HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Két korosztályban is lehet bajnokavatás

2010.03.06. 09:18 hokikori

Szombat délben eldől, hogy ki nyeri a kölyök korosztály aranyérmét, a Zalai Titánok vagy a MAC, valamint választ kapunk arra a kérdésre is, hogy sikerül-e a Bp. Starsnak százszázalékos teljesítménnyel megnyernie az ifjúsági bajnokságot.

A 14 év alattiak dobogós helyekért folytatott küzdelemsorozata szombaton biztosan lezárul. Eldőlt, hogy a székely fiatalok végeznek a dobogó harmadik fokán. Miután a két győzelemig tartó párharc döntő mérkőzését hétfő délben 4-1-re nyerték az Újpesti TE A csapata ellen, az SC Csíkszereda hokisai éremmel utazhattak Erdélybe. Ennyivel nem kell beérniük a határontúli magyaroknak, hiszen a döntőben szereplő zalaegerszegi csapat szakvezetői és a játékosok közül többen is a Hargita környékéről érkezve vitézkednek hazánkban. Az arany meccsen a kihívó a finn-magyar Viitassari-Keresztury edzőpáros, akik nem mellesleg a magyar U14-es válogatott szakmai irányítói is. Izgalmas, nagy csatára van kilátás. A két csapat magabiztosan, söpréssel jutott el a döntőig, ahol egy-egy győzelmet arattak eddig egymás ellen. Így a mindent eldöntő utolsó mérkőzésre hagyták a legfontosabb kérdés megválaszolását. Eddig is szép számmal voltak kíváncsiak a küzdelemre, remélhetőleg ezúttal is sokan mennek ki a zalaegerszegi jégcsarnokba.

Az ifjúsági korosztályban is befejeződhet az aranyért folyó párharc. A Bob Dever által irányított káposztásmegyeri csapat arra készül, hogy két győzelem után megnyerje a bajnokságot. Ha ez sikerül, a Bp. Stars elmondhatja magáról, hogy az egész idényben nem talált legyőzőre. Ebben próbálja megakadályozni őket a Marton-Baróti kettős, akik az UTE-MAC közös csapattal igen szoros két mérkőzésre kényszerítették a Starst eddig a döntőben, és mindkét alkalommal minimális egygólos vereséggel hagyták el a küzdőteret.

A mai mérkőzés a Megyeri úton lesz. A szakvezetőkről annyit érdemes megjegyezni, hogy amíg a Bp. Stars fiataljait az ifjúsági válogatott szakvezetője, Bob Dever irányítja, addig a másik oldalt a serdülőválogatottért felelős Marton Tibor igazgatja.

A káposztásmegyerieknél a pont/meccs átlagban a kanadai táblázaton a legeredményesebb Fodor Zoltán az első meccsen két gólpasszal, míg a második meccsen két góllal járult hozzá csapata győzelméhez. A másik csapatban a még serdülő korú Nagy Krisztián, aki a kanadai táblázaton az élen áll, az első mérkőzésen góllal, míg a másikon gólpasszal vette ki részét a munkából.

Az U18-asoknál a bronzmérkőzések még hátra vannak, de az érdekelt SC Csíkszereda fiataljai közül nem kevesen a serdülőbajnokság jelenlegi listavezető helyén álló csapatban is szerepet kapnak, így nem könnyű a tanulás mellett a megfelelő időpontok megtalálása.

