HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nézzenek meg két meccset vasárnap

2010.10.28. 23:06 Hblog

Az Újpesti TE nehéz helyzetben levő csapatának próbál segítséget nyújtani az a szurkolói kezdeményezés, amely mindenkit a Megyeri útra hív. A rivális csapatok szurkolótáborai közös meccsnézéssel próbálják meg segíteni az anyagi gondokkal küszködő szakosztályt.

Dömötör Róbert szakosztály-vezető blogunknak elmondta, az Újpest szurkolói, játékosai és vezetői a fenti akciót köszönettel fogadják és szeretettel várják valamennyi klub, illetve a magyar jégkorong 2010. október 31-én csarnokukba kilátogató szimpatizánsát. A kezdeményezés azt is szimbolizálja, hogy a bajban a magyar jégkorong-társadalom képes az összefogásra. E téren az elképzelésnek hagyományteremtő szándéka is van: a későbbiekben is tervezik megünnepelni a magyar jégkorong összefogásának napját. Mindezzel a Magyar Jégkorong Szövetség is egyetért, és mind az ez évi akciót, mind a hagyományteremtést támogatásáról biztosítja.

A sorsolás is szerencsésen segíti az elképzelést. Mivel a Megyeri úton vasárnap délután rendezendő focimeccs miatt az Újpest–Brassó mérkőzést déli fél egykor kell kezdeni, bárki, aki részt kíván venni az akcióban, ráér, átér vagy hazaér, és kedvenc klubjának aznapi mérkőzéséről sem kell lemondania.

A hírek szerint az újpestiek más szakosztályai is képviseltetik magukat, a jégkorongozók pedig kis figyelmességgel várják a vasárnapi nézőket. Jegyárkedvezmény nem lesz, mert pont a szolidaritás kifejezése a cél, és a klubnak most a pénzre is égető szüksége van. A 150 cm alattiak számára a belépés a szokásos módon ingyenes.

163 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mindenki egye meg, amit a pék sütött! : ))) Óriási : )))
Én kimegyek!
Hajrá Magyar Jégkorong!
@szorgalmas: Ne az NHL-t hozd példának, mert az egy alapvetően más közeg, más szokásokkal. Az A csoportos VB-n mikor láttál a nézőtéren szurkolói atrocitást, balhét? Pedig ott ülnek egymás mellett a külünböző, javarészt európai, országok drukkerei!
Én is kimegyek, pedig alapvetően nem kedvelem az UTE-t, mivel fradista vagyok. Igaz nem véresszájú, balhés, csak amolyan szolidabb típus. Ez a nap szóljon a kedvenc sportágunk, a jégkorong szeretetéről, s ne arról ami szétválasztja az embereket, a szurkolókat.
Persze ettől még igaz, Harvey K. mondása: "Ne sz....k egymás f...t!" :D
Végig olvasva a hozzászólásokat,ezek után ha én lennék Újpesten felelős vezető, akkor megspórolnám vasárnap a pénztáros és a jegyszedők bérét, kiraknák 2 db urnát és mindenki jegy nélkül beengednék. Az urnába meg aki akar tenne pénzt, hogy anyagilag támogassa a szakosztályt és aki nem akar nem tenne. DE nagyon büszke lennék arra, hogy ÖSSZEFOGÁS NAPJA A JÉGKORONGÉRT nálunk kerül először megrendezésre, még ha az ötlet, amiért megszületett a csapat volt vezetésére nem is vet jó fényt..

Üdv
Benő
Fehérvár Ördögi Kör
@solarys: A nézőtéren nem, de azon kívül volt balhé! Elég a stadion előtti csetepatéra gondolni, mérkőzés közben a WC-ben, illetve a folyosón, valamint a pályaudvaron, ahol 50-50 ellen felállt küzdelem volt... sírtak és menekültek is a tótok :)
@benö51: Nagyon jó ötlet, de félek, nem fog megvalósulni! (Pedig ezzel a húzással nagyot léphetnének előre a megítélésben és viszonylag keveset (sőt, lehet semmit se) vesztenének.)
@szorgalmas: "...a Fradinak nagyon jó tábora van. elszánt, jó mentalitású, szenvedélyes. megjegyzem, szerintem néha a saját csapatunk sem érti (vagy legalábbis nem mindenki), hogy mi miért történik a lelátón. de ez nem baj. ők csak lőjjék a gólokat. nem kell mindig mindenkinek mindent érteni."
Lehet, hogy agyilag zokni vagyok, de nekem azért szükségem van egy mérkőzéshez legalább két csapatra is. (Vessetek a mókusok elé, de a játékvezetők ottléte sem zavar.) Szurkolók nélkül lehet mérkőzést tartani, de furcsa gondolkodásra vall, ha egy csapatnak kell(ene) játékával követni a szurkolókat!
Javasolhatnám esetleg az ilyen "szurkolóknak", hogy béreljenek ki egy pályát, kimennek "szurkolni" 2,5-3 órát és ebben sem más drukkerek (pláne semleges, közömbös nézők), sem az adott sportot elkövető értetlen emberek nem zavarnák Őket.
Tipikus "nyúl viszi a vadászpuskát" gondolatmenet.
Csak én nem értem?
@szorgalmas: látod, erről beszéltem, hogy a feszültség odaát van. Ha nem kezditek el minősítgetni ezt a dolgot, szerintem a kutya nem foglalkozott volna azzal, hogy jönnek-e vasárnap a fradisták vagy sem. Őszintén szólva szerintem ez most sem érdekes. Aki jön, jön, aki nem, nem.
Én végig a vasárnapi összefogásról beszéltem, te viszont eljutottál odáig, hogy mi a bajunk a fradistákkal. Nekem például semmi. Pár dologgal nem értek egyet, amit csináltok, de ezzel együtt tudok élni. Nektek miért nem megy az, hogy nem kéritek ki magatoknak? Ez a nap most tényleg nem erről szólna.

