HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az FTC ukrán válogatott centert igazolt

2010.07.11. 13:35 Hblog

A 26 éves Vitalij Gavriljuk nagyon ponterős támadó játékos. Végigjárta hazája utánpótlás-válogatottjait, legnagyobb sikerként 2003-ban tagja volt a divízió 1-et megnyerő juniorszelekciónak. Itt együtt szerepelt a Mol Liga egy másik remek csatárával, Vitalij Kiricsenkóval. Gavriljuk évekig az ukrán élvonalban játszott, egy szezon erejéig az orosz másodosztályban is bemutatkozhatott, és a Steauánál is megfordult. 2008-ban a szerb Partizanhoz igazolt, ahol együtt dolgozott a Ferencváros jelenlegi edzőjével, Hakan Nygrennel, ő ajánlotta az FTC vezetőinek. Az előző szezonban hazatért, és a Berkut Kijevvel a bajnoki döntőig menetelt, ott a Szokol Kijevtől kaptak ki. 18 mérkőzésen 11 gólt és 18 gólpasszt szerzett, tehát 29 pontot termelt. 2007. decemberében játszott Magyarország ellen Miskolcon, amikor is 2-1-re legyőztük Ukrajnát.

47 komment

Címkék: ftc gavriljuk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anyám, alig várom, hogy lássam a csapatot játszani!!!
Ha az edző jól kombinálja a sorokat ... akkor elég komoly csapat lesz a fradi. sőt sztem első pár meccs után beindul a pontgyártás.
Hát,lassan már csak 2 eset lehetséges:
1. Óriási csapat lesz a fradi.
2. Óriási pofára esés lesz.

Remélem a legjobbakat...
Jó lesz, jó lesz ez!
Jól építkezik a Fradi. Kár hogy pár csapat erősödése ennyire meggyengítette az újpestet.
Kezdődhetne már a szezon!
Mióta várunk mi is a keleti vonalra - nem csak mindig Skandináviát kell erőltetni - Fehérváron...
@Famous Joker: Az Újpestet a saját hülyesége gyengítette meg. Ezt pár év múlva szerintem elrettentő példaként tanítani fogják leendő sportmenedzsereknek "így ne" címmel. Tankönyvi eset.

- A régi szakosztályvezetés tudta, hogy elmegy, de előbb még búcsúzóul majd' minden játékossal összerúgta a port.
- Abban az időszakban, amikor mások már a következő évet tervezik, ők a trónutódlást vezényelték le, ezzel az Újpestnek nem volt döntésképes vezetése a szezon legfontosabb két hónapjában.
- A helyén hagyták Ancsint és Péket. Amíg ők ott vannak, lehet akárki a szakosztályvezető, senki nem fogja elhinni, hogy új korszak kezdődött.
- Ölbe tett kézzel nézték, hogy az összes csapat az Újpest kétségtelenül jó játékosállományából erősít, meg sem próbálták megtartani a játékosokat
- Nem alakítottak ki a csapat körül egy olyan szponzori kört, akik nem a vezetők személyéhez kapcsolódóan támogatják a csapatot, hanem azért, mert az Újpestet szeretnék támogatni. Aki pedig ilyet szeretett volna, azokat elüldözték. Így az előző vezetés távozásával most a nulláról kell újra összehozni a költségvetést.
- Nem kezelték és kezelik jól a klubon belüli konfliktusokat, ezért a közvetlen utánpótlás jelentős része is elmenekült, a felsőbb korosztályokban kiürült a klub.
@Szoljanka: Remélem nem gondolod komolyan , hogy ez az ukrán játékos erősítés lenne az EBEL-ben?
A keleti blokk játékosainak ebben az osztrák pontvadászatban nem jut dicsőség, nekem nem hiányoznak.

A MOL- ligában (FTC) viszont ha még akad egy kis lé akkor győzelem is lehet a vége.
Ha már megtörtént a Fradi és Újpest ilyetén való fúziója, már csak a Starssal kell egybeolvadni és irány az EBEL.
@FrankK: Hát például az a Makrov is rém gyenge volt 52 meccsen 52 ponttal.
@Fejér Lilla: Ennyi 4 ( 3 a Volánnal) EBEL szezon alatt 11 csapatból, ami azért az nem sok ...
Vajon miért nem kell a gazdagabb osztrák csapatoknak sem az olcsóbb keleti játékos, a válasz egyértelmű...
@Rock me Amadeus: Milyen fúzió? :-) Borbás az egyetlen, aki igazi újpesti, a többinek csak állomás volt. Borbás meg egy jó játékos.
@FrankK: Galvins is rém gyenge volt, igaz?

