HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hetényi: Kiskoromban erről álmodtam

2010.05.17. 13:44 Hblog

Az a legfontosabb, hogy jó kapussá váljak, mondta blogunknak válogatottunk fiatal kapusa, aki vasárnap elrepült Lahtiba, hogy a finn első osztályú Pelicansnál bebizonyítsa, érdemes szerződtetni. Hetényi Zoltán kéthetes próbajátékra ment, néhány nappal az indulás előtt beszélgettünk vele, az interjú során kamerát is használtunk. A ljubljanai vb legjobb magyarjának átadtuk az elsőségért járó ajándékot, ezt is megnézhetik a videón.

A 22 éves magyar kapus lehet az első magyar jégkorongozó a finn élvonalban. Mint elmondta, régi álma válna valóra, ha sikerülne külföldre szerződnie. Ehhez a lehetőséghez kellett a remek vb-szereplés, de "a Volánban az idei szezonom sem volt olyan rossz". Bár már jó néhány hete vége a szezonnak, nem kell aggódni a formája miatt. "A vb óta is minden nap jártam a jégre. A fiatal fehérvári játékosok pedig már egy hete alapoznak. Készültem a finn útra, persze az edzések még nem túl nagy intenzitásúak, de kell mozognom, hogy ne jégidő nélkül menjek ki."

Külföldön már a múlt nyáron szóba jött a neve, a 2009-es KHL-drafton meglepetésként négy magyar fiatal neve is feltűnt, köztük Hetényié. "Nem is tudtam arról előzetesen, meglepődtem, de szorítottam azért, hátha valaki draftol. Persze nem csalódtam, hogy ez nem így történt. A mostani szezon elején sem gondoltam, hogy lesz megkeresésem kintről, de szerencsésen alakultak a dolgok a vb után."

A mostani próbajáték az első osztályba kerülésről szól, de a finnek mindenképpen kint akarják tartani a magyar kapust. "Azt mondták, hogy ha az SM-liigába nem felelek meg, akkor a farmcsapatba igazolnának le. Nem tudom még, hogy ebben az esetben maradok-e Lahtiban. Ha nem sikerül szerződéshez jutnom, akkor visszajövök Fehérvárra, és jövőre még nagyobb akarással dolgozom majd, mert itt is első számú kapus szeretnék lenni."

A Sapa Fehérvár AV19 első embere, Ocskay Gábor szerint is Hetényi volt a vb legjobbja, és pozitív példaként említette hozzáállásbeli változását és munkavégzését. Felvételünkön a fiatal kapus elismeri, kicsit későn jutott eszébe, hogy komolyabban vegye a jégkorongot, de már rájött, "a nemzetközi porondon csak kemény munkával vesznek számba".

Zaklatott szezonja volt, több mérkőzés után is könnyeivel küszködve nyilatkozott, a novemberi Pannon Hoki Kupán nekiment Kincses Gergely játékvezetőnek, és volt, hogy klubedzője is nehéz helyzetbe hozta. A Ljubljana ellen a felesleges kiállítása miatt vesztettek a hosszabbításban. "A halálos ítéletet írtam alá, ezért vesztettünk, ez megtört. A srácok mellettem voltak, biztattak, ez plusz lökést adott, jöttek a sikerek, mérkőzéseket nyertünk velem a kapuban." Ekkor indult meg fölfelé a teljesítménye. Hetényi jelezte, Kincses bíróval rendeződött a viszonya, megbeszélték, nincs már semmi gond ebből. "Többet nem fordul elő velem, hogy bíróval kötekedjek, mert ezen csak veszíthet az ember."

A célok egyértelműek lettek Hetényi Zoltán életében. "Az a legfontosabb, hogy jó kapussá váljak, és az aktuális csapat tudjon rám számítani, megadjam a csapatomnak az esélyt, hogy nyerjen."

39 komment

Címkék: videók hetényi lahti

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyerünk Zolika, én nagyon szorítok Neked! Teljesüljön az álmod, mert megérdemled!!!
Csatlakozom az előttem szólókhoz és azokhoz is akik utánam kívánnak minden jót. Hajrá Zolika, ügyes legyél!
Álmaid teljesüljenek!

Kettős érzés dúl bennem:
- ha ez a jó kapus a Volán kapuját védené.....
- a világhírnév felé viszont menni kell!
Már egy Hete edzenek. Muhaha :))
Hajrá Zolika, veled vagyunk! Fájó szívvel, de kívánom, hogy sikerüljön a finn élvonal, mert te igazán megérdemled!
itt védett Niemi is nem? :) nemlehet roissz hely.. :P
Érdekes, hogy Kincsessel lassan mindenki konfliktusba keverdik...

