HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Oroszország–Lettország 8-2

2010.02.17. 08:22 Hblog

Helyenként kreatív és lendületes játékkal lőtt pontosan ugyanannyi gólt első meccsén az orosz válogatott, mint legnagyobb riválisa, Kanada. A különbség annyi, hogy a végső soron masszívnak tűnő Lettország is összehozott két találatot. Az első harmadban Ovecskinék durván domináltak, a másodikban kiegyenlítettebb küzdelem folyt, a harmadik eleje gólzáport hozott, bő három perc alatt öt lövés fért be, csak egy próbálkozás nem ért célt ebben az időszakban. A vége 8-2 lett, Ovecskin és Zaripov kettőt vállalt, igen jól mozgott Malkin és Kovalcsuk is. Nagyon jó olimpia elé nézünk, ez továbbra sem kérdés.

37 komment

Címkék: olimpia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó meccs volt, érdemes volt felkelni korán :D
Hajrá Oroszország!!!!!!!
Gondolom, lesz részletesebb elemzés is, csalódás lenne, ha nem. :)
8-2 russian hoki team yes!Hajrá oroszok!!!!!!!!!
Sajnos Guntis +/- mutatója -5 lett (+2, -7)... :-( De legalább mindkét lőtt gólnál fent volt! A jégideje is elég kevés volt sajnos (17 csere, összesen 12:49, átlag 0:45). Plusz az egyik gólnál elaludt kicsit az első harmadban, de amúgy nem játszott rosszul. A magyar csapatba és a Volánba még mindig beférne azért! :-) Hajrá Lettország! Azért a 3 szöszi megint ott van Vancouver-ben!

VALAKI DERÍTSE MÁR KI KIK ŐK!!!!!!!!!! :-)

Valamelyik játékosnak a rokonai? Szeretői? Vagy csak milliomos, unatkozó bombázók? :-)
Kivancsi vagyok mar egy rendes meccsre is, se a lettek, sem a norvegok nem tanusitottak rendes ellenallast, ezek a szep megoldasok merkozesei voltak, igazi meccs nem tudott kialakulni.
volt itt egy komment pár perc erejéig, már nincs, szerintem ilyemivel nem is kellene itt próbálkozni
@csatoimi: szerintem a lehetőségekhez képest a lettek és a svájciak is jól tartották magukat. Bár a nagycsapatokat valóban csak a tornák elején lehet elkapni, amikor ők még csapatot építenek! Vagy - mint a példa mutatja - akkor sem, ahogy Spiller mondta, hihetetlen mekkora szakadék van az első és a tizedik között...
@vaze: Ez igy igaz, ez valahol varhato is volt. A KHL es az NHL kremje jatszott egy KHL szinten is kozepcsapat ellen, amelybol meg hianyoztak a legjobb legiosok is.
@vaze: Hát az azért megnyugtató, hogy az első (RUS) és a tizedik (LAT) között talán egy kicsivel nagyobb az űr, mint a tizedik és a kb. huszadik (HUN) között... Nem a gólok miatt, hanem a játék képe alapján.

Csak attól vagyok egy kicsikét szomorú, hogy a mi szupertehetséges "arany generációnk" is többnyire az "ingázó" országok, vagyis a világranglista kb. 12.-20. hely közötti csapatok (GER, KAZ, UKR, FRA, NOR, DEN, SLO, AUT, ITA) közül a végefelé van... :-(
@sutyi2: Magam részéről örülök, hogy 12.-20. hely végefelé van a magyar válogatott, mert már ez is csodálatos.
Később mintha módosított volna a Spiller, hogy 10 csapat nincs is csak 7.
@Morgó Muki: Persze, félreértés ne essék, én is örülök, de elkényeztettek minket a fiúk az elmúlt 4-5-6 évben:

