HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Visszatér két dunaújvárosi alapember

2010.07.14. 16:24 Hblog

J. P. MacCallum és Peter Sevela továbbra is a Dab.Doclerért dolgozik, ez derül ki Azari Zsolt mai nyilakozatából. A klubvezető kifejtette, 15 játékosuknak van érvényes szerződése. "A csapat gerince tehát adott. A hiányzó játékosokat, ahogy eddig is tettük, saját nevelésű hokisokkal pótoljuk, de esetleg más fiatal jégkorongozót is szívesen látunk a csapatunkban. Körülnézünk a piacon, és elsősorban a harmadik-negyedik sorba olyan játékosokat kívánunk szerződtetni, akik számunkra az ár-érték arány tekintetében a legjobban megfelelnek" – tette hozzá. A Dab.Docler az előző szezonhoz képest a következő négy játékost vesztette el: Borsos Attila, Erdélyi Péter, Horváth Gáspár, Orbán Attila. Helyükre saját nevelésű fiatalok érkeztek, a légiósok tekintetében Azari Zsolt korábban úgy nyilatkozott, az ellenfelek erejéhez mérten kíván velük erősíteni.

64 komment

Címkék: dab.docler azari

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korrekt.Ha ő lett volna 8-10évvel ezelőtt is a dab első embere,most sima A csoport és 2 ebel csapattal rendelkeznénk.
@exL:1: Sajnos ott van a mondatban az a bűvös HA :(
De szerintem idén is jó csapatunk lesz. Már nagyon várom a kezdést!
Hajrá kohász!!!
Bocsi, de ti nem aggódtok a fradiért? Ennyi új embert szerezni és fizetni őket azért nem lesz semmi. Általában ilyenkor pár hónap múlva gondok lesznek és szétszélednek. Mit gondoltok?
@zsirK20: azt a fradi bejegyzésnél kellene megtárgyalni:)
@zsirK20: Ilyen hír után, hogy J.P. is velünk marad, nem igazán aggódok a Fradiért. Mellesleg a ferencvárosi vezetők biztos teljesen tisztában vannak a pénzügyi helyzetükkel.
@zsirK20:
A mai sportban van egy ½ oldalas cikk a Fradiról. Költségvetésük 90- 100 millió, mely 80% már most összeállt. Nekem hihető a gazdálkodás.

MacSweyn? Korol?
Hali megint:) Beszéltem apámról a fradiról és állítólag a szezonra szükséges pénz 80%-a megvan. De akiket állítólag igazolt a fradi még senkinek sincs aláírt szerződése. Emellett, még Budainak sincs. Mi van ezzel a fradival? (erre nem kell válaszolni)
Vesszőparipám, ezért hozzátenném az anyaghoz, hogy Orbán jelenleg még a Dab játékosa, s ha a Volán úgy gondolja, hogy ingyen fog csapatot váltani, akkor ez így is marad.
@zsirK20: Miért esik nehezedre nagy betűvel írni a Fradit? Jól láthatóan tisztában vagy azzal, hogy lehet valamit nagy kezdőbetűvel írni (Budai, mondatkezdés), akkor a Fradit miért nem sikerül? :)
Azért ne feledjük, hogy a Fradiból mentek is. Pld. Hegyi, Beau
@exL:1: A két Ebel-csapat még elképzelhető, de a stabil A-csoport? Abban én nem hiszek, ahhoz erős 10 csapatos OB1 kéne, amiben 6 csapat akármikor körbeverheti egymást. Ahhoz stabil gazdasági háttér, mindenhol töretlen, magas szakmai színvonalú utánpótlás nevelés és széles bázisú másodosztály kéne. A lelkesedés és a tehetség egy-két dolgot pótolhat egy ideig, de a szükséges hátteret (elsősorban PÉNZ PÉNZ PÉNZ) nem. Így is csoda, hogy az A-csoport határán mozgunk, de az állandósághoz állandóság kell.
@Bertuzzi: Így van! Ezzel amink jelenleg van, számomra az is erősen kérdéses, hogy lenne-e Fehérváron EBEL-csapat, ha Dunaújvárosban lenne. De szerencsére nincs! :)
@vaze: Mekkora igazság !!! :))
@Spigott: -Orbán a Dab-nál amatőr státuszban foglalkoztatott,szerződéssel bíró játékos volt.A Volán profi játékos státusszal viszi el,és ezek alapján,jogilag nem kell egyezkednie a Dab-al,semmilyen formában!Ez a szabály...Ezt az Azari is nagyon jól tudja,ezért is kezeli Orbánt már távozott játékosként!
@váradi: Kenje a hajára Orbánt. Nem kell érte fizetni semmit. Hetényi is ingyen távozhat Finnországba ugye? (tudom Hetényi profi. De ez csak bla-bla!)
@váradi: Ebben az esetben a Dab-nak csak Orbán felé lehet követelése. A kérdés az, hogy Azari érvényesíteni akarja-e, vagy engedi a játékost.
@acs63: már elnézést, hogy kívülállóként belepofázok, de pontosan mit kéne orbántól követelni? pénzt? mossa azari kocsiját még két évig? wtf? nagyapám erre szokta mondani, hogy tetszettek volna profi szerződést adni.