@benö51: teljesen igazad van, testvér, ezt pontosan így kellene csinálni (és szerintem esélyes, hogy így több pénz is jönne be, mint a jegyárakból).

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Teemu:
Ennek te tudsz örülni. Csak gratulálni tudok…ez is a kultúra egy szintje.A hokinak, mint sportágnak is az lesz a legjobb, hogy ha ilyenek távol maradnak.

„Az A csoportos VB-n mikor láttál a nézőtéren szurkolói atrocitást, balhét? Pedig ott ülnek egymás mellett a különböző, javarészt európai, országok drukkerei!”
Ezt ki kell egészíteni. Addig, amíg pár idióta meg nem jelent 2009-es VB. Addig nem volt balhé.
A meccs után minden szurkolót szívesen várunk a Williams Village Bowling and Country Club-ban egy kis sörözésre-ebédre-beszélgetésre! A jeggyel rendelkező szurkolók 20% kedvezményben részesülnek. (1044, Bp. Kisfaludy utca 16. - Ez gyakorlatilag közvetlenül a csarnok háta mögött található)
@Teemu: "... sírtak és menekültek is a tótok :) "
Sajnos ezzel jól leromboltuk, a fantasztikus szurkolásunk miatt kialakult, kedvező képet. Hiába volt az csak néhány "szurkoló" akciója, az általánosítás törvényszerű. A rossz hír pedig mindig gyorsabban terjed, mint a jó!
Hááát, itt valaki szólt, hogy ugyan már menjünk ki egyszer Újpestre, jelezzük azoknak a "gyerekeknek", hogy más élmény is van a hokiban, mint 8-10 gólos vereségek...
Mivel a hokit szeretem, meg ez itt egy normális társaság, hát igyekszem kimenni... Még azt is fogom mondani, hogy "Hajrá UTE!", mivel nem tudom miért esne nehezemre...
@Teemu: jobb lenne, ha ezt a nevet is elfelejtenéd, mert a Teemu név többet érdemel, mint a te groteszk megnyilvánulásod...hidd el, senki sem fog hiányolni téged vasárnap a meccsről...de úgy egyáltalán, sosem lesz hiányérzete senkinek, ha nem jársz hokira...ha meg ennyire a balhé kedvéért jársz sporteseményre, hol voltál, mikor pozsonyban szétkapták a rendőrök a zöld tábort, vagy hol voltál, mikor ugyanez történt dunaszerdahelyen...ott bizonyíthattál volna, eh hagyjuk is, nem érdemelsz te ennyi fáradtságot...
Nagyon szimpatikus volt már nekem első hallásra is a kezdeményezés, de kérdés, hogy vajon a fradi és ute foci szurkolók is akik kimennek a meccsre, vajon ők is így gondolják? vagy egy újabb alkalom a balhézásra?? Mindenki tudja, hogy mindkét csapat szurkolótáborának a nagy részét a foci szurkolók egy része adja.
Még egy fontos kérdés...mindenki odaáll a meccsen ahova szeretne, vagy el lesznek itt is szeparálva egymástól a szurkolók?

Nem akarok vészmadárkodni, reméljük a rendezvény eléri a valódi célját.

perverz kisdobos (törölt) (törölt) 2010.10.29. 15:19:32

@Raon: azt hittem, ha picit bő lére eresztem, megértünk mentalitásbeli különbségeket, akkor közelebb kerülünk ahhoz is, hogy megértsük a másikat/annak álláspontját. a jövőben rövidebbre fogom, mert ha bő lére erseztem, elvész a lényeg. nincs semmilyen feszültség. jó mulatást vasárnap.

