HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Piros-fehér-zöld

2010.08.04. 09:57 AG 2.0

Nem tudom pontosan, mi számít, de ha állást kellene foglalnom, azt mondanám: a magyar jégkorong. Semmi más. Amikor közel három éve elindítottuk ezt a blogot, nem voltak magasztos céljaink, nem akartuk megválltani a világot. Önmagunk szórakoztatására törekedtünk csupán. A három alapító egyike sem volt klubdrukker, a válogatott meccseire és A csoportos vb-kre jártunk, OB I.-es csapatok csarnokaiba ritkán mentünk. Csakhogy hamar kiderült, hatalmas űrbe robbantunk be, kedvenc sportágunknak előttünk nem volt ilyen típusú fóruma, az elsöprő igény követelte ki, hogy mindenekelőtt a magyar jégkorongról írjunk, annak is minden szintjéről-szegmenséről. Nemcsak az első számú hírforrás lettünk, hanem a mindenféle rendű és típusú viták számára is mi biztosítottunk felületet. Immár szubkultúránk talán összes szereplője itt van, a bejegyzések alanyaiként-tárgyaiként, kommentelőként, olvasóként. Sok ezren kattintanak ránk nap mint nap.

Az elején büszkék voltunk arra, hogy ez a közösség más, mint a többi az interneten. A polémiák okosak voltak és színvonalasak, a másutt szokásos anyázás nem volt menő. Mi is igyekeztünk mederben tartani a dolgokat, ha kellett, radikális döntéseket hoztunk, az örökké sértett-elégedetlen szülők által rendre tönkrevágott utánpótlásvitákat például berekesztettük. Ám a közösség egyre nőtt, és ezzel sok minden megváltozott.

Nem véletlen, a fórum saját tulajdonságaiból adódik, hogy a hangosabbak maradnak talpon, a halk szavúbbak, akik az érvek súlyában, és nem a hangerőben hisznek, visszavonulnak. Az első idők hozzászólói közül a legtöbben elnémultak, csak remélni tudjuk, hogy itt vannak velünk mindmáig. Elhalkultam magam is, látszólag: bár szerzőként a ritkánál is ritkábban bukkan fel a nevem, a hblogos posztok közül nem egyet én jegyzek, szerkesztőként pedig szabadságaimat leszámítva folyamatosan jelen vagyok.

Egy szó, mint száz: menet közben a klubrajongók huzakodásainak első számú terepévé váltunk. Nem egyformán fogadtuk ezt a fejleményt. F. Kapus kolléga energiái nem csökkentek, nemcsak dolgozik a maga őrült tempójában, a csatározók között is igyekszik rendet vágni, amikor muszáj. Nekem ez nem megy, elfáradtam. Néhány hete egyszerűen letiltottam a nickemet, hogy ne tudjak indulatból kommentelni, ne kelljen az ilyen hozzászólásaimat rendszeresen moderálgatnom.

Amikor tegnap F. K. felhívott, hogy milyen megoldás született a ligaülésen Fehérvár-ügyben, azt mondtam, nahát, ez tökéletes. Fel vagyok készülve a legnagyobb hülyeségekre is – tudom, hogy a nem fehérvári szurkolók jelentős része nálam is frusztráltabb, bár megérteni nem bírom őket –, arra azonban, ami a döntésről szóló cikkünk alatt kibontakozott, mégsem számítottam.

Persze lehet, hogy azért lepődöm meg újra meg újra, mert ezt az egészet nem is érthetem. Ahogy az elején jeleztem, nincs klubom, nem vagyok fanatikus, soha nem is voltam. Mire a magyar jégkorong fogyasztható lett, addigra felnőttem. Nekem nem fáj, ha a Volán tönkreveri az OB I.-döntőben az Újvárost, és az sem, ha a Stars nyeri a Mol Ligát. A sokszor hivatkozott tradíciók nem vonzanak, hanem taszítanak. Engem nem a múlt érdekel, hanem a jelen és a jövő.

Ha a jégkorong számít, akkor a magyar jégkorong számít. Nem a zöld-fehér, nem a piros-fehér, csak a piros-fehér-zöld. Ha innen nézzük – máshonnan nem tudom, nem akarom –, akkor bölcsen cselekedtek a döntéshozók. Biztosan nem jó érzés előre tudni, hogy megint nem lesz meg a bajnoki cím. De ez eltörpül amellett, hogy hogyan készülhet a nemzeti csapat a hazai rendezésű világbajnokságra. A 38 pontos Fehérvár az a kompromisszum, amelyre okvetlenül szükség van, hogy a válogatott meghatározó hokisai játékban maradjanak akkor is, ha az aktuális szezonban nem jön össze az EBEL-rájátszás. Ennyi.

