HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fehérvár–Magyarország 9-4

2010.02.12. 20:59 Hblog

Alaposan elverte a Sapa Fehérvár AV19 EBEL-csapata az értelemszerűen fehérváriak nélkül küzdő magyar válogatottat. Ted Sator csapata csütörtökön még nyolcat lőtt Romániának, pénteken ellenben kilencet kapott az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A gólgyártást Kovács Csaba kezdte a második percben, az első harmad után 4-1, a másodikat követően 6-2, a végén 9-4 volt az állás. A jegyzőkönyv szerint az utolsó percekben különös események zajlottak, a válogatott kétszer is üres kapuba talált be. Az is érdekes kérdés, miért védett a Fehérvárban az első szünettől Rajna Miklós. Mindenesetre reméljük, az edzők ebből az összecsapásból is sok fontos tanulságot tudtak levonni. A rengeteg székely hokissal felálló román válogatott is megmérette magát ismételten, az Újpesti TE otthonában nyertek a vendégek 6-3-ra, 40 percig szoros volt.

359 komment

Címkék: magyarország románia válogatott fehérvár felkészülés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyula és Nándor-Fehérvár :D na és a Magyarország...:D
Sóval beszórni az összes MOL-ligás pályát! Bár akkor meg nem lesz a Volánnak utánpótlása.
@Lajos a mizse: Majd egyszer számold össze, hogy hány volán nevelés játszik a Mol-ligában...
Komolytalan, nyílvános edzés, nem baj, remélhatőleg senki sem sérült meg, legközelebb, ha kelet felé szerveznek tornát /észt, litván stb./ , kell egy vészforgatókönyv, kicsit jobb párosítással.
A "fényes szeleknek" a legújabb neve: Stars szelek (szellők)! Most az új, MOLOS TITÁNOK és "bátor vezetőik" próbálgatják a passzátot!Mi lesz ebből Ljubljanában??? Hm.....
Eredetileg a mai napon Volán cserepadját Budainak szánták,de ő inkább visszautazott az övéihez,hogy legalább edzhessen.
Valami nagyon nincs itt rendben!!!!
@Lajos a mizse: (Kivételesen:-D) nincs igazad, ez a válogatott szó szerint válogatott volt, nem csapat, összeszokottság szóba se jöhetett,erre még rátett a háromsorozás. Szvsz külön-külön a klubcsapatok nem kaptak volna ennyit.
@zsákutca: naív kérdés, de mért nem Hetényi védett a Volánban és Rajna a válogatottban?
@Rock me Amadeus: abban azért nem vagyok biztos, ha az UTE 6-3-ra ki tudott kapni a székely válogatottól, akiket a B válogatott 8-1-re megvert tegnap...
@Rock me Amadeus: Kivételesen és talán most elösször, egyetértek veled!!
Reméljük nem utoljára... :)
@munkagep: Miért? Mert a "mestereknek"világos volt,hogy melyik csapat kapuja lesz a céltábla!
Hetényinek az EBEL miatt formában kellett maradni.Ez volt a mérkőzés (mármint,hogy a Volán játsszon egy edzőmeccset a "kisegérrel), egyik feltétele!
A meccs elérte célját. A MOL ligás fiatalok egy más sebességen játszó csapat ellen küzdhettek. A baj ott kezdődik, hogy a Volánban van 3 védő + Szélig ez már 4, de a többiek akik ma bizonyítás kényszer alatt játszottak megbuktak. Nem tudták tartani a csatárokat. Szlovéniában a VB pedig ilyen szintű csatárok fognak támadni. Remélem az edzők megtalálják a hathatós védelmi alakzatunkat, mert különben baj lesz, más komolyabb következtetést én a meccsből levonni nem tudtam..
bebizonyosodott h a Magyar válogatott a Volán nélkül nem ér semmit:dszépvolt fiúk:Dszegény Zoli kilencet kapott:(
Tommi állítólag megsérült, azért kellett beállnia Rajnának..

Komolytalan meccs volt, kiderült, hogy nincs jó védő a MOL ligában, ezen el kellene gondolkodni a szövetségben, mert hosszútávon ez nagyon gáz...
@munkagep: Tommi védett a Volánban, de megsérült. Rajna a válogatott mezbe volt beöltözve, de adtak rá egy volánost..
@miki78: Ha már kinevelni nem tud honositson a volán.
@fekete8: miért melyik tud kinevelni?
Számomra az bizonyosodott be , hogy égetően nagy szükség van még egy EBEL csapat nevezésére legyen az Dunaújváros vagy Bp. Sajnos tisztán látszik a szakadék a generációk ill. a versenyeztetés adta fejlődés között.
A szlovének ebből szerintem jelentős hasznot fognak húzni ha nem idén de éveken bellül biztos.
A mecsről csak annyit a Volán még nem is vette komolyan, a sebesség is csak néha súrolta az EBEL alsó határát, a fizikai hokiról nem is beszélve.
@fekete8: Miért, melyik tud kinevelni?
@miki78: hát nem a volán elhiheted.
Satosaari az első kapott gól előtt kinyúlt bottal egy korongért és rögtön látszott, hogy vége a rossz térdének. a hátralévő 3 percben már nem ment lövés kapura, de látszott, hogy fáj a térde.

A 3. harmad 15. percétől Rajnát lehívták és csak bedobáskor jött fel pillanatokra. Így esett a válogatott 3. és 4. gólja üres kapura.

Nem tudom, mit lehet leszűrni a mai meccsből, hiszen a válogatottnál csak pillanatokra volt a korong.
@fekete8: mondtam én ezt valaha?
@fekete8: Ha a Volán nem versenyeztetné ill. versenyeztette volna azokat a tehetségeket akik a vállogatott gerincét adták, adják akkor nem az A csoport és a Div I. között küzdenénk hanem pont egy szintel lejebb.
A tehetségek nevelése nem ér véget 17-18 éves korban, fontos a további fejlődés is ami az állóvizben nehéz.
De persze legyszerűsítheted oda is hogy Fehérvár nem nevel csak igazol, de ez nem igaz!!
Csak egy a baj ill 3 dolog: pénz,pénz,pénz...
Amúgy a meccs legszebb jelenete Tommi átemelős passza volt :)
@emlékező: Ez így a PO előtt nagyon rossz hír... Remélem nem komoly...
@miki78: Azért ne vetítsük már előre a világvégét. Mi is történt valójában? A 4 sorral játszó Volán (ahol játszottak a légiósok is) megvert egy olyan 3 sorral játszó válogatottat, akinek a játékosai fél hetet készültek együtt.
Lefordítva a válogatott első 2,5 sora légiósokkal megerősítve megverte a válogatott 3-4-5. sorát. Ugye ez nem meglepő.
Lehet elemezgetni a statisztikáklat, de ami nekem feltűnt a Volán fiatal sora nem szerzett pontott a válogatott ellen (és halkan mert ez már tényleg csak érdekesség, hogy 1 Volán gól volt, amelyiknél nem volt légiós pontszerző)
@OliBLOOD: Ez igaz, de azért ha nem csak a statisztikát nézzük, hanem a játékot, akkor a volánosok (mindegyik) a játék minden elemében egy klasszissal jobbak voltak a MOL-osoknál. Gyorsaságban, passzolásban, helyzekedésben stb..

A válogatott szempontjából nagyon aggasztó, hogy nincsenek védőink. A Volán az EBEL 2. feléhez tartozó csapat (tehát nem élcsapat) és itt is csak 3 magyar védő van. Igaza volt Ocskaynak, hogy sajnos nincs magyar védő rajtuk kivűl, akik az EBEL keretbe beférnének. Ez ma tökéletesen bebizonyosodott. ÉS ezt most nem a Volán szemszögéből, hanem Ljubljana szemszögéből és a jövő szemszögéből tartom problémának..
@OliBLOOD: Ne vetítsük, de ne is legyünk önteltek. Sajnos ma kijött az, hogy Sator tényleg max a 4 sorba kereshet még 1-2 fiatal játékost.
Okfejtésed azért nem jó a fiatal sor esetében, mert nem szereztek pontot, de nagyon jók voltak és a válogatottnak nem nagyon volt momentuma ellenük.
@Licsimi: Pontosan! És voltak olyan pillanatok, amikor a Nagy Gergőék sora beszorította az ellenfélt, még a harmadból se tudtak kijönni...
@miki78: ez ugy lehetne megoldani marmint a vedo valsagot hogy kell eroltetni Maklari Hegyi Pozsgai stb stb jatekat az EBELben sajnos ez az eredmenyek rovasara menne amit nem engedhet meg a maganak a Volan
egy masik opcio szerintem , hogy hathatos szovetsegi segitseggel (szponzorok keresesere gondoltam) valahogy elinditani egy masodik EBEL csapatott ahol nem volna akkora eredmeny kenyszer es tobb fiatalnak tudnanak lehetoseget biztositani a fejlodesre
nekem sajnos nincs otletem hogy lehetne hirtelen a MOL liga szinvonalat radikalisan emelni ami komoly fejlodest hozna
@OliBLOOD:
> de ami nekem feltűnt a Volán fiatal sora nem szerzett pontott a válogatott ellen

Ezt neki még tanulniuk kell, sokszor hiába csinálják meg a tuti helyzeteket, a befejezés nem elég hatékony. Ha olyan gólerősek lesznek, mint pl. az újvárosi tehetségek a MOL ligában/a magyar bajnokságban, akkor meg belőlük lehet a Volán színmagyar húzósora - EBEL szinten. Sajnos az esélyesebb, hogy el fogják vinni őket, de a magyar jégkorong szempontjából ez csak még jobb lehet.
Ég és föld volt ma a különbség a két csapat között, megkockáztatom, hogy nagyobb mint a tegnapi meccsen, ráadásul Hetényi is nagyon gyenge volt
a jegkorong tv-n fent lessz az osszefoglalo?
@Spigott: És a Volán nem pörgött egyáltalán.
Hetényi nem volt jó, de ne feledd, hogy nem volt előtte védelem. Ilyen helyzetbe hozták, úgy láttam egyáltalán nem tetszett neki...
Kerusz megfogalmazta a tutit: "Másik szint, de a szar és a másik szint között nagy a különbség"
Remélem az újvárosi fiatalokat meg gondolkodásra készteti a mai eredmény!
@kocek94: Hát ha Neked eddig kétségeid voltak ezzekl kapcsolatban, akkor ehhez a felismerésedhez csak gratulálni tudok. :D
@Licsimi: A hetedik gól után, ha jól láttam Hete kikúrta a korongot a nézőtérre, nem volt szép... Nagyon sokat kell fejlődni és dolgozni a mieinknek ahhoz, hogy megközelítsék ezt a szintet, remélem erre ma végleg ráébredtek.
Közismerten nem vagyok a honosítás híve, de a délután felvetődött bennem egy kérdés ezzel kapcsolatban.
Az egyik tv csatornán a ma éjszaka kezdődő olimpiáról volt egy műsor, ahol bemutatták a magyar indulókat.
Akkor kaptam fel a fejem, amikor a műkorcsolya párosunk férfi tagjáról beszéltek. A magyar állampolgárságot nem régen kapta meg, talán orosz nemzetiségű a srác, Amerikában tanult és most itt él Magyarországon. Magyarul éppen csak néhány szót beszél és éppen ezért ki is emelték illetve különösnek tartották, hogy ennek ellenére mégis megkapta az állampolgárságot, pedig még csak magyar felmenőkkel sem rendelkezik... Akkor hogy is van ez? Ilyen óriási különbség volna a két sportág hazai sportdiplomáciája mellett? Vagy ennyire nem ismerik el a hoki hazai fejlődését és eredményeit? Vagy ha a fiúk kijutnak az olimpiára, akkor "ingyen" osztogatták volna a magyar állampolgárságot?
Azért,arra kíváncsi lennék,hogy egy ilyen meccs után mit nyilatkozott Sator mester,mert én eredményben nem is,de játékban többet vártam a mol ligásoktól!
@munkagep: Okfejtésed két dolog miatt is hibás:
logikailag a "ha és akkor" nem fordítható meg, tehát ha A megveri B-t, és B megveri C-t, attól még C nem feltétlenül kap ki az A-tól.
Pl. az UTE verte a HC-t idegenben büntetőkkel, a HC meg ugye megverte a Volánt, de attól még az UTE csak egyszer verte meg tavaly a Volánt az 5 meccsből.

+Vlado, Hüfi és Borbás nem is játszott ma az UTE-ban.
@Licsimi: Akkor még tegyük hozzá, hogy a Mol Ligára mondtam a másik szintet. :)
@Rock me Amadeus: És Becze sem játszott az UTÉ-ban, meg Nagy István sem, hanem az ellenfelet erősítették.
@pokerface: nem tudom, csak arra gyanakszom, hogy ez a Maxim gyerek elvette feleségül Hoffmann Nórát, aki a párja.. így kaphat vki gyorsan állampolgárságot..
@pokerface: Sorold fel azokat a játékosokat, akik ha most azonnal megkapnák az állampolgárságot, akkor az IIHF szabályok szerint Ljubljanában játszhatnának.
Egyes sportágakrá más-más szabály vonatkozik.
@qx92: @Scofi: Még egy EBEL-csapat indítása nagyjából tönkre is kúrná a magyar bajnokságot. A Mol Liga színvonalát kell emelni, ez viszont a sok pénz mellett rengeteg munkát és sok türelmet is igényel.
@pokerface: én is néztem. De nekem úgy tűnt, hogy a pasi beházasodott Magyarországra. Volt ott mellette egy csinos hölgyemény...
@kerusz: a szlovének is elbírják a 2 legjobbjuk EBEL indulását és ott van még mögötte a szlovén bajnokság. Kéne még a magyar ligába pár csapat és akkor egy mehetne az EBEL-be. Csak ehhez rohadt sok meló, kitartás és akarat kell.. mert különben nem jön össze a pénz. ÉS utána 2-3 év, mire elérik a Volán mai szinvonalát.. ahhoz meg türelem..
@OliBLOOD: Nem, nem erre akartam célozni, hanem csak furcsaságként megjegyeztem. Van jónéhány játékosunk, akiknek hosszú idő óta húzódik az ügye ilyen olyan indokkal. Van, akinek azért, mert nem tud magyarul, hiába magyar leszármazott. Ez a srác meg junior világbajnokként idejön és megkapja. Nem feltétlenül a válogatott szempontjából vetettem ezt fel, de van néhány csapatunk, akiknek ez gond.
@miki78: Ha lenne még pár csapat, akkor természetesen nem kúrná tönkre. De nincs, basszus! Álmodozni én is tudok, de a realitásokból kellene kiindulni.

A szlovénok epszilon sugarú környezetükből összeszedtek egy tízcsapatos ligát, ez ma Magyarországon nemigen menne.
@kerusz: Idővel lesz, legalábbis remélem. Ott van Debrecen, Jászberény, Egerszeg stb.. csak lesz előbb-utóbb felnött csapat ezeken a helyeken is!
Már csak azért is remélem, mert én nem látom a fejlődés lehetőségét a jelenlegi keretek között...
@suzuka: erre én is gondoltam, de akkor miért lakik együtt Hoffmann Nóráékkal azzal az indokkal, hogy nincs pénz albérletre, miközben azt is megjegyezte a riporter, hogy a korcsolyázó hölgynek van egy komoly kapcsolata? Kicsit furcsa számomra. No mindegy, elnézést a kicsi offért :)
Szerintem sok kérdés nem lehet a védelemmel kapcsolatosan,úgyhogy kár is rágódni ezen :D (sajnos)
Adott Horváth,Tokaji,Jobb,Szélig,Ennaffati,Svasznek hetediknek meg vmelyik fiatal.Hogy mi lesz,ha Tokajiék visszavonulnak az szép kérdés...Majd jön Gőz Balu :D
@miki78: De, a jelenlegi keretek között a fejlődés kulcsa a Mol Liga fejlesztése. Hogy ez nem teljesen reménytelen, azt mutatja azért egy-két dolog.
@Miskolcifan: Ennaffati? Nála gyengébb játékos ma nem volt a magyar csapatban...
@Spigott: Hála istennek a vb nem volt.Én személy szerint másban nem látom,hogy megállja a helyét pl. Szlovénia ellen.Formába kell jönnie,ez tény,de róla legalább tudjuk,hogy megállja a helyét ha kell.
@ekj: Az ebel.at-n már fenn vannak a nyilatkozatok. Sator vmi olyasmit mond, hogy a fiatal játékosok ma leckét kaptak, hogy milyen jónak kell lenniük, hogy a jelenlegieket kiszoríthassák a csapatból. Gyorsabbnak és erősebbnek kell lenniük, ha magasabb szintre akarnak lépni.
@kerusz: És mit értesz ez alatt, hogy a jelenlegi keretek között kell fejlődni? Hogyan fejleszteni? Kell minimum 10 csapat, 54 meccs. Ebben az esetben valóban lehet fejlődés. A szlovák csatlakozás sem hülyeség, de ennek nem tudom mennyi esélye van és hát az is csak a rájátszásra vonatkozik.
@miki78: Maxim és Nóra nem házasok, sőt tudtommal csak a jégen alkotnak párt.
Más sportágakban más a szabály a honosítással kapcsolatban.
Ha jól tudom úgy történt a dolog, hogy az amerikai szövetségnek hozzá kellett járulni ahhoz, hogy Maxim magyar szinekben versenyezzen. Ezt mintegy 50.000 dollárért meg is tették.
Az olimpiai induláshoz pedig meg kellett kapni az állampolgárságot, amit nem kis sportpolitikai és egyéb nyomás hatására kapott meg Sólyom Köztársasági Elnök Úrtól az utolsó pillanatokban.
A hokiban ez nem lehetséges. Minimum két évet kell játszani az adott ország bajnokságában és addig nem is szerepelhet más válogatottban. Legalább is ha jól tudom. Persze kell az állampolgárság is.
@nazgul: hát akkor ez azt jelenti, hogy senki nem szorított ki senkit. Gyakorlatilag ki lehet jelölni a VB keretet..
@pokerface: az amerikai állampolgárságot is azért vette föl, hogy az akkori párjával indulhasson. vele szétment a párosuk, Hoffmannal állt össze, leadta az amerikait, fölvette a magyart. vhol így megy...

