HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Különben mindent kezdhetünk elölről

2010.08.23. 10:25 F. Kapus

Eddigi felkészülési mérkőzésein várakozás alatti teljesítményt nyújtott a Sapa Fehérvár AV19. A Medvescak elleni találkozó hozta a mélypontot, biztos volt, hogy a vezetés nem megy el mellette szó nélkül. Ocskay Gábor szakosztályfőnökkel vasárnap este beszéltünk.

"Az eddigi öt felkészülési találkozóból egyértelműen kiderült, hogy sokkal inkább az út elején tartunk, mint gondolni lehetett előzetesen. A Medvescak elleni mérkőzés megdöbbentő szembesülés volt, úgy tűnik, a csapat gerince túl van a delelőn. A 33-35 éves húzóembereink nem fiatalodtak, hanem idősebbek lettek egy évvel.

A Medvescak Zagrebé ebben az összetételben sokkal erősebb, masszívabb keret, mint a miénk. Azt gondolom, ha korrekt az EBEL-pontrendszere, nem férhetnek bele a 60 pontos határba. Mondta is Ted Sator, hogy néhány játékos még próbajátékon van náluk, közülük mindenki szerepelt ellenünk. De nekünk magunkkal kell foglalkoznunk, a fenti körülmény semmi alól sem ment fel minket. Ennyivel akkor sem lehetnek jobbak. Sajnos jó néhány játékosunk komoly csalódást okozott szombat este.

Látni kell, hogy a tavalyi eredménnyel felülmúlta magát a csapat, legalábbis a lehető legjobbat hozta ki magából. Más célunk idén sincs, a nyolc közé kell jutnunk. Ez a keret alkalmas a feladatra, ha nagyon nehezen, nagy munka árán is. Ehhez hétről hétre, napról napra, mérkőzésről mérkőzésre, harmadról harmadra mindenkinek mindent meg kell tenni. A kényelmességre, az elégedettségre senkinek sincs oka. Kőkeményen kell dolgozni, amikor jégre lépünk, és alázatosnak kell lenni. Ebből szombat este semmit nem tapasztaltam, látszott is, hogy ezek nélkül mi történik velünk. Akkora volt a különbség a két csapat között, mint ha egy NB I.-es csapat egy megye 3-assal focizott volna.

Nem azonosak az EBEL-ben a feltételek, a többi csapat sokkal több pénzzel gazdálkodik. Ők ászokat hoznak külföldről, akik megnyerik a mérkőzéseket, míg nekünk olyan légiósokra telik, akik beleszürkülnek a mezőnybe. Ez sem magyarázat a szombati teljesítményre, de látni kell, kikkel vesszük fel a versenyt. Ezért is kell száz százalékot adnunk.

A figyelmeztetés jó ütemben érkezett, nekem is, a csapatnak és az edzőknek is. A szombati hozzáállás a csapat nagy részétől elfogadhatatlan volt, megalázó volt a különbség. Úgy tűnt, számunkra ez a meccs egy tűzijáték utáni levezetés. Legutóbb három éve Innsbruckban éreztem ilyet, macska-egér játék folyt a jégen.

Hétfőn beszélek az edzőkkel és a csapattal. Hagytam, hogy mindenki aludjon kettőt a történtekre. Nem szeretnék kapkodni, és azt is látni kell, nagyon nagy gond még nincs. Két hét van a rajtig. Ezt az időt jól kell kihasználnunk, lesz lehetőség a változtatásra mindenki számára. De ha nem élünk maximálisan az előttünk álló lehetőségekkel, baj lesz.

Az is szomorú, hogy legtehetségesebb játékosaink egyikének, Sofron Istvánnak az EBEL-es edzőmérkőzés helyett Grazban kell játszania. Nem titok, fegyelmi okok miatt történt ez, csatárunk elkésett a délelőtti edzésről. Sportágunk soha nem látott lehetőséget kapott, bekerült a támogatott öt látványsport közé. De azt látom, egyeseknek jobban tetszik a langyos víz. Ahogy magamat ismerem, ez sokáig nem fog menni. Ha az edzőnk humánusan szeretné megoldani a problémákat, majd nekem kell segíteni a nehéz döntéseket meghozni. De még egyszer hangsúlyozom, nem kapkodunk, a mostani eset után elbeszélgetünk a csapattal, szankciók még nem lesznek.

Türelmesek vagyunk, de már hétfőn jelezni fogom, olyan nem lehet, hogy valaki közülünk csak 75%-ot próbál nyújtani. Aki ilyet tesz, azt szezon közben elküldjük a csapattól, függetlenül attól, hogy külföldi vagy magyar, meghatározó vagy kiegészítő ember. Mindenkinek minden edzésen teljes erőbedobással kell dolgoznia. A körülményeink jók, a játékosok profik, csak a munkájukra kell koncentrálniuk. A mérkőzésen pedig azt várom, hogy mindenki húzza a belét, mert ha nem, még egyszer mondom, elmehet.

Csodálom, hogy a közönség így elviselte, amit a játékosaink műveltek velük. Egy-egy kósza füttytől eltekintve nagy felháborodás nem volt a nézőtéren, pedig lehetett volna. Azt gondoltam volna, hogy sokkal határozottabban juttatják el a játékosok felé a nemtetszésük kifejezését. Mert igaz, hogy ez egy felkészülési mérkőzés volt, de egy ilyennek is megvan a maga komolysága. Lézengtünk a pályán, kapkodtuk a fejünket, ahogy az ellenfél cikázott közöttünk.

