HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Idén is van esélyünk bárki ellen

2010.09.14. 16:50 F. Kapus

"Kifejezetten jól indult a grazi vendégjátékunk" – értékelte a vasárnap látottakat Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. A magyar EBEL-résztvevő két egygólos vereséggel kezdte a szezont, de láthatóan fel tudja venni a versenyt ellenfeleivel. Mint kiderült, Grazban megsérült Ackeström, így negyven percen át hat védővel szerepelt a csapat, közülük öt magyarral, akik közt hárman igen fiatalok. Így kaptunk összesen két gólt.

"Az első harmadban kiegyenlített játék folyt, a lövések száma is ezt mutatja, és nekünk sikerült gólt szereznünk. Az első találatunknál Hetényi korongérintése után Kranjc adott hatalmas passzt a kiugró Palkovicsnak, aki szépen oldotta meg a feladatot. A második harmadban látszott, hogy a hazaiak mindenképpen hozni akarják a meccset.

Sajnos eddigre hat védővel maradtunk, mert Ackeström szólt az első szünetben, hogy nem bírja tovább vállalni a játékot. Már a mérkőzés előtt jelezte, nem tudja, hát- és derékfájása miatt meddig áll a csapat rendelkezésére Grazban. Megpróbálta, húsz percig ment neki. Itthon megnézték az orvosok, 1-2 napos pihenőt írtak elő neki, valószínűleg nem súlyos a probléma. Maklári innentől végigjátszotta a mérkőzést, hol Jobb-bal, hol Horváthtal volt párban."

Ez azt jelenti: Horváth, Tokaji és Kranjc mellett Jobb és Orbán 60, Maklári 40 percen át kapott szerepet, tehát egy 20, egy 21 és egy 22 éves magyar hátvéd játszott egyszerre az EBEL-ben. A négy szezon alatt ilyenre korábban sohasem volt példa. Nevezzük ezt pozitív változásnak a fiatalítás területén. A videó alapján ráadásképpen megállapítható, hogy ők hárman egyik kapott gólban sem játszottak főszerepet.

"Svéd hátvédünk kiválásával borult az emberelőnyös és -hátrányos játékunk, amely ráadásul a mérkőzés előtt módosult az első forduló tapasztalatai alapján. A középső játékrészben fölénybe kerültek a graziak. Kihúzhattuk volna egygólos előnnyel, sőt nekünk is volt nagy lehetőségünk a gólszerzésre, de nem volt érdemtelen a hazaiak egyenlítése, amelyhez egy jelentős egyéni hiba is kellett. A harmadik harmadban a nagy helyzetek számát tekintve egálban voltunk, de ellenfelünk többet lőtt kapura. A sok helyzetükből egy bement, ismét nem volt szerencsénk, egy kapu előtti belepiszkálás után pont a hálónkba pattant a korong. Kapuslehozatallal próbálkoztunk, voltak lövéseink, de az utolsó percben már igazán nagy helyzetet így sem alakítottunk ki.

Csapatunkbanl végig kiegyenlítettebb teljesítményt nyújtottak a sorok, mint a Jesenice ellen. Ezúttal nem volt kiugróan játszó egységünk, a csapatátlag produkciója nem változott igazán. Volt sorunk, amely máskor kiemelkedően teljesített, most nem, ez is hiányzott a győzelemhez. A játék összeállni látszott, ez biztató, volt esélyünk a pontszerzésre, nem sok hiányzott, az önbizalmunk miatt is nagyon jól jött volna ez.

Sokat dolgoztak a játékosok, ezért joggal voltak csalódottak a vereség miatt. Mindenesetre azt már megtapasztalhatták, hogy a győzelemhez még egy kicsivel több kell. A héten a Villach elleni, pénteken esedékes mérkőzésre készülünk. Grazban megmutattuk, ha mindenki kihozza magából a maximumot, akkor idén is bárki ellen van esélyünk. Adott tehát a feladat Villachban is."

20 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remélem elfogadja majd a Volán ajánlatát Troy, nagy szükség lenne rá, bár akkor is csak a hónap végén jönne.Ennyi védővel neki vágni egy EBEL szezonnak eleve kockázatos dolog volt.
@Henry The Navigator: ki az a Troy? :)

hajrá, Volán!
@Henry The Navigator: ez most igy valami insider info, vagy nem tudok olvasni, vagy valamirol lemaradtam? :)
Annyiban insider info, hogy a mai Sportban mondta ezt Ocskay.Tehát tényleg nevezhetjük annak,mert bizony,egyre szűkül az olvasótábor.;)
@Henry The Navigator: Ennek a Troynak nagyon jó mutatói vannak (Davidnál sokkal jobb),kiváncsian várom a feljleményeket.
Mondott még valamit a "főnök" ? Csodacsatár?
Mutatók ide , mutatók oda, ha ide is jön ő vagy bárki más és összeszokik a csapattal megismeri a taktikát, lemegy 1- 1,5 kör amiután kb 9-10.helyen fogunk állni cca. 5-6 ponttal leszakadva a 8.tól ( valószinű ljubljana)Már megint sikerült elcseszni az igazolásokat....
@exL:1: néha írhatnál vmi kevésbé jópofát de annál lelkesítőbbet ahol nem csak a hasonlataiddal sziporkázol (eközben a volán szapulod folyamatosan). bezzeg amikor jól játszunk és nyerünk és megverjük majd a bull-t akkor nem írsz semmit, sőt még csak nem is tapsolsz :):)
@exL:1: ja azt még elfelejtettem írni hogy ha van esetleg elfekvőben kb 20-30 millád akkor igazán oda adhatnád a csapatnak már augusztusban.nem kéne eddig várnod...
@cric82: Na most ugyebár már arról nem is beszélve, hogy a tavalyi rendkívül kudarcos szezonban milyen orbitálisan szarul sikerültek az igazolások, kész katasztrófa volt. Jött Ladányi, Vas M., Peterdi, Satosaari, Ackeström, Alen, Mihály stb. Komolyan mondom, vállalhatatlan. :)
@cric82: Annyiban igaza van exL:1-nek, hogy valószínű , hogy tényleg 1 kör után a végén leszünk (bár azért az sem jelent semmit).