Mióta közelebb kerültem ehhez a sporthoz, tisztában vagyok vele, itt sem tökéletes semmi. Nem vagyok már olyan naiv, mint amikor a 2007-es szlovéniai világbajnokság után megírtam szuperlelkes jegyzetemet a rendszerváltás győzteseiről. Ezek nem fogják elkúrni, bizakodtam akkor. Azóta megvolt Szapporó és Zürich, rájátszásig jutott a Volán Ausztriában, lezajlott két Mol Liga-szezon, arattak sikereket utánpótlás-válogatottjaink, egyre több gyerek hokizik, kicsit sem tűnik reménytelennek a helyzet. Azonban igen, ezek is elronthatják. Mindenki elronthatja. Úgyhogy dolgozunk tovább, elszántan. Van, aki észrevétlenül, a háttérben, van, aki máshogyan. És szurkolunk. A magyar válogatottnak.

72 komment

Címkék: válogatott ob1 mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Minden szavaddal egyetértek. Ámen!
Igen itt vagyunk! Sokan. Ami történik az evidens. Minél több a látogató, annál több a fanatikus drukker, akinél előrébb van a "csapata" mint a válogatott. Ezzel egyből jönnek a viták, főleg most az igazolási időszakban. Mindenkinek fáj, ha elmegy vki, és egyből szúr ha a másiktól érkezik hozzájuk. Sajnos...

Én sosem voltam drukker. Őszintén szólva, átl csak NHL-t néztem, most meg már inkább magyar meccset (ha időm engedi egyáltalán) Engem ez a blog szoktatott át. Örülök neki.

Amikor még ezer éve a nso-n láttam beírásban, h "ezt nézzétek meg itt sokkal jobb cikk van ugyan erről", még napi egy írás ha volt a blogon. Első nyáron emlékszem napokat kellett várni, mert akkorra már függő lett az ember:)
Mellette tényleg max pár komment a témákra, én ha jól emlékszem kb 1 év után szóltam csak hozzá vmihez, de mostanra egy egy cikknél elszabadul a pokol. Sajnos. DE még mindig nagyon kultúrált a blog, és ez a TI érdemetek.

Nem akarok tanácsot adni. Nem tisztem. Csak megköszönni szeretném a kitartásotok. Remélem egyszer még úgy hozza a sors, h még egy sörre valahol összefutunk, mint Zürichben a hostelben. Ott mindenki barát volt. Sehol nem volt ellenség.
A fejlődés egyértelmű és megállíthatatlan. Kár hogy ez a lelkesedés nem jön át Erdélybe. A romániai szövetség akár egy lepusztult bűnszövetkezet, a vezetés kész elmebaj, hokisaink egy része úgy üt mint egy pomponlány. Reméljük valami átragad ránk a magyarországi példából.
Két imádott sportágam van, a hoki és a kézilabda. Ez utóbbi női vonalán ugyan az a helyzet mint itt, egy ritka színvonalas oldal, ami nélkül talán nem is tudnám rendesen követni az eseményeket és egy a mezőnyből kimagasló csapat. És egy ugyan ilyen hangvételű fórum... tudom ez nem vigasz számodra, de legalább nem zöldebb a szomszéd nője.
Az erdélyi hoki is magyar hoki, csak más EU tagországban játszák... :-)
tisztelet a blogert. Rendszeres olvasokent elegedettek lehetunk mert minden infot megtalalunk itt amit hazai il nemzetkozi hokirol tudnunk kell es ezert vagyunk halasok NEKTEK. Aze kivancsi lenek milyen regiokbol olvasnak titeket es a vilag mely reszebol. Nincs ilyen infotok? Mindenjokat es kitartast
A cikk nagyreszevel egyet ertek. Bar van par klub akivel szimpatizalok, de igazan sajatnak egyiket sem erzem. Az en gyerekori kedvenc klubom mar a multe (LEHEL).
De a parazs vitak, es veszekedesek nem hianyoznak. Mindig van aki bele tud kotni a masikba, kerdes meg eri-e. Mindenkinek kell, hogy legyen velemenye, csak az nem mindegy, hogy ezt hogyan, es milyen hangnemben kozoljuk a tobbiekkel.
Szerintem ezen kellene az itteni kozosseg egy reszenek is, mint altalaban a honfitarsainak is fejlodni. Jo sokat.
Emiatt viszont kedves blog gazdak, ne erezzetek magatokat rosszul, sajnos ez most velejaroja az online letnek. Kitartas!
Koszonjuk az eddigieket!
Itt vagyunk, mi némák is.
IGEN! Itt vagyunk, maradunk!

