HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ferencváros–Dab.Docler 1-3

2010.02.24. 21:56 kerusz

Eseménydús mérkőzésen győzött a Dab.Docler a Ferencváros ellen idegenben. A hétfőn Dunaújvárosban megsérült Jánosi Csaba nélkül kiálló zöld-fehérek ma sem adták olcsón a bőrüket. A gyors vendéggólra hamar érkezett válasz, és aztán több, mint fél óráig nem is változott az eredmény. Közben Magosi szúrásért kapott 5+20-at, neki ez volt az idényben a második ilyen, így a következő mérkőzést kihagyja. Később Galanisz és Flinta kapott fegyelmit az előbbi szabálytalan megmozdulása után. A záró harmadban Mestyán és Korol szerzett még gólt a vendégeknek, így alakult ki a végeredmény. Ferencváros–Dab.Docler 1-3, a Dab hat ponttal meglógott, az Újpest és a Miskolc reményei éledhetnek.

41 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Úgy látom egyébként, hogy a középszakaszra nullázták a büntetési statisztikát, vagy az alapszakasz büntetései beleszámítanak ide is? Mert ha igen, akkor tényleg a második Magónak, ha nem, akkor az első.
Varnyú spori kitett magáért rendesen ma este...
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
Spigi szar lett volna, ha 4:1 lesz az eredmény:D

Go CANADA!!!
Hihetetlen meccs volt. Első harmad nem hozott túl magas színvonalat nagyon sok volt a pontatlanság a részünkről. Volt olyan, hogy 1,5 perc előnyben jóformán a korongot se tudtuk bevinni. 2. harmadban aztán jött a Varjú show. Ez a harmad csak róla szólt. Macsweyn 2+2-őt úgy mutatta be, hogy először kiállította 2 percre, majd a csapatok felállta a bulihoz és akkor ment oda a zsűrifülkéhez és mutatta, hogy 2+2 lesz. Magó véglegesére nagyon kíváncsi vagyok, senki sem értette, én nem láttam szúró mozdulatot. Hoffmann korizott el mellette és esett össze. Nika 10 perce is érdekes volt. Szabálytalankodott a kapu mögött, bíró lefújja, majd jön Flinta aki páros kézzel nyakmagasságban leütközi a palánknál. Ezt követően alakult ki a dulakodás. Nika 2+2 magas bbot +2+10verekedés, Flinta 2+10 verekedés. A fejre irányuló támadását elfelejtette.
Harmad után a vonalbírói helyrerakhatták, mert a 3. harmadban visszábbvett, igaz ekkor már az egyértelmű eseteket sem fújta be.
Nagyot küzdött ma a csapat, a 3. harmadra a Fradi elfáradt a sok előnyébe, furcsa volt, hogy mi bírtuk jobban.
@MJ01: köszi, így már tiszta :)
@OliBLOOD: A legjobb kiállítását el is felejtettem. Játékosunk megy a sarokba a korongért, hogy kilőjje, közben egy ferencvárosi a kapunk mögül érkezne és játékosunkat megkerülve próbálná megakadályozni, hogy ki tudjuk ütni a korongot. Igen ám, de amikor a játékosunk mögé ér megbotolik a játékosunk lábába, dob egy szép hasast és Varjú rakja is fel a kezét. Pedig előtte 2m-re volt a szitu, látnia kellett, hogy nálunk volt a korong és a ferencvárosi korizott bele a játékosunkba.
@OliBLOOD: Akkor már Azarit se felejtsük el, aki teljesen korrekt módon oldalról b*szta fejbe Flintát, nekünk ilyenért végleges kiállítást adott Varjú az UTE ellen Schellinnek, itt meg valamiért elfelejtette. És nem a vereség miatt írom (amit teljesen megérdemeltünk, ennyi előnyt elpuskázni nem lehet), de ilyen undorító játékot még soha nem láttam a Dunaferrtől!
@OliBLOOD: Jó, hogy írtad, mert el is felejtettem. Volt ilyen a másik oldalon is, a kanadai (?) légiós próbálta meg felnyomni a palánkra Székely-Mádait, aki kifordult előle, ez az ügyes meg felkenődött a falra és esett össze, erre Varjú kiállította Tetét...
