HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Oroszország–Németország 2-1

2010.05.22. 20:47 Hblog

A cseh–svéd dráma után azt hittük, mára ennyi elég lesz, de nem: a német válogatott soha nem látott teljesítményt nyújtva nehezítette meg az oroszok dolgát az A csoportos világbajnokság második elődöntőjében. Mondhatnánk azt is, hogy a kétszeres címvédő nem volt elég jó, de ezzel a házigazdák produkcióját kisebbítenénk. Az a helyzet, hogy Uwe Krupp tavaly 15.-ként végzett csapata tökéletes taktikával és tényleg hihetetlen akaraterővel jégkorongozott hatvan percen keresztül. Nemcsak fantasztikusan védekeztek, hanem kontráik is meghökkentően veszélyesek voltak, voltaképp a véletlenen múlott, hogy előbb 1-0-s vezetésük után, majd 1-1-nél nem szereztek újabb gólokat. Az első harmadot persze Malkin kapuvasa után meghatározta Kuljomin szabálytalansága és az érte kapott ötperces-kizárásos büntetés, ekkor csaknem kilenc percig játszottak hol szimpla, hol dupla hátrányban az oroszok, ami német gólba torkollott. A második menetben a változatlanul agilis Malkin egyenlített, ekkor úgy tűnt, ha az oroszok sebességet váltanak, képtelenség megállítani őket, ám hamar kiderült, csak percekig tudják tartani az extra tempót. A harmadik menetben is mentek előre, de a német kontrákban semmivel sem volt kevesebb veszély, mint a sokpasszos akciókban. A Krupp-gárda egyetlen egy hibát követett el védekezésben, ebből lódulhatott meg aztán Pavel Dacjuk az 59. percben: a Detroit csatára kilőtte a rövid felsőt, 2-1. Harminc évvel a Lake Placid-i olimpia döntője után nagyon-nagyon kevésen múlott az újabb csoda a jégen. Óriási hangulat volt Kölnben, megérdemelten kaptak vastapsot az elbukottak a végén. Vasárnap tehát előbb német–svéd bronzmeccset, majd orosz–cseh aranycsatát rendeznek azon a világbajnokságon, amelynek elődöntőinél izgalmasabbakat régen nem láttunk.

45 komment

Címkék: vb a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A két kedvenc csapatom jutott a döntőbe :)
Rég volt már ilyen jó jégkorongos délutánom, ha egyáltalán volt valaha is. Remélem, holnap este 7-5, vagy 5-4, vagy akármennyi is lesz a vége, de gyönyörű gálát szeretnék látni. A mai két meccs megmutatta, hogy miért a jégkorong a legjobb sportág.
Le a kalappal a németek előtt! Nagyon nagyot játszottak. Külön kiemelendő a teljesítményükben, hogy tavaly csak a rendező ország jogán maradtak bent az A csoportban, most meg éremért játszaknak.