Látható az is, hogy keretünk nem alkalmas arra a letámadásos taktikára, amit Ulf Weinstock edző gyakorol a csapattal. Rengeteg gólt kapunk abból, hogy nem tudunk hátul visszazárni, mert játékosaink nem szoktak hozzá ehhez a játékstílushoz, nem is tudják ezt játszani. Nem is igazán találják a helyüket a pályán.

Egyértelművé vált, nagyon kell még egy légiós hátvéd. Ezt tudtuk, keressük a megfelelő bekket, de azt is látni kell, hogy ez önmagában semmit nem old meg. A húzóemberek számára meg kell találnunk a megfelelő motivációt a szezonra. 54 alapszakasz-mérkőzés, OB I.-es rájátszás, válogatott mérkőzések sora és egy hazai vb vár rájuk. Minden sorozatban nagy velük szemben az elvárás. Ha tetszik, ha nem, ennek meg kell felelniük, különben becsapjuk az értünk szurkolókat, és gyakorlatilag mindent kezdhetünk elölről. Ezek a játékosok maguknak tették magasra a lécet, de amíg profik maradnak, minden mérkőzésen meg kell mutatniuk, mit tudnak."

64 komment

Címkék: fehérvár ebel ocskay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kemény vagy Gabi bá! Fiúk rajtatok a sor!

Ulf barátomnak pedig azt üzenem amit Petőfi is mondott:
"Minden Demoszthenésznél szebben beszél a tett!"
Csodálom az Öregben, hogy nyugodt tud maradni, és baromi jó lépés volt, hogy kettőt aludjon mindenki a történtekre. Ma jöhet a lecseszés, és az elbeszélgetés.
Remélem a bajnokság alatt mindenki vért fog izzadni és akkor összejöhet az idei cél.
Sajnos nem vagyok benne a hokis közegben, így nem tudom mi van a jéghegy alján, de még 2 hét van rendet tenni a fejekben.

HAJRÁ FEHÉRVÁR!!!

DominiKingnek: Jöhet a Ferhérvári cunami:):)
nekem sanszosnak tűnik, hogy ennek az edzőnek a játékosok előtt nincs tekitélye.... fegyelmet sem tud tartani, amit taktika terén műveltek a srácok tök gáz... egy ilyenért Cortina " letépte volna a hátát" az illetőnek...
"Nem azonosak az EBEL-ben a feltételek, a többi csapat sokkal több pénzzel gazdálkodik."

Na de inkább nem is írok többet. :)
@peterszky: pedig nyugodtan megtehetnéd, íme :)
"De nekünk magunkkal kell foglalkoznunk, a fenti körülmény semmi alól sem ment fel minket.""Ez sem magyarázat a szombati teljesítményre..."
@F. Kapus: talán azért ilyen óvatosan megértő, mert az Ő keze is benne van hogy most Ulf Weinstock az edző... nekem akkor sem tetszett hogy egy alacsonyabb ligából hoz edzőt,de gondoltam legyen.. A felkészülési meccsek alapján-amelyeket végig néztem- az az érzésem hogy konkrét zsákutcában van a csapat....
@pfrancesco: én csak egyet láttam, akkor inkább konkrét alagútban volt, na de hát mindkettőből van kivezető út
"A 33-35 éves húzóembereink nem fiatalodtak, hanem idősebbek lettek egy évvel"

???