Hajrá Magyar Jégkorong! Hajrá BLOG!!!
Mint észrevehetted, egy kommentet nem írtam a 38pontos Fehérvárhoz, sőt az elmult időkben már semmihez, mert belefáradtam, ezekbe a vitákba amik itt mennek de igazából már nem is érdekel. Viszont ezt nem hagyhatom szó nélkül. Általában véve igazad van, de nem várhatod el senkitől, hogy egy ilyen döntést csak úgy egyik pillanatról a másikra elfogadjon! Én sem tettem. Rendben megértem, nem vagy klub drukker, de a legtöbben itt igen. És mivel a válogatott játékosok is klub csapatokból érkeznek, ezért igen is nagyon fontosak a klubok azok meccsei ÉS SZURKOLÓI! Mert ha a pl a Volán üres csarnok előtt játszana az OB1en az senkinek nem lenne jó! Persze ez nem fog megtörténni. De a lényeg, hogy én is teljes mértékben megértem azokat az embereket akik ezen felháborodtak! Engem is zavar ez a fajta diszkrimináció! Mert ez az! A Volán egy csapat. Úgy egy csapat ahogy együtt játszik. És nem pedig úgy ahogy arra a pár meccsre legyengítve összefoltozgatják Őket! Egy csapatot nem lehet csak úgy szétbontani. A Zürichi VB-n sem mondtuk a kanadaiaknak, hogy csak úgy játszuk ellenük, ha 5-6 játékosuk nem játszik! Ilyen nincs! Ez számomra egy teljesen abszurd, fel és elfogadhatatlan döntés volt. Beletörődöm mert mást nem tehetek. De egyet nem fogok érteni a döntéssel! Valakinek pedig, mint nekem is, a piros fehér zöldön kívül más szinek is számítanak és más címer is!
A blog kitűnő, gratulálok hozzá! Ha 2-3 napig nem olvasom a híreket, hiányérzetem van. A vélemények, hszek meg, hát Istenkém, a magyar hokiról azaz egy belterjes sportágról szólnak, a féltékenység ebből következően nagyobb, mint 1 buzibárban.
a tegnapi döntéssel nem e poszt alatt kellene vitatkozni...
Biztos én vagyok a hülye, de nem is értem igazán az írást. Most szájhuzogatás van, mert sok a rajongásból kommentelő klubdrukker, vagy öröm, hogy főleg a magyar hoki érdekli a magyar blogokon mozgó jégkorong-rajongókat, vagy siránkozás, hogy túlnőtte magát a blog az eredeti elképzelésen?
Mondjuk mindegy is, ettől még klubfüggetlenül fogok továbbra is meccsekre járni, a válogatott meccseken mindig ott leszek, ide meg továbbra is benézek naponta 2-szer : )
szerintem meg tok kulturalt modon vitattuk meg a dontest. voltak ervek, ellenervek, mindenki elmondta a magaet. szerintem.

a blogot meg koszonom. en ha 2-3 oraig nem olvasom hianyerzetem van. :)
Korrekt értékelés.
Jó volt ezt itt, így olvasni!
Közben arra gondoltam: szívesen megismerném, élőben is a szerzőt.:)
Annak idején azért kattantam rá a jégkorongra, mert nagyon kellemes volt a blog hangulata. Igazából nem is jégkorongra, hanem a blogra.

Tényleg vannak emberek, akik majd meghalnak valamék csapatért...én AG-hez hasonlóan a magyar hokiért szurkolok, itt a blogon. De már tervezem, hogy valamikor megnézem élőben is :)
@eradam: Ezt csak zárójelben, mert eléggé OFF itt a kézilabda. Ott alapjaiban véve nincsen meg a mostani problémának a forrása. A Győri ETO a magyar bajnokságban indul évről évre, persze ehhez kell az is, hogy a kézilabdás lányaink többsége itthon játszik és a top csapatok európai mércével sem rosszak, ha úgy adódik. Ott egyáltalán nem foglalkozom velük, elfogadom, hogy egyelőre más dimenzió és büszke vagyok arra, hogy az én csapatomtól kapott ki utoljára magyar bajnoki meccsen a Győr (Istenem, mekkora meccs volt, alig bírtam hazajönni a Ligetből, úgy elfáradtam a szurkolásban...). És tudom, hogy nemsokára ott eljön a mi időnk, már csak egy év és Zácsik Szani visszatér! :)

És hogy a poszthoz is írjak valamit. Valóban, klubszimpátia nélkül elég nehéz ezt felfogni. Ezzel biztosan nem fognak sokan egyetérteni, de nem baj, azért leírom: természetesen az lenne a jó, ha mind klub, mind válogatott szinten jól működne minden. De ha nekem választanom kellene, hogy mi legyen a jó, hol legyenek a nézők többen, akkor simán a bajnokságot mondanám, ott legyenek telt házak, minél nagyobb csarnokokban, minél szerethetőbb csapatokkal. Aztán ebből következne szerintem egy jó válogatott.
Tiszteletem!
öröm volt újra olvasni,mérvadó,mint mindig.
A hangoskodók talán "beleöregszenek" mint mi.
egy csendben figyelő,de még meglévő.
"Nem véletlen, a fórum saját tulajdonságaiból adódik, hogy a hangosabbak maradnak talpon, a halk szavúbbak, akik az érvek súlyában, és nem a hangerőben hisznek, visszavonulnak."

