HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Peterdi és Kiss D. a válogatott keretében

2010.04.01. 16:16 F. Kapus

Megkezdte vb-felkészülését a magyar válogatott. Reggel három edző és harmincnégy játékos jelent meg a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnokban, Peterdi Imre és Kiss Dániel új név az előzetes kerethez képest. A csapat napi két jeges edzéssel és jelentős fizikai terheléssel készül három napon át. Szombaton keretszűkítés várható.

A szakmai stáb három főből áll, Ted Sator szövetségi kapitány munkáját J. P. MacCallum és Énekes Lajos segíti. Palkovics Krisztián három nap pihenőt kért, úgy érzi, szüksége van erre a szezon vági teljes regenerációhoz. Az edzők úgy döntöttek, ez belefér, így a 24-es kedden csatlakozik. Nem vesz részt a felkészülésben Kangyal Balázs, akit vállsérülése tartott távol a közös munkától. Szélig Viktor és Szuper Levente külföldi csapataikkal a rájátszásban versenyeznek. A többiek szerencsére mindannyian egészségesek.

A hiányzók helyén két játékos kap extra bizonyítási lehetőséget. A Bp. Stars már-már veterán csatára, Peterdi Imre és a Dab.Docler újonc hátvédje, Kiss Dániel. Énekes Lajos tájékoztatása szerint mivel még nem eldöntött, kikkel szűkül a keret szombaton, ezért mindketten ugyanannyi eséllyel pályáznak a tagság meghosszabbítására, mint azok a társaik, akik még nem százszázalékos maradók. "Kiss Dániel a döntőben igen jó játékot nyújtott, már az is dicséretes, hogy a neve a bő keretben felmerült. Nagyon fiatal védő, hosszú távon lehet számolni vele, ez a jövő szempontjából fontos tényező."

Naponta kétszer mennek jégre legjobbjaink, de a jeges gyakorláson kívül komoly fizikai felkészítés is zajlik. "Jégen és azon kívül egyaránt a lehető legnehezebb munkát végzi ezekben a napokban a csapat. Most még lehet maximális terhelést adni. Szombat délután komoly egymás közti meccset játszunk. Ezen mindenki fáradtan szerepel majd, látni fogjuk, ki hogyan képes teljesíteni ilyen nehéz helyzetben. Szombat este körülbelül hat fővel szűkül a keret. Kedden nélkülük folytatjuk a munkát az Icecenterben."

A nap folyamán kilátogatott a jégcsarnokba a hétfőn sikeres műtéten átesett Ondrejcik Rastislav is. A válogatott védő a szezon második felét lábsérüléssel bajlódta végig, nem gyógyult, ezért volt szükség az újabb beavatkozásra. Mint jelezte, máris sokkal harcképesebbnek érzi magát, bízik benne, hogy ezúttal sikeres volt a műtét.

37 komment

Címkék: énekes válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratulálok Dani, szerintem megérdemled.
Pedró te is, csak előre!
Veterán Peterdi? 30 évesen? Na akkor Chelios vagy Howe mi a franc? :D
Egy jégkorongozó 30 évesen szerintem nem veterán, hanem tapasztalt.
Bravó, Dani! Nekem is nagyon tetszett a játéka, minél előbb megkapja a bizalmat, annál jobb... Örülök Pedrónak is, ez így normális.
@FedorovS: Hát, aki már a 10. szezonját kezdi a válogatottban, arra szerintem simán ráillik a "már-már veterán csatár" szóösszetétel...
Hajrá, hajrá Dani!!! :-D
És hajrá Pedró!!! :-D
Remek hír! Hajrá mindkettőnek!
Tényleg nem érdemelt volna meg egy kis lehetőséget Hüffner Adrián?Szerintem tapasztaltabb védő , mint a Maklári , vagy a Kiss dani!
Veterán a peterdi akkor a kangyal sille páros mi?