@miki78: egy nyár alatt elérnénk a volán szintjét bár csak mert a volán gyengülne 5-10 játékossal. :P
örüljünk az egyetlen EBEL csapatnak is....
(egyébként én félve várom a jövő évet, ezen az idei PO szereplés se változtat...)
@miki78: Miki, idén volt 7 (hetes) darab csapat a tavalyi 10 helyett. Ha még egyet elveszel, szerinted melyik irányba haladunk a kívánt létszámot illetően?

A meccsszámmal nem lesz nagy baj. Idén eddig az Újpest pl. itt tart:
Mol alapszakasz: 24
Konti kupa: 3
MK selejtező: 3
MK döntő: 2
Mol döntő: 2
OB I. középszakasz: 16
play-off nélkül tehát meglesz az 50. Tavaly a Dab és az UTE annyi meccset játszott, mint a Volán.

Sokkal fontosabb, hogy a minőség emelkedjen. Tavaly voltak igazán minőségi játékosok a Mol Ligában, idén sajna kevesebb van.
@kerusz: persze, hogy úgy gondoltam, hogy előbb fel kell tölteni a MOL-t és utána lehet "elvenni" belőe.
A minőségen is meg a meccsszámon is emelni kell, ezzel egyetértünk. Vicc, hogy decemberben alig volt meccse pl. az Újvárosnak.
Amúgy ezeket az MK meccseket nem hasonlítanám a bajnokikhoz, de lehet, hogy rosszul látom. Ha van 10 csapat, akkor az EBEL-hez hasonlóan lehet 54 meccs.
@miki78: Azért a vesztes csapatban is voltak "régiek".
A honosítás nem vezet jóra. Példa erre a kézilabda.
Előbb hoztak külföldi játékosokat, akik miatt nem jutott hely a fiataloknak a magyar élcsapatokban.
Így nem tudtak fejlődni, ezért elkezdték honosítani a külföldieket. Ma a férfi válogatottba nem tudnak összeszedni 12 épkézláb magyar játékost. Az eredményt mindenki tudja.
A nőknél is ez a folyamat, csak ott még le vannak maradva egy ütemmel. A külföldiek már kiszorították a magyar fiatalokat a csapatokból (lásd Győr). Majd ott is jön a honosítás.
A hokiban inkább adjunk lehetőséget a magyar fiataloknak. Még ha pár évig savanyú is lesz a szőlő.
a válogatott fiatal játékosai ma azért mentek Fehérvárra, hogy bebizonyítsák, helyük van a nemzeti csapatban.
Az élelmesebbek meg azért mentek, hogy bebizonyítsák Csics bának, lehet rá számítani a Volánban. Ma így épül fel a magyar hoki. Hogy ezzel élt-e valaki azt nem tudom.

De Csicsó bá korábbi nyilatkozatára visszatérve, miszerint az Ebel- indulást a magyar hoki érdekében vállalta be, lassan elkezdhetne gondolkozni, milyen védőt nevel ki, mert jelenleg az egyetlen komoly fejlődési lehetőség a védőinknek, ha az Ebel-keretben vannak. És jelen esetben engem az sem érdekelne, hogy minőségi visszalépés lenne a légiósokhoz képest,de valamit csinálni kell...
@miki78: Igazi minőség emelkedés majd akkor lesz,ha a mai 13-17 év körüli srácok lesznek 19-23 körül.Azt tudtuk eddig is,hogy kb. 27 fölötti minőségi játékosokból elég szűken vagyunk,sajnos ezt már nem lehet kompenzálni semmivel.
@Rumcájsz: célzott posztra történő honosításnak van értelme. Amúgy teljesen egyetértek Veled!!!
@Bpstars: Annak talán lenne, bár én nem tudok egyetlen honosítás előtt álló védőről sem. (Talán Flinta?)
@miki78: Sajnos Magyarországon nincs még 10 csapatra való játékos, legfeljebb 5-re.
Én már annak is örülök, hogy viszonylag kiegyensúlyozott lett a mezőny. Szép lassan azért kellenek új csapatok is, de ha hírtelen lesz sok csapat, akkor higulni fog a mezőny és az pedig a szinvonalnak nem tesz jót.
Haladjunk csak lépésről-lépésre, mint ahogy eddig és legyünk türelmesek.
Az biztató, hogy rengeteg gyerek jár hokizni.
Egy-két okos hozzászólás felidegesített. pl. Nincs a MOL ligában jó védő. EBEL-ben sincs! Ma egy magyar EBEL szintű védő van, Tokaji. De ha a testjátékát vesszük Ő sem az! Miről beszéltek? Ma gyenge volt a válogatott, de ki verte el őket? Azok a játékosok, akiknek a helye eddig sem volt megkérdőjelezve! + Mihály Árpi! A fiatalok ugyanolyan gyengék voltak mint a válogatott. Semmivel sem voltak jobbak. A húzóemberek tolták a szekeret. Még arra jó volt talán a meccs, hogy a Volán gyatra emberelőnyös játékát talán sikerült egy picit javítani a rájátszás előtt.
@Licsimi: Az újvárosi fiatalok majd gondolkodnak, és egyszer majd ők is lesznek nálatok öregek, mint azok, akik ma megverték Őket. Mi a bajod velük? Mi lenne a magyar hokival nélkülük? Azt gondolod, hogy ők nem tesznek meg mindent azért, hogy jók legyenek? Nekünk ők vannak, mi őket szeretjük! Olyannak, amilyenek! Sajnálom, hogy nem felelnek meg a kényes ízlésednek.
@kerusz: azt elfogadom , hogy egy esetleges masodik EBEL csapat tonkre tenne a MOL ligat es a magyar bajnoksagot bar azert nem teljesen ertek egyet de van igazad.De akkor ,hogy tudnad a MOL liga vagy az OB I szinvonalat novelni? nekem csak egy megoldas jut eszembe minosegi legiosok es nagyobb szamban mert akkor a fiatalok is jobban kell kuzdjenek a keretbe kerulesert, mert peldaul a Hc vagy az SC vagy akar az UTE tavalyi legiosai jok voltak es sokat huztak a liga szinvonalan, ellenben kevesebb lehetoseget kaptak a fiatalok,akkor ez volt a gond most az a gond , hogy a fiatalok nem fejlodnek elegge gyors utemben.
szoval neked mi a konkret elgondolasod arrol,hogy hogyan lehetne novelni a liga szinvonalat
A probléma az, hogy túl fiatal és szemtelen itt jó pár hozzászóló! A bunkóság meg...nem is erény.
Sziasztok.Nem a földön jártok.aki tud korcsolyázni az Magyar válogatott mezbe fog előbb-utobb bújni!Hogy miért?Mert ez van,azaz kb 150 a létszám az igazolt sportoló hokiban (Felnőtt).ELKÉPESZTŐ!!!!Hogy várhatnánk el hogy más országokkal szemben ahol 100000-rek űzik a sportot, felvegyük a kesztyűt... hosszútávon!Van 6-8 csapat!nincs több!Sem II. osztály,Jégpálya sincs.Utánpótlás......ugyanmár!!!Kiőlték !Már Dunaújvárosban is a multé!Akad persze 1-2 tehetség.Volt egy generáció Kercsó féle nevelés....és ennyi.Pénz nincs-nem is lesz!Alapja mindennek!Üzlet sport stb.Ekkora létszámból válogatni,eredményt elérni CSODA.nem reális.Honosítás!Mindenhol ez megy.Akkor meg minek nemzetek,Határok!!? Nekem mindegy milyen mez van rajtuk!A jó meccsnek szurkolok!meg talán a gyengébbnek.
Azt elfelejti mindenki, hogy azok akik elsősorban pótolhatatlannak tűnnek nem az EBEL-ből, hanem a Mol-ligánál is gyengébb mocsárból nőttek ki! Adjatok már egy kis időt a fiatal fiúknak! Ez az egy meccs nem jelenti azt hogy ne lehetne egy erős fiatal MOL ligás s 4. sort összerakni. Ebből az 5 emberből 4 ott volt ma is a jégen csak nem egyszerre és nem összeszokva. Ennyi!
@Rumcájsz: én is pont ezért vetettem fel ezt és nem azért, hogy agyba főbe honosítsunk a válogatott miatt. Az a fura, hogy országon belül is mekkora különbség van sportdiplomácia és sportdiplomácia között. Ezzel persze nem a szövetséget kritizálom, hanem csak furcsa hogy egyik hírtelen megkapja, másik meg hosszú időket vár rá.
@ZoTYA: Nincs teljesen igazad. Kercsó után egy évtizedig nem volt utánpótlás, de most a sport bázisa szélesedik. A 10 évet meg úgy tűnik komoly visszaesés nélkül át tudjuk vészelni. Gondolj csak a Nagy- Sofron-Kóger-Kovács négyesre vagy a Dunaújváros néhány fiatalajára. Aztán beérik a mostani U-20-18 ból is néhány válogatott sor és akkor újra lendületet kap a hoki.
@qx92: Ha lenne fővárosi EBEL csapat ugyanúgy 7-8000 ember lenne a csarnokban. több mint egy teljes MOL liga fordulóban. Igazi hírverés lenne a magyar hokinak, mely új dimenzióba lépne hosszú távon. Megnőne a reklám és sportértéke, több pénz áramlana be és több fiatal kezdene hokizni. A farmcspatok + vidéki + pesti + erdélyi csapatok a szélesebb bázisból a jelenleginél is színvonalasabb MOL ligát tudnának futtatni.
A MOL ligát magyar bajnoksággá kellene minősíteni és az erdélyi cspatoknak ebben kellene játszani, így az ottaniak lehetőségei is megnőnék az EBEL szereplésre és a magyar válogatottság elérésére.
Széles erős hokibázis alapjai lennének ezek.
@lbsz: ezzel az elgondolassal szerintem azagond hogyha meg egy csapat ki lepne a MOL ligabol akkor gyakorlatilag az befuccsolna mert ki akar utazgatni es sok penzt kolteni egy 5-6 csapatos ligara?
uj csapatott pesten letre hozni igazan eselyes szerintem ha pedig lenne EBEL pesten akkor az UTE FTC es Stars meccsekre csak nehany torzs szurkolo ha pedig valami egyesitett pesti csapatra gondoltal azzal az a gond ,hogy egyik szurkolo tabor sem tartana a magaenak
de valamifele megoldas kell ,hogy legyen csak az nem biztos ,hogy a kluberdekeknek megfelel es a jelen anyagi korulmenyek kozott minden klub a tulelesert kuzd sajnos
Azért elgondolkoztató, hogy egy Palkovics Krisztián 35 évesen a mezőny legjobbja tudott lenni úgy, hogy nem lőtt gólt csak zseniális gólpasszai voltak és úgy járkált át az egész mezőnyön mint kés a vajban.
Nagyon úgy néz ki, hogy a fennmaradó 2 helyre kalapból kell kihúzni a neveket.
Ezek után elgondolkoztató, hogy Ocskay Gábor miért volt két éven keresztül meghurcolva mert a Volánt az EBEL-ben versenyeztette?
A mai meccsen a válogatott lőtt egy gólt a Tommi kalandozásából, egyet Pedró Rajnának és kettőt üres kapuba. Ez a látottak alapján sajnos több mint osztálynyi különbség.
Azért egy ilyen meccs után nem hiszem, hogy egyből a fekete jövőt kéne megjósolni. Ahogy mások is írták, ez a csapat egy egész hetet nem készült együtt. Ráadásul ezt a csapatot nem akarjuk vinni Szlovéniába, egyszerűen keres Sator néhány játékost, akik még beférhetnek, és nem ilyen eredmények fognak születni. A volán régóta együtt van, együtt játszik, ráadásul Magyarország legjobb játékosait vonultatja fel, azokkal szemben, akik épphogy be akarnak kerülni. Szerintem kifejezetten jó volt látni ezt a kis meccset, hogy ki hol tart, ki mennyire lehet elégedett magával, és én még azt is láttam ,ki kerülhet be az utazó csapatba, sajnos kevés dunaújvárosit látok közöttük ( már akik jelenleg is ott játszanak :) ). Hajrá Kohász, Hajrá Magyarok.
@gogosz: Nincs kényes izlésem. Soha nem kérdőjeleztem meg a tehetségüket. Azt, hogy nagy az arcuk, azt nem én mondtam, hanem a most nálunk játszó, korábban dunaújvárosi, "öreg" játékosok.
Lehet itt beszélni teljes fiatalításról, meg hogy minden újvárosi és újpesti, starsos, volános fiatal válogatott szintű, de a realitás megmutatkozott a Pannon kupán, amikor a Szlovén "c" válogatott vert meg bennünket, meg tegnap is.
Reálisan a 3-4. sorba kereshet Sator 2-3 embert.
Pl. Spigott-ot nem lehet vádolni Újváros ellenességgel, de Ő miért tudta kiolvasni a mondandom lényegét???
Hatalmas az árok a MOL és az EBEL között. Elszomorító aki ezt nem veszi tudomásul. De azért lassan ráébred mindenki. Van még mit lerakni az asztalra sokaknak, akik tegnap a nemzeti csapatban játszottak. Rakjuk össze a kezünket, ha sikerül valamit kurva gyorsan kitalálni, mert 1-2 éven belül komoly galiba lesz belőle.

Még egy EBEL csapat indításán kár is gondolkozni, mert csak beleér a kezetek a bilibe. Még ha sikerülne is összeszedni a pénzt, amit erősen kétlek akkor sem fogadnák be az osztrákok. Előbb lesz ott bármely más oberligás labanc csapat, mint hogy egy újabb magyar egység. SAJNOS!
Én a helyetekben türelmes lennék, a Volán idén bejutott a rájátszásba úgy, hogy a legjobb játékosok -Szélig, és minőségi légiósok erősítik, a MOL Ligát pedig elérte a válság elég rendesen, menjen csak a Volán a maga útján, és erősítsük a MOL Ligát, igaza volt a Stars edzőjének jóval több meccset kell játszani télen, át kell gondolni a légiós szabályt új csapatokat kell bevonni stb. Ha tovább erődödik a Liga a fiatalok erős meccseket játszanak, talán a játékvezetés is javul, talán több pénz lesz és az ígéretes fiatalok is hazajönnek, ki a Volánba, ki a MOL Ligába. Egy meccsből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, ezt a hibát a múltban már sokszor elkövettük, ne tegyük mégegyszer. Nézzetek a táblára :) rengeteg gyermek hokizik, nincs csapat, ahol ne lenne több ígéretes játékos.
A HC tavaly megverte a Volánt Csíkban ez azt jelenti, hogy a román válogatott tavaly jobb volt mint a magyar?
@gogosz:
Ezt szerintem csak a düh,mondatja veled.
Lehet,hogy gólt nem ütöttek, de bizony sokszor volt ,hogy az ellenük éppen játszó sor nem tudott kijönni a saját harmadából.

Én azért nem vagyok annyira elkenődve a dújv.fiatalokkal kapcsolatban. Pozsgai T.-t például határozottan eltudnám képzelni egy idősebb bekkel ,mit alkotna.Azari is ,és Magosi is nagyon jól hajtott.
Itt senki nem nézi ,hogy ki,milyen sorban játszott ez a három gyerek.Mert szerintem ,de ez csak az én véleményem a két meccs alapján ez a 3 név merülhet fel.
Írom ezt azon alapon,hogy PL: Vaszjunyin míg első soros volt ,addig ugye könnyen ment a gól lövés. Akár Feketére is írhatnám.
Kíváncsi leszek természetesen ,hogy döntenek az edzők.
A válogatott többi tagjának pedig igen is jelzés értékűnek kell legyen,milyen szinten kell ,korizni,védekezni.
@qx92: Miért gondolod azt, hogy egy Fradi vagy UTE EBEL meccsre csak törzsszurkolók járnának ki? A Sztárznál még azt mondom, hogy talán, de ott is jelentős nézőszám növekedést várnék. A Fradinál még a BS-ben játszást is el tudnám képzelni, hogy megérné, meg lehetne tölteni.
@Potty82: Tavaly az OB1-ben láttuk mekkora ez az árok. Ehhez képest a Volán még leigazlta a Válogatott azon felét amelyik még nem náluk játszott és a hiányposztokra minőségi (itthoninál jobb) játékosokat igazoltak. Tegnap nem a MOL válogatott játszott a Volán ellen. Ehhez legalább az kellett volna, hogy komplett sorok játszanak ne olyanok akik még csak pár napja játszottak együtt.
Ezek után ne írjuk már le a MOL ligát, mert ha ez szétesik, akkor lesz igazán sötét a jövő...
@lbsz:
És hol fér el 7-8 ezer ember?Aréna kilőve mert jeget nem lehet 2-3 nap alatt csinálni, a többi csarnok /2db/ pesten meg 2000 körüli.
Azert ebel pontversenyben az elso 20 kozott osszesen 4 olyan jatekos van, aki az erintett 4 orszag vmelyikenek allampolgara. Koch, Kaspitz, Rodman es Palkovics. Arpi es Markov kivetelevel tobbi usa + can.

