HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Vizsgálják Gergely Cs. és Kiss D. ügyét

2010.09.10. 20:26 F. Kapus

A magyar jégkorong-szövetség főtitkára a Dab.Docler-Vasas HC mérkőzés videófelvételei (Kiss D. esete itt tekinthető meg) alapján fegyelmi eljárást kezdeményezett Kiss Dániel és Gergely Csaba ellen, továbbá a hazai kispadról beütő hivatalos személyre is eljárás vár. A fegyelmi bizottság vélhetően a jövő héten ül össze, az eljárás kezdeményezése nem jár a jégkorongozók játékjogának korlátozásával, tehát játszhatnak pénteken és vasárnap is. Kikértük Halassy György játékvezető véleményét is az első forduló viharos találkozójáról.

"Igazából ez egy kemény mérkőzés volt, amelyen a Vasas sokak számára meglepően jó teljesítményt nyújtott, természetesen a játék szezon eleji volt – vágott bele Halassy György az élmények felelevenítésébe. – A meccsen nem volt olyan jelenet, ami miatt önmagában feszültség keletkezett volna, a durva megmozdulások a semmiből jöttek. Ebből azt a következtetést vontam le, hogy a tavalyi sérelmek jöttek át erre a meccsre. Már csak azért is így gondolom, mert ugyanazok a párok keresték egymást. Ezeken a párharcokon kívül összességében egyik fél sem játszott szabálytalanabbul, mint más csapat szokott."

A játékvezető vállalkozott arra is, hogy a vitatott eseteket konkrétan értékelje, immár a videófelvételek megtekintése után. "Gergely Csaba fejre-nyakra támadott. 5+20-at adtam neki, az ítélet meghozatalánál nem foglalkoztam az előzményekkel, a meccsre hozott sérelmekkel. Egy bírónak törölnie kell az előzetes tudást, mert csak így tud objektíven ítélkezni. A videó megtekintése után is végleges fegyelmit adnék, nem végleges kiállítást. Amikor elérte Galanisz fejét, egyből emeltem a kezem, és tudtam, véglegest adok. Abban a pillanatban még nem tudtam, melyiket választom, végül a fegyelmi mellett döntöttem.

Azari Zsoltot durva játékért szintén 5+20-szal büntettem, ez sem volt kérdéses, a játékos sem vitatta. Felfokozott, de normális stílusban reagáltak a büntetett játékosok ezt követően. Azt láttuk, hogy valaki beüt a padról, de nem tudtuk beazonosítani. Így a pad ellen ítéltünk, és nem tehettünk mást, mint hogy két percet adtunk. Úgy érzem, ebben a szituációban minden szükséges ítéletet meghoztam.

Kiss Dániel durvaságánál azt láttam, hogy még a lendület vitte előre a védőt. Svasznek Bence kérdezte a sima kétperces kiállítás után, hogy nem hátulról lökés volt-e. Ahol álltam, onnan nem ítéltem ilyen keménynek az esetet. Videó alapján legalább 2+10-et érdemelt volna Kiss, mivel sípszó után történt, lehetett volna 5+20-at is adni. A meleg szobából videón, apránként visszanézve, lassítva sokkal egyszerűbb dönteni ezekben a szituációkban.

Sevela szúrását nem láttam, mert körülbelül nyolc ember állt előttem. Akkor még a Vasas-játékosok sem reklamáltak emiatt nálam. Mindkét csapat mindent megtett a győzelemért. A Dab volt szerencsésebb, megszerezték a győzelmet. Kezdésként nem húztam könnyű mérkőzést, amelyen megítélésem szerint jól helyezkedtem, természetesen voltak hibáim, de az mindenkinél előfordul. Persze más lesz, ha sorozatban vezetek, nekem is ez volt az első komoly mérkőzésem a szezonban. Idén sokkal nagyobb az elvárás velünk szemben. Az elmúlt időszakban kollégáim együtt sokat tettünk annak érdekében, hogy jó, jobb formában legyünk. Nálunk is jönnek a fiatalok, fel kell vegyük egymással a versenyt, ez is jót tesz.