@acs63: természetesen a szurkoló van a klubért, és nem fordítva. és nem kell a csapatnak követni semmit. de míg én tevékenyen szeretnék közreműködni abban, hogy a csapatom jól szerepeljen, tekintéllyel bírjon, és régi fényében tündököljön, és teszem ezt évtizedeken keresztül, addig néhány játékos pillanatokat tölt el a klubomnál, és kb fogalma sincs, hogy mit jelent ebben (abban) a klubban játszani. bizonyos szempontból hadd helyezzem a szurkolót az ilyen játékos elé. aztán ha ilyen kifordult, egoista, életszerűtlen gondolkodásom van... hát, így.
@solarys: Gondolatolvasó vagy! Kimegyünk, és jól érezzük magunkat!Teutus egy zseni és szobrot fog kapni!
Hajrá Magyar Hoki!
Hajrá Fradi!
Ja, és Világbéke!
@Teemu: aranyom, itt:

rendszervaltas.mti.hu/Pages/News.aspx?se=1&wo=csekk&sd=19890101&ed=19901029&sp=0&ni=109672&ty=1

1989. január 5. csütörtök (MTI) - Szerdán a Kisstadionban az FTC - NSZE bajnoki jégkorong mérkőzésen sok szurkoló töltötte ki a 521-245716 számu postai utalványt, amelynek hátoldalára a következő volt irva: ,,a jégkorong szakosztály támogatására,,. Nem nehéz kitalálni, hogy a kritikus helyzetbe került zöld-fehérek rendeznek
gyüjtést a csapat fenntartásáért, hiszen, mint Szepeshelyi István megbizott szakosztályvezető elmondta, minden forint sokat segithet.
A ferencvárosiak megmentéséért az egész sportág megmozdult, ezt mi sem jellemzi jobban, mint hogy Szeles Dezső, az U. Dózsa vezetőedzője is hajlandó áldozni az örök riválisért.

- Most nem csak egy csapatról, hanem az egész magyar jégkorongról van szó - nyilatkozta a lila-fehérek mestere. - Biztos vagyok benne, hogy minden ujpesti hasonlóan gondolkozik, mivel mi
sem hagyhatjuk megszünni a Fradit. A régi nagy ellenfél nélkül ugyanis nem sok értelme lenne a hazai hokinak.

rendszervaltas.mti.hu/Pages/News.aspx?se=1&wo=csekk&sd=19890101&ed=19901029&sp=0&ni=110699&ty=1

1989. január 9. hétfő (MTI) - Jelképes ,,ajándékozással,, kezdődött hétfőn az FTC - U. Dózsa jégkorong örökrangadó a Kisstadionban: kikorcsolyázás után, az üdvözlésnél a zöld-fehérek
egy-egy csekkel köszöntötték az ellenfeleket. A postai utalványon a veszélybe került szakosztály megsegitésére lehet pénzt befizetni...
@gabute: Nocsak, nocsak... :))))
@Teemu: ?
Ha egyszer "világszépe" leszek,akkor nem a világbékéért fogok küzdeni,hanem azért,hogy a magyar jégkorongszurkolók-klubszimpátiától függetlenül- valamiben egyetértsenek az életben!Mindhárom cél elég kilátástalan... feltűnően tettes külsőmet leszámítva talán a szépségkirálynői megkoronázásom tűnik a legreálisabbnak..!
(Nekünk persze könnyű volt a választás:egy utazással részt veszünk először az összefogás napján,aztán átszambázunk a Vasas elleni derbyre bíztatni a Jegesmedvéket.HAJRÁ MACIK!!!)
@kiralyfi: Egyáltalán nem a balhé miatt megyek, egy verekedésben sem voltam még benne. Szóval ezt benézted. Az meg hogy milyen nevet választok, maradjon az én döntésem. Az meg végleg az én dolgom, hogy ha 50-50 magyar és tót huligán feláll egymásnak (tudatosan, előre lebeszélve), és ott csúsznak a tótok, örülök neki...

@solarys: Maradjunk annyiban, hogy a svédek, finnek, dánok meg olyan matt részegre itták magukat, hogy azt sem tudták hol vannak, láttam őket kitessékelni bárokból... ne legyünk már ennyire szenteskedőek...

@gabute: Ezennel megkövetem a szervezőt! Viszont még mindig nem az a baj, hogy támogatják a dózsát, hanem a körítés...

Ahogy szorgalmas írta: ez nem a béke szigete! Nem holmi mesevilág, amiben mindenki egymás kezét fogva virágot dobál maga után... Mindenki fanatikus a maga módján, aztán hogy békében tud-e állni a másik mellett, az már más dolog.

Kint voltam Svájcba, ráadásul Dózsás és Kispest fanatikusokkal...egy MAGYAR VÁLOGATOTT mellé állni természetes, kötelező dolog, viszont klub szinten ne legyünk már puszipajtások, nyalakodóak... meccs előtt és után 1-1 sör, zrika természetesen belefér, sőt kell is! Lehetünk barátok is... viszont ne magyarázzunk már bele dolgokat a másikba... ne akarjuk már meggyőzni, hogy ha nem hajlandó támogatni az eseményt, sőt, véleményt is nyilvánít róla - most akkor szólásszabadság van, vagy sem? - akkor egy rohadt féreg...
@Teemu: Hagyd már a fenébe! Nem jössz, nem jössz! Kár!
@Teemu: " ... hogy békében tud-e állni a másik mellett, az már más dolog..." Ez így igaz, de a leendő támogatáson kívűl ez a "második" legnagyobb dolog...
@gabute: Gratulálok, hogy elő tudtad ásni ezt a rég elfelejtett eseményt. Innen kezdve, remélem mindenki megérti a Vasárnapi esemény mondani valóját és lényegét.
Vasárnap találkoZzunk és NAGYON REMÉLEM, HOGY SOK SZÍNŰ LESZ A LELÁTÓ!!!!

