HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az első pontért megy Villachba a Fehérvár

2010.09.17. 14:05 F. Kapus

"A hét elején keményebb edzéseink voltak, kihasználtuk, hogy kedden nem volt forduló – mondta blogunknak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. – Így kényelmesebben lehet készülni a pénteki mérkőzésre, ami nem jelent előnyt ellenfeleinkkel szemben, hiszen ők is így voltak ezzel. Rendezgettük sorainkat, és a végén úgy alakult, hogy ugyanabban a kezdő összeállításban megyünk Villachba, ahogyan Grazba utaztunk." A két forduló után pont nélkül álló Volán 2007-ben nyert utoljára mai ellenfele otthonában.

"Szerencsére Ackeström is kipihente derékproblémáit, úgy tűnik, ez a gond a múlté. Hegyi Ádám mellett Benk András is itthon marad, mert bár jó teljesítményt nyújtott Grazban, a farmcsapatban biztosan több játéklehetőséget kap. Így 19 mezőnyjátékos utazik Ausztriába. Tommi Satosaari porcműtétje után már korcsolyázik, de egyelőre csak óvatosan, felszerelés nélkül,. Kulcsár Nándor gyúró kezeli a térdét közben.

Úgy futunk neki a pénteki mérkőzésnek, hogy legalább egy pontot hazahozunk. Nem láttuk őket még idén játszani, de úgy tűnik, erősödött a keretük. Ahogy értesültem, szeretnének a liga legfelső régiójába kerülni, a döntőt jelölték meg célként. Mi mindenhol meglepetést szeretnénk szerezni, Grazban sem voltunk messze ettől. Két forduló után pont nélkül állunk, így még jobban kell törekednünk arra, hogy a maximumot nyújtsuk. Ha végre kompletten fogjuk játszani a speciális játékokat, akkor több lehetőségünk lesz emberelőnyben is gólt szerezni, mint az eddigi két találkozón.

Védőink védekező játéka nem volt rossz az eddigiekben, leszámítva a Jesenice elleni meccs rövid szakaszát. De a támadások hatékonyabb segítéséhez minden bizonnyal egy jó légiós bekkre még szükségünk lesz. Látható volt Grazban is, hogy Ales Kranjc 2-3 olyan korongot adott csatároknak, amelyből gólhelyzetbe kerültek, Palkovics Krisztián is egy ilyet használt ki. Fiatal védőinktől ilyen megoldások még nem várhatók el, de nem elég, ha csak hátul nyújtanak jó teljesítményt, az ilyen extra megoldásokra is szükségünk van a tartósan jó eredmények eléréséhez. Idővel a mi fiataljaink is elérnek erre a szintre, a jelek határozottan biztatóak eddig."

A Villach Klagenfurtban kikapott, de Jesenicében nyert, a Fehérvár ellen játssza eső hazai mérkőzését. Eddig mindössze egyszer nyert a Fehérvár Villachban, annak is lassan három éve. 2007 decemberében, amikor is Jan Jasko menesztése után Énekes Lajos volt a csapat vezetőedzője, Palkovics 2, Sofron, Majoross, Ocskay és Allen góljaival 6-3-as sikert aratott a magyar bajnok Karintiában. Az EBEL állása és a menetrend.

90 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel villach

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyerünk srácok, menni fog!
Hajrá Volán!
Hajrá Volán! Este meg farm meccs.
-Kulcsár Nándor fizioterapeuta,nem gyúró!Tudtommal...De nem akadékoskodom.Hajrá Volán!!!
A Volán eddig istenien játszott (Ianus istenien).
Hogy most melyik arcát mutatja, erre két opció lehetséges:
- Ha úgy játszik mint a Jesenice ellen az első 30 percben, akkor nincs helye az EBEL-ben.
- Ha úgy játszik mint a Jesenice ellen a második 30 percben, akkor bárkit képes legyőzni.