- EBEL már 3 éve;
- több Div. I.-es VB Mo.-on;
- szlovák, finn, svéd, norvég verések;
- sapporo-i csoda;
- A-csoportos VB;
- Continental Cup-ok Szfváron;
- sok jó Pannon kupa;
- olimpiai selejtezők (BP, Riga);
- Kanada és Németország magyar jégen többször is! :-)
@sutyi2: Szerintem Lettország sokkal jobban teljesített most az oroszok ellen, mint mi legutóbb a lettek ellen. Ők egyetlen harmadot se csináltak 1 kapura lövéssel....
Abban meg azért a szerencse keze is benne van, hogy egyetlen ajtó-ablak ziccert se ütöttek be a lettek, pedig akadt nekik egy fél tucat legalább. Csak két távolabbi lövés akadt be.
@ecs: Na de az az egy lövés gólt lett! :)
Arról nem is beszélve, hogy mi a 49. perc elejéig meccsben voltunk a lettek ellen, emlékszem, hogy remegett a kezük a harmadik harmad elején.
stats.iihf.com/Hydra/186/IHM186902_74_3_0.pdf
a teljesítmények között persze nagy a különbség
megerte koran kelni a tutti...nalunk 7 ora volt, nalatok meg csak 6, en pihentebben neztem.Kis technikai malor miatt kenytelen voltam hallgatni a roman kommentatort,beszars mennyire tavol all a hokitol.egesz vegig azt mondta , hogy malkin ilyen gyenge , malkin olyan gyenge, boduletses sok baromsag elhangzott.de ma mar visszaall a rend es a parasztokat nem kell halljam, jon a hang magyarul is meg angolul is
Elnézést, ha triviálisat kérdezek, de nem vagyok hokis szakember: az Olimpia alatt szünetel az NHL? Mert pl. a világbajnokságon nem is játszhatott Ovecskin, meg még jónéhány sztár, mivel a Stanley Kupa miatt nem engedte el őket a csapatuk...
@Macskanátha: Igen, vasárnap óta szünetel. De 2014-re még nincs megállapodás.
@Macskanátha: igen szunetel, de olyasmit hallottam ,hogy 2014-ben mar nem fog remeljuk ez nem igaz
@qx92: Az oroszokat akkor se kellene félteni, mert megmondták, hogy őket nem érdekli, hogy lesz-e szünet, vagy nem, ők akkor is mennek Szocsiba.
Szerintem meg fognak egyezni, mindenkinek ez az erdeke.
Az másnak is feltűnt hogy mennyire le lettek szedve a feliratok a cuccokról? Konkrétan itt arra gondolok hogy a lettek és a svájciak egyen Vapor kesztyűin le volt ragasztva a Nike-Bauer felirat, az nagyok Easton kesztyűin pedig a csapatnév volt (USA vagy Russian ciril betükkel (ami elég "instant get" szagú volt:-P). És hogy tovább kavarodjon a kép pl Ovi kesztyűjén ott volt a CCM felirat de az eredetihez képest kb fele méretben.
Bár nem hiszem hogy ez rajtam kívül feltűnt valakinek, még kevésbé hogy érdekel is valakit, de azért leírtam:-P.
@ComLo: Én még a spengleren láttam, hogy a sisakokon leragasztották a márkát szponzoros matricával, aki meg nem oda ragasztotta, kifestette filcel :). De ott is voltak páran, akik otthagyták, de szerintem ez baromság.
@durex26: Sajna Spengler-ről meló miatt lemaradtam úgy ahogy volt..:-(.
Sisakokon itt mindenkinél megvolt az "oldalsó" felirat csak a homloknál lévő hiányzott. De én inkább a kesztyűket figyeltem lévén nem is enyhe "kesztyű fetis"-em van:-D
Talán az lehet a magyarázat hogy a szövetség megállapodott valakivel de a játékos vagy a klubja más felszerelést használ (pl Sid ugye a RBK reklámembere, Ovi a CCM-é, stb).
@kovacsistvan: Most konkretan az NHL-s orosz nagyagyukrol beszelsz (nem sorolom fel mert csatoimi megmondja ,hogy hasbol beirtam az ismert oroszokat :P).
Az nagyon jo lenne tudnak orulni neki de azert az nem volna annyira jo ,hogyha kanada sved- es finnorszag nem tudna hozni az NHL-ben jatszo legjobbjait mert azert akkor esne a szinvonal sajnos.
En is abban remenykedek ,hogy meg egyeznek.
Jelenleg a legnivosabb hoki torna az olimpia eppen ezert mert ott tud lenni mindenki aki szamit, valahogy nem kellene ezt elrontani.
@qx92: Crosby is azt nyilatkozta, hogy akar menni a következő Olimpiára is, szóval elég valószínű, hogy megegyeznek. + elég sok csapatban vannak orosz húzóemberek, azok biztos verni fogják az asztalt, hogy szünet legyen az olimpia alatt :)
@sutyi2: Na, csak megtaláltam:

http://www.iihf.com/channels/iihf-world-championship-oc09/home/news/news-singleview-world-championship-2009/browse/5/article/the-latvian-three.html?tx_ttnews[backPid]=2277&cHash=e523c2c494
@lakota: Isten vagy, akkor kezdjük el olvasni... :-)
Vajon miért nem klikkelhető?
@lakota: nem tudom, de bemásolva működik! Viszont ahogy olvasom, ők nem családtagok, rokonok, barátok, párok, vagy szeretők... Csak szurkerek, akik év közben mindig a VB-kre, olimpiákra spórolnak. Nameg a Continental Cup final four-ra, hiszen Szfvár-on is itt voltak anno! :-) Csak akkor még nem voltak ennyire nagyon "híresek". Éljenek a lett "hokicelebek"! :-)
@ComLo: es miller sisatkjarol is eltunt egy ket felirat..igen, reklammentes olimpiaa szlogen, pont ma olvastam errol nehany sort
@lodoktor: A Sisakon lévő saját grafikába rejtett reklám (húú de szép a nyelvünk:-P) lekerül az ok, de a kesztyű felső részén alapból rajta van a gyártó logója, és eddig úgy tudtam minden kiegészítőnek olyannak kell lennie mint amit a boltban megveszel (ezért kellett pl a síugróknak új overált csináltatni).
igazad van, szép a nyelv az bizos...:)
én sem értem akor mi a francnak vetették le a kesztyűről ...érdekes.de millernek jó a neve, miller light:), mi lenne ha valakit jagermeisternek hívnának
Hajrá oroszok!!!Nagyon jól játszottak :)
@Buchek8: szerintem szar az orosz csapat:))
Akik bőséges beszámolóra szomjaznak a meccs kapcsán, leljék örömüket itt: www.oroszvilag.hu/index.php?t1=szines_hirek_sport&hid=92
Habár orosz drukker vagyok, azért meg kell említeni, hogy csak a támadójátékuk volt oylan, amilyennek lennie kellett. A védelemben azért voltak durvább hibák is, pl. egy Kanada ellen ilyet nem lehet csinálni..
@Great7: hát ez az.. alaposan elbóbiskoltak néha. Dehát első meccshez képest így is durva volt. Szegény lettek benyomtak egy gólt, kaptak hármat azonnal xD
én annyira nem aggódok a védelem miatt - de igazad van. védelem ide v oda, a támadással megesznek mindenkit úgyis xD kanadaiak sírni fognak otthon megint. ugyanúgy, mint 2 évvel ezelőtt - nem az örömtől :)
süti beállítások módosítása