Azt nem ígérhetem, hogy a jövőben nem lesznek hibáim, de azt igen, hogy azon leszek, minél kevesebb legyen. Palkovics Krisztián sem lő be minden helyzetet, igaz, bár nekem lennének olyan nagy arányban hibátlan mérkőzéseim, mint neki jó meccsei. Ugyanakkor azt is el kell mondanom, ahhoz, hogy jól lemenjen egy mérkőzés, a játékosoknak, a csapatoknak is partnernek kell lenniük. Nem irigylem azt a kollégát, aki a két csapat vasárnapi visszavágóját kapja, de könnyen lehet, az lesz az a mérkőzés, amikor semmi nem történik a két csapat között."

25 komment

Címkék: gergely csaba mjsz fegyelmi halassy kiss dániel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Kiss Dani esetéről van video valahol? Halacskát meg megkérdezném hogy közvetlenül Nika levadászása előtt a Gröschl könyökösnél mit nézet?
Idézem: Egy bírónak törölnie kell az előzetes tudást!!!
Ezek szerint üres fejjel fújnak a sporik?

Idézet: Svasznek Bence kérdezte a sima kétperces kiállítás után, hogy nem hátulról lökés volt-e.

Ha elismeri hogy Svasznek megkérdezte akkor miért nem állította ki, mert még mindig nem telik C és A
betűkre.
Diplomatikus nyilatkozat Haltól, csak tulajdonképpen nem mondott semmit... Sevela eseténél egyébként én a vonalbírót kérdezném meg, hogy nem tűnt-e fel neki a hasa előtt a szúró mozdulat...
Én mindenesetre azt remélem, hogy üzenetértékű döntés születik a fegyelmi tárgyaláson.
Nincs más hír? :)
@1885*: köszi szépen! nem tetszett amit láttam remélem kap büntit Dani, és észhez tér, nem kellenek az ilyenek. Ezzel együtt Gergelyt legalább ~10meccsre meszelném el.
@Stommy: egyetértek. Mindkettőben.
"Igazából ez egy kemény mérkőzés volt, amelyen a Vasas sokak számára meglepően jó teljesítményt nyújtott"