Valami ilyesmi halk szavú ember vagyok én is azt hiszem. Volt hogy kifejtettem röviden a véleményem és elkezdtek támadni minden következetesség nélkül. És ebbe hamar bele lehet unni, és akkor inkább nem is írok semmit...

Jó cikk! Like :P
Tetszik, nem tetszik: ez a blog kinőtte magát első számú hokiportállá. Lassan kezdek büszke lenni eddigi kiállításomra...
Respekt a független írónak/írásnak.

@peterszky: Egyetértek veled is, hiába mondjuk, hogy piros-fehér-zöld, azért a magyar bajnokság még közelebb van, elérhetőbb a hokirajongóknak mint bármilyen nemzetközi szereplés.
Én szeretem a jégkorongot, elmegyek én Székesfehérvárra is meccsre, és megsiratom a Volánt amikor a Bécs megveri, nem utálom őket, hisz a sportot szeretem, csak vannak dolgok amik nem tetszenek, dehát nem csak a hokiban van ilyen :)
Teljes elismerésem a stábé! Számomra, aki külföldről nézem az eseményeket, ez az első számú forrás. Fanatikus munkátokat köszönöm!

És igen, mindent meg kell tenni a NEMZETI KERETÉRT! Ugyanis a címeres mez jelképezi HAZÁNKAT!
Kedves AG 2.0!
Sajnos tudomásul kell venned, hogy a klub szurkerrek többen vannak, mint a klub nélküli csak hoki szurkerek.
Viszont ezek az emberek teszik tele pénzel, a jegybevétel nevű vaskazettát a jégcsarnokok bejáratánál, kvázi eltartják a csapatokat, minimum hozzájárulnak a költségvetéshez.
Ki kell emelni a szülőket, akik teljes mértékben finanszíroznak a gyerekeik sportolását, vélhetően emiatt vehemensebbek a posztokban.
A túloldalon pedig, a játékos az edző a gyúró mind egy adott klubhoz köthető, de az orvos is, és a zsűri szintén, a bírók legalább 90% játszott valamelyik csapatban gyerekkorában.
Szerintem nincs blog nélkülük, ilyen látogatottsággal, ilyen minőségben, nincs.
@KicsiÉn: Alapvetoen szerintem nem az a baj, hogy vita van, meg velemeny nyilvanitas. Hanem az itt a baj, hogy az hogyan tortenik. Tisztelet a kivetelnek, de sokszor volt olyan jellegu a dolog ami mar bosszanto, duhito volt. Szerintem. Mert azok a hozzaszolasok elegge elkedvetlenitik az embert, s olykor-olykor elgondolkozik, hogy igy van-e ertelme ennek a melonak. Erre kellene figyelnunk.
A klubok fontosak, ebben nincs vita. De a vehemencia lehet mersekelt. A hozzaszolas lehet objektiv, vagy legalabb arra torekvo.
Nem szabad elvakultan irkalni. Gondolom en.
Akkor én rossz ember vagyok. Megmondom őszintén, én már régen is a "duplán" megnyert válogatott meccseket szerettem. Örültem akkor is, ha Ocskay vagy Palkovics nyerte meg a meccset, de az igazi az volt, amikor Godóék parádéztak. :) És most lehet szidni.
@Szekig: Én ezúton is megkövetek bárkit akit bánt az Acélbikák iránti rajongásom :)
@gogosz: Ha válogatottról van szó én is, de jelenleg ha magyar bajnokit játszik Palkó vagy Godó, akkor nem szeretem ha nyernek, de gratuálok nekik a lelátóról :)
Hú, azt hittem valami csúnya bejelentés lesz a vége. Visszavonulás vagy ilyesmi. Örülök, hogy nem így lett.
Gromov, Stars szurkoló vagy, ne is palástold! F.K. szerintem meg látens fradista.
Még jó, hogy vannak olyan elfogulatlan emberek köztünk, mint én.
"A sokszor hivatkozott tradíciók nem vonzanak, hanem taszítanak. Engem nem a múlt érdekel, hanem a jelen és a jövő."

