HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Flinta Botond visszatért Csíkszeredába

2010.08.18. 15:07 F. Kapus

A Sapa Fehérvár AV19 farmcsapata elégedett a próbajátékosokkal, így a két dunaújvárosi védő, Erdélyi Tamás és Varga Arnold, valamint a Németországból hazatérő csatár, Pilcsik Tamás is Székesfehérváron folytatja pályafutását. Az EBEL-keretből a farmba áthelyezett Flinta Botond kedd óta a HSC Csíkszereda játékosa. Nathan Martz kedd este szerzett sérülése nem súlyos, de pihen a szerdai Fehérvár–HSC meccsen. Mihály, Holéczy és Fekete sem játszik. Új sorok szerdára és további fehérvári hírek tovább után.

A Dunaferr két ifjúsági válogatott hátvédjével megállapodott a Fehérvár, Erdélyi Tamás 1+1, Varga Arnold 2+1 éves szerződést kötött. A csapathoz Miskolc, Újpest, majd Svédország érintésével visszatért a 23 éves támadó, Németh Ádám is. Érdekesség, hogy 20 éves öccse, Norbert maradt Svédországban, amatőr alapokon folytatja a játékot. Péter Zsolt, a gyergyószentmiklósi Progym 19 éves csatára továbbra is próbajátékon van. Két hétig hat külföldi játékos edzett a farmcsapattal, egy cseh menedzseriroda kérésére. A fehérváriak előre jelezték, nem kívánnak légióst szerepeltetni a második keretben, de a lehetőséget megadták. Felmerült, hogy a cseh extraligás tapasztalattal is rendelkező kapust megtartsák, de végül a szakosztályvezetés nem korrigálta eredeti tervét.

Időközben eldőlt, hogy a fehérváriak 1994-as születésű ifjúsági válogatott kerettag kapusa, Ágoston Olivér a Wiener Eislöwenben folytatja pályafutását, így az ifjúsági és a Mol ligás csapatnál összesen három kapus van: az 1990-es Bálizs Bence, Vég Ádám (1993) és Vay Ádám (1994); utóbbi nappali tagzatos gimnáziumban tanul tovább. Mivel ez kevés, Ulf Weinstock javaslatára egy 20 éves svéd kapus érkezik a farmhoz.

Kóger István vezetőedző az EBEL-keret szűkítése után 22-24 fős kerettel dolgozhat, a játékosok túlnyomó része 1987 és 1993 közötti születésű, tehát fiatal csapatról van szó. Jelenleg egy lekötött felkészülési mérkőzésük van, szombaton az ATSE Graz vendégei lesznek. Ha a jövő hétre más ellenféllel nem találnak edzőmérkőzésre időpontot, pénteken az EBEL-es és a Mol ligás csapat egymás ellen márkőzhet.

A Sapa Fehérvár AV19 a következő sorokkal fogadja a HSC Csíkszeredát szerdán 19 órakor: Tokaji, Horváth, Palkovics, Vas M., Ladányi – Kranjc, Jobb, Sofron, Nagy G., Kovács Cs. – Ackeström, Orbán, Fodor, Vaszjunyin, Benk – Ondrejcik, Tóth A., Hajós, Hegyi Á. Satosaari belázasodott, ezért ismét Hetényi kezd a kapuban. A kispadon Bálizs ül. Martz mellett Maklári is sérülés miatt marad ki, a meccset online itt követhetik.

