HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Gratuláltunk neki, mert jól verekedett

2010.02.05. 11:44 F. Kapus

Egy profi sportolónak a pályán mindvégig tisztában kell lennie a feladatával, tudatta Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője, milyen területen volt az edzőknek a legfőbb gondjuk játékosaikkal a Jesenice elleni keddi mérkőzésen. A szakvezető nem hozta szóba, de kikértük véleményét a vitákat kiváltó Nagy Gergő-féle verekedéssel kapcsolatban is.

"A Jesenice-mérkőzést úgy kezdtük, ahogy szerettük volna. Az eredmény is úgy alakult. Viszont ismét nem tudtunk mit kezdeni a szokatlanul biztos vezetéssel, ezt ebben a szezonban nem nagyon tudjuk feldolgozni. Ugyanabba a hibába estünk megint, mint eddig mindig. Mást kezdtünk játszani, könnyelmű, felelőtlen, figyelmetlen játékot. A játékosok fejét más foglalta el a kiadott feladatok, az egyszerű, biztonságos játék helyett. Egy profi sportolónak élnie kell a lehetőséggel, a pályán mindvégig tisztában kell lennie a feladatával. 2-0 után sajnos sok játékosunk nem abban a szellemben folytatta, ahogy kezdte. Ezért a szisztémánk és a csapatjátékunk merülni kezdett, elsősorban a verekedés utáni időszakra igaz ez. Pozitívumként elmondható, hogy még időben észbe kaptunk. És bár az ellenfél is felpörgött, a minimális előnyt meg tudtuk tartani. Amikor rendeztük sorainkat, ismét blokkolni tudtuk a szlovének támadásait, közben veszélyesek maradtunk a kapujukra, de helyzeteink ekkor már kimaradtak."

És akkor nézzük, Énekes Lajos miképpen ítélti meg a Nagy–Susanj párharcot, amely csata azóta az egyik jelentős szakportálon is külön topikot kapott, és amit Léderer Ákos magas szinten, odaadó lelkesedéssel közvetített. A mérkőzés teljes összefoglalója itt látható. "Magával a verekedéssel semmilyen probléma nem volt. Úgy érezte Nagy Gergő, meg kell védenie magát, és ezt meg is tette. Alaposan megverte a szlovén fiatalembert, akinek a fejbőrét a hozzám eljutott hírek szerint hét öltéssel kellett összevarrni. Viszont játékosunknak profi sportolóként tudnia kell, hogy a jégkorong csapatjáték. Tudja, hogy négy sorral játszunk, és igazi centerünk mindössze három van, közülük ő az egyik. Ezen a mérkőzésen is jó lett volna, ha végig pályán marad. Ám ennél többről is szó van. Soha nem tiltottuk meg játékosaink számára, hogy verekedjenek, ha a helyzet úgy hozza. De felhívtuk figyelmüket, hogy minden sérülésveszélyes eseményt el kell kerülni, ami a mérkőzéssel közvetlenül nem kapcsolatos. Akár a pályán, akár a pályán kívül. Ilyen játékba csak olyan mélységig lehet belemenni, ameddig biztosan nem lesz belőle sérülés.

Szerintünk ebben a nézeteltérésben volt egy olyan pont, ahol el lehetett és kellett volna kerülni a verekedést. Ha a konfliktus után egyből eldobják a kesztyűt, akkor tiszta a dolog, de második szándékból már nem kellett volna visszamenni, mert így már nem állítható, hogy magát kellett megvédenie. Ettől függetlenül figyelembe vettük, hogy fiatal játékosról van szó, akinek ezt a hibát még nem kell keményen felróni. Az öltözőben még egyszer felhívtuk a figyelmét ezekre a dolgokra, de nem büntettük meg. Gratuláltunk neki, mert jól verekedett, szerzett néhány jó percet a szurkolóinknak, de fontos, hogy vonja le a konzekvenciákat. Végeredményben nem sérült meg, de azt tudja ő is, hogy ez már szerencse kérdése is volt. Elmondtuk a játékosoknak, ha nem muszáj, ne kockáztassanak. Nagy Gergővel pedig megbeszéltük, ha lehet, legközelebb ő se büntesse csapatát azzal, hogy eggyel kevesebb emberrel kell végigjátszani a mérkőzést."