valahogy mindig furcsán érzem magam, amikor egy szakosztály vezető ennyire nyíltan, a kritikát sem nélkülözve megy bele szakmai kérdésekbe.
Végigolvasva Gabi bá értékelését, számomra nem a pénz, nem a taktika, nem az edző tűnik nagyon baljósnak, hanem ez a mondat:
"A húzóemberek számára meg kell találnunk a megfelelő motivációt a szezonra..."
miert? mondhatta volna azt is, hogy "itt allunk egy valag penzzel - annyi van belole mint, egbol a hullo dagvany - de nem akarunk egyetlen NHL-est sem idehozni, mert nehanyan kozulunk inkabb levezeteskepp maradnanak a csapatnal. mi megertjuk oket, es ennyivel tartozunk is nekik...nem az eredmeny szamit, hanem az, hogy a csapatban mindenki jol erezze magat!"
nincs azzal semmi baj, ha kimondja azt amit amugy sokan mi magunk is tudunk, csak epp kimondani nem merunk, vagy nem akarunk... de azt hiszem, hogy minden tovabbi evodesre jott a jol elhelyezett kijelentes, miszerint aki nem ad bele mindent, annak annyi. hogy ezt ki hogyan ertelmezi, a maga dolga. minden mas a csapat eredmenyessegen lesz majd lemerheto. nekunk "kivulalloknak" meg legyen eleg annyi, hogy a csapatban tovabb folyik a Munka - igy nagy 'M'-mel.
@F. Kapus: :) igen,igaz. Remélem hamar meg is találják közösen. Számomra nem az okozott gondot, hogy annyi lett amennyi, hanem az , hogy letámadásnak nem volt letámadás, védelem átjáróház, nem láttam figurákat előnyben, viszont egyszerre láthattam szinte mindenkit teljesen formán kívül...-o kivétel talán Kovács,Martz, Kranjc. Oszira pl rá sem lehet ismerni :( nyilván Ők jobban érzik mi lehet a baj, talán az öregebbeket is be kéne vonni a helyes út megtalálásába?
@F. Kapus: @szorgalmas: Ezek kb. olyanok, mint a kommentátoroknál a "Ha bemegy, akkor gól" típusú szösszenetek :)
Sok és nagy igazság van abban amit az öreg nyilatkozott.Puskás öcsi mondta anno nagy pénz nagy foci...hokira is igaz ez.Ebelben a többi csapat büdzséje és kerete hozzánk képest olyan,mint a mienk a többi OB 1es csapatéhoz képest ( gondolom mindenki emlékszik az utóbbi évek ob 1es play off mérkőzéseire )Fehérvárnak az a hátránya ami az előnye is.cca 120 000 lakosú város , rakás sportklubbal ,akik viszik egymás elől a szponzorokat.( albacomp, vidi, volán,és pénztemető évente változó nevű női kézi csapat ,és egy női röpi csapat ,ők 5en nb1esek,bár utóbbi alig kap támogatást)ezeken kivűl tucatnyi nb1b nb2 és kisebb osztályú csapat működik a városban.Lehetne ebel bajnok esélyes csapatot létrehozni fehérváron,ha annyi sportklub lenne mint körmenden,de több van.Őszintén szólva nem irigylem az öreget,amikor hátára kanyarítja a sörétes puskáját,és elindul szponzor vadászatra.35 év körüli a húzóemberek életkora +- 1év.Hiába kiemelkedő képességűek magyar szinten,velük nem igen lehet új taktikát begyakorolni,nem lehet offenziv játékot elvárni.Palkovics nyilatkozta pár éve,hogy jó az ebel,csak kár hogy nem 10évvel ezelőtt jött ez a lehetőség.Azok a fiatalok akiknek ez hatalmas lehetőség fejlődésre,karrierre,háát nem nagyon élnek a lehetőséggel.Benk, Jobb D.meglátásom szerint lómuffot nem fejlődött ,abszolut nem ebel szintű játékosok.Jobbnak az a mákja hogy a volán is,mint a többi magyar klub kóros hátvéd hiányban szenved,így ott lehet a keretben,sőt legnagyobb bánatomra sűrűn jégre is lép.Nála Curling Lali 35évesen 100x többet érne ha itt nyomná.Mivel nincs kánanán a klubbnál ,így edzőt is az alsó polcról kellett leakasztani.Ha már úgyis ott van a klubnál Kercsó árpád,átvehetné a csapatot,hisz ismeri a srácok 90%át testközelből,nála nem lenne alibizés,és lézengés a jégen,ő alkalmas lenne a keménykedésre( meggyőződésem hogyha 50évvel korábban születik,sokra vitte volna obergruppen führerként) 2 hét a rajtig,nyoma sincs tudatosság a csapat játékban az emberelőnyökben stb...nembeszélve hogy ha jön is légiós hátvéd,ilyenkor szezonkezdés előtt pár nappal milyen van szabadon???Nyilván nem korongzsonglőr,hanem szintén alsópolcos ,aki ha mákunk van darabra jó lesz,és lesz 1hete beilleszkedni.Való igaz ez a keret jó lehet a 8 ba kerülésre,de csak akkor ha a 2 szlovén csapat szezon közben bekrepál,de ha nem akkor malőr és 9 v. 10 .hely.
ez a nagy baj, egy csapatra való tehetséges-motivált-egymással versenyző játékosunk sincsen.

a pontrendszer nekem sem világos, konkrétan hogy miért nem nyilvános, illetve miért csak félig az.
Nagy igazság minden szava.

nekem ez a legelszomorítóbb:" Az is szomorú, hogy legtehetségesebb játékosaink egyikének, Sofron Istvánnak az EBEL-es edzőmérkőzés helyett Grazban kell játszania. Nem titok, fegyelmi okok miatt történt ez, csatárunk elkésett a délelőtti edzésről"
Egy ennyire tehetséges fiatal miért nem tud profi módon viselkedni??? Ez megengedhetetlen az egyik legjobbunk lehetne és erre tessék nem veszi komolyan. remélem hamar megjön az esze.
lehet felhaborodast keltek de egy kicsit tul kemenynek erzem ezeket a beszolasokat. Ocskai Ba kezdi s vegzi. Ezeknek a szavaknak nagy motivacios ertekuk van. Nem? Mennyivel jobb mindenkit mocskolni es rakenni mindenfelet, attol aztan jobb lesz. Nem? miert nem lehet hazon belul megoldani ezeket a problemakat. Igen a szurkolok is elkeseredettek voltak a latottakkal de megse hurrogott senki sot batoritottak a jatekosokat. Felkeszito merkozes volt es lehet meg valtoztatni a jovoben ezeken. Az hogy most egy jatekos elkesett edzesrol ezert elkuldtek ezt sem latom jonak, foleg ha tehetseges huzo embernek szamit a csapatban. Lehetne penzbirsag vagy hasonlo de akkor sem kuldjuk el. Nem? Amugy is mindenki mar elfelejtette a merkozest akkor meg a Ba hozza fel megint. Nem kell csamcsogni rajta csak megoldasokat kell talalni. Ennyi. Csak ez ugy latszik nagyszokas Magyarorszagon. Boncolgatjuk, tesszuk vesszuk a dolgokat de megoldast nem szuletik.

egesseg
Az öreg -szerintem- azért időzített most, mert ez már az emléktornán is kevés lesz. Konkrétan emocionális okokra gondoltam.

