HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Három csapat Mol Liga-győzelemre tör

2010.09.06. 15:39 F. Kapus

Természetesen többen is vágynak a magyar–román közös bajnokság első helyére, de a hétfői sajtótájékoztatón három egyesület mondta ki, hogy egyetlen célkitűzésük van a sorozatban: megnyerni a trófeát. Tovább után megírjuk mind a kilenc résztvevő helyezésekre vonatkozó elvárásait, egy nappal a rajt előtt, előbemelegítés-képpen.

A Mol Liga első és második győztese mellett az OB I.-ben tavaly legtovább jutott csapat képviselője vállalta: csak a diadal az elfogadható. Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármestere, a HSC képviselője, Sándor Szilárd, a Vasas HC játékosa és Azari Zsolt, a Dab.Docler ügyvezetője nyilatkozott így. A HSC és a Dab.Docler minden fronton a győzelemre tör, a bajnokságban és a kupában is. Azari Zsolt hozzátette: "Nemcsak a csapat eredményessége fontos ebben a szezonban, jelentősen szeretnénk emelni a nézőszámot is. Profi marketingesek dolgoznak ezután a Dabnál, mert a jégkorong üzleti jellegét kell erősítenünk."

Az első négy közé további három csapat pozicionálja magát, a Brassó (Nagy Attila technikai vezető) és a Miskolc (Egri István elnök) minimális célja ugyancsak az elődöntős szereplés. Blogunk kérdésére Nelu Alexe, a Steaua Rangers edzője is hasonló terveket fogalmazott meg. A bukarestiek szeretnének az első négy közé kerülni a Mol Ligában, és nem mellékesen döntőt játszani a román bajnokságban.

Az FTC szakosztály-igazgatója, Csabai Gábor a playoffba kerülést határozta meg minimumként, "mert ott bármi megtörténhet, az egy másik műfaj". A rájátszásba egyébként idén a 9-ből 8 csapat kerül, ráadásul a két utolsó helyezett egy két nyert meccsig tartó előselejtezőt is vív a playoffot érő helyezésért.

A két legszerényebb tervvel nekivágó csapat az UTE és a Fehérvár-farm. A lila-fehérek minap kinevezett új szakosztály-vezetője, Dömötör Róbert egyenesen kijelentette, nem gondolják, hogy az első négy közé tudna jutni csapatuk. "De nem szeretnénk az utolsó helyen zárni, a Mol Liga meglepetéscsapata kívánunk lenni."

Kóger István, a székesfehérvári fiatalok vezetőedzője határozottabban fogalmazott: "Biztos vagyok benne, hogy nem velünk végződik majd a tabella." Az edző úgy tervezi, harcias, férfias, sok munkát végző fiatal csapatával sok meglepetést fognak okozni.