@peterszky: Én pedig ilyen színész Fradit nem láttam rég óta. Amikor rájöttek, hogy Varjú mindent megeszik, akkor a legkissebb érintésre is összeesett mindenki. Majd Varjút a szünetben helyrerakták és csodálkoztak, amikor a 3. harmad elején nem ette meg az egyértelmű eseteket.
Virág hatalmas passzokat adott és Mestyán is jól játszott!
kívülállóként beleszólva a vitába , voltam már jópár dab meccsen és van egykét játékos aki hajlamos patkánykodni ..pl kiss ákos.. azarit nem tudom ..
viszont Magóról se tudom elképzleni hogy brutálkodna...
@OliBLOOD: Azért ennyi magas botozást egy meccsen még nem láttam. És abból olyan sok nem lehetett színészi teljesítmény, ha vér is volt... A Dab megérdemelten nyert, Varjú alkalmatlan fasz, az újvárosi játékosok ma kifejezetten gusztustalanok voltak.
péntek vasárnap meg kell vernetek a dózsát és semmi bajunk nem lesz veletek
@freddi: a magas botok sztem nem szándékosok voltak, Nikáé Holló Öcsivel szemben biztosan nem.
@Cause: mikor láttad utoljára? A mostani esetnél még nem voltam kint.
@zsolt007: mindent meg fogunk tenni. Mondjuk, esélyetek ma is lett volna, még ha csak a tiszta 2 perc előnyöket nézem, akkor is!
@vaze: Ez így van. Ma impotens volt a támadójátékunk.
@vaze: a szezonban eddig látott megmozdulásai alapján így ítéltem meg.
Ma két egyenlő erejű csapat játszott. Amikor a Fradi előnyben volt! Öt az öt ellen jobbak voltunk. Nekem ma inkább a hazai közönség volt visszataszító. Ráadásul állandóan a bírót szidták. :) . Nem tudom mit kellet volna fújnia? A Fradi evvel a játékkal nem lesz harmadik.
@OliBLOOD: Sajnos Flinta is csak igy halat magarol,meg hogy a Volan, mikor meg a Fradiba sem jeleskedik,talan jobb lett volna Miskolc. Lehet hogy tevedek?
Tiszteletel.
Sajnálom, hogy elég szűk lett az összefoglaló. Magó szúrását visszanéztem volna, mert a helyszínen nem láttam semmi szabálytalant.
Első gólunkat is jó lett volna újra látni, szép csiki-csuki volt Tika és Virág között.
@ZoltaN: Flinta szerintem stabilan igazolja, hogy jogos döntés volt őt kölcsönadni. Ezzel az igazi gond az, hogy így nem is lesz esélye visszakerülni a Volánba.
Úgy tűnik ugyanúgy mint a meccsen itt a blogban is a bírókkal foglalkoznak a "szurkolók". Én is kinnt voltam, teljesen korrekt volt a bíráskodás, egy kis hazai pályával fújt és előfordult, hogy hibázott ide is oda is, de ez abszolút benne van a hokiban. A második harmadban próbálta megfogni az indulatokat, a harmadikban meg hagyta a játékot, aki ezen meglepődik az nézzen meg még 1-2 hoki meccset... Egyébként, nyert a jobb csapat...
Én inkább azt emelném ki, hogy mennyire kiábrándító ,hogy gyerekes anyukák egész meccs alatt a játékosok és a bírók édesanyjaival foglalkoznak. Furcsa, hogy emberek az anyázásban és a bosszankodásban lelik örömüket, ahelyet, hogy élveznék a meccset, merte ez pl. nem volt egy rossz meccs, vagy ne adj isten a saját csapatukat buzdítanák, de lehet hogy én vagyok egy túl szentimentális alkat..Kár, hogy nincs a fővárosnak egy "Fehérvárja"..., mind szurkolói-, mind játék- szinvonalt nézve.
@dominorbi: Tegnapi minden volt, csak korrekt bíráskodás nem. A 2. harmadot pont a bíró rontotta el. A következetlen hülye fújásai miatt keletkeztek az indulatok.
1. és 3. harmadban összesen 16 perc kiállítás, 2. harmadban 73 perc.