Két hét múlva repül a banda egy része, ha nem látja bennük azt ami a fiában szinte kivétel nélkül minden meccsben benne volt.
"Látható az is, hogy keretünk nem alkalmas arra a letámadásos taktikára, amit Ulf Weinstock edző gyakorol a csapattal."

Akkor meg miért van még itt ez a kókler?

Lehetett szeretni, vagy nem szeretni a tavalyi edzőnket, de volt egy kitűzött cél, amit elért. Ezek után elküldik, majd idehoznak egy olyan valakit, akit az általunk jól ismert és jól leinformálható csíkszeredai csapattól elküldtek.
Vajon miért nem felelt meg ott, miért küldték el? Nyilván nem azért, mert akkora zseni volt. Ha meg ott nem felelt meg, akkor gondoljuk, hogy ide majd jó lesz? Nagyon nem értem én ezt.

Szomorú ezt kimondani, de ez az edző olyan ostoba, hogy nem jön rá, hogy ez a játékoskeret már nem alkalmas arra, hogy egy új, addig soha nem játszott taktikára átállítsa őket. A játékoskerethez kell igazítani a taktikát és nem fordítva.
Hát Urak ez így nem lesz egyszerű, sajnos nem tudom mi a jó megoldás, de talán előfordulhatna hogy akit esetleg már sikerült beépíteni hátul valahogy meg kéne tartani ,nyilván ez zseton, de nem kéne esetleg zsákbamacskákkal időt veszteni .Az biztos, hogy valami baj van edzői téren is, mert ha már újít akkor nézze meg alkalmas-e rá a gárda . Nem hiszem hogy nem lehet motiválni ezt a csapatot de EMBER kell hozzá.... A korukra hivatkozni nevetséges lenne, fel kell szántani a pályát az AKARÁSNAK ha így se megy azt inkább megértjük mint ezt langyi jégkorongot.Szóval Urak szedjűk össze magunkat, és még két három jó igazolás.............
Hajrá volán
Ejjj, mi lesz itt, ha holnap elpicsázzuk a Volánt már az első meccsünkön :)

Bár lassan már így is magáénak érzi mindkét csapat a Hajrá Kohászt!
@a. Bárd: Én sokat még nem várok a holnapi meccsünktől. Ha egy két-háromgólos vereség jön ki belőle, az már oké, nekünk azért mégis csak az első meccsünk. Mondjuk a négy szlovák bizonyíthat, ha csak nem különbunyóban akarják eldönteni, hogy ki maradjon :)
Nincs erőszakos góléhes csatár az öregek pedig alibiznek. Ez viszont nagyon veszélyes mivel ragályos a fiatalokra nézve is.
Pénzt kell szerezni jól vásárolni és nem feltétlen bekkeket hanem csatárokat akik kemények, bírják a terhelést és elöl tartják a játékot nem pedig a védőharmadba tötymörögnek. Az öregeket pedig hátrébb sorolni a 3-4 sorba.
Ez jót fog tenni mindenkinek. Sokkal többet kell "üresben" is KORIZNI - sok játékos kerüli a fékezést csak kanyarodik - ez is az alibi jele - nincs kondi!
@york: Megpróbálom finoman: sztm nincs igazad
@eleve lehetetlen: Asszem rátapintottál a lényegre... Ebből csak rosszul lehet kijönni, mert

1. Ha Ulf papa továbbra is erőlteti a támadósdit, akkor valószínűleg jönnek a vereségek...
2. Ha Ulf papa most taktikát vált, akkor mire ment el eddig a felkészülési idő? Ez mindenképpen hátrány, ráadásul helyből presztízsvesztéssel indul az új edző.
3. Ha Ulf papát elzavarják, akkor pár héttel a rajt előtt hol találnak megfelelő edzőt, és az mit fog csinálni?
Igaza van Gabbá'-nak sok mindenben, nekem még türelmem van, és kitartunk a csapat mellett mindig!!!
HAJRÁÁÁ AV19!!!
-_- BLL -_-
@eleve lehetetlen: Hát lehet, hogy én vagyok nagyon naiv, de szerintem mielőtt Gabbá szerződtet egy edzőt, elbeszélgetnek az elképzeléseikről...
@jacint70: Ebben teljesen igazad van. Egy F-1-es hasonlattal élve, ha a szezon elején rossz irányba mennek el a fejlesztések ,akkor szinte lehetetlen visszajönni, felzárkózni és a kapkodás további hibákat generál. Ez pedig plusz anyagi terhet is jelent.
Minden esetre ez az edző nem lesz képes ezt megfordítani, jó irányba vinni a Csapatot. Minden esetre ez az én véleményem, bár csak ne legyen igazam.
@Spigott: Különbunyóban??? Ugyan már.