Holnap meg GO RUSSIA!!! :D
@kovacsistvan: egy véleményen vagyunk, gyors kiegészítés a cikkhez: 1. Objektív: a németek a nyolc meccsből összesen hármat vesztettek el rendes játékidőben (kettőt az oroszok, egyet a finnek ellen, utóbbit 1-0-ra), miként rendes játékidőben egynél több gólt csak az oroszok tudtak nekik ütni (3-2 és 2-1). 2. Szubjektív: azért ehhez a parádés teljesítményhez erőteljesen hozzájárult olykor a hazai pálya, érdeklődve várom Stero kolléga és más NHL-t jól ismerő blogtársaink véleményét Kuljomin kiállításának jogosságáról.
Én nagyon nem szeretem a németeket, de a mai teljesítményük azért megfogott. Örülök, hogy a ruszkik bejutottak a döntőbe, de holnap a bronz csatán a csehek ellen, hajrá Deutschland!:-)
És az NHL-esek nélkül tavaly ez a német csapat került a szégyenágra, ki is eshettek volna, ha nincs az a rendezős hülye szabály...
Dán meglepetés, svájci meglepetés, kanadai, amerikai csalódás kb ezek a címszavak.
Jé, másnak is ez a két kedvenc csapata? Mármint a döntőben játszók.
Ezt a Goncsár->Malkin->gól-játékot már sokszor láthattam, de még mindig nagyon tetszik. Dacjuk meg egy zseni. A másik tíz mellett persze.
@qwertzuiop05: Csak másik tíz?
Inkább 20
Holnap egy nagy hajrá a cseheknek!
@Tillasz: biztos forrásból tudom, hogy holnap a németek nem a csehekkel fognak játszani :)
Két nagyon-nagy meccset láttam ma,holmi BL-döntő a közelükbe sem érhet! Hatalmas respect a németeknek,sosem voltak a "szívem csücske",de amit ma produkáltak,az nagyon szimpatikus volt.
Holnap pedig DO TOHO!
@masterroofs: szerintem teljesen jogos volt az 5+20, a második kettős előnyt eredményező kiállítás viszont nem volt az, vagy pedig be kellett volna fújni még vagy 10 másikat is a meccs folyamán, ami ugyan olyan volt.
@masterroofs: itt IIHF-szabályok szerint játszanak, de gyanítom, hogy az NHL-ben sem nagyon dicsérik meg azt, aki a jégről éppen feltápászkodó ellenfelet löki hátulról a palánkra. Rádaásul nem is a németnél volt a korong, és a testhelyzetéből következett az, hogy csak a fejével landolhatott a palánkban. Kuljominnak több métere lett volna, hogy lefékezzen.
@kerusz: utánanéztem, az oroszok azért nem értik a dolgot, mert a bíró fel sem tette a kezét az esetnél, tehát szabályosnak ítélte a dolgot, kiállítást azután ítélt, amikor a srác nem bírt felállni a jégről és le kellett támogatni. Ami egyébként tényleg különös bírói magatartás.
Foggal, körömmel szurkoltam a németeknek, és keményen az oroszok ellen. Nem szeretem az orosz válogatottat. A németek vb-s szereplése nagyon szimpatikussá tette őket.

kovacsistvan:
Jó Neked!
Nekem ma hoki szinten csak az vigasztalt, hogy a Chicago újra nyert, pedig a Sharks-ot is szeretem.
Búcsúzott Finnország, a kedvenceim, aztán Kanada, ráadásul az oroszok ellen, aztán a svéd válogatott is, és a szimpatikus németek is. Holnap még nem tudom azt sem, hogy kinek szurkolok, de a döntő szinte érdektelen is, de inkább a cseheknek.

Jah, és még a Bayern se nyert! :(Pedig ők sem a kedvenceim...

Mind1, nem először van ilyen....

Holnap remélem Csehország nyer!
A cseheknek nincs bocsánat részemről, hogy az északiakat kinyomták. Hajrá Oroszország!
@Skandinávia-mánia: Mondasz valamit...! De egyébként egyik csapatot se szeretem, szóval majdnem érdektelen a döntő. Nem így szerettem volna.
Deutschland, Deutschland! igy kell jàtszani ha "kiesel".
Sziasztok!