Üdv
Benő
Fehérvár Ördögi Kör
Csodálatos, és példamutató a hokiszurkolói összefogás, csak az a baj, hogy olyanok kapják a segítséget, akik nem érdemlik meg. Ancsin volt az, aki a tavaly tavasszal egy MOL Liga gyűlésen határozottan kijelentette, egy meggyengült Gyergyó nem kell a ligába. Szerinte csak fölösleges idő és pénzpazarlás lett volna a fiatal és légiós nélküli Progymot bevenni, mert rontaná a sorozat szinvonalát. Kérdem én, a mostani Újpest háromtökű, vagy lilába öltözve ugyanez már nem érvényes? Az UTE ifiknek nagy lehetőség a Mol Ligás versenyeztetés, ahol fejlődni lehet, ugyanez viszont másoknak nem szabad? Magas lóról pofáraesés.
@remenyhalmegutoljara: A tej beszélt belőle, akkor... Egyébként jogos a felvetés!
@remenyhalmegutoljara:
Ne kezdjük: Nem Ancsint védem, de a gyergyói a csarnok nem alkalmas a MOL Ligára, és nem is akartak, nem is tudtak indulni. Egy korábbi cikkben írtam

A gyergyói csarnok a fő probléma, és a csapat minimális költségvetése. Porhintés, hogy a MOL Ligában akartak indulni. Nem tudnának...
UTE-nak van normális pályája, van 30-40 milliós költségvetése, mellyel tudják fedezni az utazást stb.

Mindenki boldog lenne, ha Gyergyó megfelelne a MOL Liga feltételeinek…gyorsan csak ezeket a cikkeket találtam. Ezek nem magyar újságok…..

„A pálya jelenleg még nem rendelkezik azzal a működési engedéllyel, amely a hivatalos mérkőzések megrendezését lehetővé teszi. Augusztus elején a csendőrök, a tűzoltók, a tiszti orvosi szolgálat és a Hargita Megyei Sportigazgatóság szakemberei is ellenőrzést folytattak a pályán. Az észlelt hiányosságok pótlására szeptember harmadikáig kaptak haladékot. A tűzoltók a tűzcsapok működőképességét, poroltók elhelyezését kérik számon, a csendőrségnak a bír.ói öltöző megközelítésével vannak kifogásolnivalói. A játékvezetők biztonságának érdekében el kell érni, hogy a nézők ne férhessenek közel hozzájuk.”

Csak remélni lehet, hogy végig kibírja a jeges szezont a gyergyószentmiklósi műjégpálya. Súlyosak a gondok a létesítményben, gyors közbelépésre volna szükség. Ehhez pedig nagyon sok pénz kellene. A Progym, Hargita megye és gyergyószék önkormányzati vezetői csütörtükön a hogyan továbbra keresték a válaszokat – ilyenek egyelőre nincsenek.

Mint elhangzott, legalább egymillió euró értékű beruházásra lenne szükség, de mivel se a kormánynak, sem a tanácsoknak nincs pénzük erre, különböző túlélési intézkedésekre van szükség.
@horivan: itt nem a pálya állapotáról van szó, hanem az elvekről. A Progym akkor azt is be tudta volna vállani, hogy Csíkszeredában játssza a hazai mérkőzéseit. A MOL támogatása, amit minden résztvevő megkap nagyjából elég lett volna a mérkőzések megrendezésére és a kiszállások fedezésére. Lényegében tehát csak ütőképes csapat hiányzik. Ez viszont az Újpestnek sincs meg.
@remenyhalmegutoljara: Alapvető tévedésban vagytok. Senki nem küldte el a Gyergyót, be sem neveztek a ligába.
@LBogár: Alapvetően itt mindenki hisztizett a szezon elején, és nem a pálya miatt, hanem a szinvonal miatt, amit a csapat képvisel. A Progym vezetősége ezért lépett vissza.
@remenyhalmegutoljara:
A MOL támogatása nem fedezi ezeket a költségeket!
@horivan: szerinted mekkora a MOL támogatása?... idén hogy mennyi, azt én sem tudom pontosan, de az első Mol Ligás szezonban (amikor a Progym is szerepelt) akkor nagyjából elég volt ez a pénz az utazásokra és a meccsrendezésre, nagyságrendileg gondolom most sem változott. Sőt egy példa: a hazai mérkőzésekre elutazni amúgyis elő kell venni a pénzt, tehát a Steaua a HSC és Brassó ellen játszani nem jelentene töbletkiadást a jelenlegihez képest... illetve valamennyit a játékvezetői díjak szintjén. A magyarországi utakra pedig már biztosan elég lenne a MOL támogatás.
@szorgalmas: szerintem nem veszett el a lényeg, én örülök, hogy ezt megírtad, mert így tényleg jobban érthető az álláspontod. Eredetileg hosszabb választ is írtam neked, azután végül arra jutottam, hogy erre többen még inkább ráugranának, ezért ezt nem itt és nem most érdemes kibeszélni. Máskor - akár meccs előtt, élőben, ital mellett - szívesen folytatnám, amúgy is úgy látom, hogy a nézetkülönbségeink ellenére érdemes veled beszélgetni.

