HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Második győzelmére készül a Fehérvár

2010.09.24. 16:39 F. Kapus

A Fehérvár ugyanazzal a sorösszetétellel megy a Vienna Capitalsnak, mint a Medvescak ellen tette. Tommi Satosaari visszatér a csapatba, de Hetényi Zoltán kezd. A bécsiek is három vereséggel kezdték a szezont, mint a magyar bajnok, és szintén magabiztosan nyertek legutóbb. A 19.15-kor kezdődő meccset a Sportklub Tv élőben közvetíti.

"Nagyjából ugyanazt a munkát végeztük, mint szoktuk – mondta blogunknak Énekes Lajos edző. – A hangsúly az emberelőnyös játékon volt, ezt mindennap gyakoroltuk. Ők is csak egy győzelmet szereztek eddig, és hiába mondhatjuk, hogy még csak a szezon elején tartunk, nem esik jól a táblázatra nézni. Ezen változtatni szeretnénk.

Az emléktornán már láttuk a Capitalst. Fiatalítottak, de ismét olyan minőségű légiósokat hoztak, akik egyénenként képesek eldönteni mérkőzéseket. Francois Fortier a Jesenicének legutóbb négy gólt lőtt (a kanadai 6 gólnál és 8 pontnál jár – F. K.), igaz, nálunk is volt egy mesterhármas, Sofron István révén. Ha a védekezésünk jól működik, és csak egy-két gólt kapunk, akkor nyerhetünk.

A Medvescak ellen jól játszottunk, nagy örömet jelentett az első győzelmünk, amely ráadásul magabiztos lett a végére. A négy meccs legjobb játékát nyújtottuk, de tudjuk, ennél még azért többet tudunk, és több is kell tőlünk. Ráadásul a zágrábiak mélyen tudásuk alatt nyújtottak, az a fontos, hogy ellenük legközelebb is meg tudjuk mutatni, mi vagyunk a jobbak. Hiába álltak most is jó nevekből, csapatként mi működtünk jobban.

Ezt kell tennünk a Vienna ellen is, jól kihasználni a működő játékkapcsolatainkat, fegyelmezetten védekezni és támadni. És most is kellenek az olyan egyéni bravúrok, amilyeneket legutóbb jó néhány játékostól láttunk."

A vendégektől David Rodman eltiltás, Youssef Riener, Christian Dolezal, Jürgen Penker és Cory Larose sérülés miatt hagyja ki a péntek esti mérkőzést.

70 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrá Volán! Már alig várom, hogy kezdődjön a meccs.:)
@mike80 és @Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit figyelmeztetem, hogy inkább ugorjanak a következő hozzászólásra. Sőt! mike80-nak, hogy megóvjam itt van egy:
- valami-ért - személynévmás - "j" után jön - halotti lakoma (a megfejtés: pro - te - k - tor).

Szóval, elmúltak már azok az idők, amikor egy Vienna Capitals formátumú csapat ellen teljesen esélytelenül léptünk pályára. Nem azért, mert gyengék lennének, hanem, mert az Alba Volán is van már olyan jó csapat. És ha a fiúk ezt el is hiszik magukról, akkor:
Reszkess Vienna, mert jön az ördögi fehérvári cunami!
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
Pestről megyek autóval a meccsre, 6-kor indulok a Móricz körtér környékéről, meccs után pedig vissza. Ha valaki betársulna, csörögjön: 20/536-28-37. Kicsit későn szólok, de most derült ki, h összejön.
Tud valaki steam-et a mai meccshez?
5-az-5-ben kell ellenük játszani és akkor nem lesz gond. A Bécs EQ-ban csak 6 gólt lőtt a 17-ből, mi pedig 11-et a 13-ból. Sokat kell lőni, mert gyenge a kapusuk. Az nem is baj, hogy a Larose nem játszik. Itt a Bouchard is sérültnek van jelölve: www.eliteprospects.com/team.php?team=150
Hajrá Volán!
@TheKaszi: Még annyit így meccs előtt, hogy a Fortier még csak speciális játékban lótt gólt.
Hajrá Volán!
Streamet kérhetünk? Sport1-2 van, de rohadt sportklub bezzeg nincs...
Legalább valami helyet, ahol érdemes keresgélni...Köszi!
@Skandinávia-mánia: énis azt keresem de sehol semi:(((
Hetényi megint lepkézik...sajnos
Valaki látja? Én csak neten figyelem. Mi velünk, hogy már hárommal mennek?
0:4, ami kapura megy az gól
Hát ezt rossz nézni :(
Ez eddig lószar! Elnézést kérek, de nem tudtam szebben fogalmazni.
@laszla: Három az egyre mentek és 4 oda most már.Magabiztosabbak, dinamikusabbak, mi meg ami adódik kihagyjuk.Szerintem Hete kiszolgáltatott egyszerűen.Na, legalább gól, 1-4, Vas.
Beindul végre a cunami? :-)
A Vienna játsza most azt, amit Weinstock szeretne a Volánnal.
@Henry The Navigator: Kösz. És egyébként adódik valami? (Mármint amit kihagyunk.)
Miért nem lehet neten nézni a Sportklubot? Jobb híján nézem a Graz-Linz meccset. Ha valakit érdekel: www.laola1.tv/en/int/ice-hockey/erste-bank-ehl/eishockey-ebel-erste-bank-eishockey-liga/video/225-989-30366.html
@laszla: Nem olyan sok, de voltak ziccerek is közöttük. Előnyben még nem voltunk viszont, nem is olyan kemény egyelőre a meccs, mint vártam.
@Henry The Navigator: Végül is, nyertünk már úgy meccset, hogy ugyanezzel az eredménnyel fordultunk a 3. harmadra...Hajrá!
@laszla: Én nem is adtam fel, de nehéz lesz, az tuti.
Salzburg egyelőre nem bír a Jesenicével.
@albertinho: Azért ez már kezd hasonlítani hozzá.
Nem rossz ez a grazi közönség!
Mihály Árpi még a Volánban játszik???
sőt, idén már gólt is ütött :)
@albertinho: :)Átadhatná a 4 pontos helyét vki másnak...
@laszla: Vagy a Jesenice a Salzburggal.
Ez már megint csúfos lesz. Ha valamit nem változtatnak a közeljövőben, akkor úgy beragadunk a 10. helyre, hogy esélyünk se lesz elmozdulni.
megette a rosebb...Szupert a csapatba!
@AVfan: Reméljük nem sokáig lesz 4 pontos.
Nem látja senki, hogy a Balu egy nagy f...s??
Jesenice már vezet.
@ferrri: Nem úgy tűnik.
Nekünk meg végünk.
@Borsy: Reméljük,nem sokáig lesz Volános.
...a Salzburg csak egyenlített...
@laszla: Igen közben már ismét egál.
Igazad van ez ennyi volt sajnos:(
Miért nevezünk cserekapusnak egy olyan kapust, akit nem merünk/nem lehet becserélni???
Első szezonban kaptunk hét gólokat.
csúnya napja van a megyei csapatoknak, kivéve a kisvolánt:(
Akik látták: Mi volt ez? Hetének nem ment? A védelem volt mag alatt? Vagy mindenki, úgy ahogy volt?
Jesenice-Salzburg 3-2
@AVfan: Szégyeld magad!!!!a tavaly Isten volt és most ördög???várd ki a végét most is ö lesz a gool király!!!
@laszla: szimplán nem voltunk a jégen. Hete nem tudott extra teljesítmény nyújtani, nem segítettek neki. Rajta nem múlott semmi. A gólok majdnem a végletekig kijátszottak voltak. Nem volt talált gól, talán 1 v. 2.