Meccs közben ideje volt elemezni a Vasas játékát??
@moszkvicssluszkulcs: A mérkőzés után hívtam fel.
Dab volt szerencsésebb, megszerezték a győzelmet.(egy érvénytelen találattal,amit megítéltem!!!)
Szeretnék panaszt tenni, hogy nem volt vége a meccsnek 8-kor kedden ahogy Halacska mondta :))))
gergely egy szánalmas hazudozó
a pályán bemutatott akcióját még meg tudom érteni, leszállt a lila köd, mert ráébredt, hogy elveszítették a meccset - ez csak egy súlyosan sportszerűtlen cselekedet
de a nyilatkozata alapján egy jellemtelen, gerinctelen hazug ember, akinek a fejében is óriási problémák vannak
és egyszer már várnám Billt is, hogy kiálljon a nyilvánosság elé és elnézést kérjen a sötét csapattársai nevében
ha ez nem történik meg őt is beteszem a setétek klubjába, mivel mint tudjuk a fejétől büdös a hal
Ebből se lesz nagy dolog vasas részről maradjunk ennyiben ez már boritékolható sajnos még a sporik és a szövetség nincs azon a szinten mint a játék! Mert van mit behozniuk és ameddig tiszta tényeket ki lehet dumálni a szövetség zöld asztalánál addig a fegyelmi bizottság kész röhej elég ha csak a tavaszi parázs jelenetekre gondolunk vasas dab meccseken, ott mnet adok kapok se a birók se a szövetség nem tudta ugy szankcionálni a renitenseket egyik oldalrol sem h játékrol szoljon és az alattomosság és sérülés veszély eltünjön a meccseikről!
@Steel Bull: Te már értesültél a jövő heti döntésről?
@F. Kapus: Komolyan érdekel, hogy te valójában milyen döntésre számítasz.
@F. Kapus: kíváncsi leszek, hogy milyen ítéletet hoznak, mivel szkeptikus vagyok
a tavalyi fight-night után a fegyelmi tárgyaláson sorra megmutatták az illetékeseknek videóról, hogy a vasasból ki és mikor megy be verekedni a kispadról
és az sem volt elég bizonyíték az illetékeseknek, mivel ugyanúgy nézték a videót, mint gergely
@F. Kapus: Eddig rossz volt a tendencia legyen változás hidd el én örülnék a legjobban neki!
@check: Inkább azt írom, hogy gondolom. Nem szeretném, ha az lenne, hogy most példát statuál a fegyelmi bizottság, aztán meg megy minden úgy, ahogy eddig. Inkább az lenne a jó a ligának (persze ez csak feltételezés), hogy az ilyesmit nem tűrjük meg, és mindig szankcionáljuk. Mivel nálam sokkal tapasztaltabbak azt mondják, Gergely Csaba az utolsó pillanatban már nem bottal ment, hanem tényleg kesztyűvel, és sérülés sem történt (abból indulok ki, hogy a büntetőjogban is cselekedeteink következménye súlyosbítja cselekedetünk minősítését), ezért neki ma esti tudásom szerint 3-4 meccses eltiltást adnék. Kiss Dániel mozdulata is olyan, amit nem szívesen lát az ember, ezért 1 meccs neki is járna. De hangsúlyozom, laikus vagyok az ügyben, ha én kaptam vagy adtam volna, bizonyosan másként gondolnám.
Viszont azon a gyakorlaton, hogy egy héttel az esemény után ül össze a fegyelmi bizottság, mindenképpen változtatnék. Lehetőség szerint a következő forduló előtt kellene jogerős döntést hozni.
Nem tévedett nagyokat:

1. VF vs. VK: bíró mérlegelhet, ha nem folyik vér, és él az áldozat.
2. KD vs NR: nem láthat mindent, büntetés megvolt, csak nem elegendő.
3. Kispados szurkapiszka: lásd 2. pont
4. "Véleményes" 2. újvárosi gól: hát-hát.. mondhatnám, hogy "nem láthat mindent", de ebben az esetben kissé elfogult vagyok:)

Mindannyiunknak kulturált szórakozást és szurkolást kívánok vasárnapra!
@F. Kapus: "Lehetőség szerint a következő forduló előtt kellene jogerős döntést hozni."

Ez nekem is eszembe jutott, hogy miért piszmognak annyit, ez még heti egy meccs esetén is késői. Ha nem a következő fordulóig, legalább a következő 1-2 munkanap.
@Theutus: az utolsó mellékmondatod ezen poszt alatt kétértelmű :)
@F. Kapus: egen, a pillanatnyi szükségleteink függvénye:)
egyébként pedig félek tőle, hogy vasárnap lesz valami botrány
@F. Kapus: Igen, ez így többé-kevésbé elfogadható lenne. Én azonban tartok attól, hogy egy semmilyen döntés születik, ami nem vezet sehova.
Megítélésem szerint tudatosítani kell a sportág minden résztvevőjében, hogy ez a viselkedés nem fogadható el semmilyen körülmények között. Ha ehhez az kell, hogy egy játékos 2 számjegyű meccsre kapjon eltiltást, akkor legyen. Minden résztvevőre értem ezt, félreértés ne essék.
Azonban azt gondolom, hogy ezt a húzást az előző szezonban meg kellett volna tenni és akkor most nem tartanánk itt.
@check: így van
off: máshol is keresnek.
süti beállítások módosítása