Szted miért jön holnap Fodor? :)))))
Kemény szavak, de ez a realitás. Egy dologgal nem értek egyet viszont: Ha a fiatal játékos késik, bünti, ha "öreg" sztár játékos késik semmi.
@E.Attila: Úgy gondolom, elfelejted, ezek a játékosok profik. Ebből élnek. Igenis, kapják meg a megfelelő szankciókat és kritikát, ugyanúgy, ahogy hasonló esetben mi is a munkahelyünkön. De a legfontosabb, hogy tegyék ki a szívüket a pályán, akkor is, ha nem megy annyira és mi akkor állva fogjuk tapsolni őket a legkellemetlenebb vereség után is.
Hajrá Volán! jah és Lajoskomárom
Minden tiszteletem id. Ocskay Gáboré. Kevesen mondhatják el magukról, hogy ennyit tettek a magyar jégkorongért. Biztos vagyok benne, hogy az ő irányítása alatt, a csapat mindig kihozza magából a maximumot az adott lehetőségekhez képest. Amíg ő a szakosztály-igazgató, nekünk szurkolóknak nincs más feladatunk, csak buzdítani a csapatot.
Egyébként én szerintem a Volán játékos kerete nem rosszabb az EBEL átlagtól. Én nem ájulok el attól, hogy más csapatokban mennyi az idegen légiós. Csak mert valaki kanadai állampolgár nem biztos, hogy jobb játékos mint Kovács, Fekete ....és folytathatnám (itt most mindenki képzelje hozzá a saját kedvence nevét)). Ha ennek a keretnek minden tagja úgy jön le a pályáról, hogy saját magához képest mindent meg tett a sikerért (az edzéseken és azon kívül is), akkor @barnabas7: ez az év is a "cunami" éve lesz.

Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
@jacint70: sajnos, attól tartok Ulf papa egy rossz választás volt -
1.alacsonyabb szintű bajnokságból jött - már ez furcsa..

2. letámadósdit erőltet, amikor még jóformán ki sem ismerte játékoskeretét - szerintem ennyi idő alatt ezt nem is lehet kiismerni...

3. Ocskay bá szavaiból az jött ki, hogy nem elég erélyes...

4.Attól félek a játékosok egy alacsonyabb szintű bajnoksából jött edzőre nem tudnak úgy feltekinteni, mint ha mondjuk a finn, vagy a svéd
elsőszintű bajnokságból jönne...a pííz volt a döntő?

Csak fel akartam dobni egypár gondolatot - én örülnék a legjobban, ha nem lenne igazam...
@kerusz: Ha elbeszélgettek az elképzelésekről, akkor gondolom ismertette az általa erőltetni kívánt játékstílust. Namármost, ha elmondta, akkor Gabbának is tudnia kellett volna, hogy az nagyon nem fog menni. Gondolom nem most ismerte meg a csapattagok képességeit.

Ígérni meg a legkönnyebb, azt még a hülye is tud. Én is meg tudom ígérni, hogy ha én leszek az edző, akkor gyönyörű, látványos, közönségszórakoztató játékkal beviszem a csapatot a legjobb négybe.

A kérdésem továbbra is a következő lenne és nagyon megköszönném, ha valaki a csíkszeredai csapathoz közel álló személy, pl. Csató Imre úr válaszolna rá:

Miért küldték el a csapatuktól Ulf Weinstockot?
@eleve lehetetlen: A legendagyártást megelőzendő, tisztázzuk, nem küldték el, lejárt a szerződése. A kettő nem ugyanaz.
ez megint a pénz, pénz, pénzre vezethető vissza. Az meg sajnos nincs. Két héttel a rajt előtt szerezni meg szinte lehetetlen, úgyhogy nem lesz itt se védő, csatár meg legfőképpen nem. Ez mondjuk már nem csak pénzkérdés, hanem idő és állomány kérdés is, ki az aki ilyenkor még szabad?
Az "öreg" sok igazságot kimondott, de én is ezt tartom a legaggasztóbbnak: @TheKaszi: " a húzóemberek számára meg kell találnunk a megfelelő motivációt a szezonra..." Két héttel rajt előtt ez igen erős probléma... sztem
Sajnos én is azt éreztem az edzőmérkőzéseken , hogy nem fejlődőtt a csapat a tavaszhoz képest hanem sajnos mélyponton van. A támadás még valahogy de a védekezés katasztrófa.
Ha a Volán be akar jutni a rájátszásba sajnos el kell küldeni az újonnan igazolt játékosokból is, és ha lehetséges a védő mellé egy CSATÁRT is igazolni kell. Mert gyakorlatilag az érkezett játékosok nem jelentenek erősítést rövid távon.
Az edzőnek pedig az emléktornáig kell alkotnia valamit, vagy...

ui. Remélem Zoli lesz az első számú kapusunk, és a jelenlegi forma dönt.
@F. Kapus: Teljesen jogos a felvetés, elnézést kérek, nem akarok legendákat gyártani. A kérdésem az alábbira módosul:

Miért nem hosszabbította meg a csíkszeredai csapat Ulf Weinstock szerződését?

Mindenben megfelelt nekik, csak épp olyan sikereket szállított, amitől megrészegült és dupla fizetést kért?