@suzuka: te ezt most komolyan mondod, hogy egy klub azért lépett vissza egy bajnokságtól, mert hallott pár elutasító nyilatkozatot a többi cspatvezetőtől és olvasták a kemény kritikákat a blogon? Ha a gyergyói elnök lennél, sem hinném el ezt neked. :)

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: Lényeg, hogy ha netán rendeződne a pálya (vagy más megoldást találunk), akkor ne legyen hiszti megint a játékerő miatt, ha az idén nem volt az Újpest esetében.
Amúgy nem matematikaórát és könyvelési kurzust akartam itt tartani, hanem a lényeg: utálom a kivételezést, főleg, ha olyan valaki jár jól vele, aki előzőleg mélyen lesajnált egy ellenfelet, aki elvileg tényleg gyengébb volt nála, amikor pedig ő maga kerül ilyen helyzetbe, nem képes tűkörbe nézni. Ismétlem: magas lóról pofáraesés.
@suzuka: nem hinném, hogy így lenne. Szerintem minden magyar szurkoló sok sikert kíván nektek a dolgok mielőbbi rendezéséhez!
@canadien: @Teemu: Szégyen ide, szégyen oda én pontosan ezért nem teszem be a lábam újpestre, sajnos nem tudom elfelejteni az ancsin-pék párosnak, amit a gyerekeimért és a jégkorongért tettek:( De szivesen felajánlom a klubnak, a csapatnak, hogy aki el akar menni, annak megveszem a jegyét:) Sajnos pill. ennyi telik tőlem, talán majd a következő életemben...:)
@benö51: Ez nagyon nagy 5let, gratula:)
Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!

Ezt kaptam, pedig csak le szerettem volna írni Vincenzo 90-nek és a hasonló embereknek, hogy miért is kell ide összefogásnapja... meg minek is... meg az elmúlt 10 évben miért nem fogott össze senki a trutyiban lévő Ferencvárosért... meg még annyit, hogy oldják meg a kedves dózsa szurkolók házon belül a dolgot, ott vannak a felelősök, ezernyi forma van ahogy meg lehetne oldani a kérdést, de nekik jobb ha Őket sajnálja ez egész világ...
meg még annyit, hogy ha mi megszűntünk volna akkor a teljes mai OB1 rajtunk röhögött volna hogy lám ezek végre kihaltak...
és tudnék még írni bőven, de ezt se hiszen hogy átengedi a szűrő...
És aki meg elmegy annak kellemes körülszopkodást kívánok, nagy egymásra találások lesznek az tuti, de remélem egy jóérzésű Fradi szurkoló sem teszi be a lábát erre a szennyre...

Én inkább csendben röhögök, és kívánok még 5 ilyen csodás évet a dózsának...
Jah és ezúton szeretnék összefogást a Jászberényi jégkorongért, valamint a Gyergyószentmiklósi csarnok renoválásáért...

Lesz ezért is valami?
@remenyhalmegutoljara: Lövésed sincs arról, hogy mekkora támogatást ad a MOL.
@Mr. Whisky: Sajnálom, hogy a múltkori belépőm az iszapkárosultaknak ment és nem szeretett csapatodnak.
@Rock me Amadeus: szerintem te is pontosan tudod, hogy épp az efféle reakciókért írta meg ez a jó-madár ezeket az okosságokat - így nem kellene ezt az örömöt megszerezni neki. Ha a kutya nem szól hozzá, majd szépen abbahagyja.

Én szeretném elismerésem kifejezni mindenkinek, aki olvasta, és megállta, hogy kommenteljen!

Szerintem beszéljünk jobb dolgokról. Mindenki másnak: innen a blogról kik fognak eljönni?

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
Én két embert a blogról elviszek szívesen Fehérvárra a meccs után.