Pénteken Bécsbe utazik a csapat. Minimális változtatások lesznek a keretben. A kapuba visszaáll Tommi Satosaari, a negyedik sorban Vaszjunyin Artyom kap helyet, Benk András lesz a 13. csatár. "A Vienna Capitals otthonában még soha nem nyertünk. Nem állunk rosszul ellenük idén, a legutóbbi két meccsünket mi nyertük, igaz, odahaza. Az első négy csapat nagyon erős, közülük eggyel találkozunk pénteken. Ízelítőt kapunk abból, mi vár ránk a rájátszásban. Szeretnénk a védekezésünket biztos alapokra helyezni, az ebből adódó lehetőségeinket az eddigieknél nagyobb arányban kihasználni. Ha ez így lesz, elégedettek leszünk, mert ezek lesznek pontszerzési esélyünk alapjai."

A bécsiek legendás csapatkapitánya, Darcy Werenka sokáig sérült volt, térde most sem egészséges. Nemrég visszatért ugyan, de egészségi állapota egyelőre nem engedi jégre lépni. A klubnál számítanak rutinjára, így speciális másodedzőként foglalkoztatják. A játékoskeretből kikerült még a szintén sérült Christian Dolezal és Anton Tino Teppert. Helyüket termpészetesen nem hagyták üresen a bécsiek, két kanadait igazoltak az utolsó pillanatokban. A kőkemény Darryl Bootlandot tavaly a Salzburgban már megcsodálhattuk, míg a 2007-ben AHL-győztes Francis Lemieux először jött át Európába. Mindketten csütörtökön edzettek először új csapatukban, és a Fehérvár ellen debütálnak.

A mai az 51. EBEL-forduló, a hátralévő négy körben dől el, hogyan alakulnak a pozíciók az 5–8. helyen. A Villach, a Fehérvár, a Medvescak és a Klagenfurt három ponton belül van, tehát még bármi lehetséges. Közvetlen riválisaink közül a Villach és a Klagenfurt egymás ellen küzdhet, a zágrábiak pedig Ljubljanába utaznak.

238 komment

Címkék: énekes fehérvár ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyébként téll nem értem ha Hete védett volna már rég le cserélte volna az edzőnk de h tomi véd őt nem cseréli le nem értem:S
Lehet hete jobban védene pedig!:S
Na de a becsület gól azért meg lett
@ReignOfdark: 5:1 ről 5:6 ra ? :D simán:)
Toki!!!!!!!!!! Emberelőnyös!!!!! :D WÁHÁHÁÁ
Na bazd a végére pörögtünk fel:S
Sajna tul késői:(
@^ShAdow: és mindig azzal jönnek hogy kell védenie az önbecsülése miattKirály!!!!TOKIIIIIIIII
jövünk ám fel! Kár hogy mindjárt vége a meccsnek....
De azért annak örülök h gólt is ütöttünk:D
A harmadik sorunk. A harmadik.
na már csak 3 Fiúúúúúúk! gyorsan!!!
5 másodperces PP. El se hiszem. :)
@^ShAdow: szerintem meg a Capitals eresztett ki...
Márcsak 1 10 perc kellene azt lehet 5-6 lenne a vége:D
öt másodperc alatt kihasználtuk az előnyt. Még hogy nem megy az előnyös szitu! :)
@serjtankian: Nem baj az a lényeg hogy legalább most ütöttünk gólt!!
a lényeg,hogy nem adták fel a Fiúk!
bazd az egész meccsen semmi aztán 3 perc alatt 2 gól O.o'