Én ez utóbbira szavazok.
Tehát:
Reszkess Villach, mert jön a fehérvári cunami!
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
@DominiKing: Amúgy ez a fehérvári cunami honnan jött? :-D
@sutyi2: feheruuaru rea meneh hodu utu rea
@sutyi2: Az 1055-ben íródott tihanyi apátsági levél pedig úgy folytatódik (csak sajnos azt sosem idézik):
.... itten lenni magyorok vizek befagyott részén lenni legjobban játszadózni jegeskoronggal. Nevezni űket feheuuaru tsunami.
Ebelben abszolut nincs lefutott mérkőzés, tök mindegy ki játszik otthon,ki játszik idegenben,és hogy áll a tabellán.A bajnokság olyan mint egy nő ,abszolute kiismerhetetlen,megtippelhetetlen mi fog történni a köv.pillanatban.Ez csakis ez szól mellettünk a Villachi mérkőzés előtt semmi más, dehát mint tudjuk a remény és Bruce Willis hal meg utoljára, őket pedig Chuck Norris temeti el.Úgy érzem azonban az szrt. villach hazai győzelmére adott 1,7 es odds ajándék.@DominiKing: nem egészen pontosan idézted a szöveget,engedelmeddel kijavitalak : "itten lenni magyorok vizek befagyott részén lenni legjobban játszadózni jegeskoronggal. Nevezni űket feheuuaru tsunami ( most jön a kifelejtett rész)kik labanc földre tevén csúszos korijuk elfelejték hugyan kell ellenfél ketrecibe csúsztattni az fekete pakkot,ezért mindég vereséggel orcukon jövének haza )
@DominiKing: ez jo... :-)

HAJRA VOLAN!!!
@exL:1: De te is lefelejtetted a folytatást:
.... vereséggel orcáikon jövének haza, mindaddig míg eljutának Villach földjeire és levének ezekután feheruuaru vitézi megdicsőülve.
@DominiKing: isa pur és homu vogymuk? :-D
remélem sikerül a pontszerzés a Villach ellen, a farm meccsét pedig jómagam is megtekintem
@sutyi2: Így pontos: isa por, homu és czunami vogymuk.
@DominiKing: :-D Akkor már minden világos, bocs a tudatlanságomért!
@exL:1: 2009-2010 szezon elején a Red Bulls-ra fogadtam volna, hogy megnyeri... tudjuk mi lett a vége.
Sajnos nekünk az osztrák szereplés az előző szezonban nagyon gyengén ment - ha jól tudom egyszer nyertünk - remélem most másképpen lesz.
Hajrá Volán!
@sutyi2: Semmi gond, tisztában vagyok vele, hogy sokan nem ismerik még az ősmagyar hoki történelmet, de én már Julianus barátomnak is mondtam, hogy emiatt ne keletre, hanem nyugatra induljon.
@DominiKing: Hát basszus ezért már érdemes volt olvasni a hozzászólásokat:):) király szöveg!!!
Aztán meg a délvidékiek ellen kell megvédeni a hazai bástyákat vasárnap!