@gogosz: hát ne haragudj, de ez már egészen gyermeki duzzogás. funny.
Nem is értem miről vitáztok.
Az én olvasatomban Azari úr tényként kezeli Orbán távozását.Én nem találtam semmiféle ilyen-olyan követelésről egy kukkot sem.
Ne gerjesszünk vitát olyan dolgokban,amik simán értelmezhetőek.Szerintem.
@szorgalmas: Lehet, hogy duzzogás, de tényeken alapul. Gondolom ez elkerülte a figyelmedet. Fater.
@gogosz: milyen tényeken? fater???
@bandog: Végigolvasva ezt--->dabdocler.hu/hirek/20100625-azari/
már vannak kétségeim az előző okfejtésemmel. :)
Én kérek elnézést :)
Micsoda különbség van kérem szépen a hazai utánpótlásképzés elismerése és az észak-amerikai gondolkodásmód között. A 0 vs 55-65 millió forint:
"...Egy NHL-es játékos neveléséért 55-65 millió forintnak megfelelő összeget fizet a világ legjobb ligája az európai nevelőegyesületnek."
jegkorong.blog.hu/2010/07/14/lehet_hogy_europa_bajnoksagot_rendeznek#c10456797
@Trailblazers1: Hegyi meg Beue megmaradt volna akkor kegyetlen jó lenne a most is kiváló csapat
@gogosz: -Már bocs,de ez nem bla-bla,ezek jogi alapokon nyugvó tények.Ha nem értesz hozzá,nem kéne duzzogni...
@váradi: lósz..., de majd rájössz, ha itt kezdi meg a szezont :) Persze lehet, hogy Fehérváron, de semmi nincs ingyen :)
@váradi: Ok. Álj be te is a sorba. Gondolom te értesz hozzá. Jó neked, nem kell duzzognod. :)
@Spigott: -márpedig ez ingyen lesz...Pihenned kéne...
@gogosz: -Igazad van,valszeg jobban értek hozzá,mint Te.De mint látom,az nem nehéz!Tényleg felesleges ezen hergelnetek magatokat,Orbán átigazolása nemcsak tény,hanem már Velünk is edz!Na jó éjt...
@váradi: @szorgalmas: Szerencsétek, hogy nem tudjátok, hány embernek van/volt amatőr szerződése a legutóbbi időkig is (a Volánban, Fradiban, Újpesten is)... De remélhetőleg ebben is előbb-utóbb lesz előrelépés és minden profi játékosnak profi szerződése lesz.
@bandog: elolvastam a riportot. Le a kalappal Azari előtt! Számomra tiszta, és követhető értékrend.
@kerusz: A Volán mindíg lecsap az ilyen kiskapura/amatőr szerződés/! Leigazolja a legjobb magyar játékosokat,természetesen ingyen! Gusztustalan!!!
@hokiss: Nem igazán értek egyet, másrészt meg amíg vannak kiskapuk, teljesen normális ha ezeket kihasználják.
@váradi: Szerencsére nem minden fehérvári bennfentesnek olyan bicskanyitogató a stílusa, mint a Tiéd.
A DAB-nak akkor is jár valami ellentételezés,ha amatőr szerződésről is van szó! Gondoljunk a tavalyi Berta ügyre.
@váradi: nem gondolod, hogy vissza kellene csippantani a fene nagy fehérvári arcodból? nem szeretném, de nagyon úgy áll a Volán szénája, hogy nehezen lesz elérhető az EBEL rájátszás, mire ez a fene nagy magabiztosság, sőt lekezelő stílus?
már bocsánat, de egy amatőr szerződés is szerződés, jogokkal és kötelezettségekkel, nyilván megvannak az egyoldalú felmondás lehetőségei. Attila ezt a szerződést aláírta, majd kiderül, hogy kinek van igaza, felesleges az itteni jogászprofesszoroknak ezen itt nagy hévvel rugóznia, annál is kevésbé, mert ez nem személyes ügy, hogy egy alig ismert filmklasszikust idézzek! :) az meg, hogy hol edz szárazon, századrangú kérdés, egyébként és természetesen Dunaújvárosban.
Várnék egy olyan cikket, aminek az a címe:
"Tizenhat újpesti alapember visszatér"
@kiralyfi: Abba igazad van hogy nagy játékosokat még nem szerzöttetett a Volán,de a Ljubjana,meg a Jesenice se áll jobban,söt többnyire fiatalokkal indul neki a szezonnak,tehát ezt a két csapatot eleve meglehet fogni.A capitals se lesz olyan erös mint a tavaly,tölük idegenbe is pontra,pontokra számithatunk.Igaz a többi EBEL-es csapat egészbe van szinte,de ettöl eltekintve én biztos vagyok a rájátszásba!
Azt se kell elfeledni hogy a Volánnak van a legkitartobb szurkolotábora,ez is nagy elöny.
Na de várjuk ki a szezon végét.Végét?Hisz el se kezdödött,mostmár nagyon kivagyok éhezve egy jo meccsre!Hosszu ez a nyár,jég helyett fagyit nyalogatunk:)))
@vaze: fontos hozzásuólás ez. elárulom, hogy magam nem volán szurkoló vagyok, sőt, dab sem, így ebben az ügyben a kibic szerepe az enyém. nem a volánt védem. sőt... de nyilván az amatőr szerződéssel kapcsolatos jogok/kötelezettségek az irányadóak, és nem az, hogy egy blogon pár lelkes szurkoló leírja, idézem: márpedig ingyen el nem megy. főleg, ha a két vezető tényként kezeli az átigazolást. ki lehet akadni váradi stílusán, de ha tartalmilag stimmel, akkor nincs miről beszélni.