A szloven csapatok meg kb belerokkantak anyagilag az ebelbe. Az h a mogotte levo szloven bajnoksag hogy all szintben a mol ligahoz kepest meg szinten jo kerdes, nem sok osszehasonlitasi alapom van.
A valsag okozta karokat a Mol ligaban, igazabol most lehetett felmerni. Sajnos eltuntek az igazan minosegi legiosok, meg kell nezni a tavalyi pontlistat, ott latszik kik vitezkedtek. Az idein meg az latszik, hogy akik a tavaly sehol nem voltak, most uraltak a tablazatot, nem azert mert jobbak lettek, csak sokkal konnyebb volt most. Ez meg is latszott a tegnap. Azarin es Magosin kivul nehez lenne barkit is kiemelni a tegnap. Valahogy meg penzeket kell bevonni a ligaba, na meg erosebb csapatokat is.
Való igaz,tegnap nem összeszokott sorok játszottak a magyar válogatottban,de ... Szembetűnő volt ,hogy a fiatal válogatott játékosok mennyire lassabbak voltak az ebelesekhez képest,szinte minden kipattanó korong mind2 kapu előtt a volánosokhoz került,a válogatott a test test elleni játéknak ( na nem sok volt) cirka 1%-át nyerte meg,azért ezekhez nem kell összeszokottság
@zsákutca: Milyen érdekes!Láda Balu érezze megtiszteltetésnek,hogy egyáltalán behívták a bő keretbe,aztán hazaküldi Sátoros Teddy,Budainak meg ha derogál a cserepad,akkor inkább hazautazik edzeni...Akkor kinek és mire kell büszkének lenni?
HAJRÁ MACIK!!!
@OliBLOOD: nem értelek!!!

Ugyan ,hogy játszhatnának kompplett sorok a Mol-ból,ha nem a Komplett sor válogatott színtű.
Az mégnagyobb vereség lett volna!
Szerintem azok lettek behívva,akiket az edzőjük erre alkalmasnak,talált.Ilyen azért még nem volt ,hogy ennyi fiatalnak-"öregnek" megadatott a megmérettetés lehetősége.
Tisztán látszott ,mi a helyzet.
Csato Iminek a gondolat menetével tudok azonosulni!!!
@Potty82: Közel sem akkora az árok a MOL Liga és az EBEL között, mint azt gondolod, csak egészen másról szól az egyik, mint a másik. Helyén kell tudni kezelni.
@exL:1: A Volán is valahol itt kezdte cirka három évvel ezelőtt.
@bakker81: Elmondom akkor hideg fejjel, amit tegnap mérgesen tettem, és ti nem értettétek meg. Papoltok itt EBEL szintről, csak sajnos azt nem értitek meg, hogy olyan csatár nálatok is csak jó esetben 6 van! Nem 12! Tegnap is ők vitték a prímet. Hol volt pl Benk? Nem is tudom, játszott-e? Pedig előző napon ütött 3 gólt. Ezen a szinten ő is kevés volt! De sorolhatnám. Vaszjunyin, Peterdi a másik oldalon, szintén nem tűntek ki. Nem azért mert rosszak, hanem azért, mert a 6 legjobb csatár után van kb 10 akik egy szinten vannak. Kisebb-nagyobb különbségekkel, és taktikai variációs lehetőségekkel, ami miatt a stáb válogatja őket.
@csatoimi: a tavaly jatszott az a Suur gyerek azzal mi van hol jatszik most .? nekem nagyon tetszett a tavalyi jateka, o peldaul olyan legios volt akitol tudtak volna tanulni a fiatal hatvedek
@eszel59:
Nyílván ezen a szövetség is elfog gondolkodni,hogy behívják mégegyszer.
Van helyette fiatalabb,ügyesebb.(Rajna Miki)
Én még mindig megkérdezném Láda Balázs véleményét,hogy örült -e annak ,hogy harmadik ,negyedik körben felmerült a neve egyáltalán.
@kerusz: 12 éve. Magyar Bajnokságok, Interliga, Continental Kupák majd előre menekülés az EBEL-be. Ja, és közben kapta is a jóakaróktól az ellenséges dumát Csicsó-bá.
@csatoimi: Azért sokan jobbak is lettek.
@peterszky: mert most sem jarnak ki , feltetelezve a nezoszamok megduplazodasat meg ugy is csak 1000 db korul lenne , viszont az igaz ,hogy jomarketinggel sok embert be lehetne vinni csak a jo marketinghez sok penz kell
@Harczi: Ne mondd már, hogy a Volán első EBEL-szezonjában nem az történt, amit exL:1 leírt, idézem: "Szembetűnő volt, a [...] játékosok mennyire lassabbak voltak az ebelesekhez képest,szinte minden kipattanó korong mind2 kapu előtt (az ellenfélhez) került, a [...] test test elleni játéknak ( na nem sok volt) cirka 1%-át nyerte meg"
@kerusz: Ha csak erre gondoltál akkor igaz.
@kerusz: Igaz ,de rájöttek ez állóvíz,és léptek előre,az ebel felé,amiért kaptak hideget meleget a többi hokicsapat vezetőjétől,itt látszik az eredménye.Ha nem lépték volna meg 3éve,akkor nem lett volna Sapporói csoda.Több pénz kellene a magyar hokiba,akkor lehetne igazolni minőségi légiósokat,nem pedig csak szlovák extra liga középcsapatainak 3-4.soros játékosait,(tisztelet a kevés kivételnek)
@gogosz:
Kb.egyformán gondolkodunk,ezért vettem bele a két csatárt.Nem többet. Kettő szélsőről van szó,ha már csatárokról beszélünk.(Magó,Azari)
Ennyi! Nincs több. Sem gyorsaság,sem gondolkodásban nem veszik fel a versenyt,a volánosokkal.
ÉÉÉS MOST JÖN AMINEK JÖNNIE KELL!:))
Lehet ezt RÓZSASZÍN szemüvegen keresztűl nézni,de a jelenlegi helyzet ez!:))
Véletlenül meghallottam ,városotokban nagyra becsült szakírótok véleményezését a látottak alapján.Idézem:"gyerekek ,most mi a f@t írjak a hírlapban?Jelenleg Dunaújvárosban nincs válogatott játékos.Azt mégsem írhatom ,hogy van,mert hazudnék"
@exL:1: Mikor állítottam ennek az ellenkezőjét? De akkor sem az a megoldás, hogy csinálunk még egy EBEL-csapatot, a többit meg hagyjuk a véresbe, mert akkor a maradék pár csapat becsukhatja a boltot.

A magyar hoki sokkal nagyobb annál, hogy horvát vagy litván módra egyetlen csapat komoly versenyeztetése fejlődést jelenthessen, ahhoz meg túl kicsi, hogy komoly károk nélkül túlélje, ha még egy csapatot kivesznek a bajnokságból. Ergo nem marad más hátra, mint fokozatosan és türelemmel fejleszteni a hazai bajnokságot. A Mol Liga első két éve megmutatta, hogy ez egy nagyon jó lépés volt a helyes irányba. Aki pedig látta a HC történetét (bocs, csatóimi), az megérthette, hogy fokozatos építkezés és sok idő szükséges ahhoz, hogy szerves fejlődéssel alakuljon ki minőségi jégkorong. Lehet jó csapatot csinálni egy vagy két szezonra, az még nekem is menne, ha utána becsukhatom a boltot, de az nem vezet sehová. Hosszú távra kell jó csapatot csinálni.

Lehet itt pánikolni meg türelmetlenkedni, és vészforgatókönyveket találni, de az nem vezet sehová. Vannak jó játékosok, akik külföldön fejlődnek, akik révén a magyar hoki stabilan divízió 1 teteje-A csoport vége szinten lesz/lehet hosszú időn át. Ennél többet egy 6 csapatos országból nemigen lehet kihozni. Nézd meg, hogy az A-csoportos országokban milyen a játékosállomány a magyarhoz képest.

Sok játékos közül válogatva lehet majd egyszer egy stabilan erős válogatottat összehozni, nálunk a sok játékos majd 6...7 év múlva érkezik el. A feladat ez kell legyen, hogy ezek közül minél többet a jégkorongban tartsunk, például azzal, hogy megmarad a juniorbajnokság, például azzal, hogy az OB I/B-ben normális bajnokság jön össze, ahol farmcsapatok is játszhatnak, például azzal, hogy ahol felnőnek majd a gyerekek, ott elindítanak egy felnőtt csapatot, stb.
@kerusz: 1et kell értsek veled 100,01 %-ig.Tegnapi nappal kapcsolatban annyi hiány érzetem van,hogy én azt vártam a válogatott fiatal játékosaitól,(összeszokottság ide v.oda)hogy mennek mint mérgezett egér,ütköznek hajtanak,meg mutatják Satornak hogy igenis helyük van a nemzeti csapatban.Benk Bandi is ebel meccseken,ha szóhoz jut, bejön a jégre,megkezdi a szabadprogrammját,fél perc alatt míg elnem jön a sorcsere,megtesz 5kűrt,ütközik 3-4et,ad 1esetleg 2 passzt,majd lejön,kihajtotta magát.Na ilyent tegnap a válogatottból senkitől sem láttam.
@qx92: a lengyel Podhale Nowy Targnál.
@exL:1: Igazad van, sajnos a tűz hiányzott tegnap a válogatottba helyet követelő fiatal játékosokból.
@exL:1: Tegnap azért speciális helyzet volt. Senki nem nézte volna jó szemmel pl ha Sofron úgy ütközik a palánknál ahogy szokott. És a másik oldalon sem úgy játszottak ahogy szoktak. Éles meccsen mindkét oldal játékosai sokkal keményebben ütköznek.
@gogosz: Én sem botos pankrációra gondoltam,csak kicsit életszerűbb játékra a válogatott részéről,igaz így sokat spóroltak a volánnak a melegvíz számlával,mert némelyik játékosnak zuhanyoznia sem kellett,mert megsem izzadt.
Van két merész ötletem.
Én is jó ötletnek tartanám a Pesti EBEL csapatott, és kötelezővé tenném itthon a farm csapat inditását a Volán és a Pesti csapat számára is. Ezzel növelnék az itthoni létszámot, és rengeteg fiatal kaphatna játék lehetöséget.Pl a Stars-nál ha erdményre törekszenek /mint most/ a fiatalok kiszorulnak, ha meg a fiatalokra koncentrálnak akkor a szponzor távozik.A másik ötletem olcsobb lenne, de egy kicsit merészebb. Közös Pesti csapat inditása az EBEL-ben.A három pesti csapat egy egy sorral képviselné magát.Természetesen bevenném az Újvárosiakat is.Késöbb a macikat is.
@Harczi: Erre gondoltam. Meg eszembe jutott, amit a manapság sokak által szidott Pék György mondott tavaly az OB I. döntő után, ahol az ötből három mérkőzésen azért a teljesen esélytelen Újpest megkeserítette a Volán életét. Valahogy úgy szólt az akkori egyik nyilatkozata, hogy ilyen meccsekből kellene egy szezonban jó pár, mert érezhető volt, hogy hogy lett mérkőzésről mérkőzésre élesebb az Újpest is a döntőben (amíg fizikailag ki nem pukkadt).
@kerusz: el kéne gondolkozni a szlovén horvát szerb liga és a mol liga összevonásán. mindkét félnek jót tenne, sok csapat, változatos stílusok, és mivel nem kerül be szinte mindenki a rájátszásba, valószínűleg nagyobb iram is lenne. Csak az a kérdés, hogy anyagilag meg tudják e engedni a csapatok.
Így simán el lehetne viselni még egy Ebel csapatot.
@exL:1: Jól van, meghajlok a nagyságotok előtt. :)
Godó és a "jeges" Szántóföld ! :)
legközelebb a Rolba helyett egy hatttalmas John Deere 8030 szériájú traktort látnék!!
mi lehetett a bibi a jéggel?
@bonsay: Ez a közös ló és a háta esete. Erre nem találnál szponzort. Elindulna az, hogy én ennyit tettem a csapatba, te miért csak annyit és tíz meccsen belül dőlne a koalíció.
A másik kérdés, hogy az osztrákok mikor fogadnának be és milyen feltételekkel egy újabb magyar csapatot. Sajnos az induló évben is rengeteg pénz kell.
@Harczi:
Ezért írtam, hogy merész.Viszont a szponzorálást úgy csinálnám hogy a csapatoknak kéne beszálni egyenlő arányban.Tudom én is hogy kivitelezhetetlen........
Ladányi megmutatta a nyilatkozatával, hogy hogy kell méltósággal győzni. Ezt nehezebb megtanulni, mint méltósággal veszíteni. Ezt a saját bőrömön tapasztaltam meg én is. :) Bravó Godó!
A Magyar-Román meccs közvetítését innen tudjátok letölteni:

thepiratebay.org/torrent/5359591
@sziszi_15: Az amúgy jellemzően 100 néző előtt játszott Slohokej Ligából szerintem maximum a Partizan Beograd lenne hajlandó a Mol Ligába átjönni. Az ottani tíz csapatból nyolc kevesebb, mint 150 kilométerre van egymástól, nekik nem buli egy 1000 kilométeres túra Csíkba, annyit messze nem ér meg, de hiába van végig autópálya, már egy 600...700 kilométeres miskolci túrától vagy egy 400...500 kilométeres budapesti túrától is fáj a foguk. Ahhoz valami nagyon komolyat kellene ajánlani, hogy ők ide jöjjenek.

Ráadásul attól, hogy hozunk még csapatot Szlovéniából, nem lesz több magyar csapat és játékos, nekünk pedig az kell.
@bonsay: És a két farmcsapatba honnan lenne játékos? Kiürítenénk az ifi- és a juniorbajnokságot?
@kerusz: Igazad van. Továbbfejlődni akkor tudunk majd, ha ez a sok utánpótlás-nevelő csapat a játékosait tovább tudná versenyeztetni felnőtbajnokságban. Lassan-lassan, lépésről lépésre tudunk csak haladni. Ehhez kell kitartás és belátás. Más utunk az adottságainkat tekintve sajnos nem nagyon van. Viszont ha ezt nem látjuk be, és elfogy a türelem, akkor lefelé indulunk meg. És ha egyszer elindulunk lefelé, akkor nincs megállás!
Elképesztő, hogy ezeregyedszerre is le lehet futni ugyanazokat a köröket. Azt mondjuk teljesen megértem - sőt, valahol örülök is neki -, hogy mivel érdekli az embereket a probléma, nem hajlandók elogadni, hogy_jelenleg_nincs megoldás.

Pedig ez a nagy büdös helyzet.
Másik magyar csapat az EBEL-ben két éven belül - esélytelen.
Plusz három erős magyar csapat a magyar bajnokságban két éven belül - majdhogynem esélytelen (de azért hajrá Miskolc, hajrá Debrecen, hajrá többiek).
Több pénz a magyar hokiba erősebb légiósokhoz - egyelőre esélytelen.
Erősebb csapatokkal erősebb bajnokság - esélytelen. A szlovének mi a fenét utazzanak ennyit (annyival amúgy meg nem is jobbak). A horvát, szerb sajnos nem erősebb. Akik jöhetnek Erdélyből, itt vannak. A szlovákok SOHA nem fognak nekünk így segíteni. Ausztria másod-harmadvonal messze van. A kör bezárult!

Szóval az van, hogy álmodozni lehet (sőt, kell is), meg persze hogy a magyar hokinak sokat számítana, ha lenne még egy EBEL magyar csapatunk úgy, hogy az itthoni bajnokság sem omlik össze - de ez egyelőre ESÉLYTELEN, emberek.
Abból kellene építekezni, amink van!
Azért ne feledjük, Csicsó-Palkó-Godó-Tokaji-Szélig, stb - ők csak kinevelődtek a jelenleginél sokkal rosszabb helyzetben is! Ne akarjuk már a jelenlegi húsz-huszonkétéves tehetségeinket hozzájuk mérni, ennyi idősen ők sem voltak akkora sztárok!

Kell egy sokkal jobban megszervezett bajnokság. Heti három meccs, egy szezonon keresztül - az már terhelés. A mai magyarországi játékosoknak meg el kell fogadni, hogy két lehetőségük van. Vagy eligazolnak jobb csapatba (Volán vagy külföld), vagy megpróbálnak élni azzal a kevés lehetőséggel, ami adódik. Biztos marha nehéz lehet pl. az újvárosi fiataloknak feldolgozni, hogy pár hónapos szárnyalást sikerült elrontaniuk két meccsen a Mol-liga döntőben - de éppen ez az, amit meg kell tanulniuk. A tehetség önmagában nem elég garancia a sikerre! Ezt azért az aranygeneráció tagjai nagyon is jól tudják - nem véletlenül mondták a mai fiataloknak, hogy még több kell, még több kell, mi ennél többet tettünk annak idején, fiúk!

Én tartok attól, hogy sokan azért döbbentek meg ezen az eredményen, mert azt hitték, hogy az idei MOL liga színvonala a vártnál jobb lett (ez végül is tény, sokan temették már a kiírásnál, de ehhez képest egész jókat küzdenek ott a csapatok), így logikus volt a feltételezés, hogy az ott játszó játékosok előrébb tartanak pl. a Volánhoz képest. Hát nem. Egyrészt a Volán is fejlődött, nem keveset, másrészt itt van a jelzés, hogy a Mol ligásoktól ennél több kell. Ezen kell dolgozni, ezen kell segíteni.
Valahogy ki kell bekkelni az elkövetkezendő pár évet, amíg nem adódik jobb alkalom a magyar hoki fejlődéséhez. Mert abban biztos vagyok, hogy ez az alkalom el fog jönni, csak nagyon keményen meg kell dolgozni érte!

Hajrá Magyarok!