Ez a része mondjuk nagy butaság, a többivel egyetértek. Múlt nélkül jövőt sem lehet építeni, vagy nagyon nehéz. Ha nem tiszteljük azokat, akik felépítették az alapokat, akkor előbb-utóbb akarva-akaratlan leromboljuk azt, amit építettek, és kezdhetjük újra. Én ezt picit átfogalmaznám. A tradiciók és a hagyományok csak azoknak nem fontosak, akiknek nincsenek.
A szezon négyötödében klubszurkoló vagyok, egyötödében mellette a válogatottnak is drukkolok. Nincs meg az egyik a másik nélkül, de időm java részét kedvenc klubcsapatom, és nem a válogatott meccsein töltöm.
Ezek után nem tudok, sőt, nem is akarok mást adni magamból, mint amit lila-fehér vérem diktál. Ahogy azt teszi a zöld, a piros, a kék vérű is. Azonban nem megy a magyar jégkorong rovására, sőt, megkockáztatom, ez ad neki tartást, hátországot, ahogy tetszik.
A klubszimpátia szükséges, tovább megyek, elengedhetetlen feltétele a minőségi jégkorongnak. Vannak vadhajtások, azokat nyesegetni kell. Vagy hagyni kirügyezni, például ha vadhajtásnak tekintjük a vitát a Volán visszajátszásáról. Ez ügyben nekem elég határozott véleményem van, velem együtt még sok másik blogolónak is, de ettől még nem tettük, tesszük kérdőjelbe mindazt, ami a blogon történik.
Ha bármi is tönkreteheti ezt a blogot, az nem a klubszeretet lesz.
A tárgynál maradva: nekem igenis fáj, ha kikapunk a döntőben a Volántól, vagy ha a Stars nyer ellenünk a Mol ligában. Fáj az is, ha fair küzdelemben vesztünk, az jobban, ha unszimpatikusan játszik az ellenfél. Ezeket szóvá fogom tenni ezután is. Mert ez a véleményem. Akinek meg a lilákkal van baja, ugyanezt fogja tenni. Nem elhallgatni kell a gondolatokat, elnyomni az érzelmeket, hanem szabad utat engedni nekik - csak a határokkal kell tisztában lenni.
Még egy megjegyzés. Biztos nem járok messze a valóságtól, ha feltételezem, hogy itt, a blogon folyt igen intenzív (olykor túlzásokba eső) vita ágyazott meg annak, hogy egyáltalán szóba kerüljenek a korlátozó intézkedések a Volán visszajátszása kapcsán. Bár néhányan még ennél is tovább mentünk volna, de már ez is eredmény - és ezt a vitatkozós lila, piros, zöld, ööömiavasasszíne:) szurkolók harcolták ki, vagy legalábbis ráirányították a figyelmet.
@Fugeute: Nohát, nohát. Egy UTE-DAB meccs szünetében igazán beszélgethetnénk, bírom az értelmes embereket :)
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit.: egy ilyen szimpatikus csapatnak, mint amivé idénre látszanak zülleszteni az UTE-t csakis jófej szurkerei lehetnek! :P :)))
Azok vagyunk, nem vitás...
@Fulike1: Akkor legkésőbb úgy a második harmad elejéig le kell ezt bonyolítanunk, mert tapasztalataim szerint egy szünet (meg a meccs előtti taktikai felkészülés adott sörkimérésben) elég ahhoz, hogy az "értelmes" jelző okafogyottá váljék.
Ragyogó cikk, bár ezen szerintem senki nem lepődött meg! Semleges vagyok én is, járok magyar bajnokikra is, de ugráltam már Bécsben is Volán gólnál, sőt Jesenicéig is elmentem értük.
Ettől függetlenül minden magyar csapatnak és a válogatottnak szorítok, nőljön a színvonal a csapatok száma és akkor egyszer oda is eljutunk, ahova nagyon szeretnénk...
@Fugeute: Mivel én manapság mindig autóval megyek meccsre, a sörkimérést max nézem :)
@vaze: akit 3 misiért megvesz Csicsóbá, az ne ossza itt az észt meg az igazságot, mert ingatag az erkölcsi alap hozzá, még össze talál dőlni:)

Csikó csapatunk egy-egy pont megszerzésével fog beleszólni a bajnokság alakulásába. Fogok röhögni, amikor rajtunk megy el a Fradi döntőbe jutása.