45 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1-2.: HSC,Dunaújváros
3-4.: FTC,Miskolc
5-6.: Stars,Brassó
7-8.: Steaua,Volán-farm
9. : Újpest
Szerintem.
HSC erős, stabil csapat, nagy az esélyük a végső sikerre, csakúgy mint nekünk, bár rengeteg függ majd attól, hogy hátvédeink hogyan bírják a terhelét, ott kevesen vagyunk. Miskolc most nekem egy kicsit fekete ló, a soraikat nézve viszont ők is nagyon erősnek tűnnek. Fradi szintén erős, én a nagy bevásárlás után egy dologban látok csak buktatót: mi lesz, ha elfogy a pénz?
Vasas SC gyengült tavaly óta, de biztos vagyok benne, hogy hoznak még légiósokat, mint legutóbb. Kisvolántól várok majd szoros meccseket, de valszeg több lesz a vereségük, mint a győzelem, UTE szintén nagy kérdés, remélem valahogy magukra találnak, mert jelen állás szerint ők tűnnek a leggyengébbnek. A Brassó és a Szteli képes lehet egy-két nagyobb meglepetésre, de ezt a két csapat közül inkább előbbitől várom.
Nyilvános az a lista, hogy az AV19 nagycsapatából, kik nem szerepelhetnek a farmban? Holnap akár a negyedik sor is simán játszhatna…
félig off: a Volán Farm bemutatómeccseire (Kaposvár stb.) is jó a hazai AV bérlet?
hisz "otthon " játszanánk a meccset, tehát nem kéne érte fizetni még pluszban esetleg...
thx a választ! ;)
Szten ez egy igazan izgalmas szezonnak igerkezik. Abban is biztos vagyok, hogy lesznek nagy meglepetesek, es hogy a DAB vagy a HSC sem fog csak siman lelepni egy Miskolcot vagy Brassot... De a fehervar farm is osszefog erni a masodik felere. Egyedul az UTE log ki persze. :)
izgalmas lesz. és senki sem mehet biztosra senki ellen sosem, legalábbis az első négy-öt helyen biztos nagy lesz a tülekedés, és akkor még egy szót sem szóltam az alkalmi meglepetésekről. ne legyen persze igazam, de simán el tudok képzelni ugyanis egy olyat, hogy pl. egy jó napot kifogó Volán-farm megcsíp egy rossz napot kifogó Dab-ot - egy Fradi, Miskolc és pláne HSC ellen pedig mindig minden benne van/lesz a pakliban nekünk. nekem a Bukarest tűnik még picit alulértékeltnek, de hát messze vannak, meglátjuk. alig várom a holnapi startot!!!
@OliBLOOD: Lehet, hogy késnek akkor :D :P
@progmet:Nagyon leírtad a Vasast:)Kicsivel feljebb lesz az!Remélem jóval(ábrándozni csak szabad);)
@xymeta: Csereberéltem a Miskolccal egy darabig,végül ennél maradtam. És ráadásul Stars-t írtam...:)
De most ezt érzem reálisnak. Mondhatni sajnos.
@xymeta: OFF: Új Tarja Turunen megvan már?
@OliBLOOD: -Én úgy tudom,hogy Juha Riihijarvi-t is leigazolták már.Talán 1-2 nap,és nyilvánosságra is kerül.Igen,Ő az,aki 2 éve a Capitals-ban szórta a pontokat.Meglepő!Nagy fogás lenne...
@F. Kapus: Ki a MOL Liga első győztese?
@bin laden: jogos, tiéd a pont, de a két betű most is megvan a névben :)
Akkor Tippelek én is:

1-2.: Csikszereda,Dunaújváros
3-4.: Brassó,Miskolc
5-6.: Stars,FTC
7-8.: UTE,Alba Volán 19 farmcsapat
9. : Steaua
@HSC-68: A 68-as mezszám vagy évjárat? Mert utóbbinak igen jó:)
Az én tippem:

1-2:Csíkszereda,FTC
3-4:Dab,Vasas
5-6:Steaua,Miskolc
7-8:Brasso,AV farm
9:Ute
Nem is beszéd, hogy mi hóditjuk el a kupát ! :-)
@progmet: Nem évjárat:-)
Sikorcin az első fordulóban nem játszhat, egy sajnálatos családi probléma, egy haláleset miatt haza kellett utazzon. Részvétem!!!
Az nem kérdés hogy a HSC-nek nagyon jó a csapata,több remek sora is van,de azért a Fradinak is van 3 sora amelyik bárkivel felveszi a versenyt!
A magyar kupát vagy az OB1-et MI nyerjük!
Holnap reszkess Miskolc!
HAJRÁ FRADI!
@fradifan: Vigyázz, a medve nem játék!:))
továbbra is úgy gondolom, hogy az 1-2 helyre a Sportclub és a Dab fog befutni a Mol ligában
a 3-4 helyre véleményem szerint a Vasas és a fradi a várományosa
utána Miskolc-Brassó
Steaua-Farm
Ute sorrend lesz.
azt gondolom, hogy a Vasas erősebb csapat lesz a Miskolcnál, ha lesz pár jó igazolása
@fradifan: a fradi ebben az évadban aratni fog pár győzelmet és elsősorban tapasztalatokat fog szerezni, a kupa és a ligagyőzelem csak álom marad
játékosokat vásároltak, de nem hinném, hogy teljesen összeállt a csapat és ezt a hullámzó teljesítményük igazolni is fogja
utána pedig majd kiderül meddig és mire/kire elég a szakosztály pénze
Szerintem is kell még legalább egy év, hogy összeérjenek ezek a játékosok a Fradiban. Viszont ha a következő idényre megmarad a mag, simán a Liga esélyeseivé növik ki magukat.
ja, hat ennek sok ertelme van h mindenki beirja h a kedvenc csapata fog gyozni :D

