HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Apróságok fognak dönteni ma is

2010.02.03. 16:29 kerusz

A hétfői mérkőzések visszavágójával folytatódik ma a jégkorong OB I. középszakasza. A mezőny továbbra is nagyon tömör, az elsőt az utolsótól négy pont választja el. Arra bíztatjuk Kedves Olvasóinkat, minél többen látogassanak ki a mérkőzésekre, izgalmas és feszült csatákra lehet számítani minden párosításban.

Hétfői győzelmével a Vasas az élre állt, a második Ferencváros pedig a vesztett pontokat tekintve behozta az Újpest alapszakaszból hozott kétpontos előnyét. A pillanatnyilag utolsó miskolciak ma is pihennek, de egyetlen győzelemmel is rájátszást érő helyre ugorhatnak. Minden pontnak óriási jelentősége van tehát, és ezt egyetlen nyilatkozónk sem felejtette el megemlíteni.

Mol Liga, 2009/2010, az alapszakasz állása

H
csapat m gy hgy hv v g p
1
Vasas Budapest Stars
3 2 - - 1 9-8 10 (4)
2
Ferencvárosi TC
5 3 - - 2 16-14 9 (0)
3
Dab.Docler 3 1 - - 2 7-10 9 (6)
4
Újpesti TE
5 2 - - 3 21-16 8 (2)
5
Miskolci Jegesmedvék
4 2
- - 2 13-18 6 (0)

 

Három új játékost avatott hétfőn a Vasas Budapest Stars. Glen Williamson mindegyikükkel meg volt elégedve. "Berta nagy termetű, erős játékos, akinek nagy jövője van a magyar jégkorongban. nagyon örülök, hogy végre rendeződött a helyzete. Év eleje óta velünk edzett, így azonnal mély vízbe dobhattam az első sorban. Peterdi igazi befejező csatár, arra számítunk, vele jóval eredményesebbek leszünk a kapu előtt. Első mérkőzésén rögtön győztes gólt is szerzett. Neki még össze kell szoknia a társakkal, meg kell tanulja a játékrendszerünket. Ennaffati pedig a hátvédsorunkat erősíti, megbízható játékot nyújtott, bátran lőtt. A hátvédsorban kevés játékosunk volt korábban, így szükségünk volt a két új játékosra ebben a csapatrészben.

Nagyon jó mérkőzést játszottunk hétfőn, nagy volt a tempó, jó jégkorongot láthattak a nézők. Nagy volt a küzdelem a jégen, sok ütközéssel. Mindkét csapat jól játszott, mindkettőnek megvoltak a nagy helyzetei. Jó játékrendszerben játszottunk mi is és a Dab is, és a kapusok is jól védtek. Nekünk sikerült nyernünk, így ma is biztosan egy nagyon motivált ellenféllel fogunk találkozni. Nagyszerű képességű mind a két csapat, apróságok fognak dönteni ma is."

A házigazda dunaújvárosiak edzője elsősorban néhány támadásban és védekezésben elkövetett hibában és némileg a játékvezetésben látta a vereség okait a csapathonlapnak adott nyilatkozatában. A ma este hatkor kezdődő mérkőzésen csakis a győzelem lehet a cél, ebben immár ismét a csapat segítségére lehet Hegyi Ádám. A csapathoz kapcsolódó hír, hogy a látogatási tilalom feloldása után végre sor kerülhetett a december eleji macidobálás alkalmából összegyűjtött ajándékok átadására is a dunaújvárosi Szent Pantaleón Kórház Gyemekosztályán.

 

"Mindenkivel nagyon meg voltam elégedve hétfőn - ezt már Szergej Oreskin, a Ferencváros mestere monda el blogunknak. - A csapatom a mérkőzés elejétől kezdve megfelelő hozzáállással és nagy taktikai fegyelemmel küzdött. A második harmadtól feljött az Újpest, de szerencsére sikerült növelni az előnyünket, és a végére is meg tudtunk tartani belőle két gólt. Nem szeretnék senkit sem név szerint kiemelni, egységes csapatként sikerült nyenünk. Ma sem mondhatok mást, mint hogy mindenki pontokat szeretne szerezni, így mi is. Szerencsére mindenki játszhat az Újpesten győztes csapatból, így ugyanaz a négy sor fog jégre lépni, mint hétfőn."