Két-három év múlva meg visszaszerezzük nekünk járó pozíciónkat a ligákban, bajnokságokban: irány a döntő!
Gyerekek mi az hogy FAIR vagy nem FAIR a hockeyban.Ha a va'logatott ja'te'kosok azzal ku"zdenek hogy megfelelo" mino"se'gu magas szintu" hockeyt ja'tszanak a VB elo"tt akor ne a MOL csapatok ellen ja'tszanak. Ez a szo"vetse'g hiba'ja mert rajtuk mulik hogy mennyit e's hol hokiznak a Vb-re ke'szu"lo"k. Mennyem a va'logatott Finbe vagy Sve'dbe,vagy Svajcba ja'tszani Elite kulbbok ellen 6/8 mecsett.Nem minde'g olyanok ellen hokizni akit megtudunk verni (romania,Horvat STB)ko"nyen.Jobb ha kikapnak egy nagyon keme'ny mecsen mert abbol tanulni lehet,amikor olyanok ellen jatszol akit megversz 8-2 -re az nem e'r egy fingot sem
@kanada09: Nyilván minden a szövetség hibája. Pofonegyszerű a rájátszás közepén finn, svéd, svájci vagy akármilyen más elitklubok ellen lekötni meccset, csak akarni kell... Éppen csak azt sem tudod, éppen melyik klub lesz szabad, és ehhez hová vegyél repülőjegyet 30 embernek meg egy tonna felszerelésnek.
Egyik szurkoló barátom hívta fel a figyelmemet, úgy másfél-két éve, hogy létezik ez a blog. Azóta ha tehetem naponta többször is benézek, idén nyáron már nem volt olyan rossz a holt szezon, így napi egy-két cikkel... Folytassátok, mert nem vitás, hogy ez Magyarországon a legkomolyabb forrás, ha jégkorongról van szó.
Az itt lévő közösség pedig pedig nagyon jó, én szinte már egy-két törzs-kommentelő stílusából megmondom, hogy ki az ( sajnos ez negatív értelemben is jelen van ). Továbbra is maradjon így, beszélgessünk kedvenc sportágunkról, de MINDIG keretek között, kulturáltan!
Ami a klubszimpátiát illeti, én nem tudok különbséget tenni abban, hogy a Magyar Válogatottnak, vagy a Volánnak szurkolok-e jobban, mindkettőt ugyanannyira szeretem, örülök a sikereinek.
@Fugeute: jajaja, ezt mindég elfelejtem :)

én sem érzem problémának a klubviaskodást, még ha nem is minden hozzászólásomra vagyok büszke és még ha föntről ez gyakran provinciálisnak is hat. ugyanakkor nem hiszem, hogy a szurkolók tartanák el a klubokat, ez tényszerűen nem igaz, sajnos. ezért is AG 2.0-nak tökéletesen igaza van abban, hogy mindenkinek (még a kommentelőknek is) megvan a maga felelőssége, a fröcsögés meg csak látszólag van ingyen, valójában nagyon sok kárt tud okozni...
@guriga uram jr.: ezzel jópár csokit elbuktál, majd megkapja más a meccsek után.
@kanada09: Mostanra szedtem össze a bátorságot, hogy leírjam: megkérhetlek arra (talán a többiek nevében is, de ebben nem vagyok biztos), hogy ne használj aposztrófokat és idézőjeleket? Inkább kitaláljuk, hogy hova kell ékezet, de így (nekem) nagyon olvashatatlan az egész.
@vaze: de ez nem az a 3 misi, hanem egy másik.:)
Én olyat nem állítottam, hogy a szurkolók tartják el a klubokat. Csak azt, hogy klubszurkolók nélkül ennek az egésznek, amit magyar jégkorongnak hívunk, nem lenne értelme. A klubszurkolással pedig együtt jár, hogy elsősorban a saját csapatom javát keresem, nem másét. De nem a más kontójára - lehetőleg.
T. Uraim ! Ha jól tudom, kb. 1 hónapos volt a blog, amióta olvasom, sokakat és sok mindenkit ismeretlenül is már-már mindennapi életem részeként tartok nyilván. Ez a cikk hozta el, hogy regisztráljak és hozzászóljak, ennyi idő után, csak hogy a mondanivalóm komolyságát bizonyítsam. Nem tudom elhinni, hogy bárkinek itt ne a magyar hoki lenne elsődleges (én ebbe vastagon beleértem a székely hokit is, nem is tudom, hogy székely ember hogy lehet sárgamezes, jó, tudom, most fehér :) ). Tehát ha válogatott van, akkor nincs mese. Ettől még lehetnek egymást ugrató klub-szimpatizánsok is, ez csak színesebbé teszi a blogot, nem kell túllihegni. Sok sikert a blogíróknak, kommentelőknek, még annak a pár nemfradistának is :) és hajrá, Szereda !
@Szekig:

"Mindenkinek kell, hogy legyen velemenye, csak az nem mindegy, hogy ezt hogyan, es milyen hangnemben kozoljuk a tobbiekkel."