41 komment

Címkék: ifjúsági kölyök bajnokságok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az U18-asoknál a bronzmérkőzések még hátra vannak, de az érdekelt SC Csíkszereda fiataljai közül nem kevesen a serdülőbajnokság jelenlegi listavezető helyén álló csapatban is szerepet kapnak, így nem könnyű a tanulás mellett a megfelelő időpontok megtalálása. erre a harom sorhoz szeretnem hozzatenni ,hogy ha jol tudom akkor meg az u18-as valogatotba is vannak paran nameg a 93-sok min benne vannak szoval eleg nehez a helyzet!
Kár,hogy Zeg .messze van,mert azt a mérkőzést bizony sokan megnéznénk!
A kölykök nem érdemelnek meg egy TV-közvetítést?
Vagy ez senkinek nem jutott eszébe?
Vagy már megint a pénzről van szó (csak)?
@tolsztoj:
Az egekig emelt focijukból sem közvetítenek kölyök mérkőzést,akkor egy jól fejlődő sportágról minek?
Nézd szépen a Bugúdimaravidi futtbal bajnokságot,hisz szerintük ez tömegeket vonz.Nyilván ezért is adják.:))
Ha valaki tud részeredményt, eredményt, írja meg! Köszi.
(A Szövetség honlapján nyilván csak estefelé várható frissülés...)
Naná, hogy a kölyök döntőre gondolok... :)
UTE-MAC - Bp. Sztárok SE 0:2 (0:2, 0:0, 0:0) 0:3
@szerencsételen: Zalai Titánok 6-4 MAC Népstadion A
@szerencsételen: ...és gratula a kölyök bajnokság legjobb kapusának... és gratula az ezüst érmes MAC-nak is! Színvonalas, fordulatos döntő volt, melyet 2 egyéni villanás döntött el(Szabó P. Krisztián) ennyivel illetve vele voltak jobbak a meccset 9-10 emberrel játszó Titánok.
OFF:
Örülök, hogy karajk.á.t láthattam ismét...:-)
@sem-leg-s: ...és mindebből mi szól nekem?
@szerencsételen: ahogy Te úgy én is gratuláltam a bajnoknak...és az ezüstérmesnek is! Gondolom ezzel nem bántottalak meg, csak hozzád kapcsolódtam...
Azt hiszen nem csalódott, aki ma Zalaegerszegen megnézte a mérkőzést. Megkockáztatom, hogy a szezon legjobb iramú mérkőzése döntött a bajnoki cím sorsáról, amely teljesen megérdemelten jutott a Zalai Titánoknak. Ezúton is gartulálok Nekik. Gratuláció illeti meg mindkét csapat játékosait, edzőit, s nem utolsó sorban a szülőket, akik nem kevés áldozatot vállalva biztosítják a lehetőséget gyermekeiknek...

Hajrá magyar jégkorong!!!!!!
Gratulálok a BP. Sztárok SE IFI csapatának a bajnoksághoz , mint Sztárszos szülő egy apró észrevételem lenne a cikkhez Robert Devernek is volt segítsége sőt már 4 éve állandóan dolgozik a csapattal Szabó Coca róla nem szól a cikk.
Csak azt csodálom, hogy senkinek nem tünnek fel a Zalai túlkoros gyerekek..........
@bonsay: nézd, nem hiszem, hogy erre szükség van! Mindkét csapat tudása legjavát adta a döntőben. Mindig lesznek elsők, mint ahogyan másodikak, harmadikak is...
Hát ennyi,az nevet aki a végén nevet. Úgy érzem nem kell mit írnom. Gratula mindenkinek. ÁRPI NAGY KIRÁLY!!!
@MeLa: Le a kalappal előtted !
@karajka: a mai meccset Te is láttad, én is láttam. Szoros, jó mérkőzés volt. Miért rontsuk el a gyerekek örömét??? Hosszú még az út, amely előttük áll és olyan messze még a cél...

Ez egy állomás volt az úton. Aki úgy jött le a jégről, hogy mindent kiadott magából a kitűzött cél elérése érdekében, annak nincs miért szégyenkeznie!
Azt azért leírnám,hihetetlen nagy meccs volt,egy nagyon jó ellenféllel. Hajrá hoki, jövőre a MAC-nak szurkolok!!!
@MeLa: Többet nem írom KIRÁLY vagy,korrekt nyilatkozat.
Hol vannak a többiek? Jó estét Zalaegerszeg.
Most pedig már a lányokon a sor, hogy a mai remek teljesítmény után a jövő hétvégi tornán is helytálljanak...
@karajka: Neked is jó estét, de ne kezdjük el... Gratu mindkét csapatnak ismételten és pont. A bajnokságnak vége!
Amúgy pontosan tudod hol voltam:-) ahogy én is tudom te hol álltál...
Jövőre akkor welcome a csapatban - egy szurkolóval nőtt a létszámunk!
@karajka:
Mivel nem vagyok érintve nehezen lehet savanyú!
De ettől a tény az tény marad!
A szövetségi honlap még mindig aluszik. Aki ott volt zegen, megírhatná élményeit (harmadok eredménye, kiállítások, helyzetek stb.).
@sem-leg-s: aszittem, te is a "válasz" szóra kattintottál... amúgy karajkát honnan ismered, hogy tudod, hol állt? szerintem otthon ült.
@bonsay: jesszusom, bonsay, szerinted négy év alatt senkinek sem tűnt volna fel, ha valamelyik gyereknek átkoresezték a születési évét?
@szerencsételen: ezt én sem értem miért késnek a jegyzőkönyv felvitelével.
Harmadok: 1:1, 2:1, 3:2. A vezetést felváltva volt hol egyik, hol a másik csapatnál. Kb. 57:30-kor 4:3 volt a Titánoknak, ekkor a MAC levitte a kapusát, kisvártatva 5:3, próbáltunk továbbra is üres kapuval támadni, de megkaptuk a második EN gólt, 6:3. Ekkor a Titánok beküldték a "kicsiket", középkezdés után egyből gólt szereztünk, így alakult ki a 6:4-es végeredmény.