Sille helyett a Hüffner jobban megérdemelte volna a meghívót egy 40 en felüli lassú védő mellett nem tudom mi szólhatott mert a szlovének 2x megkerülik mert a szlovén gárda magja az tengeren túlon vagy az EBELbe játszik más a tempo egy fiatalabb jobban felvenné velük szerintem...
@bördi: örülök, hogy felhoztad. Látszik, hogy azért a bázis már mostanra annyira kiszélesedett, hogy a 34es bő keretbe is többen lennének, akik megérdemlik, de nem kerülnek oda se már.
Azért egy aktuálisan dújvárosi kerettagságának most egy kicsit jobban örülök, mint egy másik dújvárosiénak, de valóban, ő is odaférhetne akár.
Na végre. Mondjuk így kellett volna kezdeni (mármint Pedrora értve), nem nagyon értem minek kell ez a cirkusz. Önmagában egy vicc volt, hogy egy 36os keretből kimaradt...
Kiss Dani megszolgálta a kerettagságot, remélhetőleg további lökést ad neki.
Kicsit az az erzesem (osszel is hasonlo volt) hogy mi szavazzuk be az embert. Nagy a felhaborodas, akkor meg utana rantjak az extra embert.
@SzDaniel: Ez Kiss Danira biztosan nem igaz, Pedró kihagyása a bő keretből meg lehet, hogy tényleg hiba volt. Vagy csak a füzetes embernek nem jutott eszébe, hogy is híjják! :))) Plusz: ha nincs Palkó extra-pihenője, akkor nincs miről beszélni... Szóval szerintem ne legyenek rossz érzéseid, biztosan nem mi kiabáljuk be az embereket.
@vaze: nem rossz az, rohogok rajta. :)
OFF
Levette a csatornái közül az ESPN-t az upc.
Most beszéltem velük, lejárt a szerződésük, és "igyekeznek figyelembe venni a nézői igényeket", tehát ennyi volt. Minden viccet félretéve: megkérem a blog szerkesztőit, próbálják meg a lehetetlent, hátha...
Pipa lettem nagyon.
ON
@Khrys84: Egy probléma van sajnos míg a fiatal versenyző gondolkodik merre is mehetnek el mellette addig az rutin tudni fogja !!! És ezt úgy írom,hogy nem szimpatizálok Sillével !!!
Hajrá Magyarok !!
Most már mindegyikőtöket SZERETEM !!
@fetyiszov: Vegyél T-home -ot ott van :D
@Boby80: Ez oké csak amit a Dobos nyilatkozott( a nemzeti sportnak) azzal teljesen egyetértek ha nem kapnak lehetőséget a fiatalok akkor egy részt nem lesz generáció váltás fokozatosan ami pedig pár éven belül muszály lesz, a másik pedig tehetségek fogják abba hagyni a játékot mert erre is volt példa.
Azért szerintem ezt érdemes újra elolvasni:

"A hiányzók helyén két játékos kap extra bizonyítási lehetőséget."

Vicces, hogy azért kap lehetőséget mert hiányzik valaki, úgy beszélnek róla, mintha egy feltörekvő zöldfülű lenne, aki becsülje meg, hogy beugorhat bizonyítani. Megjegyezném, nyilván a "legjobbaknak" is ki kell érdemelni a biztos kerettagságot, de azért az túlzás, hogy nem egyértelmű Pedró részvétele a bő keretben, csak ilyen áron! Pffff...