A véleménynyilvánítás nem kötelesség - inkább azt akartad mondani szerintem, hogy mindenkinek JOGA van véleményt alkotni - persze már a régi görögök modták: a vélemény az értékítéletnek a legalacsonyabb szintje - véleménye lehet még egy sorvadt agyú alkoholistának is, csak elpazarolt idő a meghallgatása.
Olyan vélemény értékes, amely mögott objektív tények, vagy sokoldalú tudás áll - ez sokszor bizony a vitákban hiányzik.
Ha most lehet véleményem:-))), akkor azt mondom: nagyon tudok örülni egyes klubcsapatok jó teljesítményének is - szinte mindegy melyik magyar csapatról van szó, bár vannak olyanok akiknek hátrányosabb helyzetük miatt szurkolok, az EBEL-ben persze a Volánnak.
DE az igazi a VÁLOGATOTT - az elfogult klubcsapatszurkolói viták nevetségesek, és egyáltalán nem érdekelnek - itt a véleményeknek többnyire nagyon alacsony a ténytartalma....tkp. csak foglalják a helyet mások előtt.
ÉLJEN a MAGYAR JÉGKORONG!
@Fugeute: én még az egyikről sem hallottam, de most szóljál, ha van hat millióm, mert akkor ma nem viszem vissza az üvegeket! :)

Azt meg nem állítottam, hogy te állítottad, mert egyébként KicsiÉn. külön bekezdés volt, általános reakció.
@Fugeute: én meg rajtatok fogok röhögni, amikor a miskolc aláz majd 4-5 gólokkal :)

sok sikert idénre, végülis még elsők is lehettek, igaz hátulról, de az is kihívás egy ilyen patinás klubnak mint a dózsa :)

Béke veled testvérem.
A blog arra is nagyon jó volt, hogy különböző embereket összetudott hozni és ez által barátságok szövődtek, olyanok közt akik a blog nélkül lehet, hogy sohase találkoznak. Ebben a részben is közösség formáló ereje lett.
Tisztelettel a szerkesztők előtt
Benő
Fehérvár Ördögi Kör
@Mr. Whisky: Na, majd kíváncsi leszek amikor a havi 400-500 ezres fizetések miatt a Fradi pénze szépen elfogy, akkor mi lesz.De mondjuk ez csak a szokásos zöld-fehér történet, nem lesz újdonság annál a klubnál, ahol ma is milliókkal tartoznak az elődök,korábbi játékosaiknak...
A cikk mondanivalóját értem egyébként, csak az aktualitását nem. Az említett bejegyzés kommentjei egy átlagos NSO atlétikai fórum tűrés határát sem érték el,még egy egészséges anyázás sem volt.De az igaz, hogy túl magasra tettétek itt a blogon a mércét...
"Közben arra gondoltam: szívesen megismerném, élőben is a szerzőt.:) "

Blog-ankét!:)

Ez a blog naponta új dolgokat ad nekem, a posztok jók, alaposak, a kommentek közt meg ilyen gyöngyszemeket találni:

"minde'g" :D
Nagyszerű oldal a "jegkorong.blog" és erre szükség is van. Én is a hallgatag olvasók közé tartozom, aki naponta többször rákattint az oldalra.
És ha már a klubszurkolásról ennyi szó esik..egy jégkorongot kedvelő személy, véleményem szerint kevésbé vagy egyáltalán nem tud semleges maradni szülőföldje csapata "mellett". Könnyebb semlegesnek maradni egy kaposvári-nak, salgótarjáni-nak stb. mint a dunaújvárosi-nak, csíkszeredai-nak, miskolci-nak stb.
Köszönet a lehetőségért, hogy nap mint nap friss hirekhez jutok a blog által.
@Árpa: Huha!!Épp nekifogtam, hogy megirjam az idei második hozzászólásomat, de te helyettem is leirtad.
Mióta létrejött a blog szinte nem telik el nap, hogy ne kattintanák rá az újabb hírek reményében. Teljesen leszoktam a klubok saját honlapjairól, hiszen teljesen képben vagyok általatok.
Régebben még többször hozzá is szóltam, ma már többnyire csak olvasom a hozzászólásokat. Szinte mindegyik klubtól vannak olyan kommentelők akiknek szívesen olvasom a hozzászólását, van akit pedig átpörgetek.
Jó, hogy mindenki bátran leírhatja amit gondol, még ha néha tűzpárbaj kinézete is van a dolgoknak.
Én köszönöm, hogy vagytok és minden tőletek telhetőt megtesztek a hoki és az olvasók érdekében. Ne vegyétek a lelketekre ha az érzelmek időnként kitörnek a hozzászólókból.
Nem vezetne sehová, ha mindig mindenki csak helyeselne.
További kitartást, és türelmet:)
Az utóbbi szezonban kicsit elszaladt a ló néhányszor, tomboltak az indulatok, ti-mi típusú alacsony színvonalú
személyeskedések, és még F.Kapus kellemesen irónikus atyáskodása is kevés volt ahhoz, hogy kibillentse a beragadt csengőgombot.
Talán tartanotok kellene egy önismereti-önmérsékleti tréninget:))

Marketingötletek a témára:
A Jégkorong.blog segített újra megtalálni önmagam!
A Jégkorong.blog segítségével 5kilót fogytam egy nap alatt!
A Jégkorong.blog-ot olvasom, és újra nő a hajam!