Szívesen élvezném a meccset, de amikor egy játékvezető a mércét percről percre változtatja, akkor bizutosan ilyen mérkőzés lesz, ami csak róla szól. Ha a bíró nem állítja ki a szabálytalankodót, vagy következetlenül teszi ezt akkor jönnek elő az indulatok.
Nem egy teljesen nyugodtnak indult meccset láttam már úgy szétfújni, hogy bunyók lettek. A tegnapi is ilyen volt.
@OliBLOOD: A tyúk v. a tojás tipikus esete, vagyis a játékosok kezdtek először túlzottan keménykedni, színészkedni stb. és erre reagált a bíró vagy ő kezdett el szétfújni és a játékosok reagáltak...Lényeg, sok volt a színészkedés, magasbot és valaki így látta valaki úgy, mint ahogy mi is, ilyen a hoki. Én is túlzottnak tartottam a 2.-ban a sok kiállitást, de a bírót is megértem, hogy megakarta fogni a meccset.
@dominorbi: én egy-egy les vagy kiállítás erejéig szoktam a bírókkal foglalkozni a meccsen, mert ez elkerülhetetlen, de mivel nincs semmilyen vizsgám, ezért utána már nem nagyon (kivéve Árkovics egyetlen meccsét). De hogy a tegnapi meccsen mit élveztél, az - számomra - rejtély! :) Egyedül a két fiatalunk (Virág és Mestyán) játéka dobott fel, nyilván a Fradiban is volt egy-két elfogadható teljesítmény, de őket nem figyeltem annyira...
@dominorbi: a bírói alapfeladat, hogy a szabálykönyvnek megfelelően, részrehajlás nélkül, tudása legjavát nyújtva vezessen egy meccset - a magyar bírói átlag, sokadszor bizonyosodik be, képtelen erre. lehet filozofálgatni, sajnálkozni is, de egyre kevésbé lehet szó és a változtatás nyomatékosított szándéka nélkül eltűrni ezt. nem egy-egy esetleges fals eredmény, nem is - minősített esetben - egy csapat munkájának (a végeredményt tekintve tökmindegy, hogy szándékos vagy véletlen) tönkretétele miatt. korábban is írtam valami hasonlót: másodsorban azért nem szabad tűrni - és ez szerintem már vastagon szövetségi felelősség -, mert az egész sportág nimbuszát ássa alá egy ilyen siralmas jv-átlag, az egész magyar jégkorongot teszi nevetségessé és vállalhatatlanná, hogy a korrekt és pártatlan, szakmailag is vállalható minőségű bírói munka szabályt erősítő kivétel, nem pedig sztenderd, normális háttere egy-egy bajnoki meccsnek (most túl könnyű lenne az olimpiával példálózni, de még az EBEL-szint is felmérhetetlenül távoli álomnak tűnik e tekintetben). de még mindig nem ez a legfontosabb: sokkal nagyobb baj, hogy a jégkorong veszélyes üzem, borzalmas és visszafordíthatatlan sérülések következhetnek be a jégen még korrekt és példás játékvezetéssel is, és ezen súlyos/véres esetek bekövetkezésének az esélye szerintem exponenciálisan emelkedik akkor, ha a bíró még arra a minimumra is képtelen, hogy tartsa a gyeplőt. a múltkor valamelyik Volán-meccs előtt volt ez a szabályismertető filmecske a tévében, abban mondta Retye, hogy a csapatok számára az adott meccs első harmadának közepén ki kell derülnie, milyen szinten húzza meg a határokat a jv, és ehhez a szinthez makacsul és következetesen tartania kell magát a bírónak végig. ezeket a szinteket, és ezt a következetességet nem látom, nem látjuk a bajnoki meccseken - talán ez az oka az immár rendszeressé váló berzenkedésnek. a múltkor is leírtam, most is megismétlem: teljesen mindegy, melyik csapatnak megy az odafújás - szívből kívánom, hogy az én csapatomat is verjék el, mint jég a határt, ha szarul megy neki, és igazán elszomorítana, ha a Dab csak jelentős bírói segítséggel, hátszéllel jutna a döntőbe például.
üdv!