Ha már a holnapi meccs:
Az első 500 jegyvásárló ajándékot fog kapni, úgyhogy érdemes időben kimenni:)
Ja, és holnap óraátállítás, úgyhogy annyira nem kell korán kelni.
Legyen elég sör meg zsíros deszka
n
Bocs hogy nem szóltam hozzá idáig, de nem voltam itthon és most fedeztem fel a blogon a jegyzetet az eseménnyel kapcsolatban
néhány félreértést tisztázandó:
korábban valamelyik blogos anyag kommentjeiben polemizálgattunk többen az Ute jelenlegi helyzetéről
felvetettem, hogy minden szurkolótáborból akinek van kedve menjen el egy meccsre, az újpesti fiatalok iránti megbecsülésünk kifejezése jeléül
többen mondták, hogy jó az ötlet csak meg kellene szervezni a dolgot
ebből született a Magyar Jégkorongszurkolók Összefogásának Napja (kvázi nem csak az Újpestről szól), amelyet minden évben megrendeznénk főváros/vidék rotációban, a terveink szerint jövőre Miskolcon
a szervezésben részt vettek: liladínó, raon, szurkolói busz, Mlac, vostyarr, moszkvicssluszkulcs, miskolcfan Décsei Gergő, Firtos Áron, Csató Imi (mivel meghívtuk a Szeredaiakat is a rendezvényre)

felkarolta az ügyet Kovács Zoli a szövetségtől
a blog szerkesztősége, a telesport, Ganxta Zolee
a klubok honlapjai, a DH-online és az UTE sportclub vezetősége is

ha valakit kihagytam volna a felsorolásból attól elnézést kérek
(halkan és szomorúan jegyzem meg, hogy Gyergyóról megfeledkeztünk)

kvázi a rendezvény közvetlenül rólunk JÉGKORONG SZURKOLÓKRÓL szól és csak közvetve az Újpestről
szolgálati közlegény:

a mérkőzés után lesz egy össznépi közös fotózás, így megkérek mindenkit, hogy ne siessen haza a lefújás után
hogy hol készülne a fotó azt a meccs ideje alatt a hangos majd bemondja

a szervezésben részt vevőknek 11:45kor lesz egy fotózás a bemelegítés után az UTE csapatával
@Theutus: KÖSZÖNET ÉS BIG RESPECT! Először az ötletgazdának :) valamint MINDENKINEK aki valamilyen formában hozzátesz, tett.

HAJRÁ LILÁK!
@Mr. Whisky: Az egyszerűséged vetekszik egy mezei zsíroskenyérével...
még valami a félreértések elkerülése végett:
a szövetségtől nem érdemes és nem is kell semmit sem számon kérni, és ez igaz az újpesti klubra is
mivel szurkolói kezdeményezésről van szó, ők csak értesítve lettek ennek tényéről
ők pedig teljesen pozitívan álltak hozzá az elképzeléshez
nem kértünk tőlük SEMMIT sem, ezzel is hangsúlyozva, hogy spontán szurkolói kezdeményezésről van szó

más... mint korábban kerusz írta: Egy új kezdeményezés indulásakor roppant egyszerű azzal érvelni, hogy korábban miért nem volt ilyen.
bocs kerusz pontosabban nem tudtam volna megfogalmazni, így inkább idéztelek
@Mr. Whisky: Én valahol megértem az érzéseidet, bár félreértelmezed az egészet ( sajnos a magyar közoktatás egyik rákfenéje ez ), plusz azt is illene észrevenni, hogy ez nem az fórum, ahol az ilyen stílusú hozzászólások előre vinnék az ügymenetet. Természetesen nem akarom és nincs is jogom megszabni neked, hogy mit és hogyan írsz, de így vagy megdöbbennek rajtad az emberek vagy egyszerűen kinevetnek :) .
@1885*: nem feltétlenül nevezném magamat ötletgazdának...
polemizálgattam és jöttek a pozitív visszacsatolások
kvázi mindazon szurkolók érdeme lesz ez a holnapi rendezvény, akik pozitívan állnak hozzá a kezdeményezéshez és holnap ott lesznek a csarnokban
szóval holnap megmérettetünk és remélem hogy nem találtatunk könnyűnek:)
ez egy "tanuló" rendezvény lesz és őszintén remélem, hogy a jövőben a tanulságokat levonva egyre jobb hasonló találkozókat tudunk tartani
@Theutus: :)azért én emlékszem, hogy kezdődött, itt voltam online az első bejegyzésednél. Jól van, nem fényezlek :)
még valami:
jómagam örvendetes dolognak tartanám, ha a lelátó "színkavalkádjából" nem hiányoznának a zöld-fehér színek
bízom benne, hogy vannak olyan Fradi szurkolók, akik a Magyar Jégkorongszurkolók halmazában is jól érzik magukat
@Theutus: a hangosbemondóval csak csínján, lehet az eredményjelző hatásosabb:)
@Raon: Te inkább menjél ki Zágrábba és cidázd le 66szor a híres medvescsak tábort... Ne félj téged nem bántanak azért mert magyar, vagy hiszen már kellőképpen kinyújtottátok a nyelveteket nekik...
És javaslom keressetek valamilyen tót tábort is akivel jóban lehettek! És azért még elmehettek bukarestbe is verni a dobokat akármelyik magyar csapat ellen.
Ezek vagytok Ti!

Brigade Verde
2005
Ferencváros
1899
Budapest
Magyarország
Európa
Univerzum
@forestjr: Kérlek nevess rajtam. De utána hozzátok le a kapust, és kérdezzétek meg ancsint hogy mégis mit csinált!