Számomra más magyarázat nem létezik arra, hogy onnan elküldik, bocsánat, nem hosszabbítják meg a szerződését, mi meg vígan rábízzuk szeretett csapatunkat.
Hát igen, kényes a téma, itt m indenkinek igaza van, külön-külön.Lehet h hülye vagyok hozzá, de azt hogy nem alkalmas a keret az új taktikára, nem tudom elfogadni.Uraim!30-35 körüli, tapasztalt, vbket , ebelt megjárt játékososkról van szó.Nem tudom elképzelni hogy ennyi tapasztalattal, meg rutinnal nehéz legyen megérteni egy más taktikát, jégen történik az is, korcsolyázni kell ott is, oda meg vissza.Csak term figyelni meg koncentrálni, az más ha a csapatnak nem tetszik és sztrájk miatt nem megy és lusták újat tanulni, ami esetleg ha bejön, akkor hatásos. Az edző választás meg nem tudom jó, nem jó, alsó polcos meg hasonló, az majd kiderül, de nem csak az ő nyakába kell varrni azt, ami még élesben meg sem történt.Mert egy dolog hogy most pár rosszul sikerült edzőmeccs után szomorú a hangulat, de várjuk meg az első pár, pontra menő meccset.Addig még javulhat a dolog, megérthetik jobban egymást, gyakorolhatnak.Jogos a kritika, de legyünk türelmesebbek, gondoljunk arra ha netán bejönnek az első meccsek, akkor mit mondunk?"mondtam én hogy jó az edző, mondtam én hogy jók ezek a fiuk, mondtam én hogy türelem kell"-fogják azok hangoztatni, akik esetleg most temetik a fiúkat meg az edzőt.
Szép hetet!
@naeztaztáneccerértemhejj: Ha senki nem vitatja meg az aktuális állapotokat, akkor kihalt lenne eme fórum, és közösség kovácsoló hatása is elmaradna, de hála isten nem így történik, így mindig van mit olvasnom, néha bosszankodnom, igaz manpság már nagyritkán kommentelek, de olvasni mindig olvasom :D
@Fedayn: A pénz kérdést kár feszegetni. Adottak a keretek, nem feltételezem, hogy Gabi bá ne azon dolgozna, hogy több legyen. A pénz behatárolta a döntéseket: játékosok, fizetések, edző, taktika, sorösszetétel, kísérletezgetés. Így visszafele érdemes beszélni a dolgokról, nem feledve, hogy ez munkahely, továbbá egy hierarchia @E.Attila: éppen ezért jogos Gabi bá részéről a kritika.

Tavaly is sokat bántottuk az edzőt, pedig az itthoni meccseken mind a játékban, mind az eredményekben el voltunk kényeztetve. Biztassuk inkább a fiúkat, kívánjuk az edzőnek, hogy beérjen a taktikája: Hajrá Volán!
@tolsztoj: "4.Attól félek a játékosok egy alacsonyabb szintű bajnoksából jött edzőre nem tudnak úgy feltekinteni, mint ha mondjuk a finn, vagy a svéd
elsőszintű bajnokságból jönne..."

Lehet, hogy edzőként nem lehet rá feltekinteni, de azért érdemes ezt megnézni:
www.sportoldal.ro/index.php?k=25&t=hirek&id=3084
vagy ezt:
www.eliteprospects.com/player.php?player=1943
@TheKaszi: Volt játékosként kéne rá felnézni vagy mire gondolsz?
@TheKaszi: Elitserien csak egy idény...A többi liga szerintem gyengébb az EBEL-nél.
@Henry The Navigator: és a MOL liga?
@TheKaszi:
2009-2010 SC Csíkszereda Hungary (!) Head Coach

Emmá döfi!
@naeztaztáneccerértemhejj: Te nem is irsz megfontolatlan dolgokat.Egyetértek veled...
@Rock me Amadeus: Ott jobb edzők vannak mint a Volánnál: www.eliteprospects.com/staff.php?staff=2207 (bár Giblakot nem találtam meg)..
Nem akarok beleszólni, de szerintem még Weinstock-ot ne írjátok le. Tőlünk nem el küldték, hanem lejárt a szerződése, és valamiért nem hosszabítottak... Én nem értettem miért, hiszen hátrahagyott távozásakor egy 80 oldalas iratcsomót, a csíki hoki előrelendítéséről. Sajnos elszalasztották nálunk, a szerintem hihetetlenül PROFI mestert. Mind emberként, mind pedig edzőként rám (és nem csak) nagyon pozitív benyomást tett. Id. Ocskay Gábor nem szerződtette volna, ha nem tartotta volna profi, eredményes edzőnek. Szerintem még nem kell kiutálni őt Fehérvárról, csak azért, mert nem jött össze néhány felkészülési mérkőzés. Tény, hogy ez a volán még nem az a volán, amit a szurkolók és mindenki "elvárna", de az új taktika működéséhez idő kell. Ha 3-4 hét múlva sem lesz eredménye a munkájának, akkor valószínüleg nem jöttek be a számításai. De attól még nem lesz ő egy rossz edző! Minden csapat más. Lehet, hogy az Alba Volán nem az ilyen offenzív játékra teremtetett, de mi van akkor, ha így jön ki belőlük az a bizonyos plusz. Nem akarok itt okoskodni, csak azt mondom legyetek még türelemmel! Még bármi lehet!
@naeztaztáneccerértemhejj: Én attól tartok, arról van szó, hogy EBEL, illetve A csoportos szinten ez a játékosgarnitúra nem alkalmas, életkor, tehetség, képzettség, fizikai adottságok miatt a "powerhokira". És mivel Ovecskin, Crosby, Malkin idén sem akar Fehérvárra szerződni, ezért inkább a jelenlegi keret számára jobban "emészthető" taktikát kéne erőltetni...
@eleve lehetetlen: Én sajnos nem ismertem az edzőt, az idéntől vagyok a csapatnál, mi új csapatot csináltunk, új emberekkel. A vezetőség részéről csak jókat hallottam Ulf mesterről, a játékosok véleménye meg váltakozó volt.
Az ú.n."letámadós" hoki szerintem egy fejlődési szint, pláne azt jól játszani. Valószínűleg több fiatalt és arra alkalmas embert kell játszatni. Sajnos erre már az "öregebbek" kevésbé alkalmasak. ezért feltétlenül számítanék a fiatalokra. Az anyag ezen a téren nem rossz. Fizikálisan már ott vannak a fiatalok. Technikailag és fejben még talán nem.Tetszik Pumukli véleménye!
@kapusLaci: Csik nincs nagyon messze Gyergyotol, igy a gondolatok is konnyebben talalkoznak! ;) Ne felj megyunk mi meg egyutt meccsre csak "veszeljem" at a kovetkezo par hetet...a fiuknak is jobban megy majd, meglatod!
Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni,hogy mindenkinek lehet rossz időszaka ! És azért még ugyanúgy Szeretjük a Csapatot!