Sajnálom őket. 2-4-nél én még bizakodtam, de sajnos kevesek voltunk ma.

De tavaly se indult túl jól a szezon.

Szerintem Árpinak segíteni kéne. Nagyon akar, de nem sikerül neki.

azért...

HAJRÁ VOLÁN!!!
@laszla: ...azt mondtak tavaly, hogy Tolvanen nem volt jo edzo... vele viszont nyertunk...
A poszt címét eltehetjük vasárnapra.
mindenesetre kiderult, hogy Rotter jatszani is tud... :-o
@vladiv: Hujuj tavaly védtem Tolvanent, kaptam a nyakamba rendesen :D Ma csak tévéből sikerült néznem, de valahogy nem bánom... Lesz ez még jobb is
@78Zsiraf78: Cseppet sem szégyellem magam. Tavaly sem tartoztam a Mihály-imádók táborába. Ebben a csapatban ő ugyan nem lesz gólkirály. Max. bulikirály a budapesti éjszakában...ennyi
@AVfan: Miért ez a nagy ellenséges hangulat?
@78Zsiraf78: Cseppet sem szégyellem magam. Tavaly sem tartoztam a Mihály-imádók táborába. Ebben a szezonban nem lesz gólkirály, max bulikirály a budapesti éjszakában...
@Metal_Storm: Ettől sokkal jobban indult a szezon.
Azért a Hetényi több gólban is benne volt, nem tudom hány %-ban védett, de nem fogott sokat. Bezzeg a bécsi kapus jó hatásfokkal védett.....
@Borsy: Mert látványosan nem tesz semmit. Tavaly még látszott rajta az alázat, az akarás.
@AVfan: szerintem most sincs baj az akarassal... de latvanyosan nem megy neki Palkoval egyutt, es a negyedik sorban meg............ nem nagy perspektiva...
@AVfan: persze zárt -1 el, Hete védett 79%, Ackerström -3, Nagy játéka eddig semmi és folytathatnám, de biztos követik a királyt hajnalig.
Eredménytől függetlenül írom. Weinstock sajnos nem alkalmas: Nincs tekintélye az edzőnek így sajnos már el is bukott! Ő maga mondta,hogy se így se úgy nem tud hatni a játékosokra! Ez itt a legnagyobb hiba, nem az hogy mi az elképzelése. Minden meccs kárba veszett idő amit hadvezér nélkül tölt a csapat. Semmi bajom vele de menni fog, így az lenne a legjobb, ha minél hamarabb megtörténne!

Játékosok tekintetében lehet hibákat találni, és jogos aki azt mondja Mihály formán kívül van, meg Palkó sem hozza magát, de ő bennük megvan a tudás és lesz a hullámvölgy után eredményes időszakuk még, viszont azok, akik évek óta itt koptatják a jeget sok játékidővel a kulcsfontosságú center posztokon gólpasszok és gólok nélkül sajnos csereszabatosak. Fekete és Martz megkapta az esélyt, de nincs több bennük sajnos és a posztjuk értékesebb annál, hogy ennyire hatástalan játékosok töltsék be. Ha nincs pénz minőségi légiósra két fiatal MOL-os centerrel is jobban járna a Volán. Bennük legalább van fejlődési potenciál.
Orbán és Maklári amíg bírják fejben (kb. 2 harmad)bizonyos tekintetben az öregeket felülmúlják (pláne Balut). Nem ők adják a tartást a csapatnak, de eljön még az idő amikor ők fogják jó hogy itt vannak, kell ez a magyar hokinak. Még akkor is ha emiatt is bukunk ekkorákat!
@78Zsiraf78: Discókirály esetleg lehet mert arra edz.
Rendesen rákészültek Godóék...

Hát a 2. győzelemre még készülhetnek...
süti beállítások módosítása