Jövőre biztos jobb lesz, fel ne adjátok srácok, talán nem csak 7el kaptok ki tőlünk, hanem mondjuk csak 5el...

Holnap meg nyerjen az aki jobb...
@Theutus: Persze Ők ott lesznek a VENDÉGSZEKTORBAN!
@Mr. Whisky: egész szórakoztató vagy.
@a. Bárd: Tudom imádom is magam! Mi is összefogunk a dózsáért. Lélekben a makikkal vagyunk...

Várom már ezt a vasárnapot...
@a. Bárd: De ha idén nem is, akkor jövőre biztosan velük leszünk! álé álé újpest éééé :D
@Theutus: lesznek ott többen is, csak nem biztos, hogy szívesen vállalják ezt itt az okoska miatt.
Kérdés a Brigade Verde csoport vezetőjéhez!

Azt gondolom, a rivalizálás és a sértegetés egy dolog, ez bárkinek szíved joga. Nemzeti érzelmű meggyőződést megkérdőjelezni és gyalázni viszont már egy másik prioritási szint, és aki nem tíz éves, annak talán egyértelmű, hogy ezek miért NEM JÁTÉK dolgok.

Tehát ha már a Brigade Verde jelzés szerepel az úr aláírásában, szeretnék tisztán látni ebben a kérdésben: a teljes csoport vállalja ezt a véleményt, amit itt olvashattunk (különös tekintettel a bukaresti/tót okoskodásra)? Azt hiszem, a válasz alapján a csoportotok megítélése is egyértelműbb lehet minden itteni nemzeti érzelmű ember számára.

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@Raon: visszautalnék korábbi hozzászólásodra (15:05:05)
hogy a Mandelbrot féle fraktálhalmaz elméleti okfejtésem nem volt megnyerő arról pedig nem mi tehetünk:P
@Raon: Ha nagyon nagy problémád van velem, Uram beszéljük meg! Üljünk le, és beszéljünk... Ennyi... Neten könnyű okosnak lenni...
@Raon: Nem tudom én nem írnék ilyet amikor Medvescsak meccsre járnának ki tőlünk dobolgatni... Magyra érzelem? Itt bukott meg minden dolgod...
@Mr. Whisky: amikor ti rapid meccsekre jártatok, ti is lecidáztátok a labancokat? csitujj mán, hát megtudja az egész falu...
ne csak nézz , láss is:)
@Mr. Whisky: Amúgy meg helyesen Brigadă Verde ha már mindenképpen románul akarjátok írni :D
@Mr. Whisky: Sokáig gondolkodtam, hogy egyáltalán reagáljak-e arra amit írtál, de végül arra jutottam, hogy nem tudom megállni, írok. Nem mintha Raon kolléga rá lenne szorulva arra, hogy megvédjék, de egy kicsit jómagam is megszólítva érzem magamat, annak ellenére, hogy nem voltam kint Zágrábban. Szóval: Lehet, hogy Neked a IX. kerületben ez furcsán hat, de számunkra a pályán ELLENFELEK és nem ELLENSÉGEK vannak, és az, hogy a Volánnak szurkolunk, és ők a kedvenceink, nem jelenti azt, hogy bármely más - egyébként szimpatikus - csapatnak ne tudnánk szurkolni egy számunkra semleges meccsen. Ha a Raktár utcában jársz, a vendégszektor fölött láthatod a Zágráb szurkolók molinóját, amit Csicsó emlékére készítettek. Ez egy nagyon szép, megható gesztus volt tőlük!!! A IX. kerületi szurkolóktól egy "Medvescsak csicskás" molinóra futotta csupán... A magyarság számomra/számunkra nem azt jelenti, hogy MINDENKI MÁS ELLENSÉG! Arról nem beszélve, hogy óriási csúsztatás amit írtál, miszerint "És azért még elmehettek bukarestbe is verni a dobokat akármelyik magyar csapat ellen." Ha jól tudom ilyen soha nem fordult elő, és valószínűleg nem is fog, sőt ez SENKINEK még csak meg sem fordult a fejében! Jó lenne ha felszállna a szemed elől a lila - bocsánat, zöld - köd és megpróbálnál felülemelkedni a saját kisstílű szemléleteden. Na pá!
@BECHEROVKA: Úgy látom, hogy egy különbség van közted és @Mr. Whisky: között. Az, hogy Ő értelmes. A cinizmus szándékosan van benne a kommentjeiben, Tőled meg sztem csak ennyire telik.