Hajrá Fiúk,Mindent Bele,Mutassátok meg,hogy az Alba Volán 19 a Legjobb Csapat !!!
Ha minden sportvezető ilyen lenne...
Se télen, se nyáron nem lenne baj sehol!
Igenis hiszem, hogy a hatalmas pénz, ha nem is kiváltható, de kipótolható hatalmas lelkesedéssel.
Minden elismerésem id. Ocskay Gáboré!
@jacint70: Glenn Williams aki a tavaly a starsnal volt.lett volna a jo megoldas. Gyenge az uj edzo fapofa,sved hidegver.Leht hogy Skandinaviaban ez megyen de sehol mashol nem .Nem lehet minden esztendoben edzot valtani,nincsen folyamatossag a csapatnal.A jobb fiatalok mind kint jatszanak Svedben,Svajcban,USA-ban SZlovenben vagy Canadaban,ha nem tud az Ocskay beloluk haza hozni akkor sose fogja megutni a legjobb 4-et az EBEl-ben.Utolso sorban az import hokisok akiket hoznak olyanok akik nem aljak meg helyuket meg az ECHL-ben sem.A magyar hokinak kelleni fog sok Kroger fajta hokis ahoz hogy feljebb jussanak az A csoportban.
@bagyula: Igy van,remélem nemsokára együtt szurkolhatunk megint!
Nem láttam a meccset, mert nem voltam itthon, de az eredmény láttán nem csodálkozom a kritikán.

Egyet azonban nem értek: tavaly szinte mindenki Tolvanent anyázta, de ő hozta a várt eredményt, sőt még annál is jobbat! Most itt van Weinstock, aki 3 edzőmeccsen van túl és már most anyázzák.. Te jó ég...
Amúgy mi az, hogy nincs tekintélye? 2x-es svéd bajnok, 1x ezüst, 2x bronzérmes a VB-n + olimpiai bronzérme van játékosként. Én azért tisztelném már ezért is még akkor is, ha én lennék a legnagyobb "sztár" a Volánban..
@kanada09: a jobb fiatalokat nem fogja tudni hazahozni, mert azok remélhetőleg felnőtt szinten is jó ligákban lesznek (ahl(?); svéd, svájc I. osztály).
A 2. vonalból fognak szerintem sokan hazajönni, ami egy újabb lökést adhat a magyar hokinak. Mondjuk szükség lenne a csapatok számának növekedésére, mert már most sokan abba kell hagyják a hokit, mert nincs hova menni. Ha lesz egészséges, kompetitív 'MOL'-liga, akkor lesz honnan meríteni a Volánnak.
Rövidtávon ez maradt.
@szittyavezír: Nem vagyok benne biztos, hogy sokan fognak a mostani légiósok közül AHL-ben, Elitserien-ben vagy svácji első osztályban játszani... ezekben az országokban olyan sokan játszanak az utánpótlásban, hogy ahhoz rettenetesen jónak és elszántnak kell lenni, hogy kiszorítson valaki egy helyi fiatalt.

Én inkább abban látom a jövőt, hogy minél több képzett, jó külföldi edzőt kell idehozni az utánpótlásba és a gyerekekbe kell nevelni a profi életmódot. Sok-sok pénz kell a külföldi edzőtáborokhoz, de elsősorban itthon kell építkezni. Ez nem a focibiznisz, ahol nem számít már a saját nevelés. Itt senki nem fog egy magyar játékost a sajátja elé tenni, ha az a magyar legalább nem 5x olyan jó, mint a hazai!
@miki78: Valamint jó lenne egy ösztöndíjprogram fiatal, magyar edzőknek, hogy pl. a finn edzőakadémián végezhessenek.
@york: Teljesen igazad van csak ezt itt a blogon nem szeretik olvasni a fanatikusok.Így csak mosolygok a "remek" hozzászólásokon. Tehát akkor tanuld meg minden nagyon jó! Ezt ismételgesd és legközelebb már ilyeneket írj ha lehet.
@hokimuki: Te valaha tudtál örülni bárminek is? Nem arról van szó hogy nem szeretik, hanem megmutatják az érem másik oldalát is, tudod, ahol a jó/jobb dolgok történnek ;). De hogy én is őszinte legyek, neheztelek a menedzsmentre amiért elkergették Pállfyt, pedig könyörgött, hogy jöhessen, és ha sokat tétlenkednek Kovaltsukot is le fogják igazolni :(, és inkább ölik a pénzt holmi hokiakadémiába, tehetségeket gondozni, pedig az senkit nem érdekel, pénzkidobás :D, nem azért vesz az ember bérletet :D. Pállfy-t a népnek :D.
Uraim!