üdv,
Raon
Fehérvár Ördögi Kör
@kerusz: De ha nincs jó kirakat, akkor az a kevés befektető is lehet hogy máshogy fogja gondolni a támogatást. Ez egy olyan téma, amiben nem lehet úgy csinálni semmit se, hogy az mindenkinek jó legyen.
@kerusz:
Szerintem a junior bajnokság mellet simán elférne a ob-1 a fiataloknak.Négy hazi csapat van a junior bajnokságban....../nem sok/ Serdülösök meg besegithetnek az ifi bajnokságba.Még azt is lehet, hogy a junior tart ameddig a Mol-liga és a farm csapatok az OB-1-be csatlakoznak.Új csapatok nem nagyon várhatoak itthonról.Zalaegerszegen még hosszú idő mig felnőtté válnak a mai gyerekek, és a város még a csarnok fentartásával is évek óta küzd.Kaposvár szerintem még messzebb van ettől a lehetöségtől.Szlovákok évek óta betartanak nekünk onnan sem várható plusz csapat.
@sziszi_15: Hát a jó kirakatot úgy is el lehet cseszni, ha belehányunk, mondván, hogy az szar. Még egyszer mondom: akárcsak hat éve is a tíz körmünket megnyaltuk volna egy olyan bajnokság láttán, mint a tavalyi meg az idei Mol Liga volt. Azt kellene befejezni, hogy a Mol Liga szar, az EBEL meg jó.

Mindkettőnek megvan a maga helye és szerepe. Ha olyanok, akik szökőévenként egy ilyen meccsen szembesülnek a Mol Ligával, elkezdik fikázni, attól jobb nem lesz senkinek. A komplett válogatott (akiket most Volán-mezben láttunk) három évvel ezelőttig a Mol Ligánál gyengébb bajnokságban játszva vált azzá, aki.

Nyilván nagyon hiányzik ez a 15 Volán-mezben látott játékos a magyar bajnokságból, de szerintem pl. az OB I. idei középszakasza a heti 4 meccs terheléssel, a kiegyenlített csapatokkal igenis nagyon komoly alapot ad a fejlődésre. Azt azért nem kell elfeejteni, hogy szinte minden magyarországi Mol Ligás csapatban a húszas éveik elején járó játékosok a húzóemberek most. Szerintem ahhoz képest elég jó a kirakat, nem hiszem, hogy sokkal rosszabbak lennének, mint Palkovicsék ugyanennyi idősen, viszont sokkal többen vannak.
@bonsay: A junior bajnokság mellé csak akkor fér el az OB I. vagy a Mol Liga, ha a meccsnapok nem ütköznek. Amúgy gyakorlatilag az összes korosztályban orrba-szájba megy a feljátszás. Szükség is van rá, mert egyelőre még kevés a játékos a felsőbb korosztályokban.
@kerusz: Nagyjából egyetértünk. A Mol liga vagy valami hasonló kell, csak több csapattal, és egész évben heti 3 meccsel. Amúgy Raon összefoglalta szépen az egészet.
Ahogy észre veszem,arra mindenki rábólint,hogy a Volán klasszisokkal jobb a Mol ligánál.
Akkor felteszem a már sokszor feszegetett kérdést,tényleg igazságos ha a Volán játszani fog az OB.1 rájátszásában?Amit szerintem lazán félgőzzel megnyer.
Én elégedett vagyok a válogatott szereplésével.az eredmények tükrözik a meccsenkénti ellenfelek tudását.
Az hogy ne ütközzön a játéknap szerintem a legkisebb probléma.Ezt lehet legkönnyebben megoldani ha illetékesek is akárnák.Sajnos ők nem mindig azt nézik mi lenne a legjobb a honi hoki társadalomnak, henem a slep járjon jól. Mondok egy konkrét példát:Tavalyi serdülő bajnokságban engedték, hogy alsóházi játékosok erősitsék a felsőházi csapatokat.Ezzel élt a MAC és a Stars is.De mivel a Mac elbukta a bajnokságot idén nem engedték ezt a lehetöséget.Ha nem a MAC-ba mennek akor ne menjenek sehova.Nem a Stars-al csesznek ki hanem azokkal a fiatal tehetségekkel akik most az alsó házban kell küzdeniük oly kemény csapatok ellen mint /nem is írok senkit mert nem akarok senkit megbántani/Egyébbként ezek a fiúk most ott vannak az ifi válogatottal.
@sziszi_15: De Raon azt is összefoglalta, hogy több csapat majd csak akkor lesz, ha a Debrecen, stb. belép szépen lassan, évek múlva. Addig maradhat nyolcadiknak a Steaua, és kb. meg is vagyunk. Nem hiszem, hogy egy Volán farmcsapat vagy egy Gyergyó most hirtelen jó ötlet lenne.
@bonsay: Nem vagyok benne biztos, hogy ezt a témát érdemes egy MAC-Stars ellentétre egyszerűsíteni.
@kerusz: szerintem ennél jobban nem lehet megfogalmazni a tegnapi meccs lényegét:

"Mestermérleg, Ted Sator: A válogatottban most szerepet kapó játékosok kemény leckét kaptak arról, hogy hova is kell fejlődniük, ha ki szeretnék szorítani a nemzeti csapatból a stabil tagokat."
@bandog:
A Magyar Bajnok, mindig az aktuális legjobb Magyar Csapat legyen! Szerintem...
Ez csak egy konkrét példa, amiből sajnos még rengeteg van.Csak arra akartam rámutatni, hogy az önös érdekek még mindig fontosabbak mint a töretlen fejlödés.
@kerusz: én úgy vagyok vele, hogy jó is, ha jönnek külföldi csapatok, hiszen minden ország kicsit más stílusban játszik, és ha gyengébbek is, felveszik a ritmust szép lassan. Jó példa erre a junior bajnokságban a Crvena Zvezda. Az elején még nagy pofonokat kaptak, most már egyre szorosabbak a meccsek velük.
@bonsay: ha valaki nem tudta kiharcolni a felsőházba kerülést, az ne is igazoljon oda szerintem. Inkább úgy kéne összerakni a bajnokságot, hogy minél később váljanak szét a csapatok, az utolsó is játszon sokat az erősebbekkel.
@Licsimi: Akkor sztem már most mindeféle körülményeskedés nélkül kapja meg a volán a bajnoki cimet.
A többi csapat meg kezdjen el gyeplabdázni.
És persze úgy legyen magyar bajnok,hogy egy meccset sem játszik a bajnokságban,csak a rájátszásban.
Necces....
@bandog: mindenki tudta a kiírást már szeptemberben. Akkor kellet volna mondani hogy a csapatok nem mennek így bele. Most már felesleges minden egyes Bajnokságos cikknél felhozni ezt.
@Licsimi: Ez így van, Sator fején találta a szöget. Mago is valami ilyesmit mondott a meccs után az interjúban.
@sziszi_15: Szerintm nem jól látod!
Konkrétan a serdülőben az első három és az utolsó három között majdnem 20 gólos külömbség van meccsenként.Nekem ne mond, hogy egy gyengébb csapat abból tanul, hogy kell 20 gólt kapni.És a legjobbak se ettől lesznek jobbak, hogy 20 vagy 22 gólt ütnek.Azonos képességü csapatoknak kell egymással többet játszani.Mol liga is azért volt jó, mert nagyon hasonló képességü csapatok játszottak egymás ellen.
2014. február. XY, 1996-ban született magar vedő - támadó játékos nyilatkozik arról milyen jó érzés bemutatkozni az immár 8 éves és egyre színvonalasabb MOL Ligában és mekkora megtiszteltetés a számára hogy Európa egyik legerősebb bajnokságában, az EBEL-ben szereplő Budapest Knights csapatával edzhet ahol szeretne szintén bemutatkozni....
Szép lenne!
@sziszi_15: Ebben igazad van.
Belölem csak a lelkiismeret vagy a jóérzés hoz ki ilyen sületlenségeket. ;-)
Szerintem aki jár meccsekre, annak eddig is világos volt a különbség a 2 liga között. Senki nem mondja, hogy a MOL liga szar, olyan, amilyen játékosok vannak benne, olyan, amilyenek a lehetőségek. Az EBEL éppen olyan, mint a MOL liga, csak jobbak ezek a lehetőségek. Az Elitserien meg 3 kategóriával az EBEL felett van minden tekintetben és lehet ezt így tovább nézni. De azért, mert az Elitserien jobb, még nem mondjuk az EBEL-re, hogy szar..
Persze, nem kell elájulni az EBEL-től sem, de nekünk mégis ez most a csúcs. A MOL ligásoknak meg azon kell törniük magukat (játékosoknak és klubvezetőknek) a jégszövetség vezetőivel, hogy jobbak legyenek!

De azt se kell elképzelni senkinek a MOL-ban, hogy ő akkora játékos, hogy a Volánba beférne vmelyik légiós helyére, hogy majd az NHL draftolja meg ilyesmik.. Majd, ha lesz annyi meccsrutinja, ha lesz tapasztalata, felszed még pár kiló izomzatot és nem "hal" meg a 3. harmadra, akkor!

És végre mindenki, aki támadta Ocskayt az elmúlt években beláthatja, hogy a lehető legjobb döntése volt az EBEL-be menni.

Az OBI-ből viszont vissza kéne a Volánnak lépnie, most!
@bonsay:ebel játéknapok: kedd ,péntek, vasárnap ( + buszozás) hogy sűritenéd bele a 7 be a volán hazai meccseit??vagy vezessük be emiatt a 9 napos hetet??ejj ejj Ceasar és Gergely pápa ha annak idején előrelátóbb,most nem lenne gond.:-))
Tegnapi meccs..hogy is mondjam....katasztrófa volt. Nem igazán értettem a fiatalok stratégiáját. Jómagam is már 8 éve hokizok és ha pl belövik a korongot, akkor miért nem megy be a csatár a harmadba? Vagy ennyire nem bírták a tempót és ez csak cserére volt jó? Pedig a volán közel félgőzzel játszott. Nagyon alattomos dolognak tartottam svasznek fejre ütését bottal. Ha már lassú akkor igy kell csinálni? pláne egy "barátságos" edzőmeccsen? :( semmi helye a válogatottban.
A volán meg elégé báránytürelműen tűrte a fiatalok test játék probálkozását.

Ebelbe tényleg jó ötlet még egy magyar csapat. Amit viszont nem tudom melyik csapat tudna megcsináln, h 1-1,5 millió eurós költségvetést teremtsen. 1 millió a beugró. mikor újvárosban hokizó ismerőseim meséli h 2-3 hónapja nincs bérezés. Jah és persze ez a keret ez csak a volán szintű csapathoz jó, a többi csapat ennek többszörösével rendelkezik. attól nem is beszélek, h az első 2 éveben a csapatnak nem csak a saját utazását, de az ellenfél utazását is neki kell fizetni. igy hogy 3.éves lett a volán igy tudott ebből a pénzből ilyen játékosokat hozni. Az amatör csapatok első osztályúvá tételéhez szintén csak 3 dolog kell: pénz, pénz és pénz. de a realitás szerintem hogy mostanában semmire nincs pénz, nemhogy sportra. :(((

FOREVER 19....:((
még valamit...érdemes megnézni a godó nyilatkozatát a mecsről. nagyon jól látja a helyzetet...csak sajnos a pénz :s
@exL:1:
Valamit nem jól olvastál tölem.Farm csapatról beszélek az OB-1-ben a Volántól.Mielött bevezetnéd a kilencnapos hetet olassál figyelmesebben.......
@rrichy: A pénz sok mindenre megoldás, de attól, hogy lesz pénz, még nem lesz jobb játékos senki. Ez is figyelembe kell venni!
A mai MOL ligások még nagyaon messze vannak attól, hogy Palkovicsokká, Ocskayakká vagy Ladányikká váljanak. Nekik is hosszú volt az út idáig és nem csak pénz kérdés volt.

A Volán fiataljai egy lépcsővel feljebb vannak pl. Azariéknák, mert egy jobb ligában és több meccset játszanak már 3 éve. A jobb liga persze pénz kérdés is, de nehogy azt gondold, hogy a Volánnak valaha is volt 1 mnillió euróra egyben...
Még egy dolog és megigérem többször nem feszegetem ezt a kérdést.
A Volánnál a szponzorok zöme sztem az Ebel részvételt és eredményeket szponzorálja.
A többi ob.1-es mol ligás csapatnál a szponzorok az ezekben elérhető legjobb eredményt várják.
Ha itt nem teljesit jól a csapat a szponzor nem fizet tovább.Ergo azzal,hogy a Volán bármelyik másik csapat helyett lesz a magyar bajnok,csökkenti a többi csapat szonzorációját ezzel tovább neheziti a pénzhez kötött lehetőségek kihasználását.
Logokailag azt hiszem így elég érthető.
@miki78: hát akkor olvasd el az osztrák jégkorong szövetség szabálykönyvét. érdemes. A megnevezett összegnek a szezon ELÖTT EGY ÖSSZEGBEN a számláján kell lenni.
A játékosok meg nem a pénztől lesznek jó játékosok, hanem attól, hogy kifizetik őket. Te sem szívesen járnál be melózni ha 3 hónapja ígéreteket kapsz.

Abban viszont egyet értünk, nagy a serdülöknél is a külömbség. volán - üröm ilyen 30-0. épp tegnap meccsen beszéltünk róla, h ilyen korban még nem lehetne ekkora külömbség....és van. szóval a probléma megoldására ki kell találni valamit.
@rrichy: a szabály lehet, hogy ez, de a tények mások...
Az EBEL az nem a BKV. És egyébként meg Kathágót el kell pusztítani!