December 21-e óta a mai lesz a huszadik tétmérkőzése a liláknak, mégsem az átlagosan kétnaponta játszott mérkőzések okozta fáradtságra panaszkodott Baróti Zsolt, az Újpest edzője. "Ha egy csapat úgy tud játszani, mint mi a második és a harmadik harmadban hétfőn, akkor nem lehet szó olyan fáradtságról, ami megbénít bennünket. Akkor fölényben játszottunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, az már egy másik kérdés, hogy nem használtuk ki a helyzeteinket. Hétfőn az öltözőben maradtunk az első harmadban, rossz felfogásban, dekoncentráltan játszottunk. Egy Újpest-Fradin mindenkinek égnie kell a bizonyítási vágytól, nekünk nem sikerült kellőképpen felpörgetnünk a játékosainkat a kezdésre. Mire belelendültünk a játékba, négygólos előnyt adtunk a Fradinak, ilyet nem szabad csinálni, pláne a mai, kiegyenlített mezőnyben.

A huszonnegyedik órában vagyunk, nincs több lehetőségünk hibázni. Mindent meg kell tegyünk a győzelemért az első perctől kezdve, hiszen hétfőn is bebizonyosodott, hogy hiába várjuk a sültgalambot, ha nem játszunk az első pillanattól az utolsóig teljes erővel, akkor nem nyerhetünk. Az ezen a héten hátralevő három mérkőzésen meg kell tenni mindent a győzelemért, aztán a válogatott szünet alatt lehet rendezni a sorokat, megpróbáljuk felfrissíteni a játékosokat. Egy kedvező változásról be tudok számolni. Minden szükséges engedélyt megkaptunk ahhoz, hogy Nagy István a mai naptól magyar állampolgárként játsszon. Ez is egy kis könnyebbség lehet már a mai mérkőzésen is."

135 komment

Címkék: ob 1 williamson baróti oreskin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kk akkor lövök egy mailt (: ha megálmodtam mit is akarok.. :D

köszi!
Na akkor fel is jöttünk a második helyre a mai eredmények miatt.
Playoff Stars megint nyert.
@Lajos a mizse: Ne kiabáld el, csúszott már ki a kezünkből szorosabb mérkőzés is.
@Spigott: Francba. Nem tudom mostanában miért van az, hogy vezetünk 2:0-ra, majd innen kiegyenlít az ellenfél.
Nekünk most a legjobbkor jön a szünet. Fejekben nagy rendet kell tenni, mert egyik napról a másikra nem felejthettünk el játszani.
@forestjr: Vagyis kevésbé szoros.
muhaha, 1-6

Nem értem, egyszer sima liba, másszor meg nagy bukta.
6-1 o.o

hajrá lilák!
Ennyire kétarcú csapatot, mint a lilákok? Sztm ezt innen már behúzzák.
Most már csak nyerünk.

Így a mai forduló után 4 db 50%-os csapat lesz (igaz a DAB kap egy bónuszt az SO vereségért).
Fábry két gól, nem rossz.
Sajnos nem tudtam kimenni a meccsre, mindössze a jegyzőkönyvet tudom egyelőre megnézni. Már most fáj a szívem a három Starsos góllövőt illetően, Pedro, Sándor és Ákos...