@dominorbi: Ez súlyos tévedés. Normális esetben a következetes és nyílt játékvezetés simán ledirigálja a meccset. Éppen az a legfontosabb, hogy objektív és következetes legyen (ebbe még az is belefér bizonyos fokig, ha téves ítéletet hoz, de akkor azt is következetesen tegye), ekkor játékosok is alkalmazkodni tudnak egy egyértelmű irányhoz. Én ezért bírom Gebeit meg Babicot (még az utolsó meccse ellenére is), hogy nagyon őszinte és következetes játékvezetést tudnak bemutatni, ami nagyon jó hatással van a mérkőzésre.
@freddi: Kedves freddi:

Varjú egy alkalmatlan fasz,írtad, miért nem próbálod meg esetleg akkor te helyette.

Te biztos nem lennél "alkalmatlan fasz" ugye? :-)))
Nem láttam a tegnapi meccset,a mindkét fél részéről vitatott és minősített eseteket sem,csak szeretném mindenki figyelmébe ajánlani a Kanada-Oroszország meccs játékvezetői felfogását.(Nem csak a szurkolóknak,hanem a játékosoknak,de legfőképpen a honi sporiknak mindenképpen!)Hagyták a kemény test-test elleni játékot - pedig időnként a plexi mellet szinte a palánk is meghajlott -de megtorolták a játékidegen szabálytalanságokat(fogás,kampózás stb.)úgy,hogy a pályán-szó szerint-küzdő felek nem jártak sírni-ríni egy-egy ütközés után a játékvezetőkhöz és eszükbe sem jutott megkérdőjelezni a döntéseiket!Vagy ott már rájöttek,hogy a magasabb szintű játékhoz emeltebb szintű bíráskodás dukál..?
(Mielőtt bárki megvádolna,hogy "persze itthon mások a viszonyok,a hokiélet ÖSSZES szereplője egészen másként működik,mint odaát",leszögezem,hogy csak azt szerettem volna érzékeltetni,hogy merre kéne tendálnia kis hazánkban is MINDEN résztvevő hozzáállásának.)
@Ref: Én megértelek, de olyan szegényes ez mundér megvédése. Te is tudod, hogy a szurkolói hiszti 90%ban nem minden alapot nélkülöző.
@vaze: Nekem is tetszett a fiatalok játéka. Virág nagyon megérdemelte volna az utolsó pillanatban azt a gólt. De hát még fizikailag erősödnie kell. Úgy kivágták onnan a bekkek, mintha forgószél vitte volna el. :) A gólpassza viszont megerősíti azt a véleményemet róla, amit előzetesen alakítottam ki. Ezt nem lehet megtanulni, erre születni kell.
@gogosz: Gólpasszánál megállt bennem az ütő kicsit, mert már ő is úgy kapta a korongot, hogy szinte üreskapuba kellett volna bepaszolnia :) De végül megoldották és így még szebb lett :)
@Ref: Tegyük fel megpróbálja. Legyen bármennyire is jó és innentől független, szerinted vezthetne itthon meccseket? Mindenki elfogultsággal vádolná.
Ezért hülyeség a bíróltól a szurkolóknak mondogatni, hogy csinálják jobban.
@OliBLOOD: És ez volt a lényeg! Onnan szinte mindenki rálőtte volna már. Szinte mindenki, de Ő nem tette. :)
@OliBLOOD: Annál is inkább, mert miért nem csinálják jobban ők? Mert amellett nem mehetünk, hogy kevés dologban van olyan stabil egyetértés ebben a kis hokitársadalomban, mint hogy a játékvezetés színvonala nem éri el az elvárható szintet.
@gogosz: Kíváncsi leszek holnap hol fog játszani. tegnap pár cserében bentvolt a kanadaiak között is :)
Kiss Dani mellett nálam ő az idei év legnagyobb pozitív meglepetése.
@OliBLOOD: Holnap Magó helye üres a fegyelmi miatt, lehet, hogy JP berakja a kanadaiak mellé?
@OliBLOOD: Azért Orbán sem rossz. Szerintem, ha nem szedi szét a Nikáék sorát, akkor Papp V. Mestyán, Virág közül lehet ott valaki. Bár mostanában Tika is nagyon jól megy. Ha én tippelhetnék, akkor Viktorra tennék.
@eszel59: erről beszéltem, köszönöm, tökéletes példát hoztál!!!
süti beállítások módosítása