vagy, szar alak vagy, hátulról jössz, földön taposol, alattomos vagy, vígán elsétálhatsz egy sárgalappal az esetek nagy hányadában..."

Hokiban helyett FOCIBAN.sry
Több dolgot nem értek:
1) Mégis mit gondolt szegény kapus, miért megy oda a Roy?
2) Roy miért nem keresett magának a közelben egy ellenfelet? Biztos lett volna egy-két csatárral is elszámolnivalója...
3) Nem látszik jól a videón, de miért ugrott rá a megtámadott kapus segítségére siető bíróra a megtámadott kapus csapattársa?

Egyébként már felmérés is készült, gondolom, nem reprezentatív, 507 embert kérdeztek Québec-ben, neten keresztül, tanulságos lehet az amerikaikkal (valójában persze kanadaiakkal) és a hokival szembeni előítéletek miatt is:
1) A megkérdezettek 68%-a gondolta úgy, hogy ifj. Roy büntetése nem elég komoly. 64% úgy találta, hogy id. Roy büntetése sem elég komoly.
2) 51%-nál a történtek negatívan befolyásolták a P. Roy-ról kialakult eddigi képet.
3) A megkérdezettek 85%-át sokkolták az események.
4) 75% szerint be kellene tiltani a verekedést a juniorligában, miközben 60% úgy gondolja, hogy a Liga nem fog/tud véget vetni az erőszaknak.

www.rds.ca/lhjmq/chroniques/248635.html
Ja, és bunyó az, ahol két ember verekszik. Egyébként feltehetően rendőrségi vizsgálat is indul arra vonatkozóan, hogy van-e dolga ezzel az ügyészségnek vagy nincs...
Kár hogy nem ismered a sportot a Roy (Patrick) kanadai játékos és a fia (Jonathan) is ! Az eset Kanadában és nem az USA-basn történt. Az újságírónak annyit, hogy érdeklôdje meg legközelebb mi történt az öltözôben a meccs elött és tavaly ugyanebben a városban. A Jonathan még egy gyerek, mivel JUNIOR hockey-ról van szó.
Tök jó, kemény, meg látványos, fordulatos sport ez, nem értem, minek a verekedés. Ettől gáz szerintem.
Enrikó kisfiam, konkrétan tudják kiknek szól ez. És azt küldök el akit akarok, kinek nem inge nem veszi magára... ;)
Konkrétan akik írták: "maradok a focinál..." úgyhogy ne oktass ki bazz...
Sorban:
Visszajöttem, elolvastam mindent, szóval:
-Gromov, vettem, nem akartam indulatokat kelteni, a hokit anyázni meg pláne.
-PMilan83, elismerem, ezt benéztem, nem kellett volna magamra venni, bocsánat.
-schurrer, továbbra sem értek egyet, szerintem Taylor esete rossz hasonlat volt. A különbség kb. annyi, mint a büntetőjogban a "hirtelen felindulás" és az "előre megfontolt aljas szándék" között. Az aljasságot meg továbbra is csak Roy-jal kapcsolatban emlegetem, nem a hokis bunyóval úgy általában, ezt már többször is leírtam. Egyébként igazad van, már nem űzöm a hokit, abbahagytam, de pár évet azért lenyomtam a szlovák másodosztályban, sőt, nem egész kettőt az elsőben is. Tudom, nem egy NHL, de azért hidd el, még tudnék mutatni pár dolgot ;-)
Enrikó, ha ilyen szinten hokiztál akkor természetesen az erre vonatkozó utalásokat visszavonom, de mint volt válogatott játékos, továbbra is fenntartom a véleményemet. Legalább arra válaszolj, mi lett volna ha Roy támadásánál, Nadeau felveszi a kesztyűt és jól megruházza őt,akkor mit mondanál( Eduardónál ugye az önvédelem lehetősége fel sem merülhetett, míg a hokiban én ezt természetesnek tartom).Erről szóltam, hiszen a "focis" hozzászólók jelentették ki, hogy a 7 meccses eltiltás+5000 dollár milyen nevetséges büntetés miközben ott még nevetségesebb büntetések(?) léteznek. Ha pályafutásod során egy az egyben neked jöttek, te mit csináltál? Amúgy egy malomban őrölünk, de kicsit felidegesített az itt hozzászóló laikusok véleménye, sőt ítélete egy esetből levezetve mindent...Üdv.
"Legalább arra válaszolj, mi lett volna ha Roy támadásánál, Nadeau felveszi a kesztyűt és jól megruházza őt,akkor mit mondanál"
Azt mondanám, hogy Roy megérdemelte. Söt, még akkor is azt mondanám, ha N. nem áll le verekedni, hanem látva a feléje rohanó Roy szemében az őrületet, egyszereűen lecsapja a bárddal (törött kulcscsonttal valszeg Roy sem legénykedett volna ;-). Más kérdés, hogy ezután valszeg Nadeau kapott volna komoly eltiltást.
Ismétlem, nincs gond a bunyóval, velem is megesett párszor, de mindig valami hirtelen felindulásból, ami után az ember nagyon gyorsan lehiggad (kivétel a kapus védelme, amit hideg fejjel is csinálnak, de az benne van a bekkek munkaköri leírásában). Az előre megfontolt durváskodás b@szta mindig a csőrömet (nem egyszer volt, hogy rám is állítottak embert "levadászási" céllal, a legtöbb csapat tart favágókat ilyen célre, de ezt te is tudod). Jobban meggondolva Royra nem is az "előre megfontolt aljasság" a jó véleményezés, hanem a totál őrület. Pszichiáternek kellene megmutatni. Komolyan gondolom.
Ami meg a focit illeti:
A szabálytalanságok tizedannyira sem zavarnak, mint az állandó fetrengés, szimulálás, színészkedés, ami egyes játékosok a foci szerves részének tartanak (van kivétel, emlékszem egy esetre, ami megfogott: Jaap Stam összefejelt valakivel, totál végigrepedt a fejbőre, a kispadon varrták össze, de nem engedte, hogy lecseréljék és visszament). Ezért nézek sokkal szívesebben rögbit (persze a hoki mellett), ott nincs szarozás meg kisasszonykodás. Ha valakinek letépik a fülét, gyorsan visszaöltik és már rohan is a pályára :-)
A rögbi tényleg cool, bár ott meg például Chaball-ról lehetne hosszas "ódákat" zengeni, őrült-e vagy zseni...Egyébként még annyit, hogy nem ismerek még egy olyan sportágat, ahol egy sportoló direkt szét akar rúgni valakit, pusztán törlesztésből, sőt azt akarja elérni, hogy az áldozat soha többé ne tudjon játszani, majd ezt egy önéletrajzi könyvében le is írja, el is ismeri,lásd Roy Keane-t.Mit kapott érte: semmit! De ettől Pelé, Maradona és Ronaldinho játéka marad számomra a futball.Üdv
süti beállítások módosítása