HAJRÁ VOLÁN!
Hajrá Volán !!! MIndent Bele Fiúk !!! Sofi,Gergő,Toki,Andris,Ádám és a Többiek Ügyesek Legyetek !!! :)))
Hajrá VOLÁN, minden nappal jobbak vagytok!
Varjá Jolán!
Valaki nem tud valami live streamet, elvonási tüneteim vannak.
Gyerünk fiúk, sikerülni fog!
@CoolPlax: bár annyi lenne, de sajnos 1-0.
a mi szemszögünkből néztem:D
a másik meccsen pedig szenved a "nagy" salzburg...de nagyon...eddig:D
@Henry The Navigator: lesz ez még kutyább is...3:0... De innen szép a győzelem!
Na ez megint nem tűnik túl jónak...
@Raon: megyen a hajó elfele...:( na de ne legyen igazam...
Az összes meccs szoros, kivétel ez.Megint egy olyan harmad, hogy elúszik az amúgy sem sok sansz.
Na,most akkor támadásra felkészülni.......
ha nem verjük be a mostani előnyt akkor végünk...
Talán jobb lett volna,ha megint a Lali dirigálja a srácokat!
GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL
bassza meg....nem erről volt szó
valami azt súgja, hogy nem ma fogunk pontot hozni Ausztriából...
@advocatusdiaboli: várjál csak most kezdenek ráérezni a gól ízére:-)
Hajrá!!! Idén már volt emberelőnyös találatunk??? Mert szerintem még nem.
Egyik csak beakad már…
@advocatusdiaboli: igen ,én is szorítok nagyon,hogy legalább egy nyamvadt pontocska legyen már egy egészen picike egy pont
@bobitomi: a Volán mellett a Linz és a Bécs a két nullapontos csapat... Nem mondom, impozáns társaság, de inkább ne ebben hasonlítsunk rájuk...
mostmár én is kezdek aggódni
Ez kezd nagyon csúnya lenni...
...lehet hozni kellene a farm elonyos alakulatat, mert 1 perc alatt kettot vagott az iment a HSC-nek...
úgy látom ebből már csak akkor lesz pont,amikor a mennyországban rendszerváltás........sajnos....:-(((
A negyedik sorral torolik fel a jeget Karintiaban...
ennyivel rosszabbak lennénk mindenkinél??????nem akarom elhinni.....
na legalább Süti él még!
Nem vagyunk velük sem egy súlycsoportba.. nem tudom , hogy Ulf miatt vagy sem , de nekem eddig a tudása csak a dumálásba merült ki...
jajj megint egy rohadt előny.....
A mai meccs főként a 4 sorozáson ment el. Az edző úr majd megint magára vállalhatja
@bobitomi: vagy ennyivel jobbak nálunk... de ez inkább pénzkérdés...
@FrankK: sztem nem lehet mindig az edzőre fogni....akkor nekünk senki sem jó?játszani akkor is tudni kell akárki az edző.hányszor hallani nem azt játszották amit megbeszéltünk.akkor ne játszák azt de nyomjanak,és győzzenek.
Ez így elég csúfos. Ez a szezonkezdet kezd hasonlítani az első EBEL évünkre.
@advocatusdiaboli: az fáj,hogy ez mindig ausztriában derül ki,ott elfelejtenek játszani a fiúk...
@vladiv: Ide legalább még kellene egy kiváló hátvéd és 1-2 jó csatár, akkor elég erős lenne a keret. Az se lesz hátrány ha Satosaari visszatér.
hozzuk ide azt a majom pagét hátha vele menni fog....pfffffff
sem védekezni,sem támadni,sem kontrázni,sem...sem...nem tudunk mi a franc van itt akkor???
@bobitomi: Nekem nem volt bajom Tolvanennel, de jól látod a svéd dumagép kiverte nálam elég hamar a biztosítékot.
És vajon Linzben hogy magyarázzák a bizonyítványt...? Ott is az edző bá' a gond, vagy a hézagos költségvetés?
na ezt már nem nagyon lehet megmagyarázni... 7:3 :(
Vagy a Bécs sem tudott minőségi légiósokat igazolni...?
egy biztos nagy baj van,ez nyilván való
további szép estét...
Meg ne temessuk a Volant, hol van meg a vege??? Majd tavasszal vagjak ki a rezet! Becs/Linz sem all jobban!
Ez van sajnos.
a 4. sorunk 3 gólt kapott, ez mindenképpen elgondolkodtató, ahogy az is, hogy ha a Palkó-Mihály-Martz a 3. sor, akkor nekik elvileg könnyebb sor ellen kell játszaniuk, de mégsem ütnek gólokat...
Ilyenkor nagyon hiányzik, hogy Tommit nem tudjuk becserélni...
@advocatusdiaboli: Ha még nézed a Bécs tavalyi keretét láthatod , hogy idén fele annyi légiósuk van.
@miki78: Martz ? van ilyen játékosunk? (nagy kár, hogy nem tudjuk lecserélni-így megy 4 pont pocsékba)
Soha nem szoktam bántani a csapatot, főleg nem három forduló után, ezért most sem teszem. Tavaly sokan szidták Tolvanent minden apróságért, szerintem klasszissal jobb edző mint az idei. Martz-ben én már tavaly sem láttam nagy fantáziát.
Vasárnap nyerni kell! Hajrá Volán!
Itt már Gabbá "beles" le**szása sem fog segíteni. Valahogy én úgy érzem, hogy ez a csapat nincs egyben , és erről nem az eddző tehet !!, ilyen szinten már nincs rossz edző, maximum átlagos. Csak ugye könnyebb ilyenkor egy idegen emberre kenni mindent. Valljuk be ez a csapat igencsak gyengécske most, és ha nem szerez be megfelelő játékosokat a vezetőség (tudom kevés a péz) akkor ennek a szezonnak annyi. Majd azon szurkolunk, hogy ne kapjunk 10 et :)
szerintem össze fogják szedni magukat a fiúk!
Ők a legjobbak!
@FrankK: @arne krotak: Martz játéka azért értékes, mert rendkívül sokat védekezik, korong nélkül is üldözi az ellenfelet. Fárasztja az ellent. Persze lehet, hogy nincs jó formában, de Palkó vagy Mihály akkor milyenben van?
@arne krotak: Märtz légiósnak nem nagy szám, de remélhetőleg nem sokáig lesz légiós, csakúgy, mint Mihály. Így kb. ketten fognak érni 4 pontot összesen. Lehet hozni a védőt és plusz egy jó csatárt.
@miki78: Az, hogy ki hányadik sorosnak van beírva az nem jelent semmit.
@Borsy: ??? Nem csak beírva vannak, hanem ott játszanak.
Azt mindig a helyzet adja, hogy az ellen melyik sorával találják magukat szembe. A két edző ezt tudja befolyásolni.
süti beállítások módosítása