hetényi elég rossz példa, profi szerződés, és nem is volán nevelés.

@kerusz: mutyiföldön ez nem meglepő, csak ha ilyen kora-középkori viszonyok vannak a magyar jégkorongban akkor nem érdemes felháborodni. kinevelni egy válogatott szintű játékost, majd ingyen elveszíteni lúzer dolog, és persze beszélhetünk erkölcsről, de itt nem az a fő szempont.

szóval változatlanul nem vágom, hogy milyen tényeken alapul a duzzogás.
@kerusz: @szorgalmas: Erről a sztoriról nekem a Manchester United-szurkolók viselkedése jut eszembe. Ugye addig, míg egy remek húzással rt.-vé alakították, tőzsdére vezették a csapatot, emiatt dőlt a lóvé és évekig a leggazdagabbak voltak, minden ok volt. Aztán amikor az amerikai üzletember személyében megérkezett a sátán és felvásárolta részvényeket, akkor szaros lett a pite, mert a szent csapat kikerült az angolok irányítása alól (mellékszál, hogy ott ráadásul épp az angolok adták el az árfolyamnyereség miatt a részvényeket a sátánnak). Na most a dögös kis magyar sporttörvény lehetővé teszi, hogy akár válogatott sportolókat is amatőrként foglalkoztasson a klubja, és ezt sok helyen meg is teszik, mint konkrétan tudjuk, Berta Ákosnak is ilyenje volt az UTE-nál. Így spórol a klub, a játékos pedig hülye helyzetbe kényszerül. Aztán amikor a klub emiatt szívni kezd, akkor széttárja a kezét, hüppög és nem akarja érteni mi és miért történik vele.Ebből a szempontból hatalmas lépés lenne, ha jövő hétfőn megszavaznák a sportfinanszírozási tv.-t, és a sportolók is az EKHO szerint adózhatnának.
@szorgalmas: itt egy jogvita van, a két vezető homlokegyenest mást mond az ügyről, majd eldől. nem az érzelmeket számítanak és akik most túlságosan belevonódnak emocionálisan egy olyan dologba, aminek kimenetelére nincs hatásuk, nagyon szar helyzetbe hozzák magukat...