na de holnap este RAKKENDROOOOOOLL :D
@progmet: Szia

A nick a két kedvenc csapatomat szimbolizálja:)
Tehát Csikszereda és Brassó:)
És részvétem Sikorcinnak,illetve a családjának.
@bin laden: @F. Kapus: két betű már nyert, most még csak az S betűt kell győzelemre vigyük. :) A DAB lesz a legnagyobb rivális, de sok jó meccs lesz itten. Brassót az első négybe várom.
@csatoimi: A próféta szóljon belőled, de én most gyengébbnek érzem a csapatunkat mint tavaly. Nem állt össze még egy erős sor sem, Kurt hiányzott nagyon, és hát a bekk hiány is terítéken van. de talán fokozatosan formába lendülünk, és akkor leszünk a legjobbak amikor kell.
Nagyon-nagyon lebecsülitek a Starst...
Nehogy megbosszulja magát ez a tippelgetősdi. :)
@canadien: senki nem becsüli le a Starst, csak hát elmentek sokan . . .
szvsz Roger az egyik legnagyobb érvágás a Vasasnál, tavaly is rendkívül hasznos volt. Kíváncsi leszek, hogy tudják pótolni az újak.

De gogosszal egyetértve, magunkat is gyengébbnek érzem, mint tavaly. Az indokokat már leírtuk ezerszer, de remélem tényleg csak óvatos duhajok vagyunk...

Mindazonáltal ma meló után irány Újváros és meglásssuk :)
Ez a Lubomir elég ütős erősítésnek tűnik a Starsnál, nem? Extraliga dögivel, elég sok gólpassz..
Akarom mondani Sabol...:)
Fradi egyébként miért nem ment el a tegnapi sajtótájékoztatóra?
@csatoimi: Akkor úgy kell értsem, hogy a HSC a HC jogutódja?
Ha Volán jól sáfárkodik a kapusaival akkor a Farm sokat nyerhet. Tommit nem kel leadni a 15 listára és akkor keddenként védhetne a Farmban. Az ugyanis luxus, hogy légiós 4 pontos játékost a meccsek 30 % ültessünk a padon, mert a magyar jégkorong érdeke, hogy Hete védjen a szezonban min 70% kot.
Tomi és Ratykó pedig hátul összetudná rakni a Farm védelmét és akkor a fiatal csatáraink is bátrabban önbizalommal teli tudnak támadni
Üdv
Benő
Fehérvár Ördögi Kör
@benö51: igencsak kedves huzas volna a Farm reszerol, ha Tommi a MOLba vedene.
Ha belegondolsz, amit írtam akkor lehet valóságalapja.Nagyon ritkán van kapus csere a meccseken, Így lelehet ültetni 1 fiatalt is Hete mögé. hiszen egyszer Becze is védet 1 fantasztikusat a KAC ellen, amikor be kellet állnia. Rendszeresen heti 1 meccset védhetne a MOLba, amikor Zolika Idegenben az 1 kapus.
Üdv
Benő
Fehérvár Ördögi Kör
@benö51: Továbbra is az a véleményem, hogy luxus Satosaarit foglalkoztatni. 4 pontos légiós helyre máá, hiányposztos játékos is elférhetett volna, és esetleg Rajna lehetett volna a backup Hetényi mögött (ha már a magyar jégkorong érdeke...). Tudom, hogy már írtam ezt egyszer, de kapusedző ide vagy oda, Tommi foglalkoztatása e pillanatban luxus.
süti beállítások módosítása