Tisztelet és kalapemelés id. Ocskay Gábornak ezért a hihetetlen munkájáért, amit először tudott szemmel láthatóan bemutatni a tegnapi meccsen. Sok Ocskay Gábort a magyar jégkorongnak!
Jó lenne befejezni már ezt a volán ne csatlakozzon be a magyar bajnokságba dumát. Végre lesz két csapatnak lehetősége 3 ill. 4 győztes meccsig a jelenlegi legjobb magyar csapattal játszani. Ne mi szurkolók döntsük már el, hogy a Volán mikor csatlakozzon vagy egyáltalán csatlakozzon-e a magyar bajnokságba.
Egyébként meg mekkora öröm lenne a volán nélküli bajnoki címet ünnepelni, majd minden nyilatkozatban magyarázni, hogy igen végül is úgy lettem magyar bajnok, hogy a volánt nem engedték abban az évben indulni. Szerintem ez mindegyik játékosnak igencsak szörnyű érzés és válasz lenne. Csak saját magukat csapnák be, és ezt egyébként már ők is többször lenyilatkozták. Csak midig van tízből 2-3 szurkoló aki nem tud az orránál és saját kedvenc csapatánál tovább látni.
@miki78:
Márpedig kell pénz, ráadásul nagyon sok.Egy kérdésem lenne hozzád.Palkovicsék honnan indultak?
@bonsay: Uttörő bajnokságból. A volán mondjon le!
@rrichy: Ugyan már! Az csak bankgarancia, nem fizikai pénz...
Na igen.
Szerintem bármelyik magyar csapatnak jól fog esni a döntöben minden mérkőzésen beleszaladni egy megalázó tizenegynehány gólos vereségbe,Igen,azt hiszem ebből lehet igazán tanulni.
en azt nem ertem peldaul ott van az FTC igazgatoja az arab ficko Moha ahogy a fradisok nevezik neki peldaul nincsenek kozel keleti kapcsolatai hogy valami bohoc olaj herceget beleugrasson a szponzoracioba? tudom hogy az araboknak nem erdekuk a magyar hoki tamogatassa de annyi stupid haszontalan dologra koltenek rohadt sok penzt ,hogy akar erre is adhatnanak :D
de a tobbi pesti csapatot sem ertem az orszag legnagyobb varosaban nem talalnak szponzorokat ezt nem tudom elhinni
vagy a klub vezetok nem olyan elhivatottak mint id. Ocskay
@miki78: a penz mar csak azert is megoldas mert a sok penzbol sok jo edzo es sok jo legiost lehet hozni ami rovid tavon emelne a liga szinvonalat es azzal esetleg at lehetne hidalni ezt az 1-2 generacio hianyt
@bandog:Ez a kifogás csak itt a magyar hokiszeretőkben merül fel!!Jesenice,Ljubljana,Zágráb ugyanúgy kiemeltként fejezi be a saját bajnokságát!Jobb lenne ha Volán a bajnokságban indulna és lenne a meccseken 10 gól különbség a javára?Netán nem lenne ilyen bombaerős a Volán akkor meg lene egy román 2 szintű bajnokság és divizio 2-be maradásért küzenénk minden évben!
@Harczi:
Én is inkább egy szuper kupát látnék szívesebben.Más súlycsoportban van a Volán ez nem kérdéses, de nevetségesé teszi az OB-1 döntőjét.
Bokszban is azért vannak a súlyhatárok mert nem kérdéses ki nyerne egy lepkesúly és egy nehézsúly összecsapáson.Ha egy kicsit pikir akarok lenni akkor a Volánnak azért jó az OB-1, mert az EBEL-t úgysem nyerik akkor legyen már egy bajnoki aranyuk........
@bandog:Szúrkolj ,hogy jusson tovább az első play off körből a Volán és nem kell nézned őket a döntőben!!De sok sikert kívánok akkor az OB1-es döntőhőz vekkert vigyél és állítsd be 10 percenként csörgésre mert tuti téli álomba merülsz a színvonal miatt!!
@bandog: A Volán szponzorainak a neve nagy részben nem mond semmit Ausztriában, Szlovéniában, stb. Szóval nem igaz az okfejtés, hogy a szponzorok az Ebelre adtak pénzt. Szerintem 80%-ban nincs semmilyen kézzelfogható üzleti haszna abból, hogy pénzt ad. Azért ad mert imádja a jégkorongot, illetve a csapatát és segíteni akar, ja és ezt tapasztalatból mondom.
példa: Szerinted a DHL kapott már több rendelést, mert az UTE szponzora? Illetve pl. a Bericaptól több kupakot rendeltek, mert támogatja a Volánt?
@F.Márk: Nem jártál még idén EBEL-csarnokon kívül meccsen, igaz?
@bandog: ezelőtt 20 évvel 6 magyar játékos mellé igazolt a Jászberény 6 oroszt, akik szinte minden magyar csapatot aláztak. Akkoriban a fradi adta a válogatott 80%-át. Eltelt 2-3 év és szép lassan a többi csapat is szorosabb meccseket kezdett játszani a Lehellel. annak idején így lehetett fejlődni. De próbálj már leszakadni erről a témádról.
@F.Márk: bonsay megirta a választ előttem.
Ha hiszed ha nem én ugyanúgy remélem,hogy sikerül a Volánnak amit eltervezett.Emelem kalapom Csicsó bá munkássága előtt.
De ez ne menjen a bajnokságot végigjátszó többi csapat rovására.
Ha igazán szinvonalas meccset akarok nézni akkor nem az Ebel,hanem a KHL vagy NHL meccseit nézem.
Erről meg ennyit.
@Licsimi: Pedig a Volán esetében lassan tényleg volna értelme marketing-értékről beszélni. A kevés csapat közé tartozik, amelyik képes nemzetközi szinten is minőségi sportot adni, aránylag jó tévés és sajtómegjelenéssel, 90% feletti telítettségű csarnokkal, nemcsak saját szurkolókból. Talán a veszprémi férfi és a győri női kézilabda-csapat ilyen még.
@kerusz:Ebbe ne menjünk bele,hogy én hol jártam jégkorong meccsekre mert lehet tátva maradna a szád de ezt nem nagyképűségből mondom félre ne értsd és van összehasonlítási alapom a "rossz" EBEL és a te általad gonolom Mol liga meccsei között!!
@Harczi: Igen aztán kerültek a Sziketherm-hez is.Tyeplakov,Kugyimov stb.Annak idején még nyitott jégpályára jártunk meccset nézni.
Nem eröltetem,de hátha betör a tudatotokba,értékelem és becsülöm a Volán teljesitményét.
Az Ebel-ben.
@kerusz: Persze, de válság van. Tudod, hogy én megpróbáltam és mondhatom, hogy nem rendeltek tőlem 1db csavarral sem többet a vevőim. Persze jó képeket mutogatni a meccsekről, ahol ott a cég logója, meg ügyfeleket hozni meccsekre kapcsolatépítés céljából, de sajnos ennél többre nem jó jelenleg. Azért intéztem, mert imádom a jégkorongot és a csapatom. Remélem a következő szezonban vissza tudunk jönni...
@Harczi:Ott a 3 pont!!Voltam olyan Lehel meccsen ahova 12-en mentek el és simán verték akkor a magyar mezönyt!!(Mihonyik,Puskarjov,Vaszjunyin,Vlaszov,stb..)
@kerusz:
Miaz a nemzetközi mérce?Nem kötekedésből de az EBEL nem egy nemzetközi mérce.Nekünk még távoli de a csúcstól még az EBEL is messze van.Kézilabda OK!
@bandog:Ezt írd meg a szlovén és horvát bajnoságba is, érdekes ott senkit nem zavar ez a demagóg felfogás!!
@F.Márk: Akkor meg mi a rákért kellett már megint a vekkerórás beszólás? Csak mer olyan fasza dolog alázni egy amúgy tisztességesen kifejtett véleményért a másikat?
@bonsay: Ebből még háború is lehet a sógorokkal. :DDD
Méghogy egy osztrák liga nem nemzetközi???
@F.Márk: Amekkorát Te tévedsz... A Slohokej Ligának lesz saját bajnoka. A horvát bajnokságban nem a Medvescak EBEL-csapata fog döntőzni. Esetleg, hangsúlyozom, esetleg, lesz olyan, hogy a Slohokej liga legjobb két szlovén csapata játszik majd a két EBEL-csapattal. De ez még nem biztos.
@F.Márk:
Honnan veszed, hogy horvátoknál vagy a szlovénoknál mindenki örül ezért a helyzetért???
Kérdés a többiekhez akik tudnak olvasni.Tényleg ennyire nem lehet érteni amit leirok?
@kerusz: @bonsay: @bandog:Ti fehérváriak vagytok?Élőben jobb lenne ezt a dolgot megvitatni mert itt írhatunk szilveszterig akkor se jutunk dűlőre!!
@F.Márk: Én "sajnos" dunaújvárosi vagyok :)
És igazad van,élőben korrektebb egy eszmecsere.
@bandog:
Nemzetközinek nemzetközi, de ne álltasd már magad,hogy ez a csúcs!Még europában sem.
@bonsay: Látom te sem érted a viccet.
Vagy nálatok ez nem a poén,nevetés jele? :DDD ?
@F.Márk: Mit beszéljünk meg? Hogy a "nagy" Medvescak nem megy haza a horvát bajnokságba?
@F.Márk:
Ez érdekes, én véletlenül Fehérváron születtem, de a nagyfalúban lakom.
@bonsay:Ki írta hogy örülnek neki??Van a szezon elején egy szövetségi űlés ahol megvitatják a dolgokat és senki nem vetette fel ha a Volán bekapcsolódik az OB1-be akkor ebbe ők nem mennek bele!Tudom most jön az Ocskay liga!!:))
@AG 2.0:Hárman egyet??Ott is összevesznénk ki harahatna többször!:))
@bandog:
Értem a viccet csak nem szeretem......DDD
@kerusz: A Medvescak II. se a horvát ligában játszik, hanem a szlovénben...vagy lehet, hogy a horvátban is játszik? Erről nincs infóm...
@kerusz:Wazze neked nem a rózsaszín szeműveg van a fejeden hanem te Stewe Wonder rokona vagy!!Tűn állítsál mert megakadt!!
Lehet bennem van a hiba :D
A gyengébbek kedvéért majd zárójelezem(viccelek) vagy (komolyan gondolom).
:DD
@F.Márk: A tűn Te is állíthatnál, szétszakad a fejem az üvöltözésedtől.
@F.Márk: Akkor máshogy fogalmazok...nem mindenki Fehérvárra jár meccsre.. :DDD Csakmert minden egyes vitánál felveted, hogy találkozzatok a meccsen, de abba nem gondolsz bele, hogy nem mindenki jár Fvárra meccsre... :DDDDDDD
@edudus: Igen, a Medvescak II játszik a négycsapatos horvát bajnokságban. Ami amúgy egy csapatonként hatmeccses alapszakasz után (ebbe beszámítottak a Medvescak II és a Mladost Slohokej ligás meccsei, tehát összesen 10 mérkőzést játszottak a liga alapszakaszában) elődöntő-döntővel zárul. :)
@edudus:Előtte megkérdeztem hova valósi??Nem véletlenül!!Ne köss már megint belém !!:))Irgum burgum!!
@forestjr:Üvöltözés??Írtam én nagybetűvel valamit is!!
@edudus: ha nyiregyhazan laknal mi lenne veled?15 ezerért autoznal minden AV19 meccsre h megnezd oket?Rohej...Diesel arral se usznad meg olcsobban meg jo dolog lenne ejjszaka hazaerni nem?Inkabb usd a dobot :D vagy Axe fejét xd
@F.Márk: Ne hari, de muszáj minden mondatodat duplán nyomatékosítani?? :) :)
Majd ha játszuk a dötőt a Volánnal akkor lent leszek és beszélhetünk............DDD
@edudus: nahát csak nem velencei vagy?? :-)
@kerusz: Köszi, tudtam, hogy te tájékozottabb vagy a témában nálad.. :D Nekem minden tudásom a zágrábi szurkolóktól ered.. :D

@F.Márk: Hadd kössek már beléd, csak hogy ki ne jöjjek a gyakorlatból... :P

@Dreamliner25: ????? Téged meg mi ért???? Írtam én olyat bármikor is, hogy mindenkinek kötelező jelleggel Fehérvárra kell meccsre járni akár Nyíregyházáról is??? :O Amúgy, ha kíváncsi vagy rá, akkor igen sokat jártam én Győrből Fehérvárra 1-1 meccs kedvéért (mielőtt megjegyeznéd, tudom, hogy közelebb van, mint Nyíregyháza :D) Mellesleg senki fejét nem ütöm, nem szokásom :)

@exL:1: De, Velencén lakom. :)
Magyarországon a hoki nem nemzeti sport,mint csehszlovákiában,svéd,kanada,finn vagy oroszországban.Ezért nem tud beindulni a hoki ugy ahogy kéne.Nincs egy stabil bajnokságotok.Egy példa nálunk az Extraligában 13 csapat,utánna az még van a szlovák 1 bajnokság 14 csapat , szlovák 2 bajnokság 15 csapat.A junioroknál szintén Extraliga,1,2 szlovák juniorbajnokság 14 csapatal.Már az U-12 bajnokságban 14 csapat van.Ez hiányzik nálatok.Nem értem miért akartok romániával,horvátokkal osszeálni,mikor még a hazai bajnokságra sem futja.500-600 kilométereket utazni.Itt kell magyarországon nektek eloszoris egy eros stabil bajnokságot létrehozni!!!Mit akartok tanulni a románoktol,szerbektol?Hokit?Ne vicceljetek márt.Ha megvan a stabil legalább 8 -9 csapat bol a bajnokságtok,abbol már valamit ki tudtok hozni,tapasztalt edzokkel.Lennének a az U12 tol az U21-ig 8 csapatos bajnokságok minden korosztályban.A tehetcségessebeket,meg bedomni a felnottekhez,ahogy nálunk csinálják.16 évtol megprobálják az Extraligát.Utánna ha jolmegy,csatlakozhat hozzá más csapat.De a magyar stabil bajnokság szerintem a legfontossab.Persze nagyon kell a reklám,a világbajnoki,olympia tv kozvetítések,sponzorok.Ezekkel lehet a magyar fiataloknál etvagyat csinálni a hokira.Persze ehhez sok sok penzkell,mert anélkul nagyon nehéz.Azt írta valaki hogy a szlovákok nem segítenek.Nos ez badarság,mert igy is elég sokat segítettek,és fognak is,ha hozzájuk fordultok.De hogy szlovák csapatot bevonni a magyar bajnokságba az egy kicsit bizar dolog.Eloszol legyen egy nagyon stabil bajnokság,amire tudtok majd alapozni.Nem szabad feledni.Nézzétek ma már szlovákián a noi jégkorong válogatott is indul a Vancouveri téli olympián.Itt van szlovákia a szomszédban át kell jonni,és biztos segítene sokmindenben a szlovák hoki szovetcség.Nem román hokit tanulni.
@edudus: csak nem újtelepen?? :-)
@Dukla Trenčín: Azért kell hokiban a romániai csapatokkal összeállni, amiért férfi kézilabdában a Tatran Presov Magyarországon játszik, vízilabdában a Kosuce az Interligában, amiért férfi és női kézilabdában a cseh és szlovák élcsapatok közös bajnokságban játszanak. Pontosan azért, mert - ahogy Te is írtad - egyedül nincs elég csapat egy érdekes bajnoksághoz.

Egy hokicsapat nem terem a semmiből, mondjuk a jégpálya elkészültétől számítva 10-15 év kell egy tisztességes felnőtt csapathoz (ha nem másoktól nyúlnak le játékosokat). Mondjuk 10 év múlva lehet, hogy lesz már 6 másik csapat is a mostani 6-hoz.
@Dukla Trenčín: Sok mindenben igazad van. Itt a hoki nemhogy nem nemzeti sport, hanem egyenesen furán néznek rám, amikor kiderül, hogy hokimeccsre járok. Még a sportszerető emberek nagy része se volt hoki meccsen életében. Ez annak is köszönhető, hogy BP-en kívül sokáig csak két fejér megyei városban volt hoki. Most már legalább van Miskolcon is..

A román témával kapcsolatban: szerintem nem tanulni akarunk tőlük, hanem azzal a 3-4 csapattal erősíteni a MOL ligát, ami ott van.
es tanulni is lehet. Az sosem szegyen ami jo.
@exL:1: Már értem. Szóval veled beszélgettem tegnap? :DDDDD
@Dukla Trenčín: Hát nem tudom mit értesz szlovák segitségnek?!Mikor a Stars utánpotlás játékosai kint játszottak, elöszőr 5 játékost engdtek meccsenként.Egy két edző meccs után rájöttek nem jó ötlet mert a harmat nyenge Nove Zamky /ott játszottak a gyerekek/elkezdte nyerni sorba a meccseket.Megverték az aktuális bajnokot is.Lecsönkentették 3 gyerekre.Kitalálták három lejátszott év után már nyugodtan játszhatnak korlátozás nélkül.Mielött lejárt volna a három év kitalálták csak akkor számit a három év ha szlovák bejelentett lakcímük van.Miután az összes Stars játékos bejelentkezett szlovák lakcímre, ujjabb akadályt állitottak.Szóval röviden ennyit a segitségről......
@Lajos a mizse:
Szerintem a szlovák extraligások, vagy akár a KHL-esek, hogy az NHL-esekről ne is beszéljünk ugyanezt gondolják az EBEL-ről. Gondolom Neked is szarul esne,ha támogatnám őket.
Egyszóval ne sértegess itt bennünket, csak azért mert anyagilag nekünk nem egészen megy úgy mint Nektek. Mi nagyon szorítunk a sikereitekért, de azért illetlenség lenézni a gyengébbeket, vagy akik, most gyengébbnek tűnnek! :)
@Dukla Trenčín:
Mondjuk nem tudom tudnál -e ilyen jó kis tanácsokat írni,ha annak idején,nem csatolják el tőlünk ezt a földet?
Mint ahogy Kerusz írja, hokicsapat nem terem a semmiből,egy nem létező ország viszont igen.
Segítettek a szlovákok ,a dunaújvárosi példát idelehetne tenni!( Nagy Vladó Munkássága)
Szerencse,hogy jött ez a GP és a romokban ,heverő teheneket,elkezdte visszabikásítani.:))
Persze ezt mindenki tudja,hogy több csapat kell és jobban lehet válogatni.
Nem akar itt senki Román hokit tanulni,de ha lehet választani,Kercsó vagy Vladó én az előzőre tenném a voksom,igaz ő is magyar. Kóger vagy Kapusta ,akkor ismét csak az első embert választanám.
Persze biztos,hogy vannak ezeknél .sokkal jobb szakemberek csak ők épp nem a mi utánpótlásunkat erősítik,nem jönnek ide.
@edudus: hogy bukhattam így le??? most mehetek arcplasztikára :-)))
Na találtál egyet.Viszont Giblák sem alkotott nagyot,ha csak nem a bortermelők szemszögéből nézem!
A Kis Vladó munkásságát is mint utánpótlás nevelő,jellemzi a mostani helyzet dunaújvárosban.
A sok korrupt Szlovákról már nem is beszélek akik adták vették egymás közt a meccseket.
Akkor inkább tényleg jöjjenek a Székelyek,Románok,Horvátok,Slovének.....
@bakker81: Szerintem semmi olyat nem írt Dukla Trencin, amiért megérdemelné ezt Tőled. Nem érzem kioktatásnak, amiket és ahogy leírt. A kié melyik föld témát pedig ezen a blogon hagyjuk, ha kérhetem.
@exL:1: Azért ennyi idő után törvényszerű volt a találka... :P
Rendben! Hagyom!!
Viszont én éreztem benne egy kis élt.
Nincs bajnokságunk?Nekünk azért ebből a nincs bajnokságból sikerült egy lépést előrébb menni.
Nyílván ,ha Zalaegerszeg,Debrecen,stb csapatok is belépnek akkor valószínű már elmondható lesz ,hogy van.Nyílván akkor fognak a szülők gyereket ,hozni a pályára,ha népszerűbb lessz a jégkorong,vagy lesznek olyan edzők akik elmennek az iskolákba,és összeszedik a gyerekeket.
@kerusz: apropó, ha már a szlovén meg horvát csapatokról volt szó, tavaly nagyjából ilyenkor volt egy post a balkáni ligákról, az érdekes volt, lesz idén is?
@bakker81: Eloszor is ne keverd ide a politikát,mert a sportba nem valo.Errol le kell szoknotok hogy a mi foldunk,meg satobbi,mert ez nevetcséges.Hogy mi lett volna ha nem csatolják el toletek ezt a foldet?Semmi,mert maradtunk volna Kladno-ban,vagy Handlován,mert ott éltunk egy ideig.Mert anyukám cseh állampolgár volt mig megnem kapta a kettéváláskor az állampolgáságot.Nem tudnák ide írni,hacsak nem értesz csehul,vagy szlovákul.Nem tudom hogy nekem e írták hogy ne sértegesem hogy anyagilag nem megy a magyar hoki.Eloszor is nincs itt szo sértegetésrol,hanem szembe kel nézni a valosággal,és elkel fogadni a kritikát,mert az fogja elore vinni a magyar hokit.Nem a mifoldes buszkeség.Az ijen énhazám,mihazámosok mind a fronton haltak meg a semmiért,mig az állam leszarta oket.
@bakker81: Hát lehet, hogy én nem tudok olvasni, de én azt láttam a hozzászólásában, hogy nincs egy erős, stabil bajnokságunk, nem pedig azt, hogy nincs bajnokságunk. És ha visszaemlékszem az előző és a mostani idény előtti vitákra (ki melyik másik ország bajnokságában akart indulni a Mol Liga helyett), akkor azt kell mondjam, hogy teljesen igaza van.
OK.
Rosszul fogalmaztam az egészet vedd úgy!
Akkor így írom. Egy Cseh indítattásal a háttérben,meglévő pályákkal,kitanult szakember gárdával,több évtizedre visszatekintő múlttal,le lehet ezt írni.
Viszont mi még gyerekcipőben toporgunk jégkorongban.Nekünk a pályákat még csak most építették.Igazi utánpótlás edző az első Kercsó volt.20 év telt el ,hogy léptünk egy kicsit.Ami ,ha belegondolsz(népszerűség,pályák)Mégiscsak nagy lépés.Próbáltuk a Szlovák vonalat ,nem igazán jött be. Valahogy csak népszerűsíteni kell nálunk is,ha másképp nem megy,hát azzal,hogy akik ideakarnak jönni a bajnokságba,fogadjuk őket.Ha erre vevő a TV és ezáltal lesz népszerűbb a jégkorong ,hát legyen.
Nem gondolom ,hogy magyar csapat Extraligában akarna játszani.Azért viszont azt igen,hogy a másodosztályba egy Dunaújváros elférne.
Amennyiben ezt is adja a TV,már megint a jégkorong győzött .Ad EBEL-T,ad MOLT,ad Szlovákot,az azért már nem olyan rossz reklám a sportnak.
@kerusz:
Nem tudom mire gondolsz! Én arra emlékszem,hogy idősebb Azarinak megfordult a fejében egy Szlovák első osztály. Nem extraliga.
Tudás alapján ,no meg ezzel a Gp edzővel ,miért is ne lehetne.
Az is előrébb vinné a jégkorongot.
Az egyértelmű,hogy olyan utánpótlás bázisokat kellene létrehozni,mint a stárs.150 gyerek.Az azért nem rossz!Azért viszont ez az edzők feladata,hogy valahogy odadédelgesse a gyerekeket.
Fradi,
Újpest
stárs
Miskolc
Zalaegerszeg
Debrecen
Győr
Fehérvár
Azért mindenhol 150 gyerek,netán 200 jégkorongozna az már adna némi alapot a válogatottnak.
@kerusz: Zsír:) Már telhetetlen is vagyok, a lengyel bajnokságról is olvasnék valamit, hogy állnak ők ottan, valahogy úgy érzem mindenki szerint szlovénia lesz a legnagyobb ellenfél, pedig szerintem a polákok elleni is hatalmas meccs lesz a vb-n.
Bocs az Off-ért.
Szépen gyűlnek a hülyeségek :)
3 hónapja fizetésképtelenség
szlovák elsőosztályú indulás id. Azari részéről
GP
@bakker81: Jó híreim vannak a számodra! Ha egyszer veszed a fáradságot és megnézed az icehockey.hu regisztrációs adatbázisát (www.icehockey.hu/index.php?pg=sub_60), látni fogod, hogy kívánságod nagyrészt már teljesült is, már ami az igazolt játékosok számát illeti...
@bakker81: Igen bután látod a szlovák blogos véleményét! A Dab edzője Jonathan-Patrik, rövidítve: JP
@fater64: Szerintem nem latja butan. A szlovak hoki lejtmeneten van, onnan lenne a legolcsobb a Volannak legiost igazolni, megsem kell az oregnek egysem. Igaza van, tele van egy csomo alibi hokissal, tisztelet a kivetel.
@fater64:
Nekem mindegy ,hogy hívják az edzőt,a lényeget olvasd.Jót tett a Dunaújvárosnak ,hogy ő van,Tőlem lehet Dzsípí,jp,Gp,Elírtam bocs!
Ezt amit az Imi ír már lesem mertem írni ,nehogy megdobáljanak "kővel".
Svájcban bizonyítottak.Kiss híja volt a Magyar győzelemnek.
Szerinted ,ha magyarországon lenne ,mondjuk 16 fedett pálya,amit építhettek volna nyugodtan aZ ötvenes,hatvanas években.Akkor is így állna a Magyar jégkorong?A Csehek elengedték a kezüket ,még utánna nyertek egy vébét,azóta leszálló ág.
@bakker81: "Ezt amit az Imi ír már lesem mertem írni ,nehogy megdobáljanak "kővel". "