Bocsi az off ért de nem tudja valaki mi van Mihály Árpáddal marad vagy nem?
Go Rássá !!!
Örülök, hogy igy sikerult. Nem is tudtam elképzelni a döntöt a kedvenc csapatom nélkül. Ami a Cseheket illeti, gyermek korom ota nem birom öket. De elismerem, sok izgalmas döntöt játszottunk ellenük. Többet is nyertünk. Ez is annak igérkezik.
Már csak néhány év, és a hoki is lecsúszik a foci szintjére, ahol "mindig a németek nyernek..."
@kovacsistvan: Ne is mondd, a tegnapi kertipartyn annyi pálinka került elő, hogy mindkét meccs idején vízszintben voltam...
@Fikkentáger: mint az este a Bayer mi....
Hat en csak most mertem megnezni a kedvenc csapatom, az oroszok jatekat. De lehet a dontot nem merem vegignezni. Parszor a szivem ugrott ki bizonyos helyzeteknel. Mindenesetre megnyugtato volt, hogy nem paraztak, hanem szep nyugodtan, turelmesen megnyertek a meccset. A Csehek ellen is hasonlot varok.
Forza Rossija!
@masterroofs: Ez így van, késve jelezte a kiállítást. De a játékvezető nem ott hibázott, hogy kiállította, hanem ott, hogy csak akkor emelte a kezét, amikor látta, hogy a német gyerek ki van ütve. Őszintén szólva én sem értettem a tévé előtt ülve, hogy hogy lehetett azt elsőre továbbengedni.
@dezso:
Jogos!:-)
A helyzet ennek ellenére nem változik. A svédek ellen is Hajrá Deutschland!
Igazság szerint ez a meccs nem is érdekelt annyira, olyan biztosnak tűnt a kimenetel, csak a második harmadra néztem be, és elkerekedett a szemem, mintha csak a mieinket láttam volna, egy szinttel lejjebb és pár évvel ezelőtt.
Talán nem mondok újat, ha a német utánpótlás olyan ambiciózus ,mint ahogy azt mi az U18-as szinten megtapasztalhattuk ,akkor a nagy 8-as nem egy volt SZU köpönyege alól fog kibújt országgal, hanem német - vagy svájci szelekcióval egészülhet ki.
Ráadásul úgy, hogy a DEL lehet annyira tőkeerős, hogy a legjobbjait otthon is tudja tartani, ha akarja.
Kicsit sántít a példa,de annak idején Samprast is megtudta verni Henry Leconte hazai közönség előtt(azt hiszem Davis-kupán),de ettől még nem került be a szűk elitbe és közel sem tudott folyamatosan jó teljesítmény nyújtani.A németeknek is ez a gyengéjük és még a töbi kiscsapatnak is ( kivéve talán a finneket akik megtudtak ragadni a 90-es években a szűk elitben),hogy 1-1 meccsre felszívhatják magukat, de ennyi.Azért akik dollármilliókat költenek orosz hokisokra nem biztos,hogy hülyék.Az esélyesebb csapat jutott a döntőbe és ez jól is van így, mert ők sokkal többet tettek azért,hogy esélyesek legyenek.
Hajrá Oroszok!
A svéd-cseh nagy harc volt, bár sztem mindkét csapat nagyon sok hibával játszott, különösen az elején.
A csehek a végén rendezettebbnek tűntek, így - bár óriási szerencséjük volt- megérdemelten jutottak döntőbe. Úgy gondolom egy jobb csapatot győztek le, így különösen értékes a teljesítményük.
Arra meg lehet mondani, hogy mekkora mák már a második meccset nyerni rávezetésekkel, de hát a rávezetéseket be kell lőni...