Már nagyon sokszor le lett írva, senki nem várja el egy Ferencváros szurkolótól, hogy segítsen az Újpestnek bármilyen szinten (akár azzal is, hogy megjelenik), fordítva is biztosan lenne sok hasonló komment. Ha nem akartok kijönni, nem jöttök, legyen egy szép vasárnap délutánotok, este meg egy jó meccsetek a Szeredával. Ennyi

Ahhoz pedig, hogy a Volán szurkolói barátkoznak a Zágrábbal, qrvára semmi közöd(tök), ők sem akarják megérteni például, miért nem utáljátok a zalaegerszegieket, ha már "mindenkit gyűlöltök"
@a. Bárd: Milyen elszánt lehet, hogy képes volt ezért a négy hozzászólásért új nicknevet regisztrálni...
@remenyhalmegutoljara: Mindenben igazad van hajrá Székely jégkorong!!!!
@Wihar: @BECHEROVKA: @Mr. Whisky: Az ilynek csemetékre mint ti nálunk Szeredában és úgy általában Csikban azt mondják ,hogy: Annyi eszed van mint egy kas csihánynak!
de tévednek neketek hármatoknak nincs annyi eszetek.
Nem jönnek, kész, nem fognak hiányozni. A több évtizedes ellenségeskedés már önmagában nyomós ok, de az utóbbi években összegyűlt teljesen érthető frusztrációjuk se engedheti, hogy megjelenjenek ezen a rendezvényen. Ez nem baj.
@Wihar: Az a baj,hogy bármilyen "köntösbe" is lenne bújtatva az együttérzés-együttműködés te alapból elutasítanád,mert gyűlölsz mindent ami lila. Csakhogy az ilyen szintű gyűlölet a focipályák lelátóira való,onnan bátran lehet köpködni... Mondok neked valamit. Volt ma kint szurkoló fradista sállal a nyakában és képzeld el: nem lett letépve a feje,nem lett kicsorgatva a vére. Eszébe nem jutott senkinek,hogy kilóg a társaságból...
Fennen hangoztatjátok,hogy gyűlöltök mindenkit. De tesztek is róla,hogy titeket se szeressen senki...
@qx92: Mi az a csihány? :)
@check: Nem tudom, de annyi esze van, mint három duzzogó Fradistának :)

(bocs, magas labda volt)
KÖSZÖNET MINDENKINEK aki nem UTE szurkoló és ott volt ma :) persze az UTÉsoknak is de az alap :)
HAJRÁ MACIK!
HAJRÁ DAB!
HAJRÁ HSC!
HAJRÁ BORBI!!!! :)))))
és vezetnek a Macik :D!
@Wihar: te világ csodája....görgesd már feljebb az oldalt, miután @gabute: megírta a "tutit" még legalább öten ideböfögtetek valamit csakazértis, mert "önérzetesek" vagytok...olvass, értelmezz, írj....ja..."Én nem gyűlölöm a lilákat"...pár sorral feljebb..."MOCSKOS LILÁK!!!!"...nagyon hiteles vagy!
Óriási respekt minden szurkolónak, aki ma jelen volt Újpesten, különösen a miskolci különítménynek. EXTRA hangulatot varázsoltak...SZUPER volt! Köszönjük!
@Wihar: ez volt a fordított helyzet:
rendszervaltas.mti.hu/Pages/News.aspx?se=1&wo=csekk&sd=19890101&ed=19901029&sp=0&ni=110699&ty=1 ahogy fentebb már
Gabute belinkelte.
Tudod ki az a Szeles Dezső :D ?
ünnepélyesen megígérem én veszek jegyet, ha sor kerül rá, értetek is. Remélem nem mostanában kerül rá sor.
@1885*: Erre úgyse lesz válasz, csak mély hallgatás.
@Wihar: Csak a helyzet kedvéért, hogy értsed - Én Fradi Hokiszurkoló vagyok, és ott voltam Újpesten,több jegyet is vettem, pedig egyedül érkeztem. A bejáratnál a helyi főokos megkérdezte, miért? Na vazze.... Ez nem rontotta le a kedvemet, mert bent kiváló hangulat volt (a la Miskolc) és további szurkolók minden felöl! Mondjuk Fradi mez nem volt rajtam a békesség kedvéért....Megmondom, miért nem "örülnek" a Fradi sálasoknak : mert amikor a kevésbé kiváló miskolci ember, a csíkos mezben elfújta a ma esti meccset Erzsébeten, a jó magyarokat tömörítő szurkolói kórus "cigányok, cigányok" kórussal jutalmazta a HSC-t. Hát ezért! Tapló állatok teremnek közöttünk, mint a dudva, mi meg hagyjuk, és azon kesergünk, hogy miért! Szerinted?
@Theutus: TE találtad ki, ne szerénykedj! Első vagy az egyenlők között! Erőt s Erényt!
@forestjr: az is egyfajta válasz :)
Egy bácsi volt fradi sálban, neki respect!
A tantum verde ennyit ér.
Tök jó volt ma a lelátó Újpesten. Köszönjük!
@BECHEROVKA: ez nagyon gyenge válasz puckman éliás linkelésére...ennyit tudsz?:)
@kiralyfi: olvasva a "belépőjét" mégis mire számítottál :)))) ?
@1885*: én azt csipázom nagyon, hogy megjelenik egy zöld érzelmű ember - tisztelet a kivételnek - és rögtön szarházi, meg egyéb fincsi jelzők röpködnek...így nehéz is lesz megszerettetni magukat...
süti beállítások módosítása