Az igazsag az mindig faj, azert jar erte kodobalas. De neha csak le kell irjuk.
@kerusz: Most van átlag 400 gyerek korosztályonként.Én a duplájáról beszéltem.
A több létszám nyílván hozza magával asponzorációt is.Több apuka!Több polgár,jó módú,vagy akár nagyon jó módú szülőket.Akik nyilván megtesznek mindent a fiukért,ha tudják vállani a csapatért és adja isten a válogatottért.
Ezért gondolom azt,hogy megkell becsülni,Fektit,Kógert,Kercsót,és legalább ilyen kaliberű edzőket idehozni.
Tőlem lehet Szlovák,Svájci,Osztrák,Finn,de amikor idejön tudjon már valamit felmutatni.Mondjuk a szövetségünk határozza meg,hogy legalább 10 évet eltöltött kiemelkedő utánpótlás bajnokságba.Ilyen és Ilyen eredményei vannak.
Nem az ,hogy idejövök ,Szlovákiából mert ott jó a hoki és edző vagyok.
Akkor én holnaptól Lovas edző leszek Délafrikában,mert hát ugye a magyar az lovas nemzet.
@bakker81: Cseh indítással?Szerintem nemtudod a cseh-szlovák hoki torténelmet.Olvasd el,azt rájossz hogy milyn valojában.Negem tengernyi anyagom vam a cseh -szlovák hokirol.Ráadásul lehet hogy lessz megint cseh-szlovák liga.Tudod az oroszok kanadátol és csehszlovákiátol vettek ismereteket a hokirol.1948-ban LTC Prága csapatát meghívták moszkvába,hogy tanuljanak toluk.Gondolom ezt nem tudtad.Vagy hogy Peter Stastný nyitotta meg az europaiaknak az utat az NHL -be.Vagy hogy Larionov,Krutov,Makarov után a 80 években Liba,Rusnák,Lukáč tiszta szlovák csatársor volt a legveszéjesseb.85-ben világbajnokok lettek.Vagy ot van Stanisla Mikita.Milyen cseh háttérol beszélsz?
@bakker81: Te arról beszéltél, hogy kell mindenhová 150 gyerek, mint a Starsba. Én pedig megnyugtattalak, hogy az általad felsorolt helyek nagyobbik részén van 150 gyerek. ;)
@OliBLOOD: "Ha fantáziálnom kell, azt szeretném, hogy a Mol Liga tagozódjon be a szlovák 1. ligába. Legyünk mi a keleti és nyugati mellett a harmadik, déli régió. Az alapszakaszt lejátsszuk egymás között, ahogy most is, majd kialakulna egy rájátszásos mezőny, ahová a három régió első két-két helyezettje, valamint a szlovák extraliga utolsó két csapata kerülne. Ez a nyolcas csoport játszana a rájátszásban egy teljes kört. Ezután mindenki hazamenne, és folytatódna a magyar bajnokság. Gyorsan hozzáteszem, elképzelésem magvalósulására sok esély nincs, de jelenleg ennél jobbat nem tudnék kitalálni."
Igaz hogy csak fantáziált ,de erről amit én írtam.Nyilván azért ,mert emlékeztem erre a cikkre.
Fizetés képtelenség!!?? Nem tudom a jó dunaújvárosi lokálpatrióta polgárok ,hol vannak!
Már azokra gondolok akik annó keményen belenyúlkáltak a csapatok pénztárcájába a saját hasznuk javára!Nem tudom ,hol vannak a vállalkozók akik a városból élnek mégse fordítanak a városra semmit.Tudom válság van,de nézzen Dunaújvárosban ,mindenki mélyen magába,és ha NEGYEDE,á hülye vagyok,TIZEDE annyit tett a jégkorongért mint Azari akkor lehet itt a blogon tárgyalni ,a fizetésekről.Szerintem még akkor sem.
Kint voltam a kupadöntőn,az a sok VIP-es aki van??Tömegeltek le az emberek.
Ja hogy ,ingyen eszi,isz,pisi,kaki,!100000 ezret berakunk 200-at meg felfalunk.Tisztelet a kivételnek!!
@Dukla Trenčín: Ez kb olyan, mintha Puskasekat emlegetned es a magyar foci hajdani nagysagat. Jol irtak, ahogy a csehek elengedtek a kezeteket, mindenben kezdtetek alamenni. Ez a mai realitas. Sehol nem vagytok a csehekhez kepest, egy szlovak edzo ezt egyszer ugy magyarazta el nekem, hogy egy nagyon jo szlovak atmegy a cseh ligaba, ott kozepes lesz, ha egy kozepes cseh meg atjon Szlovakiaba, egybol sztar lesz. Ez a kulonbseg.
@kerusz:
Amennyiben tényleg van ,akkor az tök jó!
Akkor ,hogy Viktorral éljek ,hozzon még mindenki magával legalább TÍZ gyereket:))
@bakker81: Nem, te arról írtál, hogy a DAB indulna a szlovák első osztályban "Én arra emlékszem,hogy idősebb Azarinak megfordult a fejében egy Szlovák első osztály."
Azari pedig arról beszél, hogy a teljes liga közösködik. Ég és föld a különbség.
Ha egyszer írtad volna JP-t GP-nek még elhiszem, hogy elírtad, hiszen csak 2 gombnyi a különbség. De nem így történt.

Én örülök ha tele a VIP. Mert ez azt jelenti, hogy fogyott jópár VIP bérlet, vagy a másik eset, hogy potenciális szponzor.
Kedves bakker81!
A csehek leszálló ágát irigyelem ám, de nagyon.
A legutóbbi VB-n ugyan nem értek el olyan eredményt amit szerettek volna, de aki a játékukat nézte az szerintem csak elismeréssel tudott szólni róla.
Az eredmény nagyon fontos, de a játék amit mutattak a becsúszott vereségek ellenére is szemet kápráztató és igen kreatív volt.
Számomra a legnagyobb csalódás az előttünk álló Olimpia szempontjából éppen az, hogy sérülés miatt nem fogjuk tudni élvezni a világ egyik legkreatívabb jégkorongozójának Ales HEMSKY-nek a játékát :(
@hokikori: Szlovákokról Írtam!! A Csehek játékát én is nagyon szeretem!!
@OliBLOOD: Csak ne ugy legyen tele, mint Csikban. Tiz megveszi az oda szolo berletet, 150 meg ilyen-olyan modszerekkel besunnyog oda.
@Dukla Trenčín:
"A nemzeti csapat 1938-ig részt vett minden EB-n, világbajnokságon és az 1936-os Téli Olimpián és sikerült egy-egy jobb eredményt is elérni. Így 1931-ben 7. lett a csapat, 1937-ben 5. helyezést sikerült elérni vagy 1938-ban döntetlen eredménnyel végezni a kanadai válogatott ellen."
Ezt rólunk íródott! Magyarokról!:))
Tényleg nem ismerem a Csehszlovák jégkorong történelmet!!! Amit írsz az is történelem .
Nem vontam kétségbe,hogy voltak kiemelkedő szlovák jégkorongozók!Viszont azt is tudom ,hogy a második legnépszerűbb sport volt nálatok a jégkorong.(Mert az első a kerékpár futbal volt).
Így bőven fektettek jégpályákba a Csehszlvákok!
Te arról beszélsz ,hogy nálatok 85-ben milyen játékosok voltak.Én arról ,hogy nálunk akkor kezdte el vagy talán előbb picivel Kercsó Ladányiékat edzeni.Te Csehszlovákiáról beszélsz,én Szlovákiáról.
@csatoimi: Imi! Elfelejtettem, hogy kedden mi is játszunk, úgyhogy köszi mindent, de megyek Újpestre. Bocs, bár gondolom, túléled! :)
@OliBLOOD:
Nézd belelehet kötni dolgokba.
Úgy is írtam! Arra emlékszem.Utánna néztem meg.
Ha így jobb neked ,hát hamut szórok a fejemre,megtépem a hajam ,mert le GP ztem JP.-t
Itt kérnék tőle bocsánatot.
Boldoggá teszel ,hogy fogyott a sok VIP bérlet,akkor viszont nem kell megjegyezni a pénzhiányt.
Jól elsiklottál a lényeg fölött!!:))
@csatoimi:Olvasd el mégegyszer amit írtam,mert szerintemnem értetted meg pedig gondolom olvashato a magyar írásom mogha nem is tokéletes.keveset tudz,erol láto.Mond neked az a név valamit például Peter Pucher?Nagy sztárvolt a cseh ligában,ahogy Marek Uram.Emlékszel,mikor a Zlín megyerte a cseh bajnokságot az egyik legjobb szlovák edzovel Ernest Bokrošal.Igor Murinnal a kapuban mint a csehliga legjobb kapusa?Ki volt az az edzo aki neked ilyen baromságot mondott?Szerintem te nem is ertesz a hokihoz, cseh-szlovákhoz meg duplán.Semmi baj.Lényeg hogy szereted.
@vaze: Valahogy tulelem. Nem lesz egyszeru, de Te mar csak ilyen vagy. :)
@Dukla Trenčín: Nem a fotbal,meg a kerékpár volt nálunk az elsoszámu,hanem a jégkorong.1929 márt szlováki
@Dukla Trenčín: Ivan Dornic es Ozimak Marcel mondtak ezt. Nagy atlagban ertendo, kivetelek persze vannak. Te mint nagy hokiszakerto, csak kell tudjad ezt.
@csatoimi: nem ez a lényeg, nem kell félrebeszélni Imi. Az úr jól kiderítette, hogy Te nem is értesz a jégkoronghoz. De legalább szereted, ez is valami, ugye. :)))
@Dukla Trenčín:
"Ki volt az az edzo aki neked ilyen baromságot mondott?"
Nem tudom mire gondolsz!
Cseszlovákiában a statisztikai adatok alapján a kerékpáros foci volt a legnépszerűbb.Utánna jött a jégkorong,utánna a foci!Ezt a hülyeséget a tévéből vettem.
Leírtam egyértelműen tényleg nem ismerem a csehszlovák jégkorong történelmet. Mi a bajod mégis?
Amit az elejére tettem az poén volt,és a magyarokról szólt.
Azt sem kérdőjeleztm meg ,hogy nem voltak jó szlovák játékosok,és edzők!! Nem értelek!!!
Szerintem te olvasd el azt amit én írok,akkor nem akadsz ki ennyire.:))
@vaze: Kedden én is mennék Újpestre. Kocsival hogy lehet megközelíteni a jégcsarnokot? Ott még nem voltam. Tudsz segíteni?
Elnéztem :)DDDD

Röhögőgörcsöt kaptam Raon beírásán:))
@Raon: Mindenkinek ez sem adatik meg. :)
@gogosz: Vac fele van, menjel a vaci uton vegig, van egy OMV kut jobbrol, elotte eltersz jobbra, ott az UTE csarnok. Ha meg Ujvarosbol jossz, akkor vegig az M0-an, az Auchannel le rola es ott megkerdezed, nincs messze onnan.
@csatoimi: Azt tudom, hogy hol van a csarnok, csak nem tudom, hogy kocsival honnan lehet bejutni. A honlapon azt olvasom, hogy be kell menni a sporttelepre, de én még nem jártam bent. Vagy ha kint parkolok valahol, akkor gyalog onnan messze van?
@gogosz: Focipálya előtti parkolónál meg lehet állni a Megyeri úton.
@Dukla Trenčín: 1929 ben már rendeték szlovákián a Tatranský pohár bajnokságot,ami második legoregebb bajnokság europában a Spengler pohár után.Elso szlovák bajnoksá 1930 volt.1918-ban alakult meg a Csehszlovák jégkorong szovetcség.Abban az idoben megyékre volt felosztva a bajnokság,amin Felkellet jutni az egészállami csehszlovák hokiligába.Ezt a HC Tatrynak 1936-ban sikerult.Rá egy évire a VS Bratislava is bekerult.A fasiszták szétválasztották csehszlovákiát erre Mint kulon állam 1938-ban megalakul a szlovák jégkorong szovetség,ahogy a szlovák válogatott is.1940-43 kozott 10 mérkozést játszott a szlovák válogatott.3 gyozelem,2 dontetlen,5 vereség.A háboru után csehszlovákia ujbol osszeált.Háboru után 1947-ben szervesztek ujbol világbajnokságot,ahol a szlovák Ladislav Troják megint játszott,aki 1948-ban a La Manche csatorna folot még 5 válogatottal repulogépszerencsétlenségben meghalt. A csehszlovák válogatottat mikor világbajnok lett 1947-ban, és ezust érmes a 1948-as téli plympián szlovák edzo edzette Mataj Buckna!persze volt azota még tobb szlovák edzo a csehszlovák padon.Enyit a szlovák hokirol.Nem lehet nagyon a cseh,vagy csak szlovák hokirol beszélni,mert mindég egyut voltak.Még most is sokan egyut dolgoznak.A magyar hoki még abban a 1930 as években szerepelt valamit,de azt vége.Hogy miért azt márt nem tudom.Gondolom a foci véget mert akkor nektek nagyon jol ment.
jaj.
kicsit elkanyarodtunk, de no problem.