Remélem összeszedjük magunkat, nem kellene az OB I-et is elcseszni.
Gyerünk, gyerünk! 1-9? naaaaa!!! :D
Svaszneknak adhatna valaki egy C betüt, mert a hülyéje 2 percig kereste a mezén a C betüt, és a végén az ice hockey-ba mutatta a c-t :))))
@CTZ78: Ma is sok volt a duma?
@forestjr: minden itéletnél ment a Babichoz kérdezősködni! Azt meglett tőle kérdezve szurkolói részről hogy hol a C betüje, azt elkezdte keresni a mezén, mikor nemtalálta rámutatott az ice hockey feliraton a c betüre
azok a franya birok ismet a dab ellen fujtak a szegyentelenek raadasul hazai palyan :D LOL
Hát sajnos megint csak egy harmadon keresztül tudtunk jól játszani. Nem tudom miért, de az van, hogy vezetünk és ez bennünket zavar jobban. Persze kell hozzá az ellenfél is, de akkor is. 2-0 után lehetett volna folytatni a dolgot, ehelyett szépen hozzászürkültünk a Starshoz. Amelynek egyébként nem nagyon volt köze a meccshez, védekezgettek, megyegettek előre de komoly veszélyt nem jelentettek. A gólokat saját hibáinkból szerezték, szorgos mezőnymunkát végeztek és folyamatosan provokálták a fiatalokat. Feltűnő volt Fodor Szabina harciassága sípszó után (persze csak ha a vonalbíró a közelben volt), de végig meglehetősen sportszerűtlenül, szurkálódva játszottak a vendégek. Nem érdemeltünk győzelmet, X-es meccs volt.
Babicot én jó bírónak tartom, de ma feltűnően indiszponált volt. Pedró gólját megadta, Sevela vehemensen reklamált, hogy Fodor lefogta a botját (én nem láttam, lehet, hogy igen, lehet, hogy nem, de Fodorról simán el tudom képzelni). Igaz később nagyon határozottan adta Papp Viktor gólját is amit meg a Stars vitatott. Viszont a büntetéseket összevissza fújta. Tök egyértelmű, nyilvánvaló szabálytalanságokat elengedett, aztán meg semmiségekért mehettek emberek a padra. Tévedett mindkét oldalra, de mivel a játék tördelése a Stars taktikája volt, inkább a DABot sújtotta (ellenben az eredményt nem befolyásolta ezzel). Megdöbbentő volt, hogy Virág (aki egy aljas szemét görény) megmozdulását először le sem reagálta, csak amikor Hegyi megegyengette a fejét fújt bele. Remélhetőleg a szövetség külön is eltiltja Virágot vagy 5 meccsre (tudom, dehogy...).
Szóval azt mondanám, hogy azonos teljesítményt nyújtó csapatok közül a vendég nyert büntetőkkel.
@forestjr: Svasznek és Sille szerintem másodállásban szakkommentátorok, annyit kommenteltek minden ítéletnél. Mondjuk úgy tűnt, hogy Babic leszarja őket.
@CTZ78: Legutóbbi meccsen én is megkérdeztem tőle, küldött is egy puszit. Mellettem mondogatták, hogy ő a csk, de szerintem Kangyal.
@qx92: Írt valaki ilyet te majom? (bocsánat a majmoktól)
@check: Mogyi is szeret dumálni :) . De Svaszit valóban lehetetlen überelni.
a jegyzokonyv az irja hogy a vegen Rajna kapott 10 percet az miert volt?
@qx92: Rajna biztos hogy nemkapott, mert nem is Rajna védett
@CTZ78: 65:00 10p. 65:00 - 65:00 83 Ondrejka Jozef (Vasas Bp. Stars) - (MISC - fegyelmi büntetés)

@forestjr: Svasznek a CSK
@forestjr: harmadunk kékvonalánál, otthagyta a térdét Pozsinak, és elég csúnyának tűnt a dolog
@Spigott: en majmoztam senkit ugy ,hogy legyszives ha meg valami bajod irj mailt ne itt legy szemetelj
@CTZ78: Akkor jól mondták, szegény biztos azt gondolta magában, hogy ez a hülye biztos nem sok hokimeccset láthatott :) .
Nálunk meg nagyon komoly rendet kell rakni a fejekben, nem szabad semmi másra fogni ezt a jelenlegi teljesítményt, mert amíg ilyen fegyelmezetlenül és bizonytalanul játszunk, addig nem lesz ebből feltámadás. Szóval van dolog bőven, remélem páran visszaszállnak a jégre, ha ez azzal is kell járjon, hogy kevés legyen a válogatottunk, akkor legyen úgy, csak végre kerüljünk egyenesbe, mert ez így most nem jó.
@qx92: Nem kell provokálni, nincs majmozás. Ennyire egyszerű szerintem.
@forestjr: Jegyzőkönyv szerint Svasznek a C, Majoross és Gröschl az A.
@CTZ78: a netre feltett hivatalos jegyzokonyvben Rajnanak van 10 perce a 65 percben
legalabbis a biroi lap szerint
@qx92: bocsánatot kértem még az adott posztban, ezt meg lécci gondold át mégegyszer, mert nem értem, hogy mit írtál.
@CTZ78: Nem tudom elképzelni róla, hogy direkt csinálta, jobbulást Pozsinak!
@check: A zárójeles megjegyzésed, amiben egy élőlényt is emlitesz egy kicsit erős. A fejre való egyengetésért is lehetett volna "zuhanyzós" büntit adni. Gondolom, csak mérgedben irsz ilyet, mert a tesója biztos nem veszi jónéven a megjegyzésedet, hiába a Dabnál játszik.
@qx92: csunyan elneztem nem Rajnanak volt elnezest
@Lajos a mizse: Nem volt még itt ennyire egy szánalmas alak, aki ennyit írt volna ide a blogra...
Gratulálok öreg....!
@869065: Egy ilyen esetnél valószinü hogy más is megegyengette volna egy kicsit