Gyerünk Zolika :-)
Következő szezonban még biztos nem lesz első számú kapus a Volánban, különben nem írtak volna már alá a Sátorosi Tomival.
Mondjuk EBEL-ben egy fele-fele védési gyakoriság már nem lenne rossz, lehet jobb, mint a finn másodosztály. Persze ott van kapusedző, azért az nagyon nem mindegy.
Summázva azt mondom, inkább menjen, akármi van. Persze hiányozni fog...
@Gaudi: Honnan veszitek, hogy aláírtunk Tommival?
@Szanee: Bocs, igaz, még nem tény, hogy aláírtak, Id. Ocskay csak annyit mondott, tárgyalnak.
@Szanee: meg csak ajanlatot kapott,nem?asszem meg nem bolintott ra.
@Gaudi: :)

@B-mac: Igen, ajánlatot kapott Bornhammarral együtt, de még nincs aláírt szerződés vagy még nem tudunk róla! :)
Mát ahhoz is gratulálok, hogy a finnek pont őt, egy magyar kapust szemelték ki.

Hát erre mondják, hogy a hokikkultúra csak most kezd kialakulni nálunk... Ha Hetének, meg a kortársainak (pláne a nála idősebbeknek) már a kölyökben azt súlykolták volna, hogy szakadjon meg alázattal, mert másképp nincs külföldi szerződés ("Cél az NHL, mert ott a sok pénz, meg a klubnak a draft-jogért a 200.000 $"), akkor más lenne a mai helyzet.
De szerintem még most sem hisszük el magunknak, hogy csak ez az egyedül üdvözítő út létezik.
kicsit off:

nézzétek meg az alábbi videot, és ha tetszik, lesz hoki változat is.

liberoarca.liberoklub.hu/video/?userid=22
Mindent bele sikerülni fog,ebbe én megvagyok gyözödve!!!
Hajrá Hete,te leszel az elsö NHL-es magyar kapus idövel!!!
Ezért lehet hogy egyesek megköveznek de ez igy lesz,elhihetitek nekem!!!
@kapusLaci: ...ha Te mondod, úgy legyen! Hiszek Neked!Hajrá HETE,mutasd meg a magyar is van olyan jó mint a szlovák, szlovén, svéd, orosz....légy az első fecske /magyar/ északon!!! Szorítunk...
@woody74: Jöhet a hoki változat!!:))
Lahtiban komoly erôsítésekkel vágnak a következô szezonnak. A csapat egyik tulajdonosa és másodezôje a finn válogatottban és az NHL-ben is bizonyított Pasi Nurminen, azaz "jó kezekben lenne" Hetényi. Tavaly még a Pelicans-ban védett a mára Cichagoban elsôszámú kapussá avanzsált Antti Niemi,ez is mutatja, milyen szakami munka folyik az egyesületben. Sok sikert és remélem, hogy ôsszel nähdään Suomessa!
@woody74: Nekem nagyon tetszik tök jo:)ja és hajrá Zoli
Te vagy a legjobb Hete!
Most majd rájönnek hogy jobb lett volna téged megbecsülni!
Sok sikert.
@OTeR: hidd el, van az a karrier lehetősége, amiért nem hiába becsülik meg az embert, akkor is megy
:)

Remélem, hogy sikerül HETE!!!
Amit műveltél a VB-n, az fantasztikus volt.

Csak így tovább... :)
a nem szócska nem kell :D
Volán szurkolóként sajnálom/nám ha elmenne, de mivel ez egy nagy lehetőség neki, fejlődés, stb., így ezt kell szem előtt tartani!

Hajrá Hetényi!

Hajrá Volán!
@EisHockey: @demizson bobby: @zsiraf1978:

köszi mindenkinek, egy hónap múlva tárgyalás lesz erről, addig még kéne egy kis biztatás ( minél többen lássák).
"Az álmod egyszer majd valóra vál!!!"
Sok szerencsét hozzá!!!
@woody74: Hehe ez marhajó :D
Gyerünk Zolika mutasd meg!!!!
újabb infó a svéd központból, ha Magyarországon eléri az 50.000 kattintást, akkor meglesz a hoki kollekció.( lehet, hogy egy magyar logó is bekerül, ha összefogunk).

Addig is mindenki küldje tovább minél több embernek:

liberoarca.liberoklub.hu/video/?userid=22

sajnos ip címet néznek, így csak mindenki egyszer szavazhat ugyanarról a gépről, de ha van egy jó hekker...
@woody74: Ha megnézem az elegendő vagy valamire kattintani is kell a szavazáshoz?
Azt már megtettem. Sőt azt tervezem, hogy ezt 20 különböző gépen is megteszem.
Egy közösségi oldalra is kitettem. Remélem kattintgatnak!
@EisHockey: ma 17 különböző szgépről nyitottam meg = 17 szavazat.
süti beállítások módosítása