Ezen a mérkőzésen jóval több kiállítás volt, mint az előzőn, de a játékvezetésre úgy gondolom egyik oldalról sem lehet panasz.
@szerencsételen: komolyan mondom - az eredménytől függetlenül - nagyon jó kis meccs volt. Mindenki hajtott, ma így sikerült. A mieink szomorúak voltak ugyan, mert ebben a korban még nehéz eldönteni, hogy vesztettek-e egy aranyat vagy nyertek egy ezüstöt...
Jó hir......
Jan Fishera visszatért a DAB-DOCLERHEZ
@MeLa: "ebben a korban még nehéz eldönteni, hogy vesztettek egy aranyat vagy nyertek egy ezüstöt" - GYÖNYÖRŰ!

A cikk szerzőjéhez címezve: hagyjuk már végre, hogy a nem zalaegerszegi Titánok székely csapat! Közülük NÉGYEN azok, a többiek egerszegiek vagy pestiek, még ha felmenőik között lehet székely is. Kercsó Árpád volt magyar válogatott edző is, 2007-ben kapott "Mesterdzői" címet hazánkban. Akkor miért ne tartsunk csapatát magyarnak???
Na ide figyelj Te szerencsetlen!
A székely az mióta nem magyar?
Én nem székelyeztem le a csapatot csak említest tettem az SC Csíkszereda bronzérme után, hogy a székely érintettek sikerének ezzel még koránt sincs vége. Ha azt írom le, hogy fővárosiak egy budapesti csapatra akkor miért akarnám megbántani azokat akik Budaörsről hordjak a gyereket a csapatba? Ha azt mondom, hogy IV. kerületiek akkor elfeledkeznék azokról akik távolabbi kerületekből látogatják a csapatuk edzéseit és meccseit? Ugyan már ez BÖSZMESÉG, de nem kicsit, nagyon.
@szerencsételen:
Ennyire balfék nem lehetsz.Eleve így jöttek erdélyből át.Nem ez volt az első esett erdélyből!!!!Azért egy 14 évesnek nem szokott akkora bajsza lenni mint egy felnőttnek, meg a magassága se piskota.És tényleg nem ez első esett..........
@hokikori: Kicsit túlreagálod szerintem, ugyanakkor én nem használtam a "leszékelyezés" kifejezést, tehát ne állítsd be úgy, mintha az én kifogásom valamiféle minősítés ellen tettem volna. Egyszerűen nem értem a székely jelző visszatérő használatát egy Zalaegerszegről Budapestre költözött csapat esetében. Ennyi, ne folytassuk.

@bonsay: Én is olvastam azt a remek cikket, amiben angol tudósok tudományos szintre emelték a "Kormeghatározás bajusz alapján" módszerét. Ma már az ókori egyiptomi leleteket is ezzel a módszerrel vizsgálják a szénizotópos helyett. ;)
@szerencsételen: akkor csak Te tudod ki vagyok.!
@karajka: "nyugodj meg" nem csak szerencsételen tudja...:-))
@karajka: majd szólok mikor vedd elő a pénztárcád...:-))
süti beállítások módosítása