@F. Kapus: ...még ha annyira nem is, mint az MU drukkerek, hiszen ott "emiatt dőlt a lóvé és évekig a leggazdagabbak voltak", nálunk - és a többi klubnál - többnyire nyomorból született megoldásról van szó, ami azért elég nagy különbség
@váradi: Ingyen biztosan nem mehet. Legutobb belinkeltem az atigazolasi szabalyzatot; ahol le van irva amatorbol profiva szerzodtetett jatekos eseten mennyit kell fizetni. Orban eseten kb 260ezer forintra jon ki. Igaz, hogy ez ingyen kategoria, de megsem ingyen.
@vaze: Jogos, ez nagy különbség.
Sok helyen szarból próbálnak várat építeni. Kétféle út járható:
- Időben felismerni melyik játékos milyen értéket képvisel, profi státuszban alkalmazni és ha úgy adódik, jópénzért eladni.
- Amatőrként igazolni és ha valahol profiként leigazolják, méltóságteljesen elbúcsúzni tőle!
A harmadik út csak Mo-n létezik - egyesek szerint - mely szerint igazoljuk le amatőrként, fizessünk neki valami nevetséges összeget, de ha el akar igazolni akkor kaszáljunk minél nagyobbat...
@OliBLOOD: Azt értem, ha valaki egy sportegyesület igazoltjaként kettős játékengedéllyel egy másikban játszik. De vajon mi van akkor, ha valaki egy sportegyesület tagjaként egy másikkal köt amatőrszerződést? Kit illet meg a nevelési költség, azt a felnőttcsapatot, ahol kettős engedéllyel játszik, vagy az anyaegyesületét, amelyik világéletében nevelte?
regi.icehockey.hu/magyar/reg_profil.php?mit=570
@Iceblack: szerintem a szarból várat az máshol van. azt sem nagyon értem, hogy mit nevezel nevetségesen alacsony összegnek, még pontosabban, hogy kinek a szemszögéből nevetségesen alacsony az összeg (bármennyi). Én nem sajnálnék Orbántól vagy Borsostól havi négy kilót sem, de ilyen marketing, nézőszám és egyebek mellett ez irreális. A dolog pedig csak pont annyin megy el, amit te is mondasz, hogy olyan fiatalokról van szó, ahol az érték évről évre nagyot változik, oda és vissza (ld. pl. Erdélyit). Könnyű okosnak lenni, de ha egy klubot akarsz nem szezonról szezonra, hanem minimum középtávra felépíteni, akkor ezek a rém egyszerű dolgok hirtelen kurva bonyolulttá válnak.
@vaze: Sok mindenben egyetértek. De egyet tényleg nem értek: egyrészt tényszerűen, másrészt erkölcsileg nézve mi a probléma Orbánnal és Borsossal, valamint az őket átigazoló két egyesülettel? Természetesen vonatkoztassunk most el a természetes szurkolói reakcióktól.
@F. Kapus: erről nem engem kéne megkérdezni, és szerintem a játékosokkal senkinek az égegyadtavilágon semmi baja nincs. szurkolói szemmel a Fradival az a baj, hogy Kurkó óta minden évben van valaki, aki irgalmatlanul felveri az árakat, (eddig) jellemzően egy évre, ami a szó klasszikus értelmében nekem persze nem baj, csak inkább szkeptikus vagyok, a Volán-Dunaújváros kapcsolat pedig bár hihetetlen, hogy milyen tantrikus-éteri magasságokat ért el az elmúlt években, azért még vannak dolgok, amik kiverik a biztosítékot. :))))
@váradi: @bandog: Már bocs, de én sehol nem olvastam olyan nyilatkozatot, amelyben Azari már tényként kezeli Orbán távozását. És tudtommal még nem is távozott...
@vaze: Ez a tényszerű vagy az erkölcsi megközelítés szerinti problémaleírás volt??? :):):)
Tanulságos a linkelt Azari interjú olvassátok!A térségben uralkodó viszonyokat az is jól példázza, hogy a két éve itt ténykedő, istenített kanadai edző csak akkor jön vissza, ha elötte kiküldik neki a repülőjegy árát /kb. 1000 dollárról lehet szó.../, mindenki gondolja ezt végig!
@F. Kapus: mindkettő! :) de asszem, hogy én itt nem fogom leírni a véleményemet, majd elválik. a két ügy asszem semmilyen lényeges ponton nem érintkezik, a Fradival nincs is semmilyen vitánk, ha jól tudom.
@budaijegesmedve: nem tudom, te mennyit és hogyan utazol, de ez szerintem nagyjából mindenhol így normális.
@budaijegesmedve: " jelezte, küldhetjük neki a repülőjegy árát" Ez a mondat szerintem nem a dolog anyagi részéről szóló üzenetet van hivatott hordozni, hanem annak a 'szimbólikus' kifejezése, hogy továbbra is ő a DAB szakmai vezetője.