Emberek!
hányszor kell leírni, hogy a délszláv vonal nem megoldás? a szlovák 1 még csak az lenne, de ott sincs pénz.
ezzel átkötnék a másik témára: (cseh)szlovák hoki. a rendszerváltás vesztese a sport is, mostmár nincs állami támogatás, több a tagdíj, kevesebb a gyerek. valamint egy adott magas szintet tartani (vagy emelni) sokkal nehezebb, mint egy alacsonyabb szintet növelni. ezért lehetséges, hogy a szlovák hoki gyengül (bár most a Tatáréknak elég jól sikerült a vb legutóbb), a magyar meg fejlődik, emelkedik.
a csehek uígy vannak meglátásom szerint, hisz juniorban már csak divIesek ha jól emlékszem. (és felnőttben is évek óta semmi)

addig örüljünk, míg legalább 1 EBEles csapat van. jövőre, két év múlva mi lesz? Tegyük fel pénz lesz. Aszondja: Hetényi, Nagy, Sofron, Kóger, Kovács, Fekete, Benk, Tyom, Jobb. Namost akit nem szaroztok már most is, az igen jó eséllyel kaphat máshonnan is ajánlatot. Na és akkor lesz vége az EBELnek részünkről. Mert ahogy tavaly és idén, úgy meggyőződésem jövőre se lesz 2-3 új gyerek beépítve. Fú idén kevesebb csapatból, a két 1 hónap után kifulladót sikerül megelőzni. Biztos velem a gond, de nagyátlagban nemsokkal látom jobbnak az idei volánt a tavalyinál(az itthoni mérleg jobb, a vendég katasztrófa), viszont nem látok új nevet, ami miatt a magyar hokinak igazán megéri az EBEL.Igenis be kéne írni a volán edző szerződésébe, hogy meccsenként legalább 5 21 év alattit nevezzen.

én már mikor megmondtam, hogy csatóimi nem ért a jégkoronghoz, csak szereti. de ő ezért szeret engem is. (+1mez a gyűjteményembe) ;)
majd elmesélem Imi mi volt, túl sokat kéne írnom, a lényeg: minek a sivatagba jégkorong...
@Lazlee: Mindenkinek nem adatott meg, ami Neked es Duklanak, vagyis Ti igazi jegkorong szakertok vagytok, legalabbis annak gondoljatok magatokat. Az viszont mar Nektek is furcsa kellene legyen, hogy mindig igazam van, amit mondok az mindig bekovetkezik. :) Felmereszkedsz egy rajatszasos meccsre Fehervarra? Szivesen meghallgatnam, hogyan latta egy elfogult jegkorongot szereto ember(azt is elismerem, hogy mindenki nem lehet annyira realis es tisztanlato, mint en) a sivatagi hoki helyzetet? :) Ezt akar meghivasnak is veheted, valamelyik fehervari rajatszasos meccsre.
@Dukla Trenčín: Latom a noi jegkorong felfele ivelo agon van nalatok. Jatszottatok egy szep meccset Kanadaval. Jo szoros volt.
@csatoimi: pont ezt akartam írni én is:) a hoki szárnyal Felvidéken:) alighanem Dukla barátunk az olimpia után egy darabig nem fog írni, mert az úgynevezett Szlovákia szerintem vastagon le fog szerepelni.
Kedves Barátaim!
Amennyiben nem tévedek rögtön egy presztízs meccsel nyitnak északi szomszédaink amitől én acélos csatát és nagyon jó mérkőzést várok.
Azért valljuk csak be, sokan örülhetnek az alábbi névsornak és ha ezzel a csapattal leégnének a szlovákok akkor ott már a szakvezetés kérdőjelei állnának a középpontban. Részemről sok sikert kívánok az északi szomszédainknak, mert noha a bajnokságuk már valóban nem csillog a régi fényében, nem kevés sztárral ajándékozzák meg a világot:
SLOVAKIA

Player
Peter Budaj Colorado Avalanche
Jaroslav Halak Montreal Canadiens
Rastislav Stana Severstal Cherepovets
Zdeno Chara Boston Bruins
Milan Jurcina Columbus Blue Jackets
Richard Lintner Dynamo Minsk
Andrej Meszaros Tampa Bay Lightning
Andrej Sekera Buffalo Sabres
Martin Strbak MVD Balashikha
Lubomir Visnovsky Edmonton Oilers
Lubos Bartecko Färjestad Karlstad
Martin Cibak Spartak Moscow
Pavol Demitra Vancouver Canucks
Marian Gaborik New York Rangers
Michal Handzus Los Angeles Kings
Marcel Hossa Dinamo Riga
Marian Hossa Chicago Blackhawks
Tomas Kopecky Chicago Blackhawks
Zigmund Palffy HK 36 Skalica
Branko Radivojevic Spartak Moscow
Miroslav Satan Boston Bruins
Jozef Stümpel Barys Astana
Richard Zednik Lokomotiv Jaroslavl
@Dukla Trenčín:
Te abszolút nem figyelsz arra,hogy mit ír a másik!
Mondod,mondod,mondod,mint akit felhúztak.
Vennéd a fáradtságot arra,hogy elolvasod amit írtam és értelmeznéd,rájönnél arra,hogy majd minden mondatoddal az én gondolatmenetemet erősíted meg:))
A szlovák lányok jól nyomták Kanada : Szlovákia 18:0
Legalább ottvannak,ezért tisztelet jár nekik.
@kiralyfi: nem ertem miert mondod ,hogy vastagon le fog szerepelni nem olyan sztar parade a keretuk mint az oroszoknak vagy a kanadaiaknak de azert Hossa Gaborik vilagklasszis tamadok es a tobbiek sem rosszak Chara Visnovsky Meszaros Jurcina eleg stabil vedelemnek tunik es kapus poszton sem allnak rosszul peldaul Halaknak ugy tudom jol megy mostanaban
@hokikori:
Jó kis összeállítás,de abban a gyilkos csoportban majd meglátjuk mire lesz elég!?:)
@hokikori:
Csehek se botladozó gyerekekkel jönnek,az oroszokról már nem is beszélek:)
Nr.
Lejátszót
Szül
Klubot

G
31
Ondrej Pavelec
31.08.1987
, Atlanta Thrashers, NHL -

G
33
Jakub Stepanek
20.06.1986
Vitkovice Ostrava

G
31
Tomas Vokoun
02.07.1976
Florida Panthers, NHL -

Fejlesztési
44
: Miroslav Blatak
25.05.1982
Salavat Yulayev Ufa, RUS

Fejlesztési
35
: Jan Hejda
18.06.1978
Columbus Blue Jackets, NHL -

Fejlesztési
15
Tomas Kaberle
02.03.1978
A Toronto Maple Leafs, NHL -

Fejlesztési
17
: Filip Kuba
29.12.1976
Ottawa Senators, NHL -

Fejlesztési
77
Pavel Kubina
15.04.1977
, Atlanta Thrashers, NHL -

Fejlesztési
4
Zbynek Michalek
23.12.1982
Phoenix Coyotes, NHL -

Fejlesztési
5
Roman Polák
28.04.1986
St. Louis Blues, NHL -

Fejlesztési
3
Marek Zidlicky
03.02.1977
Minnesota Wild, NHL -

F.
16
: Petr Cajanek
18.08.1975
SKA Petersburg, RUS

F.
10
Roman Červenka
10.12.1985
Slavia Praha

F.
26
Patrik Elias
13.04.1976
New Jersey Devils, NHL -

F.
91
: Martin Erat
29.08.1981
: Nashville Predators, NHL -

F.
34
Tomas Fleischmann,
16.05.1984
Washington Capitals NHL -

F.
24
: Martin Havlat
19.04.1981
Minnesota Wild, NHL -

F.
68
Jaromir Jagr
15.02.1972
Avangard Omszk, RUS

F.
46
: David Krejci
28.04.1986
Boston Bruins, NHL -

F.
9
Milánó Michálek
07.12.1984
Ottawa Senators, NHL -

F.
14
Tomas Plekanec
31.10.1982
Montreal Canadiens, NHL -

F.
60
Tomas Rolinek
17.02.1980
Metallurg Magnitogorsk, RUS

F.
63
: Josef Vašíček
12.09.1980
Lokomotiv Jaroszlavl, RUS
17.02.2010 WedVancouver 6 CZE - SVK.
Jó kis kezdés lesz mind a két gárdának az biztos.
Egyik csapatban sem tobzódnak az otthon játszók na és ezzel a bevezetéssel közelítenék az eredeti témában többek által felvetett problémához.
Elhangzott már, hogy legyen még egy magyar csapat az EBEL-ben, vagy hogy a MOL liga erősödjön meg.
Természetesen nehéz ezt úgy megcsinálni, hogy az egyik ne a másik kárára történjen. A harmadik gondolat az lehetne, hogy még több felnőtt magyar játékos próbálja ki magát külföldön. Az első lépés nem feltétlenül az NHL/KHL lenne.
Csak bennem fogalmazódik meg az a kérdés, hogy miért nem tart érdemesnek egyetlen hazai titánt sem a volt szövetségi kapitányunk a német másodosztályban brillírozó csapatába meghívni.
Lesz-e magyar játékosa a jelenlegi szövetségi kapitányunk zágrábi csapatának?
Amennyiben ezt az EBEL pontrendszer gátolja, nem lenne-e érdemes javaslatot tenni arra, hogy az EBEL-ben szereplő országok fiatal játékosai mind belföldi pontozással számítódjanak függetlenül attól, hogy a zágrábiak magyar 21 évest alkalmaznak, vagy vice-versa. Egy osztrák csapat
ugyanúgy alkalmazhatná a magyar, szlovén, vagy horvát fiatal tehetséget, mint az osztrákot.
Ennyi előnye azért származhatna a K.u.K. országoknak ebből a közös bajnokságból. Az EBEL lehetne egy ugródeszka a svájci, vagy a svéd elit
bajnokságba.
@Dukla Trenčín:

Ugye tudod, hogy Csíkszeredában az első meccset 81 éve játszodták :)?
Onnan sikerült ide fejlődni :)

Minnyá az következik, hogy kinek erősebb a kung-fu-ja

Hat évvel ezelőtt a Poprádtól leigazoltuk a Filip, Polomsky, Hruby hármast, simán megnyerték nekünk a bajnokságot, illetve nagyon sokat tettek hozzá.
Ma ez már nem él, erősítést a MOL Ligás csapatoknak (kivétel kapusposzt) csak komoly extraligás játékosok jelentenek, ennyit fejlődtünk az elmúlt hat évben, hogy ez mennyit jelent nem tudom, de szerintem az út helyes és jó.
Igazából az jelentene valós erőfelmérőt, ha a MOL Liga első négy és a szlovák extra alsó kettő, illetve szlovák 1 első kettő egy komoly rájátszást tudna játszani. Szerintem kb itt tartunk.
A szlovák extra felső része még messze? van de optimistán nézve nem utolérhetetlen...
Szánalom, ami itt megy :) Ez egy Volán - MOL liga válogatott meccs volt, ti meg arról vitáztok, hogy ki volt régebben, a csehek vagy a szlovákok, esetleg a csíkiak... Hány szlovák hokis van a világon :)

Komolyan mondom, kabaré..
Dukla barátunk első hsz-e arról szólt, hogy szerinte először csinálni kéne egy erős magyar ligát, utána gondolkodni a többin. Szerintem ebben itt mindenki egyetért. De, hogy legyen vita, ezért a téma el lett terelve és eljutottatok oda, ahova mindig: ki a nagyobb hokiszakértő :)
@hokikori: "Csak bennem fogalmazódik meg az a kérdés, hogy miért nem tart érdemesnek egyetlen hazai titánt sem a volt szövetségi kapitányunk a német másodosztályban brillírozó csapatába meghívni."

Tudd meg, en is sokat gondolkoztam ezen. Nincs valami kemeny legios korlatozas ottan?
Hát a relativ uborkaszezon sok dologot előhozott.Természetesen előkerült az utánpótlás,(ami jobban érdekel,min a Szlovák hoki milyensége),és helyzetükben van némi hasonlóság a 20 évvel ezelőttihez.Csak egy hangyányival látom jobbnak a helyzetet és még mindig a szülői elkötelezettségé a döntő szerep.Az élhokit még mindig pár ember hihetetlen akarata tartja életben.Kérdés, meddig birják, mert a szüz hóban nem a szövetség tapossa az utat, hanem még mindig Ők. A Volán vitathatatlanul húzza a szekeret de itt is felmerül a kérdés,meddig? A Japánban elért csoda hokitörténelem, iránymutató, de ha az asztal mögül gyönyörködnek az akkor készült fotóban az kevés és nem fog mellékerülni még egy.
Kedves csatoimi!
Én egy interjúban feltettem ezt a kérdést P.C-nek, de udvarias kitérő válaszában nem utalt adminisztratív akadályra:(
Se Cortina se a Svájcban tevékenykedő akkori fegyverhordozója nem volt képes magával vinni magyar játékost és ennek sajnos van egy üzenete.
A jövőt illetően azonban nem vagyok borúlátó.Szerintem 1-2 év és az EBEL-ben brillírozó magyar fiatalok Lajtán túli ajánlatokat fognak kapni és helyükre jöhetnek azok akik most az ajtón kopogtatnak csak ehhez jó lenne EBEL belföldiként kezelni a fiatalokat minden EBEL résztvevő országban.
Az ajtón kopogtatóknak viszont olyan száraz, erőnléti edzéssel kellene májustól augusztusig készülni amiről a DAB játékosai kaphattak legutóbb ízelitőt, vagy amiről nyáron Hári Janika beszámolójában lehetett olvasni. Két-három idény után ki kell, hogy jöjjön a komoly erőnléti felkészités hatása és ez a további építkezés alfája és omegája.
@hokikori:
Nagyon jó gondolatok!!!
Annyiban igaza volt a dukla trencín-nek,hogy a Magyar bajnokságot kellene erősíteni.Tegnap megnéztem a linket amit Kerusz átküldött.
Szerintem van annyi junior játékos 18-20 éves korú akiket ,mondjuk a Debrecen,vagy Zalaegerszeg,egy kis erősítéssel magyar bajnokságba indíthatna.Lehet azt mondani,hogy jelenleg saját csapatukba nem férnek be de ha nem viszi el őket senki akkor félő ,hogy abbahagyják.
z biztos,hogy egyértelmű ,és nem is értem én sem Miért akar Magyarországról annyira az NHL-be menni?
Az az értem én csak nincs realitása.
Azért vannak itt európában is olyan bajnokságok,ahova öröm lenne bekerülni egy ,egy fiatalnak.
Lehet a szövetségünknek kellene valami egyezséget kialkudni az erősebb ligákkal.Ez a Salzburgi vonal szerintem nem volt rossz.Nem lenne rossz ,ha lenne egy hozzáértő mondjuk,a szövetségben ,aki kimondottan figyeli az utánpótlást,és segítené valamalyik jobb ligába terelni a játékost.Gondolom ,most a szülők próbálkoznak inkább.
Cortinát szerintem nem igazán érdekli Magyarország.
Ted Sator az már érdekesebb! Szerintem ,ha hosszútávon maradna,vele lehetne egy gyümölcsöző kapcsolatot kiépíteni.Utánpótlás nevelésre gondolok.Minőségi edzők idehozatalára ,rajta keresztül.
Szép álom mi?
Visz -e magyar fiút Zágrábba??????????
Kíváncsi lennék én is a véleményére!!
@hokikori:
Mondjuk tényleg jól helyre rántotta a Dunaújvárosiakat erőnlétben.
Elfogadnám az Alba erőnléti edzőjének.:))
@hokikori: én azért ebben szkeptikusabb lennék.. Miért vinnének a Lajtán túlra magyar hokisokat? Ott volt a Salzburgban Kóger, Nagy Gergő, kis-Hetényi is. Egyiket sem fogták ott.. Óriási utánpótlás nevelő központjaik vannak. Hokigimnáziumok stb.. Ahhoz nagyon jónak kell lenni, hogy innen valaki kitúrjon egy osztrákot vagy egy amcsi légióst az EBEL csapatokban..
@hokikori: ez valóban szép keret. Nem ezzel van gond, hanem ami majd 5-6 év múlva fog visszaköszönni, amikor már nem a csehszlovákiában tanult korongosok lesznek.