Más: Nem akarok senki fogadatlan prókátora lenni, de Szoljanka szerintem nem konkrétan Gavriljukot szerette volna a csapatba, nem is tudom, miből következtettél erre.
@Fejér Lilla: Persze Ő remek játékosa volt a Volánnak, de miért nincs skandínáv és észak-amerikai játékosok mellett az EBEL-ben keleti játékos (megbeszéltük , hogy kb szezononként találni 1-et ).
Szoljankának én nem kifejezetten erre az ukrán srácra gondoltam , hanem az általa várt "szovjet-légióra".

@Trailblazers1: Bajnok lesz a fradi???
Én a döntőbe várom Őket!
@FrankK: Hogy miért nincsenek keletről importált játékosok az EBEL-ben, arról a Ligában dolgozó edzőket kellene megkérdezni tán. Gondolom, mindenki olyan játékosokkal szeret dolgozni, akiket ismer. A kérdést eképpen nyugodtan átfordíthatjuk arra is, hogy miért nincsenek kelet-európai edzők az EBEL-ben. Vélhetőleg a KHL-ben, Viszsaja Ligában, cseh vagy szlovák Extraligában, a fehérorosz vagy kazah bajnokságban lehetne találni EBEL-kompatibilis játékosokat gond nélkül.
@FrankK: A válasz valóban rém egyszerű: azért nem kell, mert meglepő módon drágább.
KEZDHETNÉNK MÁR A LIGÁT!! JÓ KIS BAJNOKSÁGNAK NÉZÜNK ELÉBE!!
JÓ csapatunk lesz idén !! de én nagyon megelégednék egy 4 közé jutással a MOL LIGÁBAN és egy MK győzelemmel !
Érmet kéne nyernünk mind3 sorozatban, és elégedett leszek. Bár ezzel a kerettel ki lehet mondani, hogy a DABbal kell harcolnunk a magyar bajnoki címért...

Most már edzőmeccsekről lenne jó olvasni, mert ennek a keretnek egy hibája lehet, az összeszokatlanság. De jó ezen problémázni, nem is emlékszem mikor gondolkodtunk ilyenen, talán még soha...
@F. Kapus: Eddig pedig majdnem mindent elhittem neked :)
, de ez óriási túlzás, ezt Te is tudod.
Ne aktív KHL játékosra gondolj, mert az EBEL-be is csak kiöregedő 3-4 szezonnal ezelőtt szereplő NHL játékosokat hoznak .
Azért nehogy rám küldjétek az ukrán maffiát semmi bajom a keleti blokkal :))
@FrankK: Nem csak KHL-játékosokra gondoltam, pl. úgy gondolom, Makrovot nem tudná megfizetni a Volán. A felette lévő szint az álom-, az alatta lévő a felesleges kategória.
@FrankK: Nem konkrétan Gavriljukra gondoltam, egyszerűen sokkal jobban tetszik az a keleti stílus, mint a Skandináv, Észak-Amerikai erőhoki. Mert technikásabb, ezáltal szórakoztatóbb, szebb. Hogy miért nincsenek itt a posztszovjet edzők, játékosok arra Fejér Lilla, Kapus már válaszolt: ott a KHL, MHL, miért jönnének ide...
Ide sajnos levezetni jönnek a volt NHL csillagocskák..
@Szoljanka: Ide sajnos levezetni jönnek a volt NHL csillagocskák..

Cirka 6-8 éve a sajnos helyett szerintem a "jaj de jó lenne", vagy az "álmomban majd egyszer" jöjjenek Fehérvárra az NHL csillagocskákkal is kiegyeztünk volna... Szerintem nem szabad elfelejteni, hogy honnan jöttünk, mondjuk 2000-ben C-csoport...