@budaijegesmedve: gratulálok. Igazából nem tudom, hogy miként engedtek át téged gyurmából oviban, mert az nehezebb, mint a szövegértés...
@budaijegesmedve: basszus, egy ennyire pozitiv mondatot hogy lehet ennyire negativan olvasni? :)
Jó napot!
@vaze: és még gyorsan tegyük hozzá, lehet egy olyan verzió, ami mindenkit meglep Fehérváron és Dunaújvárosban egyaránt.
@F. Kapus: jelen állás szerint 99,9 százalékos biztonsággal átmegy hétfőn a jogszabály, pár napja kaptam egy összeállítást, pár fontos mondatot idemásolok, megjegyezve, hogy a hokiblog példásan követte az eseményeket (e téren is). na:
"A csapatsportok és a szabadidő-sport szempontjából is rendkívüli jelentőségű törvénycsomagról tárgyal a napokban az Országgyűlés - ez derül ki Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő, a parlament sport- és turizmusbizottsága elnökének Duna Televízióban mondott szavaiból. Egyes csapatsportok, a sport infrastruktúra-fejlesztés és a hétköznapi sportolás támogatási feltételeit is lényegesen megváltoztatják. A csapatjátékok közül a labdarúgás, a kosárlabda, a vízilabda, a kézilabda és a jégkorong támogatását külön is ösztönözni szeretné a kormánytöbbség a most tárgyalt törvényjavaslatban.
A sportot támogató magánszemélyek és vállalkozók társasági adókedvezményt kapnának, hasonlóan a filmgyártásban- és kultúratámogatásban már bevált rendszerhez. A cég saját adójából hetven százalékig támogathat majd sportegyesületeket, vagy sportági szakszövetségeket. Ennek az összegnek száz százalékát fordíthatja utánpótlás-nevelésre, nyolcvan százalékáig sport infrastruktúra fejlesztésére, ötven százalékig pedig egyesület, klub működésének finanszírozására.
A törvényhozók ettől azt remélik, hogy a következő négy-öt évben kialakul az a sportpiac és sportgazdaság, ami "ma lényegében nem létezik" Magyarországon - érvelt Bánki Erik. Lehetővé teszik a sportolók számára is az egyszerűsített közteher-viselési hozzájárulás szerinti adózást és járulékfizetést. Ettől a színlelet szerződések és a fekete pénzek megszűnését várják a sportban. Illetékmentessé teszik a sport célú beruházásra szánt ingatlanok vásárlását."
Eddig a történet, most számomra az a legnagyobb kérdés, hogy ha átmegy a javaslat - ami tudtommal olyan helyzetet teremt, amilyen itt a környékünkön jelenleg Romániában működik hasonlóan (mellékszál, de fontos mellékszál, hogy jelentős előnyhöz juttatva eddig a MOL Ligában induló erdélyi és román csapatokat) -, szóval erre a helyzetre mennyire készült föl a sport világa. Készen vannak-e azok a marketing-stratégiák, szerződés-tervezetek, amelyek révén mondjuk egy hétfői elfogadás után (sarkítva) kedden be lehet kopogni a sarki fűszereshez és a multicéghez egyaránt, hogy ki-ki erejéhez és huzalmaihoz mérten szánjon a csapatra, sportágra, sportolóra. E téren roppant pesszimista vagyok - de persze ne legyen igazam.
@Spigott: ezen vinnyogtam :)
Jó napot!
Én most komoly erősödést vélek felfedezni a magyar hokiban, remélem, hogy nem csak látszat, hanem valóság is lesz, Szerintem jó kis mol-liga lesz, így Azarinak igen csak kell 1-2 légióst szerződtettnie.

A fradi elképesztően erősödik, remélem, hogy az Újpest is megmarad, hogy jó ligánk legyen.
@Nyuszí O_o: A puding és az Ő próbája jut eszembe! Bár úgy lenne igazad, ahogy írod! A sportegyesületek "mosodái" addig nem fognak munka nélkül maradni, amíg a sportirányítás - beleértve a klubvezetőket és "manegereket" is - azokból áll akikből...legfeljebb még adótanácsadó is lesz a csapatban. Azari még kivétel is lehetne, ha lenne lehetősége! Meglátjuk...
Dunaújváros mindig nagyon jó szellemű gárdát tudott felmutatni, szimpatikus a csapat, és a mentalitás.
Ha Orbánnak menni kell, menjen! "Vazze"-nek van igaza, nem szpáhi mentalitással - egy év alatt - kell lerabolni mindent, azután vízözön...
süti beállítások módosítása