HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kovalcsuk a New Jerseyben folytatja

2010.02.05. 09:40 Ryan O'Brien

Végrehajtották az év cseréjét az NHL-ben. Az Atlanta Thrashers hiába akarta maradásra bírni orosz kapitányát, Ilja Kovalcsuk nem fogadta el az ajánlatot, a New Jerseyhez került. Heten is vitték volna a kétszeres világbajnokot. Kovalcsuk ma játszhat is új csapatában.

Ilja Kovalcsuk a New Jersey játékosa lett, a Devils a védő Johnny Oduyát, az újonc csatár Niclas Bergforsot, a 19 éves tehetség Patrice Cormiert és a 2010-es draft elsők örös jogát adta cserébe. Don Waddell, a Thrashers általános igazgatója elmondta, hiába tárgyaltak 12 éves, 101 millió dolláros szerződésről, hiába hajlott rá Kovalcsuk is, végül távozott Atlantából. Az orosz csatár július 1-jével így is szabadon igazolható lesz.

Kovalcsukot 2001-ben az első kör első helyén draftolta az Atlanta. Azóta 594 meccset játszott, 615 pontot (328+287) gyűjtött. Legjobb idénye a 2005/2006-os volt, 98 pontig jutott. 52 gól a szezonrekordja, a gólpasszokban tavaly volt a legjobb, 48-at gyűjtött. Az aktuális szezonban 49 meccsen 31+27-nél tart, bőven a pont/meccses átlag fölött jár tehát. Az újra jó Afinogenovot és Antropovot is magára hagyja távozásával.

Az orosz válogatottal két bronz után 2008-ban és 2009-ben is világbajnok lett. Utóbbi tornán a legértékesebb játékosnak választották. Világbajnoki érmei mellett olimpiai bronzot, U18-as aranyat és ezüstöt is nyert. Az NHL-ben 2004-ben Maurice "Rocket" Richard-trófeát kapott. Ahhoz képest, hogy draftolása tájékán ő is megkapta a sajtótól az új Gretzy címet, zsenialitása ellenére sem teljesített a korai elvárásoknak megfelelően. Igaz, csapata sosem volt jó. Most kiderülhet, mire képes egy igazán erős gárdában.

Kovalcsuk pályafutását egyébként a vb után itt mutattuk be nagyjából alaposan.

35 komment

Címkék: nhl átigazolások new jersey devils ilja kovalcsuk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a devils eddig se gyengelkedett, de igy komoly eselyuk lehet a stanleyre...
amugy a tradeben szerepel meg Anssi Salmela is, aki visszater a devilshez.
Oduyát egy kicsit sajnálom jó hátvédje volt a New Jersey-nek, de Kovalcsukkal sokszorosára nőtt a Devils Stanley kupára való esélye. Remélem az idén összejön.
Hajrá devils
Na akkor leírom mi történt.

A Thrashers, miután nem tudta meghosszabbítani Kovalcsuk szerződését, eladta a Devilsnek a fenti csomagért.

Ez a következőket jelenti:
(i) ez még ugyanaz a szerződés, ugyanazokkal a kondíciókkal, mint eddig
(ii) ennél fogva Kovalcsuk itt csak egy homokzsák, nem egyezett meg, nem szerződött és a csomagoláson kívül általában semmilyen aktív cselekvést nem tanúsított

+1 be is baszna, ha focista módon szerződgetnének év közben ide-oda a játékosok
Na, ez hir a javabol. Ezzel az Atlanta elindul lefele a lejton, mar nem csak eredmenyessegre ertem ezt, hanem a sovanyka nepszeruseget is elvesziti. Kovalcsuk volt az a nev, amivel ezt azt meg el tudtal adni, amire vevok voltak a nezok is. Nagy huzas volt ez a Devilstol, az egesz liga egyik legnagyobb agyujat lancolta magahoz.
azt lehet mar tudni hogy hany evre es mennyiert irt ala?
@csatoimi: Tömegek fognak zokogni, annyi mindenkit érdekelt az Atlanta eddig is : )
Én örülök, hogy végre nem egyedül kell megpróbálnia Stanley-t nyerni : )
Soha nem bírtam igazán. Ideje volt váltania, mert már kezdett belefásulni a trashersbe, azok meg őbele. kaptak érte 3 játékost (nem akármilyen potenciállal), meg egy első körös draftjogot. Sokkal szarabbak nélküle sem lesznek.
@AG 2.0: Igaza van MacPhistonak ettől még nyáron ugyan úgy lejár a szerződése és szabad ügynök lesz... Persze meglepne ha nem maradna NJ-ben, de a többi csapat is vadászhat még rá nyáron.
@Stommy: tudom, nem voltunk pontosak. de attól még a fogadjisten kijár az adjonistenért :)
Nagyon nem akart szerződést hosszabbítani, és nekem is ugyanaz a sejtésem, mint az Ak Barsz-drukker Priestnek: nőni fog a gázár...
@AG 2.0: Majd kiderül... Mindenesetre hatalmas füles lenne az NHL-nek.
@kovacsistvan: nincs az az isten:-)
De ha menne is, semmi nem lenne. Kovalcsuk messze nem az NHL arca.
Na egy "kis vérfrissítés" az NHL házatáján---
ha időm engedi ,meg is nézem Ilja-t az éjszakai meccsén... ha jól látom a Toronto ellen lesz a bemutatkozása. :)
Egesz jol passzol a Maiden az osszeallitashoz! :)
Kovalchuk NHL karrierje ezzel az Atlantával, eddig kimerült abban, hogy egy általában gyengén szereplő csapatban nagyon szép egyéni statisztikákat hozott. Az viszont, hogy egyszer jutottak be csak a rájátszásba és ott is csak 4 vesztes meccsen szerepelhetett, lassan tarthatatlan állapot volt. A Devils nagyszerű lehetőséget jelent, hogy végre a rájátszásban is alkothasson valamit, meg kellett lépnie az Atlantának és Kovalchuknak is... Talán a Trashersnél is belátták, hogy ez az út nem vezet sehova...

