HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mindig is fradistának tartottam magam

2010.09.08. 11:54 Hblog

A Mol Liga első fordulójában egyedül Kiss Gábor, az FTC 30 éves csatára tudott két gólt szerezni, jelenleg tehát vezeti a góllövőlistát. A 16-szoros válogatott jégkorongozó igen ritka útvonalat járt be egy év alatt. 2009-ben nevelőegyesületétől az UTE-hoz igazolt, majd idén visszatért a zöld-fehérekhez. Erről is beszélgettünk vele a szerdai edzés előtt. Tovább után a tegnapi mérkőzések videós összefoglalóit is megnézhetik.

"Nagyon örültem, amikor Csabai Gábor megkeresett a nyáron, mert mindig is fradistának tartottam magam, itt nevelkedtem 8-9 éves korom óta, nem kellett gondolkodnom a válaszon – felelte Kiss Gábor arra a kérdésünkre, miért döntött a visszatérés mellett. – Külön öröm, hogy remek csapat jött össze idén, amely igen jó eredményre lehet képes. Szeretném magamból a maximumot kihozni. Tegnap egy hajtós mérkőzésen a végére meghozta a gyümölcsét a munka. Az első két harmadban nehezen ment a játék, de a harmadikban felülkerekedtünk, kicsivel jobbak voltunk a Miskolcnál."

Egy év alatt sok minden változott az FTC jégkorongozóinál. "Sok jó játékos érkezett, de ami még fontosabb, profi szellemiséget hoztak a csapatba. Fontos, hogy rendeződött a csapat anyagi helyzete is. Nagyon jó svéd edző érkezett hozzánk, akivel remekül tudunk együtt dolgozni. A régiek és az újak jól kijönnek egymással, ezek miatt nem csak a jó, de a kiegyensúlyozott teljesítményre is van esély, megvannak ennek a feltételei."

Egy Kiss Gáborral készült anyagban nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy tavalyi távozása óta a zöld-fehér szurkolók egy csoportja folyamatosan támadja őt. Amióta a Winter Classicon néhány zöld rajongó szerint túl hevesen ünnepelte az FTC ellen lőtt gólját, nem kívánatosnak minősítették. Kisst először távozásának okairól kérdeztük.

"Leszögezem, eszem ágában nem volt elhagyni a Ferencvárost. Az eligazolásom nem rajtam múlt. Tavaly nyáron, az alapozást követően az akkori vezetőedző, Pindák László közölte, nem kíván velem együtt dolgozni a jövőben. Azt sem titkolom, hogy a vezetőséggel is volt egy kisebb nézeteltérésem, ami időközben tisztázódott, ennek nem is volt köze a szakításhoz. Új munkahelyet kellett keresnem, mivel nem akartam más magyarországi csapatban játszani, először külföldön próbálkoztam. Nem jött össze, így maradt az UTE ajánlata. Azt is fontos tisztázni, nem volt döntő szempont a pénz, semmivel nem kaptam több fizetést Újpesten, mint előtte a Ferencvárosnál.

Hozzá szeretném tenni, hogy távozásom okáról az a szurkolócsoport, amelyik állandóan szid, soha nem kérdezett meg. Többször próbáltam velük tisztázni ezt a kérdést, de nem jött össze. Azt is látom, hogy csak ez a néhány ember haragszik rám, a szurkolók nagy többsége örömmel vette, hogy visszajöttem, és az említetteken kívül mindenkivel jó a viszonyom. Sokan vannak a lelátón, akik közelebb vannak a csapathoz, ők tudják, miért mentem el, és miért ment el rajtam kívül még vagy 14 játékos. A jelenlegi helyzet nem egészséges, mert a szurkolók azért jönnek a mérkőzésre, hogy minket biztassanak, mi meg azért hajtunk, hogy őket szórakoztassuk. De ez van, elfogadom, teszem a dolgom."

Akárhogy is lesz, Kiss Gábor tudja, mi a kötelessége. "Teljes erőbedobással küzdve megmutatom, mit tudok, ezzel segítem a csapatomat a lehető legjobb eredmény és helyezés elérésében, ezzel szerzek örömet szurkolóinknak. Három éve legfeljebb csak a válogatott bő keretébe sikerül beverekednem magam. Minden sportoló célja, álma, hogy a nemzeti csapatban szerepeljen, még erről sem tettem le. Aki a Mol Ligában kiemelkedő teljesítményt nyújt, a jelenlegi szövetségi kapitánynál számíthat behívóra."

Dab.Docler–Vasas 2-1

FTC–Miskolc 5-3

Fehérvár–UTE 5-1

A HSC Csíkszereda–Steaua mérkőzés videója itt tekinthető meg.