Abban viszont nincs igaza, hogy rosszul igazoltunk, mert gyakorlatilag nem hoztunk senkit aki től csodát várhatnánk.
Nem hinném , hogy Fodor és Holéczy 20 gólt ütne a szezonba (mint Kóger és Vas J).
A védőkről ne is beszéljünk, bár Orbán jobban játszik mint vártam és Krjanc is fantasztikus passzt adott Palkovicsnak legutóbb.
@cric82: uhu,te is fiam brutus :-)lelkesítőbbet írjak???nemtudok megtették már előttem jóval pl: "talpra magyar hí a haza ",Mi ne győznénk hisz Bem a vezérünk " stb...de egyik sem vág ide.
@exL:1: de hol a 20 milla Führer-kém ami a korai igazoláshoz kéne???
tényleg.mennyi kell egy ex-nhl-eshez kb.aki megállná a helyét egy EBEL-ben?
@F. Kapus: Miért szerinted ezek nem szarok??? Az egyik már tavaly lelépett, a másik a nyáron, a harmadik operáltatja a térdét szezon kezdetkor, a negyedik meg hátfájás miatt feladja 20 perc után Grazban az év meccsén. Ráadásul az Árpi sem képes meccsenként hármat lőni, a béééna, a Ladányi sem lövi előnyben azokat a védhetetlen kapásokat, amivel kb. tíz éve szétsz..atott bennünket még újvárosiként, a Vas meg... A Godó is csak azzal védi, hogy iszonyú hasznos a védőmunkája, korongszerzései, ahelyett, hogy lőné a gólokat hármasával ő is. (Mondjuk akkor Pirével már meccsenként hatnál járnánk, Palkó nyugdíjba mehetne.)
Ezek mellett meg nem akarjuk megfizetni a Pálffyt, pedig lett volna kedve itt játszani, meg hagyjuk, hogy valami nyúdzsörzi egy kamu szerződéssel lenyúlja előlunk Kovalcsukot.
Persze, tudom azért, mert Csicsó bá' mindig azt erőlteti, hogy védő kell ide.:::)))))

@exL:1: :)
@cric82: mennyi??? Mi csak no name ex nhl est tudunk / nánk megfizetni ( már ha szabad ilyent írni olyan játékosról aki befér az nhl be)for example havi 2,5milla huf ha hozzánk jön,( de a lehetséges jelölt nevét ne keresd egyik kiirásban sem a stanley kupa oldalán)nevesebb játékosok akik osztrák csapatokban nyomják ennek cca 3-4 x eséért mennek oda.
@petyagergő: szerintem gondold újra a dolgokat és kérj elnézést mindenkitől, akit felsoroltál...
vagy nagyon vicces csákó vagy, esetleg teljesen más bajok vannak nálad
én kérek elnézést
a Pálffyt meg fizesd meg és Fehérvár félistenként fog tisztelni
amíg ez nem történik meg addig is tisztelünk országszerte, de teljesen más miatt
Komolyra fordítva az igazolások kérdését, engem tényleg érdekel, hogy mi az oka annak, hogy szezonkezdetre nincs még kész a csapat? Tényleg csak a pénz? Úgy értem, a játékosok nem egyeznek meg velünk, amíg esélyük van jobb fizetésért komolyabb ligákban elhelyezkedni? Aztán ha nekik is sürgőssé válik bejelentkeznek? Tisztelt bloggerek, nem lehetne erről egy interjút készíteni Csicsó bácsival?
@Theutus: Kedves Theutus! Kérlek olvasd el mégegyszer, szerinted lehet annak bármelyik részét komolyan venni olyan embernek, aki kicsit is ért a hokihoz, pláne a gazdasági részéhez is?
Természetesen viccnek szántam, tele iróniával (bár nem értek az irodalomhoz) pont az olyan emberkéknek, akiknek fogalmuk sincs városunk, országunk gazdasági helyzetéről, véges lehetőségeinkről , (vagy képtelenek azt elfogadni) és irreális elvárásaik vannak. Mindössze nem akartam mosoly jelekkel teleszúrni.
Remélem azért F.Kapus átlátta ezt.
@petyagergő: szerintem senki sem vette komolyan.1 embert kiveve.Amugy mar kapnad az osztast rendesen.:-)
süti beállítások módosítása