HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Miskolc újabb győzelemre készül

2010.08.31. 15:03 F. Kapus

Három felkészülési mérkőzést rendeznek ma Magyarországon, három Mol ligás csapat mellett EBEL-képviselőnk is játszik. A Dab.Docler a HK Trnavát, a Miskolc a HK Spisska Nova Vest fogadja, mindkét meccs 18 órakor kezdődik. Székesfehérváron egy órával később házi csatára kerül sor, az EBEL- és a farmcsapat méri össze tudását. Tovább után megírjuk azt is, hogy két újabb idegenlégiósból lehet magyar állampolgár hamarosan.

Mivel a Szepességi Kupát nyert Miskolcban senki sem sérült meg az elmúlt héten, és Kis Attila sem épült fel, változatlan kerettel és változatlan sorokkal készül Bob Dever csapata az iglóiak elleni visszavágóra. "Szeretnénk folytatni a jó sorozatot, tartani a formánkat" – mondta blogunknak Mayer Péter edző.

A Dab.Docler kerete módosult, fiatal csatáruk, Virág Tamás megsérült az ATSE Graz elleni mérkőzésen, medencezúzódás miatt egyhetes kihagyás vár rá, így a juniorválogatott programján sem tud részt venni, a fehérvári Pilcsik Tamás pótolja. Kurt MacSweyn még nincs Magyarországon. Érdekes hír, hogy a csapat 26 éves légiósa, Tyler Metcalfe magyar állampolgársági kérelmet nyújtott be. Ráadásul a kanadai csatár nem most tette ezt, hanem még 2009 tavaszán, mivel egyik nagyszülője magyar. Ha megkapja a magyar állampolgárságot, felszabadul egy hely a jelenleg kitöltött légióskontingensben. Erre még szükség is lehet, mert a csapat jelenleg hat hátvéddel készül a szezonra.

Meglepő, hogy ugyanez a helyzet David Vychodillal, az FTC játékosával. A cseh hátvéd dédszülei magyarok, egyik nagyszülője Dorogon született. Ezért Vychodil is hamarosan magyar útlevelet kaphat.

Nehéz az EBEL-csapat ideális sorösszetételét megtalálni, erről Énekes Lajos edző beszélt a hivatalos honlapnak. Ugyanott alapos interjút közöltek Ulf Weinstock vezetőedzővel, aki jelezte, a nyílt sisakos letámadásból visszább vesz a csapat: "Nincs elég idő, hogy száz százalékosan megvalósítsam a saját játékrendszeremet. De sok elemét azért alkalmazni fogjuk: kiugrások, letámadás, emberelőny – ezek az én szisztémám szerint fognak működni."

Az előzetes információk szerint az EBEL-esek kapujában Hetényi kezd, a támadósorok pedig így néznek majd ki: Ladányi, Vas M., Palkovics – Kovács Cs., Martz, Fekete – Sofron, Holéczy, Vaszjunyin – Benk, Nagy G., Fodor Sz. A mérkőzést a térdsérüléssel bajlódó, de edzeni azért tudó Mihály és a műtött Satosaari kihagyja. Maklári játéka kérdéses, a délelőtti edzésen szájon találta egy korong, össze kellett varrni. A keddi meccsen Ondrejcik a farmcsapatban játszik.

Kóger István edző tájékoztatása szerint a Mol Ligára készülő farmban kevés a védő, összesen hat bekkjük van, ezért a bajnokság során a csatárokra is sok védőfeladat hárulhat. Ezt vélhetően jól gyakorolhatják a fiatalok kedd este. A fehérvári OB I.-es keret alkalmanként az EBEL-ben nem játszókkal egészülhet majd ki, nélkülük a következő sorokkal készül a csapat. Hátvédpárok: Erdélyi T., Varga A. – Balogh B., Árkovics – Ozsváth, Dósa. Csatárhármasok: Kiss D., Hajós, Tóth A. – Szabó A., Németh Á., Pilcsik – Horváth D., Farkas T., Meretei – Kovács V., Reiter R., Tóth G.

42 komment

Címkék: miskolc felkészülés ebel metcalfe mol liga dab.docler vychodil fehévár

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak kiderül végül mindenkiről hogy magyar :)))))
Hegyi Ádammal mi újság? Őt nem hátvédnek képzik át?
Aaron Voros, Dylen Gyori:)
@horivan: De, azért is maradt ki a cikkből, mert az EBEL-keret védőit nem írtam most meg.
A fradinak erzsébeten ,hogy lesz délőtt edzése? Tudomásom szerint a délelötti jégidő teljesen foglalt. Az erzsebeti ovodások iskolások sszámára. Jövő héten még igaz a délelőtti edzés de utana mi lessz Tc Csabai Ur? Megint kezdődik a hazudozas mindenkinek?
@F. Kapus:
Köszi, csak nem tudtam, hogy melyik keretbe veszik figyelembe. Tehát Hegyi, mint EBEL-es védő..., még ízlelni kell.
@bazilika: A 22-es csapdája... Ha kitúrja a gyerekeket a csarnokból,akkor ő a világ legszemetebb embere. Ha nem szerzi meg a jeget a csapatának,akkor meg alkalmatlan sportvezető... Nehéz ügy.
@progmet: déleőtt csak ovi és iskola van az teljesen biztos. az első szabad jég 11ora 30perctől van
@bazilika: @progmet: az egy, max. másfél órás délelőtti edzés nehezen minősíthető kitúrásnak, a világ legtöbb jégpályán így csinálják, a felnőttek délelőtt edzenek, mert - többek között - így jön ki a legjobban a jégbeosztás
@F. Kapus: még szerződésük sincs miről beszélsz?Senkivel nem tárgyaltak még a jégbeosztasról
@F. Kapus: A déleőtti jég az erzsébeti önkormanyzatáé valamit ebből nem jól értesz
@bazilika: de már most el kell kezdeni beszélni a hazudozásról... Ehh, hagyjuk!
@vaze: Több ös fradista ezért hadja abba pl szekely madai, Nagy Laci? a többire még gomdolnisem merek
@bazilika: Nem a konkrét helyzetről írtam, hanem általánosságban. Nem akarom eldönteni, melyikünk mit nem ért, de a miről beszélsz fordulatot tartsd meg a haveroknak a kocsmába, cserébe én is ezt teszem :)
@F. Kapus: Milyen fordulatról Te? A csapatomért aggodom ennyi csak az egész itt vanak a jó játékosok és elzavartak egy masik csapatra valot akik kiharcoltak tavalya 4ik helyet. Minden zsoldosnak 2x kell a fradiért megdögleine a palyán
@bazilika: mindenben igazad van, bocs :)
@bazilika:"még szerződésük sincs miről beszélsz?Senkivel nem tárgyaltak még a jégbeosztasról "

Azért nincs szerződésetek, mert az elnökötök nem írja alá!!!Lefoglalta a jégidőket, csak megvárja még az emberét megválasztják üzemeltetési vezetőnek!Ugyanis, ha előtte írná alá, az KÖTELEZETTSÉGGEL járna!!!
Ülj le fiam!
@székely hokis: @OTeR: Szóval akkor hogy is van ez? "Zágrábi" horvátok, és kanadai magyarok...
Jó lenne a szövetség részéről valakit kiküldeni feltérképezni a magyar hoki rejtett tartalékait:)
Hát, 4-4 talán javuló játékkal, mondjuk volt honnan, de még mindig elég fejetlenül játszunk, ráadásul fegyelmezetlenül is. Van még dolog, remélem a Vasas ellen azért már rendben leszünk.
@Spigott: Hát azért Babic megint nemvolt a helyzet magaslatán :))))
Mondjuk 1 hét alatt nehéz lesz sokat javulni, de nem lehetetlen.
@w21: Nagyon jól ismerheted a vezetést én csak annyit tudok,hogy még senki nem tárgyalt a jégbeosztasrol a ferncvarosbol. Azert nem ertem ,hogy egyes jatekosoknak miert mondanak ossze vissza mindent pl hogy csak delelott lesz edzés. Ha jol halottam az edző is délutanra tenné az edzést.Lehet,hogy nem fontos mindenkinek a FERENCVAROS felnőt csapata. DE akkor azt kellene megmondani minden játékosnak. Azoknak akik 10év körül játszanak egyhuzamban a fradiban jóban rosszban de a zsoldosok is megérdemelnék hogy korrekt vezetése legyen ennek a legpatinánsabb clubnak
@bazilika: Sajnos nagyon jól ismerem...

"én csak annyit tudok,hogy még senki nem tárgyalt a jégbeosztasrol a ferncvarosbol."

Ezt is rosszul tudod!A szerződés csak a FERENCVÁROS részéről nincs még aláírva. Ugyanis ha megtennék, akkor ki is kellene fizetni akkor is, ha nem időben mondják le a lekötött jégidőt!!! Amennyiben érdekel a téma és a vezetőid hozzáállása olvasgass itt:

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9195332&la=93653335

csak néhány kommentet kell visszaolvasnod.Én azt gondolom, hogy inkább ők szeretnék az egyik "legzöldebb" egykori csapatkapitányukat ellehetetleníteni. Ezután megértem az aggodalmaidat!!!

Mindenkinek bocs az OFF-ért
@Spigott: kifejezetten unszimpatikus durva játékot láttam néha néha ezen a meccsen. Csak én vagyok így vele? És sajnos gyakran a mi részünkről.
@Gabberboy: ezen nem kell csodálkozni, felvettük a kesztyüt
@Gabberboy: Nem volt szép játék, néha tőlünk sem, remélem a verekedést a bajnokságra elhagyjuk és inkább a játékkal foglalkozunk majd. Az látszik, hogy ha akarunk, tudunk nagyon szép dolgokat, de még egyelőre inkább mást próbálunk, nálam olyan erőfitogtató jellege van a dolognak, csak közben kapjuk a gólokat.
Nagyon csikorog a gépezet. Tavaly volt két húzó sorunk, idén még egy sincs. Kurt is hiányzik nagyon. De nem most kell csúcsformában lenni, én ebben bízom.
@bazilika: Ha átadják az új jeget, nem lesz probléma..
@facsipesz: a felnőtt csapat akkor is Erzsébeten marad a tervek szerint
@facsipesz: Akkor miért akar Csabai G az erzsébeti jégpálya üzemeltetője lenni, miért adta be a pályázatát és miért mozgatnak meg minden követ, hogy ezt elérjék.Új pálya...ugyan már...
@w21: no, mi tudsz? lehet félinfó is, toldd! nem lesz meg a telepy utcai pálya???
@F. Kapus: Ez új, azt hittem, ha megépül az edzőpálya, csak a meccseket játsszák Erzsébeten.

@w21: Talány:)
@facsipesz: semmilyen pálya nem épül aban az iskolaban erre nincs hely
@szorgalmas: Bemásolom , bocs az off-ért

"Aggasztó információkhoz jutottam a Pesterzsébeti Jégcsarnok ügyvezetői pályázatával kapcsolatban, lehet, hogy egy jól működő utánpótlás csapat létét fenyegeti a háttérben húzódó piszkos politikai alku, valamint egyéb büntető kategóriába tartozó szándék.

A jégcsarnok rövid, ámbár sokszor igencsak viharos élete közismert a hokit szeretők körében, a két dudás egy csárdában esete forgott fenn, annyi különbséggel, hogy itt csak egy dudás volt, a másik csak amolyan vuvuzelás.

Azonban ahogy az lenni szokott, a mérhetetlen bosszú és hatalomvágy ha kellő tőkével, elszántsággal párosul akkor hegyeket mozgat meg. Így lehetett egy olyan ember vezetője az ország egyik legpatinásabb /egyéb szélhámosok által tönkretett/ hoki klubjának vezetője, aki kb. 30éves koráig jégpályát sem látott, de még nem is hallott felőle.

Az időközben elnökké avanzsált „hokizseni” szemét persze szúrta, hogy a Farkasok edzésein tömegével vettek részt a gyerekek, míg az „akadémia” edzésein csak lézengtek a fiúk-lányok, leginkább a Farkasoktól lemorzsolódott, elcsábított játékosok. Nagyon csodálkozott, mert olyan fantasztikus kvalitású, nagy tapasztalatú edző vezette az edzéseket, mint J. Gyuszi.

Persze a „nagy csapat” újraélesztésével nagyobb ambíciók is párosultak, több helyen olvashattuk a hangzatos nyilatkozatokat, a kész tényként közölt új jégcsarnok építéséről.

Csarnok persze nem épült, mert minek építeni, ha van egy, igaz elég kicsike, nem is a IX. kerületben van, de mint a narancs, a miénk.

Fokozatosan vették birtokba a Pesterzsébeti Jégcsarnokot a dilettáns, korrupt, veszteségeket termelő ügyvezetés asszisztálása mellett. Szegény takarítók nem győzték a sok radírforgács összeszedését…..

(aki hallott már jégidő elszámolásról, tudja mire gondolok)

Ez év tavaszán már hallani lehetett arról, hogy átveszik a csarnok üzemeltetését, és itt kapcsolódik a történetbe a politika. Az önkormányzat által megbízott jelenlegi ügyvezető az mszp. kipróbált, de a jégcsarnokban igen csak odakozmált embere, poziciója, a jelentős veszteség miatt tarthatatlanná vált. Az ország legdrágábban működő, és így szolgáltatásait is arany áron nyújtó jégcsarnoka a Pesterzsébeti. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az építtető is megéri a pénzét.

Mivel az „elnök úr” hatalom átvételi szándéka támogatókra talált a „győztes” oldalon, ezért az önkormányzat menteni a menthetőt alapon kiírta a pályázatot, az ügyvezetői poszt betöltésére. A felügyelő bizottság „független”jolly jokere nyilatkozott a jegkorong.blog.hu/2010/07/06/ugyvezetoi_palyazat_erzsebeten cikkben a fő szándékokról, a két csapat közötti harmonizációt kialakító, felelős, független ügyvezető szükségességéről.

A pályázat kiírását érdekes módon /jelezve az átalakuló politikai erőviszonyokat/ azonban mintha egy emberre szabták volna , az időközben a Fradi szakmai igazgatójává kinevezett, fehérvárról „tragikus hirtelenséggel” eltávolított Csabai Gábor önéletrajzát véve alapul.

A zöldek biztosra mennek, már belül szinte minden zöld, a csarnok legértékesebb reklámfelületén, a kezdőkörben szép nagy, szívemnek is tetszetős fradi címer, + a harmadokban a régi diadalokra emlékeztető embléma. /vajon mennyit fizettek érte ?/.

Még az étterem is zöldre váltott, megérezve az új idők szelét. Magabiztosan, igazi gazdaként rendezkednek a csarnokban, a farkasos gyerekek már sokszor a folyosóra szorulnak.

A politika táncikál, az mszp-től még időben lefarolt /akkori döntése tiszteletre méltó/ polgármestere már a jövőjét építi, ennek fényében nem húz újat a „győztesekkel”, saját vagy korábbi pártjának maradéka pedig a káderük bebetonozásáért szállt síkra.

Állítólag a 6 pályázó közül 3 pályázatot nyilvánítottak érvényesnek, a jelenlegi állás szerint a versenyben, a Fradi szakmai igazgatója, Csabai áll az élen, /mikor szólal meg OCSKAY GÁBOR!!!/ , második helyen a jelenlegi ügyvezető áll, /akinek az alkalmatlansága miatt kiírták a pályázatot!/, míg a harmadik helyre egy kívülálló ismeretlen pályázót soroltak.

A képviselő testületben kiegyenlítettek az erőviszonyok, ezért a zsebek rendületlenül nyitva állnak. Figyelembe véve a „győztesek” pártfegyelmét, pár megvásárolt /mint tudjuk ez nem olyan lehetetlen vállalkozás wieszt etc/ baloldali szavazattal jöhet a zöldár.

Igazából nem értem a „győztes” párt helyi embereinek elkötelezettségét Csabai és a Fradi mellett, mi az érdekük ebben? Lehet, hogy egy kis kárpótlás a Videotonhoz irányított /eredetileg a Fradinak szánt/ szponzor pénz miatt?

Én is azt mondom, legyen a Fradinak saját hoki arénája, akár állami pénzből is, nagyon megérdemelnék, de ez így egyszerű einstand.

Már látom magam előtt a nagyívű nyilatkozatokat a csodaszép tervekről, a paradicsomi állapotokról.

Persze lehet, hogy győz a politikai matematika, és minden marad a régiben, megdicsőül a jelenlegi, bukott ügyvezető, ilyen végkifejlet a Fábry sóba való lenne.

A pártok és a katonáik a csatatéren felsorakoztak, aztán a kapott júdáspénzből jót söröznek, és elosztanak egy-két zsíros, tejelő állást a kerületben.

A jolly-joker fb elnök nyilatkozta „Nem titkolhatjuk, volt konfliktus a két csapat /FTC-Farkasok/ között, az új ügyvezető feladatai közé tartozik, hogy ezt feloldja.” Ne legyen senkinek kétsége, feloldja, a Farkasoknak, és azok fanatikus vezetőjének a vérét veszik hosszan, elhúzódva, mint egy pióca, apró kis harapásokkal, de ne aggódjon senki, egy perc alatt át lehet öltözni zöldbe.

Kell a pénz is az ígéretes csapathoz, kitudja meddig ér a takaró…., decemberig, januárig?

Talán olvassa valamikor még időben olyan is az írást, aki hatni tud a kibontakozó folyamatokra, talán van olyan helyi és felső polcon lévő politikus aki az asztalra csap.

Egyre jobban undorodom a politikától…"

folytatása itt:

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9195332&la=93653335
@w21: ezek fontos dolgok barátom. itt észel kell játszani. ha baj van, én hajlandó vagyok kiállni az Erzsébeti Farkasokért is akár. Nem az FHA ellenében, hanem mellett. Itt ugyanis nem két emberről van szó, hanem gyerekekről. sokról.

Csináljátok a hadjáratot, ha van rá okotok, és veszélyt éreztek. de arra nagyon figyeljetek, hogy ez a gyerekekért történjen, nekik ne ártsatok. A jól értesült, azt hallottam, úgysem lesz ott semmi hozzászólások nem biztos, hogy a gyerekek irányába viszik a dolgokat.

én olyan indexes topicot belinkelek, hogy belepirulunk. de igyekezzetek a tények talaján mozogni.
@szorgalmas: Mintha az utóbbi időben a gyerekek számítanának legkevésbé az utánpótlás-nevelésben (klubtól függetlenül)...
@szorgalmas: Milyen FHA? Az már kukába került! Nézd meg az erzsébeti csarnok kameráját, 9 gyerek bóklászik a jégen, az az utánpótlás!
Dobos csinált a nagy 0-ról 4 év alatt 150 gyereket meg működő ovis oktatást és sportiskolát, na az már kellene!
Ezt a szerződés bulit már tavaly is eljátszották , ahogy lett sátor a milenárison, otthagytak csapot-papot a szezon közepén! Korrekt, mi?
süti beállítások módosítása