@forestjr: Én se mondom, hogy szándékos lett volna

@qx92: Amit írtam azt a jegyzőkönyvből másoltam ki, legalább nézz utána ha írsz valamit, mert nem is Rajna védett! Ott se voltál a meccsen, úgyhogy nemtudhatod
@qx92: Többet neigyál ;) árt a látásodnak :)))
@CTZ78: Ne haragudj, valóban nem Te, hanem Check "aljas szemét görény"-ezte le.
Ja tényleg, ezúton is gratulálok Nagy Istinek az állampolgársághoz! Úgy látom nem nagyon kedveli Varjú, eddig háromszor csücsült.
@forestjr: végre van egy kemény védőnk.
@CTZ78: Ok, majd a döntőben ;).
@forestjr: Meg egy kemény támadónk is, Kyry éppen bottal lökött.
@869065: Valóban kicsit erős volt, de nagyon ki tud akasztani az ilyen alattomos szabálytalanság. Úgyhogy a zárójeles kifejezést visszavonom, elnézést érte, de amit Virág csinált attól még szemét dolog volt.
@CTZ78:

kepfeltoltes.hu/100203/svasznek_filtered_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

és idézet a szabályból:
"A csapatkapitánynak “C” a csapatkapitány helyettesnek “A” betût kell viselni jól látható
helyen a mez elején, mely 8 cm magas és elütô színû."
@LBogár: És ezzel a képpel most mit csináljak?
Lesz a végén tömegbunyó? Téteket!
@CTZ78: Erre e kérdésre mit mondjak? Semmit!
Dab.Docler - Vasas Bp. Stars
OB I. Bajnokság - OB I 19

Vasas Bp. Stars összeállítása
Mez Név C/A Poszt Sor Lövés

33 Svasznek Bence c d 2 3

49 Gröschl Tamás a f 1 5

22 Holéczy Roger a f 2 4
@CTZ78: Keress rajta egy 8 cm magas, elütő színű C betűt :) .
@forestjr: Ezaz hogy ma is kerestem meccsen, ezért is kérdeztem meg tőle hogy hol a C betü, mire mutogatta az ice hockey feliratban a C betüt
De akkor is Svasznek a CSK, és nincs rajta C betü
a jegyzőkönyvbe is Svaszi van beírva CSK-nak
@CTZ78: Jogos,szerintem ugyanarról beszélünk :) .
@LBogár: Már régen frissítették a jkv-et... :)
@LBogár: de te még mindig nemtudod összerakni a dolgot! Ma is kerestem rajta, nemtaláltam, ezért lett megkérdezve, mire mutogatta a feliratot. Jegyzőkönyvbe is ő van beírva, meccs elején is ő volt kézfogásnál, ebből az jön le nekem hogy ő a CSK. Nem tudom neked ebből mi jönne le
@forestjr: Pozsi utána már játszott a 3. harmadban :)
A kiállítást a végén tényleg nem Rajna kapta :)
ott a bunyó :))))
@CTZ78: Valahogy megéreztem :) . Megint lesz miről beszélni.
@forestjr: ejj, mégis volt valami :)
mi a probléma már megint h röpködnek a kiállítások? Ez Hucko mindig ottvan a véglegessel.. már ebből nem szimpi :/
@Cause: Jan babérjaira akar törni :)
@LBogár: Csak úgy záporoznak a nevek :) . Természetesen a slovanos is ott díszeleg a sorban.
@Spigott: azt irtam hogy ne itt majmoz hanem kuld el emailben ,hogy a blogon ne legyenek ilyen majmozasok s ilyesmik
@forestjr: ott a pont! kiváncsi vagyok, mi lesz ha majd hazaérnek zöld barátaink!
@CTZ78: Te értesz félre, szerintem igazad van és jogosan kérted számon rajta a hiányzó betűt, és az egy dolog hogy ő nem ismeri a szabálykönyvet, de hogy Babic sem az már égő, mert sem a múltkori meccsen sem most nem adott neki fegyelmit, ami ezért járna a szabály szerint.
Nembaj... Nyertünk az a lényeg.. de remélem ez nem azt jelenti h a következő meccsen kikapunk 5el és aztán nyerünk megint..
Mázlijuk volt, hogy a bunyónál Hetler nem volt jégen ;)
@CTZ78: dehogynem iszok ma sikerult az utolso vizsgam is tehat ebben a szesszioban nincs vagott vizsgam meg kell unnepelni:D en is a jegyzokonyvet neztem csak rosszul :D
@qx92: akkor igyál mégegyet, grat vizsgákhoz, csak vigyázz nehogy máskor mást nézz félre a sok pia miatt :))))
ezzel csak az a baj, hogy Kadlubiak nem játszik a Stars ellen :-(
@forestjr: Nem értem. Pedig örülhettek volna inkább hogy az utolsó harmadot már sikerült X-re hozniuk :)
@Ringleader: Szerintem az első GA-MI-ja, szóval elméletileg játszhat.
@LBogár: Gondolom nem erre számítottak a 2-4 után. Mindkét csapat teljesítménye hullámzó, de extrém módon.
@CTZ78: de kötelező a CSK-nak a C-betűt viselnie.
@kerusz: az tény és való hogy kötelező neki! de mégsincs neki!
vagyis szerinte van, mert az ice hockey feliratban a c-t mutogatta! nagyon hülye
@Ringleader: Szerintem a középszakaszra a korábbiak nullázódtak, mert új táblázat van:

www.regi.icehockey.hu/reg06/bunt_statisztika_obi09ksz.php
@CTZ78: Te miért hülyézel egyfolytában?!Ha meg szemtől szemben találkoznátok behúznád a tangádat a seggedbe és eltipegnél...
@canadien: miért vagy te olyan biztos ebben?
@lautstarke: Nem kívánok neked rosszat, ezért azt mondom, remélem a te csapatodnak nem fog ilyen hazai pályát fújni senki mint ma Babic nekünk Újvárosban. Ha ma Haszonits fújja a sípot, és ugyanabban a felfogásban mint tette hétfőn az Ice Centerben, nem nagyon játszottak volna a csapatok egyenlő létszámban sokáig. Olyan megadható 2 perc mint amilyen volt hétfőn, itt az első harmadban volt 7. Számoltam. Ettől függetlenül ma kb. igazságos volt a pontok elosztása, mert egy paraszthajszállal talán jobbak voltak a vendégek.
@LBogár: én meg ezt böngésztem regi.icehockey.hu/magyar/fegy09.php de ez még nem frissült, a mai 4 (Virág Hucko, Schellin, Kadlubiak) még nincs benne, de a tegnapelőttiek igen...lényeg, hogy pénteken elverjük végre a Starst itthon...tőled meg kérek majd egy premierplánt Svasznekről, ahogy a meccs végén integet nekünk :-)))
@Ringleader: Igen, ezt kell nézni, az előbb baromságot írtam stornó!
@gogosz: nem a mai meccsre értettem, hanem a tavaly és tavalyelőtti szezonra. Anno nem értettem hogy lehet játékvezető valaki a Dab hazai meccsein, ha történetesen utánpótlásedző a klubnál. A mai mérkőzést nem láttam, ezért kérdeztem Ti hogy láttátok a játékvezetést. Köszönöm a válaszodat.
Szívesen! Egyébbként, bár igazad lett volna! Ma olyan kis különbség volt a csapatok között, ( hétfőn is!) hogy biztos megnyertük volna, ha lett volna hátszelünk. :)
Na ez a topik nem is lett olyan fájdalmas, mint lehetett volna, hátha-hátha..
@check:
Azért ez durva amit Virág Csabiról irtál. Egy mérkőzésben benne van, hogy komolyabb ütközések történnek. Szerencsére Pozsi nem sérült meg, végig játszotta a mérkőzést. Úgy csinálsz mintha nálatok még nem állitottak volna ki térdhasználatért senkit sem.
Mindenki elfogult a saját csapatával, de undorító, ahogy egy olyan játékosról nyilatkozol akit nem is ismersz. Kevés olyan szabályosan játszó játékos van mint Csabi, az alattomosság meg nem az ő fegyvere.
Ráadásul a tesója nálatok játszik.
Eddig viszonylag korrektek voltak az irásaid, de ezt nem kéne, ne sűllyedj le erre az alpári szintre.
@canadien: Én személyesen ismerem CTZ78-at és alig másfél fejjel magasabb(korcsolya nélkül) és sztem kb. 30 kilóval nehezebb Bencénél.
Lehet latolgatni az esélyeket :-))
@avessik: Sajnos volt szerencsém látni az esetet.
Támaszkodó lábra ottfelejtett térddel betámasztani elég sportszerütlen.Lehet,hogy nem gondolta végig fiatalságából adódóan a következményeket.
Hála Istennek tényleg nem lett belőle komolyabb sérülés.
süti beállítások módosítása