Amúgy valóban jó lenne még mindig tanulni tőlünk, de amíg ott ilyen ellenséges a hozzáállás, addig nehéz.
Még egyszer: a Losoncot az utolsó napokban tiltitta le a szövetségük, tartozásra hivatkozva. Logikus lett volna, hogy a saját bajnokságikba sem indulhatnak, még is indultak. Ennek számomra üzenete van. Félreértés ne legyen, azon kívül, hogy egy palócz felvidéki csapat jött volna és ez megdobogtatta volna a szívem, más örömünk nem lett volna, mert mindenki 5-10 góllal verte volna őket! Itt az elvről van szó.
@hokikori: Latod, mennyi negativ gondolkozasu ember van ebben az orszagban. Megbuntetik Lederert mert a sajatjanak szurkol, a masik meg megmagyarazza, hogy miert nem tud kikerulni egy magyar jatekos sem, egy komolyabb ligaba. Amig nem hiszel az ertekeidben, nem is varhatsz el sokat masoktol. Te jol tetted fel ezt a kerdest, en is hiszem azt, hogy ez igy fog lenni, igy kell ez tortenjen. Ocskay Gabor munkaja nem veszhet karba, valakiknek tovabb kell vinni ezt az altala kitaposott utat.
@miki78:
Hamár Kógert ,vagy Nagyot említed!Pont ez a két játékos volt az aki Juniorként beverekedte magát a farm csapatba,nem kis nevek mellé.A többiek sajnos nem jutottak idáig sem.
Amikor ők a farmban játszottak az volt az első,hogy az első helyért játszahatott a salzburgi farm csapat.Én azt mondom ilyen fiatalon ,fix negyedik sorosok lehettek volna.
HA!! Az osztrák nem az osztrákot veszi előre.
Figyeltem a pályfutásukat kint,mint ahogy ,Somogyi,hetényi,stb fiatalokét is.
@bakker81: igen, de pont te írod, hogy az osztrák az osztrákot veszi előre. Én azt gondolom, hogy egy osztrák csak akkor fog egy magyart előrébb venni, ha az valami megkérdőjelezhetetlenül zseniális játékos, amit nem tud hazaiakkal pótolni.. Erre én kevés esélyt látok egyelőre, hiszen ott sokkal jobb körülmények között nevelik a ki a fiatalok százait..
@miki78: de mindent bele, semmi sem lehetetlen!
@Bpstars: Sok szlovak hokissal beszeltem, egyontetu velemeny, hogy lejtmenetben vannak. Aki ezt nem veszi eszre, az valamiert nem akarja. Ezt a lejtmenetet persze egykori onmagukhoz kepest kell erteni. Ot ev mulva en is kivancsi leszek rajuk.
@bakker81: Somogyitol en is sokat varok, remelem nem fogunk csalodni benne. Tehetsege megvan hozza, ha alazattal fog hokizni es persze kemenyen dolgozik, meglesz az eredmenye.
@miki78:
Mondjuk ,hogy Nagy miért jött haza,holott megvolt adva neki ugyan az a lehetőség mint kógernek,nem tudom.Az az sejtem játsani akart ,mindenáron felnőttben.(18) Kóger ottmaradt játszott néhány meccset év végén eljött.(19)
Szerintem türelmetlenek voltak,mert ha azt nézem ,hogy csak náluk idősebb játékosok voltak...
@bakker81: Ettől függetlenül én drukkolok, hogy legyen még sok tehetségünk, akik esetleg ilyen profi körülmények között tudnak nevelődni. Bár az érme másik fele, hogy ha lesznek ilyen fiatalok, akkor azok soha nem fognak itthon játszani...
@miki78: Ahogy a normális magyar klubvezető is csak olyan légióst kéne hozzon, aki képes húzni a csapatát az első meccstől kezdve.
@csatoimi: Azt hogy kikapanak a noi hokisok tudta mindenki.De ahová eljutottak az nagyon szép.Az igazat megmondva nekem a noi hoki abszolut nemtetszik, nem is áldoznák bele pénzt.Mikor néztem oket az adzésen hát akkor voltak csak igazi mongyuk bénák.Ahogy a noi foci is.Az hogy hogyan végzunk az olympián majd eldol.Semmivel sem vagyunk rosszabak mint a tobbi csapat.Az esélyek ugyan azok.
@bakker81: Nagy azert jott haza, mert azt gondolta, hogy a Volanban tobb lehetosege lesz jatszani, mint a Salzburgban. Mondjuk ebben igaza is volt. Ezt o mondta nekem, de viszont dicserte nagyon az osztrakokat, profi volt minden ottan.
@kerusz: Csak az nagyon sok penz. Mondjuk, ugy 40.000. euro szezononkent, ha teljesen biztosra akarsz menni. A tobbi meg zsakbamacska.
@kerusz: Ez teljesen igaz, de gondolom nem egyszerű. Egyrészt kevés az infó általában egy-egy légiósról. Másrészt kevés a pénze a magyar klubnak. Harmadrészt kevés az olyan játékos, aki magyar szinten kiemelkedő, de viszonylag megfizethető és még ide is jönne..
@bakker81: Nézd meg légyszives a 2006-os Torinoi olympia szlovák gyilkos csoportot.Gondolom ott is csak szar volt a szlovák csapat.Nekunk nincs olyan hogy gyilkos csoport,nem is használlunk ilyen kifejezést.Neked ez lehet gyilkos csoport.Ilyen nagy tornákon lehet bukni mindenen,és mi buktunk a cseheken Torínoban.A you tuben van elég video,kattincs rá.
@csatoimi:
Igen ,igazad van, szép jövő várhat rá. Sok,sok munka kell még neki.és nagyon erős akarat,hogy a célját elérje.
Miki lehet nem fognak itthon játszani,de a válogatottunkat erősítik,és jó példaképek ,lehetnek az utánpótláskorú gyerekeknek!
Nézd meg ottvan Mihály Árpi! Szerintem nincs olyan székely jégkorongos gyerek,akit ha megkérdeznéd ki az,ne tudna válaszolni.
Na ilyen példaképek kellenek!!!
@Dukla Trenčín:
Nem emlékszem ,hogy leszaroztam volna a szlovákokat!
Látod ezért szép nyelv ez a magyar! Akkor úgy írom ,hogy olyan csoportban van a szlovák ahol ,bármi történhet.A letteket nem veszem bele!Lehet akár körbeverés és itt jönnek a lettek a képbe,ki mennyire tudja megszórni őket.Vagy esetleg,beleszaladni egy vereségbe ellenük.
Na azért írtam én ,hogy ez egy gyilkos csoport!!
@bakker81:
Somogyira gondoltam a válasszal,amit Iminek írtam,de végül is vonatkozhat ez Nagyra is Kógerre,Sofira,bármelyik fiatalra!20 évesek előttük a jövő!
@forestjr: Lemondtam mar rolad. :( A Magyarorszag-Romania meccset ket derek ujpesti szurkoloval neztem vegig, erdeklodtem rolad, azt mondjak kesz-vege, elvesztel a jegkorong szamara es hogy allitolag az asszony keze van ebben.
MOL-Liga válogatott! Még mindig röhögök! :)
@csatoimi: Jól rászedtek, annyi történt csak, hogy sok a meló (február végéig hétfőn,csütörtökön és pénteken is vidéken vagyok), és sajnos ritkán tudok meccsre járni.
@Dukla Trenčín: a vita nyelvészeti vonatkozásait száműztem innen. Koncentráljunk a jégkorongra.
@miki78:
Humor és humorérzék nélkül nehéz... Ha nem értetted, hogy mit írtam sajnálom.
@terminatrix: Nem lehet egyszeru az elet neki sem.
@csatoimi: azt te biztos meg tudod ítélni :)
@check: Köszi. Én is így gondolom. Remélem lesz parkolóhely.
@miki78: Tudjuk, itt mindenki hokiszakértőnek hiszi magát. :) Pedig csak halgatnunk kéne rád, és te majd megmondod a tutit. :)
OFF:

Kedden nem biztos, hogy lesz sportklubos közvetités, az osztrák közvetités miatt.Ez holnap fog kiderülni, ha lesz akkor a Hetthéssy Zoli fogja közvetiteni a stúdióból. Pénteken úgyszintén stúdiós közvetités ugyancsak a Zolival.
Biztos infó: Léderertől kérdeztem meg.
@gogosz: Sose mondtam meg a tutit, maximum véleményt formáltam. Az hiszem ezt szabad, ráadásul egy ilyen fórum erre van kitalálva. Csak kicsit vicces, hogy vannak itt emberek, akik állandóan azzal zárnak le egy vitát, hogy "te aztán nagy hokiszakértő vagy". És ha teszem azt, nem szakértő az illető, akkor mi van? Ezt a sportot csak szakértők nézhetik, szerethetik? A személyeskedés meg megint vicces (illetve szánalmas), mert sokan nem ismerjük egymást személyesen, te éppúgy semmit az égvilágon nem tudsz rólam, ahogy én se rólad. Akkor meg minek itt a nagymenőt játszani és a másikat leszólni? Ennyire nem tiszteljük egymást ebben az országban? Sajnálom, ha így van...
Itt mások is véleményt formálnak, és Te nevezted Őket szánalmasnak. Más miért nem teheti meg azt amit Te is számon kérsz? A szabad vélemény kinyílvánítást? Nem személyeskedés, csak a kioktató stílust jegyeztem meg.
@gogosz: nem másokat nevezek szánalmasnak, hanem ezt a stílust, viselkedést. A kettő között van egy átnyalatni különbség, szerintem. A kioktató stílus meg szerintem nem ez, hanem az, amikor valakit "leszakértőztök"..
@miki78: Rendben van. Ha eddig szakértőztem, bár nem emlékszem rá, akkor többet nem fogok.
@miki78: ne haragudj, de nem kicsit vicces, hogy nem sokkal azután kéred ki a kioktató stílust, hogy le mol-liga-válogatottazod a pénteki csapatot! :)
@vaze: Láttam már ezt a hsz-edet, amit ügyesen elejtettél itt :) de őszintén szólva ezt egyáltalán nem értem. Miért mi volt ez a csapat? A nagy válogatott? Vagy mégis mi? OK, pontosítok: A MOL liga azon játékosai játszottak a Volán ellen, akik szerepelhetnek a magyar válogatottban és éppen egészségesek voltak, illetve a szakvezetés a legjobbnak tartotta őket. Hozzájuk járul még Hetényi Zoltán, kapus, aki láthatólag "nagyon" élvezte ezt a szerepet, illetve Artyom Vaszjunyin, aki a Volán játékosa.

Ez ugyan nem sokat változtat a lényegen, de a kedvedért leírtam, hogy ezt értettem alatta. Szerintem a magyar jégkorongot ismerők számára nem kérdés, hogy ez NEM a magyar válogatott volt..
@gogosz: én nem konkrétan rád gondoltam, én sem emlékszem rá.. de te vetted fel a beszélgetés fonalát, így most neked írtam, de ne értsd félre!
@vaze: A jégcsarnokban a rendezvényt hirdető anyagokon is "Magyar ligaválogatott" volt kiírva.
@KCs: Az sem volt tökéletes, mert akkor elvben lehettek volna benne légiósok :)))))
@check: végülis a Volánban is volt egy, Rajna személyében.. :)
@miki78: Rajna mióta légiós? Én valódi légiósokra gondoltam (Ligaválogatott név alatti csapat esetén)
Párszor már leirtam,fussunk neki mégegyszer.
Azok a játékosok akik a magyar válogatott mezét viselik jégkorong mérkőzésen,ők képviseli akkor a MAGYAR VÁLOGATOTTAT.
Válogatott mezben játszó játékosokra ne húzzuk már rá a Mol liga,Ligaválogatott jelzőt.
Ennyi.
@check: Értem én, csak arra utaltam, hogy ha a pénteki válogatottra nem helyes a MOL liga válogatott, akkor a Volánra se se a Volán név.. :)
Kedves KCs és Miki! Ha időtök engedi, vessetek már egy-egy pillantást a MOL-Liga kanadai táblázatára és erre a keretre! Köszi! :)
@vaze: vetettem: icezone.hu/statisztika.asp
Ebből a legjobbak, aki válogatott lehet Ljubljanában, az játszottak. Galanisz tudtommal sérült. Te kit hiányoltál? (ezt most komolyan kérdezem)
Igazából arra gondoltam, hogy KCs - mint a finom distinkciók vagy kötözködések, kinek hogy tetszik nagymestere - venni fogja, hogy mi a különbség a magyar ligaválogatott és a Mol-Liga válogatott között... :) A dolog annyiban nem vicces, hogy mégiscsak MOL-Liga színvonalára vonatkozóan lettek itt tanulságok levonva, most arról nem beszélve, hogy pl. Peterdinek meccshiánya van, nem beszélve Bertáról, vagy arról, hogy hogyan lettek a sorok összerakva, hogy pl. Roger helyett Gergely Csaba bulizik (???), egyáltalán, milyen az, hogy egy amúgy is jobb erőkből álló, 50 meccsen keresztül csiszolódó, 4 sorral felálló csapattal szemben állítunk fel olyan sorokat, ahol a játékkapcsolatok túlnyomó többsége pár napos volt, 3 nap alatt a harmadik meccsen, stbstbstb. Nem mentegetni akarok semmit, de ezek irreális feltételek voltak, nem a motivációval volt baj, hanem hogy a vészmegoldás nem volt teljesen átgondolt, szerintem. Emellett a srácok bizony beszartak, az első perctől kezdve mindenkinek remegett az ütő a kezében, senki nem ütközött, Hete irgalmatlan potyákat kapott, ráadásul idegileg sem bírta... ezekre nincs mentség, de azt is túlzás lenne állítani, hogy megadtuk nekik a lehetőséget. A tanulságok ettől persze még tanulságok maradnak (az EBEL sokkal jobb, mint a MOL Liga, nem lehet nulláról kezdeni a csapatépítést és még sorolhatnám), csakhogy ezeket enélkül a meccs nélkül is tudtuk. Ezt a válogatottat egy jobb MOL-Ligás csapat is verte volna, még ha nem is ilyen arányban. Igazából ráadásul nem is az eredmény volt a legborzasztóbb, hanem a játék képe, de ez van, menni kell tovább, dolgozni és építkezni azokból a hihetetlenül pozitív élményekből, amit ebben az egy hétben ezek a játékosok kaptak. Elfelejteni sem szabad, de ezzel az egy meccsel túl sokat nem érdemes foglalkozni...
@vaze: ezért várom meg mindig, hogy Te leírd a véleményem :)
@vaze: :-)) Komolyan, őszintén becsüllek, hogy egy-egy ilyen hozzászólás-áradat után, meg úgy általában is próbálsz ész érvekkel előhozakodni tudatformáló céllal. Én ezt kb. másfél évvel ezelőtt feladtam :-) és nem vagyok egyedül :-(
@vaze: És még amit én észrevettem, nem elég, hogy Hetényi talán élete egyik legrosszabb meccsén volt túl, ( És itt nem a védelemről beszélek, hanem az olyan gólokról, amit egy ilyen szintű kapus ritkán kap!) az Ő mentális gyengeségét, még el is nézik Neki avval, hogy ilyen gyenge csapatban kell védenie! Szuper évekig védte úgy a válogatott kapuját, hogy szinte toronymagasan kiemelkedett, mégsem volt frusztrált a társai miatt. És mégis csak arról olvastam itt, hogy az újvárosi gyerekek gondolkozzanak el. Igen! Gondolkozzanak el, mert Nekik is van miért. De ha Valaki tárgyilagos szeretne lenni, akkor a kritikáját vetítse ki az egész csapatra, mert ha nem teszi, akkor megkérdőjelezi a mondandójának az építő jellegét. Pontosan ezért nem beszéltem eddig Hetéről sem, mert más szurkolótábor tagjától sosem veszi ki jól magát a kritika. De ezt senki nem vetette idág fel, és nem akartam elsiklani felette.
Sziasztok!

Megtudnátok nekem mondani, hogy Fehérváron az ajándékboltban egy S-M-L Volán mez mennyibe kerül?

Köszi előre is!
@gogosz: Hetenyi minimum 3-4 golban benne volt, vedelemtol fuggetlenul. Az nem az o napja volt, az egyszer biztos.
@Gooolem900: 11.500. forint, nevvel azt hiszem + 1500.
@csatoimi: Hát nem ezzel a teljesítménnyel vívja ki a VB helyét az biztos. De én egy meccs alapján nem is kérdőjelezem meg a tudását. Mondjuk nem is ez az egy meccs volt amikor védeni láttam idén. :)
nem tudja valaki, hogy akkor adjak-e holnap a Fehervar-KAC meccset a SportKlubon?
Mert a tvmusorban nincs benne...
@markusaurelius: Hogy az a...!!!! Most néztem meg én is, valóban nincs a műsorban!!! Tegnap még ott volt! Meddig szórakoznak még!
@bouba: az osztrak SKY Sports adja, lehet megvettek a SportKlubtol, de akkor mi lesz velunk...
@markusaurelius: Basszus, igazad van a SKY adja a meccset!
@bouba: @markusaurelius:
Én már a tegnap irtam, hogy nem biztos hogy lesz közvetités, de ha minden jól megy akkor lesz stream és akinek van hozzá programja, az tudja nézni.
@Norbee00: Köszi! Egy picit megnyugtattál!
@bouba: nincs mit egy pillanat és megkérdezem, hogy biztos lesz-e stream.
@Norbee00: csak holnap délután derül ki, hogy lesz-e sajnos,de ha hamarabb tudok, infót már irom is.
@gogosz: Hetényinek valóban nem élete meccse volt, de azért nem rajta ment el ez a meccs. Óriási volt a különbség, mindegy ki állt a kapuban. @vaze: leírása korrekt.
Hete nem volt fejben felkészülve erre, de annyira nem volt előtte védelem, hogy az már az abszurditás határán mozgott. Pár hónapja le lettem anyázva egy kb. 20 gólos UTE meccs után, amikor azt mondtam, hogy ez annak a jele, hogy rosszak a védők, hát itt bebizonyosodott, hogy bizony nem jók... van hová fejlődni. Nem véletlen, hogy a Volánban is légiósok vannak. Ezen kell elgondolkodni a vezetőknek, ez komoly hiányposzt az egész országban!
@Norbee00: koszi szepen a segitseget norbee
Van 1, max 2 szabad hely az autóban a pénteki zágrábi meccsre. A meccs mellé bónusz buli is jár a horvát barátainkkal. Indulás fél 3, 3 körül Velence-Fehérvár M7 útvonalon, érkezés kb szombat hajnali 4-5 óra körül. Ha érdekel, írj a nevemre kattintva!
@miki78: Én egy szóval sem mondtam, hogy Hetén ment el a meccs. Hiszen nem is lenne igaz. De az igaz, hogy Ő sem remekelt. Sőt, talán a leggyengébbek között volt. Nem vagyok szakember, de én azt láttam, hogy Ő volt az egyike azoknak, aki abszolut nem volt ott fejben ezen a mérkőzésen. A többivel egyetértek.
Még egy gondolat. A védekezés nem ott kezdődik, hogy a bekkek takarítanak. Ezen a meccsen a csatárok védekezése is katasztrófális volt. Az Ő területükön építette föl a Volán a támadásai javát. A védők elé belépve már nagyon sokszor olyan helyzetelőnyben voltak, hogy az már nem is a bekkek hibája volt.
süti beállítások módosítása