32 komment

Címkék: videók mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BORBÁST a válogatottba!!!
jah, nem kell sokat várni sztem :D
Nem is értem miért nem Gyenes védett.Végig jobb volt az edzőmeccseken Dusinál.Ezek a gólok...A fele ovis sajnos :(
Rafaj komolyan gondolta ezt a nyilatkozatot? :)
@peterszky: Elvitte a fiatalos hév :D A nagyobb baj inkább az volt,hogy nekünk kettős előnybe se ment,aminek kellene...Ahogy nézem a tudósításokat,összefoglalót ill. statisztikát ezt a meccset a kapusok közti különbség döntötte el.
Nem biztos hogy egészséges dolog 16- 17éves srácokat játszatni felnőttek ellen az Ob 1 ben,ahol a test test elleni játékban annyi esélyük van,mint a magyar foci válogatottank kijutni az Eb -re..Ha az ute nem erősít,akkor valószínűleg 2évvel ezelőtti kisvolán szindróma lesz,egész szezonban megszerzett cca 10-12ponttal.Nem lesz Könnyű szezon,de ha nincs lé akkor nem lehet igazolni légiósokat.
A videót visszanézve jogosan reklamáltak kisles miatt a Vasas játékosai, de ilyen a sport!?
@Rock me Amadeus: a te kommentedet is várjuk az 1-5-ről...
Néztem a Dunaferr - Vasas összefoglalót, úgy tűnik, hogy idén is szerethető, kedves csapat lesz Dunakeszi-Alsón :)
Hü vazze kemény meccs volt a dab. A végi verekedésnél valaki a padról is odaütött, remélem letépi a tökeit az edző. Berta mekkora egy diver :)) Kárpátok Crosbyja :)). Kis Gábor meg az Ovechkinje :D.
@peterszky: :D :D :D kangyalföld???
@scottybowmann: egy EBEL-csapat ellen ez egy vállalható eredmény. :)
Most parkolópályán vagyunk, várunk, mást nem tehetünk, viszont az első harmad végéig vezettük a MOL-ligát. Ti egy percig sem fogjátok.
Látom előjöttetek a fényre, de hát mint tudjuk, Kocka a k****, nem Ti.
Tényleg jó hajtós meccs lehetett a Dab-Vasas, de amit Gergely Csaba művelt a palánknál az gusztustalan, 4-szer is visszanéztem, szerintem megérdemelte volna, hogy rendesen meggyepálják...
Hogy is tudnál bármi értelmeset mondani, mikor ebben az évben még nem jártál meccsen. :-)
Sajnos ti már több, mint 20 éve nem látjátok a fényt, még egy Winter Classicot sem tudtatok nyerni... Na ott kiderült melyik oldalon állnak a k****-k.
Milyen szép hangja van Csíkszeredán bemondó hölgynek :)
Én is visszanéztem párszor Gergely ámokfutását, azt a szerencsétlent el kellene tiltani a jégkorongpálya közeléből, nem kellene megvárni, hogy tragédia legyen. És előtte Gröschl se azzal törődött, hogy hol a korong... Valahogy mindig ugyanazok az emberek...
A Fehervar-UTE osszefoglaloban jol latom, hogy Flinta 15-os mez-szammal jatszik?? Lemaradtam vmirol? Nem ugy volt, hogy visszamegy Csíkszeredaba? A Sportclub honlapjan szerepel a keretbe Flinta.
@sisti: Óvunk!:)
Sajnos nem ő volt az.
@Dave55: elmenekült a nyavalyás,pedig Azari már kezdte ütlegelni
Az utolsó 3 Volán gólnál szegény védőink már csak csúszkáltak fáradtságtól...
@Dave55:
Nagyon kellemes a hangja a hölgynek, már ezért is érdemes Csíkszeredába menni. :D
@sisti: az ienek mint te akik ennyire elvannak maradva azzal hogy ki hol jatszik stb. jobblenne ha nemis irnanak a blogra vagy legalabb nem kerdeznenek ekkora baromsagot amugy amitol valaki felveszi a 15-os mezszamot attol meg nembiztos flinta gondolkozzal mar .
@felhoszakadas: Én kérek elnézést helyette. Ugye azért nem lövöd fejbe?
@forestjr: Majdnem én is rákérdeztem :D. Ezt most megúsztam. Egyébként valaki nem akar az én nevemmel a hátán játszani :D?
@durex26: nekem van hivatalos durexteszter kituzom, az nem er? :)
hehe..kivagyok oktatva kerem..felhoszakadas: ezutan szemelyesen Toled erdeklodom, h ne irjak baromsagokat :)
www.icehockey.hu/index.php?pg=menu_222

Románellenes a liga vezetése! Viszont így az Újpest egyelőre bent van a PO-ban!:D
@felhoszakadas: végülis tényleg, a Flinta feliratú meznél abszolút magától értetődik, hogy nem Flinta nevű játékoson van. Tényleg, akkor lehet, hogy nem is Tokaji a kedvenc játékosom.
A cikk írója el van tévedve!A winter classic idején már régen elmérgesedett a viszony.Kocka is el van tévedve, volt 4 db Ankét idén, ezer lehetősége lett volna elmagyarázni az elmagyarázhatatlant, egyszer sem élt ezzel a lehetőséggel.A winter classicos gólöröme semmi nem volt ahhoz képest mint amit az első-két alapszakasz meccsen leművelt.Sosem azon volt a hangsúly, hogy az újpestet választotta, hanem hogy vendég játékosként ocsmány és gusztustalan módon viselkedett azokkal, akikkel előtte egy közösséget vállalt.
Ez a Gergely milyen egy gusztustalan játékos!!! Ezért a fejre irányuló támadásért a szövetség helyében legalább 3-5 meccsről eltiltanám, hogy legyen ideje kicsit átgondolni a dolgokat, hogy a jégkorongnak mi is az értelme!
süti beállítások módosítása