HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az edzések hatékonyságát kell növelni

2011.08.29. 14:12 hokikori

"Egészen határozott elképzelésem van arról, miként lehetne a tudásbeli elmaradásunkat csökkenteni a világbajnokságig – mondta blogunknak Eric Thurston, a magyar utánpótlás-válogatottak mentoredzője a toruni ifjúsági tornát értékelve. – Már van is a fejemben egy megvalósítási terv az elmúlt héten tapasztalt hiányosságok leküzdésére. Kéthetente szeretnék együtt lenni ezzel a játékoskerettel, amikor megismertetem velük a csapat játékszisztémáját is, és bizonyos időnként erős ellenfelekkel kell játszanunk, ahol le lehet mérni a fejlődést." A magyar U18-as válogatott a lengyelországi négyes tornán három vereséggel zárt, de a mutatott játékban jelentős előrelépést tapasztaltak az edzők az előző évek hasonló időszakához képest.

"Vegyes érzelmekkel távoztam Torunból. Az első két találkozóról kellemes benyomásaim vannak, míg a záró mérkőzés után több kritikát fogalmaztam meg magamban. A lengyelek és az oroszok ellen keményen, rengeteget ütközve és nagy energiával dolgoztak a srácok. A pálya minden részén komoly párharcokat nyertünk. A küzdőszellem példás volt, ez volt, amit bemutatkozásként mindenkitől elvártam. Az orosz csapat már több hibára kényszerített minket, de továbbra is kemény munkát láttam a jégen. A harmadik meccsre egy kicsit elfogytunk, és már nem olyan elánnal álltak bele a játékosaink a küzdelembe, mint ahogyan az elvárható volt. Talán az idény elején még szokatlan lehetett a fiataloknak a három nap alatt lejátszott három mérkőzés okozta terhelés, ezért jött ki a játékosokon a fáradtság, de ez nem elfogadható kifogás. Főként azért nem, mert végig négy soroztunk és hét hátvédet használtunk. A többi csapat is hasonló kihívással találkozott, így mi sem magyarázkodhatunk e mögé bújva. Van egy alapelvem és ezt a velem együtt dolgozók számára mindig nyilvánvalóvá is teszem: hiába vagy jól képzett, ha nem küzdesz teljes erőbedobással, akkor gátolod a sikert, de ha beleadsz apait, anyait és minden korongért megküzdesz, akkor a szerényebb talentumot is kompenzálni lehet."

A kanadai szakember a három mérkőzés közül az elsőn volt a legelégedettebb a csapat teljesítményével. "A Lengyelországgal játszott meccsen a játékosok végig odatették magukat, és egyenletes volt a koncentráció is. A többi napon mindig volt olyan időszak, amikor a koncentrációban és a munkamennyiségben is voltak kihagyások. A helyzetek kialakítását és a kapura lövések számát is elfogadhatónak értékelem. Sok esetben jobbnál jobb helyzeteket alakítottunk ki és még rátettünk egy utolsó utáni passzt. Fejlesztenünk kell a lövések előkészítését, a kapu előtti munkát és a kipattanó lövésekre jobban oda kell figyelni, mert így lehet növelni a gólszerzés esélyét."

Eric Thurston hozzátette, ellenfeleink többnyire már összekovácsolódtak, ebben az összeállításban régóta gyakorolnak, és mérkőzéseket is játszottak már. "Mi a torna előtt nem egészen két napot töltöttünk együtt. Fejlődnünk kell a szisztematikus csapatjátékban, a speciális játékban, a kapu előtti és mögötti játékban, a sarokban a forgatásokban. Jó volt azonban látni, hogy a védekező zónában meccsről meccsre jobbak lettünk."

Tengerentúli edzőtől nem megszokott módon néhány játékos teljesítményével kapcsolatos véleményét név szerint is elmondta blogunknak. "Reiter Attila a védelem meghatározó tagja volt. Könczei Áron és Gágyor Péter a támadások során mutattak kimagasló teljesítményt, de a torna legjobb magyar játékosa Ritó László volt. A fiatalabb, 1995-ben született játékosok sem maradtak el az idősebbek teljesítményétől. Különösen Majoross Kristóf és Ladányi Márton játéka tetszett. Ladányi korát meghazudtoló kemény, határozott testjátékával sokat hozzátett a csapat teljesítményéhez. A kapuban Vay Ádám nyújtott kimagaslót, remek védéseivel megadta a csapatnak a győzelmi esélyt. Nem rajta múlt, hogy az első és a harmadik napon nem sikerült megnyerni a mérkőzést."

A szakmai stáb a következő napokban mind játékosokra, mind a csapat szintjére lebontva elemzéseket készít. "Amiket eddig elmondtam, és azon kívül is lesznek benne fontos dolgok. Például a kondíció, a megfelelő táplálkozás is az elemzés tárgya lesz, de a különböző technikai képességeket is részletezzük. A fejlesztéshez ajánlásokat is készítünk, amelyeket a szakvezetői stáb tagjaival és a klubedzőkkel is ismertetünk. A közös munkát nagyon fontosnak tartom, hiszen a játékosok pályafutásával kapcsolatos legfontosabb kérdések a klubokban dőlnek el. Egy szakmai követelményrendszer összeállítására készülök, amelyet átadok a magyar szövetségnek, és erről szakmai körökben, az edzőkollégákkal is értekezni kívánok. Gyakran járok majd az egyesületekhez edzésekre, és a tapasztalataimat, javaslataimat megosztom a kollégákkal. Sok beszélgetést tervezek az edzőtársakkal, amelyeknek a középpontjába a tréningek hatékonyságának a növelését fogom állítani."

Milyen célokat lehet kitűzni a következő, azaz a franciák elleni felkészülési találkozóra, azaz mit szeretne ott viszontlátni a csapattól? "Azt fogom nézni, hogy mennyire látszanak a közös munkánk jelei, hamarosan egy igazi csapatot szeretnék látni a jégen. A játékosoktól azt várom el, hogy végig koncentrálva, teljes erőbedobással dolgozzanak a mérkőzéseken. Ezt meg kell szokniuk, mert csak így tudnak előrelépni. Szeretném ha ki lehetne iktatni a rövidzárlatokat, és végig magas fordulatszámon pörögne a csapat."

Az elmúlt hét eseményeiről két válogatott játékossal is interjút készített klubcsapatuk hivatalos honlapja, sz újpesti Garbacz Ádámmal és a miskolci Ritó Lászlóval.

Szólj hozzá!

Címkék: ifjúsági válogatott u18 torun thurston

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása