HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Spisská Nová Ves–Miskolc 2-3

2010.08.26. 22:49 kerusz

Harmadik felkészülési mérkőzését is megnyerte a profi alapokra helyezett Miskolc, az iglói négyes torna második napján a házigazdát győzték le a borsodiak 3-2 arányban. Az iglóiak az előző napon felülmúlt liptószentmiklósiakhoz hasonlóan az előző szezont a szlovák Extraligában töltötték, de most a másodosztály rajtára készülnek. A jelek szerint egyre izmosabb borsodi csapat góljait Rafaj, Derton és Waddell szerezte. Bob Dever értékelése és minden egyéb információ a csapat hivatalos honlapján olvasható. A négyes torna másik mérkőzésén MHK 32 Liptovsky Mikulás–HC 07 Presov 3-0, a tornát az 5 pontos Miskolc vezeti.

20 komment

Címkék: miskolc felkészülési mérkőzések igló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brumm!!!!!!!!!!!!!!!!
Szép volt fiúk!

Nem gondoltam rá még pár napja,de most már jó lenne megynerni a tortnát :)
ez nagyon szép, ezért bemásolom:

A Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata fantasztikus formában játszik Iglón, a Szepesség Kupán. Ezúttal ennek a házigazda Igló együttese látta kárát, hiszen ők sem tudták megállítani a miskolciakat.

Ezúttal egy elsőkézből származó beszámoló következzék a mérkőzésről Bob Devertől, a Macik vezetőedzőjétől:
- Azt kell mondanom, hogy ez a mérkőzés újra egy remek lehetőség volt az emberhátrányos helyzetek gyakorlására. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy minden nehézség ellenére, és itt elsősorban a bírókra kell céloznom, nem adták fel, nem törődtek bele, hanem nagyon keményen harcoltak, és ezt eredményesen is tették. Nem is tudom hirtelen megmondani pontosan mennyi kiállítást kaptunk, de nagyjából annyit, mint tegnap. Ez egy nagyszerű győzelem volt a számunkra. Itt most ki kell emelnem Duschek-et, aki fantasztikusan védett! A góljainkat Rafaj, Derton és Waddell lőtték.
Ismét örömmel láttam, hogy teljes felállásban, 5 az 5 ellen mi voltunk a jobbak, talán túlzás nélkül mondhatom, sokkal jobbak egy olyan csapatnál, amely tavaly a szlovák Extraligában játszott. Csapatjátékban sokat mutattunk ma, és ezt nagyon bíztató dolognak tartom.

Jegyzőkönyv
HK Spią.N.Ves - Miskolci Jegesmedvék JSE
2-3 (1-0, 1-1, 0-2)
Iglói Jégcsarnok

MJJSE: Duschek – Saluga, Sijka, Láda B., Láda P., Budai, Túróczi, Egri, Mokrai, Waddell 1, Bartzen, Derton 1, Bonar, Dubek, Korpos, Orosz, Rafaj 1, Kállai, Dányi, Urbán, Gőz, Gyenes (k). Edző: Bob Dever.
@Miskolcifan: Szóval megnyerni a tornát :D
Hamarabb kellett vón kezdeni ezt a profi izét!:o)
Csodálatos eddig a dolog.
Kedden láthatjuk itt ezeket a iglóiakat.
Hajrá Macik!!!
aug.31: Miskolcon 18 órától felkészülési mérkőzés az Igló csapatával. Talán lehetne gyakorolni az emberelőnyöket is :DDD
@aeroan42: Ha Zebi vezeti a meccset, akkor fogjuk. Még fegyelmik is lesznek!:o)
@Miskolcifan: S ez mennyire nem álom kategória. Mármint a nyerés.
Ha abból indulunk ki, hogy a tegnapi ellenfél ma 0-ra verte a következő ellenfelünket.
Ez már zsebben van.
Ennyi...megítélésem szerint, a sok légiósnak köszönhető az eddigi sikeres szereplés...és igen ez kell a hokinak, ha egy ország valami ok miatt nem tud annyi mennyiségű és minőségű játékost kitermelni mint Kanada pl. akkor ez az egyetlen járható út...

Bravó Miskolc, remélem a Mol ligában is lesz szép meglepetés....

Erről beszéltem valamelyik topikban a Volánról is...aki ott nem értette, remélem megérti mit akartam ezzel a példával.
@mordok: Szerintem ennél egy cseppet árnyaltabb a kép Miskolcon. Új edző, az eddiginél sokkal profibb körülmények, emiatt jobb teljesítményre képes saját nevelésű játékosok, és a légiósok mellett úgy tűnik, beválni látszó hazai igazolások is vannak.

Túl sok helyen történt előremutató változás a rendszerben ahhoz, hogy az eddigi három edzőmeccs sikereit kizárólag a négy kanadai (akik közül kettő nem is játszott az első meccsen) számlájára írjuk. És persze ahogy a Volán esetében, itt is érdemes azért megvárni a bajnokságból pár meccset.
A miskolc lesz az esztendo" meglepetese.Remek legiosok,Jo edzo" + harcos magyar fiuk egeynlo" jo eredmenyekkel.Hajra Macik
@kerusz: "Szerintem ennél egy cseppet árnyaltabb a kép Miskolcon. Új edző, az eddiginél sokkal profibb körülmények, emiatt jobb teljesítményre képes saját nevelésű játékosok, és a légiósok mellett úgy tűnik, beválni látszó hazai igazolások is vannak."

Na ezaz! Tőlük lehet tanulni!

A volán szereplsét majd meglátjuk, egy biztos, most nincs túl erős légiós sora...szerintem.
@mordok: Sokaknak nagy meglepetes lesz a Miskolc.Retegjel ha Dab vagy Stars vagy eppen FTC vagy. A Volan nemfog sehova se menni a Sved Ulffal.A Volannak kanadai vagy Finn edzo" kell,vagy ha tala'lnak eleg ja'tekost akkor a fele csapatott kicserelni a sve'd stilusra.Szivet meg lelket nem lehet tanitani
@kerusz: Szerintem nem csak pár meccset érdemes megvárni, hanem egy egész bajnokságot.
Miskolc 19-re lapot húzott és úgy fest makk alsó, de mi van ha még is felső.
Most a miskolci közeg adott volt, hogy a város a hoki mellé álljon (ebben nagy szerepe van a focicsapat évek óta tartó vergődésének, most is 100millás tartozásról beszélnek).
A miskolci klub vezetés jól látta meg a lehetőséget az adott helyzetben, reméljük sikerül neki felépíteni évtizedekre egy erős vidéki hoki fellegvárat.
Persze ehhez rengeteg pénzre, tehetős szponzorokra és eltökélt városi vezetőkre van szükség.
Most még derűs a kép csak a pénz is elég legyen.
@Minarikede: pénz egyelőre úgy néz ki van, kérdés honnan, mert arról a hírek nem szólnak. De igazából lényegtelen is, mert Egrire eddig az volt jellemző, hogy csak addig nyújtózik, míg ér a takaró.
A nagyobb kérdés az, hogy vajon a jó eredmények mennyire fogják lázbahozni a miskolci közönséget. Igazán az lenne a nagy előrelépés a jó eredmények mellett, ha a szép csarnokot meccsről meccsre megtöltenék az emberek. Ha tömeg van, akkor szponzor és pénz is könnyebben akad.
Nem tisztem politizálni, de úgy gondolom, hogy az őszi választásoknak a hoki lehet a nagy győztese, de egyben vesztese is Miskolcon.
Reméljük hogy a nyertese lesz.

-Rögtön az elején: Az SNV nem tartalékosan és nem fiatalokkal állt ki.Mentek mint a mérgezett egér.-

A tegnapi meccsen igen harcosan és jól teljesítettek a fiuk.
A hazai pálya talán kevésbé lejtett annyira mint tegnapelőtt, de volt érthetetlen büntetés jó bőven.
Az emberhátrányokat leszámítva, a csapat egyáltalán nem szorult be, csak a második harmadban vagy öt-nyolc percre. (Ám Duschek a helyén volt)

Sőt, ilyen sebességü játékot még nem láttam tőlük.
Csiszolódni kell még persze, ám igen jó irányba haladnak eddig.

A védekezés soha sem volt ilyen precíz, taktikus és gyors.
A támadójátékban, a kialakított "támadóhármasok" folyamatos presszúrát tartottak fennt.
Az Igló egy darabig próbálta a nagymellényes , gyors rövidpasszos játékot, ám a második harmad közepére, véleményem szerint elakadtak és áttértek a leindításos kontrákra.
Ez sem sült nekik mert a bekkek kiválóan és határozottan helyezkedtek és szürtek.

A speciális játékokban is jól teljesítettek. Talán először, nem igazán attól kellett tartani, hogy előnyben golt kapunk, sőt mintaszerü emberlőnyös támadásokat vezettek.

Az igzolások kitünőnek tünnek.
A Dubek-Rafaj-Bartzen hármas konkrét "életveszély.

A harmadik harmad "csökkentett létszámáról" nem tudok semmit.

A helyiek nem igazán értették mi történik a pályán és ennek hangot is adtak.
@jonnglenn: hogy érted azt hogy a helyeiek hangot adtak???
gratulálok a maciknak. jelen állás szerint a szlovák másodosztálynak egyik meghatározó csapata volna adott esetben. lehet, hogy még szerény is vagyok. remek kis szezon lesz az idei, pedig a tavalyi is nagyon kiegyenlített volt már.
Lehet el kéne menni pár Mol- liga meccsre...
Talán még a Volán is hazatért, ha ez így folytatódik az eljövendő évek alatt
süti beállítások módosítása