azért ez kicsit gáz:S:(
a medvék meg kijöttek ám a barlangjuból....
5 perces bünti gyerünk fiukk!!!!:D
Megint keménykedtek? Egy bécsi 5 perc keménykedésért.
hohóóóóó na most újra Fiúk!!!
Bocs, 5 + végleges :)
@bobitomi: enyhén... az az 5-3 Palkó is megmondta, hogy nem volt túl nagy győzelem
ha gólt lőnénk, nem egészülhetnének ki. Ha...
na na na gyerünk már......
@kiralyfi: Tök mind1 hogy mennyi a kiállítási arány itthon is vezetünk 5-2-re és a végén majdnem kikaptunk!! És akkor sem azért mert rosszul játszottunk!!
@bobitomi: úgy látszik nem ijedtek meg saját árnyékuktól.Sőt, az ellenféltől sem.
8. hely ahh ...fel kell hozzuk magunkat!
@ReignOfdark: ezt pontosan mire is válaszoltad?
Faustkampf!
Bjornlie lässt sich von Koger zu einem Faustkampf provozieren und muss drei Minuten vor Schluss unter die Dusche.
A kis Kóger és a bunyó????
Bjornlie lässt sich von Koger zu einem Faustkampf provozieren und muss drei Minuten vor Schluss unter die Dusche.
@bobitomi: a Ljubljana-Medve meccs 2-7es állására.
@Hajrá Magyarok!: hát nem igazán,hogy szakadjanak meg
Eddig ki sem nyitottam, most belenéztem, kár volt...Nem baj, lesz ez még rosszabb is a PO-ban, akkor végigdübörögnek rajtunk a baráti osztrák "tankok", vszinúleg Fehérváron sem nagyvonalúskodnak.
De a lényeg, ha utolsóként is de benn vagyunk, idénre ez volt a cél.
vicces, az előbb még a mienk volt a legnagyobb zakó, most meg mindjárt ez lesz a legszorosabb meccs.
ma ennyire futotta....most jól elaltattuk az ellenfeleket aztán meg csak néznek ha sorra verjük őket ezután.
Hajrá Volán!
Víge! Jobb, mintha 5:0 lett volna...
Az utolsó harmadra értem volna oda a pályára, és azt mondtam: á, nincs értelme. Francba. Ha nem nézem meg az eredménykijelzőt, most az hinném hogy nyertünk :-P
Was für ein Ende: Rotter und Goalie Satosaari liefern sich einen Faustkampf und müssen unter die Dusche. Nach der Schluss-Sirene brechen alle Dämme und die Teams liefern sich eine Massen-Schlägerei.
Basszus! Liveticker szerint Tommi leállt verekedni, aztán a lefújás után tömegverekedés... Most imádkozzon mindenki, hogy ne legyenek eltiltások!
basszus! tömegverekedés.:(( Más sem hiányzik.:((
nincs kézfogás!!!
Tommi mi a szarnak kell verekedned?o.O'
(istenem ne legyen eltiltás istenem ne legyen eltiltás)
azt valaki érti, hogy az EBEL live ticker miért mutat 7-2-t a Zágrábnak, miközben az alábbi linken meg csak 3-1?...
liveticker.laola1.at/eishockey/oeehv_livescores/livescores/12046.html
Szerintem Benket egy meccsre eltiltották.
Kicsit cinikus ez a liveticker: "A kezeket a végén eléggé igénybe vették amúgyis." :-D
@munkagep: mert a liveticker baromi lassan frissít...főleg ahol nincs osztrák érdekeltség...
@hokikori: JA.