CALL NOW! 1-800-JEGBLOG-HELPS
A cikkhez nem nagyon tudok mit hozzáfűzni. A blog úgy király, ahogy van. Respect érte mindenkinek, akinek munkája van benne.
Én is itt vagyok naponta többször, ezzel indul és ezzel fejeződik be a napom, de a kommenteléstől már rég elment a kedvem. De nem az egymást anyázóktól (azon még remekül, is szórakozom), hanem a mindig mindent jobban tudó főokosoktól.

A szerzőknek meg kitartás, remek dolgot hoztak létre, ezer KÖSZÖNET érte mindegyikőjüknek!
Sziasztok!

Én a háttérben olvasó emberek egyike vagyok, de most én is kibújok egy kicsit a barlangból, és megköszönöm minden posztírónak a munkáját, aki az elmúlt 3 évben itt bármilyen bejegyzést is megjelentetett.

A blog nagyon színvonalas, villámgyorsan reagáltok le mindent, gratulálok. Napi 3x-4x is visszanézek, hogy van-e új poszt. Függetlenül attól, hogy szezon vagy holtszezon van, Ti mindig rendületlenül írtok.

Biztos vagyok benne, hogy a háttérben olvasgatós emberek sokkal-sokkal többen vannak, mint akik itt hozzászólnak, és meggyőződésem, hogy az olvasóitok tábora egyre csak nő és nő (bár ezt Ti a statisztikákból jobban látjátok).
Egy élmény az írásaitokat olvasni, a stílus is remek.

Remélem sokáig bírjátok még, kívánok Nektek sok-sok kitartást!

Biztos vagyok benne, hogy sok örömünk lesz még ebben a sportágban.

Köszi,
avs
Még egy dolog: amit @facsipesz mond, azt én is támogatnám. Jó lenne, ha valahol lehetne Veletek, posztírókkal találkozni, dumálni egy kicsit. Nem szerveztek néha egy-egy ilyen eseményt?
Nagyon jó poszt és csak egyet emelnék ki, amit már én is írtam sokszor! Ilyenkor nincs volános, újvárosi, újpesti, stb... Csak PIROS FEHÉR ZÖÖÖÖÖÖÖÖÖLLLLLLLLLLLLDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
A szívemből szóltál AG 2.0!
A MAGYAR JÉGKORONG mindenek felett!
Én magamat fradi szurkolónak tartom, de mióta a Fehérvár a legjobb magyar hoki csapat, értük dobban nagyobbat a szurkolói szívem. Lehet, hogy ezért néhány fradista majd megkövez. Sőt! Szimpátiám kiterjedne akár az ősi ellenfél, az Újpest csapatára is, ha ők képviselnék nemzetközi szinten a legjobb minőségben a magyar hokit (fociban, 1983-ban örömömben felugorva összetörtem az ágyamat, annyira boldog voltam Fekete Laci góljánál az 1.FC Köln ellen, amikor az Újpesti Dózsa a hazai 3-1 után, az idegenbeli 2-4-el jutott tovább).
Szóval: Piros-fehér-zöld mindenek felett!
Abban pedig semmi rossz nincs ha egy csapat (aki már bizonyított) más elbírálás alá esik (más sportágakban is létezik úgynevezett kiemelés).
És abban sincs semmi rossz, ha ennek ellenére valaki jobban szereti saját kedvenc csapatát (csak akkor, ha ezt a magyar válogatott kárára teszi).
Nagy gratula a cikkért AG 2.0! Örülök, hogy ezt a blogot ilyen "szent megszállottak" szerkesztik.
Hajrá AV19! Hajrá Magyar Hoki!
A blog "kerál", a cikkel nem tudok teljesen azonosulni... Szerintem nyugodtan fel lehet vállalni a klubszimpátiát, persze csak úgy, ha ez mások klubszimpátiájának tiszteletben tartásával párosul. Ebből már következhet a kultúrált hangnem és a tartalmas vita....
Én csak "read only" módban járok ide, de azt már nagyon régóta teszem, és nagyon örülök, hogy vagytok!!! Kitartás, csak így tovább!
Mi van az 5. sorral?
Jó hír: (talán) 2013-ra jégpálya lesz Százhalombattán is.
süti beállítások módosítása