Persze ettől még az NHL csillagocskák mellett én és szívesen nézegetnék KHL csillagocskákat is :)
@cuceró: kedves Cuceró! Itt nem a Volánra és a Magyar Hokira írta Szoljanka az NHL-es levezetést ,hanem maga az EBEL ligára--- szerintem ez tök egyértelmű volt az írásából !!! :)
Kedves Szoljanka!
10 éve még a svájci bajnokságba is csak levezetni jártak a volt NHL csillagocskák..
Az ő értékük amellett, hogy valóban hozzájárulhatnak a játék színvonalának emeléséhez, a nagyobb nézőszámot és média érdeklődést, valamint a hazai játékosok magasabb színvonalon történő technikai és erőnléti fejlesztését is magával hozhatja.
Jó ötlet lenne a keleti vonalat erőltetni, de mint F.Kaous már megmondta - és ahogy ezt korábbi vezetői, edzői nyilatkoztok is megerősítették -, aránytalanul drágább ilyen játékosokat foglalkoztatni. Bármilyen hihetetlen, egy hasonló tudású amcsi/kanadai és keleti játékos között az utóbbi javára billen a mérleg (és nem pár százalékkal, hanem indulásként másfélszeresen).
Amíg pl. a szovjet harmadosztályban többet lehet keresni, mint amennyit a Volánba lehetne, addig nem várható el reálisan, hogy játékosok ide jöjjenek. Ezeknek az átkozott oroszoknak ráadásul valamiért vonzóbb a saját harmadosztályuk, mint mondjuk az Ebel. :)
@Raon: Ez így igaz, de ki az F. Kaous? :)
@csatoimi: á, ez jogos... Szóval ő egy észt cserediák, nagy hokifanatikus, mindig tuti infókat kapok tőle. :)
@Raon: valami ilyesmire gondoltam én is, de jobbnak láttam megkérdezni. :)
@Raon: Kaous - ( Καούς ) Görögországban található a Pelopponese félszigeten :) ;)
@Thomas_AV: lehet ott fogant a diák, és a szülei romantikusak lévén, a város nevét adták a fiuknak :D.
@Thomas_AV: Szia! Én sem a Volánra gondoltam, mellesleg a hozzászólásomban nem is szerepel a Volán neve. Az alatt, hogy Fehérvárra jönnek, elsősorban én is az ellenfelekre gondoltam, akik 3 éve jelesül az EBEL csapatai.

Szóval 10 évvel ezelőtt szerintem sokan örültek volna, ha levezető csillagocskákat láthattak volna Fehérváron rendszeresen, éveken át, évente min. 27-szer, akár "csak" ellenfélként is.

Én most is nagyon örülök, és komoly előrelépésként könyvelem el, hogy ilyen kaliberű játékosok megfordulnak a nem oly rég még nyitott fehérvári jégpályán.

Persze KHL csillagocskákat is szívesen látnák mind a Volán, mind pedig az ellenfelek soraiban is.

Üdvözlettel,

Pista
Ha ezek a nagy nevek csapatként is működni fognak simán meglehet a Mol Liga. Hajrá Fradi!
Borsos Attila is a fradiban !
össze kell szokni most már csak ezen bukhatunk...

Briliáns csapatunk lesz, én azt mondom ebből egy nagyon fényes érem is kinéz minden sorozatban ahol indulunk...
@csatoimi: Remélem, hogy majd a szezon után is leírhatod ugyanezt!
@peterszky: ki lesz idén a Bajnok :))))???
az elejét direkt kihagytam ;)
@1885*: hát ahhoz nagyon sok edzőmeccs kell, mert ennek a keretnek össze kell szoknia, erősek vagyunk elöl-hátul, a bajnokság legjobb kapusa nálunk van, a vb legjobb magyar csatára nálunk van...

túl szép ez ahhoz hogy igaz legyen...

attól félek felébredek és nincs semmi.

de hogy ki lesz a bajnok? én odavárom magunkat a végére a DABbal, a volán meg maradjon csak kint, jusson be a legjobb 4be, mi meg vívjunk egy nagy csatát, és majd elválik...

ez lesz a 6. éve hogy nem nyertünk sehol sem érmet, hát idén bepótolunk mindent az biztos, a 3 sorozatból egyet csak megnyerünk :)
lehet mind a 3at akár, de akkor sem leszek elkeseredve ha 3 bronzzal jövünk ki a szezonból... bár ilyen igazolásokkal az sokaknak csalódás lehetne.
@Mr. Whisky: 3 bronznál azért csak jobb lesz,
szerintem. Összeszoknak, elvégre profik és nyilván "éhesek a sikerre"
@1885*: Te szoktál írogatni 1899* nick-kel? :)
@guriga uram jr.: hát még sor kerülhet rá ;) őszintén, én drukkolok Nektek, de azért ez a következő szezon necces. Nálam is, mint Fetyiszovnál Borbás volt az utolsó csepp, és nem ő rá haragszom. Gondolom tudod mire célzok.
@1885*: Tudom, de ez a klub szerencsére nem arról híres, hogy nehéz helyzetekben bedobja a törölközőt, és ehhez a játékosok is tartják magukat. :)
@guriga uram jr.: remélem Neked lesz igazad! Hajrá Srácok! :)
süti beállítások módosítása