56 komment

Címkék: fehérvár átigazolások ebel mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2. támadó sorunkra kíváncsi leszek ebben az összeállításban.
Azaz lennék, ha ott lennék :(
Flintának örülök, bár már több mint 4 sornyi védőnk van. ma este már játszani is fog?
azért én sajnálom Botit egy kicsit.lelkiismeretes, kemény edzés után se kapott elég szerepet arra hogy megmutassa mit is tud igazán.én inkább a pontrendszer áldozatának tekintem.a 4 pont az 4 pont...
Sok sikert és palánkra lökést kívánok!!!
@cric82: Én bírtam Botit, amíg nálunk játszott, de egyáltalán nem tartottam nélkülözhetetlen védőnek. Sok sikert neki a továbbiakban!
@peterszky: szamomra sem mutatott semmi kimagaslot. 1x emlekszem h megvillant talan...
Flinta esetében lehet rosszul gondolom, de nem jobb lett volna neki egy magyar csapat, mert akkor meg lenne a 2 éve, és utána már honosítható stb, és nem lenne gondja Mo-on bármely csapatba kerüléssel, mert már nem számítana légiósnak?
És ezzel a volán ismét "kinevelt" 2 hátvédet a magyar jégkorongnak.... :(
@szeszter: ja, miért nem jött Újpestre?
Na itt a válsz Thomas_AV kb. két hete feltett kérdésére, hogy miért láttunk egy cseh kapust a a jeges edzések legelején...
Matus Palko hol játszik? Van élő szerződése? Jöhetne a farmba a svéd kapus helyett!
HAJRÁÁÁ AV19!!!
_-_ BLL _-_
@Szoljanka: persze, a farmba :( annál azért ő jobb kapus, már megbocsáss.
@1885*: Igen lehet, hogy jobb, ezzel mondasz valamit, de Heténél, Tomminál biztos, hogy nem, viszont én szívesen látnám Fehérváron..:)
Amikor legutóbb veletek döntőztünk nagyon szimpatikus volt az egyik fehérvári meccsen.
@Szoljanka: na látod, én meg pont ezért látnám szívesebben inkább nálunk ;) még ha most nem is érünk fel egy volán farmmal:) ezt a Hete -Tommi összehasonlítást inkább hagyjuk. Kicsit relatív, sőt... tudod, az sem mindegy kik állnak előtted mint védők stb.stb. Ök is jók persze!!!
@szeszter: 4 évet kellett volna kivárnia ahhoz, hogy magyar válogatott legyen, hiszen játszott Románia válogatottjában hivatalos IIHF-rendezvényen. De legjobb tudomásom szerint sehol sem tart a honosítási ügye sem (nem tudom, beadta-e egyáltalán a kérelmét), és akár az EBEL-pontszámítás, akár az 5 fős légiós-korlátozás mellett is igen drága dolog őt így a keretben tartani magyarországi csapatban.
@székely hokis: Pire mar bizonyitott, ugy tunik :) Most a tobbieken a sor.
ezekről az új igazolásokról inkább nem írok semmit...
Én láttam egy farm edzést ahol játszottak a csehek, ott pont a mezőnyjátékosok villogtak, a kapus nem, de látszott rajta hogy van tapasztalata rendesen.
Az egyik cseh csatárt viszont mindenképpen itt tartottam volna, marhajól nyomta, jobbszélső asszem
A sipmester megbolondult, ilyen csalást még a régi steauas ídőkben sem láttam.
@Szoljanka: Csak nem arra gondolsz, amikor megakadt a lemez az integetős résznél? :) az már nekünk volt kellemetlen :)
@csatoimi: röviden? Amúgy jól játszik a csapat? Persze emberhátrányban.
@csatoimi: lejt a hazai palya?...milyen a Hurtaj?
@BÖFFÖCSKE: az a baj hogy nem az elso hogy lejt...
@Csak a Sportklub : Ez már megint uncsi, hogy onnan a távolról látod, hogy lejt.
Most nem vagyok kint, de tegnap nem lejtett, hanem feldölt a pálya, pedig az elmúlt 2-3 év legsz@rabb meccse volt...
@Csak a Sportklub : Ja és Novak is biztos azért kapott most 10+20 percet mert lejt a pálya és nem azért mert alattomos volt...
Novak miert kapott 10+20 percet ???:O:O
@Licsimi: ha nem vagy kint honnan tudod mire kapta?
S most a 18-asunk is :O:O10 perc miert????:O
@Licsimi: ha te se vagy ott, honnan tudod?@csatoimi: mit tett Vasek?
@sportclub: mert lejt a pálya.