Arról nem is beszélve, hogy "veterán"?! pont, hogy elérte azt a kort amikor rutinosnak nevezhető....
@Khrys84: A Hüfner Adorján egy tehetség??
@bakker81: valszeg ő is örök tehetség marad
az idei évben mutatott játéka alapján asszem reális, hogy nem került be a keretbe
@Khrys84: a stars öreg hátvédjeit meg lehet szidni,hogy lassúak de még mindig ők játszanak a legkevesebb hibával
a kérdés az, hogy 5 egymást követő meccset hogyan fognak erővel bírni
erre jó példa a Dabbal játszott elődöntő, ahol egy meccset tudtak nyerni büntetőkkel, igaz ott az utolsó harmad végén álltunk fel mínusz kettőről, tehát ez sem tökéletes példa, egy meccset nyertek az első harmadban, a többi meccs szoros volt szintén, de a harmadik harmadot jobbára a Dab uralta
szóval a fiatalok valszeg nagyobb hibaszázalékkal játszanának, de jobban bírnák a terhelést
kérdés melyik kockázatot vállalja be Sator
nekem az a tippem, hogy ez a vb még róluk szól és utána jönnek a fiatalok
de az is lehet, hogy tévedek:)
@Lazlee: @kerusz: Jaa igen! Adrián.-))d
@Theutus: Én is azt gondolom ,hogy rettenetes nagy tehetség de roppant mód titkolja-)
Nehogy kitudódjon.Vaan ez így-))
@kerusz: és persze két "f" - de különben szinte hibátlan! :)))
Van igazság, hajrá Pedro!
@vaze: játékával igen mély nyomokat hagy az emberben,ezért lehet az ,hogy ilyen "hibátlanul" tudom a nevét-)
@Theutus: Ha nekem kene dontenem akkor ezt az evet en sem "aldoznam" fel fiatalitasra. Akarhogy nezzuk megkell probalni megragadni azt, hogy ha felkerulnenk, szomszedban jatszhatnank A csoportban - kvazi hazai palyan :)
Egy kicsit off: ma lesz a nyilvános edzés?
Egy kis off: ma lesz a nyilvános edzés?
Erről van itt nagyba szó! Végre! Sator biztos olvasta a Blog-ot! :-)
Pedro megy majd a keretszűkítésnél.
Addig tessék örülni a blog hatalmának!
@mannisenmaki: nem is volt - részemről - másról szó, mint hogy abba a 36-os keretbe Pedró simán befért volna. Hogy a szűkítésnél ki marad ki és miért, az egy egészen másik kérdés. Plusz a blog "hatalmának" se örült senki, de azért persze köszönjük, Emese! :)
@vaze: Thhhhhe! Nézzél már pl eggyel feljebb!
:-)
OFF
Ütöm az upc-s vasat. Kiskisasszony azt mondta a telefonban, hogy sokan reklamáltak eddig, és ha elég sokan teszik ezt, akkor van sansz, hogy visszategyék. Az nem világos, hogy "tányéroson" jön az espn, kábelről pedig levették...
Tehát aki érintett, hívja az 1221-et, majd nyomjon 1-est, aztán 0-t, így kb egy perc alá rövidíti a várakozást.
Köszönöm.
ON
OFF (lassan megérne egy bejegyzést)

Reggel írtam nekik finoman, érdeklődve, ugyanakkor kifejezve hiányomat:). Nekik legyen mondva, hogy a válasz már befutott. Sajnos én nem vagyok abban a több százezerben amit említenek.

"... Köszönettel vettük a UPC Magyarország Kft.-hez érkezett megkeresését, mellyel kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni Önt.
Annak idején, az ESPN America (NASN) bevezetésével a kínálatunk színesítése volt a célunk, hiszen mindig is arra törekedtünk, hogy a lehető legváltozatosabb programcsomagokat állítsuk össze előfizetőink számára. Ugyanakkor folyamatosan követnünk kell a médiapiaci tartalomkínálat változásait is, és ezt megpróbálni minél jobban összehangolni az előfizetői igényekkel. Tekintettel arra, hogy a kábeltelevíziózás a széles közönséget megcélzó szolgáltatás, azt is mérlegelnünk kell, hogy mely változások szolgálják leginkább több százezer előfizetőnk többségének az elvárásait.

Felméréseink és előfizetői visszajelzések alapján úgy ítéltük meg, hogy a különféle tematikájú adások a speciális tartalmú és ezért viszonylag szűkebb nézői kört érintő sportcsatornánál szélesebb előfizetői réteg érdeklődésére tarthatnak számot. Az elmúlt időszakban már több újabb csatornával gazdagodott a digitális kábeltelevíziós szolgáltatásunk tartalma és a közeljövőben is tervezzük még további műsorokkal bővíteni a kínálatot. Mivel azonban a digitális tartalmak bővítéséhez fokozatosan analóg csatornahelyeket kell felszabadítani, és minden további csatorna tovább drágíthatná a szolgáltatást, sajnos arra nincs mód, hogy a bővítéssel párhuzamosan minden egyes korábbi adást megtarthassunk a kínálatban. Mindezek kényszerű mérlegelése mellett nem tudtunk megállapodni az ESPN lejáró szerződésének a meghosszabbításáról.

Tematikus mini csomagokat a jelenlegi piaci viszonyok figyelembe vételével egyelőre még nem kínálhatunk a szolgáltatásunkban, ezért pillanatnyilag sajnos nem látunk lehetőséget arra, hogy az ESPN-t önállóan előfizethető csatornaként tudjuk biztosítani. Természetesen továbbra is folyamatosan nyomon követjük a médiapiac és a nézői igények változásait és elképzelhető, hogy ez alapján a jövőben akár mini csomag részeként, akár önállóan vagy más módon újra felvegyük a kínálatba az ESPN adását.

Továbbá szeretnénk tájékoztatni, hogy az ESPN a upc direct műholdas televíziószolgáltatás kínálatában továbbra is elérhető..."
ON
süti beállítások módosítása