Úgy, gondolom, várjuk meg a bajnoság elejét, legalább 4-5 meccset, és utánna térjünk vissza a témára...

De mint egyzserű ember, nekem is lenne 1-2 hozzászólásom.

1. Edző kérdés:

nekem sem tetszik eddig a mutatott játék, de gondoljátok, hogy Ocskay Gábor direkt egy rossz edzőt hoz ide, hogy elkúrja a csapatot?
Azt is aláírom, hogy egy gyengébb színvonalú bajnokságból érkező edzőnek nem épp 100% a presztizse. Nem értem, hogy miért a mol ligából kellett edzőt hozni, miért nem lehetett valami más külföldi ligából hozni valakit? Mert logikusan gondolhatja az ember, hogy ha azért volt alacsonyabb ligában, mert az ottani színvonalnak felel meg, ami jelen esetben igen eltérő. Én még adnék időt, szerintem elsősorban a tekintélyén kell növelni...a játékosnak meg ő a főnöke, ha nem tetszik akkor el lehet menni, senki sem pótolhatatlan. Én konkrétan bicikliláncal verném szét a hátát annak a játékosnak, aki nem fogad szút aez edzőnek, mert ha tetszik ha nem, a játékosnak az edzője a főnöke. Ha nekem nem tetszik a főnökköm, magamban elküldhetem anyjába, de neki nem mondhatom, mert kirug...és ha az öregek ezek, akkor őket kell elküldeni és leszarni, hogy ez Palkovics éppen vagy Ladányi...

Én eleve nem értettem, hogy miért nem írtak alá újból Tolvanen mesternek, mert szerintem jó edző volt, és lehet őt nem szeretni, de neki sikerült a csapatot a rájátszásba vinni...nem működött nála az emberelőnyös játék igaz, nem tudtunk idegenben nyerni, igaz....és most a felkészülésben az új keretben mi működik...ergó semmi sem...

2.igazolások:

Tudomásul kell venni hogy a playoff-ba való kerülés elengedhetetlen kelléke a jó/kiváló légiósállomány...ez is tetszhet embereknek, meg fújolhatnak is, de tudomásul kell venni, hogy nélkülük nem lehet sikereket elérni-gondoltaom szerint.
Tudomásul kell venni,, hogy jelenleg a magyar hokiban égető szükség lenne védő-képzésre. Jelenleg nincsnek olyan védők, akik megütik az ebel szintjét, aki igen, az meg idős. Talán Tokajit mondanám, aki a leginkább megfelel ennek a szerepnek. Horváth is jó a mol ligába...nem akarom leírni, mert előnye, hyg tapasztalt játékos, de nem idevaló...nem tudom miért kell erőltettni őt...egyszerűen lassú...a fiatalok meg nem elég érettek...amikor láttam, hogy magyar fiatal védőket igazolnak le, pl. Orbánt a Dac.bl, meg egy idejig Flinta a Fradiból stb...a hajam égnek állt...és nem azért mert rossz játékosok, de nem az ebelbe valók meglátásom szerint jelenleg...sok edzéssel, és képzéssel 2-3 év múlva jók lennének de most nem! Jelenleg csak Tokaji aki minőségi védőmunkát tud folytattni...még Ondrejciket nem tudom, kíváncsi vagyok hoygan épült fel.
Szerintetek véletlen az, hpgy tavaly a playoffba jutott a csapat, és gyakorlatilag 2 védőpárja légiós volt...? Mert szerintem nem...most van 1 légiós bekk párunk, azt kalap...égetően kell minőségi védő...

A csatárokról annyit, hogy abból hála istennek van...vannak jó és minőségi játékosok...de mint Gabi bá is elmondta, a húzóemberek már 35 évesek..és ez már kezd sok lenni...lehet, hogy idén még elmegy, de ha komoly sikereket akarunk elérni akár a volán terén akár a válogatottban, akkor azt kell mondjam, ezek a játékosoknak még 1 évük van...nem lehet A csoportba feljutni, ha 35-36 éves csatáraid vannak, nem lehet ebelt nyerni sem...persze kell a rutinos, tapazstalt vén róka, de 1 max 2, és nem a zöme...szal Gabi bának főhet a feje, hogy milyen csatárokat fog idehozni a jövőben...de lehet ,hogy már idén sem ártott volna frissíteni.

Egy szó mnt száz, Gabi bának so igazsága van...aki nem lojális azt el kell küldeni a rákba, legyen az akárki...

Gabi bának és a magyar jégkorongpolitikának: lehet nme szeretni a honosításokat, nekem sem tetszik, de enélkül lehúzhatjuk a rolót, azt megint botorkálhatunk mol ligában, amiből pedig nem lesz A csoport...nem szép a pontrendszernek eme kijátszása, de miért nekünk, magyaroknak kell mindig a mártírt játszani...a horvátok nm leszarják...de! Honosítani kell és gondoskodni kell arról, hogy a mostani ifik, juniorok, serdülők akik európai és/vagy amerikai, orosz nívós bajnokságokban játszanak, magyar válogatottak maradjanak, vagy az elszármazottak gyerekei magyarok legyenek, és amagyar címeres mzt válasszák...

E nélkül nem megy...sajnos nincs annyi minőségű és mennyiségű jégkorongozó, aki eltuna tartani egy volán szintű ebel csapatot...
süti beállítások módosítása