@lorinczistvan: Tegnap láttam...
@Licsimi: nem az elso hogy idegenbe megb.sznak a biroitok! az se erdekel ha kitiltanak, de ne probaljatok ferditeni!!!!
@Licsimi: Igy elso latasra azert gondolom nem akarod osszehasonlitani Novak hokitapasztalat azzal a furcsa nevu biroeval....
El van b.szva a meccs vege!!!
A játékvezetés szégyenei ezek a sípmesterek.
@Csak a Sportklub : Minden bírót megveszünk már sok éve. Ez nem kérdés. Főleg a Székelyek ellen szoktuk. Én személyesen utalok nekik. :P
@Licsimi: marhaságokat ne írkálj.
@Licsimi: aha. igy már minden világos. vajon a tegnapiért allitották-e ki ma?
@csatoimi: Ezt írhattad volna magadnak is.
Így a Salzburgnak sem lesz egyszerű veletek.
ennyi kulonbseg nincs a ket csapat kozott.
vki próbálja meg összefoglalni, hogy mi történt
sajnos nem tudtam kimenni a mai meccsre sem
de ennyi kiállítást egy felkészülési meccsen azért soknak tartok
Eddig csak takarítottunk, de előre szólok, hogy aki székely-magyar vagy magyar-székely ellentétet próbál fabrikálni a Volán-HSC meccsekből, azokat mostantól ki fogjuk tiltani.
kerusz te ott voltál a meccsen?
@kerusz: jegkorong.blog.hu/2010/08/04/piros_feher_zold_6
"Az első idők hozzászólói közül a legtöbben elnémultak, csak remélni tudjuk, hogy itt vannak velünk mindmáig."
a kiállítások arányából nem feltétlenül jutottam arra a következtetésre, hogy a Volán játékosai voltak idegesek...
Mindenki hibas csak ti nem... Sok sikert a bajnoksaghoz...
@erdely.: Ti alatt kire gondolsz?
@kerusz: Ez egy realis jelenseg es addig amig a dolgok a sportszeruseg keretein belul zajlanak, addig szabad sot illik rola emlitest tenni.
Ennek a temanak a lerendezesere, persze a fent emlitett keretek kozott, fair dolog lenne a MJSZ reszerol a szeredai csapatnak magyar bajnoksagban valo bevetele, ugy ahogy pld. ezelott 2 evvel is megtortent. Hamar Szereda reszvetelevel emelkedik a magyarorszagi szinvonal, akkor legyen legalabb lehetoseg a csiki csapatnak is, hogy a szezon vegen megmerkozhessen a legjobb magyar csapattal is, ott majd pedig igazabol el lehetne donteni ki a "nagyobb szekely/magyar" es ebbol pedig hosszu tavon, mindenkinek ugy sportoloi mind penzugyi haszna is szarmazna.
Ennek a lehetosegnek a kihagyasa pedig azt a benyomast kelti, hogy szuksegunk van rank bizonyos feltetelek kozott, de a legnagyobb tethez eselyunk sincsen kozel kerulni......
Hajra Szereda!!!
Pl.. Rad is kimoderaltal pedig voltak elottem "elszalltabb" emberek is... Na de hagyjuk,varom a kiertekelest a meccsel kapcsoatosan mindket reszrol.
@erdely.: Azokat a hozzászólásokat moderálta ki, amiknek semmi közük nem volt a jégkoronghoz.
@ájszhoki: Milyen témát kell lerendezni?
@ájszhoki: Szerintem ehhez minimum az kéne, hogy a székely csapatok nevezzenek az OB I-be... De akkor már nem sok különbség lenne a MOL liga és a magyar bajnokság között... Más kérdés, hogy akkor hogy lehetne megoldani a román bajnokságban való részvételt... Pár hete merült fel, hogy "legalább" a kupában induljanak az erdélyi csapatok...
Flinta Boti? Legyunk oszintek a farmcsapatba kar lenne hogy jatszon a Volan-ba nem fer be, akor miert kene az a ket ev mert a magyar valogatotba sem fog beferni, talan csak az idegenlegiosok szama csokenesere lenne jo ez a ket ev. Inkabb haza jon es jatszik, szivesen fogadjuk, szukseg van hatvedekre,orulunk neki. ISTEN HOZOTT!!!
HAJRA SZEREDA!
"A fehérváriak előre jelezték, nem kívánnak légióst szerepeltetni a második keretben, de a lehetőséget megadták. Felmerült, hogy a cseh extraligás tapasztalattal is rendelkező kapust megtartsák, de végül a szakosztályvezetés nem korrigálta eredeti tervét."

"Mivel ez kevés, Ulf Weinstock javaslatára egy 20 éves svéd kapus érkezik a farmhoz."

????
@brunya: Ez így elég érdekes.
süti beállítások módosítása