A német orosz nekem egyáltalán nem tetszett. Nekem nem jön be ez a fajta bumburnyák antihoki amit a németek csinálnak. Lehet eredményes, mert adott esetben egy jobb csapatot is meg lehet zavarni vele, de nekem spec hullik tőle a hajam...
Az USA próbálkozott ilyesmivel egy időben, de aztán szerencsére hamar kinőtték...
A németeknek komoly bírói segítségre volt szüksége ezekhez az eredményekhez, Svájcnak 1 gólt tudtak lőni, az oroszoknak gyakorlatilag egyet sem, mert azzal a kiállítási aránnyal ami az első harmadban volt sztem nincs a vb-n olyan csapat amelyik nem hozta volna 1 gólra a harmadot. Jövőre mehetnek megint a kiesés ellen...
@masterroofs: Pontosan így volt, a bírok a palánkra lökésnél nem jeleztek szabálytalanságot, csak amikor látták, hogy le kell léptetni a srácot meg a közönség elég hangosan fütyül akkor ítéltek 5+20-at.
Sztem egyszerűen egy szerencsétlen ütközés volt, ilyet bármelyik meccsen láthatunk vagy 20-at. Van hogy kiállítanak érte van hogy nem, de minden esetre ha ezt a párhuzamosan futó konferencia döntők valamelyikén látjuk akkor a kommentátorok eksztázisban visítanak, hogy "ez ám a hoki...!"
@ca2: Én egy picit másként látom a dolgot. Persze az is igaz, hogy én nem utálom eleve a németeket. (Az is megérne egy misét, hogy a magyar sportújságírás elmúlt 10 évének masszív német-ellenessége miként befolyásolta a magyar sportrajongókat, aminek a te hszesd is sikolapéldája.)A tavalyi teljesítményük nyilván kisiklás volt, a német-francián a francok bunkó antihokival megverték őket. Aztán már nem voltak túl motiváltak. Az oroszoktól kétszer 1 góllal kaptak ki, erre a világ egyetlen más válogatottja sem volt képes.
@ca2: Én inkább aljas ütközésnek nevezném, mint szerencsétlennek. És nem hiszem, hogy lenne ilyenből meccsenként 20. Inkább 20 meccsenként egy. Ettől persze még lehet, hogy sokan kéjesen visítanak, hogy ez az igazi hoki, lelkük rajta.
Én is sokaltam egy kicsit az 5+20-at... A németek télleg nem voltak rosszak ezen a vb-n (sőt...), de az is biztos, hogy jövőre (szerintem) nem fognak ilyen jót nyújtani. remélem jó lesz a döntő mert a kedvenceim (Oroszok) játszanak és a Cseh csapat sem rossz, főleg amit tegnap csináltak. Szóval: GO GO RUSSAI
OFF:
Lehet tudni mi lett a Vas Jankó bábuk sorsa?
ON:
Remélem ma hosszabbításig megy mind2 meccs és 3:2- re nyernek a csehek!
Hajrá csehek, az oroszok most már kicsit pihenjenek. Go Czechs!
szép teljesítmény volt a németektől az 59. percig 1-1-re állni az oroszokkal, de remélem senki nem gondolja komolyan, hogy, amit a németek "játszottak" az a hoki? a JÁTÉKOT ezen a vb (is) az oroszok játszották... egyébként a harmadik harmadban csak azért nem billent el a pálya, mert a német építőipar színvonala még mindig csúcs... a korongot csak másodpercekre látták a németek...
Malkin lő 2 gólt, Dastyuk 1-et ovechkin 1-et és kapnak kettőt :D végeredmény: 4-2 az OROSZOKNAK ( szerintem :D:D ) GO GO GO RUSSIA ! :D:D
Első harmadban majdnem szívrohamot kaptam :D
Azért van pár nagyon gyors játékosa a németeknek.
És abszolút megérdemelte a végén mindkét kapus a kitüntetést, mert tényleg nagyon jó munkát végeztek. Ovecs kicsit tényleg nem találja magát az olimpia óta, Malkin meg feltámadt, Dac ugye mindig ügyes volt, Afy vmi hihetetlen amiket összecikázik, meg persze Goncs és Ilja is :)
Nos, akkor csak megszólalok már én is.
Gyanítom én vagyok itt a legnagyobb Kulemin-fan, mivel már az utolsó oroszországi szezonja óta nyomon követem a srácot. A 151 NHL meccséből kb 120-130-at láttam, szóval ha valaki akkor én tudom, hogy ő egyáltalán nem aljas játékos, de van is erre egy nagyon egyszerű stat, összesen 34 perc kiállírása volt 151 meccs alatt, mindezt úgy, hogy nagyon kemény fizikai hokit játszik a palánknál. Itt az lehetett a probléma, hogy iszonyatosan bizonyítani akar, meg akarja mutatni Bykovnak, hogy az olimpiai keretben is ott lett volna a helye a sok pussy orosz mellett, mert pl egy Kanada ellen igen csak jól jött volna.(pont láttuk azt is ugye, hogy egy Perry hogy lepattant róla)Ráadásul Holzerrel történt ez a szerencsétlen eset, aki Leafs prospect, tehát olyan 1-2 éven belül csapattársak is lesznek.Szóval eléggé elképzelhetetlennek tartom, hogy bármiféle szándékosság volt benne. Ettől függetlenül az IIHF szabályzata szerint jogos az 5+20, NHL-ben viszont kb. 2+2 jár érte.Szóval remélem nem lesz ezentúl megpecsételve mindenféle rossz jelzőkkel, jó gyerek ő. :)
@ca2: remek vélemény:) annyi hozzáfűzni valóm van, hogy a németek nagyon jól nyomták, valamint Kulemint nem csak itt kellett volna lezavarni, hanem a Perry elleni ütközésnél is. Mielőtt kapnám az ívet, szeretem a fizikai hokit, de a fölösleges brutalitást nem...
@kiralyfi: Igazad van, de ha Kuljomin akkori ütközéséért véglegest kapott volna, akkor meccsenként lennének végleges kiállítások.
Tényleg, mennyire kell azon meglepődni, ha a svéd-németen is lesz végleges kiállítás?! ;)
a németek nagyon felszívták magukat a saját vb-jükre mert papíron nem olyan jók, hogy a bronzért harcolhassanak.
@Johnesz: teljesen igazad van, én egyszerüen nem értettem bikovot mikor megláttam az olimpiai keretet! meg azt sem hogy miért nabit védette! de ezen már kár filozni, de csak azt akarom mondani hogy sok hibát elkövetett az edzö vancoverben. kulemin tényleg jó fiu, és nem alatomos! + végig védekezte az évet torontoban! szal most már szerintem megragad a válogatottban és csak jöjenek a fiatalok nem kell morozov meg eféle játékos! ja negyedik soros és 5 pont a tornán! azért ez nem rossz enyi játékidövel, és hozzáse kell tennem a töménytelen bekchecket+blockolást!
go russia!