A jövőjével kapcsolatban a tippem, hogy a következő szezont egy új NHL csapatban kezdi. Bármi is történjen a Devilsnél (esetleg korai kiesés vagy bajnoki cím). Meglepne, ha hazaigazolna és azt érezném, hogy megfutamodott, feladta... Pláne kontrasztban azzal, hogy egy Capitalst hogy építettek fel egy 1/1-es orosszal. Természetesen az már talán nem Kovalchuk hibája, hogy Washingtonban milyen fiatal zsenik veszik körül Ovechkint és neki kikkel kellett együtt kergetnie a korongot Atlantában...

A rájátszásban pikáns lehetne egy Capitals - Devils!
@kovacsistvan: Hát ha annyira bolond, hogy a legjobb korban inkább elmegy csilliárdokért "levezetni" a KHL-be, akkor egészségére. Jasin 2. Egyébként szerintem is kizárt, hogy KHL legyen az ügy vége
@Szenszej: Inkább a vezetőségnek kellene elgondolkodni, volt nekik Heatley, Hossa, Savard, Kovalcsuk. nem ment velük, a cserékben értük nem jött senki használható, Savard UFA-ként lépett le, most Kovalcsukot is a semmiért adták tovább, Lehtonen bukta. képtelenek voltak csapatot építeni a sztárok köré, valószínűleg Kovalcsuknak is ebből lett elege. ki kötelezné el magát karrierje végéig egy ilyen csapathoz? költöztessék el valahova a Trasherst :)
7fő, 1:00
NHL (élő)

Alapszakasz, Philadelphia-New Jersey (eredeti kommentárral) - élő

CSAK A DEVILS !!!!!
Ahh, sajnalom, hogy nem az Anaheim Duckshoz ment:(
@AG 2.0:
Remélem azért javítjátok majd.....ez így több, mint pontatlan.
@derfed: Egyetértek! Vannak csapatok az NHL-ben, melyeket kedvelek, vannak csapatok melyeket nem és vannak semlegesek is, de az Atlanta egy külön kategóriát jelentett megjelenése óta. Szerencsétlen csillagzat alatt születhetett az egész terv... Az első drafton 1/1-nek választották a hírhedt Patrik Štefant, a másik draftolt (Sellars) 1 mérkőzésig jutott... A Heatley-Snyder ügy... lehetne még sorolni! Ha jót akarnak, Don Waddell elmegy valami táltoshoz, ami leveszi a rontást! :D
Na ez tényleg az év átigazolása...Kovalchuknak végre itt a lehetőség a Stanley-re...
@Izom Közeg: Oduya tényleg irtó tehetséges védő, sok sikert neki Atlantában...
@derfed: nem kell annyira lenézned a KHL-t, nem arra találták ki ugyanis, hogy elöregedő sztárok gálameccseinek adjon helyet, ahogy te gondolod..
Már most is jópár olyan fiatal van a KHL-ben, akiket szívesen elmarna az NHL.. Ameddig nincs NHL szintű tekintélye a KHL-nek addig az óriási pénztömeg diktál. Dehát ez van.. pénz beszél, kutyaszar táncol.
@atish: ezazzz igy van csak a devils!!!!!!!! ezazzz kovalchuk es brodeur egy csapatban hihetetlen a liga oszlopos emberei jess!
kicsit méltatlanul kevés szó esik az ellenértékről. Oduya az egyik legtehetségesebb fiatal volt a devilsben és Belforgs....nálam rookie of the year (majd kapok az avs szurkerektől :) ).

Értem én a szándékot, nincs ezzel gond, most kell qpát nyerni, de drága árat fizetett a devs!

A trashersnek meg most egy
@Bpstars: Bergfors amúgy, és a ROY pedig Duchene :)
Szinte ingyen adták Kovalcsukot, nincs ezen mit szépíteni.
@csatoimi: mármint milyen nézők ? Atlantában sajnos kongott a csarnok.
Felszántani, sóval bevetni.
@antimat: Teny, hogy nem a legnepszerubb csapat, de valamibol ok is ajanlottak 101 millio dollart neki ha marad :)
@derfed: igen? majd meglássuk kinél lesz benne minden idők 10 lexarabb tradejébe. Szerintem senkinél. Pedig, ha egy Kovyt odaadsz ingyé..

A trashersnél most lehetőség van a rebuiltre. Megszabadultak a nehezéktől, 10milka/év sok mindenki másra is jó lesz. Vagy legyél nagyon rossz és néz egy 1-5/1 picket vagy légy bazi jó, hogy hozzád menjenek qpát nyerni, a kettő között van a vegetáció.
Ket pontot mar csinalt az ejjel.
süti beállítások módosítása