Gut. Besser. Red Bull.
vajh' mi történhetett?...
@munkagep: Nem igaz az a meccs tényleg 2-7
@Skandinávia-mánia: de az egy január 10-ei meccs!

Karesz: most amúgy is Ljubjana-Zágráb van!
na végre valami, amivel Ausztriában felhívtuk magunkra a figyelmet:-(
Remélem viszont legalább verekedésben megszereztük első ausztriai győzelmünket:-),
és újra nem minket ütöttek ki....
@Skandinávia-mánia: Bár úgy tudna védeni ahogy dumálni, színészkedni tud :(
Zoli jővőre a tiéd lesz úgyis a kapu , remélem a finnek mennek haza...
Alakul a RBS-AV19 ( a Graz csak a 2.lesz !)
Hajrá Volán !!!!
A mieinknek: a vége legalább nem lett szégyen, kíváncsi vagyok a részletekre.
Azért érdekes lesz ez a két meccs két bunyó így a dead bull előtt... :)))))
@Raon: Már reflexből livetickerre kentem a ganét...:D
@Hajrá Magyarok!: ahh, tényleg. Akkor csak a blogon lett rosszul linkelve valami, úgy tűnik.
Ha már verekedés remélem az volt, hogy Satonak neki mentek és végre bevédték a védők, nagyon remélem kiütötték az összes osztrákot mint kedden a szlovén csókát :)
Gyerekek a végén mennyi ki állítás lett már:O:D
Mivan tömeg bunyó volt?:D
@Gooolem900: Nekünk most az annyira nem lenne jó!Simán meszelnék játékosainkat...
a végén megint jo kis bunyo volt!Videot!!!:)
Kiállítást is a Bécs nyerte 74-62-vel :))
GM vs GM?a 2 kapus :) Es meg n.G-t fikazzak,h miert verekedik.Tommi rutinos mar azt mit muvelt...Remelem lesz video minnel elobb!
www.erstebankliga.at/05211ce40428d69c7d244db8c9663cef.html?type=12001
Nézzétek meg az első harmad 5gólja EQ
2. harmad SH1, SH1, PP1, EQ
Ezek szerint a medvék meg állíthatatlanok??
Na akkor most ez hány perc? Nem bízom az ebel honlapban... Videót! Fight-night!
Nagy Gergőt se tiltották el. Annyi beleférne mint a múltkor :)
Ahogy a bünti percekből nézem csak Tomi állt oda a csk.-nál lehet televolt a gatya...
gyerekek úgy várom azt a vasárnapi dead bull meccset:D:D
Ennyi ki állítást gyerekek:D
@Scofi: Tokaji is megkapta a maga 2x2 percét. Tommi és Benk 5 + 20. Jó lehetett :)
@Gooolem900: Az nem mecs büntetés volt, most Benk kapot meccset a többi csak sima 20 perc abból 2 kell és utánna jön az eltíltás, ha jól tudom
A Csapat eddig lapított, de megirigyelték, hogy Nagy Geri lett a hős, és a blogon hihetetlenül elszaporodott a "tökös" jelző említése! :D
Te jó ég, mi történt itt? Legalább lőttünk 2 gólt, csak későn melegedtünk be. :(
@Gooolem900: a 2+2 az nem komoly bunyó sztem
@hokikori: nem fog hiányozni senkinek
na szoval a bécs 131 perc büntetés mi csak 72 perc:D
most számoltam össze:D
Ahogy látom Hete is védett ma komoly 3 másodpercet :)
Köszi fiúk!
legalább a szépítő megvan! Jó éjt!
@Gooolem900: Valamit összekevertél, nem?
@Scofi: Azóta frissítették a kiállításokat :) Amikor én számoltam még ennyi volt.
@Scofi: Amikor még én számoltam ennyi volt. Azóta frissítették :)
De most 59:57-nél kezdődött a bunyó nem??:(
Akkor hogy ment le az a 3 másodperc????:(
3 másodperc alatt ütőtűnk volna simán 4 gól már megint csaltak!!!:)
@Skandinávia-mánia:

ja, Gergő példát mutatott, vége a nyuszi társaságnak, most mindenki kiáll. Mit ér a liga legsportszerűbb csapata cím, inkább egy EBEL elődöntő. Kíváncsi vagyok az összefoglalóra, hogy mi is történt. Egyébként kemény gyerek a kapusunk :)
@Sipulski: 59:57-nél volt némi "matek", majd újraindult a játék, de az is verekedésbe torkollott.
@Scofi: Ja. A eishockey.at szerint beállt.
@KCs: Tudsz már valami konkrétumot?
A 2. gólunk után mind a 2 csapat megzavarodott!
Mi történt velünk Nagy Gergő megmutatta hogy nem kell minden meccs végén kicserélni a pelenkát???
@Sipulski: Lehet az osztrákok nem bírták elviselni, hogy 5 mp alatt kihasználtuk az előnyt :)
@KCs: Csabi ha vannak részletek lécci osztd meg.
edzői ukászra történt a bunyó!!!! 1000%
Be@rás! Tollvonás mester bekeményít a rájátszásra!
@Gooolem900: Igazad van lehetséges!! :):)
De ez már vicc kategória AV19 -Vienna meccsen is 5-2-re vezetünk és már akkor is idegbetegek voltak!!
Azért ez enyhén szólva is vicc kategória! Acroni meccs után befenyítik Gergőt, fejmosást kap, hogy "Oké haver jól verekedtél! Kiszolgáltad a nézőket, még meg sem sérültél! De még nagyon fiatal vagy, hajt a véred, a hormonok dolgoznak... legközelebb ne így járj el... Tessék, vegyél példát a rutinos idősebb csapattársaidról!"
erre a következő meccs végén beszedi mindenki az orosz speed-et (uzsgyi), aztán adjneki? Nemrossz, nemrossz! :D
Természetesen ne vegye senki komolyan, még nem tudjuk, hogy történt pontosan az eset...
Ennél többet én sem tudok: két részletben volt feszültség a felek között, Satosaari provokatőrként és verekedőként is kivette a részét az események eszkalálódásából.
www.youtube.com/watch?v=0H09MBynulM Remélem nem ezt hallgatták a srácok, mert erre be lehet pörögni nagyon! :)
@Gooolem900: ezvan fehérváron a csarnokba minden harmadkezdés előtt:Dmióta kerestem ezt a számot:D:D
köszi(Y)
süti beállítások módosítása