www.youtube.com/watch?v=kJDaFaIwXGA
www.youtube.com/watch?v=TZalo6vkKFM
www.youtube.com/watch?v=EU0KcnKIgis perry
www.youtube.com/watch?v=xWiLOSGx9Y0
www.youtube.com/watch?v=kxk12zpWJFg
@spiler: Hát igen...én imádom. Amit idén csinált nálunk védekezés és forecheck terén, az elképesztő..Ha már csak a seggén tudta venni a levegőt, akkor is hátrament és küzdött. Ha így folytatja pár éven belül Selke jelölt lesz, emellett 20-25 gólos csatár, nagyon értékes gyerek.
Én is remélem, hogy mostmár megragad a válogatottban.
"csak jöjenek a fiatalok nem kell morozov meg eféle játékos!"
Morozov miféle játékos? Ezt fejtsd ki bővebben.
@Rettenet tábornok: Nem utálom én a németeket, csak nem olvadok el attól amit folyamatos bírói segítséggel meg az antihokijukkal produkálnak.
Akiket kifejezetten nem szeretek azok a csehek, mégis úgy gondolom, hogy megérdemelten búcsúztatták a svédeket (akiket meg szeretek), mivel egyszerűen jobban játszottak. Ez nem szeretés kérdése...
Visszatérve a németekre, mint írtam az oroszok ellen ilyen kiállítás aránnyal bármelyik vb résztvevő hozta volna az első harmadot, azon túl meg semmi másra nem voltak képesek.
A svédek sajnos nem 3 emberrel játszották végig ellenük a bronzmeccset (bár a bíró "véletlenül" ott is belefújt a svédek második találatába) így ott már nem tudtak vezetést szerezni, nem működött olyan jól az antihoki.
Az meg külön szimpatikus a német csapatban, hogy milyen "sportszerűek". Minden kapu előtti helyzetben ráb...nak egy nagyot a kapus kezére, amiért kiállítást csak és kizárólag akkor kaptak ha valamelyik védő megtorolta a dolgot és párost lehetett ítélni.
Valamint az is rém szimpatikus volt, ahogy a svédek utolsó másodpercekben végrehajtott kapuscseréjét kommentálták. Valamelyik bunkó a végén a kézfogásoknál még a svéd edzőnek is beszólt, kérdőre vonta, hogy miért kért időt, mint ha bármi köze lenne hozzá...
Azt meg hogy a hazai sportmédia németellenes nem gondolnám.
A bronz meccs kommentátorai pl minden német helyzetnél úgy visítottak mint ha legalább is mi játszanánk a svédek második gólját meg egy lakonikus félmondattal kommentálták. Nem hiszem hogy a svédeknek drukkoltak...
süti beállítások módosítása